Új privát üzeneted érkezett!

julcsika
Na addig panaszkodtam amig ma megkaptam a táppénzem! Mondjuk csak 1 havit küldtek , ahogy számitottam is, gondoltam nem fogják egybe kiküldeni a több hónapot, de nem is lényeges, jól jön az a pénz januárban is. :wink:

A vese témával kapcsolatban az jutott eszembe, hogy a Hajdú Péternek amikor terhes volt a felesége(egyébként ki nem állhatom őket :lol: ), de a csajnak is volt valami vese problémája, egész végig erről beszélt, meg hogy feküdnie kellett, stb, esetleg rákereshetnél itt a neten, hátha találsz valami hasznos infót :wink:

Ez a piehnős téma nagy dillemma egyébként. Én magamhoz képest rengeteget pihenek , már eleve a terhességem elején is ithon voltam végig pihentem, kb 4 hónapig, alig mentem valahova. Most is mindenki mondja, hogy pihenjek, pihenjek, pihenjek, állandóan ezt hallgatom, ami nagyon idegesitő, de közben tudom, hogy mindenki jót akar, viszont számit az ember habitusa is szerintem. Vannak olyan emberek akik kibirják, sőt jól is esik nekik, hogy egész nap nem csinálnak semmit, fekszenek, dvd-nek, stb én abszolút nem ilyen vagyok, én is itthon voltam a héten és tegnap már sirhatnékm volt a "bezártságtól" ! Szerintem a pszihé is legalább olyan fontos, hogy jól érezzük maguunkat kismamiként. Ma például elmentünk a postára, elsétáltunk a karácsonyi teritőért, meg bementünk egy bababoltba ez kb 1, 5 óra volt, de teljesen feltöltödtem a friss levegőn és tök jól érzem magam!
chilike1

még annyit akartam julcsika mondani neked, hogy szerintem a szervezet jelez, ha túlzásokba esel, szóval bizz magadban és ne aggódj ezen, magadra erőszakolni a pihenést úgysem lehet. Nekem mondjuk a fekvés kifejezetten rosszul is esik egyébként, mert nagyon nyom a pocim.
Szerintem úgy csináld, hogy iktass be napokat amikor pihengetsz én ilyenkor úgy szoktam, hogy nagyon nyugdijas tempóba próbálok mindent csinálni, például beinditok 1 adag ruhát, közben kipakolom a mosogatógépet, aztán pihenek,mondjuk egy fél órát, addig pont lejár a gép is, kiteregetek, oda rakok valami kaját, de amig fől/sül az étel megint pihenek, stb.
Amikor meg elmegyünk valahova, akkor se pörgetem túl magam, például, ha közbe be kell szaladni a postára vagy ilyesmi akkor nem pattogok ki a kocsiból percenként, hanem mondjuk a közértbe bemegyek, de a postára már nem, a kocsiban megvárom a párom addig kinyitom az ajtót, szivom a friss levegőt meg olvasgatok, ilyesmi.
Nagyon nehéz, mert az agyam szerint többet csinálnék, de próbálom visszafogni magam, mert tényleg a babák az elsők!
chilike1

A karácsony miatt tényleg kicsit nehezebb kivitelezni a dolgokat, de azért megoldható meg az ünnepek alatt kicsit lehet pihenni is! :wink:
Én például mindent utálok ami kötelező, ezért nem is igy fogom fel, hogy kötelező pihennem, hanem csak mondom magamnak, hogy jól esik. :wink:
Én délutánra szoktam felélénkedni, délelőtt kicsit fáradtabb vagyok.
Most a karácsonyon én már abszolút nem idegeitem magam, már összeirtam, hogy mit kell bevásárolni.Hétfőn elmegyünk a kocsiért, ha minden jól megy, aztán elmegyünk megvenni az ajándékokat(idén nagyon leegyszerűsitettük a dolgokat, a legtöbb embernek parfümöt veszünk, :lol: ) haza felé meg beszaladunk a Corába vagy az Auchanba bevásárolni. Tehát vasárnap és kedden pihenek, igy hétfőn jó erőbe leszek. :lol: :wink: Kedden , szerdán már akarok nyugisan kicsit készülődni, piskótákat, torta alapokat megsütni, hogy ne egyszerre kelljen mindent megcsinálni.
De, ha idén nem lesz minden tökéletes az sem zavar különösebben, évek óta mindig a toppon vagyunk, az egész család nálunk vacsizik. Jövőre sztem jobban fog érdekelni a karácsony, amikor már a lányoknak tudunk készülni! :wink:

na elteszem magam mára, holnap jönnek anyumék, úgyhogy lehet csak este jövök :wink: , de addig irjatok csak..
chilike1

Csomee! Jaj, de szuper!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Kép
bodza2005

Jó reggelt!

Moncsika,
Jaj de édes babád van! És milyen hatalmas :) Olyan fura, nekünk múlt héten még csak 850 gr volt, persze az 3 hét különbséget jelent, és az alatt fél kilót is nőhetnek, de akkor is olyan fura, hogy Nimóci tegnap kétszer akkkora volt. Ahogy olvastam elkezdtem irigykedni, hogy neked milyen jó, hamarabb lesz nagy, így nem kell már annyira félned, hogy mi van, ha korábban jön... de ugyanakkor azt mégsem bánom hogy Szonjus normál súlyú, mert így remélem menni fog a természetes szülés...
Úgy látszik a fórum fiúbabái szép nagyok, a lánybabák meg a normál méretűek :) Ahogy meséltem páromnak is, hogy Moncsika babája mekkora, Szonjus meg milyen pici hozzá képest, rögtön mondta (azzal az apai büszkeséggel a hangjábn), hogy 'na de Szonja kislány, nem lehet olyan nagy' :)

Szuper a fütyis kép is, gondolom párod odavolt a büszkeségtől :D

Chilike,
Igazad van, nem kell rágörcsölni erre sem. Tegnap nagyon magam alatt voltam, aztán a párom korán hazajött, befeküdtünk az ágyba, rendeltünk kaját, ágyban vacsiztunk meg tv-ztünk, még masszírt is kaptam. Persze a mécses is eltörött, de aztán megnyugodtam. Ma reggel már (szokás szerint) sokkal jobb színben látok mindent.
Én nem úgy fogom csinálni valószínűleg, ahogy te mondod, hogy egyik nap pörgés, másik nap pihenés- inkább minden nap csinálok valami picit, de egy nap csak egyet. Szóval nem lesz olyan hogy reggeltől estig megyek, hanem mondjuk vagy délelőtt vagy délután csinálok valamit, előtte-utána meg pihenek.
Ma is délelőtt itthon pihenek, aztán 3-kor találkozunk a párommal a Minimanónál megrendelni a babakocsit (a színt még mindig nem tudjuk :)). Utána még talán beszaladunk az ikeába, de szerencsére mi itt lakunk nagyon közel, szóval ezek nem nagy utak.

