Új privát üzeneted érkezett!

Vicky: nagyon szép lesz a gyermekszoba

Lara: hehe, a Jézuska aprócska csodát tett a családotokban

Reni: nem tom, de ugye a 26. héten volt nekem cukorterhelés, akkor rendben volt, és azóta nem nyaggatnak ilyennel. Nekem nem volt és várhatóan nem is lesz.

Az érdekes még az, hogy elvileg a 36. héten van egy kötelező vizsgálat, ami nekem ponty a két ünnep közé esne. Na mondom, tuti nem csinálják meg, mert ha nem muszáj ki dolgozik ilyenkor. Erre a szülésznő azt mondta, hogy az nagyon fontos vizsgálat tuti, hogy a két ünnep között megcsinálják. Szerintetek kinek lett igaza? Hát nekem!Jan 6-án randizom velük. Állítólag újra lesz vérvétel, de nekem a kutya nem szólt, hogy éhgyomorra menjek oda, meg a laborba kérjek időpontot. Így most egy kicsit össze vagyok zavarodva. Pláne reggel ugye min másfél órával korábban kelek, én addig nem bírom ki reggeli nélkül.

Ráadásul kiderült, hogy itt Kaposváron valami nagy központi védőnői hálózat működik. Ugyanis itt úgy működik, hogy alapból a védőnői hálózat orvosa veszi a kismamákat táppénzre (ugye engem azért nem, mert beelőztem a háziorvossal) ÉS a háziorvos azt se tudja, hogy mi az a szülési szabadság (pedig elvileg neki kéne kiírnia rá) mert azt itten a védőnői hálózat csinálja. Így újév első hetében mehetek házidokihoz, hogy zárja le a táppénzem, gondozásra Komlóra, Nst-re Pécsre, és a kaposvári védőnőhöz, hogy írjon ki szülési szabira. Paff. Elfogytak a hét napjai: betelt a naptáram.

Katica: ugye, hogy nincs gond Emővel. Remélem Borival nagyon fogják szeretni egymást.

Barbi: a sok fekvéstől neked nem fáj semmid? Nekem már egy egyszerű éjszakai alvástól is fáj a csípőm. Mert ugye nem nagy a választék: vagy jobb vagy baloldalt fekszem. És gondolom nagy súly nehezedik a csípőmre, mert egy ponton jelez, hogy csináljak valamit, mert nagy neki a terhelés. Átfordulok, de akkor meg az az oldal fáj. Én meg éjnek évadján járkálok a lakásban, mint zsidóban a fájás.
DE ha hátra fekszem az jóóóó, csak nem bírok felkelni, tényleg nyomhat valami ideget, mert akkor meg beáll a bal combom vagy mi, és naaagy erők árán tudok csak életet verni belé. Mégis néha bepróbálom, mert a hátamnak viszont nagyon jól esik.
És megint csütörtökre esik az ünnep: megint elmarad a jógám.

Pcd: üdv közöttünk. Én is kilógó lóláb vagyok itt, mert én meg jan 27-re vagyok kiírva. Még reménykedem, hogy februárban születik azért meg.
Nem vagyok nagy számológép, így sose tudom, hogy most hányadik szülinap, házassági évforduló stb van. Ezt a hányadik héten vagyok dolgot is onnan tudom, hogy
- csináltam vonalzót, és azon követem
- a doki, mikor kontrollra megyek, mindig felírja, hogy hol tartunk
- ismerve magamat, a notesz alsó sarkát végigszámoztam, így ha laikus kérdezi, akkor csak fellapozom a noteszem és egyből tudom, hogy most hányadik héten is vagyok. A napokat meg lespórolom lévén laikus ezen már ne tipródjon.
Meg hát úgyse ez a mérvadó. Ha a babó eldönti, hogy jön, a naptár fogja legkevésbé megállítani.

Hm, ezen a 36. hetes vizsgálaton én is értetlenkedem. Valószínűleg az ünnepek miatt halasztották el nálad is meg nálam is. Bár nem hiszem, hogy a babó fejlődésében olyan hihetetlen fontosságú dolog lenne (akármelyik vizsgálat is), így úgy döntöttem, legyen ez a dokker baja. Én jól érzem magam, babó mocorog (jaj de helyes is) tehát nagy tragédia nem lehet. Mikor mész legközelebb dokihoz?

Zuzmoo: áááh, irigyellek. Most szeptemberben voltunk Miskolctapolcán és én spec a számmal néztem: nagyon szép, nagyon extra, és nagyon jó élmény. Mivel mindenféle terem van, ezért én úgy gondolom, hogy menj nyugodtan, meg fogod találni a neked kényelmes vizet. Meg nem is emlékszem, hogy várandósoknak tiltották volna. Jah, most esik le, szeptemberben én is várandós voltam (minő csoda), én akkor végigpróbáltam mindent, de semmi bajom nem volt. Mondjuk mikor megláttam a vizet, senki nem bírt volna lebeszélni a fürdésről, akármilyen indokkal is. Mi a sodróban egymást húzattuk. Jaj de jó is volt.
Tények: már nem tom hol, de azt olvastam, hogy a meleg vizes fürdőt első trimeszterben azért nem javasolják, mert megemelkedhet a hőd, és akkor még érzékeny a baba, elmehet. A másodikban és harmadikban a vénás panaszok miatt nem javasolják a meleg vizes ázást. Illetve a 36. héttől meg megindíthatja a szülést. De hogy mi jelenti a meleg vizes fürdőt nem tudom.
Alternatív program: szerintem csodaszép hely: Diósgyőri vár (nem tudom nyitva lesz e), van egy vadasparkjuk, bár mi Bükkszentkereszten voltunk elszállásolva és a Bükkben sétáltunk sokat. Nagyon szép környék.

