Új privát üzeneted érkezett!

Kriszta! Nagyon gratulálok, tökéletes méretű bébi (én is ilyet szeretnék)! :D Sok-sok anyatejet kívánok és gyors regenerálódást!
Remélem mindenkinek jól telt a karácsony, nekünk nagy rohangálás volt az egész, de szép volt.

Zsófi minden nap hányt valamitől, ma meg már 4-szer hányt. Ahogy lenyelt valamit, már jött is vissza. Mostanra sikerült belerakni kb. 20 szál ropit meg vizet. Nem tudom mi baja lehet, karácsonykor sem volt nagy zabálás. Most figyelem őt, remélem nem kezdi újra, mert akkor megyünk az ügyeletre. :?

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Kriszta gratulálok a babóhoz! A legjobbakat kívánom az egész családnak!
Várjuk a képet a kicsiről és a szüléstörténetet is szívesen olvassuk majd.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok! Gratulálok mindenkinek, aki átvészelte az idei bejgli-halászlé-töltött káposzta túladagolást! Utólag is boldog ünnepeket, mert hát a szilveszter még előttünk van! :)

És persze sok boldogságot plömi! Nagyon várjuk a beszámolót a "hogy bírtad"-kórház-doki-szülés tengelyen! :)
celluxmag

Tegnap voltam a dokinál és rákérdeztem az elevitre. Kicsit megmosolygott, de azt mondta, hogy nem lesz tőle se óriásbébi, se nagy fejű, a vitaminokra viszont szükségem van, úgyhogy legalább kétnaponta szedjem.
Most már kezdem azt gondolni, hogy a terhesgondozós mérleg nem jó, mivel 3 kiló pluszt mért november óta, pedig másfél hete még csak 40 dekám volt, és nem tudom elhinni, hogy a karácsonyi evések alatt ennyi jött volna fel egyszerre! Pedig biciklizek is minden nap! :? :x

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

Ja, ha valakit érdekel találtam a teszveszen egy medela kézi mellszívót nagyon jó áron (azt hiszem, a bővíthetős). Akit érdekel, itt a link:
http://www.teszvesz.hu/item857394358_me ... szeru.html

Kép
ahsoka

Sziasztok!

plömi:
Szeretnék gratulálni Ábelhez! Remélem, minden a legnagyobb rendben zajlott!

Én a múlt héten voltam dokinál (29 hét+ 1 nap) és a baba picit kisebb az átlagnál. Kb 1063 g.
Ti, akik persze már túlvagytok a 29. héten emlékeztek esetleg a babátok akkori súlyára?

A vitaminokkal kapcsolatban nekem is azt mondta a doki, hogy mindenképp szedjem. Mondjuk én is csak 2 naponta veszek be elevitet, de sok gyümölcsöt és zöldséget próbálok enni mellette.
lina81

lina,
előkerestem egy korábbi adatot és 28 hetesen 5 naposan volt a babám 1189gramm.
30 hetesen 2 naposan meg már 1707gramm.
Mondta a doki, hogy nem minden héten egyforma a súlynövekedés a babáknál. Lehet ha legközelebb mész, akkor már behozza a lemaradást.
Remélem tudtam segíteni.

Kép

Kép
buba*

Szia Buba!

Köszi szépen a gyors választ.

Hát, van különbség, de nem aggódom. Mondta a doki, hogy lehet ő kisebb súllyal vagy kicsit később fog megszületni. Remélem minden rendben lesz!
lina81

Nagyon szívesen!
Minden rendben lesz. Ne aggódj! Majd mostantól kezd igazán látványosan és érezhetően nőni a babód súlya.

Kép

Kép
buba*

Nekem 28 hét 6 naposan volt a babó 1303 gramm, úgyhogy lehet, hogy mi kicsit előrébb tartunk a számítottnál.

Kép
ahsoka

sziasztok

köszi szépen mindenkinek.
gyorsan: vasárnap és hétfőn már elég gyakori fájásaim voltak, de hétfő este 8-re volt nagyon rendszeres 10 perces. ez kb másfél óráig tartott utána átváltott 2-3 percesekbe. na irány a kórház.
ott megvizsgált a szülésznő (sajna a nevét nem tudom, de a világ egyik legjobb szülésznője), és azt mondta, hogy igen gyors szülés lesz, öltözzek át. hát én jól összerottyantottam magam. :S
kaptam beöntést, és közben hívták a dokimat, mire kikászálódtam a klotyóból, már a párom ott röhigcsélt a szülésznővel.
megjött a doki burkot repesztett, onnantól kb másfél óra volt. akkor ijedtem meg nagyon, amikor bekötötték az oxitocint. onnan kb 20 perc alatt megvolt.
a doki szerint nehéz szülés volt, mert nagy volt a baba feje hozzám képest, és 1x rajta volt a zsinór a nyakán. nekem a szülés maga nem volt gáz. (később megtaláltam a gyomrom környékén a doki ujjainak a nyomát, ahogy nyomta a hasam szülés közben. plusz gyanús volt, hogy miért nem kapok rendesen levegőt)
viszont a lepényes rész na az nagyon. :shock: ha jól emlékszem le is fogtam a kezét, hogy ne préselje már azt a lepény ki belőlem. :D
a varrás is durva volt. na meg a lábadozás.....úúúú
aznap mikor hazajöttünk megkukkoltam a gátsebem. hát rosszul lettem.

