Új privát üzeneted érkezett!

Csuppancs: igen tegnap eljutottam védőnénihez, és kiderült, hogy elfogytak a keresztjeim. Antibiotikum nélkül is, mivel azóta se bírtam kiváltani a bogyeszt. Hrrr. Ezért nem bírom a dokkereket, rögtön mindenféle vegyszerrel tömnek, holott vannak szelídebb gyógymódok is (pl életmódváltás :) ) Most már nem bánom egyáltalán, hogy nem sikerült (ok, eleinte azért volt egy kis lelkiismeretfurdalásom, hogy milyen felelőtlen vagyok). De mint kiderült, még homeos cucc sem kellett. Egyszerűen a napi 3 lityi víz (brrrr, most már utááálom) és az 1 lityi tea (megnövelve a zsurlófű arányát) elég volt, úgy, hogy csupán 5-6 napig csináltam. Mondjuk az is igaz, hogy úgy érzem magam, mint a Sió csatorna a megnövekedett vízhozam miatt. Tegnap lecsökkentettem az adagot egy másfél lityis palackot cipelek, hogy az a napi penzum, meg a reggeli fél lityi tea. És még amit mellé adnak azt megiszom.

Kokonya: a fenti vélemény alapján nem osztottam lapot szülészdokinak a szülésemnél. „Csupán” fogadott szülésznőm lesz, neki úgy 20-25 e-t gondoltam, mert azért szülés előtt is találkozunk jó pár Nst-re, és igazából TÉNYLEG bármikor hívhatom ott van a toppon. Mondjuk már máshonnan is hallottam, hogy az egyik legjobb szülésznő itten.

Doki: csak annak adnék, aki dolgozik is. Tehát a gondozáson gondolom, tejelsz neki, ergo ne várjon olyanért pénzt, amit nem is ő csinál. Ha meg szakrendelésre jársz, akkor meg elvileg állam bácsitól kapja arra az időre a fizuját, nem? Én is szakrendelésre járok és egy pillanatig nem volt lelkiismeretfurdalásom, hogy nem kap plusz zsét a munkájáért. És csomagot se fog kapni. Én se kapok, akkor, sem ha plusz millákat állapítok meg egy egy önkormányzatnak (még egy nyamvadt teát se fogadhatunk el, mert akkor minket lefizettek). Akkor jár a külön zsé, ha van külön munka. Szerintem.

Nst: most már mindenki ezzel riogat. Mindenki engem akar vizsgálgatni. Komlón a nőgyógyász, Pécsen a szülésznő, Kaposváron a védőnő. Csak kapkodom a fejem, hogy most akkor mi van??? Eh, mindegy messze még a január.

zarja

Kakti
gyönyörűek a mézeseid:)
az előző terjhességné nekem is volt ilyen pirosodás. de már nem emlékszem mit csináltam vele :lol: :lol: most nincs még. igaz akkor nyár volt.

Móni
első terhesség, fiúval 26 évesen abszolút problémamentes, talán 1 hétig émelyegtem, egyszer hánytam.
második szintén fiúval 28 évesen, több émelygés, hányás 34. héttől nyögvenyelős, nagyon vizes lettem.
most úgy néz ki kislány, már 33 vagyok. szerintem egész más. valahogy a pocak formája is más, meg a fiúkkal az alakom is más volt. most az leős 16 hétig émelyegtem, de csak egyzser hánytam most is. nem emlékszem ennyi keményedésre, orrdugulásra, és légszomjra sem. de lehetz hogy csak az idő szépítette meg. meg ugye eltelt már pár év és sokkal több a teendő is a három hapsi mellett.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

jó reggelt lányok, megint jó sokat termeltetek, de most már trükkös vagyok, mert mindig új ablakban nyitom meg a korábbi lapot és így remélhetőleg semmit/senkit nem hagyok ki.

kakti, boruska: csudajól néznek ki a mézesek (irigy irigy :)
kutyi nagyon aranyos, de nálunk Szandi allergiája miatt kizárt bármilyen szőrös állat

karácsonyi menü, hát szégyen nem szégyen, az állapotom miatt az amit anyukám csinál. Husileves (pedig én imádom a halászlét, de rajtam kívül senki sajnos) mindeféle rántott cucc, csirke, karaj, karfiol, párolt sült zöldségek, roston csirkemell és tarja van tervbe véve, majd kiderül, hogy mire lesz energiája

Nekem eddig csak akkor maradt ki a menszim ha terhes voltam. Leventével is már a 25-26 napos ciklusomnál még a 47 napon is negatív volt a teszt, uh-n semmit nem láttak, rám is sütötte az épp vizsgáló orvos, hogy tuti hormonzavarom van :) Én meg voltam győződve, hogy terehes vagyok, mert a hőm meg szépen fent volt, és 4 nappal később pedig meglett az 1 pozitív tesztem :)

