Új privát üzeneted érkezett!

Miciona! Utánaérdeklődtem, a szülészet maga nagyon jó, csak alternativ szobák vanna, a gyerekágyas osztály olyan amilyen, a csecsemősökről semmi jót nem halottam. No, nekem nagyon is megfelelne, csak az orvoson gondolkodom, nem tudom be merjem-e vállalni a váltást. Igazából egyik orvos sem győzött meg eddig...
Azon is gondolodtam, hogy maradok terhesgondozáson Dévisznél, szülni meg itt szülök majd az ügyeletesnél. Úgyis ez lenne a Jánosban is, hacsak nem sikerül nagyon jól az időzités. Azon még elgondolkodtam, ogy szülésznőt fogadnék, úgyis ő van majdnem végig velem...

Moncsiga! Remélem visszaveszik a rucit, vagy kicserélik! de gáz, hogy ennyire nem lehet megbizni ezekben, pedig a kismmaruha nem is olcsó... :evil:

Hanyatka! tényleg jól beindulsz a hétvégére! :D

Rencsi! Remélem hamar meggyógyulsz és nem kellenek azok a fránya gyógyszerek! Annak örülök, hogy Domika erőre kapott, vigyázzatok nagyon magatokra! De most is fejsz nem? Mert akkor, ha esetleg nem szoptathatz egy pár napig, fejéssel fennt tudod tartani a tejtermelést, és ha már nem szeded a gyogyikat, visszaállhat a szopizás nem!? Addig persze sajnálja az ember, hogy ki kell önteni a tejet, de ettől ne add fel! Eddig is olyan ügyik voltatok!!! :wink:

Kép
kislibus
 
 


Jaj szegény Rencsi,remélem már szenvedsz sokáig.Mit mond a doki?
Örvendek,hogy Domika szopizik ügyesen.

Julcsika,nagyon ügyi vagy,hogy beosztod a vásárlást.
Amúgy nekem is u.ez a bajom,a sok ülést nem bírja a pocak meg a derekam.Így tegnap este nagyon rossz volt a majd egésznapos üléstől(vendégség,kávézó).Nekem is bekeményedik és felül a melleim alatt annyira fáj,hogy szó szerint nyöszörgök.Szerencsére hamar bealudtam.

Libuska,nehéz döntés,de lehet,hogy tényleg a fogadott szülésznővel jársz a legjobban.Apánknál nagyon kevés az esély meg ha sos van,akkor úgyis a közelebbi korház lesz.nem?

Kép
hanyatka
 
 


Julcsika,jól hangzik ez a répatorta,szívesen ki is próbálnám,de a férjem nem eszi meg az ilyeneket,így magamnak...:(
Elfelejtettem megköszönni a Stahl recit,nagyon teccik,ki fogom próbálni.

Kép
hanyatka
 
 

 
 

Jelentem volt itt a körzetim, torok és garatgyulladás és kell az antibiotikum, mert még tüdőgyuszi lesz belőle. Olyat adott, amit állítólag mellgyulladásra is szoktak adni, ez bántja legkevésbé a babát.
Libuskám, nem akarom abbahagyni a szoptatást, mert végre már beálltunk, már nem kell fejnem, mert meggegyezik a kereslet kínálat, sajnos nem is lenne annyi lefejt tejem, mint amennyi ennek a kismókusnak kellene, mert rengeteget eszik. Mindjárt rakok fel néhány képet. Én nem látom, hogy látszana hogy nőtt volna, de majd ti megmondjátok.
Éppen itt gögicsél nekem, valamin nagyon dolgozik, szerintem éppen megpakolja a pelust.... :wink:

Kép
rencsi79
 
 


Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
rencsi79
 
 


Sziasztok!


Rencsike! Nagyon cukik a képek! A kutyák ahogy örzik a babót! :D
Nagyon jók!

puszi Nektek!
emerenc
 
 


Emerenc!
köszi, aranyos vagy, apa is úgy hívja a kutyákat azóta, hogy a testőrök... :wink: egyébként szó szerint őrzik domikát ha valaki idegen hozzányúl, akkor megy az örjöngés, nagyon édik!!

Kép
rencsi79
 
 


Rencsi, gyönyörű-édesbogár Domika!

Most a sok-sok kutyás meg fog lincselni, de engem a frász tör a kutyás képtől. Tudom, hogy nektek ez a közelség természetes, de nekem nem!!!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Rencsi,annyira gyönyörű Domika.Az újjszopizós teccik a legjobban.
A kutyás kép is cuki,de úgy vagyok vele pont mint Moncsika.
Én világ életemben féltem a kutyáktól(nem tudom megmagyarázni,hogy miért,mert nem volt semmi rossz élményem,csak egyszerűen remegni kezdek,ha egy nagyobb kutya közelít felém),nem engednék 1et sem a gyermekem közelébe...de hát nem vagyunk egyformák.

A férjem mindig azt mondogatja,hogy lehet ez változni fog,ha majd egyszer a gyerekünk könyörög egy kutyáért,talán beadom a derekam.

Köszönjük.Mielőbbi gyógyulást Neked!

