Új privát üzeneted érkezett!

Moncsiga! A kiéhezett itt vigyorog! :lol: :oops: 8)

Julcsi! Milyen jó lehet, mikor a kutya a fejed mellett liheg. Az enyim patakokban zúditná rám a nyálát!
Egy szánkó nem olyan drága dolog ám! :wink:

Szegény babák, én is ilyen sokat fogom macerálni az enyémet, hogy ugyan mozogjon már??? :D

Nemsoká kész a sütőtök, alig várom, bár már lenyomtam uzsira 2 padlizsánkrémes kenyeret!
A gyerekek már kint az utcában szánkóznak, jól fogunk köztük mutatni. :D
Dehát a szomszédok tavaj is mosolyogtak rajtunk. :D

Kép
kislibus
 
 


Libuskám,
Nem az ára miatt nem veszünk most :)
Én már nagynak érzem a pocim a szánkózáshoz, meg apa úgyis olyan keveset van itthon, nem nagyon lenne időnk rá :(
Mivel ő pont most változz munkahelyet, így az ünnepekkor most összesen 2 szabinapja van :(
vjulcsi
 
 


Igen,azért írtam a tanumot,mert kismamik meg szopiztatók is szedhetik.És cukor sincs benne.Remélem Rencsi használni fog!
Moncsi jól kielemezte a dolgokat.Jót nevettem!!!
:lol: Nálunk is"maszkbál"van,Apa abban nyomja..Peti meg csak igyorog rá,meg leakarja szedni róla.Mára ő is lázas lett,(egy barátunk vitt el a dokihoz vele,mert a kocsink elment a szervízbe.. :cry: )de nem nagyon viselte meg,csak a fejecskéjét fogdosta,meg a szemén látszott.Remélem hamar túllesz rajta!!
Apánál nincs tüdőgyuszi,hála égnek.Így most 3 nappal koábban elkezdte a szabit.Majd csak jan..-én megy.Úgy örülök!!!(na nem annak,h beteg.. :wink: )Megbeszéltük,h j.héten,ha jól leszünk elmegyünk vmi kari vásárba a vörösmartyra vagy valahova.Még soha nem voltam,(úgye nekem a december mindig non sttop melóval telt egy-két szabadnappal),de mindig is szerettem volna elmenni,már alig várom!!! :lol:
Jók legyetek.Vigyázzatok magatokra!!!!
Ui:nagyon jó volt a "fazonigazítós"téma..ez tényleg egy nagy dilemma... :wink: :roll:

Kép
cs.andi
 
 

 
 

Ezek a fránya betűk..mindig kimaradnak!!!!!!!! :oops:

Kép
cs.andi
 
 


na, jöjjön a tárlat:
(kicsit homály a kép, de vakuval meg csillogós lett)
Kontroll pólós:
Kép
szembőlpocak:
Kép
oldalpocak:
Kép

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Nimóka rucikái:
gyagyáskutyus kollekció:
Kép
lükemaci kollekció:
Kép
ezen meg rajta a zsiráfos türcsi:
Kép

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Juj Moncsika szupercsinos vagy!
Nem is értem hova ment fel az a 9 (vagy mennyi is?) kiló. Tök vékonyak a lábaid, meg minden, még derekad is van, szóval tényleg nem értem. Szerintem a köldökünk kb. ugyanannyira van kint :)

A ruhák pedig annyira édesek! Fura, hogy ezek meg mind kékek, el vagyok ettől már most szokva, na :D
vjulcsi
 
 


Na itt vagyok én is :wink:
Kedvet kaptam egy kis fényképezkedéshez, mindjárt szólok a páromnak és dobok fel pár képet :lol:
Moncsika jó nagy a pocid :lol: :lol:
Én már alig vártam azt a csikot, hogy lássam, igaz én szőke vagyok és azt mondják, igy kevésbé látszik, egyébként szerintem is.
Nekem nem ennyire gömbölyű a hasam, hanem olyan ... na majd mindjárt meglátjátok milyen, nekem nagyon fennt vannak a babák, szóval inkább ott gömbölyödik, alul meg csak a bébihájam van, amit összegyüjtöttem igy télre a hideg ellen :lol: :lol:

Hú csajszikák már nem is tudom ám kinek mit akartam irni majd vissza kell olvasnom...

Na úgy látszik a kocsija mindenkinek most szarakodik, mi kb úgy vagyunk, mint moncsiék, az alkatrészt fel tudják újitani;de akkor már nem lesz idén kész, úgyhogy inkább veszünk új alkatrészt, holnap derül ki, hogy lehet-e kapni, mindét esetben majdnem ugyanannyi az ár, nem is tudom hogy lehet ez, mindenesetre többe kerül, mint a babakocsi amit venni szeretnénk!!!
Úgyhogy most nagyon szarul jött ki, ezt kifizetni, itt a karácsony, babakocsit kell venni, meg ott lesz a szülés is, úgyhogy lesz kiadásunk bőven!
Na mindegy, csak legyen miből kifizetni, a többi már nem is érdekel, nem húzom már fel mindenen!

Lementünk most délután egy pár dolgot elintézgetni, megállt elöttünk a kocsisor, de hiába fékeztünk, úgy csúszott az út, hogy már szóltam a páromnak, hogy rántsa el a kormányt, inkább a fának menjünk, mint az elöttünk lévő kocsi sorba!!!!
De szerncsére sikerült az utolsó utánni pillanatban megállni.Ez az én kocsim( ez is "új" 1 éves), de nyári gumik vannak rajta, nem szivesen törném össze. Viszont a gumikat se akarom lecserélni, mivel a másik kocsira most vettünk 4 új téli gumit, ezt a kocsit meg amúgy se nagyon használom, estelg csak postára, közértbe szoktam vele elszaladni,nemrég akartuk eladni, mert nagyon nem használom, feleslegesnek tűnt, mostmeg milyen jó, hogy van. :wink:

Ja és a kutyánkat is majdnem sikerült elütni, a hülyéje nem állt ki a garázsajtóból, mi meg mentünk le a lejtőn, nem sok kellett neki, de ez sajnos olyan buta kutya, hogy csak akkor áll arrébb, ha nekimész a kocsival, vagy ha arrébb taszigállod. :lol: :lol:
chilike1
 