Nóri: sajnálom Lucát és most (is) totál együtt érzek veled. A család már teljesen fel volt öltözve, és amikor Szandira húztam rá a sapit, akkor éreztem, hogy meleg. Mondom, sneki sehova addig míg meg nem mérem, persze apa hőbörgött, hogy el fognak késni. 37.7 volt
Mondom faxa. Szandi elkezdett bőgni szegény, mert ma van a karácsonyi ünnepség, a műsorban van szerepe és amúgy olyan szép az ajándék amit nekem készített :( Meglátjuk, hogy mi lesz délután, ovis néni azt mondta, hogyha jobban lesz akkor arra a fél órára vigyük be, de halkan azt is megsúgta, hogy most sok gyerek volt hányós hasmenős a csoportban. Legyek így okos.....

szülésznő: én 5 éve 10 ezret adtam és egy szép nyakláncot ami passzolt a fülbevalójával

terhesség: mindegyik gyereknél más volt, akkor is ha azonos nemű akkor is ha eltérő :)
Eszterrel hánytam mint egy lakodalmas kutya 8-16. hétig. 36. hétig még javában dolgoztam.
Szandinál semmi ilyesmi nem volt, viszont baromira kívántam a levest, amit addig utáltam. azóta ő is leveses meg én is.
Leventénél néha egy-egy hányás, és vele inkább a sós, fűszeres dolgok vonzottak, az édes már csak kb a 20 héttől keltették fel az érdeklődésemet. És persze ez a terhesség volt a legmacerásabb, állandó vérezgetés, keményedés, görcsök, injekció kúra, de ezt már tudjátok

juci: a háromhetes babát én is sajnálom, de bevallom bosszant egy kicsit, hogy azt is mondták, hogy a kicsi halála után rögtön beoltatták magukat. (persze most már félnek) De vajon nem lehetett volna ezt megelőzni? Vajon hány babának, gyereknek kell még meghalnia, hogy egy picit átgondolják? Itt annyian beoltattuk magunkat és senkivel nem lett semmi.

zuzmooo: ne haragudj, hogy nem reagáltam, köszi a felajánlást ajándékvásárlás ügyben, de apának ott lesz még a 23-24 megvenni a cuccokat, nekem cska ki kell gondolni. De arra gondoltam, hogy majd téged értesítelek ha szülünk :)

Arra gondoltam, hogy a nagylányomnak a hónapokkal ezelőtt megvett chi-chi love mellé esetleg egy elekrtomos sudokut kap, vagy egyszerűen feltöltöm a telóját, mert 1 éve volt utoljára feltöltve neki. Mondjuk nem is használja, csak akkor ha fellépés van máshol,vagy a nagyanyjáéknál alszik. Már csak azt nem tudom hogy Szandi mit kapjon, mert van neki eddig 2 barbie ruha, meg egy fili póny. Lányos anyukák tudják, hogy ez nem valami sok.
Ötlet?

Bea: olyan ügyes tortás mami vagy és a kilók miatt is irigyellek ám :) Én most 11 kilónál tartok. Megoldódott már az oltási mizériád?

xien-judit: üdv közöttünk asszem még nem tettem meg, de csak azért mert bamba vagyok :)
stephie

Sziasztoook

Zarja: jut eszembe tegnapra, gratu a 34.ik héthez! és jó hogy újra itten vagy! 8) 8)
kokonya: ezer bocsánat, büdös paraszt vagyok, de dunsztom sincs mire gondolsz hogy nem reagálok sosenem... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: lehet átsiklok pár dolgo felett, hogy melo közben olvasgatlak titeket :roll: :roll: ne hari, nem dirket van, legközelebb emeld ki feketével, hogy te marha, ez neked szól :shock: :shock: :shock:

ééééééééééééééééééééééééééééééés, már csak a mai, meg hétfdő meg fél kedd a melonaaaaaaaaaaaaaaaaap 8) 8) 8)

Edit

Kép
ézsóné

Kitartás Edit! :wink: :wink: :wink: :wink:

Én fél 11 megyek leadni a megszüntetős papírkámat a kamarába. Huh, micsoda megkönnyebbülés lesz.

Most anyut meg a nagynénémet várom, jönnek "vizitbe" fél órára. Mivel edddig nem itt laktunk, még sosem látták a párom lakását, hát most, hogy elkészült a gyerekszoba, meginvitáltam őket egy bekukkra. Irtó lelkes mindkettő. Futok hajat mosni, mert este karácsonyozás kollégákkal és addig még szaladok mint egy futóbolond, nagy szépítkezés nem lesz előtte,

Kép
juci-77

Jó reggelt!
Már egyszer jártam itt, de akkor nem volt kedvem írni. Ma jön anyósom :D :D :D . Hurrá! Holnap disznóölés, aztán kacsa-liba vágás, remélem lesz ideje főzni ránk meg segíteni a baba ruhákban is.
Erre tegnap drága emberem felvetette: jó, 27.-én hazaviszi anyósomat, utána jöhetnének a barátaink a két ünnep között 1-2 napra. Ja. Csakhogy ő dolgozik. Én meg egyedül lássak el 8 embert reggeltől estig, főzés, takarítás előtte utána :shock: :shock: :shock: . Ezt nem gondolhatja komolyan! Ja és Szilveszterkor meg menjünk el a barátainkhoz. Haha! Akinek van kedve menjen. Én itthon fogom ünnepelni az Újévet.
pammut

Jó reggelt Csajok!

