Új privát üzeneted érkezett!

De jó, akkor üdv otthon Katáéknak!!

Hallgatom a Bereczki-Szinetár Karácsonyi lemezt, és teljesen el vagyok érzékenyülve. Ülök, nézem Áront és még most is alig hiszem, hogy lett végre egy Kisfiam....

Boldog vagyok!!
Vendég

Judy és már mindjárt 3 hetes!

Én ezen vagyok ledöbbenve, hogy ennyire rohan az idő. Szinte most jöttünk ki a kórházból, de pár nap, és már 1 hónaposak leszünk :)
Lassan a 6 hét is letelik, végre beülhetek majd a kádba, vehetek egy meleg, habos fürdőt. Ha a fiunk is hagyni fogja, akkor bizti, hogy min. egy óráig ki sem szállok belőle :D

Olgáék és ma jönnek haza :)

Üdv. Gabi
Vendég

Hát, Gabi, tényleg nagyon szalad az idő. Éppen azt beszéltük Apával, hogy hipp-hopp kinövi majd a hasfájást, csak 2-3 hónap!! :lol:

Utána jönnek a fogak!! :lol:
Vendég

Sziasztok!

A hasfájással még mindig küzdünk mi is. Pedig már 5 napja kapja minden evés elött az Infacol-t. Kaki is csak tegnap reggel volt utoljára. Nincs valami ötletetek a lábtornáztatáson kívül? Ma szopizott kétszer ciciből. Pedig már 4 napja fejem neki a tejcit. Talán sikerül visszaszoknia.

Egykérdés! Szerintetek ha szoptatunk ehetünk mákos bejglit?? :D :D Én már annyira ennék!!! Úgy szeretem!!! :D :D
Vendég

Melinda, mi 2 napja az Espumisan szirupot toljuk Infacol helyett, nekem eddig ha nem is teljesen, de jobbnak tűnik.

Mák? Azt mondják, ne, de máshol azt olvastam, mindent lehet, csak ki kell tapasztalni, mi nem jó a csöppnek, és azt kihagyni.
Na, mire ezt végigkísérletezd, addigra már nincs problema. :lol:

Hajrá Noel, cicizzéééll!!!

Olgáéknak is tök jó, hogy végre otthon vannak, Zizu biztos hiányzott már neki!
Vendég

Ja, és javasolt a Dr néni Normaflore-t, ha nincs rendben a kakija, de én azt még nem adatam neki. Pedig ma megint zöldesebbet kakilt. :oops:
Vendég

Judyka! Köszi a válaszodat. Még mindig nem sikerült a kaki a Noelnek, már annyira sajnálom, mert úgy erőlködik. Holnap jön a védőnő aztán talán mond valamit. Az Infacol nekünk elfogyott, ugyhogy megpróbáljuk mi is az Espumisant. A Normaflort is megkérdezem holnap. Amugy most nagyon beindultunk a súlygyarapodással, most egy hét alatt 300g-ot híztunk. Mondjuk ez bizti a pótlásnak is köszönhető. Napi kétszer tápszert kap.
Vendég

tudom, hülye kérdés lesz...
ha csak keményedés van, fájás nincs, és semmi egyéb jel sincs, akkor felesleges attól paráznom, hogy burokrepedés várható, ugye?
- két dolog miatt foglalkoztat a téma. Először is tegnap éjjel hallottam kis pukkanást félálomban, de szerintem tuti behaluztam, vagy álmodtam, mert nem folyt semmi azóta sem. Folyton szüléssel kapcsolatosan álmodom, így szerintem ez is csak az volt...
Másik, hogy most már tényleg kezdem azt hinni, hogy felül ki fog szakadni a méhem teteje, a gyerek annyira tolja ki a lábát... Ki tudja vajon rugni a burkot, vagy mi?

