Új privát üzeneted érkezett!

Mivel holnap nem jövök:

MINDEN ANYUKÁNAK, BABÁJÁNAK, S A TÖBBI TESTVÉRNEK,

APUKÁKNAK KÍVÁNOK ÁLDOTT, BÉKÉS, ÖRÖMTELI KARÁCSONYT!

MOST UGYAN NEM JÖVÖK GYAKRAN, DE NAGYON ÖRÜLÖK NEKTEK,

HOGY TALÁLKOZTUNK ( S FOGUNK ).

NE ROHANJATOK, VIDÁMAK LEGYETEK, TÖBBEN KÖZÜLETEK MOST

VÁLTATOK IGAZI CSALÁDDÁ, AZZAL, HOGY AZ IDÉN ÉRKEZETT KIS

AJÁNDÉK OTT NÉZI A FÉNYEKET VELETEK.

PUSZI MINDENKINEK DIA

Kép
Kép
tengdi
 
 


Hello Mindenkinek,

köszi a bókokat! :)
Ja, Luca tiszta apja, a szeme talán az enyém, de alapvetően apafejű. :) Meg apa hajú! :) De a haja határozottan növésnek indult, majd talán az első szülinapra lesz akkora, mint most Emma sérója. :lol:

Nagyon kivi vagyok h mit fog szólni a karifához, meg a sok csillogó fényhez.

Zsóka baba olyan kis picúr, édes pofa, Luca is nemrég ekkora volt, és holnap délután pontban 14:44-kor lesz 6 hónapos!!!!!!!!!!!!!!!

Szóval nagy nap lesz holnap, biztos majd lesz pityergés a fa alatt. :oops:

Boldog Karit Mindenkinek, jó pihenést, és babázást kívánok!!!!

Rita

Kép
szolnoki rita
 
 


Sziasztok!

Én is el vagyok havazva a Kari körüli teendőkben, tegnap egész nap konyha, ma takarítás.....már alig várom, hogy lepihenhessek a családommal....

Ti is pihenjetek sokat!

Mivel holnap biztos nem jövök, és lehet utána sem, ...rokonok hada, ezért most délelőtt kívánok nektek Boldog Karácsonyt, örömteli perceket,nagyoknak, kicsiknek egyaránt és az első karácsonyozós babáknak:

Feledhetetlen első Karácsonyt! ...És a szaloncukrot nem megenni....! :D

Fruzsa és Beni

Kép
fruzsa7
 
 

 
 

BÉKÉS BOLDOG KARÁCSONYT MINDEN KEDVES FÓRUMOZÓNAK!!!!

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


ÁLDOTT ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!

Csodálatos volt a mai nap! Az első karácsony hármasban... :D Megkönnyeztem...

Kép

Kép
esztke
 
 


Áldott, Békés, Boldog Ünnepeket kívánok Minden Kedves Kismaminak és Csemetéiknek!!!
Sok finom falatot,emlékezetes perceket és PIHENÉST!!!:)
Betty és a Pocaklakó (Fanni)
bentley86
 
 


Hát Én is csatlakozom az előttem szólókhoz!!
Pihenjetek és egyetek sokat!!

Ui: Képzeljétek tegnap Bulcsú végre magától kakilt!!!! Akkora öröm volt.... Tőle ez volt a karácsonyi ajándék :lol: Egy hatalmas kaki... :D
tücsi85
 
 
 


Nagyon Boldog Békés Karácsonyt Kívánunk!
Teljen tényleg boldogan és békében!

Hunor, Niki, Tibi

Kép
Kép
nikilány
 
 


Sziasztok!

Látom mindenki ezerrel karácsonyozott vagy biztos van, aki még mindíg. Nekünk ma pihenő napunk van, de holnap még megyünk az egyik Dédimamámhoz.
Remélem jól telt! Nálunk igen, el vagyunk halmozva mindennel. :)
Teszek fel képet. Kép Apával Kép Dédiéknél

Kép

Kép
esztke
 
 


Sziasztok!
Sajna ritkán jutok netközelbe és így utólag kívánok minden kedves anyukának és kisbabának kellemes ünnepeket, és előre nagyon boldog, békés, egészségben gazdag új esztendőt!

