Új privát üzeneted érkezett!

Csuti!

Igen sajnos mi ugyanígy jártunk, rettentő igénytelen képek lettek, és baromi sok ennyiért, de valahogy rám erőszakolta, ráadásul az elején úgy adta be mintha ingyen lenne, úgymond ajándékként, mint az ajándékcsomagok. Én ott fizettem de másnap mint ahogy elkészítette, azt mondta másnap is ráér fizetni megbízik bennem. Hát már baromira megbántam akkor mikor kiment, pedig még nem is láttam a képeket.....de semmi érzéke nincs hozzá mintha egy 10 éves gyerek készítené.Ráadásul mivel akkor fizettünk a orvosunknak egy nagyobb összeget a szülésért, nem volt jó érzés még ezt a 3000-et kifizetni ilyen silány munkáért.
ja és ugye én is mondtam a férjem több százat készít digitálisan, de erre mondta hogy ez olyan igazi régi fénykép, amit ki lehet tenni stb (persze a digitálist is elő lehet hívni...de mindegy)...és hogy milyen jó lehetőség. Aha...............



Kép
fruzsa7
 
 


Ja és Csuti még azt tűnt fel ha jól emlékszem, hogy semmilyen papírt nem adott róla hogy ő elkattintott 3 képet, és ezért én fizettem neki x összeget, magyarán nem tudom bizonyítani hogy ő jön nekem bármivel is...csak fogja a pénzt és viszi.

Kép
fruzsa7
 
 


Bakker, akkor ez rohadtul nem egyedi eset. Mármint, hogy erőszakos, meg hogy sz@rok a képei. Na innentől nem kétség, hogy írok a kórháznak. Köszi!
Nem adott nyugtát, semmit, persze.

Viszont nekem megvan a neve és a címe a borítékon! :twisted:

Kép
Kép
csuti25
 
 

 
 

Csuti,

Nálam is járt a hölgy de én nem engedtem hogy lövöldözzön :)Hál istennek!!Pont ott volt a férjem is, és elhajtottuk!!
De jó ötletnek tartom hogy írj a kórháznak!
tücsi85
 
 
 


Csuti!
akkor írja kórháznak! mindenképpen! basszus, tényleg eléggé kihasználja a kismamákat, hogy tehet ilyet? (pénzért, költői kérdés volt.) Mindenképpen írj, de ne a csecsemősöknek, hanem a kórház vezetőségének!! és szerintem ha a közeljövőben megy vki a dokijához, neki is szóljon!
Te meg nem tehetsz róla, azokban a napokban egy másik világban éltünk :)

Baba, Trinky!
köszönöm, jól estek a szavaitok! már a mérleget sem akarom kibérelni. Már második napja etetem 2 óránként Hunort. Vele nincs semmi baj, imádja, hogy etetem, mert akkor a cicimen lóghat :) viszont nem érzem, hogy annyira szívná... lehet így kevesebbet is eszik... Én viszont hulla vagyok. Mintha az energiámat szívná le. Ma még így etetem, aztán elméletileg az lenne a hatása, hogy több termelődik, és hétvégén visszatérünk a 3 óránkéntira és remélem érezni fogom, hogy több van. Ja, ráadásul megint össze-vissza kakil. ma pl este kellett pelust cserélni, amit már tök régóta nem kellett. Ha lesz több tejcsim, akkor ennyi értelme volt. De nem akarom az ünnepeket tönkretenni, hogy normálisan sütni sem tudok, mert kétóránként otthagyom a kaját.

Ti hogy készültök a Karira?
Én kitettem az ünnepi menü receptjeit a konyhaajtóra és Apa választhat, hogy mikor melyiket kéri. Persze sokkal több süti recept van :) Két hétig a konyhában leszek, már tökre várom! Vettünk égőket az ablakra, azt még nem sikerült egyedül felraknom. Hétvégén csinálom habcsókot, és mézeskalácsot, hogy abból a fára is tudjunk tenni díszitésnek. Idénre csak 1 doboz szaloncukrot vettünk. Már alig várom!! Hunor első karija!

Kép
Kép
nikilány
 
 


Tücsi, Niki, köszi a megerősítést a témában. Írni fogok. És a nőnek meg visszaküldöm a képeket egy levél kíséretében. Kíváncsi leszek visszaküldi-e a pénzt.

Kép
Kép
csuti25
 
 


Sziasztok!

Fruzsa, ezúton is mégegyszer köszönöm a szupi ajándékot! Az újabb verziót is megkönnyeztem, ha lesz mégegy, már biztos bőgve fogom végignézni! :lol: :lol:

Trinky, nagyon örülök, hogy jobban vagy! :D Emma még nem kúszik-mászik csak hátrafele, de azt ezerrel :lol: , így is simán eltűnik a szemünk elől! :lol: Viszont tegnap "végre" felült!!!!! :lol: Már annyira várta ezt, én annyira azért nem, szeretném ha még "babás" lenne egy darabig! :oops:

Csajok, szerintem senki ne izguljon a babák súlya miatt! Úgy gyarapodnak ahogy nekik jó! Emma kb. 3-4 hónapos lehetett mikor teljesen bepánikoltam, hogy nem hízik, sőt! Én minden vasárnap reggel lemértem, csak úgy, kiváncsiságból és akkor úgy nézett ki mintha fogyott volna! És ez ment vagy két-három héten keresztül. Ja, és épphogy kicsit előbb duplázta meg a születési súlyát mint ahogy féléves lett, innentől meg már el is raktam a mérleget, mert úgyse fog annyit hízni, hogy érdemes legyen mérni! A védőnővel is megbeszéltem, de mondjuk nekem szerencsém volt velük (meg valamilyen szinten nem is :? ) mert velem közölték, hogy leszek szives min. kéthetente lemérni otthon a gyereket és azt beírni!!!! :shock: a kiskönyvébe!!!! :shock: Ezeket a státusz vizsgálatokat is nekem kell beírogatnom a könyvbe, ők csak hozzám vágják a papírt! Ja, és a kéthónapos ki is maradt teljesen! Úgyhogy én egyáltalán nem foglalkozom vele, hogy mit mondanak!
A védőnőnk amúgy is összevissza beszél. Amit a múltkor kérdeztem tőletek kajaügyben, már azt is teljesen másképp adta elő kedden! :twisted:

A mostani vizsgálaton 7150 g volt és 65 cm! Növekszik a drága!

