Új privát üzeneted érkezett!

Csajok!

Én esküszöm hogy augusztusban többen is azt mondták a Jánosban amikor ott feküdtem 3 napot / még pár nővér is úgy tudta / hogy Pálmai doki már nem lesz ősztől a Jánosban. Ha rossz az info akkor bocsi, de az is lehet hogy valóban úgy volt hogy elmegy csak meggondolta magát...
Egyébként ezt tőle szerintem magánban meg is lehet kérdezni hogy igaz-e amit beszéltek a nők és pár ott dolgozó a kórházban nyáron...Gondolom valami alapja biztos volt, csak esetleg azóta meggondolta magát.Vagy a fene tudja, de az a lényeg hogy ha marad akkor jó, akkor téves volt az info. :roll:
csézjang

Zizi27 hűűű akkor jó! Már kezdtem kétségbeesni, hogy kereshetek másik orvost! :D

Csézjang esetleg ha hallasz valami infót a dokiról akkor légyszi írd meg! Köszi! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,

mulan: sóvágóhoz járok, és nála fogok szülni. eddig meg voltam vele elégedve nagyon (sajnos voltam a jánosban tavasszal, egy kisebb műtét miatt, és nagyon rendes volt velem)

basszus, kicsit kivagyok a h1n1es hírektől, minden napra jut valami... :((((

tök jó (megnyugtató) olvasni amiket írtok, valamiért olyan képzetem van, hogy mostaztán mindenre fel leszek készülve, mire odakerülök, hogy szüljek. :)

Kép
ceruza26

Sziasztok,
vagyok csak éppen elhavazva, velünk minden oké, engem leszámítva, állandó hányinger, de nem baj :-)))
péntek-szombat összesen 3 vizsgám volt, mindhárom sikerült, gondoljatok még rám szombaton 1-3 között akkor két vizsgám lesz.
Majd jövök, ne hari de most megyek bubuzni.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Ceruza!
Azt hiszem, te kérdezted:
A szülésfelkészítőt megtartják tilalom ellenére is, mivel köze nincs a szülészethez. Az auditórium nevű előadóteremben van, ami még a szülészeten túl van egy totál lepukkant épület emeletén. Még tovább, felfelé a hegynek! Én most kedden voltam először (remélem, Lilim hagyja majd, hogy végig járjam a 6 alkalmat). Az is tuti, hogy lesz 22-én is, és két ünnep közt (29-én) is. Szóval ha minden jól megy, január 12-én megyek utoljára! :)
Akit érdekel, van egy 2007-ben készített jegyzetem róla, az első alkalom alapján nem túl nagy az eltérés, de azért érdemes végighallgatni. Én abba a jegyzetbe írom, ami plusz infó.

Innen azt hiszem, le tudjátok szedni! Ha mégsem, írjatok!
1261005511.2241.doc

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

csézjang!

A Jánosban este 7-re kell bevinni a bébiket fürdetésre,
utána 9-ig még kinnt lehet Veled.Ha azt szeretnéd,hogy Veled aludjon kinnt,szólni kell a csecsemősnek,ha meg nem,akkor 9-ig be kell tolni.Napközben is bármikor be lehet őket vinni.Reggel ki kell hozni a bébiket etetésre,utána megint bevinni vizitre.Aztán szólnak ha kihozhatod.A köldökcsonkot leápolják,pelust is cserélnek.De napközben,ha kinnt van Veled neked kell.
Én hajnal 1-kor szültem,reggel meg még aludtam 7felé mikor betolták a kislányomat,hogy Anyuka etesse meg...Azt se tudtam melyik bolygón vagyok...Első bébi,ki se mertem venni. :D
Aztán minden jött magától...
Szerintem jó fejek,nem volt problémám senkivel a Jánosban.Én nem választottam dokit,ügyeleten szültem,egy fiatal dokinál,Kosztics Andrásnál.Nagyon rendes,kedves.A szülésznő is nagyon aranyos volt,Héder Judit.
vejababy

Szia Kakti,

nagyon köszi, sikerült letölteni.