 


Kép Kép
chilike1
 
 


Na a fazonról annyit írtatok, hogy tudtam, hogy ma nem lesz kukucska, de reggel én is fazoníroztaSziasztok Pocakosok :)

Megjártam Apánkat. Ahhoz képest, hogy a váróban nem voltak sokan ott dekkoltunk 2,5 órát. Párom mondta is ,hogy ő is bent fog ülni fél órát mert annyi jár nekünk is. Szóval kapott tőlem egy csomó papírt. Azért kitalálta, hogy a hepatológus írja le ,hogy a lombikot elkezdetem, a terhességet kiviselhetem, mert ez nem volt benne a hepatológus leírásában, csak az eredmény. Na bravó, megint mászhatok. Jó hír, hogy nem kell Clamidiát csinálni jó a szeptemberi.
Vicces jelenet is volt az előttünk levő lány neve teljesen megegyezett a párom exnejéével, úgy oda kaptuk a fejünket:))
Apánk kedves volt. A végén mondta , hogy próbálkozzunk ám addig is, persze elég kacifántosan fogalmazott, férjem meg is kérdezte kifelé azt mondta ugye, hogy "dugjunk".
m. Én még a lábamra is oda szoktam figyelni, mert ugye azt simogatja meg mindig mikor le kell mászni az ágyról :)
Igazából uh-nál szerintem nem is látszik a másik székben kínos a dolog a "nagyterpesznél".
Moncsi,
jó ez a kontrol poló, gondolom otthon megvan a sorozat is! Ez most már igazi klasszikus kismama poci. Nagyon csinos. Nimócival ninmcs baj, ne aggódj, csak ő is érzi a frontokat.

Chilike,
mit szoktak szólni az emberek akik újonnan tudják meg, hogy 2 baba lakik bent? Formás poci. Még 10 hét alatt mennyit nőhet? Nagyon jól birod magad.
miciona
 
 


Az előző hozzászólásomat kicsit összekavarta a gép. Bocsánat!
Az első sor az nem ott volt hanem a láb borotva után. Hogy került fel a megszólítás elé...???
miciona
 
 


Moncsi,
nagyon jó rucikat vettetek. Nekem a macis sorozat tetszik a legjobban.
Na most meg hívnak ...később folytatom puszi
miciona
 
 


óh, köszi! Mondtam én Dévisznek, hogy mutassa már meg, hol a 9 kiló, de azt mondta, higgyem el, hogy rajtam...

Ugye, mondtam Julcsikám, hogy szerintem neked is van ekkora a pocid. Szerintem nekem kisebb, mint egy normál 29 hetes pocak. Az a fontos, hogy Nimród "szabvány méretű" legyen,a többi nem számít.
Érdekes, hogy még az elején elhatároztam, hogy nem kékítem meg a gyerekem, de annyira cukik ezek a cuccosok, hogy nem bírtam ellenállni. (Boginak is mindig direkt úgy vásároltunk, hogy ne rózsaszín legyen, hanem mondjuk zöldes alapszínű csajos- színes hímzéssel)

Chilikém, nem semmi kalandjaid vannak....
Most hívta Petim a szerelő, hogy talált alkatrészt már csak az a kérdés, hogy holnap estig sikerül-e beszerelni.
Szép nagy pocakod van ám! Én nem látok ott hájat...
A csíkom meg élőben nem ennyire sötét.Esküszöm!

Nem baj Micike, kicsit ponyvaregényesre sikerült a hsz-od szerkezetileg, de legalább nem lankad a figyelmünk közben.
Igaza van a férjednek! Mit finomkodik Apánk, aztán meg valami félreértés lesz a vége... :lol:

Jaj, ez a lemászás Apánknál. A múltkor a nagy székben vizsgált. Mikor a hintőporos doboz-szerű cuccal meghallgattuk Nimó szívverését, odaállt mellém, megfogta a felkarom, és nézett rám ábrándos-mosolygó tekintettel... Azt hittem, mondani fog valamit, hát én is ugyanilyen pofát öltve néztem rá vissza. Így bámultuk egymást egy ideig, mire rájöttem, hogy föl akar segíteni, azért fogja a felkarom...de nem szólt volna... :oops: :oops:

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


jaj, csajok! Már 3 hamletes szenyót ettem (hamlet, tejföl, párizsi), de éééééééhes vagyok!!!! Mi a búbánatot egyek, hogy megnyugodjon a gyomrom??? z a legrémesebb, hogy ilyenkor mint valami megszállott keringek a hűtő körül.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Hú Chilike, óriási pocakod van szerintem, szuper, hogy még így bírsz összevissza szaladgálni! Tényleg nagyon jól bírod... hihetetlen, hogy még hátra van 2,5 hónap, kíváncsi vagyok mekkora lesz a végére a pocak :)

Nem semmi, ami ma is történt veletek. Azért téli gumi nélkül szerintem nagyon necces, én ki nem mernék menni úgy....

Moncsika,
Szerintem a te pocakod nagyobb mint az enyém :) Szerintem egy teljesen normál 29 hetes pocak :) Én néha azt látom, hogy azoknak lesz óriási a pocakjuk, akik tényleg sokat híznak... (meg persze a duplázók, de az más:)). Akkor sem látszik rajtad az a plusz kiló és kész! Szeirntem ez mind le fog jönni a szüléssel.