Bocsi a sületlen kérdésekért... :)

Milla

Kép

Kép
millababa

ááá, már csak egyetlen puzzle hiányzik... :) tegnap még kettő volt
:D:D

Milla

Kép

Kép
millababa

Milla: Én is folyton szülésről álmodom. Bár legritkábban a sajátomról. Inkábbb ilyen idétlen, szimbolikusan kapcsolódó dolgokat. És annyit "gondolkodom" álmomban, hogy sokszor egész fáradtan ébredek :lol:
Tényleg, mitől reped meg a burok? :shock: A mozgástól nem hiszem, mert akkor nekem már hetekkel ezelőtt megrepedt volna :lol:

Egy kis előkarácsonyi hangulat :D Hátha elhiszi a Picúr, hogy itt az idő!

Kép

Kép

briell

briell,
nagyon jó ez a karácsonyi hangulat!! 8)

Nem tudom mitől reped meg a burok, nekem is megrepedt, de iszonyat randalirozást csinált odabent a kisasszony végig, nem is csoda hogy feladta a burkom.... viccet félretéve én az összes rokonomat végigkérdeztem, és a családi históriában soha senkinek nem folyt el a magzatvize, így én is biztos voltam benne, hogy majd fájásokkal fog kezdődni. erre tessék... szóval én úgy magyarázom, (mivel ugye a köldökzsinór-rátekeredés miatt császár lett a vége mert fuldoklott benn a drágám) hogy azért repedt meg a burok, mert már nem érezte jól magát odabent a baba, és így jelzett a szervezetem, hogy jó lenne befáradni a kórházba és megszülni végre.

szerintem még karácsonyozzatok meg békésen, és utána gyorsan szülj, így szilveszterre otthon lesztek, de nem kell karácsonykor bent rohadni a sotén. :lol: főleg ha még látogatási tilalom van... AZ BORZALMAS VOLT!!! ezt a pechet bakker hogy pont akkor szültem...

Kép
apkata

sziasztok
gratula az új anyukáknak jó egészséget a babáknak.
én már múlthét végén kivittem Ákos levegőzni jól beöltöztettem betakartam és ennyi most hétvégén nem mert túl hideg volt.szerintem kell nekik a friss levegő.hasfájásra nálunk espumizan cseppek vannak,de szerencsér nem nagyon hasfájós néha kaki előtt sírdogál egy kicsit de természetesen csak éjjel.az új táblázatba elsők lettünk :lol: karácsonyra azért majdenem mindenki otthon lessz.bár még a megnem született babóknak is van rá esélyük ha sietnek :D

Kép
Kép
anitaaa03

apkata én is akkor szültem.de igazából az a pech hogy most van járvány úgy féltjük a gyerekeket :x

Kép
Kép
anitaaa03

Az én burkomat mindkétszer meg kellett repeszteni,én erről nem tudok mit mondani.az mindegy,h hol pattan meg,nem???Én sem tudom...a valódi fájásokat megérzi mindenki,nem lesz nehéz eldönteni.

Szerencsére hasfájós gyerekem sem volt még.Én nagyon odafigyelek,h mit eszek,mákról mondjuk nincs tapasztalatom,mert nem szeretem.
Én sok teát iszom és 2 naponta egy kancsó köménymag-forrázatot iszok.Ettől van székletem nekem is és Gergőnek is.Bár Gergő olyan,mint Dénes:iszonyat sokat szopizik,sokat kakil és jól hízik.Már van olyan body,ami egy hete még jó volt,de már el kell pakolnom :lol: kihízta.
Infacolt,espumizant nem használunk,nem ismerem.
Én azt mondom,ha a babának kevés a kaki,akkor az anyuka egyen olyan ételt,ami kicsit meghajtja a babát.Sok gyümölcsöt,pl.Almát,az nem bántja a hasát,meggyet.Ezek midn első körös gyöümölcsök a hozzátáplálásban is.Én minden nap eszek pl.befőttet,kompótot.És amióta megszültem,hihetetlen módon kívánom az édeset :lol: ennek ellenére fogyok,már 12 kilónál járok :lol:

Briell,szülésznőm járt közben az ügyben.A főnővérnek mondta,h ha van ott szabad ágy,akkor lehetne-e esetleg.Szerencsém volt,nem voltunk a kkor sokan az osztályon,voltak szabad ágyak.