Kép
hanyatka
 
 


moncsikám,
ez szokás kérdése,nálunk ők még mindig megmaradtak a gyerekeink, sőt én nemt udom elképzelni az életem kutyák nélkül, én úgy tanultam meg járni, hogy volt egy bernáthegyink és az ő hátába kapaszkodtam.... :wink: meg a hátára feküdtem és ott aludtam. De megértem, hogyha neked ez sok. Megkérdeztünk a védőnőt és a dokinénit, hogy mit lehet és mit nem, azokat betartjuk napi 200x mosunk kezet nem hagyjuk őket egyedül stb. és ez nekem így teljesen belefér.

hanyatkám,
nem vagyok biztos benne, hogy ez változni fog nálad, ismerek olyat a baráti körben aki bevállalta a kutyát a gyerek kérésére, de a lelke mélyén még mindig nem rajong érte....de ne legyen igazam, mert csodálatosak!!!!

Kép
rencsi79
 
 


Rencsi!
(elolovadós csöpögő smile)
Nagyon jó a kutyás kép és drágák a kutyusok! Kutyákkal sohase egyedül hagyni!
(még jobban olvadó csöpögő smile)


Sajo
sajo
 
 


Rencsikém,
Gyönyörűek a képek, Domika fantasztikusan szép! :)

A kutyás képek nekem nagyon tetszenek, de hát ismered a kutyák iránti rajongásomat :D

Gyógyulj meg hamar!
vjulcsi
 
 


csáóka!
Ma nekiálltam kimosni a babacuccokat, eddig húztam, halasztottam, valahogy nem akartam levenni az árcédulákat, stb, ez biztos valami hülye félelem féle volt nálam, de már tarthatatlan volt a helyzet, mert csak rakosgattam zacskóstúl ide-oda az egyik szobába , plussz még oda pakoljuk most a kari ajikat meg a diszeket is, úgyhogy már kezdett nagyon kupi lenni, inkább nekiestem kimostam mindent, aztán, ha megszárad elpakolom egyenlőre a pelenkázó szekrénybe, aztán, ha veszünk még kisszekrényt akkor majd átrakom abba. Nagyon elfárdatam, még normálisan enni se tudtam, almát virslit meg banánt ettem, mindjárt nekiállok főzni valamit, csak kicsit le kellett pihennem... :wink:
Küldök majd képeket a babacuccokról, nem vettünk eyébként olyan sok mindent, vagyis olyan nehéz megitélni, mert kis bodyból már van kb 15 db, de 2 bébire ez olyan sok szerintem.

moncsikám
De hittem neked, csak tudod más, ha az ember a saját szemével látja meg más ha mesélik :lol: .
Kisfiú cuccokat nem is nagyon néztem, voltak viszont nagyon olcsó kislányos dolgok, de már nagyobb méretben 6-9 hó, én most még nem vsezek ilyeneket, bodykból 56-ost, rugdalozóból meg abból a zsákból tudod amit a babakocsiba hordanak, abból azt hiszem 62 -köüli méretet vettem. Annyira vastag cuccokat én sem akarok venni egyébként csak 1 párat, hogy mégis legyen.Ezek a szőrmések nekem azért tetszenek, mert olyanok bennük , mint a kisnyuszik vagy kistigris :lol: :lol: , habár én pólyába hozom haza őket, de azért lehet, hogy a "vicc" kedvéért veszek ilyen szörméset is. :wink:
A kutyakérdéssel én úgy vagyok, hogy nekünk 2 óriási dögünk van, akiket nagyon imádok, én is úgy nőttem fel, hogy gyerekkorom óta voltak kutyáink, de én nem akarom elszeparálva nevelni a babákat, majd óvatosan hagyom, hogy megszagolgassák meg ilyesmi, hogy ne legyenek idegenek, de én nem hagyom majd a közelükbe, több okból kifolyólag(Például az egyik olyan trampli, ogy mindig amikor hazajövünk beengedjük őket a garázsba, imádnak bejönni, mert kiskorukba laktak ott és érzik a szagot, körülnéznek a mosokonyhába :lol: , meg ilyenek aztán kimennek a helyükre, namármost a trampli nekiment a motornak ami felborult, még a párom is alig birta visszaállitani a földről..., szóval :lol: gondolhatod milyen erőben vannak.)De rencsikéék két picurja az teljesen más, bennük nincs ilyen erő, tényleg csak a higéniára kell odafigyelniük!
Viszont szerintem, ha valaki gyerek kora óta nincs hozzászokva a kutyukhoz akkor már nem is fogja megszeretni őket. Én a macskákkal vagyok igy (bocsi julcsika :wink: ) , de én ki nem állhatom a macskákat!
chilike1
 
 


Most olvastam vissza a haraszttal kapcsolatban, meg egyáltalán.
Annyira szeretlek Benneteket!

Sajo
sajo
 
 


julcsika
nagyon ügyike vagy, hogy te is igy intézkedsz! :wink:
Biztos nő Szonja szerintem ez természetes, hogy igy érezzük elvégre már egyre kisebb nekik a hely. :wink:
Hú szegénykém, dolgozik a párod, ünnepek között? De car! Na mindegy, ha van időd/időtök nézzelődj egy kicsit. :wink:

kislibus
Én nem tudom elképzelni, hogy elsőre olyan gyorsan jöjjön a baba, hogy ne érj be simán akármelyik kórházba.
Persze nyilván, ha nem apánknál szülsz akkor szinte "tök mindegy" kinél, szóval ennyi erővel szülhetsz a kistarcsaiba is, gondolom az a családnak is közelebb lenne. :wink:

hanyatka
Na jól kicsavarogtad magad! :wink:
Én is ilyen menős vagyok, meg julcsika is ilyen :lol: , de te azért mostmár kicsit pihengess, ha tudsz, mert jönnek az ünnepek akkor is kell majd az energia és , ha úgy vesszük, te már "minden napos kismami " vagy. :wink:

Rencsike
jaj de édike Domika, nagyon cukika! :wink:
Remélem hamarosan jobban leszel, viszont örülök, hogy a tejjel nincs gond. :wink:
Hogy lesz a karácsony nálatok? Sikerült egyik nap elmenned kicsit csavarogni? Vagy most nem is nagyon érdekelt, mi?

