Új privát üzeneted érkezett!

Ma elég carul aludtam én is. Talán ez volt az első ilyen ramaty éjszakám. 12-ig testnevelés órát tartott a lánykám. 3-kor felébredtem, mert meghülyült a párásítónk. Addig kéne mennie, amíg el nem éri a beállított páratartalmat, tehát hajnalban 1/2 percenként ki-be kapcsolt. Felkeltem kikapcsolni. Nagy nehezen visszabóbiskoltam. 4-kor nagyon kellett pisilni. Kimentem. Visszafeküdtem, de már ekkor éreztem, hogy nagyon éhes vagyok és ég a gyomrom. Cukrosként persze nem kapunk ám be vagy két kekszet. Nem forgolódunk 5-ig, kimegyünk, cukrot mérünk és ha rohadt alacsony, na akkor kapunk be egy pár kekszet. Utána már 6-ig nem is aludtam el, mert apa akkor kelt. Fel akartam kelni vele, de azt mondta próbáljak meg mégis beszunyálni. Hát kb. 1 órája keltem. :) De remélem ez nem lesz rendszeres, este több ch volt az utóvacsimban, mint a vacsimban. A 10 gr. helyett. Panasznapnak egyenlőre vége. :)

stephie: Sajnálom hogy Szandi beteg. :( Mielőbbi gyógyulást neki.

lara: Csak nekem ezzel a szülés előtt 2-3 héttel az a bajom, hogyha eddig is azért nem oltattam magam, hogy a babába ne menjen át így semmi káros, akkor miből gondolják, hogy akkor nem fogok emiatt aggódni. Ezért gondolom azt, hogy beoltatom magam, mikor megszülök és akkor 8 nap múlva már kapja a baba az ellenanyagot. A szülés időpontja kicsit kézzel foghatóbb, mint a szülés előtt 2-3 héttel. Majd még meglátjuk addig.

reni: És nem kérdezted meg a párod, hogy az anyukája hogy van? Nem kellett volna megkérdeznie, hogy te mit szólsz a meghíváshoz? Én ilyenkor ha gonosz akarnék lenni, akkor semmit sem csinálnék és amikor beállít a kedves barátjával, akkor megmondanám, hogy bocs. Nem cipekedhetek, mert bekeményedett a hasam. Így jártak. Ne félj, akkorát égne, hogy legközelebb megkérdezne. Mi abban állapodtunk meg a párommal, hogy csak annyit kérünk egymástól, amit ugyanabban a helyzetben a másik is megtenne. Hát szerintem amit a párod kért, az már nem az. Bocsi hogy belepoff.
vicky79
Budapest III. kerület

Borinak igaza van, Reni!
Olyan még nem volt, hogy ne legyen valahogy! :lol:
A dolgok hipp-hopp megoldódnak - még ha az utolsó pillanatban is...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Reni: maradj csak szépen a seggeden!!!! :x :x

Nehogy már egy 30 hetes kismama menjen gyalog vásárolni, ne adj isten elcsúszol, tömegbe, meg még cipeld is haza. Én a helyedbe írnék egy sms-t hogy te azt vállalod, hogy összeírod a listát amit hozni kell a tescoból és ha már a haver is ott van akkor utána könnyebb nekik felhozni a cuccot meg a porszívót is ;) vagy ő vállalja a felelősséget ha beindul most a szülés? irgumburgum
Vegye már észre, hogy nem kockáztathatod a babótok és persze a saját egészségedet. Nehogy el merj indulni!
stephie

Reni, a sült csirke hasábburgonyával tökéletese, nehogy elmenj vásárolni... Mindent úgyse bírsz el, kajának meg több, mint tökéletes, amit találtál :wink:

Zuzmó,
a Suttogót azért tartják egyesek elrettentő szakirodalomnak, mert nem a gyerek igényeiből indul ki, hanem kb. beprogramozza a gyereket egy idilli napirendre.
Ez ha igény szerint szeretnél szoptatni, ill. felvenni a gyereket pl. ha sír vagy neki-neked igénye van rá, nem működik. Nem működik ez olyan babáknál sem, mint Lillu, aki pl. napközben nem volt hajlandó aludni :wink: Nekem se az igény szerinti szopi nevelési elveimhez, sem az én, sem Lilla napirendjéhez nem illeszkedett a program. Olvasd el nyugodtan, segít kialakítani a saját elképzeléseidet, de szerintem Neked, mint orvos és tanult lány ennél sokkal jobban fog menni a gyereknevelés. Én azt se bánom, ha valaki eszerint neveli a gyerekét, szóval aki hisz benne, annak bocsi érte :lol: de nekem nagyon nem jött be a könyv. :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

vicky : köszi az együttérzést, reni ügyben maximálisan egyetértek

még egy utolsó szó az oltásról aztán eldugulok. A babód a hazaengedés előtt,tehát max 1 hetesen meg fogja kapni a bcg oltást. Ugyanaz a triomesal van benne mint a H1n1 ben, ráadásul ugye azt közvetlenül. Pockosan legalább a lepény megszűri valamennyire. DE ez akkor is kiürülős higany (kb 1 hét)
A fogtömésben jelen lévő amalgám sokkal károsabb
stephie