Ezt a szituációt én is eljátszottam Apánknál, csak én nem kapcsoltam, csak bambultam bénán. És be is szólt valami vicceset, hogy hát ő segíteni akar, mit gondolok miért fogdossa a karomat: )

Micike,
Jó hogy mondom, én pénteken megyek Apánkhoz, holnap rendbe teszem magam.
Sajnálom, hogy még ezért a papírért vissza kell mennetek,de utána most már minden ok lesz! Akkor január a kezdés ugye?
vjulcsi
 
 


Moncsika,
Én ma lekváros túrót ettem, a délutáni sütievés után nem volt pofám vacsorázni. Én is éhes vagyok...
Amúgy hamletet szenyóból nem lehet akármennyit enni? Annak egyik része sem hízlal szerintem (csak a só miatt nem jó a párizsi, de én is sokat eszem....)
vjulcsi
 
 


Igazságszerint meg szokták kérdezni mennyi idő van még a baba érkezéséig, mindig mondom, hogy még 2 hónap, akkor mondják, hogy jó nagy baba, mondom, hogy 2 van, na akkor mindenki újjong/örül és utánna mondják, hogy ahoz képest viszont nem nagy a hasam. Egyébként én sem látom olyan nagynak élőben, jóó nyilván nem kicsi, de azért annyira nem nagy, hogy el tudjam képzelni, hogy fér el benne 2 baba. :lol:
Tényleg jól birom szerencsére, néha még azt is elfelejtem, hogy terhes vagyok :lol: :lol: , máskor meg olyan rosszul alszom, nyom, forgolódok, stb.
Ma este olyan édesek voltak, mindketten egyszerre ficánkoltak, kinyomták magukat, meg nekem is szoktak igy rezegni, mint neked moncsi. Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy régen amikor tartottam aerobic órákat és már rengeteg hasizom gyakorlatot csináltam, mindig pont igy remegett a hasam, amikor már nagyon elfáradtam. :lol: :lol:
Húú ti miket esztek.. :wink: :wink: , nálam a vacsi ma megint tarja volt, mustárosan, hagymásan csináltam meg a bónusz az volt, hogy ettem hozzá egy csemege ubit(többet nem a só miatt)
Na mindegy, már készülök a karácsonyra, majd akkor adok az élvezetnek... :lol:
chilike1
 
 


Olvasgattam most az ikres könyvemet és megint kicsit rám jött a "haladjunk a baba cuccokkal" érzés.
Igaz a legfontosabbak már megvannak, de annyi, de annyi minden kell még....mostmeg olvasom , hogy sok orvos már a 36 héten befekteti az ikres kismamikat, igaz nekem a Dévai a 38.-ik hetet mondta,remélem úgy lesz, mert a 36. hét az január vége és az mindjárt itt van én meg még sehol nem vagyok, ráadásul utálom a kórházakat és amióta együtt vagyunk a párommal(14éve) azóta csak 1x aludtunk külön 3 éjszakát , akkor elutazott külföldre a haverjaival.Nem is tudom hogy fogjuk kibirni egymás nélkül, ha napokig bennt kell majd feküdnöm...
chilike1
 
 


Chilike,
igen a január vége már itt van ngyon hamar. A babakocsin kívül mit kell még beszereznetek? Karácsonyra biztos kaptok egy csomó baba cuccot. Vagy megkérdezték már a rokonok ,hogy mire lenne szükségetek? Mert ,ha nem akkor tuti ruhácskákat fogtok kapni.
Különben hülye vagyok, a Chanel miatt, mert megírhattam volna a címet, nem kell igazolnia senkinek magát, úgyis csak az tudja hol van akinek szólnak. Erre tegnap Apánknál az első újságban amit a kezembe vettem a Dovex Kft chanel brand menedzserével beszélgettek. Mosolyogtam is, hogy összefonodnak dolgok. Én minden évben veszek vagy a phytomertől, vagy a Clinq (azt is ők forgalmazzák) egy-egy radírt, tonicot, maszkot, krémet, pakolást, szemránckrémet és nem járok kozmetikushoz csak szemöldökkel. Biztos egy kozmetikus kiakadna, de nagyjából tudom mit kell csinálni és nekem egyáltalán nem tett jót a bőrömnek a kozmetikus gyilkolása. Azóta semmi bajom. Na majd jövőre szólok előre mikor lesz a vásár.Csak el tudsz szabadulni egy órára, mint Rencsi.
miciona
 
 


Moncsi,
szerintem az nem baj, ha bébinek kékíted még. A bébi cuccokban nincs akkora választék ,mint később. Meg az 56-os méret nem fog tobább tartani egy-két hónapnál. Nézd meg Andi Petijét, de Marcika is nő, mint a gomba. Majd, 2 éves kora után nem nő ilyen gyorsan. Most télen az utcán sem látnak belőle mást csak a sapiját. Illetve majd márciusban.

Julcsi,
készülj, hogy pénteken is sokat kell várni. Nem voltak sokan, de olyan kedélyesen elbeszélget mindenkivel, hogy mégis órákig kell ülni a váróban. Lesz uh is?

Ti emlékesztek hanyadikak voltatok a számlálon??
Most 1936-on áll.

Rencsi,
jól teszitek, hogy kicsit kiszabadultok kettesben. Jó, hogy közelben van vki akire teljes bizalommal rábízhatod a drágát. Nem is baj, ha nem csak téged ismer. Én is aggódos vagyok, de ez is a hosszú babátlan évek tapasztalata, hogy nem szabad annyira aggódni és nem baj, ha sok embert ismer, nem attól függ, hogy mennyire szereti majd a szüleit.
miciona
 
 


Jó reggelt!

Na látom, még sehol senki!

Miciona
Aranyos vagy, köszi.
Hát , ha jövöre ugyanekkor lesz a vásár, akkor nemhogy 1 órára szeretnék elszbadulni, hanem akár a csajokkal több órára is.
:wink:
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én úg yképzelem, hogy megyek majd ide, oda a babákkal, nem akarok itthon ülni, hanem vinném majd mindenhova őket. :wink:

Húú még elég sok minden kell, nem is tudom hirtelen...van 1 listám :lol:
Pl: Ágynemű, baldahin, ruhácskákból plussz dolgok, mellszivó, tulajdonképpen mindenből kell még venni plussz(kissapka, body, stb) mert csak mindkét babának 1-1 db van. Illatszereke közül minden kell, még semmit nem vettünk.

Moncsika
Te hogy állsz a vásárlással különben? Édik a rucik :wink:
chilike1
 
 


Jó reggelt, én is itt!