nade, szép lassan javulgatok, az Ábel pedig egy mintagyerkőc (még) szinte egyáltalán nem bőg, és rengeteget eszik. én meg egy tejcsárda lettem, valami ipari fejőgép kéne hozzám azt hiszem. :)
képeket teszek majd fel, csak le kell kicsinyíteni.

Kriszta
plömi

jaigen nem szó szerint rottyantottam magam össze, hanem elég ijesztő volt az egész.
éjjel, tök csönd a kórházban, a folyosókon (kóvályogtunk előtte vagy 10-15 percet mire megtaláltuk a szülészetet) és akkor hirtelen benyögik, hogy vegyem át a ruhámat és bugyit már ne is vegyek fel.
plömi

plömi, tényleg gyorsan lezavartad a szülést :)
Biztos nem leányálom amikor összevarrják az embert és az azt követő pár nap, de a lényeg, hogy szépen gyógyulsz.
De jó lenne már túlleni nekem is a szülésen. Már csak pár hét. Persze amennyire várom, annyira félek is tőle. Bízom benne, nekem is ilyen gyorsasággal fog zajlani.

Kép

Kép
buba*

akik még pocakosok....hogy vagytok az alvással?
Nekem pár napja már nagyon darabos. Minden fordulásra felébredek, ráadásul nem is megy simán a megfordulás, fel kell üljek, hogy a másik oldalamra dőlhessek. Néha olyan bálna érzésem van:):) de a kiscsajért minden kellemetlenség megéri.
Mondjuk milyen érdekes az emberi szervezet. Mintha ezzel is csak segítene felkészülni arra, ha a baba megszületik és éjszaka többször is fel kell majd kelni hozzá.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Sajnos december közepén meghalt a számítógépünk, így nem tudtam nyomon követni az eseményeket és írogatni.
Most aztán volt mit visszaolvasni.
Kriszta, gratulálok én is! És köszönjük a beszámolót. Én is ilyen gyors szülésről álmodom.
Ági, nekem 6,5 lett a terheléses cukrom, így diétáznom kell, ill. odafigyelni a szénhidrát bevitelre, amit persze az ünnepek alatt nem tartottam be. A doktornő azt mondta, hogy semmi baj, szilveszterkor is bűnözhetek. Egyébként 7,8-tól számít cukorbetegnek a kismama terhesség alatt. Egy kis odafigyeléssel könnyen 6 alá vihető az érték. Ráadásul azt mondták a vérvételen, ha előtte nap édességet evett az ember az is látszódik az értéken.
Erika, nem értem a doktornőt. Valószínű egy-két hét ilyen sokat számít. Szerintem is jól tettétek, hogy nem engedtétek a vizsgálatot.
Orsi, nekem az ünnepek alatt sikerült 2,5 kilót híznom. Igaz, tömtem is a hasamat. Gondolj arra, hogy a babád, most sokat fejlődik, ami sajnos a mérlegen is látszik, még ha keveset is eszel.
Én most voltam uh-on 30 hetes 5 naposan és 1600g a kislányunk. Állítólag ez átlagos testsúly. Szerintem 1-2 hét alatt is rengeteget hízhat a kis bébi.

Szép napot!

Ildikó
[url=http://picibaba.hu]Kép
limi

Andi, most veszem észre, hogy a kérdésedre nem válaszoltam.
Én egyenlőre jól alszom, de csak egy pozícióban vagyok rá képes, az pedig a bal oldalam. Ha a hátamra fekszem egy-két perc múlva rosszul leszek. Ez volt az uh-on is. A jobb oldalamon néha fél órát is képes vagyok lenni, de utána már nem bírom. Ennek következtében a bal oldalam jócskán el szokott nyomorodni. A felkelés elég nehézkes, a megfordulás pedig szinte fájdalmas.
Hát ennyi.

Ildikó
limi

A babód súlya teljesen megfelel az ő korához. Nekem anno 30 hetesen és 2 naposan voltunk 1707 grammosak. De ezek mindig csak becsült értékek.
Tegnap néztem meg egy filmet (Élet az anyaméhben, nagyon érdekes volt) és ott mondták, hogy terhesség alatt a legjobb, ha minél többet alszunk a bal oldalunkon, mert így a legjobb a véráramlás mind a babának, mind pedig nekünk.
És érdekes, mert én előtte nem tudtam a bal oldalamon feküdni, most meg azon héderezek a legtöbbet.
A megfordulás nekem is elég kellemetlen, főleg, hlogy fel kell hozzá ülni, tiszta bálna érzésem van:)

Kép

Kép
buba*

Ja és már pár napja észrevettem, hogy elkezdtem vizesedni.
Már a cipő szorít és a gyűrűm sem jön az ujjamra.
Azt hittem ez majd csak a 37-38. héten kezdődik. Igazán a kezemen lehet látni és nagyon feszítő érzés.