Csomee,
Itt is gratulálok! :)
Kitti annyira édes volt tegnap, hihetetlen milyen kis kommunikatív, barátságos baba. Ahogy mindenkinek köszönt meg mosolygott, annyira helyes volt, tényleg :)
Szerintem nektek kisfiatok lesz másodszorra egyébként.
vjulcsi

Hohú, és végre elkezdtem a 28. hetet :) ezt már úgy vártam :)
vjulcsi

csomee
Jaj én is gratulálok !!! Csak tegnap úgy el voltam foglalva julcsival, hogy el is felejtettem megirni! :lol:
Nagyon szupi, vigyázz magadra!

julcsika
Te is oroszlán vagy , ugye? Ha jól emlékszem erről már beszéltünk!
Mert én is az vagyok és tök egyformán gondolkozunk bizonyos dolgokban. :lol: :wink:
Örülök, hogy jobban látod már a dolgokat! :wink:
Én sem azt mondtam, hoy egész nap pörgök, másnap meg pihenek, ezen a héten se voltam szinte sehol 1-2 apróságot kivéve.De, ha hétfőn elindulunk, akkor aznap el szeretnék intézni mindent, mert a többi napon már úgyis itthon leszek. :wink:
Na majd gyere mesélj melyik babakocsi mellett döntöttetek :wink:
chilike1

Szia Julcsika! Én is kisfiút jósoltam Csomee-nak. :wink:
Jó lehetett bevackolni a Zuraddal. :D
Nagyon várom, milyen kocsija lesz a Gyerekeiteknek.
Fotózd majd le és tedd fel, mert élőben tuti más.
Chilike! A bézs olyan aranyos fényben látszik, igaz? Nem mondom, h arany, mert az giccses is lenne, de valahogy olyan elegáns, kiwi vok, h élőbe is ilyen-e.
Télleg! Mindkettőt fotózd le Julcsi élőben, oksika?
ESIK A HÓÓÓÓÓÓ! Imádjuk!
Megyünk du. sétikálni és kari-ügyintézni is persze.

Kép
bodza2005

Sziasztok!

Csomee! Jaj de jó!!! Kitti mellett hogy birod magad? :D

Julcsi! Örülök, hogy szebb szinben látod a világot! Kiváncsi leszek melyik babakocsit választjátok! :)

Bodza! Hú, akkor szaladok is a pasis rucikért... :wink: Úgyis azt terveztük 23-éra, akkor van a névnapom, hogy elmegyünk babaruhát venni, meg megnézzük az Avatart. :D
A mézet nem teszem bele a tejbe, hanem mikor belerakom a jénaiba, hogy megsüssem, akkor locsolok a tetejére két kanállal. Aztán be a sütőbe, onnan meg a gyomorba.. :lol:

Moncsika! Nagyon édes kukija van!!! :lol:

Pihenés: Igen, azért jól kijön a embernek az alaptermészete ilyenkor is. Én nagyon szeretek itthon lenni, elszöttyögni, nem holt fáradtan haza esni minden nap... Persze a kimozdulás nekem is kell, de nem halok bele, ha két napig nem megyünk sehova, akkor kimegyek kutyizni, vagy jól kiszellőztetek, keresek valami kézműves dolgot amit tudok csinálni. Amolyan "ej, ráérünk arra még" tipusu ember vagyok. (Persze lehet, hogy a párom hatására, mert nem mindig voltam ilyen... :lol: )

Kép
kislibus

Chilike,

Igen, én is oroszlán vagyok :) (meg még a férjem is, képzelheted :))
Én is észrevettem, hogy sokmindenben hasonló a habitusunk :)

Majd vigyázz magadra hétfőn! Abban is teljesen igazad van, hogy a szervezet annyira jelzi, ha picit pihenni kell! tegnapelőtt is ez volt, hogy éreztem, hogy mára már elég lenne, de muszáj volt bemennem még abba a turiba a babaruhákért. Nem számítottam rá, hogy ott leszek majdnem két órát :oops:

Bodzikám,
Esik a hóóóóó? Nálunk most nem...
Sajnos nem tudom lefotózni mindkét kocsit, mert pont az a baj, hogy csak a téglaszínű volt raktáron, a bézs meg nem... azt rendelni kell, és így csak katalógusból láthatjuk. De van kiállítva egy Cam Pulsar típusú kocsi (ez majdnem ugyanaz a márka mint a neonato, állítólag egy cég), és az bézs színű és gyönyörű! Azt mondják nagyon hasonlít hozzá a mi kocsint színe. Én is kivi vagyok melyiket választjuk végül :)

Bodzuska csinálsz Esztiről téli sétás képet? Olyan édes lehet talpig beöltöztetve, a hóban... :) Léccilécci :)
Jó sétit és ügyintézést nektek! Tényleg nálatok hogy lesz a karácsony? Sosincs időd úgy rendesen mesélni nekünk :( Te főzöé, nálatok van nagy banzáj vagy inkább ti mentek?
vjulcsi

Libus,

Hú de fura, én meg annyira nem vagyok ilyen 'rérünk még'... nekem minden rögtön, azonnal KELL, a már egyszer kitaláltam valamit...
Na azt hiszem Szonjuska meg fogja egy picit változtatni ezt a hozzáállásomat, úgyis ő lesz a főnök mostantól.

Ciki nem ciki, de én már kis gengszternek hívom :D Van egy megérzésem, hogy milyen lesz, azt hiszem nagyon ki fogja kényszeríteni magának, hogy körülötte forogjon a világ, mi meg boldogan fogunk engedelmeskedni :D:D:D
vjulcsi

Sziasztok!

Rencsikém, remélem, jobban vagytok már!
Csomee! Milyen szépen nőddögél a drága! Látod, nem lesz itt semmi baj!

Én inkább Libus klubjához csatlakozom. Én egy lusta itthon ülős Bika vagyok. Csak nagyon ritkán jön rám a mehetnék, akkor is gyorsan elmúlik. Mondogatjuk is Petimmel (ő is Bika,de még inkább a kínai horoszkóp Bivalya illik rá), hogy ha meg lesz Nimóka, akkor nagyon erőt kell vennünk magunkon, mert egy gyereknek élmény kell minden mennyiségben!

Tegnap sikerült beszereznem némi cuccost a Babcinak, csupa komoly dolgokat (körömolló, fülpucuka, üvegmosó kefe :lol: ), meg az öcsém lányainak kariajándékot. Bogcsa porszívót kap (szerintem fogja értékelni!), Zsozsi meg zenélős csiguszt. (meg ami ezen felül jár, néhány plüssdög, rucikák...stb.)
És van csizmám is végre!!!! Elég gáz volt már sportcipőben járni december közepén, de eddig nem találtam egy megfelelőt. Most meg egy számmal nagyobbat vettem, hátha eltesped a lábam jelszóval.

Julcsikám, úgy látom,a te szíved is inkább a bézs felé húz...ugye?
Igen, mindenütt olyan 1250g körüli súlyt írnak a 29. hétre, ezért is lepődtem meg tegnap. Eddig tök szabvány gyerek volt, a pocakom se túl nagy, nem gondoltam volna, hogy ilyen súlyban van már. Meg szerintem az extra hosszú combcsontja is megnyomja a kalkulációt, mert azt is beleszámítja a program a súly kiszámításánál. Szerintem emiatt pl. nincs is 1.60 a súlya.
Rencsikém, kérdezted a bucikáját. A hosszanti átmérő kicsit nagy (10.43), de keresztben nem annyira (7.38 ). Két oldalról kicsit lapított a búrája szegényemnek. (fejkörfogat HC: 27.94, haskörfogat AC: 25.36, combcsont FL: 6.30 ) Azt mondta a csajszi, így nem okoz gondot a kibújásnál.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

na megjöttem én is , voltunk kicsit csavarogni délelőtt...megvettük a káposztát , harasztot, darált diót, mákot meg megrendeltük a pulykát. Ezek mind háztájiak, nem szoktam boltba venni, ki tudja mit raknak bele, sztem az a dejó még diót nem látott életében , ráadásul utálom az igy előre agyoncukrozott bolti dolgokat, úgyhogy inkább megveszem a paraszt néniktől, ahol tényleg dióból van a dió meg kukoricával van etetve a pulyka. :wink:

moncsika
Ezekszerint a bikák sem egyformák, náluk a férjem az, és örökmozgó, állandóan nyüzsög, 1 percig nem bir nyugton maradni, rosszabb, mint én. :lol: , például egy filmet nem tud végignézni, úgy tétlenül :lol: , hogy csak ül és nézi,közben kimegy kukoricát pattogtatni, hoz be inni, stb, mindig kell, hogy mozgásba legyen.
Örülök, hogy szép nagy Nimródka, tényleg úgy ahogy julcsika irja igy azért már megnyugtatóbb, mondjuk azért tudod ezeket a súlyokat becsülni szokták, szóval igy el is mérik néha, de azért biztos szép erős, látszik a képeken is. :wink:

libuska
Én se vagyok az a ráérős tipus, nekem a tesóm ilyen és hülyét kapok tőle. :lol: Már bocsi, most ezt nehogy félre értsd , nem úgy mondom, de ha valaki olyan tipus, hogy mindig megy, pörög csinálja a dolgokat annak őrjitő tud lenni, ha valaki igy le van lassulva.Gondolom nem véletlen, a mondás, hogy zsák a foltját megtalálja, biztos mindenki olyat választ maga mellé amilyen ő maga.
Igaz ami igaz a mi ritmusunkat elég kevesen tudják felvenni, sokszor van olyan, hogy mi olyan gyorsan mondunk, csinálunk mindent, hogy más még fel se fogja miről van szó, mi meg már meg is csináltuk :lol: :lol:
chilike1

bodzika
Tényleg mesélhetnél nálatok hogy van a karácsony. :wink:
Nálunk elég nagy a család és mindenki összejön, igaz idén nem jön fel a férjem nagypapája, mert már idős 80 éves és fárasztó neki az út, de másnap mi megyünk le hozzá az egész család. Ma meg megvettük a káposztát (10 kiló káposzta, kb 40 -50 db haraszt, ) holnap viszi le neki a férjem meg a füstölteket, tölteléket, darált húst, gerslit, stb. minden évben ő csinálja a töltött káposztát,már alig várom,úgyhogy még jól birja a kisöreg, szerencsére! :lol:
Már nagyon várja ő is a lányokat, dédijük lesz, akárcsak a párom lányának, meg a sogornőm lányának, szóval már 4 dédunokája lesz! :lol: :wink:

julcsika
Igen nagyon szép a bézs és tényleg olyan aranyba nyúló a szine. A minimanóba ki van téve a jane ikerkocsi az is ilyen bézs szerű, de mégsem ennyire szép a szine, mint amilyen a képen van.
Na most mennem kell, de jövök még :wink:
chilike1

Halihó!!!

kicsit jobban vagyunk, bár még nem jól....

Csommekám, mesélj már, hogy milyen ez a terhesség az elsőhöz képest! vannak rosszullétek? hogy bírod Kittike mellett?

Most rohannom kell sajna, mert tanu lettem egy rendőrségi ügyben, és mivel megmondtam hogy nem megyek be a rendőrségre mert most szültem, 5re kijönnek ide hozzánk....már alig várom :?
na pusz

Kép
rencsi79

Chilike, áruld már el, mi az a haraszt! :shock: Teljes homályban vagyok!!!

Én se vagyok teszetosza, vagy béna. Filmet épp úgy nézek, mint a férjed :lol: , csak menőkém van ritkán. Meg nem vagyok egy Adj' Uram,de rögtön - típus.

De mi az a haraszt, amiből 40-50 kell???. :roll: :roll:

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Chili, Julcsi! Hát, kedves kis oroszlán kismamijaim, el kell keseritselek titeket! A halak jegyű gyermek és ember nem jellemző, hogy kis gengszter legyen, meg a maximális pörgés sem jellemző rájuk! Ellenben a jó hir: no 3 éves dackorszak, no végeláthatatlan tinédzserkor... Julcsinak még van esélye, hogy Szonjus átcsúszik a kosba, de Chili, neked mindenképpen halak lesznek a csajok! :lol:
Egyébként réjöttem, hogy nekem biztos ezért nem engedte a Jóisten az ikreket, mert tudja, hogy amilyen lassú vagyok, egy babával is elég lesz boldoulnom egyszerre. (A páromról nem is beszélve, neki még újszülött baba se volt a kezébe soha...)

Bodzi! Én is kivi vagyok, milyen nálatok a Karácsony!

Moncsiga! Nagyon jó kis cuccokat szereztetek be! Ügyik vagytok!
Ne aggódj Nimród méretei miatt, hála a Jóistennek, hogy nem picike! Én egyfolytában azért imádkozok, hogy nőjjön a babám és a végére legyen legalább 3 kilós. :wink:
Az való igaz, hogy fel kell pörön, és ezzel nekem nincs is gondom, kirándulást pl. nagyon tudok szervezni, meg egyéb szabadidős pogramot... Majd arra kell rászoknom, hogy napi fél-egy óra babakocsis séta, mert ugye most én úgy magamtól nem ndulok el a vakvilágba sétikálni.

Kép
kislibus

Moncsiga! Én gyanitom, hogy a haraszt az a leveles savanyúkápi, amibe a husit csomilod! De ezt csak gondolom, mert sok emberre sok kápi kell...

Rencsi! Örülök, hogy jobban vagytok! Mi ez a rendőrségi ügy? Atyagatya, remélem nem sokat tartanak fel... :shock:

Kép
kislibus

Én inkább a gerslire lennék kivi, hogy az ugyan mi a szösz..... :shock:

Kép
kislibus

No megyek is, még a portörlésből a szoba felle hátra van, porszivózni is kell utána.
Dobáltunk ki egy rakás cuccot is, meg jópár virágomnak megadtam a kegyelemdöfést... Mind kinyiffan ilyenkor télen, bezzeg nyáron még virágoztak is... :(
Aztán ma még szánkózni is kell menni, esett egy kis friss hó. :D

Kép
kislibus

kislibus
:lol: :lol: :lol: :lol:
De jó fej vagy, nevettem egy sort a hozzászólásodon :wink:
Igen, egyébként én úgy érzem, hogy az én habitusommal simán ellátok 2 bébit, aztán majd meglátjuk, remélem tényleg igy lesz :lol: :wink:
Júniusban tervben van, hogy elutazunk, már ettől is mindenki előre ki van borulva, én meg tök lazán veszem, pikk-pakk "feldobom" a lányokat a repülőre, aztán már indulhatunk is :lol: :lol:

Júj, de jó ez a hóesés!!!Olyan nagyon szép!

moncsika
Óóó, én ilyet nem is mondtam :lol: , hogy teszetosza :lol:
Férjem nagyon menős, mindig kell valamit csinálnia.

Figyeljetek csajszik.
a gersli az árpagyöngy vagy hogy hivják más néven, ezt rizs helyett szokták a töltelékbe tenni, mert sokkal finomabb, lágyabb az ize. A haraszt meg a káposztalevél, amibe a töltés kerül. Ezt mindig ki kell válogatni(legalábbis a mi családunkba), mert a vastag levél nem jó, csak a szép hajszálvékony. És igen, nagy a család azért kell ennyi. Ez még semmi, képzeljétek felhivtuk tatát, hogy holnap akkor visszük a cuccot és mi kell még neki, erre 10 percig mondta a magáét, hogy Áááá nem lesz az elég! vehetettek volna többet! :lol: :lol: , mert ő 12-15 kilót szokott venni!
Azt még nem is mondtam, hogy egy egész füstölt csülök is kerül bele, meg oldalas is!
Na mindegy, ez már csak ilyen dolog az öregeknél, párom meg mondta neki, hogy nem baj, ha nem elég, akkor mi majd nem eszünK!!!! :lol: :lol:
Ma mondtam is a férjemnek, hogy jó lesz, ha mi egyszerre öregszünk meg, mert legalább egymást könnyebben viseljük majd el, mert az öregkor, már nem egyszerű!!!
chilike1

Sziasztok,
csak gyorsan:
Julcsi írtam pü-t megkaptad??

Moncsi,
szuperek a képek. A fütyis dolog nem semmi:)) Most azért megnyugodtál ugye? Nem aggódsz már annyira, ha nincs egész nap ugra-bugra, így hogy láttad is, hogy mindene megvan, szépen fejlődik.