Szia Csuti!
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat a szülésznős kérdésemre.
Olvastam a fotósnénis hozzászólásokat is, jó tudni, hogy ilyen is van. Nos, akkor a babóról, majd itthon készítünk képeket.

Sajna, most mennem kell, mert felébredt a lányom, remélem nemsokára megint gépközelbe jutok és többet írhítok.
Mégegyszer köszönök minden segítséget, további szép napokat.
Sziasztok
sdia
 
 


Sziasztok!

Bocsánat, hogy csak most jövök, de nagyon betegek voltunk pont karácsony alatt. :?

Mindenkinek Nagyon Kellemes Ünnepeket és Nagyon Boldog Új Évet kívánunk!!!! :lol:

Tücsi, gratula a kakihoz!!!!!! :lol: :lol:

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Ó, Te szegény Crissy! Sajnálom, hogy így telt az első közös karácsonyotok! :( Remélem mostmár jól vagytok!

Többiek? Mi újság? Hogy vagytok?

Kép

Kép
esztke
 
 


Sziasztok!

Mi is jól vagyunk minden rendben, a kakik hol minden nap hol 2-3 naponta jönnek de jönnek hálisten :) Bulcsú nagyon jól bírta a család nyünyürgetését :D le a kalappal előtte :) de már igazi színművész. Közelítek az orra felé az orrsprayel és már fulladozik pedig hozzá sem értem még aztán ha elveszem röhög ezerrel :lol: stb. , stb.
Jaj meg most dillemában vagyok mert felhívtam a fül-orr-gégészt hogy még mindig ugyanúgy hörög, és azt mondta hogy döntsük el mert ha akarjuk megtükrözi és megnézi alaposan, de szerinte egyébként nem szükséges mert szerinte nincsen baj... szóval nem tudom mit csináljak, mert nem akarom kitenni fölöslegesen ennek a "kínzásnak" viszont lehet ha meg van valami jobb ha most derülne még ki... szóval nem tudom mi tévő legyek...

Kaptunk egy rahedli játékot... megkaptuk a hintát is, nincs még tőle elragatatva... a fürdetőkarikában viszont tök jól elvan.... és pancsizunk nagyokat, hál istennek nincs felesleges hülye játék mert mind olyan amit mi kinéztünk :)
tücsi85
 
 
 


Sziasztok!
Crissy! Emma nem lett beteg tőletek? Páromnak a torka fáj két napja, első nap estére be is lázasodott, de azóta minden ok, csak a torka fáj. Tegnap egész nap, ma viszont csak reggel volt karantén. Hunor egyik szobába, párom a másikba :) Én ma voltam teljesen ki, de szerintem nem vagyok beteg, de a fejem annyira fájt, hasogatott. Hunor is ordított... Front van?

Tücsi! másik dokihoz nem viszed el? szerintem az lenne a megoldás.

Karácsony eltelt, végre. Bár tök gáz, hogy így állunk hozzá. Ennek meg kell változnia, mert a gyerekeknek a kari a legnagyobb élmény, így muszáj nekünk is úgy állni hozzá...
4 nap zsongás Hunort kicsit megviselte, tegnap volt az első itthoni megszokott nyugis napunk. Vigyorgott is egész nap!
De legalább kezdem kiismeri a fiamat :) Mikor társaságban vagyunk, akkor tök nyugisan érdeklődőn viselkedik, mindenkit elbűvöl, de mikor csak mi vagyunk, akkor panaszkodik ezerrel. Szerintem nagyon megviselte, hogy kiesett a megszokott napirendből.

Jó pihit mindenkinek!

Kép
Kép
nikilány
 
 


sziasztok!

Mivel holnap elutazunk.:

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!


