Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Csuppancs, boldog szülit!

Visszaolvastam, de nincs erős reagálni... Megint egész nap rohangáltam, és reggel elfelejtettem bevenni a mg-t, és a keményedésre való gyógyszert is. Este 7-re értünk haza, kidöglöttem, csak sírni tudtam. Apja is eléggé kihúzta a gyufát, tökéletesen elviselhetetlen volt :(

Voltunk 4D-n, rakok fel képeket mindjárt. (apja oda sem nézett, amikor mutatták az arcocskáját, csak nyavajgott, hogy mikor van már vége, érdemes volt elvinni...) De egyre kisebbnek mérik ezt a babát, és kezdek aggódni. Inkább 29 hetes méretei vannak, mint 30... És a súlya még mindig csak 1366, közben itt már mindenkinek minimum másfél kiló fölötti... :cry:

apja elment még vmit intézni két órája, telefonja kikapcsolva. totál fel vagyok dobva. :evil:

megyek vissza az ágyba bőgni

boruska

na, még ezeket megmutatom a kis pöttömről:

Kép

Kép

Kép

Kép

boruska

Lara!

Érdekel még a babamasszázsos könyv? Mert akkor odaadom tesómnak és ha arra jársz, elviszed tőle a virágboltból...

Megnévnapoltuk a lányt. Kapott konyhát, amit nagypapa egy mozdulattal rommá is tört (12eFt) :oops: :oops: Sebaj, a kókuszos torta fini lett, amit csinált. Az én sütijeim nem arattak sikert, mert "nem volt benne elég cukor". Mézes tészta marcipánnal töltve. Aha, mennyi cukor kellene még bele?
A másik, a kalácsszerű, na annak 672kcal szelete. Az sem sok, ugye? :twisted:
Leszarom, mert Luca nyersen zabálta be a fele tésztát. Ő nekem jó lesz visszajelzésnek! :lol:
Vendég

Bori, hol voltál 4d-n?
Csak annyi, hogy pl az én lányom combja alapján 37. hetes. Feje alapján meg 33. Hidd el, 70év múlva ez a pár hét kurvára nem számít.
Ha megnyugtat, menj el másik dokihoz, de sztem baromság.
Bár egy nagyon kedves barátunk 2500g-mal és 47cm-rel született időre. Most 210cm és mázsa felett van. Szóval kint behozta a lemaradást! Ne aggódj, az sokkal rosszabb!!!!!!!

Apa téma: beszélgettünk. Sokat. Most kedvesebb. Illetve közölte, hogy szeret. Majd ha ez változik, akkor jelzi! :lol: Addig mit mondogassa... :wink:
Vendég

A büdös francba!!!!!! A kiskönyvem ezeknél a rohadékoknál maradt a kórházban! :evil: Mehetek érte még a 36. hét előtt! :evil: :evil: :evil:
Vendég

Boruska: ne pityeregj! Nagyon édes a Babócád és van még ideje nőni! ;) Az sem mindegy mikor ki méri az UH-on. A férjed viselkedését viszont nem értem. :(
zuzmooo

Nóri, itt voltam:

http://4dultrahang.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1&Itemid=3

De nem hiszem, hogy ők a hülyék, a saját dokim is kisebbnek mérte a múltkor...

boruska

Lányok!
Volt már szó róla ezerszer, de hol vannak azok a magzati méretek, ahol meg lehet nézni, mikor mekkorák az alkatrészek?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

zuzmooo

Na, Bori! Ha megnyugtat: eszerint a táblázat szerint az én Csipetkém is kicsit kisebb, mint ilyenkorra az átlag! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Én meg egy szőke nő zsiráfot várok BPD 85 és FL 71-gyel? :lol: :lol:
Vendég

Boruska Fel a fejjel! Aludj egy jót! Embered biztos csak nyűgös volt, majd holnap biztos örömmel nézegeti édes kismanótokat a képeken. És miként sok okos már írta, a méretek csak átlagok, s ezek ugye a nagyobbakból és a kisebbekből tevődnek össze. Könnyebb megszülni egy 3 kg-os babát, mint egy 4,5 kg-t :) . És 1 hetes méret eltérés igazán semmitmondó. Valamint a súlybecslés az egyik legbizonytalanabb tényező, szóval ezen tényleg ne aggódj! Az utolsó képen én úgy látom mosolyog Berci. Álmodj ezzel a kis mosollyal!
pammut

kakti!!!
Te mit használsz a visszereidre??? sógornőm most 15hetes a 3.babával és rettentő visszeres... tudnál valami okosságot mondani???