Csuti, én is megerősítelek, semmiképp se hagyd annyiban! Nálam ugyan szerencsére nem járt, de bizti én is beleugrottam volna abban az állapotban! Főleg, hogy mi annyira rohantunk a kórházba, hogy a fényképezőgépet otthon hagytuk. :? :oops: De én amúgy is ilyen típus vagyok, hogy ha valami nem frankó akkor azonnal írok!

Képzeljétek, nagy nap a mai nálunk! Emmácska saját szobába költözik. Már megcsináltuk neki, estétől ott alszik. :lol: Annyira fura, már úgy megszoktam, hogy csak felnézek az ágyból és látom a kiságyát. Csak az a baj, hogy ő is rájött, hogy ha négykézlábra áll akkor lát minket :D ma hajnalban másfél órán át ezzel játszott, hogy minket lesett és vigyorgott ezerrel meg huhogott nekünk, hogy figyeljünk oda..... :? :lol: Mi meg nem bírtuk megállni röhögés nélkül és erre még jobban felbátorodott, hogy akkor játék van!!!! :lol: Úgyhogy ma költözik a kisasszony, mert ez már nem az első ilyen éjszakánk volt. Biztos lesz egy-két nehéz esténk.

Na, lelövöm magam, jó sokat írtam!

Jaj, Nikilány én már rettentően várom a karácsonyt! Mi 23-án tartjuk, pulykaleves lesz utánna lazac krumplival és csokis meg túrós süti! Aztán 24-én anyukáméknál, 25-én anyóséknál. Nagyon kivi vagyok mit szól majd Emma a fához, a fényeket már felraktuk az ablakba, azt imádja nézegetni!

Na, most már tényleg abbahagyom! :lol:

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Sziasztok!

Hozzám is jött a néni, de én sem kértem a fotózást. Nem volt túl bizalom gerjesztő...De úgy látszik jól tettem, hogy így döntöttem.

Nálatok mi a helyzet, mert Orsi már 2. napja nagyon nyügi délutánonként, igaz kicsit megfáztunk, de az már hétfő óta tart és már javult. Lehet, hogy ez a nygon hideg tesz be neki. :(

Kép

Kép
esztke
 
 


Csajok, nem semmi ez a nyanya. Nálam is volt, de elhajtottam, bár ott volt a férjem, így könnyebb volt. Amúgy is miért viselhet fehér köpenyt? Ezt sosem értettem, miért hord boldog-boldogtalan fehér köpenyt? Csak az orvosoknak kéne, a nővéreknek meg mondjuk rózsaszín, vagy sárga. Na mindegy, ez csak mellékesen jegyeztem meg. Csuti hajrá, írd a levelet, azt hiszem mindannyian melléd állunk.

Fruzsa, Beni is szuper súlyban van, és tök jó hogy szopik. Tutira nem éhes szerintem, mert jelezné, bár ezt én sem hittem el soha, de tényleg így van. Megőrültek ezek az orvosok. Később meg az lesz a baj, ha túl sokat hízik.
Megjegyzem, hogy Lottinak most lett farkasétvágya, hogy kúszik-mászik. Hízott is rendesen, de nem tudom mennyit, csak látom a csuklóján, hogy egyre vaskosabb.

Niki, szerintem hagyd a 2 órás etetést. Én is csináltam egy hétig, de besokaltam. Állandóan fejtem, szoptattam, felváltva. Több tej nem lett tőle, de ami volt az elég volt Lottinak. Ráadásul ő az elejétől kezdve max 6Xszor szopizott. Az éjszakát nagyon hamar átaludta és így jóval kevesebb lett a tejem, de az is elég volt neki. Valahogy beállt. szerintem neked is befog, csak ne hagyd, hogy paráztassanak.

Bentley, itt a X. kerben semmit sem adnak gyerekszületésre.

Esztke, biztos megviseli az időjárás egy picit Orsit, na meg a nátha. Lotti is el akart tenni láb aól tegnap, annyit vinnyogott. Ma már semmi baja.

Crissy, furi lesz a kisasszony külön szobában. Az biztos, hogy minden neszre ébredni fogsz, de meg lehet szokni. Lottit 4,5 hónaposan raktuk külön. Engem rosszul érintett, volt, hogy a padlón aludtam :oops: :oops: Utána viszont rájöttem hogy sokkal jobb ez így, legalább nem zavarjuk a forgolódásunkkal. Olyan furcsa érzés ez, mintha önállósodna egy picit, hogy külön birodalma van. Hiába kamaszodnak :lol: :lol:

Tegdi, hoz az angyalka Máténak buszt?

KépKép
trinky
 
 


Fruzsa, köszi az albumot, nagyon-nagyon szép, aranyos vagy. Minden baba aranyos benne

Crissy, amikor néztem Emmát, eszembe jutott, hogy azt írtad huhog éjszaka :D :D a kerek szemeivel olyan lehetett mit egy kis bagoly :D Nagyon édes.

KépKép
trinky
 
 


Trinky, épp tegnap néztem én is Emmán, hogy vastagodott a csuklójánál a keze!!!!!! :lol: :lol:

És tényleg olyan, mint egy kisbagoly. Pont ezért nem is bírjuk ki röhögés nélkül, hiába nem alszunk, de annyira édes, meg kell zabálni!!!!!!!!! :lol: :lol:

Nekem is olyan érzés, mintha kicsit önállósodna. Most még nem érzem annyira, de az esti lefekvést lehet, hogy megkönnyezem!!! :cry: Olyan rossz, hogy már nem olyan kis bújós, babás újszülött! :oops: :roll:

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Külön szoba??? hát én még ott tartok, hogy a hajnali etetés után sem szoktam visszarakni az ágyába, hanem ott alszik közöttünk... nemhogy külön szobába vinném... :oops:
Valszeg ő hamarabb fogja azt mondani, hogy haggyá má anya!", mint hogy én engedném el. :D
Crissy! nem gond, hogy sokat írsz! Én is szoktam regélni :)

Orsi! nálunk a tegnap volt nyűgös nap, ma már jobb, bár most megint rázendített...

A nyugtatásotokat mindenkinek köszönöm, nagyon jólesik!