Na lépek, csinálok valami kaját, még jövök este, holnap viszont megyünk venni kari ajándékot mindenkinek, úgyhogy holnap csak este jövök majd. Ja és végre kész a kocsink! Szuper! :wink:
chilike1
 
 


Sziasztok!

Bocsánat amiért belekotyogog! Cicákkal nem szabad a gyereket egyedül hagyni! Mivel vadásznak és nem idomíthatóak. A jól tartott kutya, jobb mint egy dadus! :D Saját szememmel láttam, hogy egy kis gyerek egyedül érkezett a játszóra, rottveller! nyakába kapaszkodva. Akkor még nyelni nem tudtam a meglepődéstől, később kiderült, hogy a házuk nagyon közel van. Nekem is lett kutyám, aki megmentett egy kis gyereket a száguldozó kis motorja elé ugrott! és úgy állította meg, hogy le ne menjen az úttestre. Az anyuka meg sem köszönte, még kifogásolta, hogy nincs porázon a kutyám! :lol:
De természetesen megértem akinek fenn tartásai vannak, nekem is azok voltak míg test közelbe nem kerültem, kutyával, cicával.
Tiszteletben kell tartani és tartom az ellenzőket... :D
Nekem már csak cicám van, őt biztos szemmel fogom tartani, mert még a pókot is levadásza a falról! :lol:
emerenc
 
 


Jaj, de tudtam, hogy ez lesz a vége... :lol: :lol: :lol:

Lányok, én értem, hogy Ti hogy éreztek a kutyáitokkal kapcsolatban, csak mivel nekem soha nem volt kutyám ( a kutyáink is funkcionális házőrzők voltak és nem társak a családban) nem tudok ezzel a szellemmel azonosulni. Én még a hörcsögeimet is elajándékoztam, amikor kiderült, hogy sikerült a lombik. Anyósom papagáját is messzire kerülöm. :oops: Alapvetőleg szeretem én az állatokat, de olyan szellemben nevelkedtem, -és így is maradtam- ami szerint az állatok (főleg kutya, cica) nem élnek az ember házában, alszanak az ágyában stb... Természetesen nem ítélem el, aki másképp látja ezt, de nekem nem megy...

A gatyámat otthagytam a boltban, a csajszi holnapra megkérdezi a készítőt, mit tehet. Most még nem cirkuszoltam, de szerintem egyet tehet. Nekem ad egy nadrágot, ami nem selejt, a többit meg ő maga elintézi a készítővel.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Na hello,

Emerenc,
Bármennyire is kutyabarát vagyok, és imádom úgy általában őket, a mieinket meg pláne, ebben nem tudok egyetérteni veled. Igen, lehet a kutya a legjobb dadus, de akkor sem hagynám a gyerekemet soha egy kutyával egyedül! Sosem lehet tudni, mit csinál a baba, az a kutya fejében hogy csapódik le, és mit reagál erre. Persze legyen a kutya együtt a gyerekkel, de felügyelet alatt, szerintem!
A cicát sem hagynám felügyelet nélkül a gyerekkel, bár pl. az én cicám 9 éves, a 24 órából 23-at fekszik a kanapén, nem nagyon kelti fel az érdeklődését. Anyósom szerint ha meglesz a baba, ki kell tenni az előszobába vagy a kertbe- na ez az, ami nem fog megtörténni, ugyanúgy bent lesz ő is a nappaliban velünk.

Chilike,
Nincs harag, hogy nem szereted a cicákat :) Régen én sem szerettem, de aztán 16 éves koromban a teóm nagyon akart egyet, és lett... és valami annyira jófej volt, hogy egy életre macskafüggő lettem, amikor 19 évesen elköltöztem otthonról, muszáj volt egyet beszerezni... majd még egyet :)

Moncsika,
Teljesen rendben van, hogy így érzel! Amúgy az a fura, hogy én is ilyen családból származom, de valahogy én mégis más lettem. Apósom meg kutyatenyésztő, szóval még kutyás családba is sikerült beházasodnom :D:D:D
vjulcsi
 
 


Na milyen jó kis téma lett a kutyusos képből.... :D

Én sem hagyom őket felügyelet nélkül, most még a Domi miatt, aztán néhány hónap és a kutyukat fogom félteni a Domitól, láttam ám gyereket amikor megindul és meg akarja "gyúrni" a kiskutyát....

A páromnak sohasem volt állata, illteve halai voltak amit jól eltett láb alól, most meg ő is fanatik lett, a családja kifejezetten nem szerette a kutyákat kézzel lábbal tiltakoztak amikor bejelentettük, hogy kutyát veszünk, aztán amikor hogy veszünk még egyet, kitört a botrány....de mi megvettünk a 2-kat is és milyen jól tettük. imádják egymást!!!