Kép
Kép
ronci

Hát lányok a hosszúcombú nők és a kis dugók is anyaszülte babákból lesznek. MINDENKI eltér az átlagtól valahol, valamiben :D .
pammut

Ronci Kakti biztos ír majd jó dolgokat. Az én gyógytornász anyukám a kompressziós harisnyákra esküdött, felkelés ELŐTT kell felvenni. Meg visszértorna. És sokszor felpolcolt láb. No ácsorgás, kevés egyhelyben üldögélés. Emellé jöhetnek a krémek, gyógyszerek egyebek.
pammut

Bori!
Aranyos Bercike! :)

A terhességről szóló könyvemben ez áll:
Derékfájás
Gerincét úgy mentesítheti a nagy tehertől, ha minél többször áll négykézlábra. Végezze el gyakran a cicahát gyakorlatot, és négykézlábra ereszkedve naponta mossa fel a konyhát hehehe
A mi konyhánk akkora, hogy elfér benne egy ping-pong asztal (van is), és régebben simán rendeztünk páros derbiket.
Mindenképp felnyalom naponta 4kézláb:)

Kattkat

Kép
kattkat

Boruska:
orvos/szonográfus legyen a talpán, aki pontosan mér bárit is abban a hangyastadionban, ami az UH képet adja! :)

Reni:
Detralex nagyon jó rá, de kérdezze ki a dokija véleményét. Az enyém pl. nem engedte, míg terhes vagyok, de tudok olyat, akinek meg igen. De amint lehet, én is szedni fogom.
Amúgy csak kívülről tudom kezelni: LUNA vadgesztenyés-sósborszeszes gél - ez istenien hűsíti a viszkető, fájó visszereket, viszont túl gyakran nem jó használni, mert sósborszesz-tartalma miatt erősen szárítja az amúgy is vízhiányos kismamabőrt. Ez 6-800 Ft körül van max. és gyógynövényboltokban meg pl. Auchanban is kapható. Ezen kívül max. MEDHIRUD, ami orvosi pióca kivonatot tartalmaz. A Liotont az érsebészem nem engedte, mert az véralvadásgátlót (heparint) tartalmaz, és nincs róla pontos adat, hogy átmegy-e a placentán a cucc, vagy sem.
Remélem, tud vmit hasznosítani ebből...
És amit Pammut-Bori írt, az is megszívlelendő! Azt mondják, úgy kell aludni, hogy a lábfej feljebb legyen, mint a csípő. Csak hát ez addig megoldható, amíg tudunk háton aludni...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kattkat: :lol: :lol: :lol:
zuzmooo

Még mielőtt elfelejteném:

CSUPPANCS!

Boldoxülinapot! :)

Kép

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti!
1 tojásfehérje + 25 dkg porcuki volt az arány mézeskalács-rajzoló anyaghoz?

Kattkat

Kép
kattkat

Jaja!
Jól emléxel! :D
És Nóri tanácsára a porcukrot átszitáltam előtte.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kösziii!

Kattkat

Kép
kattkat

[quote] írta:n nem a szüléstől parázok, hanem attól, ami utána van. Teljesen be vagyok sz@rva, hogyan fogok ellátni egy pici babát! :shock: :shock: :shock: Apukámtól tegnap kaptam egy "Suttogó titkai" című könyvet. Nem tudom, ismeritek-e? A bevezetőig jutottam, de csak fokozta a parámat, hogy mennyi mindenre kellene majd odafigyelni :shock: Remélem a későbbi fejezetek inkább felkészítenek, vagy megnyugtatnak....vagy valami :roll:

Furcsa, hogy ezt írod, mert a megnyilvánulásaidból (segítőkész vagy, kedves, gyakorlatias stb) nekem olyan igazi gondoskodó, meleg szívű anyuka típus vagy.
Szóval én mindig azt érzem Veled kapcsolatban, hogy jó anya leszel. :) :wink:

Kattkat

Kép
kattkat

ez neked szólt Zuzmooo :)

Kattkat

Kép
kattkat

Köszönöm Kattkat, ez naaaagyon jól esett. (elérzékenyülős smiley)
zuzmooo

Látom, Lányok, a Porontyok titeket sem hagynak aludni.
Lilim itt bulizik a pocakomban, de közben ájulásig fáradt vagyok... :?
Megyek, és megpróbálok aludni!
Jó éjt mindenkinek!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zuzmooo: nekem is megvan a Suttogó titkai, de nem vagyok hajlandó elolvasni. Pedig muszáj lesz a Ligás szopis tanácsadó-képzés miatt, ismernem kell az elrettentő példának felhozott irodalmat is. Ne pánikolj, bízz magadban, az ösztöneidben és a manódban! Csodálatosan jó édesanya leszel, hidd el!