Ildi: köszönöm,amiket a könyvről írtál. Az az igazság, hogy az első fejezetnél tartok, de máris van bennem valami ellenérzés, amit nem tudok megmagyarázni. Valószínűleg végig fogom olvasni, de nem fogom vakon követni :roll:

Reni: azért ezt mindenképp beszéld majd meg a férjeddel, hogyan is gondolja, hogy ilyen hülyeségeknek tesz ki ??!! Én tuti elküldtem volna a francba az enyémet és csakazértse főznék. (de én mostanában kifejezetten hárpia lettem a hormonoktól... :oops: )
zuzmooo

Szabi családjától a légzésfigyelőt kértük ajándékba és most hívtak, hogy inkább vegyük meg mi, nehogy rosszat válasszanak.
Én Angelcare légzésfigyu+bébiőrt szeretnék. Csak nem emlékszem melyikre írta Nóri, hogy a panel leárnyékolhat. Az AC401 -re?
És hiába olvastam végig az Angelcare honlapját, nem igazán világos, hogy mi a különbség az AC301R és az AC401 között (a 3 kontra 8 csatornán kívül). Ne haragudjatok, tudom, hogy már volt téma, meg is próbálok visszaolvasni.
zuzmooo

Köszi Csajok! Először én is elküldtem melegebb éghajlatra, de utána megenyhültem. Megint az a nagy szívem. Vásárolni eszemben sincs elmenni egyedül. Beraktam a csirkecombokat a sütőbe és majd sütöm a krumplit, ha már majdnem kész. (fagyasztottat sütök, még a pucolással sem kínlódok :twisted: )Ettől többet biztos nem csinálok. És megbeszéltük, hogy ebéd után elmegyünk együtt vásárolni és ahogy valaki is írta legalább a haverja segít cipekedni :lol: Után ameg visszamennek kocsit csinálni. Ez szerintem jó kompromisszum lett :roll: Kicsit rosszul reagálom le ma elsőre a dolgokat. De az a baj, hogy keménynek akar látszani a haverjai előtt, pedig ő nem ilyen. Rosszul áll neki ez a szerep. És ezt ő is tudja úgyhogy mikor másodjára felhívott már nem úgy beszélt mint előtte. Kis hülye, de így szeretem. :oops:

bellerreni
Eger

Sziasztok!

Ezen a képen mindig elérzékenyülök :oops:
Hátha még nem láttátok.

Kép

Kattkat

Kép
kattkat

Csuppancs: Isten éltessen utólag is! :P

Reni: Örülök, hogy megoldódtak a dolgok. De azért embőc megemberelhetné magát..

Anita: Jobbulás Szandinak!

Kattkat: állítólag, ha lent van a pocak (és nem alkati okokból), az arra utal, hogy hamarosan (értsd napokon belül) megszületik. Nálad persze ez a veszély nem áll fenn :lol: Úgy tudom, kb. egy tenyérnyit megy lejebb közvetlenül a szülés előtti napon.

Lányok, köszi a kommenteket az esküvői fotóhoz. Sokan dolgoztak ám ezen, úgyhogy a végeredmény nemcsak az én érdemem :lol:

Tényleg Nóri, mutass majd fotókat, amiket múltkor csináltak rólatok Lucával! A kórházi motyóhoz kapcsolódóan: szoptatós melltartót nem tudok venni helyetted :lol: , de a többi cucc beszerzésében szívesen segítek. Még semmit nem vettem, úgyhogy ha adsz listát, akkor január első hetében beszerzem a dolgokat, duplán.

Megkívántam egy jó sajtos-tejfölös lángost, ráveszem Apát, hogy sétáljunk át a Lehel piacra és faljunk.

Kép
juci-77

stephie: Nekem a h1n1-es oltással nem a higannyal van a bajom, hanem azokkal az anyagokkal, amik még nem voltak rendesen kipróbálva. Szóval nekem nem alapvetően az oltással van a bajom, félre ne értse senki. Hanem azzal hogy nem lett rendesen kitesztelve és még ők sem tudják, hogy mit okoz. Ezért is íratják alá a beleegyező nyilatkozatokat. Nekem ez a része nem tetszik, hogy nagyon tuti ez az oltás, de nem vállal érte senki felelősséget? Szóval nem értem a dolgot.

zuzmoo: Azt hiszem a bmc-s csajszinak is 401-ese van és neki jól működik a panelban. Mi 201-est vettünk és nekem is simán hallani mindent két szobával arrébb is. Szerencsére, mert különben mi is vehettünk volna másikat. Egyébként a légzésfigyelős funkcióban már a 201-es és a 401-es között sem véltem olyan nagy különbséget felfedezni. Ez nem mér hőmérsékletet és páratartalmat. Szóval biztos ott is inkább az extra funkciókban van valami különbség.

