Nah, itt vagyok es folytatom a mesemet, kozben pedig hozzaszologatok.
Asszem a vedononel es a terhessegi vizsgalatoknal tartottam. Szoval voltam vedononel ketszer. Dokihoz most penteken kell mennem, kivancsi vagyok, hogy mit fog velem csinalni. Vagy fog-e egyaltalan valamit.
Hizas: szemmel lathatoan nagyobb vagyok. Nemtom maskepp fogalmazni, de meg puhabb vagyok, mint voltam, nagyobbnak latom a fenekem, a combom. Derekam meg van. Viszont a fejem is kerekedett. Biztos voltam benne, hogy minimum ot kilot hiztam anyameknal. Rettegtem. Meg almodtam is vele. Azt, hogy Feri meglatott, kozolte, hogy sokat hiztam es visszautazott inkabb Londonba. Egyebkent eletben soha nem tenne ilyet, pont o az, aki leszarja, hogy mennyit hizom terhesen, mert tudja jol, hogy ugyis visszater a normal alakom szules utan.
Nah, szoval szomoruan ballagtam a merleg fele a vedononel, erre kiderult, hogy osszesen fel kilot hiztam ket het alatt. Azt mondta, hogy ez szinte semmi, ez szo szerint csak a gyerek es hogy tobbet is lehetett volna.
Ettol fuggetlenul sokkal nagyobbnak erzem magam.
Pocak es lakoja: asszem Erik hiperaktiv lesz. Kristof szerintem fele ennyit nem mozgott. Szo szerint majd kimaszik belolem. Es erezhetoen forog is meg!!!
Egyik nap a fenekemben csuklik, masik nap az oldalamon, harmadik nap a gyomrom alatt. Egyszer a gyomromat rugja es az eg mint allat egesz nap, kovetkezo nap a bal oldalamnal es a bordamnal dugdossa a labait, a hatat fesziti jobb oldalra. A hasam is szinte minden nap mas formaju es mas nagysagu a gyerek fekvesetol fuggoen.
Jah, es faj is, amikor forog. Konkretan felszisszenek, annyira eros kesszuras szeru feszito erzessel jar. Abban bizom hogy max ket heten belul megtalalja a tokeletes helyet.
A pocakom eleg sokat nott, de kep nem keszult. Majd a jovoheten.
A borom meg nem repedt, viszont a koldokom tutira ki fog fordulni.
Nem ertem, hogy miert. Kristoffal szulesig nem fordult ki, csak ellaposodott. Akkor mar joval nagyobb hasam volt, mint most. Megse fordult ki. Most viszont olyan feszes a pocakomon a bor, hogy az durva, ha fekszem, akkor a koldokom fele mar kiall es tegnap kiprobaltam kivancsisagbol, hogy mennyit kell meg feszulni ahhoz, hogy kiforduljon. Hat, nem sokat. Epp csak ratapasztottam az ujjaimat es huztam egy picit a boromon es mar ki is ugrott a koldokom.
Azt sem tartom kizartnak, hogy repedni is fogok.
Terhesseg es hangulatok: en meg mindig csak atmenetileg erzem magam terhesnek. Feri jot kacagott, amikor masfel hete megirtam neki sms-ben, hogy most mar kezdek neha terhes lenni. Nem ertette, hogy mire gondolok.
Azt veszem eszre, hogy nagy rohanas utan kicsit lihegek. Mar hiaba riszalom a fenekem, nem ugyanaz a hatas, mint terhesseg nelkul. Az emberek eloszor a hasamat nezik. Aranyer gyanum is volt ket napig, de visszahuzodott. Kisutottem harom adag mezest (kb 500 darab), feldiszitettem oket, mire vegeztem azt hittem, hogy leszakad a derekam. Kristoffal minden este a szonyegen fetrengek es jatszunk, eszre vettem, hogy ha sokat fekszem a padlon haton, akkor beragad a derekam es ugy marad, be kell jaratni ahhoz, hogy ismet mukodjon.
Jah es most mar apro bogyoknak tunnek a melleim a hasamhoz kepest. Mint ket ribizli szem. Egy kozepes sargadinnye felett. Groteszk az arany.