Boruska: Emő a múlt héten, 1 nap híján 30 hetesen volt 1100g. Ne idegeskedj, nem egyengyártmányok a gyerekeink, hülyén is nézne ki, ha mindenki mondjuk 4020g-mal és 62 cm-rel születne... Már ilyenkor is vannak saját jellemzőik, genetikájuk, ne várjuk el tőlük, hogy egyformák legyenek. Ahogy minap valaki kedvesen írta, Emő is pl. kis törékeny nádszál királykisasszony lesz. Ja, ha a lepénnyel és a magzatvízzel minden oké (nekem emiatt nézik ezeket nagyon-nagyon-nagyon), akkor nincs ok az aggodalomra. Tudom, könnyen írom.... közben meg én is parázok... :oops: :wink: Nagyon édesen mosolyog Berci!!!!!!!!!

Nóri, örülök a jó apa-híreknek! Kiskönyv :evil: Luca meg imádnivaló, hagyatkozz rá nyugodtan, mással ne foglalkozz!!!!!!

Kattkat
, jó ez a konyhafelmosós tanács... :lol:

Ismeri valaki A bába válaszol című könyvet? Minden bajra van benne homeós és aromaterápiás ötlet, csak nekem a felépítése nem világos még... Elég nehezen találom meg benne a keresett dolgokat... :?
ktc

Hűűűűűűűűűű, jó időzítés volt a hsz elküldésére!!!!!!! :wink: :idea:
ktc

Jó reggelt!

Ktc-Katica Jól kiszámítottad :D .

Zuzmoo Tegnap este bennem is felötlött, hogy nyugodtan olvassad el a könyveket, aztán dobd el valamennyit és hallgass a saját megérzéseidre. Úgyis mindenki bele akar majd szólni a baba gondozásába, nevelésébe, de számára Te leszel az ANYU és a lehető legjobb a világon :D . Hamar bele fogsz jönni. A gondozás nem egy ördöngősség, a nevelésük meg egy életen át fejtörésre ad okot. Én hetek óta küzdök a kamaszodó 12 évessel, ehhez képest megnyugtatni egy hasfájós bömbölő kisbabát idegnyugtató felhőjáték lesz :D .

Na, nálunk ma reggel már meg is döglött a disznó. Én vagyok az úriasszony, melegben, bent várom, ha valamire még szükségük van :D .

Tegnap kelkáposztafőzelék volt ebédre és vacsorára is. Most Levi vagy nagyon szereti vagy nagyon utálja, mert egész délután és este nyüzsgött (esetleg a benti nagy zenebonától nem tudott aludni :D ).
pammut

Jo reggelt lanyok!

Nem akaro elkiabalni, de ugy tunik, hogy a lakhatasi gondunk meg van oldva.
Tegnap meglatogatott a sogornom es kivancsian kerdezte, hogy dontottunk-e mar hol lakunk. En csak pislogtam. Kiderult, hogy kommunikacios problema volt. O nem is tudott arrol, hogy ezt le kellene meg ulni megbeszelni kozosen, o ugy tudta, hogy mar reg el van dontve, hogy megyunk Maglodra, de azert meg egy kicsit bizonytalanok vagyunk. Mi.
Mondtam neki, amit en tudok, hogy elvileg mi barhova mennenk, csak mehetnenk mar vegre es en meg ugy tudom, hogy rajuk varunk. Ugyhogy ketten gyorsan eldontottuk: megyunk mi Maglodra. A sogornom ket hetig beteg szabin lesz, ugyhogy mar a ket unnep kozott elkezdi kiuriteni a hazat. Nem teljesen, mert atkoltozni meg nem tud januar kozepeig kb, de amit tud atvisz, egy nagy haloszobat kompletten atad nekunk, plusz a konyhaba es a tobbi helyre is nyugodtan elkezdheten szetpakolni a cuccainkat. Ugysem tudna o sem hipp-hopp atkoltozni, hiszen terhes szinten, neki is jobb lesz aprankent.
Szoval az is lehet, hogy mar iden Maglodon leszunk! :lol: :lol:
Es moshatom a babaruhakat januarban, vehetem az agyat, stb. :lol: :lol: :lol:

Csecsemogondozas: en egy komplett szulest levezettem volna mar tavaly novemberre, annyit olvastam a terhessegnek es a szulesnek utana. De a gyermekgondozas teren hiaba probaltam infokat tuszkolni az agyamba, nem ment. Egyszeruen nem kotott le a tema. Amit olvastam, azt is csak kenyszerbol olvastam.
Az osztoneimre biztam mnindent, illetve ugy gondoltam, hogy majd aprankent ugyis mondja a gyerekdoki, a vedono, hogy mi a kov lepes, vagy ha ismeretlen problemaval talalkozom, akkor majd abban a pillanatban utana olvasok. Vegulis jol tettem, mert igy is eletben maradt Kristof.
Viszont depis en is voltam, a baby blues megerintett. Es nem amiatt, mert tapasztalatlannak ereztem magam, ugyanis szules masnapjan mar nyominger hangulatban voltam.
Azutan a tejes szenvedes erre meg rapakolt.
Nem volt jo.
Egyebkent azt olvastam, hogy a szulo nok fele atesik az elso 1-2 hetben a baby blues-on, kulonosen az elso szulok.

Boruska: megertem, hogy aggodsz. En teged nyugtatnalak. Nem kell minden gyereknek negy kiloval szuletnie. En sem vagytam arra, hogy Kristof negy kilo kozeli legyen, azt akartam, hogy ne szulessen extrem alacsony sullyal, mert ugye erosnek kell lennie. Vegul szep nagy baba lett, de ez nem az en erdemem volt, ez csupan genetika.
Most viszont igencsak be vagyok kakkantva, mert tegnap ugye a komplett mehemet erezte kisebbnek a doki, mint amilyennek lennie kellene. Ugyhogy idiota gondolatok keringenek az en fejemben is es most megnyugtatas keppen nagyon azt szeretnem kedden uh-n hallani, hogy "Huh, szep nagy baba".
Szoval tenyleg aterzem a helyzetedet.

Nah most befogom, mert negyed ora mulva el kellene indulnom a varosba intezni draga ferjem karacsonyi ajandekat, amit nem irok le, hogy mi, nehogy o is olvassa.
Bar nem hinnem, hogy ma babanet-et olvasgat, ugyanis ott is munkanap a mai, keso este pedig indul haza. VEGRE!!!
Vendég

Hát én úgy tudom, nem tanácsos káposztát ennünk a puffadás miatt. Nekem ez nem okoz nagy gondot, mert annyira nem rajongok érte. Max. rakott kel, székely- vagy töltött káposzta. Nálam csak így megy le. Meg persze natúrban a savanyú. De pl. főzelékben tuti nem. És miután eléggé puffadós vagyok, még ezeket is ritkán eszem. :) Lehet, nem izgatna, hogy tanácsos-e, hogy ha megveszek érte.... :D
Ma Lilikém hagyott aludni (éjjel 1-től), de 3/4 8-kor Zserbó felébresztett. Itt puffogott, mert vmi kutya 10 házzal arrébb nekiállt kommunikálni. :?

Mindezek mellett tegnap estére ígérte magát az asztalos, mert a konyhaszekrényünk egyik ajtaján (a sütő felett) megolvadt az ajtó főliája, meg csináltatunk az előszoba és konyha közti átjáróra (csak ajtónyílás minden nélkül) élvédőt. Erre tegnap hívott, hogy csak hétfőn lesz meg az ajtó. Egyetlen időpont volt, ami mindkettőnknek jó, és ez a szerda(!) reggel volt! Ááááááááááááááá! Én már ma fel akartam díszíteni azt az átjárót. Most rohanhatok majd ezzel is szerdán. :(