Chilikém,
ha leszek olyan jól, akkor elmegyünk anyuékhoz szentestézni.... :wink: 25én meg jönnek anyósék meg a nagyikám, de csak max 1 órára....26 án is itthon leszünk. A nagy bulit lemondtuk, mi nem megyünk sehova máshova, nem akarunk semmit sem kockáztatni...
voltunk csavarogni, még pont mielőtt kijött a hasmenés és nagyon jó volt, mi is megcsodáltuk a babaruhákat a tescoba. olyan furi volt, most néztem először úgy ruhát, hogy már itthon volt a babuci....legszívesebben felvásároltam volna neki mindent, de aztán visszafogtam magam és nem vettem semmit, mertegyenlőre mindenünk van ami létszükséglet. Nekünk van kb 15db body és kb 15 db rugi méretenként és így is mindennap mosok....mondjuk nálunk elég gyakran előfordulnak balesetek. Az elején kipisilt a pelusból és napi 7x kellett átöltöztetni, most már ez ritkán fordul elő, viszon elég gyakran (szinte mindig) akkor pisil amikor pelusozás van, így sokszor lepisili a ruháját....ilyenkor megint öltözünk.

na mennem kell fürdetni.... :wink: puszka

Kép
rencsi79
 
 


rencsike
:lol: :lol:
Hányas méretű bodykat vettetek?
Én eddig csak 56-ost(mármint olyat ami lehet 50-es vagy 56-os is attól függően, hogy patentolod az alját), de nem tudom, hogy vegyek-e 62-est is vagy ráérek majd, ha megvannak a babák?
Pelenkából olyat vettünk ami 3-5 kg-ig jó, de szerintem ebből veszek majd még kisebbet is, hátha jól fog jönni, habár remélem a lányok szép nagy súllyal születnek majd. :wink:
Akkor vegyek még body-t mi? Nekem összesen kb 15 db van, a 2 babára, neked meg csak Domikára van ugyanennyi...
Karácsonykor úgyis ez a legnagyobb dolog szerintem, hogy otthon vagytok Domikával, ennél szebb ajándékot nem is kaphattatok volna. Jövőre úgyis izgibb lesz majd, ha már valamennyit ő is felfog a körülötte lévő dolgokból. :wink:

julcsika
Húú ezek a "jó" tanácsok engem is mindig kiakasztanak... én is imádom a kutyáimat, de anyum már jött az ötleteivel, hogy mostmár elég volt a kutyákból, túl kell rajtuk adni, hogy jönnek a babák. Mondtam neki, hogy ez nem igy műkődik csak nála, nekünk nincsenek útban a kutyák. Nyilván nagyon vigyázok majd , főleg, hogy az egyik kutyusunk elég vad is az idegenekkel szemben, de azért nem fogom tovább passzolni őket!

moncsika
Remélem megoldódik a nadrág téma.
Fura dolog ez a kutyus téma, mert én imádom a kutyákat, de nálunk kint vannak, szóval nem lesznek a babák közelébe, meg amúgy is nyálasok, stb :lol:
Ha valahova megyünk vendégségbe ahol lakáson belül vannak kutyák akik mondjuk odajönnek amikor eszünk vagy nekidörgölődnek a lábamnak, azt viszont már én sem szeretem. Gyerekkoromba még az ágyamba is beengedtem a kutyámat, sőt ő olyan kutya volt, hogy nem is alhatott senki az ágyamba(ezt biztos anyukámék tanitották meg nekik, mert ők se engedték soha , hogy valaki ottmaradjon nálunk :lol: ), szóval az ágy az szent volt számára, mert azonnal megtámadta a betolakodót! :lol:
Azóta már változott a nézetem a lakásba már nem birom elviselni magam körül az állatokat, mert nagyon sokat kell takaritani utánnuk!De egyébként imádom őket!
chilike1
 
 


Szép estét mindenkinek!

Bocsánat, hogy eddig nem jöttem, de a vendégek tegnap este mentek el (egész hétvégés volt a buli), így egy kicsit elfáradtam. Mivel nem tudnak semmit a terhességről, ezért úgy kellett mindent csinálnom, mint normál állapotban. (Apa azért sokszor segített, így nem volt olyan feltűnő, ha én lepihenek napközben!)

Nagyon szépek a pocakos képek!

Rencsi: Domi baba egyszerűen cukor falat! :D

Még nem olvastam vissza, csak annyit, hogy érdeklődtetek, hogy hogy bírom Kitti mellett a mindennapokat. Szerencsére minden a legnagyobb rendben. A cicim fáj, és émelygéseim vannak. Szerencsés vagyok, mert van úgy hogy egy nap csak egyszer öklendezek, de ma például egész nap émelyegtem. Kitti ebből nem sokat vesz észre. Ugyanúgy játszom vele, pelenkázom, etetem öltöztetem. Szoktuk neki mondani, hogy baba van a pocimban és akkor megpuszilja a hasam. Tündéri! Úgyhogy egyáltalán nem panaszkodok eddig.

Vjulcsi: Nagyon örülök, hogy megismertelek! Sajnálom, a méhszáj dolgot, de reméljük, hogy minden a legnagyobb rendben lesz. Csak pihengess minél többet!

Majd visszaolvasok (3 nap termése nem kevés :lol: ) és majd igyekszem én is felvenni a fonalat.

Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület
 
 


Kép

Áldott,Békés Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek sok szeretettel: Gabi

szurikáta
szurikáta56
 
 


Sziasztok!

