Edi,
nagyon várjuk majd a jelentkezésedet, ha hazaértél a dokitól! Drukkolok ezerrel, hogy minden rendben legyen, és tudod, csak pozitívan
! Aztán estétől tényleg pihi!
Oxi csajok, értem már a pocakfotót! Kíváncsian várom a tiéteket, aztán lehet, én is gyártok majd egyet
!
Poci,
Jól van, megnyugtattál, akkor nem csak én veszem ilyen komolyan ezt a „karantént”
!
Fejfájás ügyben:
nekem azt hiszem a 9. hetem volt a legdurvább, úgy ahogy te is írtad, 2-3 napig összefüggően fájt, esténként pedig vizes borogatást tettem a halántékomra (nekem szinte mindig féloldalas, migrénes), úgy tudtam csak elaludni. Ahogy levettem a borogatást előbb, máris 2 perccel később újra hasogatott, és a hányingerem is fokozódott. Hál’ istennek múlt hét eleje óta csak tompa, de folyamatos, néha erősödik csak be kicsit. Sajnálom, hogy téged még mindig ennyire kínoz! Tudom, szörnyű érzés, nem is nagyon tud az ember olyankor másra koncentrálni. Ja, amúgy én sem vettem be még semmilyen fájdalomcsillapítót. Igyál sok folyadékot, a dehidratáltság jele is lehet a tartós fejfájás. Sőt, ha erős, próbáld ki, hogy megiszol egyszerre 4-5 deci ásványvizet, nekem néha javított ez is a dolgon. Csak reménykedem, hogy nem jön már nekem sem vissza az erős változat. Szóval neked is mielőbbi jobbulást ezen a téren!
Emi,
Köszi az infokat, le a kalappal a kitartásodért! Közben a leveledről eszembe jutott, hogy a férjem tavasszal vágott bele egy diétába-fogyókúrába (neki sajnos 25-30 kg feleslege volt), és ő is kapott a dokitól egy ilyen tápanyag táblázatot nagyon sok ételre, nyersanyagra vonatkozóan. Lehet, hogy majd megkeresem, kicsit próbálok odafigyelni én is, abból baj nem lehet. Amúgy ő is 10 kg-t adott le 2-3 hónap alatt.
Szóval ez a barnázás-vérezgetés ennyire gyakori a kismamáknál? Nem hittem volna, és tényleg nekem sem voltak a korábbi terhességeimnél ilyen visszatérő gondok.
De jó lesz, ha már mindannyian túl leszünk a bűvös 12. héten
!!!
Most nézem, milyen sokat írtatok, alig győzöm elolvasni
!
Tünetek:
Én a múlt héten (10.) már egész jól voltam, már kicsit meg is rémített, mint tudjátok is, de ma megint émelygősre vettem a figurát, persze nem bánom. Fene sem tudja már ezt behatárolni, mikor mire számíthat az ember.
Baba neme:
Mi régóta kisfiút szeretnénk, aztán, ahogy ti is írtátok, a bátyó után pedig egy leányzót.
Most nem tudom miért, de mégis az az érzésem, hogy kislányunk lesz, úgyhogy már mi is baromi kíváncsiak vagyunk
!
Sakura,
De jó, hogy minden okés a teszteddel! Ez baromi nagy megkönnyebbülés!
Segíts légyszi, ez a kombinált és integrált teszt nem ugyanaz? Csak így is hívják, meg úgy is, nem? A lényege, hogy a 12-13.hét környékén és a 16-20. hét környékén vesznek vért és csinálnak UH-t, és ebből jön ki egy eredmény a Down valószínűségére, ugye?
Remélem nem leszek tolakodó, ha megkérdezem: Te magánrendelőben, intézetben csináltattad? És mennyibe kerül(t)? Ha jól tudom, az OEP ezt nem finanszírozza, csak az AFP-t.
Csak azért vagyok ilyen kíváncsi mert a korom miatt sajnos nekem is javasolt lesz egy komolyabb szűrés.
Bocs csajok, már megint kicsit "megszaladt" az ujjam
!