Annyi minden eszembe van reagálásra, hogy remélem nem felejtek el semmit.

Elméletileg, papíron ez az utolsó munkanapom. Kiglancoltam magam, kiöltöztem kicsit meg 2 db csattot is tettem a hajamba :lol: Ritka nálam naon :roll: úgyhogy érezze a főnököm megtisztelve magát.

Ki van takarítva az iroda is pöpecre, egy szava sem lehet senkinek és az ajánédkkosár is itt figyel a szekrénybe, olyan búcsú és karácsonyi ajándék egyben.

Súlyemelő: Ezek a lányok annyira teli vannak vágva férfihormonokkal, hogy azon se csodálkoznak, ha szőrösödik az arcuk és hasonlók, úgyhogy én csak azon az egyen vagyok elképedve, hogy azért egy 6. hónapban lévő magzat már mocorog rendesen, de hát biztos nem figyelt rá. :shock:

3 hetes kisbaba... :cry: Szegény drága, mondtam is az embőcnek, hogy januárig kap határidőt az oltásra.

Szülés az autópályán: Az embőc nézte a fókuszban vagy hol és vér volt a hóban ugye ahol szült a nőci. Aszongya, húú mennyi vér, ez komoly, hogy ilyen lesz, hogy fogja ő bírni, elájul :shock: Na mondom fasza, szépen indulunk neki :x

Valakinek ma szülinapja van, de megmondom őszintén, hogy elfelejtettem kinek :oops: Boldog Szülinapot! Jelentekezzen az érintett :lol:

A hungarocelt ollóval vágtam ki és nem volt olyan vészes hangja, vékony nagyon, azt hiszem 8 mm vastag. A csőrike meg valami gumiféleségen van, még azt nem sikerült kivágni :lol:

A mézesek nagy szépek, jövőhéten nálunk is elkezdődik a gyártás.

Menü: Szentestén anyósnál leszünk ő libalevest főz meg rántott csirke volt a kérés meg zserbó. Első napján ebédre megyünk anyuékhoz az egész család, leszünk 13 és felen :lol: Ott is husileves lesz meg halászlé is, akkor savanyúkáposztával töltött szült kacsa, sajttal sonkával töltött csirkemell, francia saláta, virsli saláta, grill csirke meg sok sok süti. Azt hiszem ennyi, de még biztos kitalál anyu valamit mire odaérünk. Süti meg lesz bejgli, mézeskalács, kakós krémes meg még valami csak elfelejtettem :?

Lucának jobbulást.

Tényleg csajok. Amióta Geri hazament megint nem jelentkezett. Remélem csak azért, mert pihen otthon ezerrel.

Na most ennyi jutott eszembe.

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Nekem mind a két terhesség egyforma... hányós-alacsony afp-s. Kár, hogy most ezt a cukrot beújítottuk :evil: de így kilókban a végére lehet ez is egyforma lesz :wink: Mondjuk mi az uh alapján megint lányt várunk :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Lányok, aki nagyon profin tud egybe kacsát sütni az írja már meg nekema trükkjét hogyan kell, én még sosem csináltam és tuti jól szeretném megcsinálni :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Csajok! Megteszi valaki, hogy felteszi a tegnapi pocakfotómat a képek közé. Előre is köszike.

Csak nekem kerülte el a figyelmemet vagy vannak egy páran akik nem írtak mostanában. Szana, Ronci, Lara ugye Geri meg Erusverus, de lehet, hogy csak én vagyok figyelmetlen :oops: Van még valaki aki nem írt mostanság. Merre vagytok elveszett báránykák? :roll:

bellerreni
Eger

Pammut: akkor csak odaér anyósod (mióta is várod? november eleje? :) )

Reni, Juci: de jó, hogy ti is végeztek a melóval! 8) :D
Edit: neked sincs már sok hátra, ez már Banyanetezéssel hamar elmegy! ;)

Reni: szép díszek! A hungarucell vágás hangját én sem bírom, annál csak a vizes kötöttpulcsi tudja jobban borzolni a hátamon a szőrt... brrrrr még rágondolni is rémes!