reni: A te nagy szíved fog a sírba tenni egyszer. :D Otthon is, bent is. De te úgy látszik ilyen kis enyhülős vagy. :) Legalább egyeztettetek utána, ez jó. Jó vásárlást.

kattkat: Ez a kép nagyon édes :) Olyan cukik ezek az állatkölykök.
vicky79
Budapest III. kerület

Zuzmoo,
Ac301R a régebbi típus, nekem ez van, egyszerűen azért mert 2007-ben ez volt a legújabb, ezt lehetett kapni. Én se látom a tudásbeli különbséget, de lehet van olyan is köztünk, aki mind a kettőt látta-használta...
Nekünk bevált az említett típus, Léninek is ez lesz. Egy csatornát kellett váltani, hogy a felettünk gyakran repülő repcsik ne zavarjanak, ill. mi nem használtuk az állandó pittyegést mert én azt nem bírom, nem kórházban lakunk:wink:
Árban nem tudom mekkora a különbség a kettő között. :wink:
Majd Nóri lehet jobban megszakérti Neked, de gyanítom, hogy Luca-Lilla egyező kora miatt ők is ezt használták anno, mint mi. :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Légzésfigyelők összehasonlítása

http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cac ... RBwTNEyclw

Kattkat

Kép
kattkat

vicky: értem. Valószínüleg engem azért nem zavar, hogy alá kell írni, mert egy sima ultrahangos papíron is aláírod, hogy tudomásul veszed, hogy nem mindenre tud fényt deríteni, illetve, hogy a legkisebb műtétek és a szülésen kért eda, vagy romming -in választás (nem kaphat a gyerek ptólást) mindent alá kell írni. De egyértelmű, hogy mindenképp a mi döntésünk, ha te így érzed legbelül, hogy jól döntöttél, akkor tégy így.

beneildi: nektek hányas erősségen van az angelcare? mert a használati utasításban a 3-asra van állítva a képen, nekem amikor megvettük a csajszitól ott 4-esen volt, az uncsim meg aki egy hónapja szült 5-ösre állította
stephie

stephie: Hát ez az érzékenység tényleg érdekes. Nekem is a könyvben 3-ason van és azt írják, hogy ne állítsunk rajta. De a készülék meg 4-esen volt nekünk is. Mi megnéztük, hogy mennyire érzékeny és azt hiszem a 3-ason hagytuk. Úgyis észre lehet venni, ha túl érzékeny, nem? Mi apa kezén próbálkoztunk. Az oltással kapcsolatban meg annyival egyszerűbb lett volna, ha valaki döntött volna helyettünk. :) Kötelező oszt kész. akkor biztos nem ellenkeztem volna. Mondjuk most sem én ellenkezem ellene, hanem a háziorvosom, de már mindegy. Remélem már nem lesz ebben a 2 hónapban gond.
vicky79
Budapest III. kerület

Kattkat: szuper ez a táblázat, köszi!
Új vonalzó? Nem fázik a békád ekkora havazásban? :lol:
zuzmooo

Zuzmooo
Biztos ki van hűlve kicsit, de bazsalyog, mert látja az út végét :)
Nekem azért tetszett meg, mert van valami jellege. (a többi választhatóval ellentétben) Bár kicsit képzavar a béka a hóban, de sebaj. :wink:

Kattkat

Kép
kattkat

Velem nem írattak alá semmilyen nyilatkozatot oltásnál. Megkaptam az igazolást meg a szurit, "oszt jóvan". Én sem akartam sokáig beadatni, de asszem így most sokkal nyugodtabb vagyok, na meg a család is. :lol:

Kattkat, nagyon édes kép. :)

Beszéltem tesómmal, már meg is vette az Anyák Lapját a matrackuponnal, úgyhogy hétfőn a Tesco után irány a Brendon. Párom biztosan örülni fog. :twisted:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Viki!

Végképp nem akarlak befolyásolni, de a H1N1 oltás alapja ugyanaz, mint a sima influ oltásnak. Csak a vírus más. Ennyi. Azt nem tudom, miért nem lehetett beletenni a simába. Jövőre már benne lesz. Szóval a víruson kívül minden kipróbált anyag. Ezért volt olyan könnyű törzskönyvezni a cuccot.

Hogy mára is legyen valami remek: beigazolódott a félelmem, Noncsi baba visszafordult. Nem is akárhogy! Lába a hólyagomnál, feje a gyomromban...

HK rendesen megnézte. Vesemedence tágulatot elfelejthetjük. Méretre tökéletes. Szülés várható ideje: 2010.02.08.
1850g BPD 85, Fl 63 (ellenben kedden a kórházi doki 71-et mért, ami HK szerint vicces, mert pocakon belül nagyon ritka a 70feletti érték terminus végén is!!! :lol: )

Asszem kell keresnem egy pszichológust. Olyan szorongás rohamok törnek rám, hogy ihaj! Mi lesz szülés után! :D Tudtok valakit ajánlani??????

Zsuzsa!