Kata,te tényleg bánod a látogatási tilalmat???Én nem,pedig nekem Dénest is nélkülöznöm kellett.De milyen jó,h nem kellett mások pereputtyát kerülgetni,meg még nekem elnézést kívánni,h megszoptathassak...Én kifejezetetten útáltam a Szabolcs utcában anno,h be lehetett jönni az osztályra.Sokan beültek a férjeikkel egész napra és ott lesett,amikor pl.fejnem kellett,h vigyen Dénesnek az intenzívre a tejet,még én kértem,h esetleg menjen már ki addig....és persze nem tetszett nekik :? :?
Szóval én örültem,h így alakult,3 napot az ember féllábon is kibír....

Kép Kép
meli1118

Sziasztok Lányok!

Gratulálok Évának!

Briell minden oké lesz és most mi megyünk majd szülni

Milla nekem is 2 napig alig mozgott, meg is voltam ijedve, hogy valami baj van, viszont most rendesen bepótolja.
Szerintem a baba a körmével kiszakíthatja a burkot, most ezen stresszelem magam épp, mert annyit és olyanokat mozog, hogy már félelmetes és rengeteget nyilallgat odalent.

Az előbb 3 percig ültem a kád szélén, mert kezet mentem mosni és a nyilallásoktól nem bírtam felállni.

Reggel voltam nst-n és uh-n minden rendben 25-én kell mennem megint.

Most kívánok Mindenkinek kellemes karácsonyt és nagyon boldog (pocakosoknak) babócában gazdag új évet!

Valószínű holnaptól nem tudok majd jönni, mert apa itthon lesz és nem férek majd ide a géphez, de ha tudok bekukkantok legalább hozzátok vagy üzenek, ha van valami. :lol:

Kép
Kép
akella

Sajna meg is fáztam vagy apa hazahozott valamit, így még folyik az orrom, de remélem megmaradok :wink:

Jó lenne nem bedugult orral menni szülni, mert így is elég nehéz a dolog nem még ha nem kapok levegőt :lol: :lol: :lol:

Nálunk senki nem mehet be + lábzsák. Ha megszületik a pici lány, apa max egy-két percre láthatja, ha viszik az osztályra inkubátorban
utána pedig már csak hazajövetelkor és még én sem találkozhatok apával. Ha hoznak valamit a kismamáknak azt az őr viszi fel :cry:
Nálunk, ha minden oké, akkor is 4-5 napig bent kell lenni.

Kép
Kép
akella

akella viszont kívánom nektek is.
meli én azért kaptam 1x-2x sírógörcsöt hogy nem jöhet be a párom meg a fiam

Kép
Kép
anitaaa03

anitaaa szerintem nekem és apának is nagyon rossz lesz, de ez van. :shock: Sajnálom, hogy pont beleestünk ebbe az időbe, de ezek a kis tündérkék minden megérnek. :D

Kép
Kép
akella

Csajok, mi kell a gyógyszertárból az első napokra? úgy néz ki a védőnőm elfelejtett :shock: :evil: Most telefonáltam, de már szabin van. A gyerekorvos is csak jövő héttől rendel. Mondjuk most megkaptam az otthoni számát, de inkább elmegyek a patikába, és megveszek mindent előre, nem fogok még receptért mászkálni :?

Azt elhiszem, hogy rossz lehet a látogatás, ha a szobába is bemehetnek a látogatók, de mivel itt csak a folyosóra jöhettek be, nagyon rossz, hogy most tilalom van :( Mondjuk nálunk legalább a lépcső tetején lehet találkozni. Csak a lányát nem láthatja majd három napig. :(

briell

Briell.
A babára gondolsz?
Köldökkezelésre alkohol és hintőpor, ezt meg veheted recept nélkül is, de receptre olcsóbb.
Én recept nélkül vettem, mert a doki nénink délelőtt dolgozott mi meg délután jöttünk haza.
Popsikrémnek én Soducrémet használok ami nagyon jó.
És Gabi fürdetőt veszek, mert a Jhonson (bocs, ha rosszul írtam) kiszárítja a babák bőrét.

manocskak

én is recept nélkül vettem mert vasárnap jöttünk haza a védőnőm meg aztmondta hogy szülés előtt nemtudja feliratni.nekünk a gabi nem vált be semmibe viszont a jonjonsszal egyetértek tényleg szárít mi azt használtuk meg még van is mert mindig nagyot veszünk Andrénak de már sokkal rosszabb mint volt én a niveára szavazok mi krémekbe is azt használjuk a tégelyes testápoló nagyon jó szerintem és a popsikrém is bár abba tényleg jó a sudokrém is meg a bepanten is.

