Új privát üzeneted érkezett!

szép napot!

Hát én a tegnapi ijesztés után álmomban már szültem.
Jött befelé a dokim, hozta a kis tálcát, rajta az edá-s cuccokkal és mondta, hogy na, kössük akkor szépen be. Mondom neki, de hát még csak a 35 hétben vagyok... "de hát maga mondta, hogyha bejön kössük rögtön be, hogy legyen idő hatni, most mindenki itt van, úgyhogy csinálhatjuk is " :) ennyi

Én azt tudom, hogy papírforma szerint pont Editnél 1 héttel fiatalabb és Eszternél 1 héttel idősebb terhes vagyok, de tényleg remélem, hogy legalább a 36 hetet kibírom...

Vicky: neked is cx 1111? ( ennyire figyelmetlen lettem volna? ne hari.)(nekem akkor volt ilyen eddig ha szültem :)

zsófi: üdv itt, asszem még nem köszöntöttelek, ne aggódja a kilók miatt én 65-tel kezdtem, de nem érzem magam kövérnek most 76 vagyok.

zuzmooo: nincs valami ismerősöd a szülészeten? Már csak azért kérdem, mert azt mondták, hogy most már csak az angol pólya van és bevallom a hagyományos pólya gondolata jobban tetszik. Könnyebb is kezelni a kicsit, legyen az szoptatás, alvás, nekik is nagyobb biztosnágérzetet ad, ha be vannak rendesen bugyolálva, ráadásul a rooming-ines kiskocsiban akkor a kemény vackon feküdnek, zéró, nulla semmi a fejük alatt csak a csupasz műanyag?
Rá kellene kérdezni, hogy be lehet-e vinni a saját pólyát

Kattkat: A brendonban tegnap láttunk pólyabetétet, nem tudom milyen minőség.
Tegnap megvettük a gumis lepedőt, szilikonos bimbóvédőt, ujszülöttkesztyűt (szükség esetére) és megkapta Levente a zenélős játékát. Örültem neki, mert épp akciós volt és már minden le van tudva

gátmasszázs: nem tudom Pesten mi megy, de sztem nálunk egyszerűen átmetszik. Legalább is nekem mindkét lánnyal ez volt.
ilyen a zenedoboz. a melódia : somewhere over the rainbow
Kép
stephie

Heti másfél éjszaka??? Az nem sok egy kicsit? :D
Mondjuk még az is jobb a semminél... :D
De Zsófi!
Ha már elhívott a barinőd shoppingolni, kössétek össze a kellemeset a hasznossal: shoppingoljatok babacuccot - amit még kell venni...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Itt olvastam elöször, h. valamiért nem jó, ha háton alszok.
Persze egész éjszaka 126 szor fölkeltem, forogtam, és félálomban eszembejutott, h. jaj cak nehogy háton
szoval miert nem jó????
mit tudtok erröl, az eleéröl lemaradtam az elejéröl

az én párom nincs itthon és nem horkol, én horkolok helyette is, rohadt mázlistának érzem magam
pcd1985

össze-vissza irok, föl kéne ébrednem :oops:
pcd1985

Csajok! Képzeljétek jött a táppénzem. 2 hétre kemény 19 ezer párszáz forint. Hát ebből akár éhen is halhatnánk. :cry: Nagyon kemény basszus. Azért ettől többre számítottam. És ugye, mivel vállalkozásban vagyok ennek még vissza kell fizetni táppénzhozzájárulásba az egyharmadát. Hát k.rva jó. :? Na jól felhúztam magam, megyek teregetni és keseregni...

bellerreni
Eger

Hm Edit: tegnap én is néztem, már csak egy hónap van vissza. Felemásak az érzéseim: egyrészt piszkosul megszoktam már ezt az alakváltozást, el sem tudom képzelni, hogy nem így fogok kinézni. Másrészt uh, hogy fogom a napirendembe illeszteni a babót. Harmadrészt nekem ott a szülés maga mint újdonság. Az a baj, hogy pontosan tudom mit szeretnék, és mit nem, csak azt nem tudom, hogy ebben pártolni fog e az ügyeletes orvos. Már alig várom, hogy mehessek Nst-re a szülésznőhöz, és beszélhessek vele.
A dúlám kérdezte, anyu hogy szült, mert nagy valószínűséggel nekem is hasonló lesz.
Na tesóm: anyu reggel 8-kor bevonult (aztán egyszer haza akart menni, mert elege lett a kórházi bánásmódból, és a kórházi ajtóból rángatták vissza a nővérek és az orvos) és este 6-ra megszületett a tesóm. 6 nappal hordta túl anyu.
Eszterke: hát 15-re voltam kiírva, 15-én megszülettem (mire apu feljött a bányából, és átvette a fizuját, Eszterke már ott várta a kórházban, hogy lehet tejelni :) ) Addigra anyu már tapasztalt volt, és nem ment be a kórházba. Ennek az lett az eredménye, hogy otthon vajúdott és csupán 2 órát töltött a kórházban.
Tehát nagy valószínűséggel Bulcsi se fog megszületni jan 27 előtt. És erős a késztetés, hogy ráérek bemenni a kórházba is. Annyira de annyira utálom a kórházakat… én én nem akarok oda menni.
:cry: :cry: :cry:

zarja

Uh, Reni, ez azért nem semmi.