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hát puffaszt vagy sem (márpedig egy biogáz üzemmel veteszik egy ilyen ebéd után az ember lánya :D ) én naaagyon szeretem a kelkáposztát. Meg a babot, lencsét és egyebeket. De miként emberem is mondta, most egyek ilyeneket, mert ha érzékeny rá a baba, akkor minimum féléves koráig nem fogok tudni :( . Márpedig a fiúk még a kicsit hagymásabb kajától is hasfájást kaptak :( . Úgyhogy ehettem krumplit meg húst meg 1-2 tésztafélét. Nem volt valami változatos...
pammut

jó reggelt lányok!

ne haragudjatok rám, de nem bírom visszaolvasni az összes tegnapi hozzászólást, úgyhogy akinek most én nem reagálnék attól előre is bocsi :)

Sajnos nálunk az egész nap tegnap Szandi körül forgott, mert szegénynek folyamatosan nézni kellett, hogy nem szökik-e fel a láza. Cirka fél óra alatt 38 ról 38.8 lett, úgyhogy apa délután elvitte a dokihoz aki azt mondta hogy nagyon csúnya a mandulája, de köhög is szegénykém kegyetlenül és javasolta,hogy inkább kezdjük el rögtön az antibiot, utána mentem szurira, hála Istennek már csak 1 van hátra, de egyre nehezebb volt azt a pár száz métert is megtenni.
Persze Levente baromi nehezen tolerálta ezt az egész napi lábon létet, úgyhogy állandóan tiltakozott és nekem is egyre gyakrabban a bordám alá akasztja be a lábát. Mondjuk annak örültem, hogy legalább ő mozog eleget, miatta nem kell aggódnom.
Este nem volt láza, de amikor fél 2 kor átmentem Szandit megnézni, tüzelt szegény. Nem tudom a többi anyuka hogy van vele, de nekem ha lázasak,akkor nem is tudnak aludni, és így legalább nem kell ébresztgetni, hőmérőzésre, vagy hűtőfürdőre.
39 fokos láza volt. Apát rögötn ébresztettem, nurofen be, gyerek kádba be. Mondom apának, hogy kevergesse már a vizet. Erre az egyik kezével mintha épp egy csónakban lögybölné....Na jól felszívtam magam... :twisted: Mondom neki, ha ezt kellene csinálni akkor nem kértem volna, hogy segítsen. Mondom szépen bedől, könyékig bele mindkét kézzel...
Nem tudom ti hogy vagytok, de a lányok csak engem tolerálnak ha betegek, mi biztos valahogy más lelkivilággal csináljuk. Aztán benyomtunk még egy kúpot, olvastam 3 mesét az Anna Peti és Gergő sorozatból (aki még nem ismeri annak csak javasolni tudom) és utána már végre le tudtunk feküdni. Most láztalan, remélem így is marad. Rólunk ennyi.

Csuppancs: utólag is boldog szülinapot!

Boruska: ne aggódj a súly miatt, fog még az változni. Én is Nórihoz hasonlóan pont ugyanezzel a szóhasználattal éltem amikor megtudtam, hogy mekkora, hogy nem akarok zsiráfot szülni :)

valaki írta a teafaolajat fertőtlenítésre, erus, ézsóné ? az a sima 20 millis kiszerelésben kapható, vagy valami spéci ?

lehet én vagyok figyelmetlen, de mit is jelent ha valakinek keresztes a vizelete? Nem tudjátok, hogy a fehérvérsejt a vizeletben mit jelent?

nóri: örülök, hogy apa kicsit elgondolkodott. Egyzser olvastam, hogy a férfiaknál is van a női menszeszhez hasonló hormonális ciklus változás, csak 3 hetente :) Én gyakran elsütöm Iminél, hogy mi van menszeszelsz?

bea: szorítok, hogy megoldódjon a lakásgond
stephie

Ronci

Nekem visszérre a védőnő ajánlotta a kompressziós harisnyát. Nekem bevált, ahogy pammut is irta reggel felkelés előtt kell felvenni. Én még előtte bekentem a lábam vadgesztenyés ill. körömvirág krémmel.

Kb 2 hónapig viseltem napi rendszerességgel, most már csak néha néha veszem fel mert nem fáj annyira.

Amikor csak tudja tegye fel a lábát a sogornöd.

Kriszti
bchris

Zuzmoo, a Suttogó titkait olvasd el, de csak nyugodtan. Az lesz az első könyv, amit ki fogsz hajítani. Nekem gyerek és tapasztalat nélkül elég jónak tűnt a könyv, de aztán ösztönből rájössz, hogy nem működik :wink: Jó persze ez is felfogás kérdése, én nem hiszek egy óramű pontossággal beállított csecsemőben, de az biztos, hogy annyit nem ér a könyv, hogy parázz rajta.