Hát lányok nekem ma nagyon nyomi a hangulatom. Éjjel többször arra ébredtem, hogy vagy a hátamon, vagy a jobb oldalomon fekszem, és már reggel 3/4 7-kor felébredtem. Mindenem fáj, pontosabban a derekam meg a hátam nagyon, gondolom ettől az erőltetett pozítciós alvástól.
Meg most elkezdett nyomasztani, hogy nem vettünk még semmit karácsonyra senkinek, Szonjának sem vettük meg amit akartunk, az őssejtet sem intéztük el pedig decemberben olcsóbb.... és annyi mindent akartam csinálni így karácsony előtt (pl. úgy terveztem hogy ilyenkor már rég sütit fogok sütni) de egyszerűen nem visz rá a lélek hogy nekiálljak. Pedig annyira vártam.
És most emiatt szarul érzem magam, lelkifurdalásom van, és apának is folyton panaszkodom. Idegesít, hogy ilyen vagyok.
Ráadásul a kocsimon lejárt a zöldkártya, elromlott a hátsó ablaktörő meg még egy műszer is, muszáj lenne még idén megcsináltatnom, de olyan hamar elment az idő, ma eszméltem rá hogy egy hét múlva karácsony. Nekem meg fogalmam sincs hol van a közelben szerviz...

Jaj bocs a panaszkodásért, nem szoktam de most olyan nyügi vagyok...

Asszem kiviszem a majmocskákat sétálni, hátha attól jobban leszek.
vjulcsi
 
 


Na a nap jóhíre: bejelentkeztem hétfőre kismama masszázsra :)
Hú de várom már :)
vjulcsi
 
 


na bejelentkeztem délre zöld kártyára is, 10 perc alatt meglesz, itt a kerületben.
Megy ez ha akarom :)
és tök jól elbeszélgetek magamban :D:D
vjulcsi
 
 


Sziasztok Pocik! És már pocatlanok! :D

Moncsi: Nagyon szép pocid van, és azok a drága kis kék rucik! Ilyenkor mindig gügyöghetnékem támad!

Chilike: Nem semmi, hogy milyen stramm kis nő vagy! Én is szeretném ha ilyen kis ügyesen viselném várandósságom!

Andi, annak is van elönye ha beteg az ember párja mert legalább otthon van, és lehet egy kicsit kényeztetni! Ilyenkor gyámoltalanabbak tudnak lenni mint a gyerekek!

Julcsi, ez a lekváros túró úgy felkeltette az érdeklödésemet, hogy benyomtam egy jókorra adagot, szilva lekvárral....jótékony hatása lett! :lol: :lol: Te kis hamis! :D

Miciona, én is mindig nézegetem a számlálót, 1936 nagyon jó kis szám, úgy emlékszem dec.elején még csak 1926nál járt! Most már mi is bekerülhetnénk a számlálóba igaz? :wink:
emerenc
 
 


Sziasztok Kismamik és Anyukák!
Bocs, hogy bele..., de miután a félreértésekről esett szó, meg nem állom, hogy elmondjam:
Ugyibár én ritkán fordulok elő a rendelőben, összesen négyszer engedett be Jucus. Legutóbb megbeszéltük a kezdést és kiderült, hogy pár vizsgálatunk lejárt, így viccelődve kiírt Dévisz egy csomó papírt, majd hozzátette: "Aztán meglegyen ám, különben Pisti dühös lesz!"
Én értetlenül bámultam majd megkérdeztem:" Ki az a Pisti?"
Jucusom persze rögtön közbevágott, és úgy nézett rám, azt hittem rögtön lenyel keresztbe.
Kifelé menet nálunk is jött:" Azért a házilagos kivitelt se felejtsük ám el!"
Már épp az ajtóban voltam, viszafordultam: "Elnézést, ezt most nem értem!"
-"A házilagos kivitelt"- ismételte, és kajánul vigyorgott.
- "Ja, persze, hát hogyne!" - mondtam, és nem értettem.
Végül én is Jucustól kaptam felvilágosítást arról, hogyn is értette.

Puszi Mindenkinek
Sajo
sajo
 
 


julcsika
Szerintem a levegőben van valami, mert én is ilyen vagyok!
Ezzel a karácsonnyal most úgy vagyok, hogy lesz...om az egészet, úgysem tudom úgy csinálni, ahogy szeretném, mert sehogy se jön ki úgy a lépés. Pedig ez abszolút nem jellemző rám, se az, hogy nem készülök, se az, hogy ilyen negativan állok a dolgokhoz, de most ez van.
Pedig olyan jól elterveztem mindent és semmi nem úgy alakult.
Itt volt a tegnap, egész napunk szabad, de nem volt kocsi, semmit nem tudtunk intézni. Ma itt vannak a munkások, apróságokat kell csinálni még, mert nagyon húz be a hideg például az emeleten és igy nem lehet a fűrdőbe a piciket fürdetni, mert megfáznak. Az már csak plussz dolog, hogy vizest is kell hivnom, mert a zuhanycső kilukadt vagy mi és spriccel a viz minden felé. Ezek kis munkák, de porral, kosszal jár, stb, ezekhez most pont marhára nincs kedvem, de múszály megcsináltatni.
Aztán itt a kocsi téma, az is nagy dillemma volt, hogy mi lesz, hogy lesz van-e alkatrész, stb.Remélem estére már megoldódik ez a kérdés, persze még itt van az is, hogy a munkások végeznek-e addig, mert az én kocsimmal mennénk a szerelőhőz , hogy a másikat haza tudjuk hozni. Ha nem végeznek, maradhatok itthon velük , párom meg elmegy taxival.
Aztán nélunk is ugyanez van, mint nálatok, hogy én is úgy érzem, hogy mennyi mindent kéne még intéznek, nekünk is az őssejtet is, meg kéne még venni csomó mindent a babáknak.
A karácsonyról nem is beszélve, kinéztem nagyon szép és (marha drága) edény készletet a páromnak, lehet ez egy kicsit hülyén hangzik, egy férfinek, de ő imád főzni, nagyon igényes az ilyenekre, hogy mibe főzünk, hogy fűszerezünk, stb. De nem tudok elmenni megvenni, anyuékat el tudnám küldeni megvenni, de azért szerettem volna megnézni, hogy mi a választék , ha már az ember kiadja rá a pénzt. Már rávettem egyszer a férjemet, hogy menjünk el együtt nézzük meg és azt veszem meg neki karácsonyra, de nem hiszem, hogy "megengedi" kifizetni most ebben a helyzetben, amikor ki kellett fizetnünk a kocsi javitást, baba kocsit kell vennünk, stb. stb.
Ááá szóval tudnám még én is folytatni a sort, de nem is lovalom bele magam, remélem holnap már tudunk menni a kocsival és akkor már jobb kedvem lesz, ha ki tudunk mozdulni itthonról, csak nem akartam a hétvégén menni, mert sok az ember meg itt ez a járvány, azért akartam volna hétköznap elintézni mindent.
Ja azt meg nem is mondom, hogy tesóm elutazik az ünnepekre a férjéhez külföldre, nyilván viszi a ksfiát is és szerettem volna 1 napot velük tölteni, úgyis olyan sokára látjuk újra egymást, mert csak január közepén jönnek haza, de már erre sincs esélyem...
Ma még az is eszembe jutott, hogy táppénzen vagyok és még egyetlen egyszer sem kaptam pénzt, pedig már csak 1 hónapig vagyok táppénzen utánna lehet menni arra a gyermekágyis segélyre vagy mire, tudod az utolsó 28 nap már nem táppénz, hanem valami más! Szóval ezt se értem, hogy hogy műkődik, nem hiszem, hogy egybe ki fognak fizetni visszamenőleg ennyi hónapot!
(Moncsi te kaptál már pénzt? Múltkor, mintha te is irtad volna, hogy még neked se jött pénzed?)
Na mindegy!
Feldobtalak, mi? :lol:
chilike1
 