Mi szilveszterezni (30-tól 03-ig)Miskolc-Tapolcán bérelünk ki egy házat. Anyáék, bátyámék a két gyerekkel és mi. Akkor még nagyon jó ötletnek tűnt, most egy kicsit tartok tőle, hogy idegen helyen még ennyire sem fogok tudni aludni és hát a hajnali pisilésekre kibotorkálni sem lesz olyan egyszerű. :roll: De biztos jó lesz a csajokkal, különösen ha marad a hó! :D
zuzmooo

Jó reggelt!

Gyerek tapogatásra láztalan. Remélem marad is. De eszembe juttatta, hogy a gyerekorvossal kéne még randizni Bambi születése előtt! :shock:

Itthon kb megesz a kosz. Illetve nem kosz, csak nagy nehezen sikerült elhozni apának egy adagot a hétvégi irodába felvitt cuccból. Meg a kórházi motyó. Na ezeket ki kell pakolni. Itthon SEMMI nem emlékeztet a karácsonyra, mert amikor feküdtem a görcsös pocakkal, Luca hívott játszani, de nem mentem. Apa meg telefonált. Drága kislányom meg letépte az összes ablakmatricát, amit hosszú napokig készítettem! :cry: Persze azért szeretem.

Sógorék ma jönnek vacsira Luca napozni. Sütni kéne valamit!

De nagy az elhatározás bennem, hogy összeszedem magam és ha nem is körömszakadtáig, de legalább valamennyire rendbe teszem a dolgokat. Még ha kari este a vasalatlan cuccot csak begórom a szekrénybe. :lol: :lol: :lol:
Vendég

csajok, ezek a kajafelsorolások.................jajj...

mi csak 24-en leszünk itthon, szerintem nem fogom túlbonyolítani a dolgot, rántott hal, vagy sült csirke, krumplislival.
meg valami süti. aztán 25-től már megyünk haza Sopronba.
mézest is akarok majd sütni.

tegnap megvettem az ajándékok egy részét. ma folytatom.
vettem mogyorókrémes milkaszaloncukrot. persze meg kellett kóstolnom :lol: :lol:
este én is céges karácsonyozok.

Reni
Mármint Te kapod az ajándékot?
Engem megleptek a kollégák, kaptam egy babanaplót, bébisapit meg partedliket. mind rózsaszín:)
én pedig vittem az innen puskázott meggyes-csokis sütit.

Pammut
hát most nekem se hiányozna még 8 vendég napokig :shock:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Reni: szívesen felteszem a képed. Pár perc ;)
zuzmooo

Ildi!

Mi elég sokat sütünk, főleg combot. Nagyon egyszerű. VAstagon besózod a madarat. Sztem akkor a legjobb, ha nem veszi el a fűszer az ízét. Csak só, bors és némi szeletelt fokhagyma megy rá. Alá egy picike víz. Letakarva sütöm bőrrel lefelé, majd fordítva 1-1órát. Majd puhaságtól függően még egyet. 180fokon. Nekem a titka ez a 3órás sütés, mert különben nem izzadja ki a zsírját és vastag lesz a bőre alatt a háj. Szóval ha totál puhára sült, leöntöm a zsír nagy részét és pirosra sütöm a bőrét.
Vendég

Vendég

Ha nem gond, egy kicsit rendezgettem a pocakfotókat, mert volt egy kis sorrend-zavar. Bea ne haragudj, hogy "belepiszkálok" a projektedbe ;)

Juci: most találkoztam az esküvői fotóddal a levelek között. Gyönyörű voltál!!! :o :D :D
zuzmooo

Sztem is gyönyörű Juci!

Nem is látszik a pocak sem!
Vendég

Köszi Nóri, nekem is az ilyen hagyományos fűszerezésekben van mindig a bizodalmam :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok! Mindjárt indulok Borihoz az oviba karácsonyi sütizésre. Hogy legyen hangulatom, a Kaláka karácsonyi lemezét hallgatom. Nagyon szeretem. Ja, és hoztam mutiba képeket, ezeket csináltam az óvónéniknek:

Kép

Kép

Kép

Kép
ktc

Xien Judit, mennyi idős a vizsla és hogy derült ki, hogy cukorbeteg? Nekünk is vizslánk van, 6 hónapos gyermek még..

Zsizell, laptop vagy PC.

Reni, tök szép, formás pocakod van!! Az üvegmatricák is szuperek, nálam is tele velük a lakás, én is nagy üvegmatrica készitő vagyok :-) Nekem vannak olyanok amiket karikor teszek fel, van húsvétos, nyári, őszi, stb.. mindig cserélem őket.
Naaaaaa, én minden nap szoktam irni!!

