Ildi
Nehogy itt a nyálad elcsurogjon.
Aszalt sárgabarackkal töltött szűzpecsenye
Hozzávalók:
* 1-2 szűzpecsenye
* 1-2 cs. aszalt sárgabarack
* kb. 3 dl. Tokaji aszú
* kb. 40 dkg.szeletelt bacon
Elkészítés:
A hús készítése előtti estén a barackokat egy kis tálba teszem és felöntöm Tokaji aszúval úgy, hogy jócskán ellepje. A szűzhúst megmossuk, lecsöpögtetjük, és egy vékony, hosszú pengéjű késsel felszúrjuk. Felszúrható a másik végéről is, ha nem elég hosszú a kés pengéje. A beáztatott barackokat egyenként a nyílásba dugjuk egészen addig amíg tele nem lesz, én kb. feléig érek be, a másik felét a másik oldalról töltöm. Ha megvagyunk az egészet szépen sorban betekerjük szeletelt bacon- nel, és ha szükséges fogvájóval a végeit összetűzzük. Tepsibe helyezem a húst, ráöntöm a barackos bort, és a beáztatott barackot, ha maradt. kb. 1- 11/2 dl vizet öntök alá, lefedem alufóliával, és kb. 50 percig így sütöm. Ezután leveszem a fóliát, és addig sütöm tovább, amíg szépen megpirul a teteje.
Semmilyen más fűszer nem szükséges hozzá, a boros barack nagyon különleges ízt ad neki. Na meg még ott a bacon is.
Ha szűzhúst akarsz venni, ha ezt megsütöd, az auchanba a karajon mindig ott van a szűhús és úgy sokkal olcsóbb, ha hentesnél veszed külön majd 2000 ft az ára kilónként.
Köretnek tejszines krumplit szoktam csinálni, az is nagyon ütős.
A krumplit felkarikázom én egy négyzetes jénaiba szoktam tenni. Sózom és reszelt szerecsendiót szórok rá (utóbbival óvatosan, nagyon karakteres) és felöntöm zacskós habtejszínnel 2 db 0.33- ast szoktam venni. Alufólia rá és mehet a sütőbe. Olyan 40 percig sütöm aztán a fóliát leveszem. Többször átkavarom, utána sózok, nekem még sosem sikerült elsózni, a krumpli nagyon felveszi a sót és egész addig sütöm amíg szint krémes lesz a tejszín rajta. A krumpli picit szét fog menni, de az nem baj. Amíg forró a krumpli picit hígabb a tejszín rajta, ahogy hül ki úgy sűrűsödik, krémesedik rá. Remélem érted.
És
wertzuznak egy gyors isteni recept.
(ha elfogadja tőlem)
Sajtos hús
Hozzávalók:
* Sertés rövid karaj
* sajt
* tejföl
* liszt
* só
* bors
* piros paprika
* olaj
Elkészítés:
A karajt szép vékony szeletekre vágom, kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom, majd paprikás lisztbe forgatom. Kiolajozok egy tepsit és a hús szeleteket beleteszem, összeérhetnek, mert sülés közben összekuppadnak. Megkenem őket tejföllel, és jó sok reszelt sajtot szórok mindegyik szeletre. Előmelegített sütőbe teszem őket (200 fok), és pontosan 20 percig sütöm. Esetleg, ha a sütő légkeveréses, nem árt megnézni 17 perc után, nehogy túl süljön. Akkor jó, ha a sajt szépen ráolvad, és aranybarnára sül. Bármilyen körettel nagyon finom.
Azért írtam ide a recepteket, nem pedig priviben, hátha esetleg másnak is kell.
Lányok élvezzétek ki a havat, jövő hétre, pont 24- ére felmelegedést mondd és esőt.