 


Sziasztok!

Sajo! Sebaj, én se mindig értem Dévisz nyelvezetét!!! Persze úgy tesek mint, aki érti, aztán kinnt gondolkodom, hogy ezt most akkor hogy is gondolta??? :lol:

Chili! Nagyon helyes 9 hónapos kismami vagy! :D
Viszont ne haragudj, de a nyárigumis akciótokért nagy nagy korholás!!!! Shumacher is "elég jól" vezet, de autót neki is sikerült már összetörnie, úgyhogy kérlek, tudom, hogy drága a téligumi de inkább ruházzatok be rá, ha soká lesz kész a kocsitok! Legfeljebb számoljátok be majd az eladási árba a szettet! (És bocsesz, most nagyon durva leszek, de egy szett téligumi nem kerül annyiba, mint egy totálkár, vagy -ne adj' Isten- le sem irom mire gondolok....)
Ezért ne haragudj rám, de már mikor először irtad, hogy el akartatok indulni a nyárival, akkor nagyon betojtam miattatok, most hogy még ez is.... :?

Moncsiga! Nagyon csini a pocakod, szerintem is megfelelő! A rucik is nagyon aranyosak! Nálunk fiú esetén kék-farmerkék-drapp-fehér lesz a szinválaszték, lánynál piros-rózsaszin-fehér-dapp-farmerkék. :wink:
Ha én éhes vagyok, addig tömöm magam almával, narnccsal, mandarinnal, amig el nem múlik...
Ja, és egy szelet (kis szeleteket csinálok, hogy hamar megsüljön) sütőtök nekem kb. 30-40g lett, igy vacsira pl. 5-6 szeletet is megehetek nyugodt szivvel.

Julcsi! Nekem is olyan fejfájós éjszkám volt. Remélem neked már elmúlt a nyűgösség, főleg, hogy tudtál alőrébb haladni a dolgok szervezésében!

Miciona! Jó hirek! Hajré januéri kezdés, remélem hamarosan benne lesztek Emerenccel együtt a számlálóban!
:D
Egyébként nem tudom hanyadik lehettem, szerintem oda nem is számolják az ovuláció indukciósokat....

Kép
kislibus
 
 


sziasztok csajszik,

jajajj mennyi baj és milyen kis nyügik a kismamikáink.
Kapjátok össze magatokat,nem csak szomorkodunk és sajnáljuk magunkat.
Telefont a kézbe és amit lehet tessék intézni.
Látom Julcsika már két dolgot el is intézett.
Az őssejt elintézés se lehet olyan nagy munka sztem.Hívjátok fel őket,hogy mi a menet és tényleg érdemes december nyélbe ütni,mert elég jó kedvezmányt adnak.
Mi nov. utolsó napján intéztük gyorsan neten keresztül a szerződést,mert felhívtak,hogy még aznap újabb 50 eurót adnak.

Tudom,hogy ilyenkor hajlamosabbak vagyunk nyavajogni,de attól még nem oldódnak meg a dolgaink.
Ügyes,talpraesett kismamik vagytok,szóval hajrááá! :)

Chilike, a táppénznek nézzél utána,mert valami nem stimmel,hogy nem kaptál még pénzt.
Én eddig minden hónapban ahogy beküldtem a papírokat a házidokitól 30 napon belül (ennyi idő alatt kötelesek utalni) utalták a pénzt.

Kép
hanyatka
 
 


Ami a pocakokat illeti egyik szebb mint a másik,nagyon szép formásak.
Chilike két babóval tökéletes a pocid.

Moncsika, Nimóci rucikái is gyönyörűek.Én imádom a kéket.

Kép
hanyatka
 
 


És ami a nyárigumis kocsikázást illeti ne tessék kisérteni az ördögök.Semmi nem ér annyit,hogy bajotok essen!
Ma sem kéne szerelőhöz menni azzal a kocsival.

Kép
hanyatka
 
 


Karácsonnyal kapcsolatban, én nagyon elememben vagyok, végre tudok diszitgetni, csinositgatni (amig dolgoztam hulla fáradt voltam mire haza értem, igy nem volt kedvem semmihez sem.)

Táppénz: Nekem folyamatosan jün, de két hetente vinem kell a táppénzes papiromat. A Terhességi gyerekégyi segélyt meg igényelni kell az OEP-nél (vagy intézi a munkáltató, ha olyan rendes), ha valaki a végén szeretne inkább arra menni, ehhez csatolni kell egy igazolást a terhesállományba vételről (Dévai), meg a kiskönyv másolatát.

itt az info:

http://www.gyerekabc.hu/biztositasi-jog ... egely.html

Kép
kislibus
 
 


Kislibus,na most látom,hogy mindketten "adtunk" Chilikének :)
Tényleg ne haragudj Chilike.