Rencsi! Domi nagyon édes, szerintem teljesen formás, arányos baba, hamarosan úgyis mentek mérickélni, akkor megtudod mennyit hizott! Az értem, hogy nem akarod abbahagyni a szopiztatást, és nagyon is jó, hogy igy gondolod, az meg főleg, hogy olyan gyógyszert kaptál, amt lehet szoptatás mellett is! :D

Kutyuk, cicuk: Nekem volt és van is mind a kettő, de azt határozottan állithatom, hogy egyedül hagyni egy gyereket egyikkel sem szabad! Noha világéleteemben szelid állataim voltak, mégis igy gondolom, mert még a "legdadusabb" kutyusra és a legdorombolósabb cicára is rájöhet az öt perc... Mindazonáltal a gyerek nevelésében alapvető fontosságúnak érzem az állatok jelenlétét. Fejlesztik a természettel való kapcsolatot, barátok, a gyermek általuk megtanulja a gondoskodás alapvető feladatait, stb. Szóval ahogy Rencsike is irta bizonyos szabályok szigorú betartásával nagyon is fontos szerepet játtszanak egy gyermek életében. A gond mindig csak akkor kezdődik amikor pl. egy állattal egyedül hagynak akár öt percre is egy gyereket ("csak átszaladtam a szomszédaszonyhoz egy csomag cukorért, a gyerek meg kint aludt a babakocsiba a kutya mellette feküdt békésen-nem gondoltam, hogy megtámadja a gyereket"). Mert abban az öt percben fog megtörténni a baj.

Chili!
[quote]n írta:em tudom elképzelni, hogy elsőre olyan gyorsan jöjjön a baba

Én sajnos el tudom...
A családnak se Kistarcsa, se a János nem jó... Az enyimek csepeliek a pároméi 11. kerületiek-Veszprémiek.
Mi komolyan vettükaz "olyan mesze költözzetek, hogy eggyikőtök anyukéja se tudjom papucsba és köntösbe átszaladni" tanitást. :lol:
Bár nagyon szeretjük mindkettőnk anyukáját, de ezzel egyetemben valljuk, hogy a jó kapcsolat alapja a kellő távolság. :)
Ruci képekre kiváncsi vagyok! Mosáshoz használtál öblitőt???

Csomee! Örülök, hogy jól vagy és viszonylag keveset émelyegsz! De azért a vendégségekkel csak kicsit óvatosan! Mikor mondjátok majd el másoknak az örömhirt?

Voltunk tegnap sziv uhun, minden rendben van, semmi elváltozás nem láttszik, minden szabályos! :D Azt sajnálom, hogy nem mérték meg a babát, csak a szivét nézték, de igy is olyan jó volt látni, hogy minden rendben!
Ma voltam fogászaton, lassan már ehetek is (már olyan éhes vagyok!)

Kép
kislibus
 
 


Sziasztok!

Libus,
És ezt csak így mondod??? Ez a szívUH nagyon jó hír, szuper, hogy mnden rendben. Akkor most már teljesen megnyugodtál? :)

ma elmentek az árkádba vásárolni, 2 órát voltam ott, és a végére azt hittem elájulok (bár szerencsére a hasam még nem fájdult meg), úgyhogy húztam haza. Azt hiszem most nagy alvás jön, annyira álmos lettem :)

Puszi nektek, jó készülődést és pihenést!

Csomee,
Örülök, hogy jól vagy!

Szurikáta,
neked is nagyon boldog karácsonyt kívánok!
vjulcsi
 
 


sziasztok!

Moncsigám, Drága! :D Rendben is van így!
Mindenkinek puszi! :D
Lehet, hogy már nem tudok jönni, mindenkinek:
Boldog Karácsonyt!
emerenc
 
 


Chilikém,

mi alig vettünk 56-ost, mert hogy nagy lesz domika, aztán így hogy 3 héttel korábban jött és 55 cmrel született a 62es nagyon nagy volt rá....anyós hozott még vagy 10-et az 56sokból...
szerintem nem árt ha van belőle még néhány, legalábbis nálunk ez volt a tapasztalat.


Csommekém,
de szuper, hogy nem vagy nagyon rosszul és kittivel rendesen tudsz foglalkozni, milyen cukorka lehet, ahogy megpuszilja a pocakod.... :wink:

Lislibuskám,
és ezt a jó hírt csak így mondod?????? :wink: pont tegnap gondolkodtam rajta, hogy mikor is mész, de nem mertem megkérdezni...... akkor most mész vásárolni a picurnak?? kár, hogy nem kukkantottak be a lába közé, már biztos látszott volna hogy mi a helyzet....

julcsika drága, és vettél valamit végül? nagyon durva tömeg volt?
aludj jól!!!

Többiek merre vagytok???

Kép
rencsi79
 
 


Emerenc,
neked is nagyon boldog karácsonyt!!!

Kép
rencsi79
 
 


Sziasztok!

Julcsi, Rencsi! Hát hogy mondjam??? :lol: Sejtettem én, hogy minden rendben, csak néha rámjön a félsz. teljesen megnyugodni majd akkor fogok, ha betöltöm a bűvös 28 hetet, onnantól nagy baj már nem lehet. Az már csak 12 hét . :D Rucit egyenlőre unisexet veszek továbbra is, elmegyünk a Scamp babaruhagyártó boltjába szerdán, nekik nagyon vagány kis ruháik vannak. :wink:
A neme meg majd kierül időben, legkésőbb a születésnél. :lol:

Julcsi! Óvatosan, ne húzd túl a húrt! Kellemes pihizést! Remélem tudtatok ajándékokat is venni!