Boglárka és

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Esztke, köszi, most már jól vagyunk. Azért próbáltuk úgy csinálni, hogy ne nagyon rontsuk el az első karácsonyt. Hol a férjem hol én voltunk jobban, úgyhogy felváltva foglalkoztunk Emmával. :D

Tücsi, örülök, hogy rendeződni látszik a "kaki-ügy" :lol: . Viszont én is megmutatnám a helyedben másik dokinak is mielőtt tükrözni vinném.

Nikilány, Emma nagyon jól bírta, neki semmi baja nem lett, úgyhogy gyanakodunk, hogy nem vírus volt hanem gyomorrontás. Mert amúgy nem is volt más bajunk "csak" a gyomrunkkal meg lázunk volt egy napig, nekem kicsit jobban, de én amúgy is hajlamos vagyok a lázra. :? Azért mi is próbáltunk elkülönülni Emmától amennyire lehetett. Nem puszilgattuk meg ölelgettük annyira.
Ja, és Emma ugyanezt szokta eljátszani velünk! Ha elmegyünk valahova vagy jönnek hozzánk vendégek, kisangyal! Ha kettesben-hármasban vagyunk akkor meg kisördög! :lol: Mondjuk, most ez a karácsonyi jövés-menés azért megviselte, most már másoknak is megmutatta, mit tud! :lol:

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Nem azzal van a baj hogy nem bízok a dokiban, egyébként ő ugye már a második doki aki azt mondja hogy nincs különösebb baj, és ugye mint látjuk babánál Rolinak is ezt mondják. Egyébként ez a doki a heim pálban dolgozik kifejezetten gyerekdoki. És maga az orvos is azt mondja h szerinte nem érdemes tükrözni mert nincs semmi baj... de ha mi megnyugszunk akkor megcsinálja....
Csak tudjátok néha annyira csúnyán hörög mint mikor mi felnőttek keményen betegek vagyunk és tele az orrunk és slejmes a torkunk... szóval néha olyan ilyesztő, egyébként kb. én észre sem venném ha beteg lenne mert egyfolytában olyan :) na jó észre venném mert uyge ebben az esetben nincs tele az orra, csak a hang olyan, de azért olyan kétségbe ejtő...
Igazság szerint nem szeretném kitenni ennek Bulcsút de megnyugodnék talán ha normálisan megnéznék hoyg tényleg nincsen baj! Tudjátok néha olyan szörnyű a hang hogy egyszerűen nem tudom elhinni hogy ez normális.
Na majd meglátjuk melyik oldalam győz... meg azért még utánna járok a dolgoknak :)
tücsi85
 
 
 


Tücsi, milyen egyébként ez a tükrözés. Mondtak róla valamit? Fájdalmas a babának vagy csak kellemetlen? Mert ha "csak" kellemetlen, akkor valóban megéri megnézetni, nehogy valami baj legyen tényleg! Esetleg azt kellene megérdeklődnöd, hogy kiderülhet-e a tükrözéssel valami nagyobb baj, mert ha igen, akkor lehet, hogy érdemes lenne megcsinálni és kizárni a betegséget. Tudom, hogy nem jó nézni ahogy szenvednek a babók, de gondolj arra, hogy ha esetleg később beteg lesz, az rosszabb is lehet! :?

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Sziasztok!
Utólag is BOLDOG KARÁCSONYT MINDEN MAMÁNAK ÉS BABÁNAK.
Nekünk is valami borzasztó hosszú volt a karácsony.24-én anyuéknál voltunk ami olyan volt,mintha ott se lettünk volna.Persze a Rolival foglalkoztak.De ez is abból indult,hogy rejtélyes módon tünt el egy csomó pénz,2 db arany gyűrűje anyunak.Amit én felvittem neki 15000 ft-ot rezsire abból is 5000 csak úgy elpárolgott.És ekkor kezdődtek a gondok.Vagy a húgom volt vagy én.De én nem lehettem,mert magamat nem fogom meg lopni.Szóval a drága hugica volt csak nem derült még ki tutira és ezért még én is gyanúsítva vagyok.Ezért olyanok velünk anyuék.
Na mind1!
Ja,már kora reggel össze vesztünk a férjemmel.Szóval nálunk a afa olyan este 11-körül lett fel díszítve.
Szóval rohadt jó volt a szent este.
25-én apuéknál voltunk vidéken.Na ezt inkább nem részletezem,hogy mi volt ott.
26-án a sógornőméknél.
Aztán azóta itthon vagyunk.
Roli már lassan 2 hete át alussza az éjszakákat.Este9-kor már az ágyában alszik és csak reggel 6-7 körül kel fel!!! :D :D