Te is szenvedtél éjszaka meg szegény Julcsi is?Ma azért jobb már?
Én csak pipilni járkáltam folyamatosan :)

Kép
hanyatka
 
 


Hanyatka! Jobb már, nem fáj a fejem (leht a tejeskávé ilyen jó hatású??).
Pipilni is járkálok, de már csk 1x egy éjszaka. Tudom, lesz ez még több is, ha annyi idős leszek, mint te!

Tényleg, neked odakint hogy van a betegbiztositásod?
Külön biztositoval kellett szerződni, vagy hogy?

Kép
kislibus
 
 


Örvendek,hogy már nem fájsz.
Bizony lesz az még több is :)

Én otthonról vagyok biztosítva az Eu-s kártyával,ami magába foglalja a terhesgondozást és szülést is az Eu területén.

Kép
hanyatka
 
 


Na, hali! Panaszfelvételi iroda, vagy mi a bogyó van itt? Beszállhatok?
Úgy látszik ez egy ilyen kaki nap!
Nagyon el kell terelnem a gondolataimat, mert szörnyű hírt hallottam az egyik ismerősömről. Még elgondolkodnom sem szabad rajta... Nem is írom le, mert iszonytató, csak azért említettem, hogy csatlakozhassak a klubhoz.
Úgyhogy ez a látszólagos jókedvűség most csak védekezés nálam, hátha így maradok...

Megjöttem az oviból. Nagyon jó volt, ki nem hagytam volna ezt a napot! Megkaptam az ezerkétszázadik üvegköcsögöt ajándékba. ( a kolléganőkkel húzunk, hogy ki-kit ajándékoz meg) A gyerekek nagyon örültek,én meg izgultam, mert pont pocakmagasságban van a fejük, és nagy lendülettel tudnak ám bújni az emberhez. Remélem, nem szedtem össze semmi nyavalyát, mert a puszikat ilyenkor elkerülni nem lehet... Nagyon el voltam kényeztetve, mert az egyik kolléganőm házhoz jött értem, és haza is hozott. Látjátok, ilyen rendes főnököm van, hogy ezt munkaidőben lehetővé tette.

Chilikém, én kapom a fizetéskor a táppénzt. Közalkalmazott vagyok és a munkáltató intézi a dolgokat, csak a tp-papírt kell időben eljuttatnom az oviba.

Kislibus! Ilyen csodálatos hír!!! 5-6 szelet tök! Maga a kánaán!
Viszont, ha én sósat kívánok hiába eszem egy tonna gyümölcsöt, akkor sem nyugszom meg, amíg legalább egy falat sósat nem ettem. Így volt ez a terhesség előtt is. :oops:

Ez az Julcsikám, csak elszántan!

Hogy megnyugtassak mindenkit, én egyetlen ajándékot sem vettem, egy filc rénszarvason kívül, ami az olvasólámpán lóg semmi karácsonyi dekorom nincs föltéve, és gőzöm nincs, mit eszünk az ünnepen.ÉÉÉÉs kapaszkodjatok:ez az egész egyáltalán nem zavar!

Ja,pocak! Köszi a kedves szavakat!
Képzeljétek, ma az egyik anyuka, akinek már jó nagy pocija van megkérdezte, hogy mennyi idős vagyok, 5-6 hónapos? Ennyit arról, hogy mennyire nagy a pocakom... Viszont mindenki állította, hogy semmit sem híztam, csak pislogtak, mikor a 9 kilót megemlítettem.
Na, a másik műsorszám a névválasztásunk. A legtöbb emberen látom, hogy tiszta hülyének néz, hogy nem bírtunk egy normális nevet találni a gyereknek (köztük anyukámék is, de ő hangoztatja is). Ma is egyetlen emberen láttam, hogy érti a választás miértjét. Mondjuk neki Koppány és Levente a két fia. Még ilyet is kaptam, hogy legyen Péter is, mert a pogány név mellé kell egy ami keresztény...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára moncsiga 2009.12.17 13:36-kor.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Nem haragszom, örülök, hogy igy féltetek :wink:
Azóta már átgondoltam és jobb lesz délután a taxi. :wink:
Nem sajnáljuk a pénzt a téli gumi szettre, a másik kocsira is vettünk, de mivel ezt a kocsit nem használjuk, vagy csak nagyon ritkán, beugrónak , igy "felesleges" még erre is plussz szettet venni. Hát arról meg már nem is beszélek mennyi lett most igy hirtelen a kiadásunk...na mindegy.
A könyvelővel beszéltem az előbb, utánna néz a táppénznek, azt mondja, ha nem jött eddig akkor egybe fogják kifizetni, meg hogy érdemes végig táppénzen maradni és a szülés után menni arra a gyermekágyi segélyre, szóval azzal is ráérek még foglalkozni.

Tegnap viszont nagyon szép asztalteritőt sikerült vennünk, mármint az anyagot vettük meg és jövő hét elejére lesz kész. :wink:
Tojáshéj szinű az alap teritő, ez majd lelóg az asztal széléről , van rajta egy nagyon kis finom minta, erre csináltattunk középre egy futót ez egy csik ami hosszába keresztül fut majd az asztalon, de a tányérok alá már nem fog érni, csak középen lesz, arany és gyönyörű mintája van, jó drága is volt métere, úgyhogy gondolkozom rajta, hogy vegyek-e erre még egy áttetsző anyagból egy fútó csikot , ez megkimélné ezt a drága anyagot attól, hogy rámenjen a kaja.

Na most lépek , mert valamit el kell dönteni, hogy hogy legyen, és 3 férfi úgy tűnik kevés hozzá... :lol: :lol: jövök még :wink:
chilike1
 
 


Moncsika,így így tessék elterelni a gondolatokat a rossz hírekről.
Ami a karácsonyi dekorációt illeti ne is bosszankodj,jövőre majd annál nagyobb örümmel fogsz diszítgetni az új házikóban meg hát Nimócinak is kell csodálkozni a sok szép színes új dolgon ;-)

Chilike,biztos tudja a könyvelőd a dolgát,de ha folyamatosan és időben mindig küldtétek az oep-nek a tp. igazolásokat,akkor annak a pénznek jönnie kellett volna folyamatosan.
Kicsit fura számomra,hogy majd egyben fizetik :roll:

Kép
hanyatka
 
 


én annyira nyugira kapcsoltam lányok,hogy még pizsamában üldögélek a konyhapultnál a géppel :)
jobb is ha megyek dolgomra,mert azért van az is :)
Le kell mennem boltba csak olyan hideg van brrrr, meg főzni is kell valamit,még nem döntöttem el,hogy mit ennék szívesen.