Végre Edit: te is megjelentél. Itt Kváron az egyik anyuka mesélte, hogy ő is iszonyatosan fel volt vizesedve, és csak a szülés után javult. Azt mondta, hogy ő a férje cipőjébe fért csak bele. uh.
Otthon is fel lehet találni magad, Pammut Bori javaslata után csinálja otthonra is egy lightos napirendet: 8-kor kelés, Babanet, reggeli, mosogatás máris 10 óra. Ebédkészítés, ebéd, mosogatás, 1 óra szieszta (Erusverus nyomán) máris 2 óra. Egy órás séta mert a friss levegő kell, aztán varrás, olvasás, hobbi, kézimunka, és máris hazajön a párod. Vacsora, fürdés, tv és alvás. Na mit szólsz???

zarja

zarja: ez mind szép és jó, csak van egy alapvető probléma velem: iszonyat tempóm van... :oops: :oops: de majd megszokom az itthonlétet, átállok, hálisten ha túl sokat vagyok fent, a bokáim annyira fájnak, hogy muszáj lefeküdnöm....talán az az én lassítóm :wink:
én bal oldalon, meg háton tudok feküdni, ha jobbra fordulok, iszonyatosan lezsibbad kezem-lábam.... bár ma éjszaka semmi nem volt jó kölöknek...meg a lábaim is iszonyatosan sajogtak...én is sétálgatok a lakásba éjszaka, az uram már csak bolygó hollandinak hív :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Edit: le fogsz lassulni. Mikor én hazajöttem, rögtön egy hét alatt újranyaltam a lakást, és úgy éreztem, hogy meg fogok itthon őrülni. Ehhez képest ma még el se mosogattam, az ágy nagy rakatban, és kb 5 napja fűzöm magam, hogy meg kéne locsolni a virágokat. Belassultam. Szerintem te is be fogsz. Bár ez meg jó előképzés a babás időszakra.

Doki mit mond a lábadra?

zarja

Nnnnna. Szép tiszta, illatos a lakás. Imádom ilyenkor. Mindaddig ilyen, amig az embőc haza nem ér... :roll: Hát nem egy rendmániás az tuti :lol:

Edit! Tudod, én is ilyen pörgős vagyok, de azért neked már tényleg nem ártana lassítani. Te egy hónappal előttem vagy... :wink:

Olyan szörnyen sok a savam, hogy be kellett vennem egy Rennie-t, pedig nappal még eddig soha nem volt rá szükség. Megettem a mézeskalácsból vagy 3 db-ot hátha jobb lesz, de nem lett, úgyhogy nem kínoztam magam tovább... Jah jut szembe, mézeskalács. Képzeljétek megfinomult :lol: Akkor amikor sütöttem nagyon liszt íze volt, meg nagyon nem volt finom, de másnapra egész ehető lett úgyhogy fogyogat :lol:

Rá kellene venni magam a hajmosásra...

Jah és én most akarom elkezdeni a Rubint Réka féle kismamatornát, most már van időm rá, csak kedvem nincs :P De azt mondják könnyebb a szülés, ha mozgunk úgyhogy valahogy csak ráveszem magam...

bellerreni
Eger

5 napig nem volt gép a közelemben, elvonási tüneteim vannak :shock:

Remélem mindenki jól van és szépen teltek az ünnepek. A miénk nagyon meghitt volt és Jézuska - a beígért és megbeszélt válságkari ellenére - igazán elkényeztetett. Na meg a szülők kajával...

Bár munka már hál'istennek nincs, de azért sikerült reggel egy kb. 20 teendőből álló listát összevarázsoln magamnak,amit az elköv. néhány napban el kell intézzek. Most futok dolgomra, du-n próbálok visszaolvasni. Szép napot mindenkinek!

Kép
juci-77

Sziasztok!

Olyan álomkór van ma is rajtam... Tegnap egy kicsit pakolásztunk, könyveket selejteztem ki, polcokat szabadítottam fel, részben már a babó érkeztére, de még sehol nem vagyok. Viszont nem bírom, max apránként a pakolászást.

Elkezdődött ez a vizesedős-zsibbadós korszak, a gyűrűmet már nem tudom hordani :( A jobb karom tegnap úgy zsibbadt éjszaka, hogy azt hittem, trombózisom van :(

Közben azon nyafogok, hogy nekem még nagyon sok idő van hátra, mivel vszeg a baba még annál is később jön, mint a vonalzóm, szóval kb. még két hónap, hogy bírom ki?

Szépen süt a nap, ki kéne menni sétálni, de arra sem bírom rávenni magam, hogy a székből felkeljek. A világ minden alvása nem elég, pedig nyolc órát nyomtam egyhuzamban kivételesen, és így is kokkant vagyok.

Na, abbahagytam a nyaffot, fexem vissza :)

boruska

visszakukk: el tudné küldeni vki priviben a gmail nevet és jelszót? a régi gépemben el volt mentve, de itt nincs :(

Köszi!

boruska

Edit, nekem is olyan érzés (mintha én lennék a farkas a 7 kecskegidából és az én hasamba vartak volna köveket :shock: )
Enyém gyerek még néha a körmét is a hólyagomon reszeli... A forgással hogy állsz? Neked éjszaka nem keményedik a pocak?

Zarja, elvileg a 36. heti labor és stb lényege a kentből kitenyésztett cucc. Ha találnak vmit legyen idő kikezelni szülésig. Egyébként éhgyomros és pisi vivős...

Boruska, most élvezd ki az álomkórt, mert utána következik a zombilét :shock: ...hajnali 1-2 körül fexem és szakaszos alvás ( pisilni járok 2-3x) után soxor már 7-kor kelek :roll:

Kép
csipike09

Edit, nekem is olyan érzés (mintha én lennék a farkas a 7 kecskegidából és az én hasamba vartak volna köveket :shock: )
Enyém gyerek még néha a körmét is a hólyagomon reszeli... A forgással hogy állsz? Neked éjszaka nem keményedik a pocak?

