Jah, nem epp esszel, hanem ep esszel...
Kerdeseim:
1. tudom, hogy mar volt rola szo, de akkor meg nem erintett meg a Magyarorszagon szules szele, igy nem jegyeztem meg a mondandotokat.
Milyen hazassagi anyakonyvi kivonat, vagy masolat kell a szuleshez?
300 napnal nem regebbi? Vagy ilyen mar nincs?
2. most jott el az ido, hogy hordozokendot keressek. Kendot szeretnek, nem mei-tai-t, vagy kengurut, vagy egyeb csatolhato dolgot. Rendes kendot.
Hol erdemes venni, milyet, milyen hosszusagu kellhet nekem a kozel 180 centimhez es mire kell figyelnem a vasarlaskor? Aki tul van mar ezen, az segitsen nekem, legyszi!
3. mintha azt olvastam volna valahol, hogy ha egy korhaz bababarat, akkor a bent tartozkodas alatt a baba akkor sem kap potlast, ha en akarom. Ez tenyleg igaz?
Viszont, ha a szuletesi sulyanak tobb, mint 10%-at vesziti, akkor meg nem engednek haza akkor, amikor eredetileg engednenek.
Ezek igaz dolgok?
Mert sehogy nem fer a fejemben, hogy ha ismet nem indul be a tejem, ahogyan Kristoffal tortent, akkor megis hogy a p.csaba fog az en gyermekem nem tul sok sulyt vesziteni, illetve hogyan nem fog az en szivem megszakadni attol, hogy az ehsegtol ordit a babam.
Mert szep es jo az, hogy a gyerek az elso harom napban akar kaja nelkul is elvan, de nalunk ez nem jott be. Nemtom, hogy van-e koze ahhoz, hogy Kristof szep nagy sullyal szuletett, illetve o mar az elso estejetol kezdve falank volt (a mai napig a kaja a kozpont nala, utana jovok talan en). De konkretan hajnalban szuletett, kb este nyolcig aludt ugy, hogy alig birtam cicire rakni, mert ott is aludt, azutan nyolckor uvoltesbe kezdett es azutan kb fel napig cicin volt. Probalt szopni, de nem volt mit, igy negyed orankent ujra uvoltott, akkor masik cicire kerult, ott ismet probalkozott negyed orat es ujra uvoltott. Konkretan 12 oran keresztul ezt csinaltuk, akkor mar dugamba votlam esve es megkapta az elso minimalis potlasat, amikor ket orat aludt. Akkor ehesen ebredt es ismet kezdtuk a hosszu-hosszu orakon at tarto szoptatast, aminek a vege a potlas lett.
Vartam en minden percben, hogy egyszercsak lesz tej a cicimben, de nem lett.
Ha most is igy jarok es most is ilyen ehenkolbasz babat szulok, akkor mar kezdjek el keszulni arra, hogy a korhazban harcolni fogok a potlasert?
Vagy csak ok nem adnak, de en magunknak elkeszithetem?
Es egy vicces dolog: sotetben almosan huztam volna magamra a terhesfarmert, amikor a kutyat le kellett vinnem. Kitapogattam, hogy melyik a lapos es melyik a domboru fele, igy a regi alakomhoz passzolva elkezdtem felhuzni a laposat a hasamra, az obloset a fenekemre, de valami nagyon nem volt jo. Nah, akkor allt ossze a kep, hogy en terhes vagyok es mar nem a hasam lapos, hanem a fenekem es elol vagyok kiallo, szoval szepen levettem, megforditottam es felvettem rendeltetes szeruen.
Es tegnap szembesulnom kellett a valtozo mereteimmel: nemtom mennyi ido utan megvettem magamnak egy 4-es szamozassal kezdodo cuccot.
A tecsoban talaltam egy tok szep, de egyszeru szaten jellegu haloinget. 500 forintra volt leertekelve. Raugrottam, gondoltam a hosszu szunet utan jobb lesz Ferinek, ha egy ilyet rant le rolam, nem egy polot, de az osszes szep haloingem valahol dobozban feszit. Szoval nezegettem. Es hat 40-es meretet kellett ahhoz vennem, hogy a hasam is beleferjen. A szokasos 36-ost cici alattig tudtam huzni...