Rencsi,
szegénykém, azt hittem, már vége a rosszullétnek, erre itt ez a betegség. Domika már jól van ugye? Eszik azért rendesen? Mennyit hízott?

Bodzi, köszi a jóslatot! pusszantás

Libus, te mindig takarítasz?
A Halak tényleg nem túl pörgös tipus. Te külsőre is Halak vagy + a foglalkozásod is tipikusan az.
Én a pörgös tipusba tartozom. Ikrek ascendens miatt, uralkodó bolygóm+ Holdam az oroszlánban. Amúgy rák vagyok, de ez csak az aggódásban ,jön elő, meg otthon lustibb vagyok, de nem sokat vagyok otthon:)

Chilike,
viszont messze nem vagyok ilyen alapos háziasszony ,mint te! És hova fogtok utazni? Hol lakik a dédi? Ilyen hóban azért nem egyszerű menni sehová. Mi hófociztunk az előbb fél óra alatt szétáztunk. Hozzánk is jönnek vendégek holnap, nincs valami egyszerű süti recepted?
A mehetnékkel én úgy vagyok, hogy imádok menni, de olyan is az életem, hogy állandóan valahová menni kell. Most a szabi alatt csak holnap nem megyünk sehová, akkor meg hozzánk jönnek. Igazából várom már, hogy pihenhessek egy kicsit , úgy ,hogy nem csinálok semmit 1-2 hétig. Ez is olyan, hogy majd, ha terhes leszek...,de mikor meg a transzfer után itthon voltam, megőrültem 2 nap után. Szóval tudom mit érezhetsz!
miciona

miciona
Heves megyében lakik a dédnagypapa. Szegény mama elment 3 éve, igy már a tata se olyan lelkes, mint régebben, de zaért még jól birja. :wink:
Nincs messze, csak 60 kilóméter,általában úgy van, hogy mindenki itt van nálunk, de idén tata nem ön fel, úgyhogy mi megyünk le másnap. A mi az azt jelenti, hogy az egész család aki pesten lakik. Mi, párom, 2 öccse+barátnői, +huga, annak a férje, kislánya, meg az anyuék. szóval igy se leszünk kevesen, Tata fiai, lányai is lent laknak, szóval aok családjai is ott lesznek.

Nagyon sok jó receptem van, főleg régi szakácskönyvekből szoktam a hagyományos sütiket sütni, de most inkább adok pár jó oldalt, nézd meg hátha találsz valamit, azán ird meg melyiket csináltad meg! :wink:

www.nosalty.hu
www.andi1976.gportal.hu

most hirtelen ez a kettő jutott eszembe :wink:
chilike1

Ja, itt a hiba a haraszttal! Én szabolcsi lyány vagyok, mi nem töltünk savanyúkápiba husit, csak édesbe és azt paradicsomosan esszük. (emlékszem, ezt egyszer már kitárgyaltuk)

Igen, Micike, nagyon megnyugtató volt látni őt.
Itt is havazik du. 2 óta, most készülünk egy sétára. :lol:

Még ehhez a pörgősséghez: én valahogy olyan vagyok, hogy nehezen indulok neki a dolgoknak, a programoknak. Ott lenni már szeretek, csak nehéz rávennem magam az indulásra. Egyáltalán nem vagyok lassú, csak nem szeretem fölöslegesen pazarolni az energiáimat. Mindent megcsinálok amit muszáj, de semmi fölösleges ugrabugra! Jó, elég rólam ennyi! Kit érdekel?!

Azt már én is néztem, hogy a Halak babák nem túl nyüzsik. Pörgetni kell őket, hogy lendületet kapjanak.
:lol:

Mentem, kiprószilom az új csimmámat, mennyire csúszik.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Sziasztok,

Mindjárt lekókadok, úgyhogy csak gyorsan jövök, már az előbb elaludtam a kanapén...

Szóval megvettük a narancsszínű babakocsit! Igen, mielőtt odamentünk, a bézs felé hajlottam már inkább, pláne, hogy páromnak is az tetszett jobban, de amikor ott megláttuk a bézs Cam-ot, meg kihozattuk a raktárból ezt a téglaszínt, olyan egyértelmű volt a páromnak meg nekem is, hogy legyen inkább a tégla. Igy viszont haza is hozhattuk, lent van becsomagolva a dolgozóban, de holnap összepakolom, meg gyakorlok egy kicsit. Majd csinálok képeket, jó? Annyira szép, és olyan hihetetlen, hogy egy ilyen van a lakásunkban... :oops:

Micike,
Nem láttam, hogy írtál, de azóta válaszoltam!

Halak babák: nekem az aszcendensem halak, szóval van egy kis fogalmam róla... azt egyáltalán nem bánom, ha nem lesz nagyon pörgős, a gengsztert nem is erre értettem. Hanem hogy annyira tudni fogja, hogy hogy csavarjon mindenkit az ujjai köré... apukája még nem is tudja szerintem hogy mennyire reménytelen a helyzete :D Na de ki tudja milyen lesz? Majd meglátjuk, olvastam, hogy ugye nem szabad, hogy az embernek ezzel kapcsolatban elvárásai legyenek... majd megszületik, megismerjük, és megtudjuk tényleg gengszter-e :)
vjulcsi

Hello Drága Hölgyeim!

Okoska közbeszól!
A harasztok általában a spórával szaporodó növények( páfrányok). Ide sorolódnak még a zsurló félék.
Csak azért kottyantottam ezt közbe, mert mint tudjátok
" ...nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja!", ami azért a káposzta esetében elképzelhetetlen, szerintem, hogy zörögjön! Kicsit meglepődtem, hogy kerül a töltött kápiba a haraszt?
Érdekes lenne utána járni, milyen uton módon alakult ki ez a tájszó heves megyében.
Remélem Chilikéék töltött kápija nem fog zörögni, a szél meg, mint tudjuk elég szépen fú, ha káposztát eszik az ember fia/lánya! :lol:

Üdv
Sajo
sajo

[quote="vjulcsi"]A írta:vjulcsinnyira szép, és olyan hihetetlen, hogy egy ilyen van a lakásunkban...

Julcsi! Olyan drága vagy!
No ettől megint elszorult a torkom és könnybe lábadt a szemem!
sajo

Sziasztok!

Moncsiga! Engem érdekel, hogy milyen vagy! (ez is halak vonás, hogy az eber habitusának-lelki világának megismerése fontosabb mint a külső.) :lol:
Jó volt a séta? Itt annyira szakadt a hó tegnap esste, hogy nem volt kedvem végül szánkózni, de most olyan gyönyörű nagy friss hó van, és a felhőkön átszendereg a napocska, ugykogy ha apácska felkelt, irány a haw!!!

Chili! Örülök, hogy megmulattatalak! :lol:
Utaztatni különösebben én sem félek a gyerkőcöt, csak repülőn nem tetszenek a most érvényben lévő szabályok (egy babának egy cumisüvegnyi tej, vagy tápszer vihető fel, stb., ami azért elég necces...). Meg bizonyos országokba nem utaznék babával, mert sokminden ellen az ilyen piciket nem lehet még oltatni. De magyarországon belül i is menni fogunk, ismerünk egy csomó kirándulóhelyet, ahová babával, meg egy jó kis terepjáró babakocsival nagyon jól el lehet időzni!!! :lol:
Kaja tekintetében az öregek ilyenek. Aki háborús időket élt meg, az pláne. Nem volt mit enni sokszor, igy fontos, hogy ha vendég jön azt jollakasd és a legfontosabb dolog, hogy étel legyen elég. Az én mamám is ilyen, mindig tömne mint a libát. :lol:

Miciona! Dehogy takaritok én mindig csak most ugye vártam anyura a karácsonyi nagytakival, ő nem "tudott" jönni, igy most párocskéval meg egyedül kell mindent megoldani. De ma még a konyha van hátra és készen vagyunk!!! :D
Rák vagy? Hú, hát nem az a tipikus rák! Ellenben a férjem az: lusti, otthonülős, családcentrikus, makacs (mondjuk ez nem tipikus, csak tud ilyen is lenni a rák.) De arra alig lehet rávenni, hogy kimozduljunk, te meg irod, hogy folyamatosan mész! Ezt egy rákról el nem tudom képzelni! :lol:
Azt viszont mondd meg, hogy az aszcendensemnek hogyan tudok utána nézni, mert nem tudom, hogy nekem mi!