Zarja, elvileg a 36. heti labor és stb lényege a kentből kitenyésztett cucc. Ha találnak vmit legyen idő kikezelni szülésig. Egyébként éhgyomros és pisi vivős...

Boruska, most élvezd ki az álomkórt, mert utána következik a zombilét :shock: ...hajnali 1-2 körül fexem és szakaszos alvás ( pisilni járok 2-3x) után soxor már 7-kor kelek :roll:

Kép
csipike09

Kép
csipike09

Zarja: a fekvéssel én is így vagyok, csak nekem a vállam fáj. Váltogatom az oldalakat, de pár percnél tovább nem kényelmes. Így mivel éjszaka nem alszok, napközben szoktam szundítani. Most is felkeltem Szabival fél 7kor, de amint kilépett a lakásból, visszafeküdtem és sikerült 10 után kelnem. :oops:

A belassulás nálam már megvan. Pakolásznom kellene a gyerekszobát és hímezni Babónak, de nem bírom rávenni magam.

A táppénzes papírt ugye most kell kérni hónap végén? Bár eljuttatni Mátészalkára már csak januárban fogom tudni.

A TGYÁS igényléséhez a kiskönyv elején lévő dátumot veszik alapul? Hogy lehet azon változtatni? Ott kell átírni, vagy elég ha a doki valahova beírja, hogy mikorra várható a Babóca? Mert a védőnő március 1-re írta, de jó lenne hamarabb igányelni a tgyást és hát az én számításom és a méretei alapján is tuti korábban fog jönni. (na ezt jó bonyolultan írtam :roll: )
zuzmooo

Bocsi, sz@raxik a gépem :oops: :roll: :roll:

Kép
csipike09

Boruska: átküldtem priviben
zuzmooo

A fekvés az nekem is bajos sajna... Úgy el tudom feküdni magam pár perc alatt, mintha napokat feküdnék egy oldalon. Én háton is fekszem, bár nem merek sokáig, de nekem még nincs bajom tőle, legalábbis nem veszek észre semmit. Remélem babókának nem ártok vele... :? Sokszor van olyan, hogy a bal oldalamon azért nem tudok feküdni, mert a drága kicsi fiacskámnak nem teszik és kaparászik, ha úgy fekszem, biztos nyomom valami alkatrészét :lol:

Uhh, hajat mostam, de kész rémálom volt. Amióta terhes vagyok nem mostam úgy hajat, hogy a kádba hajoltam. Hát nem is fogok többet. :shock: Úgy fájt a végére a derakam, hogy alig bírtam kiegyenesedni. Nem is tudom miért bonyolítottam meg ennyire ezt a hajmosást. :roll: Na mindegy, legközelebb okosabb leszek :P

Megyek megszárítom a loboncomat...

bellerreni
Eger

Köszönöm mindenkinek :)

Még buta kérdés: fel tudtam menni a fw-re, de hol vannak ott cuccok, amiket felraktatok? Ügyetlenke vagyok :(

boruska

zarja: hogy pocoljam, pihenjek....de éppen ma reggelre néztem, hogy a kiloim visszamentek 11 kg-ra, tehát 2 kg viz eltávozott 8) 8) jó, hogy nem mínuszok vannak, nem fogja a szervezetem ugy a cuccot. attol mondjuk a lábam még mammut :shock: :shock: csak jobb a közérzetem...kivéve most...most hánytam egy nagyot....babóca ug döntött anya ne feküdjön tovább, és jol irányzott rugással kiküldte a reggelit a gyomrombol...váááááá.....basszus 27 évesen már másodjára hányom magam össze az ágyban...f*sza :roll: :roll:
zuzmo: a kiskönyv elején lévő dátumtol számolnak vissza 28napot, de te azt nem írhatod csak ugy át...max a doki, vagy védőnő...nekem is hamarabb jön kölök mnt 02.01, ez a hivatalos utolso mensi alapján számolt dátum, de a kutya nem írja át....evvan... a táppénzes papírért meg sztem csörögj oda a házidokinak, havi egyszer szoktak menni érte...csak addigra írja meg mire mész, ne kelljen ott várnod.

Reni: enyimembőc se rendmániás....folyton csak pakolok utána

Edit

Kép
ézsóné

Boruska: ha azon az oldalon vagy, balra vannak ilyenek:
< D I R > Infok
< D I R > Receptek
< D I R > Movie
< D I R > Hobbi
< D I R > Music
< D I R > Picture

Ezekre kattintva megtalálod a feltöltött dolgokat.
zuzmooo

Zuzmoo: igen, a kiskönyvben található várható szülés dátuma a sorsdöntő. De szerintem az orvossal lehet egyezkedni, hacsak nem a kockás fajta. Neki nem oszt nem szoroz, neked meg lehet, hogy sok múlik rajta.

Boruska: én is szerencsétlenkedtem, de végre megmutatta a Zsolti az ftp-zés örömét, azóta le tudom szedni. Szerintem Vicky irományát olvasd át a gmailen. Elég egyszerűen leírja.

Edit: uh, piszkosul nem irigyellek a vizesedés miatt. Bár az ünnepek alatt én se figyeltem oda a vízhozamomra, így ma újra kezdtem a vízpróbámat.

Ja, képzeljétek a házban mi voltunk a pletykatéma. Az ünnepek alatt ugye otthon voltam Komlón, itt a ház előtt meg megállt a mentő. Persze, rögtön az a téma, hogy kiért jött. Azt hitték, hogy engem vitt el szülni. Hehe. Volt ám ma reggel nagy csodálkozás, hogy megláttak itthon ekkora pocakkal. Mondtam, hogy van még egy hónapom és ragaszkodom is hozzá. Punktum.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zarja 2009.12.29 06:07-kor.

zarja

Jó reggelt!

Zuzmooo!
Szépek vagytok a képen.:)

Viki!
Nagyon helyes a babaszoba!