Csatlakozni hogy lehet?

köszi

Kép
ceruza26

ceruza26, csak elmégy, és kész. Nem kell előre jelentkezni, semmit nem kell csinálni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.03.04 16:44-kor.
szonce82

Jaja!
Jól mondja a kollegina! :)
Akkor csatlakozol, mikor akarsz! Mi ugye most kezdtünk az 5. témával. Tehát a két ünnep közti alkalom lesz az, amikor előről kezdődik a kör! :)
Voltam ma a támadónőnél (aki sosem nézett még szívhangot), és kiderült, eddig mindösszesen 6 kiló a plusszom. Tekintve hogy rengeteg súlyfelesleggel indultam, engem büszkeséggel tölt el ez a "csak" 6 kiló. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok, gyors bejelentkezés:

Boginak tegnap kibújt az első foga. Igaz még alig látszik, de már áttörte az ínyét, éles és reszelős.
Én tanulok ezerrel, a két szigorlaton sikeresen túlvagyok, készek a beadandók és holnap lesz az utolsó vizsgám idén… ha sikerül, akkor januárra csak egy marad és kezdhetek szakdogát írni.

Üdv a pocakosoknak!!!

Jövő héten már jövünk! Puszi
krisztacsillag

Sziasztok,
Na pici olvasás amíg szüneteltetem a tanulást 8)

Szilvi,
Ok ok tényleg félreértettük az első önálló pisilést.
Na sikerült bevásárolni karira ?

Tatyi,
Hogy hogy költöztök ? Miért ? Apának lesz ott munkahely ? Mesélj egy kicsit. És meg ne próbáld h nem jelentkezel be rendszeresen :!:

Csézjang,
Továbbra is le vagyok döbbenve, hihetetlen hogy milyen az István, hidd el Jánosban jó helyen leszel, és szerintem kaptál már kellő kiképzést az Istvánban a csecsemősöktől, utólag visszagondolva Jánosban nem is annyira vészes.
Aztán lehet h éppen pangás lesz amikor bent leszel, és azért a nővérkék szerintem mind nagyon aranyosak, segítőkészek, tehát én biztos vagyok benne hogy segítenek. Meg van egy-két nagyon aranyos csecsemős is.
Nyáron amikor bent feküdtem behoztak mellém egy császáros anyukát, (délben műtötték), de csak egy napot voltunk együtt, mert utána ő ment magánszobába, de addig nővérek jöttek, rengeteget segítettek neki… este ha jól emlékszem már felkelt.

Jánosban valahogy tényleg minden doki kedves és aranyos :lol:

kubuspace

Mulan,
Úúú ez nagyon gáz, védőnő sztori. Én adtam tavaly a mi védőnéninknek, kb. vérig volt sértődve és megmondta hogy neki ez a munkája stb. stb.

Ceruza,
Üdv közöttünk, de jóóóóó megint egy csomó pocakos van :D
Ellenanyagteszt öööö passz
H1N1 nem hallgatjuk a híreket ! Oltattál ?

Zizi,
Pálmai is nagyon aranyos. BMC-vel maximálisan elégedett voltam. Jó orvosom volt nagyon.

Szonce,
Megzabálom ahogy rázza a fenekét.

Kakti,
A plussz 6 az nagyon jó, ügyi vagy. Nem mondod h a védőnőnek néznie kellene szívhangot. ÖÖ ezt nem is tudtam.

Kriszta,
Annyit gondoltam Rád. Nagyon ügyes vagy, drukk akkor még holnapra.
Hurrá első fog.

Köszönöm kérdéseteket jól vagyok, van pici görcsölgetés meg hányinger ezerrel. Most ettem először ma, pici tej keksz, de most savanyú káposztát szeretnék enni. (Na a tej és káposzta közös hatását el tudom képzelni) tiszta hülye vagyok.

Marci mostanában 9-9.30 között ébred, 12-kor már KO és alszik du 4-ig ez így jóóóó mert tudok tanulni, picit netezni is.
Képzeljétek hajnalban nem tudtam aludni ezért felkeltem 4.30 körül és kb. 3 óra alatt mindent kivasaltam (amit az elmúlt x hétben gyűjtögettem :lol: )

kubuspace

Kubu:
Szerintem nem KELL néznie a szívhangot, de nagyon sokan írják a februári babások közül, hogy nekik nézik...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti,
én már azon is meglepődtem amikor a déltepsibe feküdtem pár napot és az egyik nővér (de csak ő senki más) jött és nézte a szívhangot 1-2 naponta.
Hogy állsz vásárlásokkkal ?

kubuspace

Hááát... :)
Ruhát nem nagyon vettünk, mert három barinőm is adott egy-egy hatalmas adagot (mindhármuknál van fiú is, lány is). Szerintem több ruhánk van, mint amit rá tudunk adni... :)
Légzésfigyut is kaptunk, bébiőrt vateráztunk, kiságy+matrac szintén ajándék (még februárig érkezik hozzá a pelenkázó is). Ágyneműt is, kakikukát is kaptunk. Igaziból már csak apróságok kellenek asszem (textilpelus pl.). Meg persze nekem kellene még egy hálóing vagy pizsi, szoptatós melltartó, meg a gyógyszertári és higiéniás cuccok. Ezeket januárra hagyjuk. Szóval bízom benne, hogy jól állunk. Kórházi csomag összeállítása is januári feladat lesz! :)
Ha van még praktikus ötleted, szívesen fogadom! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok.