Chili! Neked elfeledtem kellemes ajándékvadászatot kivánni!

Emerenc, Szurikáta!
Nektek is Nagyon-Nagyon Boldog Karácsonyt!
kislibus
 
 


Sziasztok.

Rég voltam erre de most mindennap van valami program.Tegnap megkaptam az H1N1 oltást.Ma zserbót sütöttem.Elfáradtam.
Lefeküdtem pihenni és MEGMOZDULT! :lol: Párom rátette a kezét és még őt is megrúgdosta.Ez egy pár perc volt.Még a jobb oldalamon ki is dudorodott. :lol:

Nagyon nem vagyok képben most hogy kivel mi van.Csak ezt az oldalt olvastam el.
Rencsi:ezek a kutyik egyébként is olyan jámbor nyugodt kutyák.És okosak nagyon.Vigyáznak Domira! :lol:

Julcsika:pihenjél!!!
moncsiga:Petike nagyon drága! És ez a fütyi méret. :lol:
Kata:???
bodzi.puszi.
Csomee:gratula mégegyszer!
sajo:jó itt téged olvasni.
libus:miújság?

Kép
Kép
melánia
 
 


Melania! De jó, hogy nálad már apa is érezte! :D
Nekem is pihenéskor szokott finoman böködni, de ez kivülröl még nem érzik, viszont abban már biztos vagyok, hogy ő.
Csak ovatosan a karácsonyi sütögetéssel! Pihizz sokat!

Kata! Én is kivi lennék, hogy mi van veled!

No kinéztem 3 orvost a Kt-i kórházból, a kérdés csak az, hogy kithez kérjek időpontot? De még igy sem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet, viszont amig meg se nézem addig nem leszek okosabb.

Kép
kislibus
 
 


Csak 1 percre jövök, mert elég fáradt , tegnap volt még az utolsó kari előtti takaritás, ma meg elmentünk ajándékot venni, szerencsére mindenkinek sikerült mindent megvenni :wink:
Lehet holnap is csak este fogok tudni jönni, mert sütnöm kell, tulajdonképpen az összes sütit meg kell csinálni, mert csütin már sül a pulyka és foglalt lesz a sütő. :lol:
Káposzta kész van, halászlevet megcsináljuk holnap, hogy ne kelljen már utánna azzal szöszmötölni, meg megcsinálom a libamáj pástétomot meg a krumpli salit, aztán csütin már csak a pulykát rakjuk oda meg megcsinálom a köreteket igy még tudok is pihenni amig jönnek majd a vendégek. :wink:
Ma még mostam 1 adagot meg az összes rucit beraktam a szekrénybe, olyan furi még baba ruhákat hajtogatni! Nagyon jó érzés csak olyan szokatlan még.

Na puszilok mindenkit, bocsi, hogy most nem tudok irni mindenkinek külön. :wink:

(valaki kérdezte használtam-e öblitőt, Igen használtam, de amióta volt gond a bőrömmel, azóta sensitive-t használok)
chilike1
 
 


Kép
chilike1
 
 


Mindenkinek Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!
Puszi: Kata

Kép

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Édes Lányok, Babák és Párjaik!

Áldott, békés, szépséges, boldogságos Karácsonyt kívánok és jó egészséget!
Bodzitok, Eszti és EsztiApu


Kép

Kép
bodza2005
 
 


Mindenkinek nagyon békés, pihenésben gazdag, boldog karécsonyt kívánok!
Akiknek ez az év nem jött össze, azoknak hajrá 2010!!!! Remélem jövő ilyenkor azon viccelődünk ki mekkora pocakkal közlekedik :lol: :lol:

Sajnos nem sokat tudok most hozzászólni semmihez, de azert olvaslak titeket :wink:

Viszont lassan egy hónapja ismét van munkahelyem, most ismét kuporgatunk...De legalább felcsillan a remény, hogy tavasszal csak meglesz az a házszigetlés (ami nagyon fontos lenne még a bébi előtt), és valamikor meglesz az a lapar is (bár a hátam közepére sem kívánom, azt érzem tök felesleges lesz az egész-de minden szükséges v izsgálatot ujra kell csinaltatnom, mert kifutottam az időből), és utána ha minden jól megy kezdhetünk is.

Tehát a mély gödörből mi elindultunk kifelé, emberpajtival mostanában jobban egymásra vagyunk hangolva, ami azt gondolom ebben a helyzetben nem hátrány...

Puszi mindenkinek
renna77
 
 


Sziasztok. Kép

Jöttem feldobni a hangulatot.
Pikáns nektek: Kép

Szívből szóló: Kép

Remélem tetszik: Kép

Kép
Kép
melánia
 
 


Sziasztok!

Kislibus: Gratula az eredményhez a uh-on. De ez várható volt, hogy minden a legnagyobb rendben lesz. :)
A családnak majd csak a 12. hét után fogjuk elmondani. Nagyon nehéz volt Kittinél is, de meg akartuk várni a genetikai uh-ot, hogy ha valami van, akkor ne legyen sajnálkozás. Remélem most is minden rendben lesz, úgy mint Kittinél.

Melánia: Örülök, hogy már érzed a pindurkádat. Olyan nagyon jó érzés! Kívánom, hogy a továbbiakban is minden a legnagyobb rendben legyen!

