Új privát üzeneted érkezett!

Vicces lesz!
Apa megjön, egymásnak estek... Van nálad gumi? Nincs! :shock: Nálad sincs? Nálam sincs...
És szépen elalszotok egymás mellett. Vagy valamelyik hazamegy! :lol: :lol:

Hát amikor apa lelépett és kb 2-3hónapig nem volt semmi, olyan volt az első, mint a legeslegelső. Libabőrös volt a nyakam, amikor hozzámért! Tartott is vagy 5percig. Fürdéssel. Meg vacsival együtt! :lol:
Vendég

Jaj tényleg. Tegnap este apa megkérdezte, mi lesz a 2. neve Miminek. Mondom Lilla. Aszongya az biztos nem lesz! Mert nem beszéltem meg vele. (még arra is emlékszem pontosan hol álltam a szobában, amikor rábólintott)
Meg amúgy sem beszéltem meg vele semmit. Azt sem, hogy lesz a szobájuk... (komplett tervet csináltam még a fogamzás előtt és arra is tisztán emlékszem, hogy akkor Noémit írtam a kiságyra!!! :shock: )

Persze nem zavarja, de Lilla nem lesz! :shock: :shock: :shock: Szóval fingom nincs, mi lesz! Lehet, hogy nem is Noémi. Neki a Szonja tetszene 2. névnek (Balogh Noémi Szonja???) ráadásul az unokatesója Balogh Zsófia Szonja! :roll:
Lesz itt még boksz asszem. Majd ragaszkodom valami Erzsébethez, vagy ilyenek. Minnyá jó lesz neki a Lilla!!!!
Vendég

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk, mert szeretnék még egy-két dolgot csinálni itthon. Eredetileg anyuméktól írtam volna ma délután, de a mosógép miatt lemaradtam a buszról, mivel nem szerettem volna, ha bebüdösödnek a ruhák másnapig, míg hazajövök.

Zarja! Ha annyira zavar a kis lelkigubancod, akkor nyugodtan menj el pszichológushoz vagy kineziológushoz. Biztos nem lenne nagy a gond, de egy-két beszélgetés is sokat tud jelenteni. Pláne, ha oldódna is a lelkigubancod...

Zarja, Kakti! Nagyon jók a sütisztorik! 8) :lol: :lol: :lol:

Katica! Már megint agyonaggódod Magad! :roll: Bár a férjed sem lehetett topon... :?

Pammut! Szívesen mentem volna Hozzátok ebédelni... :wink:

Katkatt! Jézusom! Hogy lehet elviselni egy fokhagymazabálót. :shock: :roll: Szeretem a fokhagymát kajában, de ha valaki állandóan azt eszi, azt nem bírnám elviselni. Én a feleség helyében már rég vettem volna fokhagymatabit. Egyébként Kakti ötlete nem rossz kariajándék...

Párásítón most én is elkezdtem gondolkodni, ahogy válogattam a mosógépek között. Megnéztem a kínálatot és vannak is elég jó áron... De még nem tudom, hogy beruházzak-e ilyenbe. De talán elég lesz akkor is, ha a pici meglesz.

Bea! Nem semmi a férjed, jó kis meglepetést okozott! Igazi kariajándéknak is megfelel. 8) :D :D

Nóri! Remélem nálunk már nem lesz ilyen név téren boksz, mert az eredmény, amit elértem, az is kemény küzdelmembe került... De azt hiszem mindkettőnk megelégedésére van az eredmény. :) 8) Kívánok Nektek azért mindkettőtök számára megfelelő kompromisszumot. (Böske helyett nem jó az Adeodáta? Én azzal szédítem a környezetem, legnagyobb borzadályukra. :wink: :D )

Kép
Kép
molmar

Ja! azt még elfelejtettem, hogy a mosógép este 6 óra után érkezett meg hozzám. Már telefonálni akartam, hogy mi van már, hol a gép. Este még megeresztettem a próbamosást is. :P

Kép
Kép
molmar

Na, megvettük a fát meg a gyerekszobába a bordűrt. Persze a sógorom bekavart az ajándékával, úgyhogy műfenyőnk lett. :( Mindegy, egész jól néz ki, vannak rajta tobozok is. Lehet még a gyerekkel is ilyen szegényes karácsonyunk és akkor már van legalább fánk. Mondjuk most már tényleg elfáradtam. A karácsonyi vacsinkhoz már majdnem mindent megvettünk, csak a husik hiányoznak, azt nem szeretném lefagyasztani. Meg még uborkát kell venni meg citromot. És aztán jöhet a főzőcskézés. Szerintetek ha a tzatzikit és a tiramisut megcsinálom 23-án, akkor nem lesz állott íze 25-ére? Már ami marad belőle, mert aznap jön az anyósom. És 26-án még vinni is szeretne belőle. Lehet hogy mégis 24-án kéne azt is megcsinálni? Csak akkor így 24-én faállítás, díszítés, halászlé, csirke és malac sütés és még ezek összekeverése is. Mondjuk a faállítás a párom dolga lesz és a tűzhely mellett állás is. Szerintetek hogy csináljam?

kattkat: Csak halkan súgom meg, hogy én szoktam háton aludni, amíg a gyerek bírja és el nem kezd méltatlankodni...És a drága embernek még senki nem mondta hogy BÜDÖS???

csipike: Szerencsére nekem nem keményedik a hasam. Pedig mostanában elég sokat mászkáltam, szóval lett volna rá oka. Szerencsére a napi 6 magnézium és a másik bogyó elég jól kordában tartja.

bea: 2100-as méhszájjal mi még javában kekszeltünk, nekem is csak most mondta a doki, hogy nem lehet. A baciktól véd a többi, zárt réteg.