Kubu:
örülök, hogy akkor viszonylag zökkenőmentes az eleje, remélem ennél már csak kellemesebb lesz...kitartást hozzá, én is remélem, hogy most menstruálok utoljára...de ki tudja mikor szánjuk rá magunkat. :-) Azért mesélj már jó érzés, hogy ott a második is már???
Amúgy nekem a 20 héttől nézte egy kézi szívhangfigyelővel a védőnénink.
Sikerült igen bevásárolnunk már, egy-két apróság kell még, de nincs utolsó pillanatban tömörülés.

Kakti:
nem akarlak ijesztgetni, de a 32 hét után már legyen alap kórházi bőrönd, ezt tanácsolták nekem is, ki tudja, ha menni kellene (bár ne kelljen) felkészült legyél.

Kati:
tényleg mesélj kicsit erről a hirtelen elhatározásról, bár szerintem nagyon jó ötlet és Milánnak mindenképpen csak jót tesz szerintem.

Kriszta:
gratulálunk nektek az első foghoz, ez még csak a kezdet...kitartás nektek a fogakhoz. :-)

Ceruza:
Üdv. Én is a Sóvágónál szültem, de sajnos csalódtam kicsit, a másodikat nem nála és nem a Jánosban fogom szülni...:-( sajnálom mert azt hittem ő már végleges, de nem sikerült.
Remélem neked ezek szerint bejött és szülésnél is meg leszel vele elégedve!!!
Egyébként te beoltattad magad a H1N1 ellen? Nekem is kissé elegem van már a "ha nem oltatod be magad tuti meghalsz" hírekből, nyomasztanak, át tudom érezni a ti, mint pocakosok, érzéseit!!!

millye: Hol vagy??? :-) Köszönöm szépen a recepteket, most már sikerült a kis házi receptes füzetembe kiírni a sajtos tallért és a puha mézeskalácsot is. Én most répás muffint sütöttem, imádom a répát sütibe, élvezem, hogy annyira nem répa íze lesz...de nem tudtam élvezni, mert a fiók megették!!! :-)

Képzeljétek milyen "szenzációs" hírt hallottam ma a rádióban, lehet ti is hallottátok. KECSKEINFLUENZA!!!
A kecskéket és a birkákat már oltják ellene Lengyelországban...ez vicc már tényleg...madár, sertés és most kecske...van még állat???
Kivagyok!!! :x
Lehet, hogy esetleg a sertés mutált kecskévé?????

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Először is gratula a vizsgázóknak és nagyon szorítok a még hátralevőkért. Hajrá lányok!
És Kriszta, nagy gratula a fogacskához is. :)

Szonce, ez a videó nagyon cuki! Hogy rázza a popóját! :)

Kakti, Ceruza, mi is járunk a szülésfelkészítőre a párommal, már 2 alkalmon vagyunk túl. Nálam eléggé későn tudtuk elkezdeni, mert amíg dolgoztam, esélyem sem volt odaérni, el meg persze nem engedtek. Szóval reméljük, hogy a törpe bennmarad a tanfolyam végéig. :) Ja, és persze a következő újraélesztési tanfolyam január 19-én, a hordozókendő tanfolyam, amire menni szerettem volna, január 20-án lesz. Hát, megvan az esély, hogy ezekre már csak a szülés után jutunk el...

Az oltásról annyit, hogy a védőnőm és a háziorvosom is azt mondta, hogy kismama ne oltassa magát. Ki tudja, milyen hatása lesz később a picire? Eddig semmilyen védőoltást nem javasoltak kismamáknak, szóval én nem oltattam, viszont a gyermekágy után, ha lesz még járvány, mindenképp megteszem. Addig pedig kézmosás sűrűn és ha marad a járvány, arcmaszk a vendégeknek. Most pedig igyekszem minél kevesebbet BKV-zni, egészséges kajákat enni és mozogni. Ja, és amint bármi tünet van, irány a háziorvos. Azért valamelyik nap csak megállt felettem egy pasi és elkezdett telibe rám köhögni a villamoson, pedig lett volna hová mennie, távolabb a kismamától. Azért 2 csúnya pillantás után kapcsolt és odébb ment. Aki beteg, az maradjon otthon, akkor nem terjed a járvány! De nincs igazam? Na mind1, bunkók az emberek...