Nekem jól telt az ünnep. Szüleimnél tümmedtem főleg.
Tyűűű, de durván sokmindeni kaptam az én kis családomtól (saját és férj) karácsonyra. Nagyrészt a babukának szóltak az ajik, de azért a mamájára is gondoltak :)
Anyósomtól megkaptam a bébiőr-légzésfigyelők non plus ultráját, egy AC401-est hihi!!!! :)
Háát leesett az állam. Tiszta gyagya (jó értelemben!), hogy ennyit költött rám. Legfeljebb egy Vaterás példányt engedhettem volna meg, abból is vmelyik olcsóbb modellt, úgyhogy nagyon örültem neki.
Anyuéktól pénzt kaptam (meg még egy csomó mást is) mosható pelusra jippijééé :)
Szintén nagyon szerettem volna, de már lemondtam róla az ára miatt.
Bölcsen úgy döntöttek, hogy rám bízzák a választást, úgyhogy megvehetem azt a fajtát, amire fáj a fogam.(Pop-in)
A többi ajándék is nagyon kedves volt, nem sorolom őket, de mindennek nagyon nagyon nagyon örültem!
Kb.gyerekkoromban sem volt ilyen bőkezű a Jesszuska, mint most.
Ha ezt előbb tudom, minden karácsonyra pocakot növesztek :D
Mosható pelushoz be kell szereznem valami lelakatolható vödröt is.
Karácsony utolsó napján nálunk gyűlt össze maradék-partira a férjem családja. Voltunk vagy 20-an.
Az egyik kiskölköt tisztába tette az anyukája és bedobta a fürdőszobai kukába a használt pelenkát.
Nem számoltak vele, hogy a cicánk kukabúvár. Lecseréltük az összes kukát pedálosra miatta, de már rájött a kinyitási technológiára.
Elvileg a fülpiszkálókra van beindulva, de ezt a pelus gombolyagot is csipázta. Vígan focizott vele a vendégek lába között :D
Mi élből kizárjuk a fürdőből vagy csak felügyelettel jöhet be velem, de ezt a vendégek nem tudták. :shock:

Nóri!
Jól emléxem, hogy te vettél pop in próbacsomagot és személyesen vetted át?
Hol és mennyiért?

Vércukor vzsgálat rám is vár kb 2-2,5 hét múlva. Megint glükózt kell vedelni. Az időpontot le kell fixálnom még,mint ahogy az első CTG-jét (vagy NST?) is. Ja, és kaptam UH-ra is beutalót 3 hét múlvára.

Csipike!
Őrület milyen elől jársz már a terhességben, hogy Editről ne is beszéljünk...

Nekem rohadtul vissza kell fognom a kajálást.
1,5 kiló lett engedélyezve a kövi vizitig, de azt már magamra szedtem karácsonykor sztem
:oops: , úgyhogy eztán csak fogyhatok.
Egyébként is támad a víz. Jön az alma nap, krumpli nap, diéta.
Alváskor a csípejem nekem is zsibbad, ha átpördülök a másik oldalra, akkor meg keményedek egy rövidke ideig.

Kaptam egy jó kis könyvet Homeopraktikák címmel.
Kimondottan kisbabás.
alcíme: Homeopátiás tanácsok az első napoktól az első évekig
Nagyon az elején járok, de eddig teccik!

Reni!

Én is eldöntöttem, hogy belkezdek így a végére egy kis tornába. Nagyon gáz már a kondim...
És ezt a 4 emeletet is meg fogom mászni (ha kell 4kézláb) minimum 1x egy nap.
Nekem az szól közbe a hosszabb sétáknál, hogy folyamatosan a húgyhólyagomat vegzálja a bébi.

Jut eszembe. Vettem Tena Lady Supert, de hát ez őrült nagy.
:lol: Vagy rosszat vettem?

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok Mindenki!

Életemben elöször vagyok ilyen csetelős-fórumos oldalon(idáíg csak az MSN), és hú...., nagyon meglepödtem, h. "figyelemre méltattatok" :D :D
És olyan kíváncsi voltam, hogy van e még valaki, aki PONT akkorra van kiirva, mint én, ÉS VAN: csipike09!Hát kivancsi vagyok..
Pont a "vonalzós kijelzötök" miatt kérdeztem rá arra, h. hogyan számoljátok a napokat,azt gondoltam, hogy"huu, ezt csak én nem tudom.." de ezexerint ez is mindenkinél ugyanugy van mint nálam.
:P és az is tök jó, hogy mindenkinek ugyanazok a "mellékhatások" jelentkeznek(a vizesedés, alvászavar, gyerek feszül a hasamba...) ez nagyon megnyugtató!
Rátérnék a legujabb naiv első babás KÉRDÉSemre:
???:
Január30. ra vagyok kiirva, és ott tartunk, h. van egy nem összeszerelt kiságyunk, és egy jópár babaruhánk(nem estünk tulzásba), és azthiszem a korházi napokra nagyjábol meglesz minden, csak nincs összepakolva.
Irjatok, ki mikor kezdte-vagy fejezte be :D a pakolást/vásárlást??
Ha be lehet egyáltalán fejezni? :D
A babás oldalak szerint (babaszoba) már rég lekéstem erröl, én idáíg babonábol nem vettem pl. cumisüveget, korainak tartottam....
(még a mai napig nincs)
???
??
? köszi
A petárdázással kapcsolatban annyi a tapasztalatom, h. a két kutyunk évek óta frászba van ha eldörren az első.Ők nagyon félnek, és nem akarok szoros párhuzamot vonni, de hát nekik sem tudom megmagyarázni, hogy miért van ez.Közbe ők rettegnek.
pcd1985

Szia kattkat!

Tena lady super??
mi a nagymamátol nyultunk le egy párat :D :D
tényleg oriási, és sokak szerint ez tényleg tulzás, de én ugy vagyok vele, h. jobb ha van egy pár........
Nagggggyon kiváncsi vagyok, hasznát veszem e :D
pcd1985

Szia pcd!