Párásító: Mégis csak jó a miénk, csak a fúvókát több felé is lehet állítani és most sikerült úgy eltalálni, hogy ráfújta a párát az érzékelőre. Szóval mikor éppen ment, akkor hirtelen elérte a megfelelő páratartalmat, amikor meg megállt, akkor hirtelen leesett és újra bekapcsolt. Tegnap már jó volt, úyhogy ez megy majd Barbus szobájába. Ez egy elég jó konstrukció, mert így nem kell venni mellé szobahőmérőt és még lámpa is van benne, ami váltogatja a színét. Nagyon szép.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!!!

Először is köszönöm szépen a visszeres reakciókat! Mindet továbbítottam sógornőmnek.
Stephie! Azt hiszem Te kérdezted a teafa olajat.. én használtam, és igen a sima kis 20ml-s kiszerelés is tökéletes a fertőtlenítésre. 1l vízbe 10csepp és lehet mindent áttörölgetni vele...
Bea! Nekem is 2100-as volt a méhszájam mikor a kórházba kerültem, engem nem tiltottak el semmitől, mivel csak a külső méhszáj van nyitva.. Sőt nekem a fekvést stb. sem írták elő.. Azt mondták, ha úgy érzem vegyek be még magnéziumot. és ez a debreceni klinikán volt..elvileg nem egy rossz hírű hely.. :lol: :lol:
Ma egy csomót vasatam megint, de Blanka ruhái 90%ban már bent vannak a kisszekrényében kimosva, kivasalva.. Még pár dolog amit rendbe kell tenni: kifogói még nincsenek kimosva, meg pár ruci, meg a pihenőszékének a huzata...Meg biztos van még jó pár dolog, de most nem jut eszembe.
Meg kitakarítottuk a házat fullra.. "szegény" férjem mondta, hogy hová jutott, mert la. 20éve nem porszívózott, most meg Ő porszívózott fel mindent az egész házban... :lol: :lol:
Ugyhogy mostmár pihi van, párom meg focizni van..Blanka meg éppen boxbajnokság közepette próbálja lerúgni a laptopot az ölemből..
Holnap reggel megyek laborba, nálunk most van a 3dl tejes, kenyeres, sajtos cukor vizsgálat.. aztán megyek vizsgáztatni, utánna meg vásárolunk párommal..remélem mindent meg tudunk venni karácsonyra, mert én már többet nem szeretnék menni...
Párom szentestére franciasalátát kért sörtésztás saslikkal... de hogy mi lesz még hozzá?? fogalmam sincs.. lehet semmi, ugyis csak kettesben leszünk, és első meg 2.nap úgyis annyit eszünk majd..
Na megyek vacsizok valamit.. :lol:

Kép
Kép
ronci

Vicky! A tiramisu 2nap múlva is isteni, ha marad belőle még addig! :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Tzatzikihez meg befűszerezed a joghurtot előre és csak a fogyasztás napján teszel bele ubit. Bár a befűszerezés sem több 3percnél.
Ha nem vagyok indiszkrét, miért nem a halászlét csinálod előre. Az úgyis akkor jó, ha áll. Illetve majd 1napos meló. Legalábbis nálunk! :D
Vendég

nóri: A halászlét a páromra akarom hagyni és az sem lesz macerás, mert csak sűrítményből és halászlé kockával lesz. Nem passzírozunk. Így meg nem tart olyan sokáig (legalább is anyós azt mondta). Ezért gondoltam, hogy ami mellett állni kell azt apa megcsinálja, a többit meg én. Max. még összekészítem a csirkét, akkor azt már csak sütni kell.
vicky79
Budapest III. kerület

Hát akkor meg hawaii az élet! Én sem állnék neki passzírozni!!! De mégis mire tartom apósomat! :lol: :lol:

Lucát lent hagytuk Maroson, Apa megy érte kedden. Holnap linzert sütök nagy mennyiségben. Kedden pozsonyi kifliket, méteres kalácsot és diótortát. Ha marad idő és sok tojásfehérje, akkor gyümölcskenyeret is... :lol:
Vendég

Szerintetek a Brownie-t frissen kell csinálni? Vagy 23-án is megcsinálhatom? Mert az islert azt ugye mindenképp 23-án gyártom, hogy fincsi legyen 24-re.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nos a Brownie nagyon finom frissen! De állottan is biztos az, csak NE EDD MEG 23-án!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Vagy még arra gondoltam, hogy bekutyulom a trutyit 23-án, és csak 24-én sütöm ki.
Úgyis csak este 6-ra jön a família... (csak addig el kell készülnie a krumplipürének - kb. fél óra -, a túrós csuszának - kb. egy óra -, össze kell melegednie majd újra a halászlének, és fel kellene díszítődjön a karifa is)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti, Molmar!

Sajnos nem nyerő az 5letetek a fokesz kapszulával vagy tablettával, mert ezekben mindenféle hordozó van, hát hova gondolok én, hogy az jobb lehet magánál a tömény fokhagymánál...
Most volt anyósom náluk Brüsszelben (ott laknak) s mesélte, hogy a srác pánikolt, hogy fel kell tölteni a készleteiket otthon, pedig 5 azaz öt fokhagymafüzér lógott a konyhájukban!
Mellette méhpempőt eszeget naponta + homeos cuccokkal gyógyítja magát, ha beteg (inkább csak hipochonder).
Mindenben ilyen. Ha valamit csinál, akkor azt csinálja.
Kb 3 hónap alatt tanult meg románul (amúgy tolmács, van vagy 7 nyelvvizsgája) és gond nélkül megszerezte belőle a tolmácsoláshoz szükséges szintet.
Sógornőm már elfogadta vagy megszokta vagy csak beletörődött a dologba.
Én képtelen lennék.
Nálam az állandó és ilyen mértékű fokhagyma szag válóok lenne!
De én hiperérzékeny vagyok rá egyébként is. Kiszagolok bármekkora mennyiséget.
Az imént hallottam, hogy ma még megy a Széchenyibe fürdőzni.
Biztos pislognak majd az emberek körülötte a szaunában, hogy ki volt az az állat, aki fokhagymás illóolajat csepegtetett a forró kövekre.
Most ebédeltünk és bevágott a lencsefőzi mellé is 3 combos gerezdet felszabdalva.
A másik a méz, amit töménytelen mennyiségben pusztít, de az legalább nem szagos.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztoook!