Az lenne a legjobb, ha nem olvasgatnál semmit. Nem azért, mert hülyeség, hanem csak egyszerűen minden gyerek más. Orvos vagy, tudod, hogy miket kell tudnia majd az Apgar teszten a kisfiadnak. De édesanyaként majd meglátod, mennyivel más.
Én 23éves csirkeanyu voltam szüléskor. Néhány ügyetlen pelenkázást leszámítva minden jött magától. Egyetlen ember van, akinek vakon bízom a szavában, az a gyerekorvosom. Soha nem aggódtam, hogy nem eszik a gyerek, nem kakil eleget...stb. Minél görcsösebben állsz a dologhoz, annál jobban befeszül tőle a babád is. Ha úgy próbálsz meg hozzáállni, ahogy a szíved súgja, tuti minden rendben lesz!
Sose felejtsd el, hogy egy okos, kedves nő vagy, aki ráadásul orvos is! Ki az, aki Nálad jobban értene a gyermekedhez? Ahogy a Te édesanyád is tudja, ha rossz a kedved, Te is tudni fogod, hogy mire van szüksége a kisfiadnak. Már 5perccesen tudni fogod, ahogy először a szemébe nézel!
Vendég

Kakti, szerintem is kivitelezhető a baba és a kutya együtt. Nálunk akkor volt gáz, amikor a kisfiam elkezdett mászni, mindent a szájába vett, igy a kutya nyálas játékai is sorra kerültek, illetve a kutya is megrágta a babajátékokat, utána meg a gyerek...soxor majdnem szivinfarktust kaptam amikor megláttam. A kutya morgott, ha ment oda ismerkedni a baba, ami egyenlő volt azzal, hogy hangosan kacagva belemarkolt a szőrébe és izomból tépte :D Egy idő után a kutya nagyon haragudott, sőt a végén már oda is kapott...Na ekkor telt be a pohár. Szóval ilyenekre kell majd felkészülni! De ha kitaláltok valami jó megoldást, akkor műxik a dolog.

Juci, jó ezt tudni, hogy érdemes szülés után is, már a kórházban kenni a hasat. Akkor a krémem is bepakolom!

Vicky, igazad van, egyetértünk, pont ezért teszek én is úgy, mint te az oltással kapcsolatban.

Anita, senki nem tudja, hogy pontosan mi megy át a méhlepényen és mi nem, csak találgatnak, de nincs az az orvos aki 100%-ra tudná. Csak gyanitják, hogy ez átmegy, az meg nem, de hogy mi a valóság... :roll:
lara

Nóri!

Tesómnak van egy pszichológusa a Moszkva térnél. Ha tényleg érdekel, megkérdem az elérhetőségét.

Tényleg, Boruska!
Sikerült valamelyik fiúval beszélned már?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zuzmooo: A Suttogó „titkai”
„Túl vagyok azon, hogy bosszankodjam Tracy Hoggon, hiszen elismerem, valós, létező igényeket elégít ki könyvével. Azt azonban nem szeretném, ha elterjedne a köztudatban, amit hirdet, hogy tudniillik a gyereknek észrevétlennek kell lennie.” Ranschburg Jenő szerint A Suttogó titkai olyan szülőknek szól, akik gyerekük születése után is ugyanúgy akarják folytatni életüket, ahogyan előtte éltek. A javasolt módszerek célja, hogy a gyerek ezt a lehető legkevésbé zavarja meg. Ez ellentétes a gyerek veleszületett, alapvető igényeivel, ugyanis az az egészséges, ha észreveteti magát, ha el tudja érni, hogy kielégítsék igényeit. A szülő jól teszi, ha ezt NEM akarja kinevelni belőle!
ktc

Na sziasztok!
Barbink most jelentkezett nálam, hogy CX1000-et kapott a dokinál, így szigorú vízszintes pozíció, ha nem akar még decemberben megszülni. Szóval nem nagyon fog fórumozni. Majd ha jelentkezik, jelzem felétek, hogy mi a helyzet! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

[quote="zuzmooo"] írta:zuzmoookülönbség az AC301R és az AC401 között.

Nekünk 401-es van. Szerintem csak annyiban más, h ennél a szülöi egységen van a hőmérő és a kijelző digitális.
Sok extra fukciója van jelez ha túl meleg ill hideg van a szobában. Hangerő szabályzó a szülői egységen.
Regi a szobában aludt és a bébiőr még a kertben is jelzett.
3-as érzékenységi fokzaton használtuk.

K
bchris

AC 401 és 301 között az a különbség, hogy a 401 digitális jelet ad. Kevesebb lehetőség van arra, hogy valami bezavarjon neki. Az egyik ilyen a vasbeton. Ami nálunk leárnyékolt.