Dia! merre vagytok? szánkózás ezerrel? :)

Fruzsának itt is írnám, hogy nagyon tetszik a ppt! nagyon szép lett, és ötletes!

Kép
Kép
nikilány
 
 


Crissy,

Ez a hőmérőzés nálatok hogy zajlott? Most nekem is azt mondta a védőnéni hogy ha látom hogy szenved akkor hajrá, két naponta sikerül is hőmérővel, azt mondja hogy be fog állni egy idő után és nem kell már hőmérő...Nektek is így volt? Félek nehogy rászokjon :(

Nekünk Bulcsú a kezdetektől külön alszik, de jobb is így, mert elég rossz alvó és hát a férjem úgy forgolódik hogy tuti felkelne rá állandóan, meg hát kell nekünk is egy kis együttlét... :)
Tényleg az lehet hogy a fogzástól esetleg nehezebben kakilna?? Igaz nem látok semmit az inyén, viszont nagyon rosszul alszik 1-2 óránként felkel... és két hete ugye a kakival is gondok vannak. Bár tudom hogy fogzásnál inkább megy a hasa, de már nem tudok másra gondolni, mert ha kikakilta magát akkor is állandóan nyűgös.....és nem alszik.... egész éjszaka felkel 2 óránként.... :(
Már nagyon fáradt vagyok...és két hete gyakorlatilag nyűgösek vagyunk és nehezen kakilunk... aztán kikakiltuk magunkat, megint nyűgösek vagyunk :D
tücsi85
 
 
 


Tücsi, már korábban szerettem volna kérdezni tőled, hogy a glicerines kúpot próbáltad már? Amikor Lotti nem kakált egy nap, akkor másnap reggel egy 2 grammos felét jól megmelengetve kapta meg, és 1 órán belül jött is az eredmény. Nálunk már gyanús, ha egy nap nincs kaka, mert van, amikor 4-5 is van. Gyors az anyagcseréje. A krumpli, rizs, alma nálunk hasfogó. Most a székrekedést megelőzendó, szilvát adok neki. Láttam már univerben is abban nincs cukor, de a kecskeméti is megteszi, sőt nagypapám főzött cukorentes szilvalekvárt, úgyhogy majd azt is kipróbálom.

Éjszaka mit csinál Bulcsú ha felkel? Eszik? Sír? Iszik?

Niki, Lotti nem hajlandó velünk aludni. Volt, hogy szinte ébren vártam, hogy megmoccanjon, és áthozzam magunkhoz, de egyszerűen nem tudott elaludni köztünk. Verekedett a cumijával, dumált. 1,5 óra nyűglődés után visszavittem az ágyába, és egyből elaludt.... :? :?

KépKép
trinky
 
 


Tücsi, nálunk kb. 2-3-szor használt a hőmérő, utána vagy megszokta vagy tényleg nem kellett neki kakilni, nem tudom :roll: Próbálgasd ha van kedved, mert legalábbis Emmát nem zavarta az egész procedúra, nekem kellemetlenebb volt. :? Ja, és nálunk 4 nap után használt a hőmérő is, előbb attól sem lett kaki. De ahogy Trinky írta, a kúp is jó lehet. Hát igen, ki kell tapasztalni, hogy melyik babának mi a jó. Nálunk végül a nux vomica (azt hiszem jól írtam :oops: ) homeós bogyó és a gyümi tette helyre. És még plusz minden kajájába kapta az espumisan cseppeket, hogy legalább a pocija ne fájjon. De ha kaki után is nyűgös akkor tényleg lehet, hogy más van mögötte. :?

Nikilány, nálunk már most majdnem mindig az van, hogy "anya, haggyá' már"! Sajna, Emma sose volt az a bújós típus. Csak ha nagyon fáradt. Egyébként fészkelődik ha ölelgetni akarnám, mert már menne a "sok, fontos dolgára"!!! :lol: :lol: Mi kb. 1 hónapos koráig tudtuk megcsinálni, hogy magunk mellé vettük az ágyba. Mikor hazavittük, első éjjel pl. a mellkasomon aludt. Olyan jó érzés volt, azt hittem még nagyon sokáig így lesz. Hát nem! :? :(

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Igen ismerem a glicerines kúpot de a férjem nem igazán szeretné ha azt adnám neki, nem szereti a chemichaliákat. :? Nekem most a második napra hatásos volt a hőmérő. Remélem szép lassan beáll.
Adtam már neki szilvát is hát meg kell hogy mondjam nem lett belőle nagy fosás :lol:
Crissy, viszont az espumisan jó ötlet! Hány cseppet raksz a kajába? vagy külön adod?

Mikor felkel éjszaka Bulcsú akkor van hogy sír, vagy csak nyökörög, és van hogy tök jól elvan magában, de ha nem veszem ki rögtön és kezdem altatni akkor teljesen felkel és nem alszik akár másfél órán keresztül.... és most így is kétszer etettem már éjszaka, pedig eddig csak egyszer evett, de van hogy csak cicivel alszik vissza, és akkor sem eszik túl sokat... Szóval nincs semmi ötletem mitől van ez az egész :( Ma aztán kikakilta magát szóval még az sem zavarhatja, és most is felkelt már egyszer! Szóval nem tudom már egyszerűen mi lehet...
tücsi85
 
 
 


Jah és Trinky egyébként igen próbáltam a glicerines kúpot ettől függetlenül, de hát adjam neki ilyen sűrűn, azt nem szeretném akkor inkább hőmérő :?
tücsi85
 
 
 


Trinky,köszönöm az infot a támogatással kapcs-ban,már van egy telszámom,hétfőn felhívom őket,hogy tudnak-e valami okosat:)
Szép hétvégét Mindenkinek,látom a súlygyarapodásos téma nem is olyan soká eljön a kismamik életében:)Jó tudni,hogy mi minden vár még ránk:)
bentley86
 
 


Szép hétvégét mindenkinek! :D

Tücsi, az espumisanból egy adag az 25 csepp. Mi is hasfájósak voltunk az elején nagyon, úgyhogy a dokink javaslatára mi mindegyik kajájába tettünk, de ha ti szopiztok akkor szerintem előtte vagy utánna is adhatod neki csak úgy simán. Szerencsére nálunk bevált és kb. 3-4 hét múlva már egyáltalán nem kellett adni csak ha jött ez "nemkakilok" dolog, akkor a második nap után már megint kapta minden kajába addig míg nem kakilt. Nem tudom, hogy ezért e, de legalább Emma nem nyűgösködött a kaki miatt, nálunk én voltam az akit jobban zavart, hogy nem jön.