Kép

Kép
buba*

Az alvás mostanában nekem is egyre rosszabb, már a férjem sem nagyon tud aludni az állandó fészkelődésemtől. Én még szerencsére tudok háton is feküdni, viszont ha akármelyik oldalamon fekszem akkor alá kell támasztani a hasamat, mert különben kicsit húzódik, és legjobb esetben is csak egy órán át bírom egy helyzetben, mert az alsó kezem és lábam szokott elzsibbadni. Van egy kispárna a derekam alá is, de az folyton elmászik, úgyhgy minden fordulásnál keresgetni kell. Elég szánalmas... :oops: :roll: Reggelre majdnem mindig megfájdul a derekam is.

Kép
ahsoka

ahsoka, ismerős érzés. Én már gondolkoztam azon, kiköltözöm a hálóból a nappaliba, mert férjem sem nagyon tud már aludni tőlem. Pláne akkor nem, amikor rá támaszkodom, hogy meg tudjak fordulni. Sajnálom szegényt.
Én mikor oldalt fekszem, akkor a takarót hajtom be a hasam alá, az nem túl vastag, nem nyomja a piocakomat , de mégis tart. Nekem ez bevált.
Háton már nem megy az alvás max 5 perc, de az meg nem mondható alvásnak. Olyankor már nehezebben veszem a levegőt, meg a kiscsaj is ficánkol, gondolom nem kényelmes neki sem.
A testemet bálnának érzem a menésem a kacsa és a pingvin között mozog :):) késwz állatkert:)
de a babáért mindent elviselek

Kép

Kép
buba*

köszi nektek. mindenkinek ilyen gyors szülést kívánok.

itt van pár kép:

Kép

Kép

Kép

ma volt nálunk a gyerekdoki, végigbambulászta a vizsgálatot, és majdnem lepisilte a dokit. egyszer sem bőgött, annyira aranyos. :)

na most megyek, mert nagyon cicikereső fejet vág, apa szólt. : ))
plömi

Én se állok a helyzet magaslatán alvás ügyben. Szó szerint minden fordulásnál felébredek, van ott lent egy visszér ami fáj is átfordulás közben, a nappalról már ne is beszéljünk... :? Azt mondta a doki ez előfordul, el kell viselni. Kíváncsi vagyok szülés után visszahúzódik-e az a fájó visszér... :oops: Van valakinek ilyesmi baja?
A levegővétel már nappal is nehéz (háton szinte azonnal rosszul leszek), egy pohár víztől is úgy telítődöm, hogy csak kapkodom a levegőt. Úgyhogy most a karácsonyi kajálások eléggé betettek... :(
Érdekes, ha fekszem, én is inkább a bal oldalamon érzem jobban magam. Én a szopipárnámmal (www.szopiparna.hu) támasztom ki magam, így nem zaklatom apát. :D :P

Kriszta, jó gyors szülés volt, köszi a beszámolót! Még egyszer gratulálok, örülök, hogy sok tejed van... :wink: :D

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Plömi! Elhiszem, hogy ijesztő volt a gyorsaság, de szerintem sokan szeretnénk ilyen gyorsasággal szülni! :) De jó, hogy ilyen jófiú Ábel és van tejci is bőven! :D Így kerek a világ! :D
És milyen cukorfalat! Nagyon szép baba, a szája különösen tetszik! :D

Alvás... én is sokat ébredek, vagy fiam ébreszt és utána nagyon nehéz a visszaalvás. Már nemis idegesítem magam rajta, olvasok 2-3 órát, aztán ha úgy érzem visszaalszom. Persze így reggelre mosott rongy vagyok, de délután ledőlök egy órára és akkor bírható a nap.

Ági! Nekem szerencsére nincs visszér, de én is olvastam róla, hogy előfordul, nem irigyellek!

Lina! Mi 29+5 naposan voltunk 1500 grammok, de valóban nagy a súlygyarapodás ebben az időben, behozza még azt a baba. És max nem 4 kilós babád lesz, hanem egy helyes kis 3100 grammos! :)

Mit csináltok szilveszterkor?

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Kriszta, gyönyörű babád van!!!!!!!!!!!! :D

Ági, már találkoztam olyan kismamával, akinek terhesség alatt volt visszere, de szülés után elmúlt. Van remény! :)
Én az aranyeremmel kínlódok. Ma vettem reparon kenőcsöt hátha az segít.