Hááát, ha abból indulok ki, hogy tavaly decemberben, amikor nem maradt meg a babócám :cry: és befejezték a terhességem, akkor is elég tisztességesen patakzott belőlem a vér, annál már csak durvább lehet egy szülés utáni állapot ilyen szempontból.
Ráadásul akkor még nem voltam tisztába a kórházi állapotokkal, hogy mindent vinni kell, ha komfortot akarsz magadnak, így az első fél nap ilyen lapjára hajtogatott papírtörlőket kunyeráltam a nővérkéktől kb negyed óránként, míg nem robogott be a férjem valami gigamega betéttel.

Kattkat

Kép
kattkat

:shock:
hát a kórházi állapotok.......
mindenki csak rosszat tud mondani, én felkészültem lelkileg a lagrosszabbakra
csak tulélem, 4-5 nap.
vááááá
pcd1985

Hát Csajok! Ezt már komolyan nem hiszem el...Már másodjára mondja le a védőnő a látogatást... Hamarabb megszülök, mint ahogy meglátogat... A múltkor is ez volt, kivikszoltam a házat előkészültem és egy órával az érkezése előtt szólt, hogy nem jön. Hát kösz. :? Csináltam egy adag tejbegrízt és azzal vígasztalódtam... Most meg megnézem hátha van valami értelmes a tv-ben.

Gigamega betét: Hát én előre félek tőle. Tuti kidörzsöli majd az én kis érzékeny bőrömet az a nagy dromedár valamicsoda. :shock:

Pcd. Nálatok 4-5 nap? Nálunk jó esetben, ha minden rendben van akkor csak 3 nap. A csaszisok vannak bent 5 napot. Mesélj magadról valamit.

bellerreni
Eger

:D nem is tudtam, h. a védönö látogat, bár ahogy ez enyémet elnézem, örülhetek, ha néha vet rám egy pillantást :D
szerintem nálunk ilyen nem lesz
a 4-5 napot csak tippeltem, FOGGALMAM SINCS, nálunk mi a rendszer(Vác), CSAK rosszat hallottam :D :D
remélem a januári szülés felkészitös tanfolyamon nem azt mesélik majd, hogyan kell kinyomni a gyereket, hanem elmondják ezeket a "szokásokat"(hány napra, mit vigyünk, milyenek a körülmények, stbstb..)
valaki volt már ilyen "futoszalag" jellegü szülés-tanfolyamon?
(1 alkalom, este 5 re kell menni...) :?
pcd1985

Reni, nem biztos, hogy fogsz annyit mászkálni a kórházban hogy kidörzsölje...

pcd1985, nekem már kész (kisebb hiányoságokkal) a kórházi csomagom. De azért ,mert már volt 1 futásunk oda...
A felkészítőn elvileg elmondják mit vigyél (mondták a lányok) de az a lista nem tartalmazott olyan dolgokat, amiket láttam behozatni anyukákkal. Érdemes megkérdezned vkit aki már szült ott, h mi kell abba a kórházba.

Általában sima szülésnél 3, casszinál 4 nap ha minden ok.

Na, megyek teregetni

Kép
csipike09

Pcd1985!

http://babanet.hu/tarsalgo/viewtopic.ph ... &start=750

Babának adnak mindent, csak majd hazahozós cuccot vigyen be Apuka. Neked is adnak gagyi betétet, javaslom vigyél sajátot inkább és mellszívót, ha gondolod. Sima szülésnél 3 nap, császárnál pedig 5.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Sziasztok,

A zabalas jegyeben teltek az elmult napok, olyan jo volt :-) sikerult magyar dolgokat foznom es sutnom, talaltam lengyel boltot, hat futkostam ossze-vissza oromomben, hogy mi minden van ott amibol jo kis kajakat lehet fozni.

Nekem a jobb kezem zsibbad folyamatosan es be is van dagadva, az ujjaim veget nem is erzem, de a labam nem dagad, nem is eretem...

Itt meg egyebkent 6-24 orat kell bent maradni a korhazban, ha reggel szulsz lehet estere mar haza is mehetsz, de legkesobb masnap reggel. Persze csak ha nem csaszar...

Megrendeltem a matracot, a heten meg kene erkeznie, remelem ez jo lesz, mert mar kettot vissza kellett kuldenem, nem volt jo a meret. Meg kikuldtek egy kisagyat is amit nem is rendeltem, mivel mar van :shock: , neha erdekesek ezek a netes kuldozgetos vasarlasok... De mar majdnem minden megvan a babonak, csak aprosagok hianyoznak.

Aprilis vegen haza terunk, ez a veglelegs dontes. Mar alig varom!

Kép

Kép
editmk

sziasztok lányok!

elolvastam mindent/mindenkit, csak a reagálásokkal leszek lemaradva.

Karácsony nálunk szépen csendben lezajlott, bevallom nem bántam, hogy idén nem én főztem :) Lányok is örültek az ajándékoknak, úgyhogy teljesen megnyugodtam.
Viszont az elmúlt napokban azért sem jöttem, mert szinte folyamatosan keményedtem, persze lehet hogy a hidegfront is rájátszott, meg hát tudtam, hogy ma mennem kell a kórházba, vérbvétel, vizelet, nőgyogyi, és nem tudtam mennyit kell majd várni.

Hááát baromi pipa is voltam, mert a vérvételnél egy olyan tetű lassú nő volt, hogy több mint egy órát álltam sorba mire megszúrt, pedig előttem összesen vagy 6-7 kismama volt.