Bea, ez jó hír, hogy megoldódni látszanak költözési gondjaitok. :wink:

Boruska,
ne idegeskedj... a súlybecslés nem mindig pontos. Ja és az egyik barátnőm kisfia 2700 gr, Lilla 3550 gr egyszerre született. A kisfiú a hatodik héten majd fél kilóval nagyobb volt nálunk, mad 2-3 kilóra növelte az előnyét, amit a mai napig tart, pedig enyim gyerek sem kicsi. Szóval soha nem lehet tudni, miből lesz a cserebogár :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Ja, Ronci. Létezik a kompressziós harisnyából kismama változat. Jó drága és a Gyógyászati Segédeszköz boltok forgalmazták anno. Ha felírják hátha olcsóbb. Egyébként ezek elég strapabíróak, 2 db-al talán ki lehet húzni egy várandósságot.
pammut

Jó reggelt Csajok!

Tegnap nagyon nagyon kifáradtam. Egész nap fel sem álltam az íróasztaltól, még ebédidőben sem mentem le sétálni, hogy hamarabb végezzünk. Aha, 5 után végzetem egy kicsivel, de akkorra már majd le szakadt a hátam meg a derekam. És hétfőn még mindig menni kell :cry: Utána még elmentünk tesókámnak megvenni a karácsonyi ajándékát (kapuskesztyű meg lábszárvédő focira volt a kérés) és jól befaltam 2 db-ot a kedvenc hamburgeremből :lol: Majd telefonáltak Zsoltinak, hogy menjünk ki az autószerelőhöz, mert most megtudja nézni a kocsit, valami kerepel benne. De jó, na akkor oda mentünk. 8 órakor elindultunk haza, akkor anyós telefonál, hogy nem mentünk a gombócért, amit nekem csinált. Huhh, na akkor még oda is. Fél 9 volt mire hazaértünk. Nagyon elkezdett fájni a pocakom, mert ugye természetesen a magnézium nem volt nálam és nemtudtam bevenni. Érdekes volt mert nem volt kemény a pocakom, csak fájt. Egy jó nagyot aludtam és most jobban vagyok :lol: Nagyon sokmindent nem csinálok ma, mert Zsolti elment valami kocsit rak rendbe úgyhogy egyedül vagyok itthon és mesét nézek :lol:

Anyukám is nagyon viszeres, majd megkérdezem tőle, hogy ő mit használ rá, valamit azt hiszem a gyógyszerész kotyvaszt rá, de nem vagyok benne biztos.

Anita! Remélem ilyen gyorsan átment a csöppségeden a betegség és kész :lol:

Boruska! Nekem még méreteket sem mondott a doki, mert azt mondta, hogy az csak kb mérés úgyhogy totál felesleges. Azt mondta, hogy majd meglátjuk mekkora ha kibújik :lol: Azt mondta, hogy ha jól van a kismama és jó a szívverése a picinek akkor baj nem lehet. Úgyhogy ennyit a méretekről. Csak paráztatják a kismamákat ezzel a hülyeségel is. Majd megnő idekint :lol:

Na megyek bújok vissza az ágyba.

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Jah jut eszembe ma én is 30-as lettem, csak a hülye vonalzóm nem mutatja azt amit kellene. Holnap Kismaki követ és már mind 3-al kezdődünk :lol:

bellerreni
Eger

Bchris, hát az nálam is kérdés, hogy apa haza fog-e érni időben, hogy elszállitson a kórházba, extrém esetben hivok taxit, ha ki mernek még jönni szülő nőhöz :lol: ám tőlünk a kórház kemény 5 perc..
De hogy a gyerekeket addig hova tesszük...a jóistentudja...szóval nálam is van para.

Kakti, milyen édesek lehetnek. Nekünk yorkink volt, de most vendégségben él, mert az udvaron őt nem lehet tartani, igy odaadtuk olyan helyre, ahol lakásban tudják tartani. Ti bent tartjátok őket?
Egy prof nyilatkozott a tévében, hogy ő azt ajánlja, hogy aki még nem oltatott, az a szülés után 2-3 héttel oltassa be magát, mert az anyatejjel átmegy a babába az ellenanyag (mint ahogy Pammut is irta). Nem hiszem el, hogy mostmár ebben is össze-vissza véleményeket mondanak! Kivagyok! Döntsék már el!

