Sziasztok!
Először is gratula a vizsgázóknak és nagyon szorítok a még hátralevőkért. Hajrá lányok!
És Kriszta, nagy gratula a fogacskához is.
Szonce, ez a videó nagyon cuki! Hogy rázza a popóját!
Kakti, Ceruza, mi is járunk a szülésfelkészítőre a párommal, már 2 alkalmon vagyunk túl. Nálam eléggé későn tudtuk elkezdeni, mert amíg dolgoztam, esélyem sem volt odaérni, el meg persze nem engedtek. Szóval reméljük, hogy a törpe bennmarad a tanfolyam végéig.
Ja, és persze a következő újraélesztési tanfolyam január 19-én, a hordozókendő tanfolyam, amire menni szerettem volna, január 20-án lesz. Hát, megvan az esély, hogy ezekre már csak a szülés után jutunk el...
Az oltásról annyit, hogy a védőnőm és a háziorvosom is azt mondta, hogy kismama ne oltassa magát. Ki tudja, milyen hatása lesz később a picire? Eddig semmilyen védőoltást nem javasoltak kismamáknak, szóval én nem oltattam, viszont a gyermekágy után, ha lesz még járvány, mindenképp megteszem. Addig pedig kézmosás sűrűn és ha marad a járvány, arcmaszk a vendégeknek. Most pedig igyekszem minél kevesebbet BKV-zni, egészséges kajákat enni és mozogni. Ja, és amint bármi tünet van, irány a háziorvos. Azért valamelyik nap csak megállt felettem egy pasi és elkezdett telibe rám köhögni a villamoson, pedig lett volna hová mennie, távolabb a kismamától. Azért 2 csúnya pillantás után kapcsolt és odébb ment. Aki beteg, az maradjon otthon, akkor nem terjed a járvány! De nincs igazam? Na mind1, bunkók az emberek...
Csézjang, én is Szuromi dokinál fogok szülni. Évek óta hozzá járok és 4 ismerősöm is nála szült. Tényleg imádni való, kedves, minden hülye kérdésre türelmesen válaszol (legfeljebb egy kicsit mosolyog, ha tényleg olyan a kérdés), még a vért is ő veszi le, nem küld a laborba, szóval nekem eddig teljesen pozitív és nagyon bízom benne. Az tényleg fura volt először, hogy ilyen fiatal, de nekem ő már a harmadik nőgyógyászom és annyival elhivatottabbnak és hozzáértőbbnek tűnik, mint az előzőek! És nem tartja mindenért a markát! Az előző dokim a II. Nőgyógyászati Klininkára rendelt be csomószor (elég lepattant hely) és minden alkalommal tartotta a markát, a semmiért is.
Mulan, tök furi, amit a védőnőről írsz. Az enyém nagyon kedves volt eddig és szó sem volt pénzről. Mindig nagyon alaposan átbeszéljük az aktuális leleteimet, meg a fontosabb aktuális kérdéseket, vérnyomást mér és súlyt. Nekem nagyon szimpi és kedves. Kakti, nekem nem szokott szívhangot nézni.
Az bevett szokás, hogy a szülés előtti utolsó terhesgondozásra eljön hozzánk? Én örülök neki, mert legalább tud praktikus tanácsokat adni, hátha van valami, amire nem gondoltunk.
Eddig is egy csomó kérdésben segített dönteni.
Szilvi, ez biztos vicc! Tiszta állatkert. Mit találnak még ki?
Fél 4 óta nem tudok aludni, azt hiszem, ma használhatatlan leszek. Mondjuk nagyon ügyesek voltunk a héten, mert mindent bevásároltunk a babának és nekem is, csak össze kéne rakni a kórházi motyót. Nem tudom, mikor szánom el rá magam, mert még jól van bent, de lassan azért össze fogok pakolni.
Azt hiszem, teszek még egy próbát az alvással, hátha sikerül.
Kati