Fúú, tudom, hogy mindig ezt írom, de eszméletlen mennyiségben termeltek mindennap! :) Sajna, ennek csak egy hátránya van (már számomra): sose tudok rendesen visszaolvasni... reagálni meg pláne nem.
Azért azt jó látni, hogy rendben van mindenki (ugye?! remélem, nem siklottam át semmi komoly dolgon!) és nagyban megy az ünnepi tervezgetés. ;) :)

Hozzánk 25-én jönnek anyósomék és férjem húga, akkor a szegedi nagymamához megyünk ebédre, és szerintem estig ott is leszünk. Szüleim, húgom + a barátja csak 27-én tudnak jönni, és -bár tudom, nem valami meghitt- étteremben ebédelünk majd, mert még rendbe kell tenni a lakást, közben kedden megyek vérvételre, plusz lehet, hogy még az őssejtes cucc miatt is mennem kell az ÁNTSZ-hez egy csapolásra... Férjuram szerencsére szabin van, így nagyon sokat tud nekem segíteni, de nem merek legénykedni, ezért lesz étteremben az ebéd, plusz a sütiket is cukiból rendeljük. De anyu felbíztatott egy kis otthonival :). És sajna egyik család ősei sem tudnak itt aludni Szegeden... pedig legalább anyuékra úgy számítottunk, hogy maradnak, de másnap már dolgoznia kell anyunak... No, de a fánk már megvan, szépen rendet csinálunk, díszítgetünk, lesz szép zene és várjuk a rokonokat. :)

Ja, pénteken újra hívtam a nődokimat, hogy mit vehetek be torokfájásra a seduxen mellett. Ő azt tanácsolta, hogy amint tudok, irány a házidoki, így szombaton meglátogattam (de mit szenvedtem, mire elbattyogtam odáig... végig a kerítések tövében totyogtam), kaptam Augmentint, mert torokgyulám van... Úgy, hogy alig mozdulok ki itthonról... :? No, de még csak jobb időben megszorongatni ezt a nyavalyát, és már jobban is érzem magam!

Szóval ez van nálunk.

Jó készülődést mindenkinek! Karácsonyig még jelentkezem.

Szép estét!

Kép
erusverus

Vicky! Ahogy nézem, nem egy időigényes, macerás menüt sikerült összeállítanotok (mondjuk a tzatzikihez nem értek), szerintem simán mehet 24-én, legfeljebb 23-án felállítjátok a fát és díszítetek.

Kattkat! Bocsi de ez az ember beteg, nem is kicsit. :shock: De hát sajnos az ember a családját tudja a legkevésbé megválasztani... :? :cry: :evil: :roll:

Ronci! Hogy van ez Nálad? Blanka lesz a gyerkőc neve vagy Hanga? Mert a vonalzódon Hanga van és Blankának szólítod. Vagy mindkettő nevet kapja a kicsi? :shock: :?: Remélem a laboreredményed szuper lesz! :wink:

Erusverus! Akkor vigyázz Magadra ne légy lázas. Remélem a gyógyi hamar kihúz a gyulából. :o

Kép
Kép
molmar

Bea!
Én is akarok először is egy normális férjet, aztán meg olyat tőle, hogy meglepiként előbb hazasettenkedik, hogy ezzel örömet okozzon nekem.:)
Kurva élet de hiányzik egy pasi mellőlem.
Akarok ide magam mellé egyet. MOST!

Ma kaptam kölcsönbe A bába válaszol c. könyvet.
Mintha lett volna szó róla vmelyik nap.
És még egy Baby Björn kengurut is.
Már 2 éve is 28 rugó volt. :?

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Ma én is csak olvasni ugrottam be.

Eléggé rosszul viselem a keményedéseket, de még rosszabbul a rá kapott gyógyszereket, össze vissza dobálja a vérnyomásomat, hol magas, hol alacsony :(
Babóca meg én amúgy is gyűlöljük a hideget, azonnal beton lesz a hasam, ha kimegyek a mínuszokba. Konkrétan hisztis rohamot kaptam, amikor el kellett menni anyuékhoz ma ebédelni - kint még igyekeztem nem nyávogni, de amint beestünk az ajtón, bőgtem, meg kiabáltam, hoy miért kell engem kirángatni otthonról állandóan. Igazán hálátlan vagyok, csak etetni akartak :oops:

Én semmit nem főzök/sütök karácsonyra, továbbra is játszom a herét... A szülők meg egyéb rokonok minden oldalon hatalmas kajahegyeket sütnek meg főznek, és csak zabálni fogok járni... Anyunak talán segítek a beigliben, mert a nyújtásban nem túl erős, de úgy vagyok vele, hogy fontosabb, hogy ne feszüljek, meg ne hisztizzek, minthogy még egy fajta kaja vagy süti legyen az asztalon...

Lehet, hogy sikerül meggyőzni az embert a párásítóról, főleg, hogy kijátszottam a 'babakártyát' :) Aki ért hozzá: hideg vagy meleg párásítót vegyek? Babaszobába melyik a jobb?

boruska

Katkat :oops: én is imádom a fokhagymát. :oops: Ha nagyon neki vagyok keseredve akkor komplett fejeket szoktam benyomni üresen, nyersen. Nagyon finom a könnyes, sós fokhagyma :P És az exanyós a bundás kenyeret is fokhagymával ette. Igaza van. Tényleg jó. Bár igyekszem estékre korlátozni, de erre meg a Zsolti lázad. És akkor még nem beszéltem az ecetes lilahagymáról és társairól.