Pammut, nálunk a nagy már 2-os, az nagyon rá van indulva a babára, szerintem anyuka2-ként fog funkcionálni, ebben reménykedem...Mondjuk, ha mindkettő ovis lenne, úgy azért az sokkal nehezebb azt biztos.

Nóri, szülinapra ezt kértem a páromtól, úgyhogy meg van, köszi szépen!!!
lara

Szia Lara!
Valóban tündériek, én imádom őket. És igen, lakásban laknak (lakóparkban lakunk, nincs a kert körbezárva), és ha jó idő van, kint vannak egész nap. Többen kérdezték, hogy mi lesz, ha megérkezik Lili, hová teszem a kutyákat. Hát sehová. Itt fognak lakni mind. Én osztom Nóri véleményét (ezt már párszor megbeszéltük), hogy ez a baba egy kész családba érkezik (nekünk a kutyák olyanok, mint a gyerekeink), meg fogja ő is szokni. A kutyák meg jól neveltek, és kelő odafigyeléssel megakadályozható a féltékenység is. Szóval szerintem csak hozzáállás kérdése. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Katica: miért elrettentő irodalom a Suttogó?

Bea: remélem ezzel tényleg lezárult a lakás-problémátok :D

Én nagyon szeretem a káposztát, mindenféleképpen, de az egyik kedvencem például a káposztás bableves :D (Pammut a "biogáz üzem" angyon találó volt :lol: )

Anita: szegény Szandi :( Jobbulást neki!
A fehérvérsejt a vizeletben gyulladásra utal, mennyiségét keresztekkel jelölik (legtöbb a négy kereszt (++++) )
zuzmooo

Hát Csajok! Jövök panaszkodni. Amennyire jól indult a reggelem most annyira el vagyok keseredve és most én vagyok bőgőmasina. FElhívom Zsoltit, hogy hogy áll a kocsi csinálással. Hát ő még most fog hozzákezdeni. És mondom mit csináltal reggel 8 óta? Hát ő kávézott a haverjával. Jól bemérgesedtem és inkább jobbnak láttam letenni a telefont. Felhív, hogy csináljak valami ebédet, mert majd jön hozzánk ebédelni a haverja akivel most kávézik, meg majd csinálják a kocsit. És mondom miből csináljak, merthogy semmi nincs itthon, most kellett volna meni vásárolni. Hát sétáljak el vásárolni. Kb 3 km-re van a tesco. Hát anyád. Még jó, hogy valamelyik nap ömlengtem róla, hogy milyen jó az én párom. Pffff. Egyik pasi sem jobb mint a másik. :cry:

bellerreni
Eger

A tegnap nap nekem kimaradt, majd igyekszem visszaolvasni. Óramű pontossággal osztottam be a pénteket, végül mindent sikerült elintéznem, de teljesen kipurcantam. Az esti karácsonyi buli jó volt, még a tánccal is megpróbálkoztam, de a méhtartó szalagok ennek annyira nem örültek, úgyhogy egy idő után inkább a kanapéról néztem a mulatságot.

Mi holnap már előkarácsonyozunk a család egy részével, ajándék még persze sehol, úgyhogy mára egyéb programot nem is tervezek. Apa délután elmegy, este Szegeden várják a régi cimbik bulizni, úgyhogy ha hazajövök az ajándékvadászó körútból, lesz időm nyugodtan sütögetni valamit a holnapi bulira.

Mielőtt elfelejtem: tegnap voltam kismama tornán, ahol hallottam néhány praktikát. Akik szültek, lehet, hogy most jót nevetnek majd - mondván, ezek városi legendák - , mindesetre én közkinccsé teszem, hátva valakit érint. A csíkosodásról, meg szülés után a pocak visszahúzódásáról volt szó. Állítólag a krémet/olajat, amivel most kenjük magunkat, mindenképpen vinni kell a kórházba is, mert tejbelövelléskör nagyon fontos, hogy kellően hidratált legyen a bőr, különben pikk-pakk szétrepedthet. Van egy fiatal, szerintem egyébként tök jó kötőszövettel rendelkező anyuka, akinek az előző gyerkőcnél a kórházban egy nap alatt becsíkosodott a cici, pedig addig nem volt baja. A másik meg, hogy szülés utáni napokban állítólag érdemes a pocakra arckrémet - nem feltétlenül drágát, de mindeképpen hidratálót, nem pedig zsírosat - kenni, méghozzá nem kis mennyiségben. Három -négy nap alatt rámehet egy tégely, de azt mondják megéri, mert olyan rengeteget segíthet a regenerációban.