Hétfőn megvettük a kiságyat, és a szilvesztert annak az összeszerelésével töltjük. Már alig várom a délutánt!
Arra gondoltam, hogy január elején mindent beszerzünk, hogy ne érjen váratlanul egy esetleges korai szülés.
Azért éjfélkor fogunk koccintani, és kimegyünk a Városligetbe, hogy a szép nagy tűzijáték telepeket fellőjük.

Mindenkinek szép estét, éjszakát, és örömteli újesztendőt kívánok!

Ildikó
limi

Sziasztok!

Kriszta: gyönyörű baba, még egyszer nagy gratula! És mázlista vagy h ilyen gyorsan zajlott az első szülés! :D Vigyázzatok magatokra, sok tejcsit kívánok!

Mindenkinek jó szilveszterezést és boldog új évet kívánok!

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Kriszta!
Gyönyörű a kis Ábel! Mégegyszer gratulálok és ezúton szeretnék előre is mindenkinek boldog új évet kívánni.
A pocakosoknak pedigf további jó pocakosodást:)

Kép

Kép
buba*

Kép
Dolli, Géza, Gézu és Réka

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Nagyon köszi mindenkinek.
És Nagyon Boldog Új Babázós Évet Kívánok mindenkinek!

Kriszta
plömi

Sziasztok!

Kriszta: gratulálok, nagyon ügyesek voltatok, Ábel gyönyörű, tökéletes kisbaba :), vigyázzatok rá nagyon!

Ildikó: hát igen, azóta eltelt a 2 két és kopp-kopp senkinek semmi baja, a kisfiunk is virgonc a pocakomban, remélem jól döntöttünk :!:
a vizsgálatra a doktornő is azt mondta, hogy jó, hogy nem engedem
jó szerelést és tüzijátékozást, mi már lőttünk, mert Lili már nagyon izgatott volt :)

alvás ügyben: egy pár napja én sem alszom túl jól, sajna a derekam is jobban fáj, mint szokott :twisted:
most szemezek egy szoptatós párnával, valóban olyan hasznos? mik a tapasztalataitok?

Dolli: mi itthon szilveszterezünk, Lili elhatározta, ill. megengedtük Neki, hogy sokáig fennmaradjon, az előbb már kérdezte, hogy mikor lesz éjfél, kiváncsi vagyok meddig bírja :)

tegnap voltunk 4d uh-n, most már tuti, hogy fiunk lesz, határozottan látszott :D, majd próbálok képet is tenni

NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK, JÓ EGÉSZSÉGET ÉS KÖNNYŰ SZÜLÉST 2010-BEN!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Erika: Szoptatós párnából elég sokféle létezik, nekem olyan van, ami megkötős és kis hungarocel gyöngyökkel van töltve. Szerintem nagyon kényelmes, nekem bejött, az a jó benne, hogy ha egyszerre kemény és állati puha is, jól lehet birkózni vele, be lehet rakni a térdek alá, lábak közé, has alá, üléskor a derék alá is. Szerintem nagyon jó. A többi fajtához nem tudok hozzászólni. :)

Remélem mindenkinek jól tetlek az ünnepek! Kriszta, holnap Ábel első névnapja! :D Egyébként tényleg nagyon szép baba!

Akik már vettek babacuccokat: Mi január elején tervezzük beszerezni a ruhatárat, de fogalmam sincs, hogy mekkora ruhákat vegyünk. Nézegettem a Tescot, ott most elég jó áron vannak, de a méretek relytéjesek számomra. 0-0 hónaposat nem merek venni, mert félek, hogy már akkor sem lesz rá jó, amikor megszületeik. Akkor marad a 0-3 hónapos, de nem lesz az nagy? Ti hogy lövitek be? Az 56-os elvileg a legkisebb, annál kisebb ruhákat már csak kis súlyú babáknak javasolnak.
A másik a pelus. Abból ahogy nézegettem van a nagyon kicsi 2-4 kiló, vagy kezdhetünk inkább a 3-6 kilóssal? :?:
Lehet, hogy ezek állati béna kérdések, de mostanában folyton ezen filózunk. :shock:

Kép
ahsoka

Sziasztok!

Erika! Na hogy bírta Lili? :D

Szopis párna: Dicsérik sokan, biztos hasznos, nekem nincs, előzőnél sem volt...

Orsi! Pelusban 3-6 kilóig kezdünk... Ruhában meg 56-os volt az első méret, amit használtunk, de azt sem sokáig (max 2 hét), nem is volt talán csak 2-3 body/2 rugi ebből a méretből. Annyira nem nagyok rá a 62-esek sem szerintem. Én még utsó uh-on megkérdeztem a dokit, hogy mekkora babára számíthatunk, és az alapján döntöttünk az ilyen méretek mellett. Persze sokat tévednek az uh gépek, de a babák meg nagyon gyorsan nőnek.
Hú, lehet, hogy most nem sokat segítettem ezzel! :roll: :oops:

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!