Julcsi! Tudod, nekem az elejétől a tégla tetszett! És tudod, murphy törvénye szerint a következő babátok kisfiú lesz. :wink:
Nehéz elhinni, de ott van! Majd amikor tologatod benne Szonjust! :D

Holnap uhu, rám meg megint rámjött a frász... Mindig uhuk előtt, annyia elkezdek félni, hogy rossz hirre megyek... Ez nem normális dolog, más úgy várja az hut, hogy majd kiugrik a bőréből én még most is szorongva.... :?

Sajó! Azért a vasárnapi harasztos értekezésed felviditott! :lol:
Veletek mi újság, mikor fogtok kezdeni? Jucus izgul már, vagy higgadt profizmussal tekint a dolgok elé???

Kép
kislibus

Jó reggelt ezen a gyönyörű napsütéses napon! Olyan szép minden, hogy tiszta fehér, és rásüt a nap. Kár, hogy a séta ma nem fér nekem bele :(

Képzeljétek reggel felkeltem és elkezdtem pakolgatni a babakocsit, mindegyik részt rászereltem, leszedtem, rátettem a lábzsákokat meg a napellenzőket, hú, jól elfáradtam :)
Most itt áll minden a nappaliban, teljesen betölti a helyet, de annyira szuper! :)
Férjem még alszik, én meg jó elfoglalt vagyok, itt a cica, ráadásul a hidegre való tekintettel beengedtük a majmokat is, úgyhogy most négyesben vagyunk lent :) A nagyobb kutya (a beteg) azok után, hogy tegnap bent volt, ma reggeli után megint kitettem a kertbe, hogy ugye végezze el a dolgát. Jaj ha láttátok volna azt a szenvedést, amit rendezett, sírt, közben nézett rám a boci szemeivel, próbált leülni de úgy, hogy közben nem tette le a popóját, mutatván, hogy neki ez annnnyira hideg :) Na jó, sokat nem kellett győzködni, megint bent vannak :)

Most répatortát kell sütnöm mert du. megyünk vendégségbe, gyönyörű napot nektek!
vjulcsi

Libuci,
Szánkózd ki magad helyettem is, én is úúúúgy mennék!
Csak vigyázz magadra, semmi vagánykodás :)

Sajó,
Hmm, az értekezésed tényleg jó :) részemről no comment, annyira fogalmam sincs, mi az a haraszt. De az tényleg fura, hogy miért zörögne a káposztalevél? :D
vjulcsi

Sziasztok!

:lol: :lol: Nahát, annyira jó Titeket olvasni!
A pörgéshez én annyit tennék hozzá, hogy én ikrek jegyű vagyok legszívessebben a Himalája tetején, vagy a legmeredekebb sípályán lefelé száguldanék, de ott van a halak aszcentesem, imádok ábrándozni, kényelmes fotelba bevacckolni magam és olvasni, közben Mozartot hallgatni...... Képzelhetitek micsoda szélsőségek dulhatnak bennem! :lol: Tegnap az én kényelmes bak férjemet rávettem egy hegyi túrára , 5 órát mentünk, jól eltévedtünk, imádtam!! Ma nagyon ráérős vagyok! :wink:

Julcsi, örülök, hogy sikerült kiválasztani a baba kocsit, és ilyen ügyesen hozzá is láttál összerakni! Nagyon sok örömöt kívánok hozzá!

Chillike: Annyira jó Téged olvasni! :wink: Megjelenik a lelki szemem előtt az egész család, ahogy sötök-föztök. A Tata, ahogy méltatlankodik, hogy kevés lesz! Annyira tetszik nekem ez a családi összefogás! Nagyon ügyesek vagytok! De, hogy is bírnátok itt hagyni ezt a drága familiát? :wink:
emerenc

Libuskám, mit kézmüveskedsz otthon? Én karácsonyra asztaldíszeket szoktam gyártani a családomnak, ez az ajándék, megsértödnek ha nem kapnak, én is nagyon élvezem, gyönyörű díszeket teszek bele, és többnyire éjszaka álmodom meg kinek milyent fogok csinálni, általában anyunak több félét, mert ő annyira színes egyéniség, hogy nagyon tud inspirálni. :D

Moncsiga: nagyon szépek Nimródról készült képek!

mennem kell, mert én fogok vigyázni a barátaim gyerekeire, keresztlányomra a széllelbélelt bátyára, mindig álmos nagy tesójukra! Annyira jó fejek és olyan mások ! Baromi érdekes! :D
emerenc

Csomee! Gratulálok! :D :D
Engem is érdekelne, mennyire más ez a terhesség mint a Kittivel.
Hogy bírod, hogy közben Kittit elkell látnod? Minden érdeklne! :wink:

Hanyatka: A poci képed, nagyon szép!!! Gyönyörű pocak!
emerenc

csak 1 percre jövök, mert leszalaudunk bevásárolni karácsonyra!
Gondolom már csak este fogok jönni... :lol: :lol:

Figyeljetek! (SAJÓ)Haraszt kérdésnek utánna néztem! :wink:
Én pesti vagyok(jobban mondva budai :lol: :wink: ), de a mi családunkba is harasztnak hivják a káposzta levele nem tudom miért, viszont most rákerestem a netten is, és itt is úgy találtam meg, hogy hozzávalók: 2 kg káposzta, 30 db haraszt(vékony levelű), (sajókám a serpenyő .hu oldalon checkolhatod a infóimat :lol: ) szóval ezekszerint ezt nem csak heves megyében, mondják igy! Na mindegy! A kisöreg 80 éves, kb 13 éves kora óta főz, jómagam több, mint 14 éve élvezhetem a nagyszerű izeket, amiket feltálal nekünk, minden alkalommal, nemcsak karácsonykor, hanem mindig , ha megyünk hozzá vendégségbe, szóval különösebben nem aggódom a töltött kápi miatt! :lol: :wink:

julcsika
De szupi, hogy megvetteétek a babakocsit és hogy már össze is szerelted, nagyon kis profi vagy(magamra is ismertem :wink: :lol: ).
Nekem a kutyáim imádják a havat, olyan cuki volt az egyik tegnap, állandóan megfetreng a friss hóba és az egész fejét beboritotta a hó, sötét barna folt van a szeme előtt, de az se látszódott ki mindenhol fehér volt. Annyira imádom!
Nálunk a páromék most takaritják el a havat, de óriási a hó, hihetetlen, hogy 1 éjszaka alatt ennyit esett!
chilike1

emerenc
Szerintem tök jó, ha valaki ilyen sokoldalú, legalább nem unod meg magad :lol: :lol:
Nekem is van egy lustább oroszlán oldalam, de a férjem nem hagyja kibontakozni :lol: , még most is terhesen, ha nincs kedvem felkelni és csak fetrengek, forgolódok az ágyban, akkor addig birizgál, vagy kitalál valamit, hogy mindenképp fel kelljen kelnem!
Hát ezt nem mindig élvezem, de már volt időm hozzászokni :wink: .
Ja és nálunk az a szokás, hogy nekem nem lehet olyan, hogy van valami bajom, úgy hogy csak külön az az én bajom legyen, mert az mindig van neki is!! :lol: :lol: Most például nagyon fájnak a térdeim, azt mondják, hogy ugye amiatt, hogy másképp van a súlypontom és nem hajolok, inkább guggolok, stb, na mindegy ezeket ő meg se hallja, amikor mondom neki, hogy:Jaj, nagyon fáj a térdem, ez a válasza: Még nekem is! :lol: :lol: Na igy inkább nem is fáj semmim :wink:
chilike1