Megnézett a nődokim is, nem jó hírek :( most már teljesen nyitva a külső belső méhszáj 1 ujjnyira, Levente beilleszkedve úgyhogy azt mondta, hogy reméljük még a január 8 at kibírja. Ráadásul most megint vérzek, mert jó alaposan megnézte a méhszájat..
Viszont annyi a jó hír, hogy nem kell külön anesztest felkérnem ahogy a védőnő állította, majd ő megcsinálja az edát ahogy eddig is. Csak ezen poénkodott, hogy legyen idő bekötni, mert valszeg megint pattanni fog.. :?
Úgyhogy innentől szigorú fekvés.
Jah és mondani akartam nektek, főleg a háton alvósoknak. Szóval tegnap elég szarul voltam ahogy időnkét egyik oldalról a másik oldalra fordulás közben háton pihengettem és kiváncsiságból odatettem a dopplert, hogy halljam a szívhangot. Rendesen beparáztam mert iszonyat lassú volt, már szólni akartam Iminek, hogy menjünk befele. De azért visszafordultam oldalra és rögötn felment a normális 120-140 körüli pulzusra. Szóval szerintem nem véletlenül mondják, hogy háton ne!

zuzmooo: szépek vagytok a képen. Én tuti nem mennék bele semmilyen "tömegvízbe"
vicky:jól néz ki a babaszoba
nóri:nagyon jók a képek, most már én is megnéztem őket :)

megyek csajok, többieknek is üdv. Ha bármi van jelentkezek.
pussz
stephie

Katkat: na hát a családod is a tenyerén hordoz. Mindig onnan jön a segítség, ahonnan a legkevésbé se számolnád.
Hát nem csodálom hogy tornázni akarsz, az én kondim is nagyon pocsék. Tornázni lusta vagyok (tudom, hogy egy hétnél tovább úgyse tudnám rávenni magam) így én inkább a napi sétára szavazok. Minden nap egy óra séta, talán javít valamicskét. Félek, hogy ilyen pocsék kondival, honnan lesz energiám szülni. Félúton abbahagyom, mert sorry én elfáradtam? Csináljátok tovább nélkülem?

Pcd: hát nálunk már minden fullra kész, természetesen már csak az van vissza, ami apára vár (kb 3 hete) a falvédőt kéne felfúrni. Sose lesz készen :lemondós smiley: November elején kezdtem beszerezni és dec közepére pakoltam össze. Bár részemről két dolog miatt siettem:
1, anyagilag szerettem volna egyenletesen elosztani a terhelést
2, januárban sok egyéb dolgom lesz, nem érek rá babacuccok után rohangálni (uh, a szülést is jól kell időzíteni)

Egynapos szülésfelkészítőn voltam Pécsen igaz reggeltől estig tartott, jó volt, nekem elég volt. De szerintem is érdemes olyannal beszélni, aki már abban a kórházban szült. Elhallgatva itt a népet, tényleg ahány ház annyi szokás.

zarja

Anita, akkor tényleg próbáld meg fekve kibírni. Megértelek, én is szenvedtem ünnepek előtt és alatt mint a kutya a keményedésektől. Igyekszem én is lemondani a "programjaimat" és vízszintesben múlatom az időt.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Editmk: a hazatérünk az pontosan melyik várost is jelenti? Férjed itthon fog továbbiakban dolgozni?

Stephie: hát sajnálom, hogy ennyire kifele vágyik már a babó. Pihengess sokat vízszintesen, és beszéld rá, hogy sokkal jobb odabenn.
Háton alvás: én is valami ilyesmire gondolok, mert ha háton fekszem, akkor Bulcsú baba azonnal icereg ficereg, bökdös, nyújtogatja karját lábát. Eleinte jót vihogtam rajta, de most már úgy gondolom, hogy inkább kétségbeesésében mocorog annyit olyan hirtelen, mert valami nem tökéletes olyankor odabenn.

zarja

Anita, vigyázz magatokra! Beszéld meg Leventével, hogy várja meg a kibújással a 37. hetet és a 2500g-ot, mert akkor már nem számít koraszülésnek. Igaz , már most is "kész"van a babócád...

Kép
csipike09

Hello Mindenki!

Nem vagyok valami aktív... Apa itthon van egész héten, így nem jutok géphez, mert utálja ha itt ülök! :D

Elküldtem pedikűrre, most szabad a pálya!

Nálunk egész jól zajlott a karácsony. Após megdicsérte a sütiket is, szóval ezzel sem volt gond. Meg el is fogyott mind egy szálig.

Apára kicsi lett a korcsolya, ma kicseréltük, meg vettem 3db babazoknit. Valahogy azok eléggé elhasználódtak!
Viszont kiborított, hogy egy harisnya 1400Ft :!:
Bár Lucának még simán megvettem ezeket a dolgokat! :oops:

Tudom, hogy nem annyira aktuális, de ahonnan rendelek Angliából ruhákat, feltette a tavaszi-nyári cuccokat a honlapra és most nagyon jó az árfolyam, ha esetleg valakit érdekel, küldök bővebb infot:
www.next.co.uk
És is vannak egyforma ruhák pici babára és nagyobbacskákra is. (Ildi, ezt főleg Neked is mondom)
Vendég

A IX. kerület ÖK adócsoportja arra nem vette a fáradságot, hogy kiírják arra a hülye ajtóra, hogy bocsi gyerekekek, két ünnep között ne jöjjetek, mert nem dolgozunk. (Persze honlapon sem volt fenn) Cserébe viszont kinn volt a tájékoztató, hogy a 2005 :roll: -ös parkolási matricákat mikortól lehet átvenni. Fő a naprakészség! A sok lúzer meg, mint én ott kóvályogott, hogy vajon miért vannak zárva. Szóval jöhetek vissza jövő héten. Aztán áíratom a lakcímkártyámat, meg a forgalmit az új címemre, végül elballagok az új parkolási társasághoz, hogy adjanak nekem ingyenes matricát. Imádom a bürökráciát :?