Es meg valami: ha lehajolok valamiert, akkor ugy erzem, hogy az agyam kiesik a szemgodromon keresztul, ugyanis a gyomrom a tudom helyere kerul, a tudom a torkomba, a nyelocsovem meg az allitolagos agyamba hatol, ami igy preseli a szemgolyomat.
Hat ennyire vagyok en terhes. Szoval osszessegeben meg nagyon jol erzem magam, mert ezek nem folyamatos panaszok, csak felvaltva jonnek idonkent.
Egyebkent minden terhesseg mas. Tudom, hogy elcsepelt szoveg. Ha nekem ilyen lett volna az elso, ha ilyen jo fizikummal csinaltam volna vegig, ilyen lelkesen, konnyeden, panaszmentesen es fitten, ha akkor is tudtam volna meg szo szerint sprinet futni tobb, mint 30 hetesen, akkor valszeg vernem a mellkasom, hogy senki se nyavoglyon, a terhesseg tok jo dolog, nem is nehez, stb. De az nem ilyen volt. Az nehezebb volt. En is nehezebb voltam, gyengebb, mindenfele panaszom volt, nyavogtam, mert tenyleg kutyaul voltam az utolso tiz hetben.
Most viszont minden maskepp alakul, pedig en ugyanaz vagyok, nem is telt el sok ido, megis sokkal jobb minden.
Nori: koszi a vedooltasos tippet. En is ehhez a dokinohoz megyek, illetve meg egy masik nevet is kaptam, akit kereshetek. Megyek inkabb szemelyesen, nem telefonalgatok, mert szeretnek irasos velemenyt kapni, amit majd lobogtathatok a gyerekorvosnak, hogy vegre beoltsak Kristofot.
Kakti: en is kb 25 deka porcukrot keverek egy felvert tojasfeherjehez, rakok meg bele pici ecetet es sot is. Soha sincs gond a szaradassal. A suto elobb utobb kihul, ha eleg nyulos a maz, akkor nem fog a langyos helyen megfolyni es majd megszilardul, max lassabban. En huvosebb helyre raktam, hogy kihuljenek, majd elkezdtem a mazt nyomni es mire vegeztem egy asztalnyival, addigra az eleje mar tokeletesen megszaradt.
Molmar: igen, Kristof volt akkora mazlista, hogy harom tortat kapott. (En persze maganak sutottem a sajatomat, igaz, hogy nagyon lelkesen, mert imadok sutni.)
Ugyanis en sutottem, a sogornom sutott, anyukam rendelt. Ezutan nyomatekosan megkertem a tobbi meghivottat, hogy ne sussenek, vegyenek tortat es ne hozzanak sutit.
Azt hittem, hogy soha sem fog elfogyni, merthogy az enyem meg ket szintes is volt raadasban.
De megoldodott: ettunk belole a bulin, majd a maradekok egy reszet kaptak a batyamek, egy reszet vittuk mi anyaekkal a nagyimnak es a masik tesomnak, a tobbi maradt anyosomeknak, akik a sogornomekkel megosztoztak rajta. Szoval egy morzsa sem maradt meg, szo szerint.
Kristof: kiderult mar, hogy mi a baja a pici fiamnak. Most esik at a harom napos lazon. Mondogattam en anyukamnak, meg a dokinak is, de anya soha nem is hallott ilyenrol, a doki meg nem reagalt. Pedig minden egybevagott, mert harom napig volt Kristof lazas, elso nap nagyon durvan, majd ket napig alig. O meg soha sem volt korabban lazas fog miatt, sem mas miatt. A torka is bedurrant (elvileg eleg gyakori mellekbetegseg a haromnapos laz mellett).
Most meg masfel napos lazmentesseg utan tele lett az egesz teste kiutesekkel. Borzasztoan nez ki szegenykem, de nem is viszket, nem is faj, laza sincs. Csak a torokgyuszi maradt.
4D-s kepek: nezegettem a mappat, nagyon aranyosak a babak. En nem birtam visszafogni magam. Kedden meg elmegyunk egyszer. Volt egy nyugisabb napja a pocakbabamnak, amikor nem rugott szet belulrol, csak csendesen es gyengen mozgott. Ugy beparaztam, hogy gyorsan bejelentkeztem.