julcsika
Ne aggódj az uh miatt, ezzel szerintem mindenki igy van, de minden rendben lesz, tuti :wink:
A mi családunkba is alapvető dolog, hogyha jön valaki megkináljuk étellel, itallal, nekem az a furcsa, ha máshol nem igy van. Pont a napokban voltunk valahol rokonoknál, de csak úgy beugrottunk, szóval nem vendégségbe mentünk, és élményekkel teli mesélték, hogy voltak disznóölésen és milyen jó volt, mennyi mindent hoztak haza, stb, stb, de "elfelejtettek" megkinálni! Isten látja lelkem, nem ettem volna, nem is voltam éhes, de nekem ez annyira fura, álunk az az első , hogy kirakok mindent az asztalra és aki amit akar abból vesz!
Tatánál viszont tényleg mindig nagyon sok a kaja, viszont ő úgy főz, hogy mindenkinek csomagol is. Ez már igy megy évek óta, meg, hogy mindenkinek kedveskedik a saját kedvencével, én például imádom az erős lecsót(igaz ezt most egy ideje kihagyom), de nem volt olyan alkalom amikor nyáron mentünk volna, hogy az ebéden kivűl, ne csinált volna nekem külön lecsót. Ha nem birtam enni belőle, akkor becsomagolta :wink: , de nem csak rám gondol, hanem mindenkire. Van aki a sztrapacskát szereti, van aki a pörköltet és ezeket ő mind külön megfőzi és az ebéd mellé tálalja, szóval ételből nincs hiány sose. Pont tegnap úgy kiváncsiságból kiszámoltam kb hányan leszünk most karácsonykor(sokan nem tudnak eljönni, tesóm például elutazik a kisifiával,tata fiának a lánya kinnt él németországba, ők se biztos, hogy haza tudnak jönni, stb, stb) és igy is leszünk kb 30.-an és ez még csak a szűk családi kör! :lol:
És ezek tényleg csak a legközelebbi rokonok, mondjuk az igaz, hogy tatának is 4 gyereke van, meg a páromék is 4-en testvérek és ugye többnyire mindenkinek van valakije. :wink:

Na kellemes napot nektek, majd este még jövök...

moncsika milyen volt a séta?
chilike1

Na még gyorsan annyi, hogy én 2 halak embert ismerek, egyik apum másik a barátnőm, mindketten kifejezetten szép emberek(jó apukám már idős, de korom fekete haja van és átlátszó kék szeme!! mindig mondták is neki, hogy engem a postás hozott, mert nekem tejfelszőke hajam volt, mostmár kicsit sötétedett, de még igy is szőke maradtam), a barátnőm is szép csaj, magas, hosszú combú, ékony, de jó csipője van, stb, szóval emiatt nem kell aggódni, úgy látom a halak jegyű emberek azért jó szériába tartoznak! :lol:
Viszont a természetük ég és föld, apukámat abszolút irányiatni kell, nincs egy önálló gondolata, nógatni kell , hogy valamit csináljon, a barátnőm viszont "üzletasszony", egyedül vezet egy céget, abszolút megáll a lábán, segitség nélkül is. Viszont mindkettő olyan álmodozó tipus, és ahogy látom a párválasztásban nagyon meg kell gondolni, kit váálasztanak, mert a gyengébet nem szeretik, az erősebb viszont elnyomja őket! Na mindegy, erre még van időnk kiokositani a csajokat!
chilike1

ja arákhoz meg még annyit, hogy a párom lánya is rák és tiszta olyan, mint kislibus a férjed.
Állandóan itthon lenne, tini létére, úgy kell erőszakkal kirobbantani a lakásból. És tényleg családcentrikus is, meg makacs is, viszont nagyon mélyérzésű és agyon érzékeny, néha olyanokon sirva fakad amit én fel se vennék!
chilike1

Chili! Pérod lánya tényleg olyan mint a férjem!!! :lol:
Jó vásárlást, remélem már a rendes kocsitokkal mentek, mert iszonyat nagy ám a hó!
Nomármost, már a töltöttkápiól is elolvadtam, de ez a felsorolás igy, hogy lecsó, sztrapacska, pörkölt.... Már megint olyan éhes lettem ahogy olvasom ezeket a finomakat!!!

Julcsi! Nem vagánykodunk, de azért egy-két enyhe lejtőn belefér egy-két csúszás. Hadd szokja a baba, jövőre már vihetjük őt is! :wink:
Jó lehetett a babakocsit pakolgatni!

Emerenc! Ajándékokat csinálok (gyöngyállatkák) meg a lakásba diszeket. Most az egyik vitrás fügönyöm helyére csináltam egy hóember kompoziciót, ami a tartóról lóg le, mellette hópihék. Ezt filcből. Gyöngyökből csináltam csillagot, ezt ráerősitem egy adag összekötözött, masnival átkötött faágra, de most azon dilemmázom, hogy lelógjon-e róla, vagy erősitsem rá a fenyőágakra... :lol:
Jó nagyot túráztatok! Én utálok eltévedni, de mindig sikerül! Lehet, hogy a kényelmes bak férjeddel azért is illetek össze, mert van egy nyugisabb éned is! Viszont az nagyon jó, hogy tudod őt motiválni is ha kell. :lol:

Kép
kislibus

Na mi van sehol senki nem volt ma? Hoool vagytoook kismamik és leendő kismamik! :wink: :lol:

Mi megjöttünk a bevásásrlásból, a Coraba akartam volna inkább menni, de a Tesco közelebb van és kijött értünk a sogorom, úgy mentünk el együtt az ő kocsijával. :wink: Nagyon nincsenek letakaritva az utak, csak a főutak viszonylag járhatóak, de a kis utcák amk itt nálunk is vannak,az tiszta hó!!
Na megvettem mindent a karácsonyi sütés, főzéshez. Halat nem vettünk, mert azt a párom fogta ki még a nyáron :wink: , pulykát meg ugye meséltem, hgy házit rendeltünk, úgyhogy csak a sütikhez, köretekhez valót vettük, meg az egyéb "apróságokat" egy vagyonért :lol: .
Viszont nagyon, de nagyon megéri elmenni most a tescóba, olyan édi baba cuccokat vettem fillérekért, hogy az csak na! Képzeljétek 50% leárazások vannak, tündéri rugik 900 ft, kiskabátok, bodyk, minden van, nagyon szépek és nagyon olcsók. Vettünk előkét 3 db-os nagyon édi 350.-, bodyk 5db -os 550.-, gyönyörű kis overallt láttam, de olyan vastag bolyhos anyagból 3000.-ért, igaz azt most nem vettem, de tuti vissza megyek még bevásárolni, csak most nem akartam túlzásokba esni. :wink:
Vettünk a sogornőm kislányának Barbi babát , a párom nagylányának meg megvettük a Twilight-ot könyvben, mert nem akarta filmen megnézni, örülök is neki, ha olvas, én is imádok olvasni., :wink:
És még úgy néz ki a párom ajándékát is el tudom intézni, mert a sogoromnak leirtam pontosan mindent , meg odaadtam a pénzt, ha minden jól megy, akkor holnap el tud menni megvenni és szenteste csak hozza majd becsomagolva. :wink:
Úgyhogy nagyon ügyike voltam ma(is) :lol: :wink:
chilike1

Chili! Hú, jól bevásároltatok! de vennék már én is mindenféle babaruhát! Node ez lesz a 23-ai program, ha ma minden rendben lesz a babóval! :)
Örülök, hogy sógorotok kocsijával mentetek ezeken az utakon! Itt is csupa hó minden, itt még a nagyobb utakról is a kocsik takaritják a havat, dehát ez van, vidékre nem jut hókotró....
A babarucikról nem csináltok képet??? Olyan jó lenne nézegetni őket! :D

Megvolt ma az AFP vérvétel, lehet, hogy szerdán meglesz, de az is lehet, hogy csak januárban, mert itt nem dolgoznak a két ünnep közt a laborban, Kisarcsára meg nem megyek be érte...