Kakti, nagyon guszta mézeseket csináltál! A kutya meg tök aranyos, milyen fajta? yorki?
Gyerekkoromba tacsink volt, azt én állandóan öltöztettem, szegény meg szomorú szemekkel türte, hogy baba rugdalózóba kellett járnia és kis sapkában :-) Még pelenkát is adtam rá :-)

Kokonya Móni! nálam ugyanez a helyzet, hogy a dokim sielni megy amikorra én ki vagyok irva. Mondta, hogy majd átad egy orvosnak. Én ennek ellenére sem fogadok szülésznőt, de ez nem jelent semmit. A helyettes orvosnak én 25-30 eFt-ot fogok adni, a saját dokinak ha nem jön be akkor semmit, mivel a havi terhesgondozáson fizetek neki, ha meg nem jön be a szülésre, akkor minek adjak? Ha a saját dokim lesz mégis bent a szülésnél valami csoda folytán, akkor neki 60-at adok. Ha fogadnék szülésznőt, akkor én 20 eFt-ot adnék neki.
Másnemű gyerekvárás: Nálunk van itthon fiú is meg lány is, nem volt különbség a terhességekben, sőt ez a mostani is olyan mint az első kettő. Lényegi eltérés nincs. Legalábbis nálam.

Nóri, hogy könnyebb lesz-e ha mexületik? Én úgy vagyok vele, hogy próbálom még ezt a pár hetet élvezni, mert hogy könnyebb nem lesz, az biztos (tesókkal a háttérben) és vissza fogom sirni ezt amikor még egyben voltunk szerintem, mert most még csak 2 gyerekről kell gondoskodni.. úristen mi lesz itt...félek :shock: De szerintem se lehet már visszacsinálni...vagy mégis? :D Bár ne legyen igazam...

Ki hol szilveszterezik? Mi cirka 250 km-rel arrébb utazunk, a Mecsekbe.. Amikor lefoglaltam a szállást még jó 5letnek tűnt, most viszont...hát a fene tudja, hogy hiányzik-e 3 nap túrázás, de jobb lesz mint itthon tévézni..(remélem 8) )
lara

Zuzmoo Jól emlékszel, őszi iskolaszünetre hívtuk anyósomat, hát a télire (egy részére) ideér :D . A kirándulásotokra vigyél több párnát! Ott biztos nem lesz 3-4 db/fő :lol: . (Nekem 1 nagy és 4 kicsi van - egyenlőre. Októberben a kórházba is 2 kispárnával vonultam :lol: .)

Juti Összesen lennénk 8-an, alapból mi már vagyunk 5-en, de ezzel is csak nyűglődöm, ha mindenki itthon van egész nap :( . A +3 meg hiába kedves, aranyos meg segít is, azért csak vendég.

Ildi mi szoktunk egybekacsát. Lehetőleg még előző nap besózzuk, kívül, belül. Aztán betesszük a kacsasütőbe (zománcos, fedeles sütőtál) egy kicsi vizet alá (1 dl) és 175 fokon 2 órát sütjük. Ezután leveszed a sütő fedelét és addig pirítod, míg a bőre ropogós nem lesz (én egy villával szoktam megkocogtatni, kopog e már :D ).
pammut

Úgy látszik ma mindenkihez befutott a segítség...hozzám anyu jött a 7végére :D :D :D

Zarja, az NST/CTG a 36. héttől van, tehát neked dec végén jan elején aktuális

Kakti, jó h figyelmeztetsz minket...akkor összepakolom a cuccost...

Nekem van 1 nagyon fincsi kacsa receptem (babos kacsa) ha valakit érdekel...

Ja, pocakhoz, fiammal hegyes (hátulról nem is látszott) lányokkat "szét folyós"

Kép
csipike09

Basztikuli 110es a pulzusom... Mellé meg 100 alatt a vérnyomim. Toxémiám nem lesz, de ez kikészít. Ettől fulladok az tuti! :D :D

Lara!

Te még a 3.-tól is parázol kicsit? De jó! Azt hittem, egyedül vagyok ezzel. Kettőt kell etetni, öltöztetni meg mindent csinálni! Jézus! De asszem ezt már más is túlélte.
Nekem Lucával SOKKAL könnyebb volt szülés után. Legalább én 100%-os voltam. Tény, hogy néha 12h-kor keltem, de így is keveset alszom, szóval ez nem lehet gond. Nekem ezek a szívdobogás, nem tudok lehajolni a hasamtól...stb dolgok tesznek be. Ezt nem tudom megszokni! De úgy gondolom, egy újszülöttet már nagyjából ismerek. Illetve utána jön a tavasz, amikor nincs jég, hó overall és influenza. Se karácsony! :twisted:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.18 10:43-kor.
Vendég

Katica: nagyon bájosak az angyalkák!
zuzmooo

xien: Nekem vannak feltéve táblázataim az fw-s oldalunkra. Megírom a címet priviben. Egyébként diétás kajcsikat a mindmegettén szoktam nézni, meg megpróbálom a dolgokat light-osaban megcsinálni. pl. fehér liszt helyett teljes kiőrlésű, cukor helyett édesítő. Még sütit is sütöttem, bár az a méréseknél már nem fért bele, mindig felnyomta a cukromat. Neked is gond van a cukroddal, vagy csak diétázni szeretnél?

zuzmoo: Fenyő kici olcó. :D Most csak ilyenre futja, de a műről mégis lemondtam. Olyan volt otthon 25 évig. Nem olyan.