Csajok, annó többen kérdeztétek a babafotózást és Rita ajánlotta a barátnőjét. Én csináltattam vele képeket és én is bátran merem ajánlani mindenkinek! Teszek fel egy pár képet mutatóba, hátha valaki még kedvet kap, szerintem nagyon jókat csinált. Bizti Rita is hoz majd képeket Lucáról. :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Crissy,

gyönyörű képek, imádom a csajszit. A kis bagyol szeme, a pofija nagyon édes. A legjobb puszihely a pofi alatti nyakacska igaz? Lottit is ott szokta össze-vissza puszizni. (Bár ő sem bújós, és nem igazán hagyja...)

KépKép
trinky
 
 


sziasztok
nagyon édesek qa képek!!
Pláne az a kis tappancs!!!!

Lányok!
Roli megint keményet kakil.De a hasa nem fáj.
Van egy szilva alma konzervem.Azt oda adhatom neki?

Kép
baba0727
 
 


Sziasztok!
na, a csajok nem bújosak... :shock: mondjuk a Hunor sem annyira bújós, de a kezembe szeret lenni. és lefejelni az arcomat. ezt minek nevezzem? :lol: De azért nem szeretnék anyás fiút nevelni...

Tücsi! sok sikert a kakikhoz!

Baba! én még nem tudok a kajás témához hozzászólni...

Emmáról nagyon szuperek a képek!!!
Mennyiért csinálta őket,és mennyi képet kaptatok? (ha nem vok túl indiszkrét) Óriási szempillái vannak! Ez eddig még fel sem tűnt! :D

Kép
Kép
nikilány
 
 


Sziasztok!

Crissy: Tényleg nagyon jók a képek Emmaról, engem is érdekelnének a részletek....

A kajás témához még én sem tudomk hozzászolni.

Viszont Orsi ma is nagyon nyűgös, szinte csak kézben nyugszik meg, ha megnyugszik és nagyon sír, amikor fáradt és alig akar elaludni, aztán egyszer csak fél perc alatt durmol... Biztos ez a hülye front, meg a maghülés.... :( Remélem hamar rendbe jön, mert annyira, de annyira rossz érzés, hogy nem mindíg tudom megnyugtatni. Tudom hülye vagyok, de ma megkérdeztem Apától, hogy ugye szeret engem Orsi.
Most is felébredt... 15 percet aludt..... :cry:

Kép

Kép
esztke
 
 


Crissy, tényleg nagyon jók a képek és édes a kis Emma. :)

Kép
Kép
csuti25
 
 


Baba, remélem odaadtad neki. Bár azt hiszem 7 hónapos kortól írják a szilvát, de én is hamarabb adtam a kakabaj miatt. Szóval adjad nyugodtan, persze először csak 3 kanállal. Meglátod jobb lesz. Mit evett a kis drága, hogy kemény? Szegénykém biztos nagyon nyomta. Lottinak is kemény volt ma a tegnapi krumplitól. Ma ő is szilvázott.

Esztke drága, persze, hogy szeret Orsi.Természetes dolog, hogy ilyeneket gondolsz. Nem sikerülhet mindig megnyugtatni a babákat, de nem azért mert nem szeret. Van ilyen, de hála Istennek nem sokszor. Orsinak te vagy a legfontosabb a világon.

Niki, úgyis téged akar majd feleségül venni Hunor :D :D
azért a fiúk anyásabbak.

KépKép
trinky
 
 


Trinky!
Nem ez az első.De az a legjobb,hogy nem erőlködve nyomja.Szóval észre sem veszem,hogy kakilt és mégis.
Ó,neki 3 kanállal nem elég.Oda adtam neki,de megette az egész üveggel.Ízlik neki.délután 1-kor sütőtök.burgonyát evett.(ezt is 1 üveggel)
Majd holnapra kiderül,hogy mi lesz.
Na Jó Éjszakát Mindenkinek.

Kép
baba0727
 
 


Baba, szerintem a krumplit próbáld meg a minimálisra csökkenteni, a főzelékét meg hígra csinálni, és esetleg igyon vizet az étkezések között.
Kis mohó, rögtön az egész üveg kellett? :lol: :lol: Azért jobb a fokozatosság, mert hozzászokik a kis bélrendszere. Mi eztúgy csináljuk, hogy ha újat kóstol akkor kap belőlle pár kanállal, majd kap többet a már jól ismertből is. Ezért evett valamelyik nap Lotti tökfőzeléket husival, majd rögtön spenótot husival. Nem reklamált :D Persze ez csak tipp, ki kell tapasztalni, hogy jó Rolinak.

KépKép
trinky
 
 


Sziasztok!

Köszi Trinky! Miután elkezdett esni a hó sokkal jobb lett a helyzet, de azért most ez a szeles idő is érződik Orsin. :(
Képzeljétek, tegnap visszaolvastam a fórumot onnan, ahonnan csatlakoztam. Mindíg mondtam, hogy milyen jó lett volna naplót írni a várandósságról, meg most is, hogy pici baba, de sosem kezdtem hozzá. De így, hogy olvastam a fórumot, szinte mindent leírtam, szerintem ki is fogom menteni egy cd-re, nehogy elvesszen. OLyan, mint egy napló... nagyon jó volt nosztalgiázni. :)
Olyan jó, hogy Rátok találtam, annyi mindenen mentünk együtt keresztül ezalatt a kis idő alatt!
NAGYON KÖSZÖNÖM NEKTEK, HOGY MINDÍG MEGHALLGATTOK ÉS MEGOSZTJÁTOK TAPASZTALATAITOKAT!!!!!

Kép

Kép
esztke
 
 


Sziasztok anyukák,babák,kismamák!