Ma eljutottam odáig, hogy kinyomtattam a listát, amit be kell szerezzek Csöppnek. Jövő héten nekiindulok, és két nap alatt megpróbálok mindent megvenni. Anyukám lelki szemeivel már látja, amit a gyereket kórházi pelenkába csomagoltam, pucéran hozzuk haza. Szerintem kár aggódni, tök zárt a méhszáj, szóval jelen állás szerint még van 6 hetem. Az utóbbi napokban olyam fura érzésem volt, tegnap még pityogtam is kicsit, rámtört a para, vajon fel vagyok-e készülve minderre? (Ismerős, Zarja? :D )

Megrendeltem a köldökzsinórvér-levételt is, intéztem a táppénzt, tevékeny kis hörcsög voltam ma.

A mérleg reggel 12 kilónál járt. A gyűrűim nekem se mindig jönnek fel, úgyhogy reménykedem, ennek egy része azért víz.

Most megyek régi, egyetemi barátokkal talizni. Ez már hagyomány egy pár éve, hogy szilveszter előtt beülünk valahova és megosztjuk egymással az elmúlt év eseményeit. Szinte mindenki anyuka már, úgyhogy nem lesz éjszakába nyúló mulatozás.

Kép
juci-77

Pcd!

Lara is Vácon szül, hátha ő okosabbat tud mondani. Meg elvégre van már 2másik gyereke is! :D
Megkérdezhetem a nevedet esetleg? Ez a pcd olyan személytelen...
Vendég

Csajok! Az ami a gmail-en van lista, hogy mi kell azon kívül kell még valami? Basszus lassan nekem is be kellene vásárolnom, és fingom sincs miket kell venni. Van valakinek valami jó kis bevált listája? Előre is köszke.

bellerreni
Eger

zuzmoo: Valamit venni kéne, amire le lehet ülni szoptatni. Most úgy néz ki, hogy valami keskenyebb kanapé, vagy lábtartós relax fotel lesz a befutó. A fotelágy nekem is tetszik, de a páromnak nagyon nem. Az szerintem nem lesz. Majd ünnepek után keresünk valamit. A falra még jön majd egy Zelefántos gumidekor, ha el nem viszik előlem a vaterán és Anna Geddes-es képeket szeretnék nyomtattatni, már vettem hozzá 4 keretet. A pelenkázó felé még jön egy polc a popsitörlő-krém-egyéb dolgoknak. A pelenkázón úgy nézem hogy majd elfér a mérleg is. Ezzel egy kicsit gondban voltam, hogy hová teszem.

nóri: A keksznél sajnos most az a lightos verzió, hogy apának legyen jó, én meg meg sem próbálok rágondolni, mert keményedik tőle a hasam. Szóval ez az idén ugrott. A bútorokkal kapcsolatban: már csak kidobjuk azt az asztalt a sarokból és oda kerül valami, amire le lehet ülni. A párom is ezt mondta, hogy hová tesszük majd azt a sok játékot. :)

csipike: Persze, majd küldök még képet, ha teljesen kész leszünk.

pcd: Szerintem ha semmi olyan tényező nincs, ami miatt esetleg hamarabb szülnél, akkor még ráérsz. Én bepánikoltam legutóbb, úgyhogy már majdnem minden meg van. Én sem akartam cumisüveget venni, de mivel cukros vagyok, ezért valószínű hogy kell majd kapnia a babának cukros vizet és emiatt vettem üveget. Mondjuk kaptam is. Te hol is fogsz szülni? Vácon? Azt a kórházat nem ismerem. De nekem a máv egész szimpatikus volt, bár jobban örültem volna a nem kell befeküdnöm.

stephie: Ne izgulj, ki fogjátok bírni egyben. Én már 6 hete vagyok ebben az állapotban.

juci: Mi most estünk a párommal egy kicsit pánikba, hogy nemsokára ebben a kiságyban feküdni fog valaki. Most a "nem hiszem el" állapotomban vagyok.

Képzeljétek hogy jártam. Velem ilyen még sosem fordult elő. Amikor összeraktuk a komódot, az egyik fogantyúja eltört. Vissza akartuk vinni és NEM TUDOM HOVÁ TETTEM A SZÁMLÁT! Már az egész házat feltúrtuk. És még azt a sim-kártyát sem találom, amit a modemhez kaptam. Látszik, hogy agyhalott vagyok a magnéziumtól. Én mindig mindenről tudom, hogy hol van. Remélem ezeket nem dobtam ki és egyszer valahonnan előkerülnek. A fogantyút egyébként apa megcsinálta, szóval most működőképes a fiók. De akkor is...
vicky79
Budapest III. kerület

Ez a nap is jól kicsúszott a kezemből...
Egy csomó mindent akartam pakolni meg szerelni, de csak a szétrakodásig jutottam, egy pár dolog hiányzik a visszapakoláshoz, szóval csatatér van.

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de a szokásosnál is jobban idegesít a rendetlenség, a zsúfoltság, és hogy annyi cuccunk van, hogy belefulladunk. Legszívesebbet mindent kidobnék a fenébe, amihez már egy éve nem nyúltam, legyen az ruha, akármi...

Olyan istentelen mennyiségű ruhám van, aminek a 90%-t tuti nem veszem fel többet, de annál azért jobbak, hogy odaadjam a vöröskeresztnek mindet. Csak nem nagyon találok olyan helyet, ahol megvennének ilyeneket. Persze, lehetne a vaterán próbálkozni, de én azt eladói oldalról elképesztően bonyolultnak tartom, kipostázni, stb. meg mi van, ha reklamálnak... Csinált vki már ilyet? Nem kismama ruhával, hanem 'normálissal' :)

boruska

Csajok varrt vagy varratott valaki szopipárnát a gmail-en lévő minta lapján? Nekem csak a huzat kellene, mert töltőgyöngy van bőven.
Vagy láttatok babaoltokban külön huzatot?
zuzmooo