Az a 3 hetes baba én úgy tudom hogy nem h1n1-ben halt meg. Vagy rosszul hallottam? Hát én már csak szülés után oltatok, majd kap a baba a tejjel. Apa lehet hogy oltat, hogy be tudjon velem jönni szülni, de csak ezért. Ne haragudjatok, de szerintem ennyi nincs ebben a betegségben. Mármint ez a nagy hiszti. Persze én is félek, hogy elkapom, de nem béníthat meg. Nem sokat megyek, de amikor kell, akkor nem ezen gondolkozom, hogy ki fog elfertőzni az utcán. Oltással biztosan nyugodtabb lennék most, de ha a gyereknél bármi előjönne később, mindig eszembe jutna, hogy nem az oltástól van-e. És jövőre milyen influenza jön? Zsiráf?
vicky79
Budapest III. kerület

vicky: ne hari, de az antigének nem mennek át a tejjel, én legalább is így tudom, épp ezért javasolják legalább 2 héttel a szülés előtt, mert a véren keresztül kapja meg a kicsi. De neked kell dönteni.

brühühü, senki nem reagált a mai hosszú megnyilvánulásom egyetlen mozzanatára sem :( :( hát ennyire láthatatlan vagyok ? :( :wink:
stephie

Viki!

Ha felmerülne bennem, hogy oltástól baja lehet a gyereknek, akkor lehetne parázni azon a röpke 20-on is, amit már kint kapott meg Luca... :lol:
Pedig mivel nem járt közösségbe a nem kötelezőket később kapta.

De csak felvázolom, miket kapott ő, és mit fog a húga:

Luca.

5 naposan BCG
2 hónaposan ROTA I. (szájon át) + kötelező
3 hónaposan ROTA II. + kötelező
4 hónaposan kötelező
12. hó meningococcus I.
13. hó meningo II.
15. hó kötelező
16. hó pneumo I.
17. hó pneumo II.
18. hó kötelező
22. bárányhimlő I.
23. kullancs elleni
25. kullancs elleni
28. bárányhimlő II.
32. H1N1

Tuti kihagyok valamit... A lényeg, hogy Noncsinak jár +1pneumo és meningo is, mert Luca közösségbe jár és simán hazahozhatja. Illetve a pneumo asszem csak úgy ingyenes, ha 1év alatt beoltják mindet...
Vendég

Vicky, te erről konkrétan tudsz valamit, hogy az oltott apukákat engednek be szülni? kell papír is hozzá?

engem érdekel mindenféle kacsás megoldás, van római tál, sütőzacskó, tepsi minden :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Pneumo két év alatt ingyenes... bármilyen verzióban. Mi az első kettőért 16-16 ezret fizettünk, a 3. már ingyen volt.
A meningora nagyobb a támogatás egy év alatt. Ezt Lilla nem kapta mert elbénáztam, de Lénivel számíthat ő is egyre :wink: kerül, amibe kerül.
Én a rotán még gondolkozom, Lilla azt nem kapott, én akkor a pneumora költöttem azt a pénzt, de Léninél még meggondolom, végül is azt legalább nem szúrják :wink:

Én most a sima influ oltással vagyok bajban, Lillué, enyim is itt van a hűtőben, beszúrva nincs. H1n1 8ez már elvileg hat bennünk) mellett hányan kaptatok ilyet is?

KépKép

KépKép
beneildi

de Nóri számai nálunk is játszanak az oltásokkal, mi még repetáztunk a BCG-ből is :twisted:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok.

Nem voltam egy pár napot és mik történtek. :roll: Na, de az a lényeg,hogy rendeződtek a dolgok. :D

Egyébként én is hasonlóan érzek, mint Nóri pedig nekem első baba. :oops: Én is alig várom már, hogy megszülessen, mert idegesít, hogy nem tudom azokat a dolgokat megcsinálni amit előtte, viszont lelkiismeret furdalásom is van ezen érzések miatt. :(

Voltunk tegnap 4d. Hát a mi kislányunk most nagyon ügyes volt, megmutatott mindent, amit korábban nem. Az már most látszik, hogy olyan lesz, mint az apja külsőleg. Viszont vágja a pofákat és grimaszol mint az anyja. :) Megmutatta, hogy tényleg kislány, most már senki nem kérdőjelezheti meg. Rakok fel képet majd róla.

Karácsonykor mi megyünk mindkét nagyszülőhöz. Én csak sütni fogok, de ahhoz sincs sok erőm. A gumis sütit szeretném megcsinálni, meg töltött Albert kekszeset ja, meg somlóit.

Bea, Geri: jó, hogy itt vagytok.