Nekem is meggyőződésem, hogy megvéd az influenzától (mindegy, hogy régi vagy új), szal mikor rápánikolok, akkor betolok, Zsolti letol. Megnyugszom, és az egész kezdődik elölről. :oops:

De azért tényleg illik vigyázni mások nózijára! Ennél jobban már azt utálom, mikor p*náig bekölnizi magát valaki, és azt hiszi hogy ettől menő csaj. Én meg majd megfulladok tőle :twisted:

zarja

Molmar!!!
Mind két nevet kapja a csöppség, csak eddig úgy volt, hogy a Hanga lesz a fő neve, de most megváltozott és a Blanka lesz a fő neve...És Hanga a második. :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Bea! De jó!!!!!!!!!!! Ez aztán a meglepi!

Köszi a kölcsön-rucis tippeket! A textilfilc nekem is eszembe jutott, de eddig az a tapasztalatom vele, hogy nem bírja a mosást - vagy lehet, csak rossz fajtát használtam... Közben ma voltunk vendégségben azoknál, akiktől kaptuk a ruhákat, s barátnőm mondta, hogy ne foglalkozzak a dologgal, ha nekik valaha még lesz tesó, úgyis elkéri a mi ruháinkat is. :lol:

Nem tudom, mire érzékeny ennyire Emőci, a frontokra-e vagy az én lelkiállapotomra (gyanítom, az utóbbira), de ma meg kifejezetten virgonc! Egyfolytában mozog, rúg, nyom. Fürdéskor végre jól láttam hullámozni a hasam, amikor a gép elé ültem, majd szétrúgta a hasam, s azóta is ezt teszi. Végre apa is érezte az erőteljes lábkinyomást!!!!!!!!!!!!!! Ja, és nem hagyja abba, ha a kezem a pocakra teszem! Jaj, bárcsak így maradna még 8-9 hétig!!!!!!!!!!!!!!!! Ez olyan jó érzés, és olyan megnyugtató!!!!!!!!!!!!! :P :P :P

Holnap elhozzuk végre apa ajándékát. Bori Thomasos matricagyártót kap, apa meg egy kedvenc logóval ellátott pólót. Én könyvet vettem magamnak :roll: , Dr. Clarissa Pinkola Estés: Farkasokkal futó asszonyok - Beavatás a nõiség õseredetének titkaiba
Ismeri valaki? Fél éve vadászom, most végre megvan! 8)

Boruska,
nekünk hideg párásítónk van, meleg párát tudok gyártani teregetéssel és radiátorra rakott vizes edénnyel is. Azt hiszem, a hideg pára egészségesebb, de nem akarok hülyeségeket írni. :oops:

Karácsonyi menü... talán töltött káposzta. Meg ha jönnek szüleim, ők is hoznak valamilyen sült húst. Semmiképpen nem lesz többfogásos, klasszikus kaja, süti hegyek sem, nem vagyok sajnos konyhatündér. A mai ebéd elkészítésébe is nagyon elfáradtam (zöldborsós sertésszelet rizzsel), nem vállalom be a nagy hajcihőt. Takarítás is csak light-os lesz... :oops:
ktc

Jo reggelt mindenkinek!
Asszem nalam megkezdodott a harmadik trimeszteres almatlansag. Remek... :evil:
Mar kb negy ota fent kuksolok, de elotte is csak szakaszosan aludtam. Fel tizkor aludt el nagy nehezen Kristof, addig porgott, ejfelkor mar arra ebredtem, hogy almomban megittam egy egesz uveg szodavizet es konkretan majd meghaltam, olyan szomjas voltam. Kiballagtam inni, nagy nehezen vissza aludtam. Utana kb orankent megebresztett a fiam, nem talalja a helyet az agyban. Hozzaszokott ahhoz az elmult hetekben, hogy csak ketten vagyunk benne es most nem fer el kozepen, folyamatosan ram maszik, felalomban megfejel es hasonlok. Negytol otig gondolkodtam azon, hogy kimaszok, vegul a kutya is mozogni kezdett, igy most mar egy kutya setaltatason is tulvagyok.

Magnezium: koszonom a tippeket, ugy dontottem, hogy a magnerot-ot probalom ki, ha egyszer vegre bejutok egy gyogyszertarba. Ha nincs, akkor magnex, vagy magnesii citrici.

Tegnap lemertem magam vegre a sajat digitalis merlegemen (Feri gondolt ram ismet, ismer, mint a tenyeret es kipakolaskor elsokent hozta fel a lakasba a kocsibol :lol: :lol: ).
Eddig valoban 8 kilot hiztam. Szoval teljesen elegedett vagyok. Ahogy nezem magamon a ruhak allasat szerintem az elmult ket hetben meg fogytam is valamicsket a testembol. A harom hettel ezelotti vedonos mereshez kepest vagyok tobb fel kiloval, a hasam viszont nagyobb lett, szoval gyanitom, hogy ez mind a babara ment.

A sok magneziumnak koszonhetoen minden kaja csak athalad rajtam. Konkretan napi 4 wc latogatas a minimum nalam az elmult napokban. Valoban kevesebbet kemenyedik a pocakom, viszont elkezdtem parazni, hogy szegeny gyereknek van-e ideje kinyerni belolem a tapanyagot, ha en mindent kikuldok 2-3 oran belul... :? :?