Tücsi!!
Szerintem teljesen fölösleges!Én is amennyire aggódtam....Már teljesen el múlt a Rolinál.Szerintem nem kell a tükrözés.

És most egy pár kép az első karácsonyunkról.(egy csomószor majdnem el sírtam magam,annyira el érzékenyültem) Kép Kép Kép Kép Kép

Roli nagyon élvezte az ajándékokat és a fát is.Cibálta le a díszeket a fáról. :D

Kép
baba0727
 
 


Segítsetek!!! Sürgős lenne!!!

Létezik az, hogy a fizetésem bruttó 200 valahányezer ( nem tudom pontosan ) és a tgyás-om havi összege 69000 nettóra jön ki????? :shock: :shock: :shock:

mert ma kaptam meg aug 28-dec 31-ig számfejtve 279005 ft-ot.

Mondanom sem kell a totál kétségbeesés határán állok.

Gyesről mentem tgyás-ra, de tudomásom szerint ez mindegy, mert a fizetés összege számít, s ha az közben emelkedett, akkor az alapján számolnak.

Mátév :shock: al kevesebb fizetésre 100 valamennyi nettót kaptam 2 éve.
Most akkor ez hogy van??????????

Kép
Kép
tengdi
 
 


Dia,

Én úgy tudom, hogy ha nem mentél vissza dolgozni akkor amit kaptál tgyást Mátéval most azt fogják alapul venni és annak az X (70% kb) százalékát kapod. Ha jól nézem és így számolják akkor reális kb. amit kaptál.... :(
tücsi85
 
 
 


Szia Dia!
hát el kell, h keserítselek... a tgyás összegének kiszámítása megegyezik a táppénz kiszámításával. vagyis a tgyás (v. táppénz) kérelmének első napjától az azt megelőző év elejétől nézik a fizudat és annak az átlagának a 70%-át kapod. Mivel a tgyás és a gyes beleszámít a nyugdíjadba (vagyis adót és a gyesből nyugdíjjárulékot vonnak belőle), ezért ezt is beleveszik az átlagba, ha ezután igényelsz tgyás. Ezért lett ez sokkal kevesebb. Szóval, ha kaptad 1,5 évig a fizudat, annak a 70% a tgyás, ebből még a nyugdíjjárulék és kapod a gyedet. Aztán a gyest. Ha ezután igényled megint a tgyást, akkor visszaszámolnak 1,5 évet(azt megelőző év elejétől kapott akármit) de abban már nem lesz benne a fizud, hanem a tgyás, gyed és a gyes. Na ennek az átlagának a 70%át kapod megint tgyásnak.
Hú, remélem érthető voltam...
Tehát konkrétabban neked most a 2008.jan. 1-től 2009. aug.28 közötti időszakot kell megnézned, mert ez alapján számítják ki a mostani tgyásodat.

Szar ügy. Mert én is úgy tervezem, hogy Hunor után nem megyek vissza dolgozni, hanem egyből jönne a tesó... Minél tovább leszek gyesen, annál jobban csökkenti az átlagot.

Kép
Kép
nikilány
 
 


Baba! hát ez szar ügy. De a képek nagyon jók! Édi a Roli baba!