Edit: akkor nekem mákom van, tegnap kitakarítottunk kedvesemmel. Általában én port törölgetek, meg rendet teszek, Zsolti porszívózik meg felmos. Tegnap inkább bevásárolt meg főzött, a többi maradt rám. De így is jó volt ám. :D

zarja

Kattkat:

Confort Pólyabetét 1053 - White- 1190Ft Brendon
Kép

Kép
csipike09

Lányok!
Mit tudtok a Kik üzletekről? Nóri! Jártál már ilyenben?

A barátnőm onnan hozott Londonból édi cuccokat, de nem tudom, érdemes-e elmenni egy ilyenbe itthon. Vannak ott babacuccok jó áron?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Csajok! Tegnap kérdeztem, de senki nem válaszolt rá... :( Az a lista, hogy mit kell venni a kórházba meg a babának ami a gmail-en van az teljes? Vagy van valakinek egy jól bevált listája? Mert a neten sok hülyeség van :shock:

bellerreni
Eger

Reni!
Én a szomszéd csajtól kaptam egyet, amiket ők vettek. Mindjárt előkeresem, és felrakom. De elég sok helyen van kelengyelista. Érdemes összeollózni azokból is. A szomszédcsajéban is van jópár felesleges cucc... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hahó!

Üdv az újaknak!

Nem is tudom, hol kezdjem...
Utálok már itt ülni a gép előtt, de azért kíváncsi is vagyok, hogy kivel mi a helyzet... :oops: Most meg, hogy végigolvastalak titeket, nem emlékszem, mire akartam reagálni...

Én az utóbbi napokban totál idiótának érzem magam... (Biztos az agyamra ment a sok kaja...) Kb. úgy néz ki egy napom az ünnepek óta, hogy később kelek (8-9h körül), akkor reggeli, de most szinte csak süti van itthon, azzal jól eltelek, aztán ebédidőben úgy érzem ennem kéne még, de akkor már nem megy (egyre kevesebbet tudok enni; a kilók azért jönnek fel :))), végül csak eszegetek valamit, este meg folyton ehetnékem van, mert délután, ha tehetem, mindig alszom egyet, és utána meg sokáig fent vagyunk este, és akkor meg nem tudom mi van velem, de rám jön a zabálhatnék...
Szerencsére kaptunk egy halom gyümölcsöt, úgyhogy ma csak azt fogok enni.
Anyukám is azt mondta, hogy akik vékonyabbak voltak a teherbeesés előtt, azokra általában több plusz jön fel. Én most úgy 15 kg-nál tartok. Biztos mondja is majd a védőnőm, hogy enyje-bejnye, de már nem érdekel. Igazából nem érzem úgy, hogy zabálnék, mert mint írtam, hamar eltelek, szóval csak adottság kérdése lehet ez, azt mondom én is.

No, egyébként szépen telt a karácsony. :) Mindenkit el volt ájulva babholmiktól. :))
Szilveszterezni nem megyünk sehova, férjemmel kettecskén punnyadunk itthon.

Ha jól emlékszem, Kakti írta, hogy itt Szegeden csak úgy engedélyezik az apás szülést, hogy visz az apuka igazolást arról, hogy beoltották. Ez valóban így van, mi a saját szemünkkel láttunk egy ilyen esetet; mármint, hogy az apuka kint ült a folyosón, míg a felesége már bent vajúdott. Mi meg pont akkor mentünk szülőszoba-látogatásra, vittük mindketten az igazolást, de csak én mehettem be... Na, majd a szülésnél remélem, hasznát vesszük! :)

Mi is egyre többet emlegetjük, hogy nem sokára hárman leszünk itthon. :) Még nem érzem magam olyan idegesnek, de tuti eljön az is, magamat ismerve. Kb. megvettünk már mindent, ami még hiányzik: légzésfigyu, pár textilpelus, illetve anyukám kérdezte, hogy: "És van-e pólyánk?" Én meg visszakérdeztem: "Az miért olyan fontos?" (Azt hitte az már úgymond "kiment a divatból". Anyu a szoptatás miatt gondolta, hogy nekem lenne sokkal egyszerűbb dolgom, és babóca testét is szépen tartaná. No, ezen még gondolkozom, hogy vegyünk-é.