Olvasok vissza, jó hétvégét mindenkinek!

Kép
juci-77

Reni: no para....mi van otthon?

Edit

Kép
ézsóné

Zuzmoo, asszem Te írtad hogy hogyan lehet képet kiszedni a dvd-ből. Megírnád még egyszer?
Most erősen gondolkozom azon, hogy még egyszer elmenjünk valahová. Nekem igazából az nem tetszett, hogy szinte végig 2D-ben nyomták, csak néha kapcsoltak át 4D-re. Pedig gondolom a babamozi nem erről szól. Vagy igen? :cry:

Más. Brendonban ebben a hónapban kuponnal 3 ezerrel olcsóbb a 6 cm vastag kókuszmatrac. Olyat már érdemes venni?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csuppancs. A mienk is 6 cm vastag - múlt héten mértem, mert akarok rá huzatot varratni. Szóval szerintem az jó. Mondjuk a Brendonos mérete 120x60-as, arra figyelj, hogy hó-e a kiságyatokba. A mienk 140x70-es.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Edit! Már feltúrtam a fagyasztót úgyhogy sült csirkecomb lesz hasábburgonyával. Nem is az a baj, hanem az, hogy nemelég, hogy egész hétévégn egyedül leszek itthon, mert ugye ő kényelmesen csinálgatja a kocsit, még főzzek 3 emberre is meg takarítsak karácsonyra, mossak, mert ugye jövőhéten még dolgozom stb stb. Na mindegy. Meg ami rosszul esett, hogy sétáljak el bevásárolni. Mintha nem tudná, hogy ha bevásárolunk az nem 2 kg. Na most még azt cipeljem haza? A takarításban is mindig segíteni szokott, most még a porszívót is elvitte, merthogy kell a kocsihoz. :evil: És ma akartunk meni karácsonyi ajándékokat venni, mert még semmi nincs meg, de szó szerint semmi. Ha esetleg jövőhéten dolgozom még hét elején végig akkor nem tudom hogy lesz ajándék. De ha mondom neki, hogy menjen el egyedül az nem jó... Grrrr.

bellerreni
Eger

Csuppancs: nekünk a 4D-n csak akkor váltott 2D-re mikor keresgélt valamit.
DVD-ről kép: Én windows media player-el csináltam. Megállítod ott amelyik képet akarod, jobb klikk, DVD Features, Capture Image (vagy a megállítás után Ctrl+I). Ekkor rákérdez, hogy hova és milyen néven akarod elmenteni. JPEG file lesz. Ennyi az egész.
zuzmooo

Kakti, köszi a választ, akkor megvetetem az Anyák Lapját és 2 ünnep között elmegyünk Brendonékhoz. Nekünk ekkora kiságyunk lesz, megvan ugyan a pelenkázós ami Benié volt, de az nem fér be a szobába. El akarom adni.

Zuzmoo, köszi. Ezek szerint mi ócska helyen voltunk. :cry: Sajnos a WMP nem ismeri fel a fájl formátumát, úgyhogy akkor majd szkennelek. :roll:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Reni Mirelit a hasábburi? Mert ha nem a krumplipüré egyszerűbb. Menj vásárolni taxival! Aztán mutassad meg párodnak a számlát :D ! Hátha fejéhez kap!
De, ne túráztassad most magad takarítás témakörben!Majd hazakerül az a porszívó. Ha olyan nagyon elfáradtál tegnap, akkor csak dobd be a kaját készülni, magadat meg az ágyba vissza és lazíts! Majd meglesznek az ajándékok. Heverés közben csinálj ésszerűségi listát a boltokról meg a beszerzendőkről! Én a nagyobb bevásárlásokhoz még a bolton belüli útvonalat is megtervezem :D .
De tényleg. Neked is jár a pihi. Kapcsold be a Boruska ajánlotta karácsonyi rádiót! Nálam is az zenélget egész nap. Relax.
pammut

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?