Xien: üdv közöttünk. :D

Reni: nagyon ügyes vagy, nekem sajnos nincs türelmem ilyeneket csinálni :oops:

Én is laptopról pötyögök, de a földön kell ülni ahhoz, hogy írjak. Szóval nincs mindig kedvem lekucorodni ide, meg ha kedves férjecském itthon van, akkor inkább vele foglalatoskodom. :lol:

Kattkat: te írtad, hogy rakjak fel képet a mei tai-ról. A héten megkaptam és rakom is fel a képet róla. Nekem tetszik. Ügyesen dolgozik Emese
Vendég

Sziasztok!

Csak beköszönök gyorsan, átfutottam, amit írtatok, de nem nagyon van most időm reagálni. Vendég is jön, délután megyünk vásárolni nekem egy-két kórházas cuccot, még főzni is kéne, meg porszívózni...áááá, nyűgiiiiiiiiiiiiii :oops:

Kép
zsizell

Pammut Bori!

Meg tudod adni a körtés kalács receptjét újra??? Nem találom. Apa meg azért reklamál. Én már elfelejtettem, de neki csak az kell karira... :oops:
Vendég

Kép Mei tai

Kép Ásítós

Kép Kicsi lány
Vendég

Kismaki: nagyon cuki a kislányotok! :D és álmos...

Világosítsatok fel légyszi, hogy hol lehet ételfestéket kapni? Minden évben sütök mézest, de még sosem festettem ki, most viszont annyi időm van, mint a szemét, úgyhogy bepróbálkoznék vele. Drága amúgy? Mennyit kell vennem, mennyire elég?

Kép
zsizell

Jó reggelt:)

Én még ágyban, de csak mert telefonáltam valakivel egy maratonit, meg lusta vagyok kimászni.
Egy beugróba van beaplikálva az ágyam, egyik oldalról teljesen, másikról félig fallal határolva.
Ilyen kis kuckós.
Mire leküzdöm magam róla frankón bekeményedik a poci.
Nekem PC-m van, de az ágy melletti polcon a monitor, klavi rádiós, egér hosszabbítós, így ágyból nyomom. :)

Zuzmoo!
Átment a pü-m? Küldtem.
Picasa-ra raktam fel dekupázs képeket, nem volt kedvem átméretezni. :roll:

Kismaki!
Nagyon helyes a kiscsaj!:)
Klassz a MT is!
Én is akarok valami pasisat, de később.

Kattkat

Kép
kattkat

Szilvi!

Szilas néven fut az összes nagyobb bevásárlóközpontban. Ami a legtöbb helyen van: málnapiros, kék, citromsárga, zöld. Kb 89Ft darabja. A rum arománál keresd, csak színes a papírja. Ha óvatosan vágod fel a műanyagot, 15évig elég 1szín... :lol: Csak pár csepp kell! De a kezedre vigyázz, mert fog!
Vendég

stephie: Én meg azt is hallottam, hogy a méhlepény szűri meg és azért nem megy át. A védőnőm és a nőgyógyászom is azt mondta, hogy a tejjel kap a gyerek antigéneket. Honnan tudjuk különben, hogy mikor vagyunk két héttel szülés előtt?

nóri: Persze, de én megpróbálom majd csak a kötelezőket és max. a rotát beadatni (ha lesz annyim) neki. És azok már évek óta meg vannak, kapják őket a törpök. Ezt meg nem. Mindegy, mert a háziorvosom nem nagyon akart beoltani, szóval már úgysem leszek beoltva.

beneildi: Nálunk most azt mondta a dokink, hogy nem kell az apukáknak oltottnak lennie, de mivel más kórházban van ilyen megkötés, nem szeretném ha pont akkor venné át ezt a hülyeséget a miénk is. Tutira megyek.

Én most muffint sütök mézeskalács fűszerrel. Nem mézes, de ezt lehet lightosan. Mondjuk a fél szaloncukor, amit belenyomtam minden darabba talán nem teszi annyira cukorbaráttá, de édesítővel és teljes kiőrlésűvel csináltam.

kismaki: Szépek a képek.

zsizell: Én talán színes aromát használnék, bár még én sem csináltam ilyet. Az ételfestéket nem tudom.
vicky79
Budapest III. kerület

ja igen!
kezd bejátszani az "ami leesik, az ott is marad" időszak nálam.
tegnap különösen erős volt a gravitáció körülöttem, én meg rohadt ingerülten viseltem :roll:

anyósék Brüsszelben rekedtek az időjárás miatt.
járatuk törölve
holnap München felől tudják őket hazaszállítani

Kattkat

Kép
kattkat

Összedobtam a Panettone tésztáját. Kicsit karácsonyi fűszerrel, narancshéjjal meg rumos gyümivel bolondítottam. Ez a főpróba. Meló zéró, mert nyújtani sem kell. Olyan az illata a nyers tésztának, hogy csurog a nyálam. Csuppancs mézes tésztájából meg Biberle lesz, mert van némi felesleges marcipán itthon.