Végre van egy szuszanatnyi időm,két és fél órát gyártottam a mézeskalácsokat,jól elfáradtam,most csináltam elősszőr remélem karácsonyra bepuhul.

tegnap megcsináltam a 6 vizsgámat és még januárra van egy és ez a félév kész,hát tényleg kemény gyerkőc mellett,de hát én vállaltam.

crissy gyönyörűek a képek,rita nekem is küldött privibe képeket ettől a fotóstól nagyon tetszett akkor is.írnál privibe árakat,mert akkor lehet legközelebb őt is kipróbálom,most niki fotósánál csináltattam képeket,azok is jók lettek,de album,így a kövi talin szívesen megmutatom nektek.

baba: hannával is küzködtünk anno kaki miatt,nem tudom ,de szerintem tuti írtam,volt hogy 9-13 napig nem volt kaki,(glicerin kúp nekünk is volt)
de aztán elkeztünk a barck evést és minden megjavult.

esztke: én is örülök ennek a fórumnak,mert tényleg meg lehet beszélni itt mindent és alig várom a kövi talit.

dia,marcsi mizu veletek?

nálunk most a fogzással vannak gondok,úgye bár egy hét alatt kijött 4 foga ésláz és étvágytalansággal jár.
alig eszik valamit,nem tudom meddig fogja ezt csinálni.
és az éjszakák még mindig katasztrófálisak,

próbálom éjjelre leszoktatni a ciciről,de nem nagyon megy,
ja és tápszert szerettem vlna adni reggelire vacsira,de mivel soha nem evett cumisüvegből így nem fogadja el.mit csináljak? valakinek nincs ötlete?

próbálok majd új képeket feltenni,

na lépek tovább,majd jelentkezem

pusz

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 



Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Sziasztok! Az időjós békám jelenti, hogy jön vmi front. Még nem tudja melyik :) Szóval ma reggeltől nyűgösek vagyunk, sőt ordítunk :(
Orsi! tökre meg tudlak érteni, én is teljesen kész vagyok, ha Hunornak nincs jó napja. Ilyenkor ezerrel vigasztalom, h érezze vele vagyok, de néha még ez sem segít... Most már le lehet kötni a figyelmét egy csomó mindennel, és ilyenkor körbe-körbe járjuk a lakást, és mindenfélét megnézünk, hogy eltereljem a figyelmét. Na az ilyen napokon jobban elfáradok, mint egy maratoni futó :(

Andi! Hanna már áll??? nagyszerű! tök izgi! nagyon ügyes!
A vizsgáidhoz és a mézeskalikhoz is gratula! én ma fogok nekiállni, majd este, mikor Hunor alszik. :)

Többiek? Megkezdtétek a sütés-főzést? :)

Kép
Kép
nikilány
 
 


Nikilány! Mi is érezzük a frontot, igaz mi múlt hét csütörtök óta szinte folyamatosan... :( :lol:
Mi is be szoktuk járni a lakást ilyenkor és a tükröt nagyon szeretjük.

Tegnap elkezdtem a mézeskalácsot csinálni, odáig jutottam, hogy összekevertem a lisztet és a porcukrot. Este, miután lefeküdt Orsi, akkor meg végre Apával megnéztünk egy filmet. . Most meg itt ülök...Majd este folyatatom, remélem... :roll: Én egyenlőre még nem várom a karácsonyt, nem igazán szeretem, mert nálunk nagy rohanás az egész. Szerencsére nagy a család, de ilyenkor inkább bosszúság. 24-én csak 1 helyre megyünk, a másik 2 napon 2 helyre, egyfolytában csak rohanunk... emiatt nem szeretem.
Viszont csináltunk kézlenyomatot és ahhoz gyúrtam só liszt gyurmát. Aranyos volt, csodálkozott, hogy most mit csinálunk vele, de nem igazán tetszett neki. Mondtam, hogy bezzeg majd jövőre nem is tudjuk majd abbahagyni

Kép

Kép
esztke
 
 


Andy! Gratulálok a vizsgákhoz! Nagyon édes Hanna!

Kép

Kép
esztke
 
 


Sziasztok Kismamik,Anyukák:)!
Felvetődött nálunk egy nagyon fontos kérdés,és MINDENKI véleményére kiváncsi lennék,már akinek van ereje és kedve ezzel kapcsolatban tapasztalatot megosztani velem:)
Igaz,dumcsizunk a kismamis fórumon sok "majdnem" anyukával,de Ti azért már benne vagytok a gyakorlatban,így nyílván nagyobb és vegyesebb a tapasztalat...
Mit gondoltok:érdemes egy sterilizálóra beruházni,illetve olyan garnitúra cumisüvegre és cumikra,amiket lehet mikróban fertőtleníteni??(ahogy ma nézegettük ezek az Aventes cuccok,kezdő csomiként sem 1-2000 ft-ba kerülnek...)vagy...:
megfelel a sima kifőzögetős módszer???Ahhoz KÖTELEZŐ valamilyen folyadékot vagy tablettát használni vagy az már amolyan túl-túl-túl antibacis dolog???Abszolút dilemmában vagyunk ezzel kapcsolatban...
Ha Aventes cumisüveg és cumik(vagy ha nem)akkor is,hány db ebből és abból???Mi a célszerű???Már rakodjuk össze a kh-i holmikat meg itthon is rendezkednénk,de ezen a részen nem jutunk túl:((((((
Nagyon megköszönném,ha tudnátok nekem javasolni valami okosat!!!
Nem akarunk túlzásokba esni,sem anyagilag sem felelőtlenségileg:(((<---nah,milyen szép magyar szó:)
bentley86
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a dícséreteket! Igazából azért raktam fel a képeket, hogy a fotóst dícsérjétek, de jól esett nekem is. :P A fotósról az infókat inkább Ritára bíznám, mert végülis az ő barátnőjéről van, nekem is ő ajánlotta. Az árat meg nem tudom, mi alapján számítják!

Andy, gratula a vizsgákhoz! Nem tudom, mit tegyél Hannával. A kolléganőm ugyanígy járt, hogy semmiképp sem tudta megitatni cumiból a babót, de ő még csak akkor kezdte a hozzátápit, úgyhogy gyümivel, főzivel meg sinlac-al oldotta meg, éjjel meg elfogadta a cicit.

Én is örülök a fórumnak, nagyon jó leülni elé, még ha csak olvasni van is időm! :D

Most is épp rohanok, mert egyedül vagyunk a babóval.