Köldökzsinórvér: elküldtük neten keresztül a szerződést, vagyis az igénylést, bár lesz még egy köröm az ÁNTSZ-nél a vérvétel miatt. Remélem, most, hogy az még nincs meg, így is megkötik velünk a szerződést!

Komolyan, úgy érzem, még gondolkodni sem bírok, nem jut eszembe semmi értelmes, amiről még írni akartam volna. Annyi minden kavarog a fejemben. :)
Az ülés még inkább kikészít, így most megyek feküdni. 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára erusverus 2009.12.29 11:45-kor.

Kép
erusverus

Nnna, meg is van:
1262083453.2029.doc

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

stephie: Én mikor kérdeztem a méhszájamat, akkor azt mondta a doki, hogy már nem ír számot, csak annyit hogy az egész méhszáj 1 ujjnyira nyitva. De arra bólogatott, mikor mondtam, hogy 1111. Azt mondta valami olyasmi. Persze hogy nem haragszom, nem jegyezhetünk meg mindent. :) Egyébként aranyos Levi zenélőse. Nekem az lesz Barbus ágyán, amit még a nagyikám nekem vett 30 éve! És még mindig aranyos és működik. Vettem ugyan egy olyat is, ami forog és zenél, de azt két részből raktam össze. A tartó része még most érkezett meg, ezért nincs még a kiságyon azokon a képeken, amit feltettem. A plüss figurás részét meg az IKEA-ban vettem. Színes halacskák. A kórházban biztos hogy nincsenek a babák a sima kocsiban, mert pl. a Jánosban van még légzésfigyelő is és arra raknak egy matrac-szerűt ha jól emlékszem a látogatásim alatt tapasztaltakra.

bellerreni: Jézusom!!! És még én panaszkodtam legutóbb, pedig én 10 napra 60.000-t kaptam. Hogy lehet a tiéd ennyire kevés?

zarja: Én az fw-s minta alapján írtam szülési tervet, de nem tudom, hogy oda merjem-e adni majd a dokinak. Lehet hogy elküld vele a fenébe. De lehet hogy az ügyeletesnek odaadnám, hogy a doktorúrral ebben állapodtunk meg. Remélem azért hogy sikerül majd a dokimmal szülni. Arra azért vigyázz, hogy nehogy úgy járj, mint az a csaj az m3-ason. az azért elég stresszes lehetett. Én úgy tervezem, hogy kb. 5 perces fájásoknál megyek be csak, vagy ha elfolyt a magzatvíz. De ez csak a 37. hét után igaz, addig azt mondta a doki, hogy az első fájásnál irány a kórház, mert kapnom kell még szteroidot, biztos ami biztos alapon. Mondjuk én a terhességem alatt már majdnem két hetet voltam bent, szóval már a kórházi részén nem parázok.

beneildi: Kérdeznék egy pár dolgot majd priviben a kórházzal és a szüléssel kapcsolatban. Légyszi írj majd, ha ráérsz válaszolni, addig összeszedem a gondolataimat.
vicky79
Budapest III. kerület

bellerreni: Bocsi, én azért nem válaszoltam, mert nem néztem még meg a gmailest. Én a netesek alapján írtam egyet, de abban van egy csomó olyan dolog, ami másnak nem kell, ezért nem reklámoztam. pl. cukormérő, inzulin, gyógyszerek ilyesmi. De ha gondolod, akkor szívesen elküldöm a linket, ahol azért megtalálható.

erusverus: Engem a pólya témával a világból ki lehet üldözni. Én úgy gondolom, hogy nem vagyok hajlandó lekötözni a gyerekemet, még ha ez neki esetleg tetszene is. Én szoptatós párnát vettem, remélem az is jó lesz.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki!
Pólya témában totál egyet értünk... Én is a falnak megyek tőle... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Köszönöm Csipike!!!!
Egyébként poliészter töltet volt benne.
Az egészbe csak az dühít, hogy anyu tök nagy szeretettel vette a babókának és most dobhatom ki a picsába :cry: :cry: :cry:

amúgy is ki vagyok készülve lelkileg...
az oldalam is elkezdett szúrni
f@szkivan :cry:

Kattkat

Kép
kattkat

Köszi Kakti. Közben én is megnéztem vagy 20 db listát és kiírtam belőle amit úgy gondoltam, hogy még kellhet. Ha meg valami hiányzik, hajd az embőc szalad érte.