Mondtam mar, hogy imadom a ferjemet? Mar el is felejtettem, hogy milyen jo. Ossze-vissza vagyunk a gyerekkel egyutt babusgatva, legszivesebben ki sem szallnek a nyakabol egesz nap. O amugy is nagyon kozvetlen ember, de most szinte sugarzik rola, hogy rettenetesen hianyoztunk neki es hogy nem talalta a helyet. Ahogyan en sem az enyemet...

Kattkat: nagyon szoritok erted, hogy te is megtalald a tarsad. Az igazit, a tokeleteset (nem a vilagnak tokeleteset, hanem aki neked az). Es hogy ez viszonozva legyen. Komolyan mondom, hogy en felnezek rad, hogy varandosan epp esszel fel tudod dolgozni, hogy epp most maradtal ferfi nelkul. En szerintem magamba roskadtam volna.
Nemtom ki hogy van vele, en bevallom oszinten, hogy szinte mar fugges szeruen tarsas leny vagyok. Lehet, hogy ez mar ciki a mai vilagban, hiszen egy no egyedul is ember. En is meg tudom allni a helyem egyedul, de ugy nem kerek a kis vilagom, hosszu-hosszu evek ota alig volt olyan idoszak, hogy egyedul lettem volna. Mert ha egyedul voltam ket napig, akkor mar iszonyat hianyerzetem volt es valahogy kuldtem szet az "ismerkednek" jeleket es kovetkezo nap azt vettem eszre, hogy mar randizgatok. Nem volt ez mind komoly es ertelmes kapcsolat (sot, ilyen alig volt), de mind izgalmas volt szamomra es megnyugtato, forrt a verem mar a tudattol is, hogy nem vagyok egyedul.
Szoval Hermann Urat nem keves valogatas utan sikerult a szamomra igazinak talalni, eletemben eloszor meg szerelmetes is voltam (nah jo, masodszor, de az elso nem erte meg). Mivel rovid idon belul hasonlo erzelmeket taplalt o is irantam, igy kozoltem is vele, hogy a kovetkezo hatvan evre massal ne nagyon tervezzem, kulonben toke nem marad.
Nagy orommel es kacajjal fogadta tolem hetrol-hetre az alabbi szamot: http://www.youtube.com/watch?v=b_Ul_wLIYt4
Alvin es a mokusok - Bizalom
Ismeritek?
Elso korben viccesnek talalta, meg is jegyezte, hogy a humorom az egyik, ami miatt ragaszkodik hozzam, de tudatositottam benne, hogy ez nem vicc, hanem igeret.
:lol: :lol: :lol:
Vendég

Jah, nem epp esszel, hanem ep esszel...

Kerdeseim:

1. tudom, hogy mar volt rola szo, de akkor meg nem erintett meg a Magyarorszagon szules szele, igy nem jegyeztem meg a mondandotokat.
Milyen hazassagi anyakonyvi kivonat, vagy masolat kell a szuleshez?
300 napnal nem regebbi? Vagy ilyen mar nincs?

2. most jott el az ido, hogy hordozokendot keressek. Kendot szeretnek, nem mei-tai-t, vagy kengurut, vagy egyeb csatolhato dolgot. Rendes kendot.
Hol erdemes venni, milyet, milyen hosszusagu kellhet nekem a kozel 180 centimhez es mire kell figyelnem a vasarlaskor? Aki tul van mar ezen, az segitsen nekem, legyszi!

3. mintha azt olvastam volna valahol, hogy ha egy korhaz bababarat, akkor a bent tartozkodas alatt a baba akkor sem kap potlast, ha en akarom. Ez tenyleg igaz?
Viszont, ha a szuletesi sulyanak tobb, mint 10%-at vesziti, akkor meg nem engednek haza akkor, amikor eredetileg engednenek.
Ezek igaz dolgok?
Mert sehogy nem fer a fejemben, hogy ha ismet nem indul be a tejem, ahogyan Kristoffal tortent, akkor megis hogy a p.csaba fog az en gyermekem nem tul sok sulyt vesziteni, illetve hogyan nem fog az en szivem megszakadni attol, hogy az ehsegtol ordit a babam.
Mert szep es jo az, hogy a gyerek az elso harom napban akar kaja nelkul is elvan, de nalunk ez nem jott be. Nemtom, hogy van-e koze ahhoz, hogy Kristof szep nagy sullyal szuletett, illetve o mar az elso estejetol kezdve falank volt (a mai napig a kaja a kozpont nala, utana jovok talan en). De konkretan hajnalban szuletett, kb este nyolcig aludt ugy, hogy alig birtam cicire rakni, mert ott is aludt, azutan nyolckor uvoltesbe kezdett es azutan kb fel napig cicin volt. Probalt szopni, de nem volt mit, igy negyed orankent ujra uvoltott, akkor masik cicire kerult, ott ismet probalkozott negyed orat es ujra uvoltott. Konkretan 12 oran keresztul ezt csinaltuk, akkor mar dugamba votlam esve es megkapta az elso minimalis potlasat, amikor ket orat aludt. Akkor ehesen ebredt es ismet kezdtuk a hosszu-hosszu orakon at tarto szoptatast, aminek a vege a potlas lett.
Vartam en minden percben, hogy egyszercsak lesz tej a cicimben, de nem lett.
Ha most is igy jarok es most is ilyen ehenkolbasz babat szulok, akkor mar kezdjek el keszulni arra, hogy a korhazban harcolni fogok a potlasert?
Vagy csak ok nem adnak, de en magunknak elkeszithetem?