Tücsi! hát ha már a második doki mondja ugyanazt... a haramdik már azt fogja mondani, hogy Kedves Anyuka ne parázzon már! :) :lol:

Kép
Kép
nikilány
 
 


Dia,sajnos én sem tudok Neked jobb hírekkel szólgálni...sajnos valóban reálisnak tűnik az összeg:(MAGYAR ÁLLAM,MAGYAR RENDSZER...:((((
Baba,aranyosak a képek,édes a kisfickód:)
Bajcsys Csajok!!!
Hogy működik az anyakönyvi és a lakcímkártya "átvétele"??Hazajövetelkor a kezünkbe nyomják,vagy kipostázzák egybe,vagy el kell menni érte az okmányirodába(X.ker) x idő után????Mennyi idő múltán kapjuk kézhez???
Köszönöm előre is a segítséget!!!!:)
bentley86
 
 


Nikilány!
Meg többiek is köszi a választ.
De még mindig nem értem.
Mert ha 2008 január 1-től nézik, akkor viszont 50 ezer ha lenne. :shock:
Meg utána is néztem, és az van, hogy ha a gyed és gyes ideje alatt nő a fizetés, akkor a magasabb összeget veszik figyelembe a tgyás alatt, vagyis a már megemelkedett fizetés után számolják ki, az az alap. Az a fizetés, amit ha akkor kapnék, ha dolgoznék.

Hát ha mégis ennyi, akkor abba beleroppanunk!! :cry: :cry:

Kép
Kép
tengdi
 
 


Bentley!
Születési akvi, lakcímkártya, TAJ kártya:
egy néni bejött hozzám a kórházban egyik nap, elkérte a papírjaimat, kitöltötte az igénylőket és ők továbbították a hivatalokba. Hétfőn kitöltötte és szerdán már lehetett menni az akviért és lakcímkártyáért a X. kerületi önkormányzathoz, az anyakönyvi hivatalba (X. Szent László tér 29. II. em.) A nyitvatartásuk ha jól emlékszem: hétfő 8-12, szerda: 8-16, péntek: 13:30-15:30? Központi telefonszám: 4338-100
Érdemes nem az ügyfélfogadási idő elején és végén menni, mert akkor vannak sokan.
A TAJ kártyát meg 2 héten belül postázták.


A mi karácsonyunk szokatlanul nyugis volt. Máskor jövünk-megyünk, de most párom látogatási tilalmat rendelt el a H1N1 miatt, így végig hármasban voltunk. Ajándékozás sem volt. Fát azért állítottunk.
Zsóka jó baba, hihetetlen ütemben hízik és a hasfájása mintha enyhülne.
Itt egy kép róla:
Kép

BÚÉK MINDENKINEK!!!

Kép
Kép
csuti25
 
 


Nagyon köszönöm a választ,Csuti,főleg,hogy ilyen alapos voltál:)Mindig eszembe jut valami,lassan már mi is menetelünk be a kh-ba:)Küldtem Neked privit,csak akkor válaszolj majd,ha valóban lesz egy kis időd!! :P
bentley86
 
 


Dia!
akkor a legtutibb az, ha elmész az oep-be. Ott meg fogják mondani neked mi-mennyi. Viszont akkor az elvi részéről majd számolj be lécci... :roll:
(meg mondjok nem is értem, honnan tudod h nőtt volna a fizud?)


[/b]

Kép
Kép
nikilány
 
 


Minden Babának nyugis Szilveszter estét!
A szülőknek meg jó bulit!
(no ezt hozzátok össze! :lol: )

Ciciztetős anyáknak finom üdítőket!


Mindannyiunknak Békésebb Boldogabb Új Évet Kívánunk!


Hunor, Niki, Tibi

Kép
Kép
nikilány
 
 


Sziasztok

Nem vesztem el. Nóra elég beteg lett, emiatt nem aludtunk sokat éjszakánként, kapott ugye antibiotikumot, amitől aztán jobban lett végre, aztán 3 napig csak nem akart aludni éjjel, rengeteget volt fent, sokat sírt, és egyáltalán nem evett.Ennek aztán meg lett az eredménye két fogacskával lettünk gazdagabbak. Most már az evés kezd helyre állni. Alvás is kezd alakulni.