Kép
hanyatka
 
 


Most meg pontos a vonalzóm....Egy hete pont azért szidtuk, mert kétszer számolta a 27+6-ot... ki érti ezt?

Hanyikám, nem bosszankodom én. A múltkor veled ezt meg is beszéltük, emlékszem ám! Most valahogy nem kerített hatalmába a nagy karácsonyi hangulat, ennyi. Még így sem, hogy ti azért rendesen be vagytok sózva. :D Erőltetni nem fogom, ha magától nem jön.
A vonalzódon is pizsiben vagy! :lol: :lol: Csak így tudlak látni magam előtt. :lol: :lol:

Megjött az ágynemű, amit a Teszveszen vettem. Nem vagyok elájulva...vastagabbnak gondoltam. :cry:

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


moncsika
Nem irtad le miket kell még venned...
Én most összeirtam újra, külön a gyógyszertári témát, külön a bababoltosat, hát még igy is legalább 1 oldal, igaz, hogy van benne csomó apróság. pl. hajkefe meg ilyenek, az meg ugye a legkevesebb , hogy kócos lesz a gyerek :lol: :lol:
De azért sok fontos dolog is hiányzik még.
Többek között ugye a babakocsi, ágynemű garnitúrák és hasonló apróságok.

A táppénzemmel az lehet az apvető probléma, hogy későn lettek elküldve a papirok, nem kifejezetten az én hibámból, de mindegy. Na azért arra az egyben kifizetésre én is kiváncsi leszek.!

Nekem lenne karácsonyi hangulatom, csak nem úgy jön ki most a lépés , hogy azzal foglalkozzak.De azért megnyugtató, hogy nektek is hasonlóak a gondolataitok.

Én nem igazán eszem, még a finom mikulás csomagokban lévő, isteni milkák sincsenek felbontva, mert amikor csokit eszem akkor nagyon savam lesz, de ennek ellenére nemhogy nem fogyok, de még pár dekával több is vagyok, mnt apánknál voltam.És még most jön a karácsonyi menű! Na mindegy, ez se érdekel, hadd fejlődjenek csak szépen a babáim,!
Tegnap az ikres könyvben olvastam a kismamák hozzászólásait: "Nem hiztam sokat, összesen 19 kilót!!!!" Na mondom apánkánál már a 12.-nél kivertem a biztositékot! :lol:
chilike1
 
 


Chilikém, nekünk még alig van valami. Néhány ruhácska. Az az egy árva vékony ágynemű, amit az előbb írtam (jó lesz nyárra), kell vennünk egy melegebbet abból is. Kiságyra rakható pelenkázóbigyót kapunk majd a tesóméktól. Kaptam mellszívót (puszi érte), vettem hozzá cumisüveget, meg van még 3db szilikon kiskanalam. Van néhány textilpelenkám, meg a tesómék is adnak, de vennem kell még hozzá, meg azt a bizonyos kifogót is. Nálunk a helyhiány most nagyban korlátozza a lehetőségeinket. A nagyobb cuccokat (ágy,kocsi, kád) szerintem csak a legvégén fogjuk megvenni. Most meg autó hiányában nem is tudok ugrándozni. Csak remélni tudom, hogy hagy Nimóka még elegendő időt ahhoz, hogy mindent beszerezzünk. A lista tehát nálam is végtelen...
Azt ma eldöntöttem, hogy légzésfigyelőt mindenképpen veszek mégis.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


moncsi
Én is vettem légzésfigyelőt, most van ez az akció, hogy a legújabbat szettben lehet kapni légzésfigyelő+bébiőr(méri a hőmérsékletet is mindent, 250 méteren belül jelez) + ajándék kuka a használt pelusnak, zsákkal együtt harminc valahányezer forint. Lehet kapni olyat ahol a bébőr csak 100, vagy 150 méterre használható , vagy nem méri a hőmérsékletet, vagy külön kapni csak légzésfigyelőt bébiőr nélkül, ezek mind olcsóbbak. Mi vettünk egy ilyen szettet, meg veszünk külön majd még egy légzésfigyelőt, mert a bébiőrt meg nyilván a kukát is mindkét babánál lehet használni.
Figyú ez nem tudom mennyire" legális" :lol: :lol: , de nekem van kártyám a Minimanóba és az Elefániba is, mindkettőnél öbb, mint 10%-ot kapok, igymég annál is olcsóbbra jön ki , mintha a babadiszkontba venném meg ezeket. Nézz utánna , mi hol mennyibe kerül, ha gondolod szivesen kölcsönadom a kártyát, hogy olcsóbban tudj vásárolgatni. :wink:
chilike1
 
 


ja van még az a babaholmiolcson.hu is, ott nincs kártya, 2 csajszié az üzlet testvérek, de tőlük például kaptunk 2 kiscipőt ajándékba :wink: , náluk nagyon olcsó minden, nézzd meg a weblapjukat,igaz van ami meg drágább náluk, mint a nagyobb áruházakban(azt hiszem talán a légzésfigyelő is pont ilyen), de ruhaneműk, takarók ilyesmik szépek vannak és olcsón. Én például a két pólyát annyiért vettem, mint a minimanóba , ha 1-et vettem volna.
Én nem megyek ki hozzájuk többet, mert nekünk nagyon messze van(17-vagy 18. ker. ha jól emlékszem), ha te mész öltözz melegen, mert nincs fűtés, és nézd meg előre mit akarsz venni, ird fel az árát és ott szólj a csajnak, hogy ezt és ezt keresed, mert elég pici az üzlet, zsúfolt nem átlátható, igy meg konkrétan tudod , hogy miért mentél. :wink:

Irigylem , hogy ilyen nyugiba vagy. Nekem meggyőződésem, vagyis inkább azt irom, hogy nagyon bizom benne, hogy én is ráérek még vásárolgatni , mert a babáim akkor fognak megszületni időre amikor kell, de én nayon be vagyok sózva, hogy minden meglegyen és ne kelljen idegeskednem az utolsó napokban, hogy jaj még ez is kell meg az is.
chilike1
 