Csézjang, én is Szuromi dokinál fogok szülni. Évek óta hozzá járok és 4 ismerősöm is nála szült. Tényleg imádni való, kedves, minden hülye kérdésre türelmesen válaszol (legfeljebb egy kicsit mosolyog, ha tényleg olyan a kérdés), még a vért is ő veszi le, nem küld a laborba, szóval nekem eddig teljesen pozitív és nagyon bízom benne. Az tényleg fura volt először, hogy ilyen fiatal, de nekem ő már a harmadik nőgyógyászom és annyival elhivatottabbnak és hozzáértőbbnek tűnik, mint az előzőek! És nem tartja mindenért a markát! Az előző dokim a II. Nőgyógyászati Klininkára rendelt be csomószor (elég lepattant hely) és minden alkalommal tartotta a markát, a semmiért is.

Mulan, tök furi, amit a védőnőről írsz. Az enyém nagyon kedves volt eddig és szó sem volt pénzről. Mindig nagyon alaposan átbeszéljük az aktuális leleteimet, meg a fontosabb aktuális kérdéseket, vérnyomást mér és súlyt. Nekem nagyon szimpi és kedves. Kakti, nekem nem szokott szívhangot nézni.
Az bevett szokás, hogy a szülés előtti utolsó terhesgondozásra eljön hozzánk? Én örülök neki, mert legalább tud praktikus tanácsokat adni, hátha van valami, amire nem gondoltunk.
Eddig is egy csomó kérdésben segített dönteni.

Szilvi, ez biztos vicc! Tiszta állatkert. Mit találnak még ki? :)

Fél 4 óta nem tudok aludni, azt hiszem, ma használhatatlan leszek. Mondjuk nagyon ügyesek voltunk a héten, mert mindent bevásároltunk a babának és nekem is, csak össze kéne rakni a kórházi motyót. Nem tudom, mikor szánom el rá magam, mert még jól van bent, de lassan azért össze fogok pakolni. :)

Azt hiszem, teszek még egy próbát az alvással, hátha sikerül.

Kati

Kép
katjja

Krisztacsillag gratulálok a fogacskához! :D Nagyon megszenvedtetek?

Kubuspace örülök, hogy jól vagy a rosszullétet sajnálom, de a lényeg már a pocakodban van! Marci nagyon aranyos, hogy ennyire jól alszik és hagyja a mamáját aludni! :D Vasalással nem vagy semmi!!! :wink:

Silverlion vagyok csak karácsony előtt ezer a dolog :D Köszi, hogy hiányoltál! :wink: kecskeinfluenza.. na igen.. nekem már az az érzésem, hogy mesterségesen gerjesztik ezeket a bacikat :evil: Répás sütiket még nem sütöttem, de ki fogom próbálni! :D HAl még nem volt.. majd jön a hal influenza..... :evil: áááá ez olyan mintha másról akarnák elterelni a figyelmet.... :idea:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,

huhh, úgy látom sűrűbben kell idelátogatnom, ha tartani akarom a lépést. :)

Silverlion: hát, remélem nem fogok csalódni Sóvágóban.... próbálom szoktatni magam gondolatban mindenhez, hátha így nem ér akkora csalódás. Vagy legalább pozitív csalódás ér. :) mondjuk mindannyian mások vagyunk, ki tudja kinek mi jön be. még jó, hogy nem egy nőgyógyászfajta van a világon :wink:

h1n1: hát én nem oltattam be magam.... a férjemet beoltottuk, de mivel én szeptember óta itthon vagyok táppénzen és maradok is végig, hát úgy döntöttem feleslegesen nem mérgezem magam. Ha neadjisten beüt a krach, akkor az egyik legjobb barátnőm orvos, és már feltérképeztük, hogy a kútvölgyiben soron kívül kezelik a kismamákat a legenyhébb tünetek esetén is, szóval mi oda fogunk menni egyenesen.

most meg ez a kecskeinfluenza... kész....