Kezdek életre kelni! :lol:
Vendég

még egy kérdés..
Xien!
Először is üdvözlégy köztünk! :)
Ugye rólad olvashattam, hogy dekupázs guru vagy?
Le szoktad lakkozni a végterméket?
Vag attól is függ milyen funkciója lesz ?(csak dísz vagy használati tárgy)
Egy filteres teatartó doboz esetében ajánlott?
Valami matt lakkot vettem.
Esetleg más tud tanácsot adni?
(nem tom ki alkalmazza még ezt a technikát köztetek)

Kattkat

Kép
kattkat

Vicky,
köszönöm a segítséget. Igazándiból nem nekem kell, hanem a kutya miatt. Csak külön állatokra nem találtam cukros diétára vonatkozó intelmeket, de gondolom nem lehet nagyon más, mint az emberekre.... Tudja a fene, de nagyon sajnálom szegény jószágot!

Lara,
4 éves a kutyus. Igazándiból azért vittük dokihoz, mert napokig nem evett. Ott derült ki, hogy valami gyulladása van, plusz a cukorbetegsége. Most kapná az inzulint, ha enne és vizsgálni kéne a vizeletet is, de ezt nem igazán tudjuk kivitelezni... Viszont még mindig nem eszik, úgyhogy mostmár az összes csontja kilátszik. Nagyon aggódom érte.

Dehát majdcsak összeszedi már magát.

Kismaki,
nagyon nagyon cuki a baba!!
Vendég

Kattkat,
az hogy guru, az barokkos túlzás :) Egyelőre még én is csak próbálkozom. Lakkozást még nem próbáltam, de van itthon. Úgyhog van valami amit egyébként is le akartam lakkozni, azt megcsinálom és beszámolok a fejleményekről Neked :)
Nekem végül is azt mondták erről, hogy tartósabb lesz tőle és olyan tárgyakra jó még plusz lakkot tenni, amit később esetleg mosni is akarsz.
Vendég

Sziasztok!
Visszaolvasni es reagalni sajnos meg most sem tudok, mert a " szamitogep felhasznaloi poziciot" nem ertekeli pocak es csunyan gorcsol. De remelem a helyzet nemsokara javul, mert magatol mar egyre kevesebbet kemenyedik, meg a gyogyszereket is kapkodom ezerrel. Megegyszer koszi a sok kedves gondolatot, a korhazban nagyon jol jottek, es azt is, hogy olyan aranyosak voltatok Jocoval.
Majd igyekszem jelentkezni, es potolni a lemaradasomat.
geri79

Nóri! Nagyon köszi a felvilágosítást! :wink: Tudtam, hogy te leszel az én emberem! :D

Vicky: a színes aromán elmélkedtem én is, csak valahogy bonyolultabbnak tűnt, mellesleg úgysem nagyon akarom, hogy megegyék, amit készítek :lol: , arra lesz külön adag.

Kép
zsizell

Geri!

Üdv újra itt! :lol:

Zarja, Edit!

35. hét.... Én kezdek parás lenni a szüléstől. Már a körülményektől. Hogy mi, hogy lesz... Ti lelkileg hogy viselitek a közelgő eseményeket?

Nekem van egy pár dolog, pl nincs egy darab babazokni, vagy harisnya itthon. Nincs normális szoptatós melltartóm. Illetve semmit nem vettem a kórházi motyóhoz. Meg egy csomó minden. Csak ezekkel eszem ágában sincs foglalkozni. Úgy vagyok vele, hogy majd megoldódik magától... :roll: Aztán meg majd kapkodok, sírok, dühöngök.
Vendég

Nóri Beteszem a körtés kalácsot is a receptes topikba. Oké?
Én szinte minden receptet elmentek, mert egyszer hátha... Szóval a mesterműveidet is légyszives tolmácsold. Én még a nevüket sem ismerem :oops: .

Stephie Ne aggódj. Volt nekem is ilyen láthatatlanság érzetem. Csak írtam és írtam és senki semmire nem reagált :( . Jól be is sértődtem és 2 napig csak olvastam. Tovább nem bírtam :lol: .
pammut

Nóri Nagy volt a szám :oops: . Ezt a receptet vagy nem vagy nem oda mentettem, mint a többit. Szóval begépelem délután, de most le kell kicsit feküdjek, mert eddig pörögtem és már a kinyiffanás határán vagyok. Esetleg ha valaki elmentette, légyszi rakja be a receptes topikba!
pammut

Nóri,
sokat tépelődtem itt magamban, hogy talán hiba volt számodra ismeretlenül belepofázni a dolgoda. Remélem nem bántottalak meg vele.
Megpróbáltam ezt priviben is leírni, de valamiért nem ment el. Asszem béna vagyok :oops:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?