Ahsoka:
Én nemrég vásároltam meg egy csomó dolgot a babának. Többek közt ruhákat is. Én vettem 56-os és 62-es méretből biztonság kedvérét. Egyikből sem túl sokat, csak egy pár db-ot.
Pelenkából pedig találtam olyat, ami 2-5 kg-ig jó. Pampers. Remélem ez majd jó lesz neki. Csak 1 csomaggal vettem biztonság kedvéért (43 db van benne).
Szoptatós párnát is vettem kb. 2 hete és nagyon jó. Nekem is a hungarocel töltelékes van. Eddig mindenki dícsérte, aki haszálta.

Plömi:
Nagyon aranyos Ábel a képeken.
A doki jött rögtön, amikor hívtátok? Sokat foglalkozott veletek a kórházban?
lina81

ahsoka
babaruhákból mi vettünk 3 db 56-os méretet, többet nem, mert baromi gyorsan kinövi majd. A 62 és 68-asból vettünk többet, mert inkább legyen kicsit nagyobb, a kezecskéjén vissza tudom majd hajtani a ruha ujját.
Pelust még nem vettünk, talán majd jövő héten vagy utána, de mi szerintem a 3-6 kilósat vesszük első körbe, de abból se nagy kiszerelésben, mert annyi féle fajta márka van, ki kell tapasztalni mit bír a kicsi bőre. Meg persze fontos, hogy hátul is gumis legyen a pelus, ezzel elkerülhető, hogy nyakig térképes legyen a babó.

Erika:
szoptatós párna. Nekem kettő is van, mindkettő megkötős, az egyik puha anyagú, a másikba pedig apró hungarocel gyöngyökkel van töltve.
Az elsőt alváshoz, használom, az utóbbi pedig nagyon jól kitámasztja a hátam, meg a lábam alá szoktam rakni mikor vizesedek. Meg elvileg majd szoptatáshoz ez a fajta ami gyöngyös sokkal kényelmesebb is lesz.

Kép

Kép
buba*

Boldog Új Évet Mindenkinek!

Nagyon sok mindennel foglalkoztunk az év vége felé (nappali, kandallóépítés, bútorok, függöny és egyéb berendezések....) ezért maradt a csendes olvasgatás, hetente 1-2 alkalommal.

Kedves Plömi! Gratula, Ábel nagyon csini kisfiú!

Voltunk 4D ultrahangon és már tudjuk, hogy kislányunk fog születni, március végére 29-re várjuk a számítások szerint. Máté 8 napot húzott rá, majd meglátjuk, hogy a kisasszony mennyire figyeli a naptárat.

A pelenkához csak annyit tennék hozzá, hogy a kórházban sem újszülött, hanem 1-es pelust adtak. Nekem anno volt egy kis csomag Huggies újszülött csomagom, de csak 2 db fogyott el belőle. Máte 3850 grammal született (3550 gr volt amikor hazajöttünk) de sokkal kényelmesebb volt az 1-es 3-6 kg-os, mint a 2-5 kilós pelus. Sőt azóta is az vált be, hogy amint eléri a következő méretből az alsó kg határt akkor inkább már azt vesszük meg neki, mert a pocakja miatt kényelmesebb a nagyobb méretű.
Popsitörlőből csak ajánlani tudom a Huggies-t (kakaóvajas v. aloe vera) mert ezt gond nélkül lehet félbetépni, mert az elején nincs mindig szükség egy egész kendőre és elég nedves és vastag, jól lehet használni. Én 3-as kiszerelésben szoktam venni, szerintem az ára is elég jó így és gazdaságos a felhasználása.

A ruhákkal mázlink volt, mert megörököltük egy 3 fiú gyerekes család összes ruháját 1 éves korig, ami teljesen jó állapotú volt. Olyan is volt amiről én vettem le a cimkét. Én nem is vettem neki semmit kb. 9 hónapos koráig, amire esetleg szükség volt azt megkapta a nagyszülőktől meg a keresztanyjától.
Ha már ruhavásárlás én a TESCO és Auchan "gazdaságosra" szavazok. 3-5 db 1300-1800 Ft, lehet hogy nincs annyira tartós anyaga, mint előkelőbb társaiknak, de ameddig és amire kell éppen megteszi, egészen aranyosakat lehet kapni, sőt néha még az sem rossz, ha a babával együtt a ruha is "nő" egy kicsit.
Az ALDI-ban is vettem már ezek általában jobb anyagból vannak, de a méreteknél egy kicsit mintha kisebb lenne, mint amit máshol vettünk.

Móni

Kép

Kép
momo73

Sziasztok!
Először is mindenkinek boldog és egészséges új évet kívánok!

Egy kérdéssel csatlakoznék a topichoz.