Háziorvoshoz nem megyek jódarabig, mert legutóbb (pont mikor meghalt az első kismama) az asszisztens azzal fogadott, hogy nem jó ám ilyen fiatalon meghalni, főleg nem egy kisbabával (mindezt azért kaptam, mert még szeptemberben aláiratták velem a papírt, hogy nem kérek az oltásból - ez is milyenmár...), a háziorvosom meg kioktatott, hogy milyen felelőtlenség, hogy nem oltatom magam. Bezzeg a többi kismama a praxisában a szezonálist IS beadatja nem csak a h1n1et... és mindezt úgy kaptam, hogy csak a táppénzes papíromért mentem.

na nekem ezen a ponton lett elegem. vicc, hogy nálunk senki nem beszél a megelőzésről és a kezelésről, csak a halálokról... Szégyen szemre a bbc meg a spiegel honlapjáról szedtem össze néhány infót, meg a bnőmtől, hogy mit is csináljak, hogy kisebb eséllyel kapjam el, mivel kezeljem magam stb... mondjuk azóta már nálunk is vannak ilyen anyagok, csak nagyon kell őket keresni.

bocs, kicsit kifakadtam, de tényleg elegem van... És még messze az április.

A védőnős sztoritól meg még mindig nem térek magamhoz.... én hétfőn megyek, és mivel akkor sütök bejglit, arra gondoltam viszek neki. De csak "jófejségből", és csak akkor, ha olyan jól fog sikerülni, hogy mutogathassam. :)
Egyébként nekem a második alkalommal már nézett szívhangot. Meg is lepődtem, azt hittem, hogy vele "csak" beszélgetni kell. De így legalább motiváltabb vagyok, hogy menjek. :)

Köszi az infókat a szülésfelkészítőről, azt hiszem én kicsit túlgondoltam a dolgot :)

Most mennem kell.

sziasztok

Kép
ceruza26

Sziasztok!

Mulan, most átment a privi? Ha nem, küldd el az e-mailcímed és átküldöm úgy.

Lányok, pont az a jó a demokráciában, hogy aki akar oltat, aki nem az pedig nem.
Szerintem az nem lenne jó semmire, ha TV, rádió és az újságok elhallagatnák a H1N1-ek kapcsolatos híreket. Akkor pont az lenne a jogos kritika, hogy nem tájékoztatják az embreket.

Viszont aki nem oltat, az legyen tényleg nagyon óvatos, semmi BKV, semmi nagybevásárlás, semmi orvosnál ücsörgés, mert sajnos az emberek nem veszik túl komolyan a dolgot és betegen is mászkálnak (mondjuk a háziorvoshoz joggal mennek el betegen is ;)).

ceruza, a háziorvos azért íratott alá veled papírt, mert az első körben kevesebb oltóanyagot kaptak, mint ahány páciensnek ingyen járt volna a vakcina. Így aki nem kérte, annak az adagját beadták más jogosultnak.

Kép

Lilypie First Birthday tickers
zizi27

---------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 15:25-kor.
szonce82

Hát ez szuper, Szonce! :D Egyik baba édesebb, mint a másik!
Nagyon köszi!

Kép

zizi27

Szívesen, ha le szeretnétek tölteni a videót szóljatok!
szonce82

Szonce82 ez igazán nagyon kedves és figyelmes ajándék tőled! Mindannyiunk nevében köszönöm! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Szonce, nagyon szuper a videó, ez tényleg nagyon aranyos karácsonyi ajándék.
Lányok, ennyi gyönyörű baba! Gratula mindenkinek! :)

Kép
katjja

Szonce, köszi ez nagyon aranyos!

Karácsonyig már nem sokat tervezek gép előtt ülni, így most kívánunk mindenkinek nagyon szép ünnepet, ki milyet szeretne :)

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zita978 2009.12.19 09:05-kor.

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Kubu, lefotóztam a szopikendőt neked :wink:
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Na még annyit gyorsan magunkról, hogy Julcsi ma 8 hónapos, van már 8 foga, 10200 gramm, 72 centi, egyre jobban megy neki a kúszás és tegnap megvolt az első kutyázás is. 8) Éjszakáink mostanában nem vészesek, első kelésnél Apa visszaringatja, aztán 4 körül van egy cicizés és alvás 6-8 közöttig. :) Valahogy majd csak elmarad a hajnali kelés is :)

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok!

Zita, Julcsi továbbra is nagyon helyes. Azt hiszem ,ha behúzna egyet az én 9 kiló alig múlt gyerekemnek, azt megérezné :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.03.04 16:44-kor.
szonce82

Szonce:
Nagyon köszi, olyan örömet szereztél ezzel a figyelmességgel!!!
Nagyon aranyos a képmontázs is és a videó is. Én szeretném letölteni, kérlek informálj hogy kell vagy küldd át nekem lszi.
Azt szeretném kérdezni még, hogy ha egy fényképről szeretnék egy olyan képet, ami mintha rajzolva lenne, ezt melyik program tudja megcsinálni??? Remélem érted mit szeretnék...