Nekem 28 napra megjött a menszim, ha jól emlékszem ilyen még nem nagyon fordult elő velem, mert vagy maraton ciklusaim szoktak lenni vagy egyáltalán meg sem jön, úgy hogy ennek most örülök.

Voltunk a két ünnep közt moziban is. A gyerekekkel megnéztük az Alvin és a mókusok 2-t. Apával kettesben meg a Polygamit. Mindkettő nagyon jó volt.

Ma meg készülünk a szilveszteri "bulira", mi nem szoktunk menni sehova, többnyire inkább hozzánk jönnek, így van ez idén is. Apa szokta sütni a malachúst, szokott lenni hurka kolbász, és saláta. Most már sül a husi, saláta készen van.

De van ám egy hírem is, tegnap nagy meglepetésünkre Nóra felült. Annyira meglepődtünk, nem gondoltam volna hogy előbb fog ülni mint mászni. Nagyon ügyes kis csajszi.


Mindenkinek kívánok Boldog Újévet, sok egészséget, boldogságot.

És a végére teszek egy pár képet. Először karácsonyit, mert azzal is adós vagyok. Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok!
Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok. Jövőre kicsit többet jelentkezem. Gabi nagyon édes Nóri és nagyon ügyi.
De a többi baba is imádni való.
Nekünk is volt egy nagyon rossz éjszakánk Ricsi reggel fél 5ig kukorékolt. :(

Niki
nikike75
 
 


BÉKÉS BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK MINENKINEK!!

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Nagyon Boldog Új Évet Kívánunk Mindenkinek!

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK! Kép

Kép

Kép
esztke
 
 


MINDENKINEK BOLDOG ÚJ ÉVET!!

Bulcsú tegnap végig aludta a bombázást :) pedig volt rendesen, a szomszéd a ház elől lőtte a bitang bombáit! :D És mikor mindenki befejezte, csend lett persze felkelt :lol: Akkora kópé!! :lol: [/b]
tücsi85
 
 
 


Jó reggelt! :lol:

Mégegyszer Mindenkinek Nagyon Boldog Új Évet Kívánunk!!!! Legalább olyan jót mint a tavalyi évünk volt!!! :lol:

Gabi, örülök, hogy jelentkeztél. Gratula Nórinak az ücsörgéshez, nagyon édik vagytok a képeken! :D

Tengdi, segíteni sajna nem tudok ebben az ügyben, de ha esetleg utánna érdeklődsz, akkor engem is érdekelne, hogy hogy is van ez pontosan, mert mi is úgy terveztük, hogy nem megyek már vissza dolgozni a kistesó előtt.

Baba, Esztke, Csuti nagyon édesek a picik! :lol:

Picit dicsekedni is jöttem! :D Emma megajándékozott minket karácsonykor, előtte felült, teljesen egyedül, utánna pedig felállt! Úgyhogy mostmár a járóka rácsában kapaszkodva egyensúlyozgat a drága és persze sivít anya után, mert felállni feláll de nem tudja hogyan tovább........ :roll: :lol: :lol:
Ja, és nem mászik ugyan rendesen, de a saját kis módján eljut már oda ahova akar és ennek következtében sikerült is leesnie az ágyról. :? Ki van most tiltva a nappali padlójáról a karácsonyfa miatt, a sarokágy van kinyitva neki, ott randalírozhat és hát apa kicsit nem figyelt oda, már padlót is fogott szegénykém. Szerencsére, az ijedtségen kívül nem lett baja, csak nagyon sírt (meg én is :cry: ).

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


A Bajcsyban született 2010. első magyar babája! :)
A hírekben hallottam.

Esztke, nagyon aranyos Orsi ebben a malacka jelmezben. :)
Persze a többi baba is nagyon tündér.

Kép
Kép
csuti25
 
 


Sziasztok!