Kép
Kép
anitaaa03

ja briell szerintem vegyél hasfájásra is cseppeket a babának jó ha van otthon.és mi szereztünk tápszert is a biztonság kedvéért bár arra kell recept mi i csak hazajövetel után vettünk

Kép
Kép
anitaaa03

lányok a köldököt hogy kell ápolni ha már leesett a csonk?víz érheti?fogalmam sincs 3 éve hogy csináltuk :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

Briell látom, már megkaptad a válaszokat kérdésedre. Nekünk a köldökcsonk-kezelésre a szert, ami nem alkohol, azt a kórházban írták fel a tápszerrel együtt.
A többi, ami még kell anyatejes babáknak a D és K vitamin, de ezt a receptet már a védőnőtől kaptam meg itthon, aki felíratta a gyerekdokival. Kaptam popsikrémre is receptet, mert úgy olcsóbb.
Ja! Én kamillateás vízzel fürdetek, a teát egyébként is használom gátseb kezelésre...

Anita én ápolom még mindig, minden fürdés után, mert a kórházi védőnő mondta, hogy utána is még egy darabig :shock: tehát nemtom mennyi ideig. Tudomásom szerint mostmár víz érheti :)

Manócskák megkaptad már az anyasági támogatást?

Aki még 2 in 1 tessék megnyugodni, mindenki érezni fogja, mikor kell kórházba menni. Mindenkinél más, ahogy indulnak a dolgok, de megérzi az anyuka, hogy itt az idő.

Üdv. Gabi
Vendég

briell nekünk kijön, de gondolom nálatok is kimegy majd a gyerekorvos. Mi úgy beszéltük meg, hogy ha megszülök, akkor apa felhívja és mehet a receptekért, tehát elvileg mire hazajövünk itthon lesz minden.

Tudomásom szerint ezeket írja majd fel: fürdetőkrém, popsikrém, babaolaj, hintőpor, steril vatta, 70 %-os alkohol, K vitamin, D vitamin, lázcsillapító kúp.+tápszer, de ezt nem minidig írják fel, ha nem kell.

Nekem azt mondták, hogy babaolaj néven sima házi napraforgó étolajat mérnek ki :shock:

Anyukák ti milyen olajat használtok? Van aki azt mondta, hogy jobb a parafinolaj.

Kép
Kép
akella

m&g szerintem én téged foglak zargatni az üzenetemmel :wink:

Akiknek elment a magzatvíz előtte volt valamilyen előjele. Nekem sokat szokott szurkálódni, nyilallgatni lent és nem tudom mi lehet.

Kép
Kép
akella

Akella jöhet az üzi, nagyon örülnék neki :)

Üdv. Gabi
Vendég

nekem azt mondta a doki, hogy még kb 5 napig alkoholozzam, majd ha már nem véres, érheti víz. nekünk ugyanis kicsi száradt vér mindig volt a köldökén.

a zöld kaki baj? én úgy tudtam csak a fekete, fehér és nyákos széklet baj.
Vendég

Én is elmentem a telszámodat, Gabi! Mert azt hiszem csak Gio-é és Katáé van meg. Bízom benne, hogy ők még túl elfoglaltak lesznek, hogy jöjjenek fórumozni, amikor én indulok :wink:

Kicsit édességmániám van. Már órák óta azon gondolkodom, mit egyek, meg mit süssek, ha itthon leszünk karácsonykor :lol:

Holnapi ónos esőtől nagyon félek :( Megyünk a kórházba ctg-re. Jobb lenne inkább itthon maradni, ha tényleg olyan gáz lesz, mint ahogy mondják...

briell

köszi a válaszokat akkor még takarítgatom 1 pár napig.
akella én nem használok olajat csak testápolót az szerintem jobb

Kép
Kép
anitaaa03

ónos eső? :shock: én még nem halottam bár nem sűrűn hallgatok híreket

Kép
Kép
anitaaa03

Áronnal nem stimmel valami. Vizeletet kellett gyűjteni, (csináltataok már ilyet?- egy zacsit kell felragasztani neki) és kíváncsi a Drnő, nincs-e baja, ami így kimutatható, vagy kizárható. Szép, mi?
Ne legyen már szép az első Karácsonyunk :lol:

Szegénynek olyan fájdalamai vannak, ami sztem már nem egy normál hasfájós probléma. Most azt mondták, biztos laktózérzékeny. Hurrá. Valahogy, éreztem, hogy a tejemmel lesz dond.
Javasolták, hogy fejjem le az elejét, azt ne adjam neki, mert abban több a cukor. A védőnő azt mondta, hülyeség.
Vélemény?

Ancsa, nektek is Boldog Ünnepet, drukkolok nektek.!
Vendég

anitaaa igen, holnapra mondták az Ónos esőt :twisted: Ennyi volt a hónak is + az ónos esőre megint havat mondtak, ami szintén szuper lesz + a +10, +12 fok. Karácsony estére semmi nem marad a szép fehér tájból :roll:

Kép
Kép
akella

judyka köszönöm aranyos vagy, nektek pedig jobbulást!

Kép
Kép
akella

kit mit főz az ünnepek alatt?épp most keresgélek recepteket de nehéz dolgom van mert csak a sertéshúst eszem meg :roll:

Kép
Kép
anitaaa03

judyka szerencsére nincs tapasztalatom,remélem nincs semmi komoly baj.
akella én nem bánom a +10 fokot legalább kevesebbet kell fűteni és jók az utak.de az ónoseső :evil: :x

Kép
Kép
anitaaa03

anitaaa igen van előnye, de már szép lenne egy fehér karácsony, mert gyerekkorom óta nem nagyon volt részünk benne :wink:

Megyek lányok pihenek, már jó lenne, ha elhagyna ez a betegség.
Nem tudom mikor tudok jönni, de Mindenki nagyon vigyázzon magára és a picikre! Ha történik valami, akkor pedig Gabinak üzenek!

Pocakos társaim kitartás, remélhetőleg pár nap és mi is babázunk! :lol:

Kép
Kép
akella

Briell nekem jöhetnek az üzenetek, mindig nagyon örülök nekik. Szülés előtt kb. 4 héttel kezdődött az édességmánia, volt hogy 2 naponta sütöttem valamit, mert egyszerűen nem tudtam betelni az édes ízzel. Már normalizálódott a helyzet, eszem minden nap még most is valamit, de már tudok mértéket tartani, pl. elég 1 túrórudi is, nem eszem meg belőle 4-5 darabot :oops:

Olgától most jött sms., hogy mégsem jöhettek haza, mert Hubus besárgult :( minimum szerdáig maradnak, de üdvözöl mindenkit!

Judy :? :cry: nem is hallottam még ilyenről, de jobbulást Nektek! Ne aggódj, ha bármi allergia, akkor annál jobb, minél hamarabb kiderül, és mindenre van megoldás :)

Anita én semmit nem főzök ünnepek alatt, megteszik a mamák helyettem :D ennyire jó dolgom még sosem volt :) csak ennem kell, és élvezni, hogy együtt a család.

Üdv. Gabi
Vendég

Judyka, az biztos igaz, hogy az elején jövő hígabb tejben több a cukor, a későbbi sűrűbben meg a zsír, de azt nem tudom, hogy megoldja-e a problémát, ha csak az utóbbit adod, egyszer megpróbálni szerintem érdemes, hátha. Sajnálom, hogy ez van veletek, de simán lehet, hogy semmi különösebb gond nincs, mert amennyire én láttam ismerőseimnél, a "normál" hasfájás is teljesen fel tudja forgatni a dolgokat, ha a gyerek hajlamos rá.