Es egy vicces dolog: sotetben almosan huztam volna magamra a terhesfarmert, amikor a kutyat le kellett vinnem. Kitapogattam, hogy melyik a lapos es melyik a domboru fele, igy a regi alakomhoz passzolva elkezdtem felhuzni a laposat a hasamra, az obloset a fenekemre, de valami nagyon nem volt jo. Nah, akkor allt ossze a kep, hogy en terhes vagyok es mar nem a hasam lapos, hanem a fenekem es elol vagyok kiallo, szoval szepen levettem, megforditottam es felvettem rendeltetes szeruen. :lol: :lol:

Es tegnap szembesulnom kellett a valtozo mereteimmel: nemtom mennyi ido utan megvettem magamnak egy 4-es szamozassal kezdodo cuccot.
A tecsoban talaltam egy tok szep, de egyszeru szaten jellegu haloinget. 500 forintra volt leertekelve. Raugrottam, gondoltam a hosszu szunet utan jobb lesz Ferinek, ha egy ilyet rant le rolam, nem egy polot, de az osszes szep haloingem valahol dobozban feszit. Szoval nezegettem. Es hat 40-es meretet kellett ahhoz vennem, hogy a hasam is beleferjen. A szokasos 36-ost cici alattig tudtam huzni... :shock: :shock: :shock:
Vendég

Jah, a hazassagi anyakonyvivel kapcsolatos kerdesem felig-meddig megoldodott. Rajottem, hogy mindenkeppen be kell majd menni az anyakonyvezetonel, ha ismet Kanyaron leszunk a ket unnep kozott. Ugyanis en nem vettem fel meg Feri nevet, az anyakonyvezeto meg akkor elfelejtette beleirni a megjegyzesbe, hogy a hazassagbol szuletett gyermekek melyikunk vezeteknevet kapjak, ez meg asszem mindenkeppen kelleni fog a korhazban.
Kristof magyar anyakonyvezese ugye utolag tortent es kacifantos uton, mivel kulfoldon szuletett, de emlekszem, hogy mar akkor is hosszu levelezgetes folyt az ugyben a ket onkormanyzat kozott. De vegul elinteztek nelkulem es Kristof lehetett Hermann, de az anyakonyvink nem lett javitva.
Vendég

Jó reggelt!

Nekem annyira betesz a hidegfront. Már nem az első alkalom, hogy beállnak a ízületeim, fáj a hátam, meg sz@r a kedvem. Az elmúlt hét eseményeit ennek tudom be, mert most buzog bennem a tenni akarás!!! :lol:
Tegnap megcsináltam a linzertésztát, hogy ma csak szaggatni kelljen.

Este elmentünk az Auchanba utolsó nagyobb bevásárlásra. Karácsonyig marad az Interspar meg a CBA maximum. Meg ma még IKEA-ba is kell mennem, de azt mondjuk 10h-kor letudom, hogy talán ne a legnagyobb tömegben kelljen vergődnöm.

NAGYON HIDEG VAN!!!!
Vendég

Ronci
nálunk is a Blanka a befutó.

Bea
Én a Kútvölgyiben szültem, igaz már 5 és 7 éve.
7 éve még nyomatták a gyerekbe a pótlást, mert alacsony volt a vércukorszintje. nem is indult be a tejem rendesen már később se, mindig kellett pótólnom.
5 éve már más volt, velem volt egész nap Gellért, nem kapott pótlást, még cukros vizet sem. én is állandóan ciciztettem, tejem még nem volt, csak a kolosztrum. szegény a végén már visszabukta a narancssárga cuccot:) nekem is csak a 3. napon lett mérhető mennyiségű tejem, de hazaengedtek, mivel a súlya nem csökkent nagyon meg azt mondták 2.-kal már biztos nem lesz gond, de ha gondolom maradhatok is. persze hazajöttünk a 3. napon és a szoptatással akkor nem lett gondom.
én most is meg fogom próbálni így, mert már tudom magamról hogy nekem csak a 3. napon van tejbelövellés.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

sziasztok!

itt ma reggelre nem esett több hó, és ami megmaradt még az is elég szép állapotban van (már amit én látok belőle az ablakból) :)
próbálok én is regaláni mindenre aztán majd kiderül, hogy mennyi sikerül :)

Hát a fokhagymás storin én is behaltam, bár én alapból imádoma fokhagymát, de azért annak olyan erős illatanyaga van, hogy tényleg méterekről kiszúrni. Lehet, hogy a kedves rokon így akarja távoltartani a párját? :wink:

Nóri: ismét jót derültem a megjegyzéseiden %perc vacsival tv nézéssel együtt. Hát igen, ha ne adj Isten mi is kihagytunk 1-2 napot akkor hasonlóan "hosszúra" sikeredett :)

tzatziki, tiramisu, ez már merénylet az ízlelőbimbóim ellen. Imádom mindkettőt, de sajnos nálunk tuti senki nem fog csinálni, ahogy a halászlét is elfelejthetem :( pedig nagy kedvenc.

boruska: ne aggódj, én is hozzád hasonlóan here leszek és csak a mások által elkészített kaját fogom pusztítani. Nyilván egyikőnk se így tervezte, de ez van

ronci: köszi a teafaolajas kommentet

kattkat: tudod, hidd el, minden fájdalom megtérül egy olyan férfi mellett aki értékelni fog. Teljesen egyetértek Beával. Minden elismerésem a tiéd :D

Bea: nagyon szép kis meglepi ajándék lehetett, bár lehet hogy elsőre előkaptam volna a sodrófát, hogy ki készül bejönni az ajtón :wink: Az utóbbi napok terméseit átgondolva sokan irigyelhetünk a rajtad csüngős, rajongó férjedért :lol:

ktc: lehet hogy Emő örült a havazásnak :) biztos kezd rádjönni a karácsonyi hangulat és ebből a sok pozitív gondolatból ő is feltuningolt. A másik variáció, hogy kicsit több édességet ettél és a szénhidrát megtette hatását :wink: (a poént nem félreérteni :)

erus: jobban vagy már?

Szandi még alszik, ilyen se volt, de remélem jó jel
stephie

Sziasztok!