Úgy várom, hogy ez a nap jó gyorsan elteljen.

Estére be engedtük a kutyunkat az előszobába, mert nincs neki kutyaháza, lent ugyan van egy sufni, tavaj ott alakitottunk ki neki helyet, de nem ment be, túl messzi van neki a háztól... De nagyon jó kutya volt, nem ment be se a konyhába, se a fürdőbe, meg hozzánk se jött be, úgyhogy megértette, hogy neki most éjszakánként az előszoba lesz a helye, ha ilyen minusz 20-ak lesznek. Cserébe a szőnyegét, amit én az előszobában a fel mellé tettem, azt a mi szobánk ajtaja elé húzta, reggel úgy kellett akadálytugrani, hogy kijussak pisilni! :lol:

No többiek hol vagytok??? Mindenkit elfogott a lázas karácsonyi készülődés???

Kép
kislibus

Jó reggelt!

Reggel 5-kor indultam ma dolgozni, úgy beöltöztem, mint egy Michelin baba, aztán annyira nem is fáztam. Igaz a metroig kocsival jöttem. 25.-én és 27.-én is jövök egész napra. Egy jó van benne, hogy a férjemmel egy helyen dolgozunk és úgy csináljuk a beosztást, hogy együtt legyünk. Na meg cserében a kolleganőm jön Szilveszterkor és Újévkor is.
Chilike, mézes-kókuszos kockát sütöttem végül. Szerintem jól sikerült:)
Jól bevásároltál! Úgy néz ki mégis érdemes volt a Tescoba menni. Bár a Cora sokkal jobb szerintem, a Tesco olyan ,mint maguk az angolok, egyhangú és stílustalan, de a baba rucik tényleg jók szoktak lenni.

Kislibus,
A kistarcsai kórház szülészetéről már érdeklődtél? Mert, ha sürgösen kéne menni, akkor a János nagyon messze lenne, nem?
Engem most novemberben ott műtöttek a cicimmel. Nekem elég messze volt , de a citológust ismertem és ő ajánlotta a sebészt is. A sebészeten mindenki nagyon jó, fiatal gárda van, de magáról a kórházról nem sok jót hallottam. Persze attól még lehet ott jó nőgyógyász, mint ahogy a citológus is ismert tanár külföldön is.
miciona

Chilikém, nekem nem hittél a múltkor? Írtam én, hogy Nimródnak is a Tescoban vettünk rucikat, meg takarókat. Annyira szép kislány ruháik vannak! Én rugit nem találtam még eddig sehol olyat, ami tetszett volna. Azt nem tudom, hogy ilyen nagyon bolyhos overállt kellene-e vennem,vagy nem.Sejtelmem nincs, mennyire rendezkedjek be meleg cuccokkal. Chilike, te mennyire bundázod be a csajokat? Egyelőre újszülött méretű (0-0) ruhát sem vettem,csak 0-3 hónaposakat, majd a végén meglátjuk, mekkora lesz Nimóka, kell-e neki egyáltalán olyan miniméret.

Képzeljétek, hogy jártam! Még az ősz elején vettem egy fekete bársony kismamanacit itt helyben az egyik bababoltban. Eddig nem nagyon hordtam (tartogattam a hidegre, meg az ünnepekre), így tegnap mostam ki először. Azt hittem megüta guta, mikor kiterítettem! Képzeljétek a jobb eleje tök más anyagból van, mint az összes többi része. Ahogy kicsit engedte a színét, meg nedvesen más lett az anyag textúrája, akkor lehetett csak észrevenni, hogy teljesen más színű, minőségű anyag. Délután visszaviszem. Remélem, együttműködő lesz a csaj, mert nagyon nincs kedven vitázni senkivel.

Libuskám, nem lesz gond az AFP-vel, nyugi! Vigyázz, át ne ess a kutyuson!

Rencsikém, hogy vagytok?

Julcsi, olyan irígy vagyok,hogy nektek már megvan a kocsi is. Mi olyan szűkösen vagyunk, hogy amíg nem muszáj, nem vesszük meg, ne kelljen még hónapokoig kerülgetni.

Most még azon filózgatok, hogy elmenjek-e a szakrendelőbe letapiztatni a méhszájamat, csak hogy nyugodtan fussak neki az ünnepnek. Szerintetek? Legközelebb csak 4-én megyek,és utoljára 2-án voltam Apánknál. Ennél mindenkiét gyakrabban ellenőrzi.

Micike, ilyenkor még komoly munkák folynak nálatok? Petim is dolgozik még ma, de már csak idióta sz.gépes játékokat játszanak a kollégájával.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Sziasztok lányok,

itt vagyok én is,csak már megint egész 7végén császkáltunk és estére olyan fáradt voltam,hogy csak nyöszörögtem.
Annyira rossz,mert hétköznap lustibb vagyok,nem nagyon van kedvem kimenni a hidegbe,aztán 7végére úúgy beindulok,hogy minden nap mehetnékem van.
Pénteken este is az utolsó pillanatban mondtam a férjemnek,hogy menjünk Obiba,karácsonyfa talpat meg díszeket venni,azt hittem legalább 9ig nyitva van,de ezek olyan kényelmesek,hogy 8kor minden bezár.Volt kb. fél óránk zárásig,de szerencsére már volt elképzelésem,hogy milyen színű díszeket veszek és hamar ment.
Aztán szombaton elmentünk Köln mellé egy babaáruházba,vettem két olcsó szopis melltartót meg betéteket meg Patrikának egy zörgős plüss nyuszikát.
Arra gondoltam,hogy ezek az olcsóbb cictartók jók lesznek az elején itthon és mikor már látom,hogy mekkora lesz a méretem elmegyek és veszek Triumphot.
Aztán Köln-ben a férjemnek vettünk télikabit,voltunk Ikeába kajálni és 7re értünk haza,nagyon fáradtan.
Arra volt erőm,hogy megnéztünk egy filmet az ágyban gépről és bealudtam.
Tegnap meg párom kollegájáéknál voltunk ebéden,onnan 8kor meg bevitt a városba,újabb csajos tali volt a nemrég megismert magyar kismamikkal,anyucikkal :)11re jött értem a párom,addig csacsogtunk :)
Ma muszáj pihennem,mert délután meg mennünk kell kajákat vásárolni,holnap el akarom kezdeni a sütést,szerdán meg a főzést.

Ahogy látom többnyire Halak és Rák jegyűeket emlegettetek,hát mi is azok vagyunk :)én Halak párom meg Rák és én nagyon ábrándozó,álmodozó,mély érzésű,lelkizős meg amint írtam néha itthon ülős,máskor meg napokig csavargós.Imádok utazni,ezért mindig szervezek valamit,többnyire a 7végi programokat is én találom ki.De ugyanakkor boldognak érzem magam,ha van egy erős támaszom(a férjem).Ő nagyon családcentrikus,néha túlzásba is viszi az aggódást,a gonviselést.Tegnap pl. képes volt visszafordulni,mert otthon felejtettem a sapkámat,persze mondtam,hogy kocsiban ülünk,de ő,hogy majd este szükségem lesz rá,mikor a kocsitól be kell sétálnom a kávézóig a lányokhoz.
De ilyenkor is imádom. :)
ennyit rólunk.