Vicky! Azért ilyen kevés, mert a 2008-as jövedelmemből számolják ugye a tápppénzt és ott voltam még munkanélkülin is, meg kevéssel bejelentve meg hasonlók. Na mindegy, majd lesz valahogy. Remélem azért nem halunk éhen :?

bellerreni
Eger

Kattkat, nekem is elment mindentől a kedvem. Sírjunk együtt... :cry:

bellerreni
Eger

oké Reni :cry:

Kattkat

Kép
kattkat

Anita: sajnos semmi ismerősöm a kórházban az aneszteseken kívül, minden más gyakorlatomat Debrecenben csináltam. De szerintem megengedik a saját pólyát, különösen ha olyan szobában leszel, ahol te látod el a kicsit.
Egyébként jársz még szurikra? Meg tudnád kérdezni, hogy januárban indul-e szülésfelkészítő vagy már ne is reménykedjek? :)

Reni: ez tényleg durván kevés pénz. :shock: Én azt hittem a táppénzt a legutóbbi fizuból számolják. :(

Szerintem a pólya egyáltalán nem kínzás. A babák pont azért szeretik, mert jól "becsomagolva" olyan nekik, mint az anyaméhben volt. De még gondolkodok, hogy vegyek-e.

Reni, Kattkat: ne sírjatok! Kép
zuzmooo

ma reggel fedeztem fel, hogy ez a féreg (férjem) valamikor a napokban sunyin (hogyan másképp?) hazalopózott és elvitte a ruhái nagy részét
99%, hogy dec.24.-.én, mert az ebédet ezen a napon hagyományosan a nagypapájánál tölti a család, nem volt itthon senki...
kérdés, hogy mit lopott még el... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat: ez szörnyű! :x Hihetetlen mennyire gerinctelen tud lenni egy ember. Elindítottad már a válást, vagy nem akarod? Ezek után is az ő nevét kapja gyerek?
zuzmooo

Zarja, Szekesfehervar es Pest koze szeretnenk koltozni valahova felutra, mivel a kedvesem Pesten fog dolgozni, en meg nem szeretnek ott, igy valszeg Fehervar marad. Anyum is arra lakik meg Tamas csaladja is.

Kakti, ha tenyleg igaz, hogy a derekfajosaknak kevesebb a vajudas, hat en nem izgulok, megszulok par perc alatt :-)

Amugy megjott a matrac!!! Vegre a jo meret. AAAAA el sem hiszem.Most mar csak a legzesfigyelore varok, es majdnem teljes a lista.

A pocakomat mar ugy megszoktam., hogy nehez elkepzelnem milyen lesz ujra lapos (vagy majdnem lapos) hassal... Fura dolog, de en egyaltalan nem izgulok a szules miatt, meg a kesobbiek miatt sem, valahogy lerendeztem mar fejben.( Aztan lehet amikor ott tartok majd jon a panik.)

Kép

Kép
editmk

kattkat:hú, ez a férjes sztori nem semmi, mindíg megütközök az ilyesmin

összeraktam a kiságyat egyedül, tök jol elvoltam vele, nem nehéz( minek vannak f.fiak egyáltalán?? :D
3/4 oráíg csak néztem, és néztem...

Pólya téma:
nekem is az volt az érzésem, h. megkötözöm a gyereket.
aztán tv-ben láttam gyereket pólyában, nem is olyan gáz
nemrég kaptam egyet, alig akartam elfogadni
erre anyukám kibontott egy régi csomagot, és a kezembe nyomta azt a pólyahuzatot, amit a dédnagyanyám hímzett(nem ismertem, már több mint 100 éves lenne, csak én töröm meg nálunk a "későnszülés" hagyományát)
ugyhogy ki lesz probálva, lehet, h. még megszeretem, végülis a sors akarta így
pcd1985

Kattkat, szerintem ezek után érdemes lecserélni a zárat 8)

Reni, ha gondolod felteszem, hogy a Jánosban mit tapasztaltam, mit érdemes bevinni mamának-babának.

Pólya, szerintem sem kínzás, sőt első babásoknak én ajánlanám, mert könnyebb megfogni-bánni a babával. Nem nyeklik annyit a baba a friss mama kezében. Jobban alszanak benne stb...de ezt mindenki maga dönti el.

Editmk, azért ennyire nem lesz rövid a szülés :D Én is derékfájós vagyok de így is 23h-kor kezdtem és 8.45-re lett meg a fiacskám :wink: (mondjuk ebben az időben benne van minden, kezdő fájások, magzatvíz elfolyás, igazifájás, előkészítés stb. )

Kép
csipike09

A zárcsere sajna nem a legjobb megoldás. Illetve a tulajdoni viszonyoktól függ. Ha a "féregnek" van tulajdonjoga a lakásban, akkor - úgy tudom - zárcsere alkalmával kell neki is kulcsot adni. Mi lezongoráztuk ezt anno apámmal... (Hasonló módon "költözött" el anno - 10 éve.)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zuzmooo!
nem indítottam el. az ő nevét kapja.
de ahogy itt valaki mesélte a barátnőjéről, aki mellesleg jogász, hogy a férj nem írja alá a váló papírokat, miközben a csaj már az új emberétől terhes, így a törvények szerint a férj nevét kell kapnia a babának, noha nem ő a biológiai apa...
meg hát mint látjuk, nem mer elém állni ez a mocsadék
elindíthatom a válást...és? hova küldjem a papírokat?
de ebben az egészben a név zavar a legkevésbé :(