Látom, hogy mindannyian az Uzsokiban szültetek/fogtok szülni.
Nekem van egy 2 és fél éves fiam, aki a Péterfyben született. Az akkori dokimmal alapvetően meg voltam elégedve, de már az elején kijelentette, hogy mivel augusztus 20-ra voltam kiírva, ő szabadságon lesz és a szülés előtt át fog adni egy kollégájának. Nem volt belőle gond, nagyon jó szülésznőt fogadtunk és egészségesen megszületett Andris.

Utána szerettünk volna még babát és mivel az orvosom már idős volt és mondta, hogy nem nagyon vállal szülést így kerestem egy másik orvost szintén a Péterfyből. A második baba is nagyon hamar össze is jött, de sajnos a 37. héten méhen belüli elhalás következett be. A mai napig nem tudom, hogy kinek a hibája volt, egyáltalán volt-e valaki hibás, de érthető okokból nem igazán van bizodalmam az orvosban.

Viszont most úgy néz ki, hogy ismét várakozunk :D . Mivel a XV. kerületben lakunk, így az Uzsoki kórház tűnik a legközelebbi választásnak.
Tudnátok nekem jó (alapos, mivel úgy néz ki, hogy problémás leszek - időközben magas vérnyomást és pajzsmirigy problémákat is találtak - így odafigyelő) orvost ajánlani az Uzsokiban? Szeretném már az első vizsgálatot is a választott dokinál/dokinőnél megcsináltatni.

Nagyon köszönöm a válaszotokat előre is.
GoSzi
goszi

Sziasztok!

Orsi: köszi, én is olyat szeretnék, ami mikrogyöngyös, csak azért vacillálok, mert Lilivel sajnos nem volt tejem, alig tudtam párszor szoptatni, de remélem most máshogy lesz :)

babaruha ügyben: szerintem 56-osból, csak 1-2 db-ot vegyetek, mert gyorsan kinövik és valószínű a rokonság is hoz ruhát ajándékba, mi kaptunk is ruhákat kölcsön, így a picik közül volt, ami nem is volt rajta.
újszülött méretű pelenkát talán 1 csomaggal vettünk(jó drága volt), utána a 3-6 kilóst, az gazdaságosabb is, nekünk a pampers vált be

amúgy szokott lenni a multiknál baba-mama hét, jan. végén, febr. elején, ott is ki lehet fogni jó cuccokat, jó áron és most mindenhol téli leértékelés lesz, a C&A-ban is láttam már, hogy vásár van, de csak kukucskáltam a babacuccokhoz :lol:

Dolli: 1/4 12-kor azt mondta, hogy mostmár felveszi a pizsijét és lefekszik :), jó buli volt! :D

lina: köszi, én is hungarocellest szeretnék :)

buba: köszi Neked is :)

Móni: gratulálok a kislányhoz :), szerintem is jók a tescos, auchanos holmik, sőt a lidlben is vettem már a lányomnak ruhaneműt, nagyon jó az anyaga, tényleg pamut

Szilvi: üdv itt! nem irigyellek azért, amit átéltetek, borzasztó lehetett
én a kórházzal meg vagyok elégedve, sőt a doktornőmmel maximálisan, véletlenül kerültem hozzá, de nagyon örülök neki és szívesen ajánlom Neked, ha megbízol egy fiatal, de körültekintő, lelkiismeretes orvosban, Lajis Tímeának hívják
amúgy mi is a XV. ker-ben lakunk a régipalotai részen, Ti merre?

még egyszer boldog új évet kívánok mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Jan.2-tól pelenka és popsitörlő is lesz akciósan Tesco-ban!
Nézzétek meg az ujságot vagy honlapját.

Babaruha:

Valóban gyorsan kinövik, ha kicsit nagyobb nem baj, egy-kettő és belenő, inkább nagyobb legyen, mint fel se vegye!

üdv
kispatak
Vendég

Én azzal nem nagyon vagyok tisztában, hogy mennyi pelust használ el átlagban a babó egy nap? Tudom nem lehet pontos db mennyiséget mondani, mert ez sok mindentől is függ, de kb. mennyit használhat el?

Kép

Kép
buba*

Ja és amit még elfelejtettem megkérdezni....
van olyan hely, ahol lehet eldobható pelust venni egészségkártyára???