Húúúú, mennyi mindent irtatok, csak kapkpodm a fejem.
elöször is:
Hol vagy Lara aki Vácon szült?Olyan kiváncsi lennék, ha csak egy mondat erejéig is!
többi:
Én ma bepánikoltam........
vicky:
az "tényezönek" számit, hogy karácsonykor minden rokon(akiknek már van gyerekük) ugy fogadott:"hú, mekkora vagy, ezt nem húzod te 30.-íg"
lassan már fogadásokat köt a kis rokonságom, h. hány hetem van még,
de én AKKOR IS január 30 án akarok szülni, már minden hetet elterveztem odáíg-ezért nem tartok sehol :D :D :D
nekem nem tünik olyan nagynak a hasam, viszont az ciki volt 1x-2x h. ilyen "félidegen "rokonokkal ültem egy asztalnál, és a gyermek annyira mocorgott, hogy szinte mellém ült,nagyon látványosan és ugy éreztem, mindenki ezt nézi a szeme sarkábol
Viszont nem "száll le"
nem keményedek
Egyáltalán:milyen amikor KEMÉNYEDEK??

zarja:annyit röhögtem ezen a falvédö-felfúráson, nálunk is oriási probléma, pedig több f.fi is van a háztartásban
vickynek mégegyszer:
nálam a tetöfokára hágott az URISTEN EBBEN AZ ÁGYBAN FEKÜDNI FOG VALAKI-érzés
és nem bírom feldolgozni.minden nap ugy fekszem le, hogy nna, ha holnap fölkelek, már tudni fogom, merre van elöre, és rámtörnek az anyai érzések, és összerakom a kiságyat
De képtelen vagyok.
Olyan mintha csak akkor hinném el, ha már a kezembe fogom.
Szerintem ez a legeslegnehezebb:felkészülni a legfelkészülhetetlenebb dologra:ELSŐ BABA
:!: :!: PÁNIK :!: :!:

üdv mindenkinek
pcd1985

Hali Csajok!
Hazaértünk még délután, mostanra sikerült lelket verni a gépbe... :S
Visszaolvasok oszt jövök...
Amúgy most mondták, hogy szegeden a klinikán (vagy hol) csak akkor lehet apásszülés, ha apa visz igazolást, hogy be van oltva a H1N1 ellen...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zuzmoo, én a vaterán, vagy a teszen vettem és a csaj küldött volna plusz huzatot is ha kérem. Gondolom vállal külön huzatvarrást is.
lenici74 a felhasználóneve, nagyon kedves.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Bori:
Nem vagy egyedül problémával.
Nekem is rengeteg ruhám van, ami nem terhes, nem baba, és kb 18 éves korom ota halmozodik a szekrényekben, sok az idény ruha, ezért nincsenek agyonhordva, viszont tele vannak a szekrények
Kidobni nincs szivem
A Vöröskereszten én is agyaltam, de....
szolj, ha találtál JÓ megoldást
pcd1985

Sziasztok én most írok elöször pedig már elvileg két hete tagja vagyok ennek topignak.Zuzmooo ugyláttam hogy mi egy napra vagyunk ki írva.Nem tudom ki hogy van vele de ez az egész még mindig olyan hihetettlen hogy nem sokára anya leszek.Anya uram isten.Igaz nekem még ha minden igaz van két hónapom hátra de már rettegek nem a szüléstől persze attól is félek de amitől igazán hogy ha majd haza jövünk mindent jól csinálunk -e?Üdv mindenkinek Zsani
zsani222

Üdv Zsani! Teljesen egyetértünk.
vicky79
Budapest III. kerület

Hehe, én pl már nem is tudom elképzelni azt a szitut, hogy nem másfél embernyi hely kell nekem a pocimtól. Annyira megszoktam már.

Érdekes, egyre többen nézegetnek, hogy nemsokára megszülök. Hiába hörrenek rájuk, hogy még van egy hónapom. A H1N1 téma után ezzel húzzák az agyam. Pedig nekem se szállt még le a pocim. Sőőőőt, ennyire még sose volt fenn. Már az én pici cicim is összeér a hasammal. No nem azért mert lóg a cicim, hanem mert annyira feljött a pocakom. Szal józan ész alapján még nem lesz ebből semmi.

Kakti: a szegedi oltásigazolást mi is hallottuk. Zsolti tiszta ideg lett tőle, hogy ő biza rátöri a szülészetre az ajtót, ha nem engedik be. Ha valaki kívülről figyelt volna minket a gyomrom tartalmát is láthatta volna akkorára tátottam a szám meglepetéstől. Őőőő, aki azt mondta, hogy neki teher, hogy bejöjjön. Vazze, és még én vagyok szeszélyes. Megőrjít ez a pasi. És én ostoba, ebből még dupláztam is.

Zsani: a pánik velünk van…
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zarja 2009.12.29 06:06-kor.

zarja

Visszaolvastam, de nincs erőm reagálni! :) Sorry!
Üdv az új topiktagoknak! Zsani!
Maximálisan egyetértek! Lassan rajtam is úrrá lesz a pánik! :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zarja: :D:D:D

Amúgy nálunk azt mondták (Jánosban), hogy nem kérnek semmi igazolást. (asszem, ezt már írtam) Amúgy is ugyanabban a környezetben él Apa és Anya, így mindegy a dolog...

Molmar!

Jöttök holnap felkészítőre? Mi megyünk Apával!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kakti 2009.12.28 20:02-kor.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Szerintetek ha azt mondom az Uramnak, hogy azért csináltam dupla adag gesztenyebombát, hogy kipróbáljam az új habszifont, amit ő vett, az mennyire kamuszagú :lol: :lol: Sütihiányom van!!!! :?

2kg plusz jött rám az elmúlt 2hétben. Ez akkor mondjuk 7-8kg. :oops: Nem az a sok, hanem, hogy én nem vizesedek. Bár valaki említette, hogy 12kg a mínusz egy 3kg-s gyereknél. Ezt már csak azért is cáfolom, mert nekem a 9-ből 2fentmaradt. A víz az más!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?