Csipike!
ez kézenfekvő lenne persze
ma após is ezzel jött, hogy le kellett volna cserélni, pedig ő tudja milyen ezermester a fia és azt is milyen vicc ez az ajtó
oké, lecserélhettük volna, de akkor már az egész ajtót is egy páncélozottra, meg be kellett volna szerezni vagy 8-10 pitbullt, aki az ő szagára ugrik
úgy talán biztos lett volna a védelem a bejárati ajtón keresztül, de akkor megoldotta volna a tetőn át..
az az egy család, aki a mi szintünkön lakik meg még kellemes karácsonyi ünnepeket is kívánt volna neki, amikor meglátja, hogy bíbelődik a zárral (nem avattuk be őket a történtekbe)

Kattkat

Kép
kattkat

én is a pólya mellettiek táborát erősítem, egyrészt amit írtam, hogy sokkal könnyebb a gyereket kezelni benne, szoptatás, altatás, másrészt pedig amit pszichológiából/ gyermeklélektanból tanultunk is, illetve amit már többgyerekes anyukaként tapasztaltam, hogy a babákat kifejezetten megnyugtatja. Hisz nekik az anyaméhben minden szép és jó mégis az, hogy bizonyos határok közé vannak "beszorítva" ad nekik biztonságérzetet. A pólya felidézi bennük ezt. Képzeljétek csak el, egyedül egy kocsi közepén és a keze lába akaratlanul kapálózik.
Kutatások bizonyították, hogy síró gyereket /sőt még felnőttet is :)
a szoros bebugyolálás/ölelés segít megnyugodni. Érdemes elgondolkodni.

zuzmooo: 25-én kaptam az utolsót, már nem megyek be szülésig, ha csak nem lesz még idő NST-re, de majd ott megkérdezem
Sajnos kattkat babója még apa nevét kapja, akkor is ha elválnak ha nem éri el a válás és a szülés időpontja között ha jól tudom 180 napot.
szülésfelkészítő asszem 3 hét. Lesz neked annyi időd? :D

kattkat:zurad egy kocsog

vicky: légzésfigyut a matrac alá nálunk asszem csak a koraszülöttek kapnak. Időre érkezett babók a műanyag kiskocsiban vannak. Épp ezért gondoltam, hogy az a vékony angol pólyával baromi kemény
stephie

kattkat, én írtam, majd megbeszéljük :)
stephie

Sziasztok!

Majd jövök olvasni is, most csak magunkról:

Jól telt a karácsony, mindenki hozzánk jött, anyu, anyós főzött, szal csendes volt. Meg tökjó, hogy a lányok itthon vannak, van idő társasozni, délig pizsiben flangálni, 11kor reggelizni :P stb. Januártól ekkora hassal nagyon sz@r lesz a feszített tempó, hozás vivés, jujjj.

1 hete én is elkezdtem vizesedni, de a vérnyomim eddig rendben, remélem ez már nem csap át mérgezésbe. Minden esetre 3,5 kg pluszt jelent 1 hét alatt :( Tudom, hogy majd szülés után kipisilem, de olyan rossz, hogy feszülnek a szöveteim.

Éjjel már én is vacakul alszom, izzadok, gyomorégek, fájnak a csülkeim. Érdekes, ha nappal le tudok feküdni, alszom mint egy mormota 2 órákat :D

Ma reggel voltam nagylaboron, úgy bevágtattam soron kivül, hogy csak füstölt. Rengetegen voltak.

Most meg indulunk a kórházba a szülésznőhöz CTG-re, meg némi adminisztrációra.
Holnap meg utolsó UH, aztán megyek dokihoz. Jó kis évzárás :P :P

Én már 2 hete nem eszem a magnéziumot, mert nem akarom túlhordani a babót.

Valaki megírja nekem, hogy érzetben mi a különbség a méhkeményedés és a jóslófájás között?

Eszik már valaki rajtam kivül homeós szüléselőkészítő bogyókat?
Vagy málnateát Zarján kivül?
Gátmasszázs?

Mi itthon szilveszterezünk, társasjáték hegyek lesznek. Már 5-en vagyunk hozzá :P :P :P

Még a múltkori férj kérdéskörbe írnám, hogy enyémférjem is egy TÜNEMÉNY.
Segít, kímél, rendezi a csajokat, etet, altat, mesél és elhalmoz bókokkal, ami most különösen jól esik :P :P :P

Szóval Kattkat, ne add fel, vannak rendes pasik.