Julcsika,örvendek,hogy sikerült megvenni a babakocsit és hamar sikerült dönteni,egyértelmű volt,hogy élőben melyik szebb szín.Várjuk majd a fotókat.Amúgy én is ilyen összerakós vagyok :)

Chilike,tőled is a ruci fotókat.Nekem mindig bejöttek a tescos babacuccok,sajnálom is,hogy most nem tudok ott vásárolni,na de majd nyáron :)
Tök jó,hogy siekrült a kajákat is megvenni vagyis a hozzávalókat.
Irigylem,hogy ilyen szép nagy a család és mind együtt lesztek az Ünnepekkor.Na meg,hogy nagypapi ilyen jó erőben van és ilyen finomakkal kedveskedik,hát könnybe lábbadt a szemem,mert eszembe jutottak imádott nagyszüleim,akik hasonlóan,ahogy beértünk a házba már szedték elő a kajákat,hogy együnk.
Ők már több éve nincsenek köztünk és ilyenkor még jobban hiányoznak:(

Moncsikám,ha téged megnyugtat akkor menj el egy vizsire,semmiből nem tart.Az nem lenne jó,ha az ünnepnapok alatt végig idegeskednél,hogy minden rendben van-e.Persze biztos,hogy nincs okod aggodalomra,de ahogy neked jobb.

Libuska.Voltatok szánkózni,én is úúgy mennék:)
Véégre itt is havazott egész 7végén,szép fehér minden.Úgy szeretem.

Emerenc,köszi a pocak dicséretet.Remélem nemsokára mi is gyönyörködhetünk a Te pocakodban.
Nagyon drukkolok nektek és Micinek is,na meg persze mindenkinek a másik fórumról.

Rencsike,jobban vagytok?Domika éberebb kicsit?

Kép
hanyatka

ú,de hosszú lettem,bocsánat :)
megyek eszem egy kicsit :)

Kép
hanyatka

Ja,azt elfelejtettem írni,hogy pénteken este azért elolvastalak,mert nagyon vártam Nimóci fotóit és annyira édes pofikája van.Nem semmi,hogy milyen hosszú gyermek és mekkora súlyt saccoltak neki.
De biztos sokat számít a súlynál,hogy ilyen hosszú,nagy lábai vannak.nem?
És képzeld Moncsi,mikor a kukis képhez értem,elmosolyodtam és abban a pillanatban kaptam 2 hatalmas rúgást a lányomtól.Nemtom,hogy mit akart jelenteni,mondtam neki,hogy remélem nem azt jelezte,hogy neki is teccik ;-)

Kép
hanyatka

Sziasztok,

hasmenés elmúlt a torokgyulladás ráerősített, epdig már az összes gyógymódszert kipróbáltuk. Nemsokára jön hozzám a körzeti, mert kihívtunk, mert csak romlik a helyzet. Nem tudom mi lesz, mert gyógyszert csak úgy szedhetek, ha nem szopiztatok, akkor meg....mi lesz a tejemmel, olyan nehezen indult be :cry: na mindegy, mindig csak panaszkodni tudok....úgy mennék már kicsit hógolyózni nagyokat sétálni, imádom a havat!!!!

Domcsi nagy zabagép, tegnap éjjel evett 11kor fél 1kor és 2-kor....de inkább fent vagyok vele egész éjjel és egyen szépen, mint ami az elején volt, hogy azon kelljen parázni, hogy mikor kell visszavinni a kórházba. Egyébként tündibündi, megismeri a tej szagát és ha az én kezembe vab ,akkor a köntösömet eszi, mert állandóan a cicit keresi...fürödtünk már kádban, olyan kis megszeppent fejjel feküdt, de egyhangja nem volt :D

most rohanok,mert mindjárt itt az orvos

Kép
rencsi79

Csomee,Gratulálok!

Kislibus,nagyon fini lett a padlizsánkrémem,be is nyomtam már :)

Rencsike,kérdezted a bőröm,képzeld olyan szerencsés vagyok én is,hogy sehol egy csík.
Igaz titkon reménykedtem,hogy nem lesz gond,mert anyukámnak se volt egyik terhességénél sem(3 volt).
Persze azért biztos ami biztos alapon,kenegettük is olajjal,amit a dokitól meg egyszer gyógyszertárból is kaptunk.
Bementünk femibionért és egy kisebb zacsit telepakkoltak nekem mindenféle hasznos kencével,még a babának is van köztük.

Chilike,akkor beindult a táppénz folyósítás.szuper.

Kép
hanyatka

Sziasztok!

De jó hogy ilyen sokat írtatok megint :)

Chilike,
jaj de jó hogy megint sikerült rucikat venni! Én már ezer éve voltam Tescoban, inkább ide szoktam elszaladni a kaisersbe, mert a tescotól nagyon elfáradok, olyan nagy és sokat kell menni. De talán két ünnep között el tudunk menni férjecskével, bár ő többnyire dologzni fog :(

Micike,
Hát képzed, ma mentem volna masszázsra, és lemondta a csaj előtte 3/4 órával, mert beragadt a vonata... nem is bosszankodtam, gondoltam, nem véletlenül történt így... Lehet, valamiért mégsem kellett ez most nekem.

Moncsika,
Ha megnyugtatna a kukucs, mindenképpen menj el! Áratni nem árt semmiképpen. De azért azt tudjátok ugye, hogy a hivatalos protokollban nem nagyon szoktak ilyen gyakran méhszájvizsgálatot csinálni? Egy ismerősöm 3 héttel van előrébb, és neki még nem is nagyon volt, majd talán most lesz csak...

Hanyika,
Hogy te mennyit tudsz pörögni ekkora pocakkal :) Ügyes vagy hogy megint tudtatok venni cuccokat. A sütés-főzésre meg pihenj rá egy kicsit előre, jól teszed!

Libuska,
Most akkor nem volt szánkózás? :(
De kis okos a kutyád, hogy nem megy be sehova... Nekünk is az előtérben vannak, de mi csináltattunk egy üvegajtót a nappali és az előtér közé, pont azért, hogy ki tudjuk őket zárni, de azért lássuk egymást. Ha nem lenne ajtó, húúú, mi lenne itt. A kisebbik kutya (a kis vigonc) itt pörögne a bőrgarnitúrán, és kergetné a cicát :)

Rencsim,
Jaj szegénykém! Remélem a körzeti tud valami okosat mondani, jó gyógyszert adni! De Domika jól van? Domiapu és rosszabbul van, vagy 'csak' te? Nem tudnál még képet feltennni Domikáról, már biztos sokat változott az elmúlt napokban...Mennyit hízik egyébként?

Velünk most éppen minden rendben. Tegnap nagyon nem voltam jól, a vendégségben ugye ültem egész végig, és rájöttem, hogy nekem ezt nagyon nem szereti a hasam. Csak a vízszintes jó neki, egyébként picibaba is akkor érzi magát a legjobban (már ha a mozgásból indulok ki). Szóval estére már betonkemény lett a hasam, fájt is, úgyhogy gyorsan le is feküdtem, jól is aludtam, és reggelre nagyon jól lettem. El is szaladtam az ikeába az unokahugiknak kariajiért, és még terveztem az árkádba is menni. De nagyon büszke voltam magamra, mert mégsem mentem már be az árkádba, éreztem, hogy az már sok lenne, hanem hazajöttem, és tök jól vagyok! Aztán majd holnap árkád, mert még senkinek nem vettem ajándékot. Ezek szerint nekem most ennyi fér bele, hát istenem.
Viszont akkkkora sikere volt a répatortámnak. Hú csajok, ez nagyon finom tényleg, ha esetleg valakinek kell egy jó recept, csak szóljatok!
vjulcsi

Jaj még azt akartam írni, hogy Chilike, én meg most érzem úgy, mintha pár nap alatt nagyon sokat nőtt volna a babó. Olyan helyeken érzem, ahol eddig egyáltalán nem, felül nagyon, meg oldalt egészen, úgy meglepődtem, hogy hogy lehet ennyi helyen egyszerre??? :D:D:D
vjulcsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?