Majdnem egy hétig nem volt net-ünk, pont Karácsony után, úgyhogy bocsi, hogy nem tudtam jönni. Én is Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek, majd még jövők a következő napokban. Benus nagyon sokat kel éjjel, szerintem a foga, sokat sír álmában, állandóan piszkálja az ínyét. :(

Fruzsa
fruzsa7
 
 


Így igaz,Csuti:)És milyen tökéletes időzítéssel:)
Minden maminak,probléma mentes,szép napot!!!:D
bentley86
 
 


Fruzsa!Nektek is Nagyon Boldog Új Évet,reméljük mostmár műkszik a net:)
bentley86
 
 


:D
bentley86
 
 


Sziasztok Csajok!

Hát itt vaogyok!
Bocsánat a hosszas kihagyásért, de közben szültem egy édes, drága gyermeket!
Szóval Minden rendben velünk, vagy legalábbis majdnem. Mondtam nektek, hogy Mosonmagyaróvárról megyünk a Bajcsiba. Hát az utolsó három hetet fent is töltöttük édesanyámmal teljes karanténban az influenzától rettegve. Jártunk NST-re, ilyesmi. A 39. heti UH-n aztán jött a hidegzuhany. Egy nagy 3,5 * 2 centis ciszta a lányom nyakán. Így 19-én megcsászároztak sürgősséggel, mert attól féltek, nyelési nehézségei lesznek, estleg légzési. Hál' Istennek nem lettek, de a ciszta az ciszta. Én 2, 5 nap alatt leléptem a Bajcsiból, ahol tényleg nagyon aranyosak voltak, csak mindent kérni, kérdezni kellett, ahogy mondtátok. Az alapítványi szobában kötöttünk ki végül, így nem kellett a kinti mosdót használni, ahol olyan hideg volt, hogy szerintem minimum tüdőgyuszival távozott onnan a kevésbé szivós kismama, anyuka.
A szülés történetet most nem írom le, mert nagyon kevés az időm majd legközelebb. Volt jó is rossz is, a lényeg, megpillantottam végre a lányom arcát, aki egy igazán nagyon szép kicsi lány, még így cisztákkal a nyakán is. Merthogy kiderült az egyes klinikán, hogy több is van. Egy nagyobb, és több kisebb, és egy a vállán. Az picike. Hát ez történt Lányok. Azt mondják az orvosok, nem kell hozzányúlni, legalábbis három hónapos koráig tuti nem. Talán fel is szívódik...Mindenesetre szopizunk ezerrel, aranyos nagyon. Igazán jó gyerek. Csak ha éghes szakad el a cérna, de akkor nagyon.
Ha tudtok valami bíztatót cisztákról, gyrekekeről majd írjatok. Én is jelentkezem. Megpróbálunk valami rendszert vinni az életünkbe. Talán sikerül is hamarosan.
Kép Ő Hanna Luca

Lajtalány
lajtalány
 
 


Szia Lajtalány! Gratulálok Hanna Lucához! :)
Remélem minden probléma nélkül meggyógyul vagy meggyógyítják a kislányod! Drukkolok!

Kép
Kép
csuti25
 
 


Kata!

Küldtem mailt, de itt is gratulálok Mankához! Egy újabb Hanna és Egyben Luca a gyerekek között... :D A szüléstörténetre kíváncsi vagyok, de szerintem a többiek is, ha van kérdésed bátran írj. Én is úgy tudom, hogy az ilyen ciszták fel tudnak szívódni, de semmi többet nem tudok róla....


Kép
fruzsa7
 
 


Sziasztok!
gratulálok az új jövevényhez! ilyen cisztákról én még nem hallottam... ez látszik, vagy a testében van? bocs, ha hülye a kérdés.. :shock:
A pici képen tök aranyosnak néz ki! :) Végül majdnem Kari ajándék lett belőle! :) Hol vagytok? Hazaengedtek már, vagy még Pesten dekkoltok?