Na jó, eldugulok, indulunk a Margitba.

Ja, ki írta, hogy a sógórnője szülésznő a Margitban? Hogy hívják?

Móni

Kép
kokonya

stephie: A légzésfigyelővel igazad lehet, mert mind a három baba koraszülött volt, akikhez bementem. Az időre született babák kiskocsiját meg nem néztem.

A pólyával kapcsolatban nem igazán győztetek meg. Bár én már a mózeskosárnál sem értem, hogy mindenki azt mondja azért jó a babáknak, mert hogy ugyanúgy fekhetnek benne, mint a méhben. De kérdem én: mikor fekszenek a méhben teljesen egyenes gerinccel? Teljesen össze vannak gömbölyödve és kapálóznak is rendesen. (Ezt mindannyian érezzük is, ugye?) Akkor a pólyát sem értem, hiszen odabent bizonyos keretek között úgy mozoghatnak, ahogy akarnak. Mindegy, én ezt már nem fogom megérteni. Bután halok meg, de szerintem már pólya és mózeskosár nélkül. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Egyébként mi a különbség a hagyományos-, az angol- és a kókuszpólya között?
zuzmooo

Hello Csajok!

Összeírtam egy pár dolgot ami még nincs itthon és délután elmentünk megnézni, hogy mi hol olcsóbb... Úgyhogy január első hetében megyek bevásárolni. :lol:

Megint nagyon nagyon sok a savam. Mi a fenét csináljak? Próbáltam már kekszet, pattogatott kukoricát minden szart, de semmi. A rennie-t meg nem merem kapkodni, mert még hol a vége. Este mindig venni kell be, mert anélkül nem tudok lefeküdni, mert rögtön a torkomat marja úgy, hogy majd össze hányom magam. :x

Na megyek átadom a gépet embőcnek. Ha ma már nem jönnék akkor mindenkinek szép estét.

bellerreni
Eger

A Jánosban a babák alatt van légzésfigyelő (a koraszülötteket nem tolják ki, hozzájuk a mamák járnak etetni)

Kép
csipike09

csipike: Én is a Jánosban voltam babanézőben. A háromból kettőt kihozhatott az anyuka simán, az ikrekből a kisfiú volt csak a pic-en. Mondjuk a kislány nagyon jól volt és a másik baba meg 36+6 napra született, szóval határeset volt.
vicky79
Budapest III. kerület

a hagyományos pólyában van egy kb3-4 cm vastag pólyabetét és középen szépen össze tudod húzni, jó melegen tartja a babát, jó szoptatásnál(nem ficereg közben:) hanem kényelmesen tud szopni.

az angol pólya vékony pamutból készült, nálunk most a kórházban ezt adják

kókuszpólya? szintén vastag csak nincs rajta megkötő, állítólag anélkül is tart
Kép Kép Kép
stephie

Köszi Anita. Akkor ezek szerint az angol pólya gyakorlatilag olyan mint egy hálózsák és a keze szabadon van? A kókusz-pólyának pedig viszonylag merev az alja a kókuszbetét miatt?
zuzmooo

bréking nyúz
ez a paraszt ellopott egy rúd kolbászt meg szalonnát is itthonról, ja és a babóca ruháihoz vett Ariel Sensitive folyékony mosószert is...
eddig ezt raktuk össze anyóssal
SZÁNALMAS áááááááÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁáááááááááááááááááááÁÁÁ
tényleg a seggére vert a lopott pénznek, ha már itt tart bazzeg

Kattkat

Kép
kattkat

Vicky, biztos függ a baba állapotától, méretétől és hogy mennyire kell másik babának a hely... A szobában sajnos volt olyan lány akinek PIC-re került a babája. Ők megadott időpontra mennek, kb 2-3percre láthatják a babót, nem érhet hozzá :( és ott leadhatják a kórházban lefejt tejet. Ha át mehet a koraszülőtt oszt.-ra akkor már szoptathat ott. Nekem legalábbis ezt mesélte szegényke.

Kattkat, erre nem is tudok mit mondani :shock: :evil: nagy az Isten állatkertje...

Zuzmoo, én nézegttem a kókuszpólyát, bár nem fogdostam meg, de nekem úgy tünik, h a régi pólya modern, kicsit lebutított változata akar lenni...de lehet h tévedek...

