Na sziasztok!
Egy órája ülök a gép előtt, és olvasom, amiket reggel óta írtatok. Megpróbálok reagálni (jegyzeteltem):
Lara:
Zserbó és Konyak (a két ebem) westie-k (West Highland White Terrier). Kicsit azért nagyobbak, mint a yorkik. Zserbó közel 6 kiló (ő lány), Konyak meg alulról súrolja a 10 kilót (ő fiú).
Xien:
Volt egy spánielem gyerekkoromban. Ő is cukros volt! Nagyon oda kell rájuk figyelni, magától nem fogja összekapni magát! Az én Bazsám a cukorbetegségtől annyi mást felhalmozott (hasnyálmirigy gyulladás, veseelégtelenség), hogy sajnos el kellett altatni! Rettenetesen nézett ki a drágám! Szóval nyomjátok neki az inzulint! És próbáljátok meg valami pépes cuccal etetni! Akár tejberizs is jó! Nem lesz olcsó mulatság a gyógyítása, de mint az emberek, a kutyák is tudnak ezzel együtt élni!
Vicky (és Lara megint):
Mindenütt azt hangsúlyozzák, hogy a H1N1 elleanyaga anyatejjel NEM megy át a babába. Nekem ma van két hete, hogy oltattam. És sokkal nyugodtabb vagyok. Pedig én is elleneztem sokáig. Aztán meggyőztem magam: így is lesz annyi minden, ami miatt izgulhatunk a babánkkal, ez csak +1 dolog.
Amúgy a Jánosban nem kérnek igazolást Apának, hogy be van-e oltva (megkérdeztük). Azon a véleményen vannak, hogy amúgy is ugyanazokkal a bacikkal érkezünk, hiszen egy helyen lakunk, hogy simán mehet az Apás szülés. A nagymamákat és egyéb rokonokat inkább nem engedik be.
Zsizell:
én is asztali gépen nyomom, de itt egy magastámlás, gurulós, bőr "főnökiszék" van, és egész jól elvagyok rajta. Pláne, hogy itt gyártom a kariajik egy részét is.
Az ételfestéket Nóri már írta, az aromáknak nincs elég szinezőanyaguk.
Kattkat:
Én is szoktam dekupázsolni. És én ragasztólakkot használok a felkenéshez is, és utána a felragasztott anyagot átkenem vele fentről is. Viszonylag fényes lesz, ha nem is mosható, de törölhető. Már én is gyártottam ilyen teásdobozokat ajiba!
Nóri:
ha jársz-kelsz a világban, mondanám, hogy itt Kistarcsán van egy nagyon jó kis bababolt, ahol a szoptatós melltartó 3000 alatt van bőven (sőt, asszem kb. 2500). Igaz, neked kissé messze van.
Rólunk:
Laza 50 percet vártunk a dokira, mert műtött. Az UH eredménye:
Egy élő magzat, koponyavégű fekvésben.
BDP: 81 mm
HC: 296 mm
AC: 261 mm
FL: 59 mm
Átlagos mennyiségű magzatvíz, placenta a hátsó falon, rendes helyen tapad. Jó magzati szívműködés, telődő magzati gyomor és hólyag. Grav.s.31-nek megfelelő nagyság.
A súlyáról nem tudunk semmit.
De jól van, a doki szerint még forgolódhat, de ez nem feltétlen fog bekövetkezni. A méhlepény is teljesen homogén, szóval jól vagyunk. A szülőszobában is jártunk, végül is semmi extra. Van egy így-úgy állítgatható szülőágy, van egy külön tusoló, van sarokkád, van labda is. Szóval minden van. Azt mondta: a babát ki sem viszik a szobából, miután a köldökzsinór elvágásra került, ott, a szobában intézik el a szülésznők a tisztogatást, méregetést, stb. Vinni nem igazán kell semmit. Ami fontos, hogy legyen, az a TENA LADY. A babának sem kell semmi, de ha viszünk pelust, popsitörlőt, az nem hátrány - gondolom, elég szarul állnak ilyen téren.
Hát így "röviden" most ennyi.