Ceruza:
Remélem veletek minden rendben lesz a szülésnél...ezt kívánom.
Egy jó tanács, ha elfogadod tőlem, kérdezzél és aggodalmaskodjál ha kell, tudom, hogy mindent viccesen próbál elütni, meg elbagatellizálni, de a megérzések sokat számítanak és ragaszkodjál hozzájuk.

Zita:
Julcsinak boldog hófordulót...növekszik a nagylány! Szép méretek, mondtam én, hogy ő való Botinak!!! Majd a részleteket a lányos apukával megbeszéljük! :-) :-) :-)
Eleinte én is úgy szerettem volna, hogy legyen neki ilyen kis szopikendője, de a lelkesedés nem érintette meg Botit, nálunk a klasszikus pelusrágás van a mai napig... :-)

Reni:
Mizujs van, ennyire sütöd a mézeskalácsokat???? :-)

Ez valami hihetetlen, milyen hideg van egyik autónk be is mondta az unalmast mármint az aksija. Király. Tiszta Alaszka...
Tegnap néztem a TV-ben szerencsételn hajléktalanokat, el sem tudom képzelni, hogyan lehet túlélni ezt kint a szabadban??!!
Én akkor megfagyok, ha ki kell mennem a teraszra.
Apropó terasz, kint van dobozban krumplli és hagyma szerintem annak búcsút inthetek, kint felejtettem tuti megfagyott! :shock:

Meg kéne sütnöm az instant IKEA mézs sütit is, de egyszerűen olyan lusta vagyok...lehet ez az idő nyomaszt ennyire vagy nem tudom...ti fittek vagytok???

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Van egy nagy dilemmám: ilyen hidegben ki szabad vinni a gyerekeket sétálni? Én szívesen mennék, persze jól felöltözve, de úgy emlékszem, -5 fok alatt nem szabad. Vagy az csak az egész picikre vonatkozik?
HELP! :)

Nagyon köszi!

Kép

zizi27

silverlion, köszi! Küldd el nekem a képet, megcsinálom, s elküldöm, hogy mit hogy lehet, hogy a többit te is meg tudd csinálni.

A kisfiam a diplomamunkám olvassa :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.03.04 16:45-kor.
szonce82

Zita978 boldog hófordulót Julcsinak! Nagyon jó súlyban van! :D

Szonce82 látom nálatok is pakol rendesen Ádám. :D Nagyon helyes baba! :wink:

Zizi27 az csak kisbabákra vonatkozik, hogy -5 fok alatt ne vidd ki. HA rendesen fel van öltöztetve és a száját meg az orrát rendesen sállal bekötöd akkor kicsit ki lehet vinni. :wink: DE a fagyásveszélyre azért figyelj, hogy keze lába is be legyen bugyolálva.

Silverlion nem tőlem kérdezted ugyan de a Paint Shop Pro-val a képekből festményt tudsz csinálni! :wink: Én próbálok fitt lenni mert ezer a dolog amit meg kell csinálnom :D A krumplid megy a hagymád tuti megfagyott... :shock:

Kép

Kép

Kép
millye

--------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 15:26-kor.
szonce82

millye, nagyon köszi! Ti mentek sétálni ilyen hidegben?

Kép

zizi27

----------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.03.04 16:45-kor.
szonce82

Zizi27 voltunk kint egy kicsit szánkózni csak elkezdett fázni a keze és behoztam. Nagyon élvezete a havat :D

Kép

Kép

Kép
millye

Lányok,tudja valaki hol lehet bébiőrt kölcsönözni Bp-en?
szonce82

Szonce:
Szerintem nem éri meg kölcsönözni. Vaterán "fillérekért" meg lehet venni. Kölcsönzéssel sokkal többet kellene rákölteni. Mi is Vaterán lőttünk egyet 4800-ért.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti, köszi, végül mi is a vevés mellett döntöttünk.
szonce82

Sziasztok!

A költözés mellett azért döntöttünk, mert a férjecském minden vágya, hogy oda költözzünk egyszer (a szülei, és ő is onnan valók). Én jól megvoltam (vagyok) itthon, de annyit kérlelt Balázs, hogy végül bele mentem. Sopronban van bölcsi, (nem magán) gyönyörű a város, a legtöbb barátunk ott lakik, szomszédban Ausztria, és igaz, hogy férjem keresete szempontjából végülis mindegy hol lakunk, mert most sem fog többet keresni, mint itthon, de talán több lehetősége lesz másodállásban is elhelyezkedni. És mivel én még legalább egy évig gyeden vagyok, úgy gondoltuk, most még van időnk, hogy kipróbáljuk, hogyan is működne az ottani életünk, és ha nem nagyon, még mindig visszaköltözhetünk. Ha nekem is dolgoznom kellene most, nem mentem volna bele ebbe a hatalmas változásba! Szóval nagyon drukkoljatok nekünk, reméljük minden rendben fog menni, mert mi is szeretnénk ám kistesót, de ahoz szintén mindennek jól kell menni!