Kép
csipike09

csipike: Az ikrek közül a pici fiút is ki lehetett pár nap után hozni a pic-ről, egyébként úgy vettem ki a szavaiból, hogy akkor mehetett fel hozzá, amikor akar. A másik két baba velük lehetett egész nap, de ők azért néha bevitték a csecsemősökhöz, ha kimentek a rokonokhoz. Mert egyébként kint lehet a baba a kórteremben és oda bemehetnek a rokonok. Persze ez október elején volt, most nem tudom a járvány miatt hogy van.
vicky79
Budapest III. kerület

jaaaaaaaaaaaaaj lyányok, nekem bazira nő az étvágyam.... többedik babások, ez normális? :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Vicky,elképzelhető, hogy a látogatási tilalom miatt van most így a PIC-en és a kora osztályon. Neki 32. hétre született a kislány... Az időre született babák most is a szobában voltak. Ha akartad akkor akár végig,csak esti fürdetésre és a reggeli vizitre kellett visszatolni. Látogatók elvileg a csapó ajtókon kívül lehettek. Mondjuk hozzánk a szobába is bejöttek a friss császároshoz és persze apának megengedték, h a csomagomat és egyyéb hiányzó dolgokat behozza.

Kép
csipike09

Sziasztok!
Visszaerkeztunk anyukamektol ismet. Nagyon jol telt a karacsony es az azt koveto napok is. Mindenki szep es hasznos dolgot kapott, kaja is volt boven, szerintem tobb is, mint kellett volna.
Szerintem en is dobtam magamra 2 kilot az elmult egy hetben. Sot, apukam mar 25-en a "De jo, de jo, hiztal lanyom, ugye?!" felkialtassal fogadott. Hat, meg szerencse, hogy ebed elott mondta, nem utana, igy legalabb volt kozben mire gondolni. :oops: :oops:
Holnap reggel talan meg merlegre is allok. Ma meg nem ez tuti.

Pocak: en is fennakadok rendszeresen. Hozza vagyok szokva ahhoz, hogy en mindent elerek a magassagom miatt es hogy barhol at tudok suhanni. Mindig mindenki helyet akar nekem csinalni, hogy elferjek, en meg mindig mindenhol atjutottam gond nelkul. Nah, most nem.
De azert megprobalom. :lol: :lol:
Viszont ugy veszem eszre, hogy sokan meg most is kicsinek tartjak a pocakomat. Legalabbis elegge ledobbent arcot vag, akinek elarulom frissen, hogy mikorra vagyok kiirva.
Semmi gond, tartsak csak kicsinek, de egy napra szivesen atadnam nekik a fajo magzatmozgasokkal es a folyamatosan visszaaramlo kaja-gyomorsav keverekkel egyutt, meg azzal, hogy fekve alig kapok levegot, mert a tudomet mar a torkomba nyomta a gyerek, azutan majd meseljenek arrol, hogy kellene-e meg ettol is nagyobb pocak ennyi idos terhesen, avagy inkabb oruljek, hogy ekkora van "csak".

Kelengye: oh, hat nekunk meg mindig semmi sincs osszerakva. Szerintem minimum egy hetes folyamatos munka lenne mindent eloszedni, megvizsgalni, osszeirni a hianyt es beszerezni. Gyerek, ferj, haztartas, koltozes nelkul lenne ennyi. Nekem erre sohasem lesz idom.
Ugy dontottem, hogy kb ket het mulva osszerakom a korhazi csomagot, amit tudok elkezdek kitakaritani a babanak, a tobbit meg az elet majd megoldja, ha esetleg ido elott el kell robognom szulni. Engem mar nem erdekel.

Nah, meg masfel oldalt visszaolvasok este, ha tudok es azutan reagalgatok.
Vendég

Edit, én most az újszülött időszakomat élem :oops: 2-3 óránként eszem (az édesre vagyok rákattanva ) :oops: :oops: De rossz baba lennék, mert éjszaka alig és rosszul alszo, napközben pedig max 1órát szundítok. :oops: Remélem a lányom nem ezt fogja eltanulni... :roll:

Kép
csipike09

csipike: dettó....ugyanez.....na én nem eszem 2-3óránként...DE... magamhoz képest többet eszem, és gyakrabban vagyok éhes. mondjuk ma 11 kor reggeliztem-ebédeltem, 5kor vacsoráltam. ennyi.

Edit

Kép
ézsóné

csipike: Azon én is csodálkoztam, hogy bemehettünk a szobákba. (Kérdeztem a csajokat hogy hová jönnek ki, ők meg mondták, hogy menjünk be.) A csapóajtót nem is tudom, hogy hol van. Valószínűleg az lehetett, ami teljesen nyitva volt. :D Én is 2-3 óránként eszem valamit. Mindig kell hogy legyen a kezemben valami harapnivaló.
vicky79
Budapest III. kerület

Reni: azért nem reagáltam a kórházi cuccos kérdésedre, mert ugyan én összecsomagoltam, de a védőnő egy rakat mindent kihúzott, hogy csak akkor vegyem meg, ha tényleg tudom, hogy kell. Úgyis Zsolti bácsi megveszi, ha kell. Tehát nekem nagyon szűköcske a listám.