Kép

Kép
buba*

Szia Buba!

emlékeim szerint a minimum 6-7 db naponta, de ez sokkal több is lehet, mert az anyatejes babáknál minden etetéskor lehet kaka, meg ugye tiszta pelenkába kakálni sokkal jobb :D

nem tudom ezzel segítettem-e :), az egészségpénztárt nem ismerem

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok, boldog új évet mindenkinek! Azt hiszem, mindannyiunknak az lesz... :wink: :D
Ruha és pelenka ügyben csak annyit tudok mondani én is, hogy a legkisebbet nem érdemes megvenni. Az eggyel nagyobb sem fog lötyögni a bébin. Mi egy kicsit pórul jártunk Zsófival, mert ő már születéskor kinőtte az 56-os ruhákat (57 cm-rel született és 4250 g), csak a nagyon rugalmas ruhák mentek rá ebben a méretben. 8)

Szopipárna: én mindenhez javaslom, nem csak szoptatáshoz. Állandó jelleggel használom alváshoz, üléshez. Nekem tönkölypelyva töltetű van, annak a nagy hátránya, hogy nehéz. Ráadásul nekem már kb. 3 éve megvan, így vettem hozzá plusz töltetet, így még nehezebb lett, szóval a kórházba nem fogom bevinni (Lehet, hogy veszek egy mikrogyöngyöst is. Azt is utána kell tölteni egy idő múlva, de legalább nem lesz sokkal nehezebb). Zsófihoz még bevittem, ott is nagy segítségemre volt abban a borzalmasan kényelmetlen ágyban, na meg a szoptatáshoz is.

GoSzi, üdv közöttünk, borzasztóan sajnálom ami veletek történt. Ne haragudj rám, nem szeretném felszakítani a sebeket, de nagyon kíváncsi vagyok. Egyszerűen nem tudom ép ésszel felfogni a terhesség végén bekövetkező tragédiákat! :( Nem volt semmi előjele, hogy baj lesz? Nincs magzatmozgás... stb... nem tudták volna időben észrevenni, kikapni a babát, hogy megmentsék?
Ha nem szeretnél, természetesen nem kell válaszolnod rá...
Az én dokim is lelkiismeretes, pajzsmirigy alulműködésem is van, azt is követi, de azzal inkább a pajzsmirigy ambulancián foglalkoznak. Az újpesti szakorvosiban dolgozik, magánrendelése is van. Ha érdekel, írok többet priviben.
Ahogy itt megismertem a többieket, a véleményeiket, szerintem mindegyik doki odafigyelne rád. :wink:

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Csatolom a táblázatunkat:

Kép uzsoki 2010 forum
ági_zsófi

Sziasztok!

Pelenka és egyéb babaápolószer, gyógyszer:

Ha másütt nem, patikában biztos lehet venni egészségpénztári kártyára. De az lehet, hogy ott sokkal drágább lesz!

Ha szétnéztek az egészségpénztáratok honlapján, ott le van írva (az enyémen legalábbbis), hogy pelenkát bármilyen üzletben lehet venni, arról számlát kell kérni, és be kell küldeni elszámolásra a pénztárba. Baba bejelentett szolgáltatásra jogosult kell legyen, számlát a nevére kell kérni! Utána pár héten belül jön vissza a pénz. Ha még nincs baba, mama a saját terheskönyv másolatát beküldi és előre is lehet vásárolni dolgokat (cumisüveg pelenka tápszer légzésfigyelő stb. stb)

Szép babavárást

kispatak
Vendég

Sziasztok!

BÚÉK mindenkinek...ahogy nézem a táblázatot, hamarosan én jövök...ááááááááááááá! Plömi nagyon bátor volt...gratulálok még 1x!

Lehet, hogy közben változni fog nálam a helyszín, mert doki ügyileg valami nem stimmel nekem... :( de majd meglátjuk.

Nem tudtok véletlenül az ÁEK-ben szülésznőt ajánlani (hátha van valaki, akinek ott szült a valakije...blablabla, csak kérdezem).

Üdv. és vigyázzatok magatokra...csúszásveszély van megint!

cm
celluxmag

Sziasztok!

Boldog új évet mindenkinek, tényleg muszáj, h mindenkinek az legyen ezen a fórumon! :lol:

Ági: jó a táblázat, milyen hosszú már, bár páran nem nagyon bukkannak fel belőle. Névvel még mindig nem szolgálhatok hozzá sajnos, nem tudom, mikor találunk egy mindkettőnknek eléggé tetsző fiúnevet... :oops:

Erika: ti hogy álltok ezzel? Kevinke lesz a nyerő? :lol:

CM: tényleg, te következel, nagyon izgi! :) De még azért tarts ki egy kicsit!

Egyik barátnőm is 10 nap múlvára van kiírva, nagyon izgulok érte is, első baba lesz. Riogatták h lehet koraszülés, mert problémás volt a terhesség, de ehhez képest jól húzza odabent a kisfiú! :)

Goszi: én is őszintén sajnálom a veled történteket, nem is tudom, hogy lehet az ilyet túlélni, mennyi idő kell a feldolgozásához.... :( Mikor történt mindez? És most akkor úgy néz ki, hogy jön az újabb babóca? Ez nagyon jó hír, mennyi idős?

Babaruhát illetően mi egyáltalán nem vásároltunk be előre, és sejtettük a hasam irdatlan méretéből, hogy nem lesz egy apróság, 57 cm-rel született Máté. Volt pár 62-esünk, nem voltak vészesen nagyok, aztán közben még vásároltunk hozzá folyamatosan. Most mondjuk van készletünk bőven, pár újat persze azért veszünk majd, de az 56-os sztem kimarad megint.