Ildi jól mondta, nekünk 301 volt, de utána akartam venni 420-as bébiőrt. Na az nem működött, így vissza kellett vinnem és kunyiznom a pénzért. Mert sima bébiőrünk volt itthon, csak megszerettem az ACt. Úgy derült ki, hogy folyton elvesztette a jelet amikor kimentem a gyerekszobából. Ha egy szobában volt a vevő meg az adó, simán megtalálták egymást. Ha kimenetem, azonnal vége. Felhívtam a forgalmazót és ők mondták, hogy a 301 más technológia volt, annak nem zavart be a vasbeton. Nálunk különösen sok vas van a falakban, ezért nem komálta.
HA most újat vennék, a 401-et venném. De csak azért mert az a legújabb. És én asszem sznob vagyok. Amúgy funkcionálisan semmi különbség nincs köztük...

Kakti!

Érdekel a pszichó száma komolyan. Olyan jól esne pár dolgot kibeszélnem magamból anélkül, hogy hisztinek vennék! :lol:

Szakad a hó. Gyönyörű, de el kell lapátolni. ÁÁÁÁÁÁÁ
Bírnám, ha ma lenne Szenteste...

Na most hallom, hogy anyám ecseteli a konyhában nagyanyámnak, hogy mit kap tőlünk karira és mennyibe került!!! :evil: :roll:
Vendég

Most látom, hogy írtam 1 órakor hsz-t és nem jelent meg :evil: Szóval szóltam Zsoltinak, hogy jöhetnek enni erre beszól, hogy csak ő jön, mert Zoli meg az anyjához kocsonyát enni. Csak miatta sütöttem csirkét, mert nekünk még let volna itthon leves is meg gombóc is. De nem baj, mert fincsi lett a husi. Jót evett belőle embőc :lol:

Voltunk vásárolni is. Vettünk karácsonyi ajándékot is, de azért azzal még el vagyunk maradva. Na nem baj majd remélem már kedden nem kell mennem dolgozni és akkor tudok utána menni.

"Olyan jól esne pár dolgot kibeszélnem magamból anélkül, hogy hisztinek vennék!" Nóri! Ez célzás volt? :lol: Egyébként én többet nem szólok bele az ilyen dolgokba, mert sajnos nem mindig tudok úgy írni ahogy a fejemben van és csak rossz sül ki belőle. Megbántani pedig a legkevésbé sem akarok senkit sem.

Az embőc visszament csinálni a kocsit, pedig nagyon nem volt kedve, de mondtam, hogy inkább ma is, minthogy holnap egész nap ott egye a fene. Igy holnap már délelőtt befejezi és délután itthon lesz. :wink:

Este Csillag születik döntő :lol: Megyünk a barátokhoz nézni és közben forralt bort fogunk szürcsizni :lol:

Na megyek letakraítom a Tv állványt, csak szépen komótosan lassan :lol: Ma alig haladtam valamire, nem erőltetem a dolgokat, majd meglesz még karácsonyig. Amúgy most örülök nagyon, hogy csak 1 szobás lakásban lakunk :twisted:

bellerreni
Eger

Reni!

Ha még egyszer utalást teszel arra, hogy meg vagyok-e sértődve, esküszöm megsértődöm! :lol: Különben is, ez célzás volt valamire, hogy én célozgatok????? :lol: :lol:
Igen, célzás volt! Arra céloztam, hogy jó lenne valami idegennel beszélni, akinek még be tudom mesélni, micsoda sanyarú a sorsom és nem tudja, hogy csak rinyálok... :lol:
Vendég

Kép Oksi Nóri értettem.

bellerreni
Eger

Apa elment Szegedre és rámparancsolt, hogy maradjak a fenekem ebben a hóesésben. Ajándékvásárlás helyett tehát itt döglök, egyfolytában zabálok. :( Ti hogy álltok az ajándékokkal?

Sütök sütit a holnapi bulira, mosok, pakolok, mást nem nagyon tudok tenni. Ja, lehetne még bébiholmit vasalni, de ahhoz nincs erőm. Közben meg drukkolok, hogy mielőbb telefonáljon, hogy épségben leért :roll:

A hóesés gyönyörű, elképesztően hangulatos a város. Bárcsak így maradna karácsonyig! Szeretnék venni egy szép bethelemet. Van ötletetek, hogy hol árulnak ilyesmit? Idáig csak a Vörösmarty téri vásárban láttam. Valami igényes megoldásra, szép kivitelézésre gondolnék. A nászúton láttunk nagyon szépet, de potom 300 EUR-t kértek érte :oops: , ez azért vicc.

Kép
juci-77

Nóri, nekem is van nagyon jó pszichomókusom, az anya-gyerek kapcsolat a kedvenc témája. Csak itt van a Dél-Pestiben, nem tudom, neked mennyire megközelíthető. Szívesen megadom a számát. Nemrég is voltam nála, az emlékezetes kiborulásomkor. :oops:

OOOOlyan szívesen lapátolnék havat!!!!!!!!!!!!! De ez a tél nem erről fog szólni, majd jövőre!