Minden kedves topiktársamnak Nagyon Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag (kismamákkal és babákkal teli) Boldog Új Évet Kívánok!

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület
 
 


Drágáim,

látom már a többség megkezdte a karácsonyi készülődést! :wink:

Boldog karácsonyt mindenkinek!

Kép

Kép
rencsi79
 
 


Mindenkinek KELLEMES,BOLDOG ÉS BÉKÉS KARÁCSONYT KÍVÁNUNK!!!!!
Andi,Peti,és PetiApuka

Kép
cs.andi
 
 


Hópihével száll az ének
Kis Jézus dicséretének.
Gyertyafény lelket melenget,
Szeretet tölti meg a fészkeket.
Minden szivben Karácsony táján
Reménység fakad Betlehem Csillagán.
Mit én kivánok nem más, csupán:
A Szeretet szivetekben maradjon az Ünnep után!

Kellemes, Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepet! [color=green]

Kép
kislibus
 
 


Kedves Topikolók!

Szeretnék Mindenkinek nagyon boldog és békés karácsonyt kívánni!
miciona
 
 


Kedveseim!

Nagyon boldog karácsonyt kívánok nektek!
Egyetek finomakat, pihenjetek, és érezzétek jól magatokat a szeretteitekkel!

Sok puszi,
Julcsi, Szonja és Szonjaapu
vjulcsi
 
 


Drágáim! Áldott, békés, boldog karácsonyt kívánunk Nektek!
Kép

Moncsi, Peti, Nimród

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Drága Kismamik,Kispapik,Pocaklakók,Anyucik,Apucik,Csodás Babák és még Babára várók (2010 lesz Nektek a pocakosodás éve ;-))!

Mindenkinek Békés, Boldog Karácsonyt kívánunk, jó egészséget és sok finomságot az Ünnepi asztalra!

Hanyi,Patrícia és Apucija :)

Kép
hanyatka
 
 


Drágáim, nagyon békés, boldog karácsonyt kívánunk.
Marcika, Marci, Melcsi

Kép
gmelcsi1
 
 


Sziasztok!
Remélem mindenkinek nagyon jól tlnek az ünnepek! Nálunk nagyon gyorsan eltelt 24-25-26-a. 24-án itthon voltunk, sütöttünk, főztünk, nagyon kifáradtam, páromnak nagyon tetszik a könyv, együtt olvasgatjuk. 25-26-én rokonoknál-barátoknál voltunk, sokat futkostunk egyik helyről a másikra, ezért 26-én párom anyukájáéknál aludtunk is délután annyira elfáradtunk. 25-én babáztunk is, Dorina nagyon édi kislány, anyukája panaszkodott nekem, hogy minden idejét leköti és hogy ő hogy szeretne már egyet bulizni. Hát én nem tudom mire számitott, egy 7 hónapos babával már igencsak kell foglalkozni, főleg, hogy Dorina a mozgás terén picit le van maradva, nem igazán önlefoglalós baba. De annál mosolygósabb beszélősebb.

Egyre többet és egyre intenzivebben érzem a baba mocorgását. Érdekes, hogy nálam semmi pillangóverdesés nem volt, buborék is csak 15 hetesen, most meg olyan ,mintha bökdösne. :lol: Gonolom csak azt érzem, mikor nagyon nagyot rúg magán, azért érzem bökdösésnek. De kétséggtelenül ez a legszebb karácsonyi ajándék, annyira jó érezni. Csak sajnálom, hogy a párom még nem érzi, de ami késik nem múlik.
Elkészült a pocakfotó is, csak még nem vittük fel a gépre, amint felvisszük, felteszem. :wink:

Holnap megyek apánkhoz, még nem kértem máshova időpontot. Holnap biztos sokan lesznek, mondta is, hogy 3 napi hideg élelem...Hehe, ha tudná hogy mennyit hiztam az élelem szót ki se ejtette volna a száján... :lol:

No mindenkinek további kellemes ünneplést!

Kép
kislibus
 
 


Ezek szerint csak az én párom dolgozik, hogy van időm itt lebzselni...
Tegnap szembesültem vele, hogy a 18-20. heti genetikai uhut sem csinálja meg Dévisz, hanem küld máshova. Igy még mindig nem tudom, hogy kisfiú, vagy kislány lakozik-e a pocimba. de mindegy is, legkésőbb a szülésnél kiderül! :D
Nem jó ir, hogy esik a thrombocitám tovább, most 136-on áll. Meg most már esik a vörösvértest, haemoglobin, meg a haematokrit is... Most szednem kell vasat, remélem legalább az utóbi 3-at rendbe hozza...

Chili! Neked csinált végül uhut? Örülök, hogy találkoztunk, nem semmi amit a lányok a pocidban alkottak! Még most is előttem a kép :lol:

Puszi mindenkinek!