Én már nagyon várom a karácsonyt!!!! :lol: Furcsa, de még így a baba mellett is, sok év óta most először volt időm, hogy nyugodtan, átgondolva, nem stresszesen rohangálva intézzem a dolgokat. Úgyhogy nálunk már minden kész, holnap takarítok meg átrendezem a nappalit, mert a kisasszonynak már nem elég a helye :lol: , este feldíszítjük a fát és 23-án már csak az ünneppel kell foglalkoznom (főzés, ajándékozás :lol: ) aztán 24-től meg irány a család!

Bentley, én úgy csináltam, hogy vettem egy darab NUK cumit (azt is csak azért, mert a szülésznő azt mondta, hogy kell bevinni a kórházba) és ahhoz nem mikrós sterilizálót ajánlottak, mert állítólag az nem bírja. Úgyhogy mi a brendonban vettünk "Momert Aqua" sterilizálót, baromi egyszerűen működik és nagyon-nagyon szupi, imádom és nem drága!!!!! De a többivel én vártam a szülésig, hiszen nem tudhattam előre, hogy mi lesz a babóval, tud e majd szopizni, kell e mellszívó vagy megleszek nélküle........stb. Végül úgy jártam, hogy amikor a férjem hazahozott minket a kórházból utánna egyből rohant a boltba és vett mellszívót, hogy hátha attól lesz több tejem. Aztán, mivel nem lett, másnap reggel rohant a tápszerreceptért, mert Emma már éhen akart halni reggelre :lol: meg rohant vissza a boltba még cumiért. És nálunk ezért is vált be a sterilizáló, mert végül Emma csak tápszert evett és a rengeteg cumifertőtlenítéshez kellett. Még a mai napig is abban fertőtlenítem amiből tápszert vagy teát ivott. Úgyhogy nálunk bevált az, hogy nem vásároltunk össze mindent előre, hiszen úgyis a babától függ majd, hogy mire lesz szükséged! :)

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Tücsi, kakival mi újság???? :D

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Crissy,

Ne is mondd! :D Most a harmadik nap már adtam neki glicerines kúpot, mert már kezdett nyűgös lenni... de még mindig nem jön magától... vagyis 4 napnál nem várok többet, nem tudom mikor robbanna ki de inkább nem várom meg. Igazából nem tudom mit csináljak de most azt hiszem 3-4 naponta valahogy kiküzdjük azt a kakit "mesterséges" úton :) Pedig ettünk már sütőtököt, barackot, kamilla teát, szilvát, mindent ami hajt úgymond de nehogy azt hidd hogy szétfosta magát :lol:
Na mindegy most esszük a barackot és hasonló kevésbé fogós kajákat, aztán majd meglátjuk, remélem beáll ez a kaki mizéria :D
Ja és Emma valóban kis cukorfalat, főleg a bagoly szemecskéivel!!

Bentley,

Mi vettünk még mielőtt megszületett Bulcsú két darab Nuk-os cumit, és egy kisebb és egy nagyobb Nuk-os cumisüveget. Tökéletesen megfelelt ez a mennyiség úgymond :) a két cumi kell szerintem, a cumisüvegből gondoltam azért kell kettő ha még az elején nem is de majd később ha már iszik teát, gyümölcslét stb. jó ha van és nem kell rohangálni, ha meg persze tápszeres lesz akkor meg főleg kell. Hál istennek mi csak teára és gyümilére használjuk. Mellszívót mi sem vettünk előre, bár utólag már nem így tenném! Mert kellett és nekünk is apa rohangált. És szerintem mindenki beszerez mellszívót így vagy úgy szóval kb. ha megteheted vegyél előre, mert ha beindul a tej akkor ugye kell fejni, ha meg még nem tudni mi lesz a tejjel akkor meg azért vesz az ember mert ha feji akkor lehet jobban beindul. Fertőtlenítést mi kifőzéssel oldottuk meg kb. egy hónapig (amit vízforralóval oldottam meg, szóval kb. 1 perc volt kifőzni mert felforraltam a vizet és egy üvegtálba amibe beraktam a cuccokat, ráöntöttem a forralt vizet, és hagytam állni) aztán most már mivel kertesben lakunk így a kazán nekünk iszonyat forró vizet enged így utána csak simán elmostam forró vizel a cumikat.
tücsi85
 
 
 


Crissy,mi is vettünk 1 db Nuk-os cumit,és én is láttam,hogy sterilizálóba nem ajánlják:(Van még másik kettő Baby Bruin-os is(a biztonság kedvéért),de természetesen azt sem lehet sterilizálóban fertőtleníteni:(Brendonban még sohasem jártunk,ezek szerint van 1-2 dolog ami olcsóbb,de alapvetően nem a mi pénztárcánknak találták ki:(Az Avent tűnt még a legmegfizethetőbbnek,de mikor elkezdtem összeszámolni,hogy ha csak 3-4 cumit veszünk,meg 2-3 cumisüveget(amire bárkit kérdeztem,azt mondta,hogy tuti kevés:()plusz a sterilizáló,tényleg "kisebb" vagyon:(Igyekeznék inkább a praktika felé hajlani...
Cumisüvegben is Baby Bruin-osat vettünk,de mint említettem,ennek a márkának a termékeit csak kifőzéssel lehet tisztántartani.
Tücsi!Abszolúte osztom a véleményed,kaptam kölcsön mellszívót,2 félét is,úgyhogy arra hál' Istennek nem lesz gondunk,bár egyelőre még nagyon barátkozni sem barátkoztam velük,de megnyugtató,hogy lesz,ha a szükség úgy hozza:)A kifőzés érdekes dolog,sajnos nem igazán lesz segítségem a kiscsaj mellett,úgyhogy azért is érdeklődtem,hogy időben mennyire megoldható a fazékban fertőtlenítés,illetve,hogy kell-e valami tabletta vagy folyadék pluszban hozzá?Akkor jól értettem,hogy Te is csak sima forró vízben áztattad pár percig,lecsöpizett és annyi??Gondolom a ciciszívóval és a cumikkal is így tettél???
Nagyon köszönöm az ötleteket és a továbbiakat is nagyon várom!!!!:))
Ne haragudjatok,hogy ilyen témát hoztam fel,de mi most ebben a szakaszban járunk:)
Mindenkinek nagyon szép estét és jó éjszakát!!:) :P
bentley86
 
 


Bentley, a mienk ilyen:

http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=43

Sajna, már úgy látom, jóval drágább mint mikor mi vettük, de én nagyon imádom. Rengeteg felesleges munkától szabadított meg. Csak elmosom a cumikat (vagy bármit amit fertőtleníteni kell), rakok vizet a sterilizálóba (kb. 90 ml), belepakolom a cuccot és kész. És ahogy írja, kb. 8-10 perc múlva kész van. Nekünk ezt kifejezetten a NUK cumi miatt ajánlották, ebbe bele lehet tenni. A mikrós-sterilizálóba nem lehet betenni.