Barbiékért mennek a drukkok, tessék komolyan venni!!!!!!!!!!!!!!! Üzenem neki!!!!!!!!!!!!!
ktc

Stephie, én erre nem emlékszem, nekem ilyeneket Apa csinált meg. Én totál szerencsétlen vagyok ilyen dolgokhoz.
Apa szerint a gyári beállítás, most kérdeztem, mert amikor elbabrálta nagyon bezavart minden... szóval szerinte legyen az 3 nyugodtan. Nekem mindig jól működött, kertben is kint voltam vele sokszor és téves riasztásunk csak egy volt, amikor Lilla letornázta magát a matrac alá, de ez már jópárhónapos korában volt. :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Juci!

KIKA-ban láttam szépeket!

Én már az összes ajándékon túl vagyok. Internet segítségével, illetve nagyon hamar kezdtem.

Ha valakit érdekel:

Anyós-após: pénzt kap
Sógor: szódagépet patronnal
Unokahugi (9év): Ruhát meg HM parfümöt és CD tartót
Apa: fotózást rólunk meg egy objektívet a fényképezőhöz
Húgom: hajvasaló
Anyu: mosógép közösen
Nővérem: pénz
Nagyanyám: 1nagy rúd szalámi (1000Ft-nál drágább ajándékot nem fogad el, névnapra 10kg cukrot kapott :oops: )
Luca:baba meg kiegészítői
Húgom pasija: óra

Lehet Lacinak veszek egy pár jó korcsolyát, még meggondolom. Nem igazán tud korizni, de Luca miatt szeretném. Márpedig azok a rémes kölcsönzős korcsolyák nem hozzák meg a kedvét hozzá...
Vendég

Barbi! Vigyázz magadra és tényleg pihenés most már, ezzel nem szabad játszani.

Nálunk sajna nem esik a hó, bár még tart a múltkori. Igaz az utakról már elolvadt, de amúgy még tűrhető.

Na megyek magamba tömök egy tábla csokit meg mandarinkát és nézem a Tv-t hátha van benne valami értelmes.

bellerreni
Eger

Méhszáj: az 1000-es érték szarabb annál, mintha nyitva lenne valahogyan? Mert nekem ez nem hangzik olyan rémesnek, mintha a későbbi számok lennének nagyok. Vagy rosszul gondolom?
Minden esetre meglátogatom Barbit, ha ráér a jövő héten. Elviszem neki a pelenkázó táskát.

Juci, ha jössz esetleg KIKA-ba, szívesen csapódok! :-)

Asszem kezd visszatérni az életkedvem!

Katica, persze, érdekel a Te pszichód is! :D Dél-Pest?? Asse tudom hol van!? De nem lehet nagyon messze! :lol:
Vendég

Juci, kikás Betlehem is kb 20eFt. Egyszer én is veszek, csak sajnálom rá a pénzt. De ha veszek, ilyen drágát veszek. Csak Lucának jobban tetszett a világító lovacskás körhinta 25eFt-ért, és amilyen gyengeelméjű vagyok, félek megveszem inkább azt! :lol:
Vendég

Ezt ismeritek? Én imádom a cuccaikat:

http://www.horzrt.hu
Vendég

Most voltunk kint a nagy hóesésben és még nagyobb hóban a kutyákkal! Akkora hancúrozást csaptak, hogy csak na! Nagyon jó volt! Én is élveztem! Csak odafelé a hülye szél az arcomba fújta a havat! :D Mondtam is Apának: jövőre ilyenkor már szánkót húzunk magunk után! :)

A CX1000 azt jelenti, hogy nincs nyitva a méhszáj, de 1 cm-re rövidült a méhnyak. Hogy melyik a rosszabb, azt nem tudom, de ez sem hangzik túl jól!

Betlehemet vaterán nem néztél még, Juci?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti, igen, ezért kérdeztem én is. Ok, hogy nem túl jó a lerövidült méhnyak, de (talán :oops: ) Anitának csonkoltak valamit és az nem eleve rövidebb méhnyakat jelent? Persze ez sem überfasza, de remélem nem olyan rossz!!!!! Még ő sem szülhet előbb!!! Nem is tud buktát sütni! 8)
Vendég

Barbi 1000-es méhszája sem tűnik túl bíztatónak. Nekem semmi rövidülés, nyílás, dokim mégis azt mondta, legyek csak minél többet vízszintben, úgy nem nehezedik súly a méhszájra, jobb az esély, hogy baj nélkül elérjük a bűvös 36. hetet. Barbi is csak pihenjen, feküdjön és nem lesz semmi gond!
Levi babám most folyton talál valami finom fájós dolgot és azt rugdalja :( .
Lent hordott pocakkal kapcsolatban: a kórházban volt egy csajszi, szintén jól lent hordta a pocakját. Aztán túlhordta 2 héttel lent a pocakját. Aztán indították neki a szülést :D . Gyönyörű kislánya lett.
Most már nálunk is szakad a hó. Nagyon szép. És mehetnek szánkózni a gyerekek az árvízvédelmi töltés oldalába. Errefelé az a legnagyobb domb :lol: .
Nóri Jó dolog néha idegennek elmondani a gondjaidat. Pláne egy szakembernek. Kívülről láthatod magad és segít eligazodni. Mint a Holtköltők társaságában. Ha láttad: nyugodtan állj fel a padra és nézz körbe! (Persze csak képletesen, nem ám leveckelődsz a stokedliról :lol: :lol: !!)
Szegény családtagjaim még mindig küzdenek a pincében a disznó földi maradványaival (volt vagy 170 kg). Kicsit lelkiismeret furdalásom van, hogy én közben itt netezek a jó melegben. De csak kicsit :D . Azért mászkáltam én is eleget ma. Szegény kislányomat is elvittem szerepelni a maratoni karácsonyi ünnepélyre a tök csúszós úton. 2 óra múlva hozták haza a szomszédék.
pammut