Kubu! Én még szerintem nem gratuláltam, de nem is nagyon mertem (merek) még. Hány hetes is vagy? Már tudni, mikorra vagy kiírva? ÚÚÚÚgy irigyellek! :-)

Szonce! Nem küldtem még neked emailt, ahogy láttad, mert még csatolt fájlként is olyan nehezen tölti fel a videót, de most csinálok egy videót karácsonyra, lehet hogy azt elküldeném, ha nem tudnám tovább küldeni... Ajándék lenne...

Most megyek, mert elég késő van már! A fiúk ugyan már alszanak, nekem is ezt kéne tennem!

Ja! Vagy 20 cm hó van itt nálunk. Olyan szép így lakásból nézve... De nincs nagyon erőm sétálni menni. Szinte fáj, ahogy a hideg szél fúj erre...

Puszilok mindenkit!

Kati

Kép
tatyi1983

Szonce! Írtam neked privit!
Pusz

Kép
tatyi1983

sziasztok,

nem volt internetünk pár napig... :s egyik este meg az áram ment el a fűtéssel,melegvízzel együtt.."szerencsére" csak pár órára.. de akkor is nagyon nem számítottam ilyesmire.. jó persze nem is lehet..

szonce: de ügyes vagy!! köszönjük az összeállítást :D
a "rendrakós" videó is nagyon tetszett :)

tatyi: biztos jó lesz sopronban! mikor is költöztök?

mi: most 2.éjszakánk volt hogy tudunk aludni,nem ébredt lili félóránként.remélem most akkor minden vissza áll a régi kerékvágásba és tudunk majd aludni :)
amúgy sajnos vacakol a fűtésünk és most a házban 20-22fok van,nekem kicsit kevés..gondolom lilinek is.. szerintetek mit adjak rá bentre? hosszú ujjú rugi+hosszú ujjú body? mostanában attól félek h éjjel meg fog fagyni, vagy legalábbis fázni.. pedig mintha azt olvastam volna h 21 fokban jó aludni a kicsiknek..de lehet hogy rosszul emlékszem...
szerintetek?
mulan

Sziasztok!

Szonce! Sikerült megszerkeszteni a videót, ha elküldöm, megpróbálod feltenni youtube-ra? Persze csak ha van kedved! Nem akarlak fárasztani...

Mulan! Január 3-án viszik a bútorainkat, meg mindent, valószinű, hogy aznap megyünk mi is személyautóval.
Én Milánra éjjelre rövidujjú bogyt és hosszú ujjú vastagabb rugipizsit szoktam adni, és vastag takarót. Nálunk ugyan fatüzelés van, tehát amíg rakunk a tűzre, addig jó meleg van, (sokszor túl meleg is...) de olyan hajnal 3-4 körül már hűl levegő. De akkor sem nagyon vészes. Én is azt hallottam, hogy a 21 fok a megfelelő az alváshoz, de én fázós vagyok...

Képzeljétek! Ma reggel olyan rosszullétem volt, hogy ha nem tudnám, hogy nem vigyázunk, azt hittem volna, baba van a dologban! Amit nem bánnék, de még várni szeretnénk :-) Remélem nem nyeltem be semmi nyavaját...

Ma voltunk szánkózni Milánnal és a tesóimmal:-)

Nagyon élvezték. Teszek fel egy-két képet erről:-)

Kati

Kép

Kép

Kép
tatyi1983

Tatyi1983 jó költözést nektek! A képek nagyon aranyosak! :D

Mulan elképzelhető, hogy fázik. Bár tényleg azt mondják, hogy a 20-22 fok az ideális nekik az alváshoz. Szerintem próbáld meg hogy több ruhát adsz rá. :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,

Lemaradunk mi is kicsit. Igyekszem visszaolvasni mindent.

Mulan,
Boginak a szobájában éjszaka 21-22 fok van, nálunk napközben 22-23 és mindig hosszú ujjú body és rugi van rajta. Éjszaka hosszú ujjú body, hálózsák és paplan vagy pléd. Mondjuk úgy vettem észre, hogy ő elég fázós.

Kati,
biztos nem lesz egyszerű költözködni, megszokni az új helyet, de szurkolok, hogy jól süljön el, és minél hamarabb jöhessen a kistesó!!!!