Vicky: valahogy a kórházba menetelt én is így terveztem, csak én a 7 perceseknél indulnék el.

Editmk: Fehérvár, Magyarország legszebb városa, történelmi múlttal, nagy jövővel, szép helyen, közel a főváros, közel a Balaton, a Bakony. Laktam ott (is) egy ideig, nagyon szép és fejlődő város. Szerény véleményem szerint jobban jársz vele, mint a fővárossal.

Katkat: jaj ez a pasi egy állat. Tényleg ha eléd állna nagy csokor vörös rózsával laposkúszásban, visszafogadnád? De őszintén!
Mellesleg mindegy, hogy a válás akár lebonyolódna a szülésig, akkor is ő lenne a vélelmezett apa. Hisz az az apa – a jelenlegi családjogi törvények szerint – aki a várandós nővel a várandóság teljes idejében, vagy annak egy részében házasságban élt. Ez alól csak úgy tudna kibújni, ha gyorsan összeházasodna szülésig egy másik pasival, mivel így a két vélt apa közül az lesz a ténylegesen vélt apa, aki azt elismerő nyilatkozattal alá is támasztja. Jól tudom, Juci?

Hát a pólyával úgy vagyok, mint a kocsikabáttal. Nem tudom mi az, és nem is akarom túlbonyolítani az életemet ilyesmikkel. Ha tényleg kell, akkor is ráérek megvenni.

Vicky: szülési terv: na az megvan, fejben. De még én se tudom, hogy adom elő a szülésznőnek. Azt már tudom, hogy ha bekerülök és az adatfelvételnél a kezembe nyomják a papírtömeget, hogy milyen beavatkozást kérek, egyet se írok alá. Mert ha életveszély van, akkor úgyse az én szavam dönt, ha meg nincs, akkor meg minek szólnak bele a szülésembe. (mondjuk, nem vágyom Edára és társaira eleve). A dúla szerint meg, ha az elején meg is tagadom, utólag mindent kérhetem, hogy meggondoltam magam. De fordítva már nem gyere be a játék.

De jan 8-án megyek randizni a szülésznővel Nst-re. Annyi mindent szeretnék vele megbeszélni, de biztos hogy totál meg leszek illetődve és kukán fogok hallgatni.

Jah, erről jut eszembe, azt álmodtam, hogy beindult a szülés, be is mentünk a kórházba, ahol a doki meg még egy pasas összeveszett, én meg kiabáltam velük, hogy ha bajuk van, ki lehet menni, ilyen zajban nem lehet még koncentrálni sem. Csak nem hagyták abba, erre felpattantam és kirohantam a szülészet Wc-jére, magamra zártam az ajtót és ott szültem meg a babót. Közben a Zsolti, a szülésznő, a dúla, a gyerekorvos, a csecsemősnővér és a szülészorvos ott dörömbölt az ajtón.

zarja

Edit, de ez nem is sok :shock: ma egész nap csak 2x ettél?????

Vicky, van 1 az utca felőli oldalon (ahol a csecsemó osztály van) és az ami egyébként ki van nyitva :roll:

Zarja, nem lehet az álom oka, h már nagyon kellett pisilned? :wink:

Szülési terv? Már olvastam és hallottam róla...hát lehet, hogy csodabogár vagyok, de az minek??? A szülés az, amit nem lehet előre eltervezni: nem tudom mikor indul be, hol, milyen gyorsan megy le, sima lesz-e vagy komplikált...nekem csak 1 a lényeg, hogy egészséges legyen a baba, főleg rá koncentráljanak. Hogy most ezt állva, ülve, fekve, kádban stb történik meg (mármint a szülés), engem nem érdekel. :oops:

Kép
csipike09

Helló Csajok!

Olvasó üzemmód, mert családos vagyok! :lol:
A kórházi csomagba nem árthat még egy hosszabbító, mert ha egyszerre kéne telefont tölteni, fényképezőt meg esetleg még valamit, akkor jó ha van.

Csak egy rövid még:

Kattkat:
hát nem azért, de ez az ember egy pofátlan állat!!!!! Fogalmam sincs, hol lakik, de mosószert és kolbászt lop??? Mi lesz 2-3hónap múlva? Amikor végleg elfogy az összes pénze? Hazakullog, hogy tartsd el úja??? A válást elindíthatod simán. Megy a címére a levél. Ha nem jelenik meg a tárgyaláson, akkor is egy idő után elválaszt a bíróság Titeket! Te meg tarthatsz igényt gyerektartásra. Ő meg 3éves korig csak a Te jelenlétedben láthatja a gyerekét. Már ha akarja.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?