Nóri! :D:D:D De gyagya vagy! "Nem is tud buktát sütni!" :lol: :lol: :lol:

Valaki felvetette a szilvesztert!
Nincs valami ötletetek egy jó kis szilveszteri mulatságra? Én nagyon szeretnék még iden egyet mulatni (persze csak amennyire az állapotom engedi), de nincs ötletem, hogy mit csináljunk (ami nem kerül többezer forintba. De annyira kaka lesz a műsor a tévében! És jövőre valszeg úgyis családi szilveszter lesz!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Betlehem Hát én anno 1995-ben Bonnban voltam a Karácsonyi vásár idején. Nagyon édes 15x15 cm-s kis fa Betlehemeket vettem. Apró kis templom, előtte József, Mária, a Kisded a jászolban. Az én igényeimet teljesen kielégíti :oops: . Azóta is ezt rakjuk ki minden Karácsonykor.
pammut

Sziasztok!

Egy kicsit összekaptam a lakást, de főleg a fürdőszobát glancoltam ki, ráfért. De az egész délelőttöm ráment. :x Alig haladtam a nagy pocakomtól. Te jó ég, nem tudom mi lesz később.. :shock: :shock:
Jól el is fáradtam és próbálnék pihenni, de nem merek lefeküdni, mert tuti, hogy bealszom. És akkor csengethetnek a fuvarosok... Már dél óta várom őket és még semmi... :evil: :evil:

Látom, hogy szóba került a Suttogó titkai. Egyik ismerősöméknél megvan, olvastam is belőle pár oldalt. Hmmm... Nem mondok rá se jót se rosszat, valakinek ez jön/jött be. Ezenkívül olvastam egypár ped. nevelési és oktatási könyvet. Suliban is dolgoztam. Véleményem szerint minden neveléssel kapcsolatos könyvben van, ami hasznosítható, de nem lehet minden gyerekre ua-t a nevelési elvet ráhúzni (sokszor még testvéreknél sem). Magyarul, minden gyerekhez egy-egy külön könyv kell(ene).

Kakti! A barátainknál együtt van a kutya és a gyerek(ek). Nagyon jól megférnek egymással, persze a szülők figyelnek is, hogy minden rendben menjen. A kutya pl. már tudja, hogy mihez nem szabad nyúlnia, mit nem szabad, ugyanúgy a gyerek is. ( A másik még nagyon pici.) És nagyon jól működik!

Hú, Barbi! Akkor pihizzél sokat!

Stephie! Szandinak jobbulást!

Reni! Ez komolyan gondoltad, hogy januárban is bemennél néha dolgozni?! Tessék megtanulni NEM-et mondani, nem gondolhatsz mindig másokra! Most Magadra és a babádra kéne gondolnod, nem a "kedves" főnöködre... Nem csodálkoznék, ha úgy bocsátana el Téged, hogy semmi aji. Nekem volt egy kolléganőm, aki mikor ment szülni, nem olcsó ajándékot kapott, meg zsetont is. Na, én erre nem számítok, sose nyaltam a seggüket. Ő bezzeg a munka hőse volt, én meg rögtön elmentem táppénzre. De nem is érdekel ilyen tekintetben a dolog

Szolnokra is nemrég ért ide a hó. A párom már délben telefonált, hogy náluk D.újban csak úgy szakad. Remélem megmarad karácsonyig... :evil:

Kép
Kép
molmar

Én úgy szeretnék egyszer nagy társasággal hatalmasat társasjátékozni, meg röhögni szilveszterkor, de az én ismerőseim az IHB (iszunk, hányunk, belefekszünk) bulikat szeretik... :?
Majd ha jövőre lesz házunk, vagy valamink, oda majd szervezek gyerekes bulit!!!!

Ezt Nektek:

“A baba a szerelmet erősebbé, a nappalt rövidebbé, az éjszakát hosszabbá, a pénztárcát kisebbé, az otthont boldogabbá, a ruhát gyűröttebbé, a múltat semmissé és a jövőt tartalmasabbá teszi.”

“Mikor megszületik egy várva várt gyermek,
Az élet dolgai új értelmet nyernek.
Apaszív, anyaszív dobban meg egy párban,
új fénnyel ragyognak a világra hárman.”
Vendég

Ja és a kedvencem:

BENEY ZSUZSA
Hogyan vártalak?