A tegnapi szar nap után ma jelentősen jobban vagyok! Legalábbis egyelőre ezt érzem. Nem vettem be a gyógyszert, mrt így is tök laza a hasam, csak a magnáziumot. A kedélyem is sokkal jobb.

Fl 6kor felébrdtem, de nem is volt baj, mert 7-re mennem kellett a védőnőhöz. Nem adtam sok esélyt annak, hogy fel bírok kelni, de ha már így esett, nem blicceltem el:) Január 7-én jön megint hozzánk egy 'hosszabb beszélgetésre'. Gondolom, átrágjuk, mi kell szülőszobára, meg a babacuccokat, meg vmi gyerekorvosos témát is akar...

Annak örömére, hogy egész jól vagyok, elmegyek ma is jógázni - szerdától jan 4-ig úgyis zárva lesznek, addig még fogyasztani kellene az alkalmaimat.

Nóri, milyen linzert csinálsz? Lehet, hogy én is összedobnék egyet. Receptkét kérhetek?
Délutánra meg mézeskalács írókázást terveztem.

Szép napot!

boruska

Bori!

A legegyszerűbbet, amit ismerek:

30dkg liszt
20dkg hideg felkockázott vaj
10dkg porcukor
1tojás sárgája

Nekem van késes robotgépem, bár ennek csak a fele fér bele, szóval 2-be veszem a hozzávalókat.
Az első 3belemegy, egyet-kettőt forgatok rajta, hogy morzsás legyen, majd hozzá a tojás. Így gombóc lesz. Megy hűtőbe legalább fél órára.

Ha nincs robot, akkor a száraz hozzávalót elmorzsolom a tenyeremmel a vajjal, majd összeállítom a tojássárgájával. A lényeg, hogy ne olvadjon el a vaj benne.

Fagyasztani is lehet a tésztát, szóval elég hálás cucc.

3mm-re nyújtom és 180 fokon 7percig sütöm.
Vendég

Ez a baracklekváros verzió. Van meggy-fekete ribizlis is. Akkor teszek egy fél kanál mézeskalács fűszert a tésztába. Az olyan karácsonyi cucc lesz!
Vendég

Nóri, köszi!

A lekvárral csak összeragasztasz kettőt belőle, vagy ilyen középen kilyukasztós témát csinálsz?

boruska

Még nem tudom. A baracklekvárosból igen. A másikból lehet, hogy variálok, mert az picit sűrűbb lekvár. Ha kész van, majd fotózom...
Vendég

Anyai érzések szüléskor: nálam is igy volt, hogy mexületett az első baba, odaadták, én meg úgy érzetem, mintha valaki odatette volna rám a gyerekét...furi volt, mert gondoltam, hogy most valami iszonyatos örömet kéne éreznem, meg sírnom kéne meg ilyenek, de nem volt ilyen érzésem és ki voltam akadva :oops: . Aztán ahogy telt az idő, fokozatosan változott minden.
Na a második babánál már nem volt ilyen, az szerelem első látásra :lol:
lara

Csajoooook! 12-kor nem végzek, de azért már látom a végét... :lol: :lol: :lol:

bellerreni
Eger

sziasztok, már csak holnap délig melooooooooooooooooo 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Edit

Kép
ézsóné

Ronci, most már értem! :P

Kattkat! Kívánom, hogy mihamarabb megtaláld a másik feledet!

Boruska! Szerintem nem is várják el Tőled, hogy mindent ugyanúgy csinálj, mint régen. Ha úgy érzed, pihizz kedvedre!

Katica! Na ugye nem kell aggódni, felesleges is lenne! Emő valószínűleg a hangulataidat nagyon érzi és hihetetlen módon reagál rá. Az alig 5 hónapos unokatestvérem is hihetetlen módon veszi az adást. Ha valaki komoly vagy szomorú képet vág, már ő is rögtön elkámpicsorodik. Olyan édes! :P

Bea! Csak úgy süt a soraidon keresztül a boldogság, hogy itthon van a férjed! 8) :D :D

Reni, Edit! Kitartás, nem sok van hátra! 8) 8) :D :D

Hogy jártam ma! :roll: Reggelre vártam az öcsikémet, hogy jön segíteni, erre fel nem jött. Én pedig még ki is mentem elé a buszhoz. Na jó, ha így elindultam otthonról, akkor gondoltam lefutom a kötelező köreimet. Hamar meg is volt, el is mentem a boltba vásárolni, előtte még szétnéztem a piacon. De érdekes módon, a reggeli órák ellenére alig voltak árusok, pedig ilyen időtájt zsúfolásig tele szokott lenni. Ez most mind az időjárás miatt lenne?? :?: :?: :roll: Egyébként meg alig vártam, hogy hazaérjek, mert éreztem, hogy a gyerek is belém akar fagyni, olyan qrva hideg van!!! :evil: :evil:

Kép
Kép
molmar

sziasztok!

Szerencsére még csak másodszor, de a férjemmel álmodtam, és álmomban is leszart :cry:
Ez szépen rá is nyomta az ébredési hangulatomra a bélyegét.
Bekapcsoltam a tv-t, ahol Kincsemről, a híres versenylóról beszéltek, aki az aktív 4 éve alatt minden derbyt megnyert, 54 futamból 54-et, de csak akkor volt hajlandó versenyezni, ha utaztatták vele legkedvesebb barátját, egy cicalányt. Máskülönben nyugtalan volt.
Ez az információ már csak kicsalt pár csepp könnyet a szememből, az elérzékenyülős fajtából :oops:
Most meg olvasom Bea és Anita hozzám intézett szavait és itt bőgök. :cry:
...