Nekem ma végre kiszedték a varratokat, hurrá! Hihetetlen megkönnyebbülés, hogy véget ért egy időre a kalandom az egészségüggyel, szerintem 10 évig nem megyek orvoshoz, csak ha összeesek az utcán és bevisz a mentő mielőtt még tiltakozni tudnék. :lol:

/
lemonsong

Meli,
én bántam a látogatási tilalmat, mert egyágyasban voltam, hozzám pedig csak a férjem jött volna látogatni, Így hogy nem lehetett, a friss császár-sebemmel még egy sima pisilés és komoly kihívás volt, nemhogy 24 órában tök egyedül ellátni a gyereket és magamat. És mi ugye csak a 6. napon jöhettünk haza, addig apa nem is látta a lányát... :shock: Ő még jobban kikészült, mint én...

Kép
apkata

Gabi
Igen megkaptam múlthéten csütörtökön és a családit is megkaptam a Joakimre.

Fürdető krémet a doki néni is felír, ha kell.
Meg esetleg, ha száraz a bőre akkor arra is szokott felírni krémet, nekünk legalábbis írt a doki néni a Joakimnek.

manocskak

gabi de jó neked.
szegény olga remélel minél előbb jöhetnek.
a kisfiam úgy tele pakolta a pelust hogy csak lestem aztán meg majdnem üresre szívta mindkét mellem.egyre többet eszik lassan szerintem kevés lessz neki a tejem :?

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!

Tényleg mennyire jó annak, aki már babázik....

Én holnap megyek ctg-re. beilleszkedett szerintem pinduri két napja, de azóta semmi jel. Keményedik a hasam alja, de semmi extra. Nem periodikus, inkább néhány nem megfelelő mozdulat után érzem.

Végre vége egy időre a konyhabútoros mizéruának. Nem lett tökéletes, jönnek még januárban vissza... Milyen tuti...

Mindenkinek minden jót! Kellemes ünnepekete! Ritkán jutok géphez, ezért kívánok inkább most minden jót.

Najda számát tudom csak (eltünt a levlistás leveleim közül a táblázatos) ezért majd neki írok, ha bármi lenne...

Kép
kicsi80

Kata,ja,értem,az más..én szerencsés voltam a kétágyasban.De már mindenki otthon,vigasságban :lol: :lol:

Én sem bánom a langyosabb időt :lol: mehetünk sétálni.Alig várom.Igaz ki tudok mozdulni,tegnap D-vel szánkóztunk,holnap meg elviszem délután sétálni.Csak kettesben,apa meg Gergővel lesz itthon.Már várom.

Én is keresgetek jó kis recepteket!!Alig vároma karácsonyt!!!Ja és vezsünk Dénessel valamit kistesónak,mert nem volt még alkalom...legyen neki is valami a fa alatt...

Kép Kép
meli1118

Nem hiszem el,megint én indítom a lapot...

Kép Kép
meli1118

Én narancsos kacsát készülök csinálni Szentestére (még sosem csináltam). Szombaton meg ( a kiírt napomon) rakott krumpli lesz, mert férjem készül, hogy valami gyors tepsis kaja legyen, amit bármikor ott lehet hagyni, ha menni kell :lol:
Azért komolyan most vágyom a kórházi kosztra karácsonykor... :oops: :?

Hú, de jó lenne újra nem kívülállónak érezni magam itt a fórumon. :roll:

briell

Hát kösz lányok, lehet nyitok egy topicot hasfájós babáknak.

Briell, nem vagy kívülálló :lol: Utolsóból lesz az első, tudod!
Vendég

briell én pár éve kipróbáltam a narancsos kacsát akkor még csak csirke undorom volt/azóta minden szárnyastól irtózom/és hát nálunk nem igazán jött be.a sima sült kacsa finomabb

Kép
Kép
anitaaa03

Gioék talán ma vagy holnap már otthon lesznek?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?