Azt kérdezted tőlem,
nagyon vártalak? -
Mint az éjszakára
fölvirrad a nap,
mint a délutánra
jő az alkonyat,
mint ha szellő jelző
a förgeteget -
ezer pici jelből
tudtam jöttödet.

Mint tavaszi reggel
a nap sugarát,
fagyos téli este
jégcsap csillagát,
mint az alma ízét,
tejet, kenyeret -
pedig nem is láttalak még,
úgy ismertelek.

Mint a fény az árnyat,
záport a virág,
mint a patak medrét,
madarat az ég,
mint sóhajos nyári éjjel
a fák az eget -
mindenkinél jobban téged
így szerettelek.
Vendég

Szegény Barbi. Csak óvatosan, de azért az 1000-es nem annyira ijesztő. Nekem a dokim a 2100-asnál mondta, hogy most már elgondolkozhatnék rajta, hogy meddig akarok dolgozni. Persze akkor már a 2000-es miatt otthon voltam. Talán nem is kell annyit sétálni mint én, de neked minden rétege még zárt és ez nagyon jó.

nóri: Hát nekem a méhszájamat már a doki számokkal nem is minősítette. Én kérdeztem, hogy akkor most 1111-es? Azt mondta valami olyasmi vagy inkább 0111-es, a kettő között van valahol. Szóval Barbi nincs nyitva szerencsére. Sajnálom, hogy megint megfordult a pici lányod, de még van ideje visszafordulni irányba, csak ne akkor akarjon már, amikor nem fér el.
vicky79
Budapest III. kerület

Molmar! Sajnos egyszerűen nem tudok nemet mondani, bár azért honoráriumot fogok kérni, mert nem vagyok szeretetszolgálat. Ha az 1000 Ft/óra vállalkozói díjamat megfizeti akkor bemegyek egy-egy órára. :lol: De annyit úgysem fog adni, tehát... :twisted:

Nóri! Nagyon tetszik. :lol: Egyébként én is ilyen szilvesztert szeretnék, de sajna a mi társaságunk is olyan, mint a tiétek. Jó lenne ha közelebb lennétek. Van egy csomó társasjátékunk :lol:

bellerreni
Eger

1000-es méhszáj: hát nekem a szülésznő meg a szülésfelkészítőn aztat mondták, hogy első babásoknál először felfejtődik a méhszáj (3-ról 0-ra vált) és aztán kezd nyílni. Míg többedik babásoknál azért rövidebb a vajúdás, mert ez a kettő egyszerre történik (méhszáj felfejlődése és a méhszáj nyílása). Barbi helyében én is marhára be lennék parázva, ez olyan, mintha megkezdődött volna már a vajúdás nála. A másik érdekes amit mondtak, hogy a tested már jóval korábban készül a szülésre, a vajúdás (mégha olyan hosszúnak is tűnik a szüléshez képest) csak az utolsó 10 perc a szülés folyamatában. Már a 36. héttől kezdődően a szülésre készül a tested. Távolodnak a medencecsontok, gyakorol a méh a kitolásra (keményedik), rendszertelen fájások, lazulnak a szalagok, lazul a méh izomszerkezete, már minden készül a nagy mutatványra.

Nem akarok belepofázni, de ha már annyian ott vagytok Bp-n, és mindenki valamennyire szeretne kimozdulni, de nem hányós buliba, akkor miért nem jöttök össze ti? Amolyan házibuli feeling: visztek sütit meg bambit, meg társast és kártyát, aztán megvan a lehetőség, hogy ha valaki elfárad, a szomszéd szobában lefekszik (de akkor minden várandós vigyen magával legalább egy matracot is :D)

Én is ilyen jellegű szilveszterre készülök, haverok, nekik wiskhy, nekem mentes víz, társas, rihegés. Csak most helyszínt nem találunk, egy házat akarunk kibérelni két napra. Egyenlőre egy iskola két terme az alternatíva, na oda nem húz a szívem: kemény székek no ágy, nem nagyon vonz. Így csak egy két órára nézünk be, de ha lesz normális házikó, akár egész éjjel ott nyomjuk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zarja 2009.12.19 18:17-kor.

zarja

nóri: Ezek az idézetek nekem is nagyon tetszettek. A kislányom honlapján is ezek vannak.
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri!
Én is ilyesmi szilvesztert képzelek el! :) Activity-vel, meg Angyal vagy Ördöggel, meg bármilyen társassal. És egy jó társasággal! De a mi társaságunk inkább táncikálós fajta. Én meg alapból sem voltam az, most meg nem is bírnám...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Én is benne lennék a közös összeröffben, csak nekünk kicsi a lakás. De sógoréknak van nagy bulizós termük (Váckisújfalu), meg anyáéknak nagy házuk (Nagymaros). Csak nem tudom, nem foglalt-e akármelyik! Ha esetleg szabad lenne, még meg is tudnék szervezni valamit és akkor szívesen látnálak Benneteket a szülinapomon!!! :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?