Nem tudom ki akar tiramisut csinálni, de lehet azt nekünk enni?
Abban nyers tojás + amaretto van :? :roll:

Kattkat

Kép
kattkat

molmar: Nem időigényes a menü, csak folyamatosan foglalkozni kell vele. A 23-mal az a baj, hogy a párom dolgozik, meg ez nálunk olyan 24-ei hagyomány. Mindegy, szerintem bele fog férni a napba. Reggel bekevergetem a trutyis dolgokat, hogy legyen idejük összeérni. A többiben meg majd apa segít.

boruska: Nekünk mind a két párásítónk hideg. Nem tudom miért, de állítólag ez a jobb.

Nekem nagyon ég a gyomrom egy pár napja. Azóta az éjszakai alvás is nehezebben megy, nem tudom hogy van-e köze egyiknek a másikhoz. Remélem azért van ez a gyomorégés, mert nagy lesz Barbuska haja. Anyunak mind a kettőnknél nagyon égett a bele és mind a kettőnknek hatalmas hajunk volt. És fekete. :) A torkom is kapar, az lehet megfázás is, mert az orrom is be van dugulva. Szerencsére lázam nincs.
vicky79
Budapest III. kerület

kattkat: Én csinálok tiramisut, de nem lesz benne nyers tojás, sem alkohol. Max. egy kis rum az áztatáshoz, de aromám is van itthon.
vicky79
Budapest III. kerület

Elkiabáltam a dolgot... :cry: Bejött egy munka amit meg kell csinálnom, úgyhogy nem látom a végét... :evil: :x :x

bellerreni
Eger

Reni: szard leeeeeeeeeeeeeeeee :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Viki
Akkor ok! :)
Nehogy má' vmi szalmonella befigyeljen.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Ma sz@r kedvem van :roll: .....így csak olvsó üzemmódban leszek...

Kép
csipike09

csipike? mi a gáz?

Edit

Kép
ézsóné

Jaj, Edit, már qvra unom, hogy ha van itthon meló az embernek (amit eddig én csináltam) akkor hirtelen "halálos" beteg lesz. Itt fáj-ott fáj, ingerlékeny, ideges stb. De ha edzeni kell menni nincs semmi baja :twisted: :twisted: ... Amit én csinálok az lópikula, na de amit Ő az ÓRIÁSI MELÓ...

Na befejeztem...ezért inkább csak olvasok

Kép
csipike09

hehe. ismerős....pont ezen vesztünk össze az öreggel hétvégén. ugy leosztottam, hogy nem állt meg a lábán...

Edit

Kép
ézsóné

ugye megcsináltam a karácsonyi nagytakaritást hétvégén, kimostam a babaruhákat, rendszereztem őket, stb stb...ŐŐŐŐŐŐŐ ült a laptop előtt mondván dolgozik, mert kell a plusz lové...aham....kis játék, kis pletyka, kis faszom olvasgatása a neten...aham....este 10ig ül a gép előtt-lévén netbuzi- és közli hogy ő olyan fáradt....na akkor robbantam!!!!!!!! :x :x :x :x :x :x

Edit

Kép
ézsóné

Szóval Csipike A LÉNYEG hogy beszélgessünk ha akarod :roll: :roll: :roll: átérzem...

Edit

Kép
ézsóné

kattkat: hát még nem csak, hogy nyers tojás, meg rum, hanem maga a mascarpone is krémsajt lévén tartalmazhat listeriosis baktériumot .
De ki nem xarja le amikor olyan isteni :)

csipike: tudd, hogy nem vagy egyedül, szerintem ezzel minden férfi így van. Talán nem is volt még olyan aki nem panaszkodott volna a férjurára hasonlók miatt.
Tényleg az a gáz a faszikkal, hogy ilyenkor is ahelyett hogy fejet hajtanának előttünk, hogy lám, mégsem olyan pofonegyszerű az a kis "női munka", még nekünk kell diccshimnuszokat zengeni, hogy végre bekapcsolat egy gombot, vagy berakott a fritőzbe egy sültkrumpli pulykanuggets ebédet :) De a világ és benne a férfiak, már csak ilyenek :)
stephie

Uh, erre én meg pont ma váltottam háziasszony üzemmódra :shock:
Kezdődött azzal, hogy úgy néz ki, nagyon érzem a végét, ugyanis olyan vagyok mint egy mintacsecsemő: éjjelente kétóránként ébredek, pisi, két korty ital aztán visszaájulok. Órát lehetne hozzám igazítani. Na reggel szépen felkeltem elmosogattam, közben férjecskémnek csináltam teácskát, bundás kenyeret, mire belémlövellt a felismerés: 8-ra vár a házidoki. MA. Ez 7. 50-kor történt, így inkább nyugodtan megreggeliztünk és elvitettem magam a friss jogsis párommal a dokihoz. Visszafele mondom be kéne menni boltba. Minek az??? Hát a mai spenóthoz egy kis spenót hiányzik otthonról. Jaaaaa! Bevásároltunk, aztán mire otthon körbenéztem megcsinálta a Zsolti a spenótot (csak nekem felejtett el krumplit csinálni hozzá, de mindegy). Természetesen halálba kellett dicsérnem, hogy milyen finom (ok tényleg az, de nem elég egyszer elmondani???) . Most pihi, aztán este alapítványos karácsonyi buli. Szal ma elég nyugodt napot zárok.
Varrogatás közben jöttem rá, ez a gyed a legnagyobb kitolás a kismamákkal. És csodálkoznak, hogy a kismama gyed után nem tud visszailleszkedni a munka világába? Hát persze, leépül az agya, a leghosszabb értelmes mondat amit ki tud nyögni az a Süti süti pogácsa... és valószínűleg a legfontosabb dolga a pelenkák osztályozása lesz. Naná, hogy kiesik a munkából. De ha engednék, hogy max napi 2-4 órát dolgozhatnál, talán nem butulnánk le a brazil szappanoperák szintjére. Neeeem???

zarja

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?