A mellszívót szerintem is érdemes beszerezni (bár én ezzel is vártam a szülésig, aztán meg apa vasárnap délután rohanhatott a brendonba, mert csak az volt nyitva), nekem nem lett tejem, de akkor is próbálkoztam elég sokáig vele.

Tücsi, sajnálom a kakit. :? Mi hajszálra ugyanígy voltunk pár hónapja. Nekünk is legkésőbb a negyedik napon jött a kaki. És azért Bulcsú jól viseli? Használod az epumisant vagy valamit?

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Egyébként meg Bentley, miért lenne kevés a 2-3 cumi????? Ezt nem is értem????!!!!!!! :shock: Alapvetően a szoptatásra készülsz, nem? A mellé elég egy max. két cumi, ha sűrűn akarod cserélgetni bennünk a vizet, teát. Ha egyáltalán tudsz neki ilyesmit adni, mert Emma pl. hónapokig semmit nem fogadott el a tápszeren kívül. Ha meg lefejt tejet cumiból adsz neki, az gondolom azért nem lesz olyan sűrűn, hogy be kéne raktároznod a cumikból! :roll: Én is szoptatásra készültem, ezért is vettem csak kemény egy darab cumit 8) azt is csak a szülésznő kérésére (amit aztán sikeresen itthon hagytunk a nagy rohanásba és érdekes, mégsem kellett nekik :roll: :? )

Szerintem, ne hagyd, hogy befolyásoljanak és minden hülyeséget megvetessenek veled. Én már tanultam, a második gyereknél negyed ennyi cuccot nem veszek meg. Amiket megvettem, talán a negyedét ha használtam és az alig egy hónapos babával meg rohanhattam bevásárolni a tényleg FONTOS dolgokat!

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Sziasztok,

néhány kép rólunk.

Üdv,
Rita

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Ezt én fotóztam. :lol:

Kép Velük lógok mostanában!

Kép
szolnoki rita
 
 


Bentley, sztem a sterilizáló nem hülyeség, de nyilván akkor fogod igazán kihasználni ha netán tápos lesz a baba. Illetve ha cumit kell adjál neki, és azt eleinte érdemes többször fertőtleníteni.
Nekem AVENT van, kölcsön kaptam, és nagyon jó cucc, de örülök h nem kellett megvegyem cirka 25-ért. Láttam MOMERT sterilizálót 9e körül, sztem az is jó lehet.
Egyébként én már szinte nem is sterilizálok, csak nagy ritkán, kb. 3 hetente egyszer, most már nem olyan fontos.

De ha már cumisüveg, én a MAM-ot ajánlom, az AVENT szar, asszem ezzel anno még Gabi is egyetértett (mi van gabival???).
Az AVENT-be ömlik be a levegő, mi hamar átváltottunk MAM-ra (DM-ben érdemes venni) és sokkal jobban bevált Lucának. És elmosni is gyerekjáték, ugyanis szét lehet szedni magát az üveget 2 részre.
Most van egy NUK üvegünk is, az is elég jó. De az AVENT a legbénább és az egyik legdrágább.

Trinky: sajnálom a történteket, de a lényeg h jól vagytok. Lesz még kistesó!!!!

Fotós mammer a kórházban: már bocs, hogy ünneprontó vagyok és netán túl őszinte, de tök felesleges egy remegő kezű, botorkáló idős hölggyel fényképeket készíttetni. Hozzám is odajött a hölgy, azonnal jeleztem neki, hogy nagyon kedves, de ne fáradjon.
Tiszta sor, h lehúzás az egész. Az más kérdés, hogy a szülészet vezetője eleve miért engedi ezt a mamát ilyen "nagyszerű" üzleti ajánlattal kóborolni??? De ezek szerint működik a dolog, a kutya nem szól neki, ő meg vidáman teszi a dolgát.

Karácsonyi dolgokban iszonyúan el vagyok maradva, holnap+szerdán egész nap rohangálás lesz, ilyen még soha nem volt. Már előre rosszul vagyok tőle. De a fa már megvan, ez is vmi! :lol:

Idegesít az is, h ebben rohadt hidegben nem lehet lemenni sétálni, legalábbis mi 2 napja nem voltunk utcán, nincs kedvem a hóban rallizni és kockára fagyni Lucával.

Az új babákhoz gratulálok, a régieket csókoltatom!

Rita

Kép
szolnoki rita
 
 


Bentley!


Nekünk avent-es cumisüvegünk van, 3 de ebből csak eleinte 2 volt, amit a kórházba vittünk, 2 db 125 ml-es, nekünk bejött az avent, de hangsúlyozom Beni anyatejet kap, tehát ha tápszerrel etetném belőle, lehet hamar lankadna a rajongásom az avent-ért, nem tudom. Nyilván aki naponta x alkalommal eteti belőle a gyereket, annak nagyobb tapasztalata van ebben. Mi irtó ritkán használjuk vizet kapott nyáron benne, ill. most próbáltam teát adni neki, egy két kortyot, kíváncsi voltam hogy minden ízre fintorog-e vagy csak a gyümölcslevekre, de nálunk minden íz fújj...kivéve az anyatej. :D .....És egy 250 ml-is van talán kicsit nagyobb ez azért van otthon ha lefejt tejet kéne otthon hagynom, mert elugrom otthonról, legyen mivel megetetni a babát, annak aki vigyáz rá. De még sose használtuk, mindig hazaérek az etetésre, amúgy ezt csak 3 hónapos korában vettük. Ha azért akarsz otthonra cumisüveget, akkor bőven elég a kettő, a kórházba is. És cumibolt hozzá nem kell sok, mert egy cumit 2-3 havonta kell cserélni, inkább jobb 2 havonta. És lehet mire a babód akkora lesz, eleve a 2-es lyukú kell neki, és nem az újszülött 1-es lyukú. Szerintem max- 2 db üveg cumival, és kész, menet közben úgyis kiderül minden. Látod mi se használjuk nagyon, de előre én se tudtam mennyit fog nyáron vizet kapni, vagy nem-e kell tápszert kapnia, de szerencsére megy a szopi.
A mellszívó meg szerintem elengedhetetlen, legalábbis nekem az volt, de én kölcsönbe kaptam, én se költöttem rá, jó hogy kaptál, ajánlottam volna hogy kérj valakitől. nekem nem a tejszaporításra kellett eleinte, hanem az miatt, hogy nagyon sok volt a tej, ha egy éjjel nem fejtem le két etetés között reggelre bedurrantak, pedig 2-szer evett a baba éjjel. És a másik ha elmentem vásárolni, akkor ill. most is avval fejek le tejet (vagy akár lefagyasztani a későbbiekre) és azt hagyom otthon apának.
Sterilizáló szintén kölcsönbe van, de avent é nagyon szeretem, mikrós, 6 perc és kész minden, szerintem a kifőzés nagyon macerás, mert igazából szakszerűen a kifőzés, 30 perc forrástól számítva, és forrnia kell benne a dolgoknak. Főleg használat előtti beüzemelésnél, aztán a vízkő, ajánlatos citromsavat használni hozzá, stb. Szerintem macerásabb, ezt meg reggel elmosom, cumikat is beleteszem, alvócumi és 6 perc múlva kész.