Szonce,
köszi a videót és montázst, nagyon aranyos vagy!!!!

Zizi,
én is gondolkodtam, hogy kimenjünk-e, de most nagyon hideg van és Bogi kicsit meg is van hűlve, nem voltunk kint az utóbbi néhány napban. Állítólag szerdától már +10 fok lesz, akkor már tuti sétálunk mi is egy nagyot… addig meg sokat szellőztetek… ;)

Zita,
Julcsinak boldog hónapfordulót. Nagyon édi a fotó. Nektek is kellemes Ünnepeket!!!

Szilvi,
az a szó, hogy fitt és én rettentően távol állunk egymástól mostanában. Az elmúlt 2-3 hétben redbullal tartottam magam ébren, mert muszáj volt tanulnom… most meg ez a megfázás… de a mézeskalácsok és a gyümölcskenyér készen, a fa feldíszítve, és még kompótot is főztem… igaz hulla vagyok, de sebaj, megyünk Miskolcra karácsonyozni, majd ott kipihenem magam.
krisztacsillag

Kattja,
a férjem felismerte az egyik fotódon a mézeskalácsodat.. ;)
Pöttömke Boglárka lesz végül? Igazán szép név. :)
Hordózókendő kötés is van a neten szerintem. Nekünk mei-thai van, amikor vettem küldtek hozzá útmutatót, meg a neten nézegettem videókat és könnyen fel tudom venni, szeretjük nagyon.
Hozzánk kijött a védőnő a 30. hét után 1-2x beszélgetni. Megy majd szülés után is. Nekem segített, jó volt tőle kérdezni. Bár most az új védőnő egy kezdő csajszi, aranyos és lelkes, de még nincs tapasztalata…

Ceruza26,
mi is beoltattuk magunkat, de ha Bogi még a pocakomban lenne, akkor nekem sem lett volna ilyen egyszerű a döntés. Nálunk a nagymamák is megkapták az oltást, a nagypapa pedig szedi az oscillot…

Millye,
köszi, szenvedtünk vele, valószínű ezért nem alszik rendesen 3 hete… bízom benne, hogy most lesz egy kis szünet, illetve most még csak 1 mm-re bújtak ki a fogacskák, remélem az hogy növeszti őket már nem fáj annyira, mint az áttörés.
krisztacsillag

Pocakosok,
én egy szülésfelkészítőn sem voltam, mert feküdnöm kellett. Most sem mennék, ha nem muszáj, a tömeg és az influenza miatt…
Egyébként az írásos anyag sztem bőven elég (és hasznos), egyébként meg az anyukámat vagy a barátnőmet hívtam, ha kérdésem volt.
Az újraélesztése tanfolyam szerintem nem ér sokat, arra elmentünk. Azt beszéltük Gáborral, hogy a lelkiismeretünknek jobb, hogy ott voltunk, de nem biztos, hogy tudnánk hasznosítani az ott hallottakat… persze bízunk benne, hogy soha nem is lesz szükség rá!

Kubu,
Hogy állsz a vizsgákkal? Nem fáradtál el nagyon? Nekem már nagyon elegem van!!!! Pedig még 1 vagy a múlt heti sikerességétől függően 2 marad januárra.
De jó, hogy ennyit alszik Marci. Bogi 3-4x alszik 30 percet napközben és reggel 7-8 körül ébred… és az éjszakák sem nyugodtak.

Nálunk,
Boginak kibújt tegnap délután a második fogacskája is…
Valószínű ezért nem alszik túl jól mostanság Bogi. Folyamatosan járunk át a szobájába, de szerencsére most volt 1-1 éjszaka, amikor aludt 6-7 órát egyhuzamban.
Ráadásul kicsit megfáztunk, vagyis valószínű én hoztam haza valamit a suliból, mert múlt hét hétfő óta tüsszögünk. Szerencsére Bogi nem lázasodott be, csak nyűgöske.

Na jó sok volt belőlem...

Bogi és az apukája:

Kép

Már megy a kitámasztás is:

Kép
krisztacsillag

Krisztacsillag nálunk csak az áttörés volt necces egyébként utána nem. Most az 5. fogacskával van egy kis nyügi de nem vészes.
NAgyon helyesek a képek rólatok!!! :D Klassz a közös kép apával. Szerintem Bogi inkább rád hasonlít.

Kész van a mézeskalács házikó

Kép

a fiam komoly is tud lenni

Kép

Kép

Kép

Kép
millye

----------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 15:26-kor.
szonce82

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?