Hunor tök gyorsan fejlődik! Ma bemászott a rácsvédő alá :lol: Ott huhogott, én meg azt hittem, elaludt már :) pár napja tud csak a hátán lábmozgásokkal az ágya végénél kikötni. a kezével meg mindent a szájába gyömöszöl. gondolom a rácsvédővel is probálkozott :) hasról hátra még mindig kiválóan átfordul, és így szinte sosincs hason... vhogy nem szeret, lusta, viszont a fejét nagoyn tudja tartani, de megunja, aztán átfordul és úgy nézelődik tovább... ha meg a kitartó anyja visszafordítja, mérges lesz, hogy úgyse maradok így... :?
Holnaptól vissza kell majd szoknunk a napi rendszerhez... nehéz lesz...

Ti hogyan vagytok?
Andy! hogy vannak a fogacskák?
Fruzsa! hozzátáplálás?
Dia! felőletek már rég hallottam! hogy vannak a fiúk?

Kép
Kép
nikilány
 
 


Mindenkinek Boldog Új Évet kívánok!

Lajtalány gartulálok a kis Hannához! Nem tudom ezt a ciszta dolgot, nem értek hozzá szerencsére! Szülésedre én is kíváncsi vagyok!!

Jól vagyunk, de kicsit tartok a holnaptól, mert megint egyedül kell megosztanom magam a két kicsi között, biztos lesz nehézség. Jó volt, hogy megoszlott a feladat, főként miattuk, mindig volt valaki, aki Mátéra tudott figyelni, ha szoptattam.

Nikilány
köztisztviselő voltam/ vagyok és ha az embernek átsorolása van, akkor arról kötelező értesítést küldeni, innen tudom, hogy léptem, mert kaptam róla papírt. Már régebben kérdezted, honnan tudom, hogy emelték a fizum, ezt arra írtam.
Még mindig nagyon izgat ez a tgyás téma, mert ezen múlik, hogy Ábelt mikor kell bölcsibe vinnem, és az, hogy most szeptemberben egy évesen, az elborzaszt.

Na de bízom, hogy valami tévedés kiderül.

A bruttó bérem az alapbérem után kéne kapnom, tehát nem lehetnek benne a pluszok. Így 200 980.-Ft.
Ezt lebontják napi átlagra, s annak a 70%-a, amiből csak adót vonnak. Ez nem lehet 69 ezer nettó.
Na nem fárasztalak titeket ezzel, bár ha priviben megírnátok, mennyi bruttóra mennyi tgyást kaptatok, az jó lenne, esetleg biztató lenne számomra.

Kép
Kép
tengdi
 
 


nem akartam még elkülédeni.

Máté dumál ezerrel, már vanna aranyköpései, Ábelt nagyon szereti, annyira remélem, hogy ez mutatja azt is, majd később milyen jól eljátszanak.

Ábel forog, karácsonykor egy napon tanult meg hasról hátra és fordítva. Seperec alatt a kiságy túlsó végében van.
Viszont nem eszik annyit és ráadásul ritkábban is, szerdán lesz mérés, kíváncsi leszek mennyi, nem tűnik összekoppantnak.

na mennem kell....

Kép
Kép
tengdi
 
 


Tengdi! Én találtam a neten egy tgyás, gyed, gyes kalkulátort. Talán segít: http://adozona.hu/kalkulator_tgyas_gyed_gyes.aspx

Kép
Kép
csuti25
 
 


köszi Csuti!

Az jön ki amit számoltam: nettó 124-126 ezer tgyás.
De lehet 1-2 ezerrel más, mert kerekítettem,, de akkor sem nettó 69 ezer.

Remélem minél előbb tisztázódik.

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok!

Újra van 2 percem. Köszönet a gratulációkért. Túlságosan lekicsinyítettem a képet valóban, majd teszek fel nagyobbat is...A pici nyakán látszik a ciszta a másik oldalán, olyan mintha mumpszos lenne. Nem veszélyes, ha nem feszíti ki a nyakát nem észrevehető annyira. De hát most ez a kis szépséghiba a legkevesebb. A lényeg, hogy baj ne legyen belőle. Gondolom ezt átérzitek.
Még egyszer köszi a gratulákat, majd még jövök. Csuti 25 - neked is nagyon sok örömet az új jövevényhez.


Üdv mindenkinek!!!!!!

Lajtalány
lajtalány
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?