Nekünk is volt szoptatós párnánk, jól bevált, és hosszú szopizásoknál azért el tud fáradni az ember keze, ha sokáig kell kézben tartani a gyereket, főleg, ahogy folyamatosan hízik... :D Remélem, hogy most már azért könnyebb lesz a szoptatás, mert anno csak olyan kiemelővel tudtam szoptatni, annyira lapos volt a mellbimbóm, sokkal nehézkesebb volt vele, de legalább ment, csak 1 éves kora körül hagyta abba a gyermek.

Plömi: hogy vagytok, hogy telnek a napok, minden oké veletek?

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

CM! Hú, de közel van tényleg! :D Készen vagytok mindennel?
Mi tegnap vettük elő a babarucikat.... Hogy azok milyen pindurkák! :D
Mi a baj a dokival? :roll: Már ha publikus a dolog...

Tkrisz! április vége még messzi van, nekünk is most véglegesedett, hogy Réka Laura lesz. :D A második névvel nagyon bajban voltunk.

Goszi! Hú! Nem semmiken mentetek keresztül! :(
Én dokim tudom ajánlani (iszonyatosan alapos és biztonságra törekvő), előző terhességnél magas volt a vérnyomásom, bár nem vészesen, de végig odafigyelt rá, a végén emelkedett meg jobban, akkor sajna kórházban is töltöttem pár napot miatta.
Pajzsmirigyes is vagyok, de ahogy Ági írja, azt a pajzsmirigy ambulancián tartják kordában. Pajzsmirigyed alul vagy túl működik? Vérnyomás mennyire magas?

Buba! mi is olyan 6-8 pelust használtunk naponta az elején, de inkább a 8.

Momo! Én is sokszor csak olvasó üzemmódban vagyok. :oops:
Kandalló? Wow! Ha majd nagy leszek és családiban lakunk... :D Álmodik a nyomor! :wink:

Lányok! Akiknél lányzó lesz... fülbevalón gondolkodtatok? Állítólag a kórházban be is rakják a kicsiknek, de nem tudom, hogy működik... Valaki tud róla bővebbet?

Tegnap kinyomtattam a kórházi pakkos listát... el kéne kezdeni összerámolni, meg beszerezgetni ami nincs.

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Ági! Hú, nem semmi méretekkel érkezett Zsófi! :D

Kép
Kép
tekiroll

Valakinek van újabb infója a szülészettel kapcsolatban? Átadták már?
Én szerdán megyek a dokimhoz, majd rákérdezek, aztán jövő héttől minden héten be kell menjek a kórházba ctg-re, csak godoltam előtte érdeklődöm itt is, hátha van új infó. Jó lenne már az új helyen szülni.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Ma este láttam: Sugárban posta mellett bizonyos babaruha (56-62) féláron!

üdv

kispatak
Vendég

Sziasztok!

Hogy össze vagyok-e pakolva? Hahahaha! Nem! Pedig már minden héten megyek CTG-re az SZTK-ba, szóval ez már a finish azt mondják.

Ruhát nagyon nagyon sokat kaptam, bár 62-esek főként, maximum a Tescoban majd veszek pár kisebbet, olyan 3-as csomagolásúakat, azok jók lesznek.

Az én kórházi cuccaim sincsenek összepakolva, igaz szerintem már beszereztem (kaptam...óriási mázlista vagyok) mindent. Amit szeretnék még vadászni az egy mikrózható sterilizáló. Még hasleszorító pántot is kaptam...teljesen el vagyok kényeztetve. Tényleg szerencsés vagyok, mert a baráti társaságban 2-18 hóig vannak főként fiú babák, szóval gondolhatjátok: a kismamák mindent rám sóztak (teák, homeopátiás bogyók, stb.).

Kiságy még dobozban, matrac még nincs, a nagytakarításra még nem volt időnk. Összegezve tehát: marhára nem állok sehogy.

A slusszpoén pedig ugye az, hogy azt sem tudom hová menjek szülni...Uzsoki VS MÁV (az említett doki probléma miatt).

Jól nézek ki, nem? Szerintem ettől vagyok lefagyva ennyire...teljesen blokkol ez az ügy. Nem tudom mit csináljak.

Minden esetre köszi mindenkinek, aki írt MÁV kórház ügyben. Dokit már nem fogok tudni találni, ha arra kerül sor, de szerintem szerdán fogom magam és bemegyek körülnézni.

Én csütörtökön megyek rendelésre szóval megkérdezem a dokit, mit tud a felújításról, aztán majd infózok nektek. Ott majd kíváncsi vagyok mit mond, hátha segíti a döntésem.

Vigyázzatok magatokra! Üdv. CM
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára celluxmag 2010.01.06 19:55-kor.
celluxmag

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?