 


Köszi drága, aranyos vagy! Már az összes áruházat végigjártam virtuálisan, de szerintem csak januárban lesz ebből valóságos vásárlás.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga
 
 


Sziasztok!
Akartam, de elfelejtettem megdicsérni a pocakosokat! Én is bizton állítom, hogy alig van rajtatok fölös kilo!
A babucik gyönyörűen növögetnek, Ti meg olyan karcsúak lesztek szülés után, mint a nádszál.
Bocs, hogy mindig ide írok, de a másikon megszakad a szivem Szimbáék miatt! Ha rájuk gondolok könnybe lábad a szemem.
sajo
 
 


Hanyatka! Nem gondoltam, hogy az az eu-s kártya ilyen teljes körű. Én azt hittem, csak baleset esetére, meg sűrgős ellátásra szól. De ezek szerint mindenre? A babának majd hogy lesz?

Moncsiga!
[quote]h írta:a én sósat kívánok hiába eszem egy tonna gyümölcsöt, akkor sem nyugszom meg, amíg legalább egy falat sósat nem ettem.

Erre az esetre mindig van itthon egy szép szál kolbász, azt szoktam nassolni. :lol:

Chili! Örülök, hogy a taxi mellett maradtatok! Szép lehet a teritő, szerintem vegyél ré valamit, ha nem akarod kaácsonykor mosni! Nekem még tavaj himzett egyet a nagymamám, nagyon ügyesen himez. Annak napszövet az anyaga, tojás szinű az is, és fehér-ezüst szálas himzőfonállal vannak ráhimezve a karácsonyi motivumok, meg a szélére horgolt szegélyt csinált! Olyan gyönyörű, de természetesen tavaj egy órát sem birt ki, már vittem is mosni, mert nagyon féltem ám. Pedig nagyon vigyáztunk rá, ehogy kiöntsünk valamit, de amennyien voltunk, lett valaki aki megoldja... :)
Hát, bizony ahol nem elég 3 férfi, oda kell 3 csaj is. :lol:

Jaj, olyan jó olvasni, hogy a vsárolgatásról irtok! :D

Kép
kislibus
 
 


Sziasztok!

Hát én is megjöttem hosszú utamról. Úgy döntöttem reggel, hogy elég a nyavalygásból, és inkább intézem a dolgokat. Szóval egy kiadós sétával indítottam (szuper napsütéses idő volt), majmok nagyon örültek. Utána elmentem a szervizbe, megcsináltattam a zöld kártyát. Aztán úrinő voltam, mert nem főztem ma (este sem fogok, haha), beültem egy kifőzdéve kajálni, fincsi volt. Utána még elmentem egy teszveszen vásárolt zenélős tehénért :) majd a Lidl-be vettem karácsonyi ablakdekort. Ezután az SZTK jött, ahol nagyon jó hír fogadott, képzeljétek, tökéletes a pisim! ezek szerint csak bénán pisiltem a múltkor.
Utána meg elmentem egy turiba, itt tőlünk 5 percre, ahonnan egy zsák gyönyörű bébiruhával jöttem ki (szinte vadonat új mind, még sokan a cimke is rajta van, és rengeteg Gap, meg Marks and Spencer, stb van köztük), mindezt 3400 forintért.
Elégedett vagyok. Vettem egy Nők lapját meg egy Anyák lapját, most azt fogom olvasgatni, férjemnek kiadtam hogy hozzon vacsit.
Na ügyes vagyok??? :D:D:D
vjulcsi
 
 


Chilike,
Sajnálom hogy te is nyügi vagy, szerintem ilyen hangulatok teljesen normálisak ilyenkor, pláne nálad, ahol két baba van, és ezért picit nagyobb az esély, hogy esetleg korábban jönnek. De nem fognak! :)
Remélem a kocsitok hamar készen lesz, tényleg taxival menjen inkább a párod!
Ha már ilyen szépen összeírtad, hogy mi kell még- ráadásul témakörönként- akkor meg igazán nem lesz nagy dolog megvenni, hiszen csak fogod a listát, bemész a Minimanóba a jó kis 10%-os kártyáddal, fogsz egy eladót, megmutatod neki a listát és mindent bedobtok a kocsiba. ott ugye meleg is van, büfé is van, meg is érdemelsz utána valami finomságot a büféből.
Egyébként hogyhogy a Minimanóban 10% kedvezményed van? Nekünk azt mondták, 100eFT feletti vásárlás esetén 3%-os törzsvásárolói kártyát adnak...

Moncsika,
Remélem sikerült elterelned a figyelmed arról a rossz hírről.
De jó hogy ilyen nyugodt vagy! Általában egyébként mostanában én is az vagyok, csak valahogy tegnap meg ma sokalltam be. Attól félek, ez azért lehet, mert nem mentem sehova szinte az elmúlt 3 napban, és ettől készülhettem ki. Na de akkor mi lesz később? A pici babával sem fogok minden nap ideoda császkálni... :roll:

Kislibus,
Jó szigorú vagy, de egyetértek veled :)
Örülök, hogy elmúlt a fejfájásod!

Hanyattka,
Nálatok most mennyire van hideg? Hó esik?

Képzeljétek, ha minden igaz, megvesszük a babakocsit szombaton. Végülis egy elég drágát veszünk meg, mert kaptunk a szülőktől egy kis karácsonyi támogatást rá (pontosabban Szonjus kapta), csak nem tudom eldönteni, hogy terrakotta színűt vagy bézts vegyünk-e? MIndenképpen uniszex kell, mert ennek a kocsinak legalább 2 babát ki kell szolgálnia, de remélem, hogy hármat is :D

Berakom a képet, véleményezzétek ha van kedvetek lécci!

Kép

Kép
vjulcsi
 
 


Julcsi! Nagyon ügyes vagy, hogy ennyi mindent elintéztél! Nagyon ügyes vagy! :lol:
Jó a éaborord, az kiváltképp öröm! A veséid biztonságban vannak!
Nekem az utóbbi jobban tetszik, bár az lányosabb. az a terrakotta gondolom! Ngyon szép kocsi! Hol veszitek meg?

Kép
kislibus
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?