Kép
kislibus
 
 


sziasztok kismamik

Remélem mindenkinél jól teltek az ünnepek, szépeket hozott a Jézuska , volt nagy evés-ivás. Ajándékokból meg már úgyis megkaptuk(előre) amire a legjobban vágytunk! Nem igaz?! :wink: :lol:

Nálunk jól telt a Karácsony, volt jó sütés-főzés, pihenésre nem jutott túl sok idő, de beiktattam olyan napokat amikor nem mentünk sehova, csak dvd-ztünk, feküdtem, ettem, pihentem.
A babaáim nagyon sokat ficánkolnak, nagyon édik, már abszolút kinyomják magukat hol itt, ol ott, sőt azt is megfigyeltem, hogy már nagyjából egyszerre alszunk, és egyszerre vagyunk fennt. Szóval kezdünk összehangolódni.
Ajándékba megkaptam azt a pelenkázó-fürdető szekrényt amit már egyszer felraktam, csak nem abban a rózsaszinűben(mert időközben rájöttünk, hogy hiába nagyon cuki, a mi lakásunkba abszolót nem illene bele), hanem a párom szerzett drapp szinűt és kismackók meg pillangók vannak rajta! Nagyon aranyos, ráadásul teljesen meglepi volt, nem is számitottam rá! :wink: Kaptunk még baba ruhákat is, majd , ha lesz időm feldobok pár képet!
Apropó! Kimostam még múltkor az összes babaruhát 40fokon és azt mondja a sogornőm, hogy az nem jó minimum 60 fokon kell kimosni, mert a babák immunrendszere még nem erős és csak úgy van kifertőtlenitve a ruha. Szerintetek? Ti hány fokon mostátok át a ruhácskákat?

Tegnap voltunk mi is apánknál(libus mesélj majd, hogy mi volt? :wink: ), nagyon jó kedve volt, beszélgettünk sokat. Már most kezdem érezni, hogyha megszülök , hogy fog utánna hiányozni nekem, úgy, mint ember... :roll: Na mindegy! Majd bejárok hozzá, csak úgy csevegni! :lol: :lol:
Szóval csinált ultrahangot, nagyon cukik a csajok, szép formásak, pont a koruknak megfelelőek, vagyis 30-31 hetes körüliek, szóval teljesen jó méretekkel rendelkeznek. A kis combikájukat mindig ahogy mérik, mondják, hogy milyen erős csontozatúak, (akkor tuti nem a párom pipaszár lábait örökölték :lol: ), meg mondta apánk, hogy keskeny a fejük, mondjuk én se tudok magamra sapkát, kalapot venni, mert nincs valami nagy fejem, de nem is bánom, legalább szép kis formásak.
Ja és 30 dkg-t hiztam, ilyen még soha azelőtt nem volt velem, hogy Karácsonykor ennyit hizzak(még apánk is 2 kilót hizott!! :lol: ), úgyhogy igazán büszke lehetek magamra! A méhszájam teljesen zárt, szóval minden oké, majd 15.-én kell mennem legközelebb és februárban befektet, de én próbálom minnél tovább kihúzni itt a friss levegőn! :lol: :lol:

Nem fogok jönni csak jövő hét elején, mert elutazunk szilveszterezni szállodába! Úgyhogy ezúton kiánok mindenkinek
NAGYON BÉKÉS, EREDMÉNYEKBEN és EGÉSZSÉGBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ÉVET!

puszi kismamikáim!
chilike1
 
 


na látom kislibus, hogy közben te is megjöttél... :wink:
Sajnálom, hogy nem jó a vérképed! Szedd csak azokat amiket apánk javasolt, biztos helyre fogja hozni az értékekeket!
Óó, ha tudtam volna, hogy nem tudod, hogy apánk nem csinál genetikai uh-t akkor már a váróban megbeszélhettük volna! Mi is az Istenhegyire mentünk a 18 . hetire, de egyébként azt hiszem nem kötelező, de persze azért mindenképp jobb, ha el tudsz menni. :wink:
Egyébként is nagy élmény, megéri elmenni! :wink:


Elfelejtettem az előbb megirni, hogy hihetetlen melegem van mindig, szakad rólam a viz, pedig egyébkén soha nem szokott melegem lenni, sőt nagyon jól birom a hőséget! Egyik nap már meg is ijedtem, hogy hogy lehet ilyen melegem , megnéztem a vérnyomásom(szerencsére mindig alacsony 116/68 körüli, ) meg hőmérőztem is 35,8 :lol: :lol: , szóval mondtam tegnap apánknak és mondta, hogy semmi gond ez a normális, mert égeti a kalóriákat a szervezetem, illetve ugye a babák ahogy fejlődnek, szóval valószinűleg ezért nem is hiztam, mert amit ettem(pedig, ha tudná apánk, hgy végig kóstoltam az összes sütit, kaját, mindent :lol: ), szóval azt a babák fel is dolgozták a fejlődésükhöz. :wink:
Ja és összesen 12 kilót hiztam (ez mondjuk igy nem igaz, mert ennél többet, csak apánk a valahányadik héttől kezdve méri, amióta van kiskönyvem), szóval még teljesen jó vagyok! Persze azért figyelnem kell és a diétát nem felejtette el beirni :lol: , de én úgy érzem, hogy szülés után kevesebb súlyban leszek, mint mielőtt terhes lettem volna! :wink:
chilike1
 
 


Sziasztok,
Libuskám, én pont azért nem tudok mindig jönni, mert a párom már dolgozik ráadásul Domi éjszaka is sokat van fent így nappal alszom....
mennyi lett a vörösvértest hemag. és a hematrokrit???mit mondott a trombocitára, gyógyszert kell szedni?

Nálunk is jól telt a karácsony, nekem mondjuk nem nagyon van étvágyam, ami így a terhesség 9 hónapja után tök furi, de erőltetem az evés ivást, mert kell a tejcihez...

Chilikém,
neked is nagyon boldog új évet és jó pihit a szállodában, aztán majd gyere és mesélj milyen volt!!!

többiek????
puszi

Kép
rencsi79
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?