Rita!

Még egyszer, nagyon tetszenek a képek, majd lehet kérek telefonszámot!
fruzsa7
 
 


Rita, gyönyörű a csajszi. Azért ott is van ám nagy, kerek szem :D Nagyon hasonlít az apukájára. Hajra mindenképpen :D :D Akkor most már hármunknak van ilyen édes hajas babája. :D

Bentley, én kifőzöm a cuccokat a mai napig. A mikrónkba nem fért bele a sterilizáló. Én Avent 125 ml-es cumisüveget vettem, és a mellszívóm is Avent. Ezt is megvettem előre, ráadásul a teszveszen, bontatlan csomagolásban 6 ezer forinttal olcsóbban. Ja, és két 0-3 hós avent cumink is volt. A kórházban van egy központi mellszívó :D :D a csecsemőosztályon. Nagyon szív, de nekem szuper volt, mert tök jól beindult a tejem. Ne legyél majd nyuszi, nyugodtan menj éjszaka is fejni. Közben gyönyörködhetsz a sok szép csöppségben.
Nekem bevált az avent mindenből. Később vettünk egy 260 ml-es cumisüveget is, és most abból kapja a lefejt tejcsit. Van egy MAM 1-es üvegünk is a víznek, de azt már nem használjuk, mert Lotti már nagy :D A MAM kettestől Lotti fukdoklott, de minden baba más, úgyhogy majd úgyis kitapasztalod melyik lesz jó nektek.
Persze a fentiek szoptatás mellett voltak, ha tápszeres lett vlna Lotti lehet, hogy másképpen alakul a dolog.
Ja, esetleg majd ha sokat fejsz, lehet, hogy célszerűbb egy eletromos mellszívóba beruházni, nekem a kézitől durva ínhüvelygyulladásom lett, bár több tejet lehet produkálni vele.

KépKép
trinky
 
 


Durva............

"Bevonja a LEOPARD márkájú etetőszékeit az IKEA. Az áruház arra kér mindenkit, aki ilyen fantázianevű etetőszéket vásárolt, hogy vigye vissza az ülést és a vázat a legközelebbi IKEA áruházba. A termék árát visszafizetik."

http://www.hirszerzo.hu/cikk.veszelyes_ ... 34626.html
fruzsa7
 
 


Viszont erről az etetőszékükről nem is hallottam...én csak az Antilop-ot ismerem..........ez meylik,a miről írnak?
fruzsa7
 
 


Nagyon-nagyon köszönöm a sok-sok segítséget,sokat mazsoláztam:)Azt hiszem nem kezdünk el beruházni semmire,már úgyis csak pár hét,és kiderül,hogy melyik a megfelelő...utána meg majd meglátjuk..addig marad a jó öreg kifőzögetés,ahogy többeteknél is olvastam!!!Én csak attól tartottam,hogy valami "vegyszeres" vacakkal együtt kell főzni,de a vízkő ellen mindenképpen azért majd igyekszem tenni!!!:))Fruzsa,Trinky,Ritus,Crissy,Tücsi és még akit esetleg kihagytam:)Kedvesek vagytok és nagyon hálás vagyok a gyors reagálásért!!Még párszor biztosan visszaolvasgatom,amiket írtatok,hogy a lényeget tudjam memorizálni:)
Most viszont szaladok,mert még sül az uccsó adag bejgli,aztán meg állítom össze a mézeskrémest..még hosszú a nap!!!

Ritus,gyönyörűek a képek,a kisbabód meg különösen!!!!!!:))Nagyon tetszik!!!!
bentley86
 
 


Sziasztok!
Orsi! én tegnap este elkészítettem a mézeskali tésztát. ott pihen a hűtőben. Aztán majd ma este sütöm meg.

Bentley! én kaptam sterilizálót. és nagyon jó kényelmes. kevés víz kell bele és elég nagy mikró, hogy beleférjen :)
Ez TommeeTippee márkájú, és szerintem nagyon jó. Ha fejni fogsz, vagy tápszerezni akkor is kell majd. Ehhez adnak még két kicsi és két nagy cumit is.
előre mi sem vettünk fejőt, mert nem tudtam, h szükségem lesz-e rá, és én sem akartam feleslegesen kiadni egy csomó pénzt. Aztán kellett :) és nálunk is Apa rohant fejőért és ugyanezt a márkát vette meg, és sokkal olcsóbb volt, mint az avent. és nekem nagyon bejött a fejő is. Én a fejőt fertőtlenítettem ki mindig. Amikor minden cicizés után fertőtleníteni kell, akkor szeritnem baromi kényelmes a sterilizáló, és nem kell vizet forralni, stb.

Rita! tök cuki Luca! jók a képek!

Kép
Kép
nikilány
 
 


Kép

Mindenkinek békés, boldog Karácsonyt kívánunk!
Zsóka és Csuti


Kép

Kép
Kép
csuti25
 
 


Sziasztok!

MINDENKINEK ÁLDOTT, BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNUNK!

Boglárka és

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?