Új privát üzeneted érkezett!

Nóri!
Szerintem sem kéne ezért eltűnnöd! Te most nyilván érzékenyebb vagy, mint egyébként, és Eszter sem az a kertelős fajta. Azt hiszem, itt már mindannyian megtehettük volna, hogy berágunk a másikra, és lelépünk. Nekem - személy szerint - hiányoznál a fórumból. :)
És lássuk be, ez az időszak már mindannyiunknak egyre nehezebb és egyre kevésbé tudjuk tolerálni a környezetünket. Legalább egymást értsük meg! :)

Ja! Zarja!
Lehet, hogy érdemes lenne néha az "Elküld" előtt átolvasnod, amit írsz, hogy ne fordulhasson elő, hogy valaki megbántódik a hsz-eden. (Ez ugye az elmúlt két napban kétszer is megtörtént.) Nem oktatni akarlak, távol álljon tőlem, csak tudom (régebben, fiatalabb koromban sokszor volt velem is ilyen), hogy előbb gondolkodni kell, aztán cselekedni. Én mindig szarul érzem magam, ha mást akaratlanul is megbántok! Ráadásul így, írásban még hangsúlyok sincsenek, hogy a másik érezze, hogy mennyire mondod komolyan.

Na jó! Elég a gittrágásból!

Nóri!
Gyere továbbra is! :)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kakti 2009.12.16 17:21-kor.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Na, helyes!
Akkor én is törölhetem az én "dörgedelmeimet"? :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Edit, hat ezen a zsiiiiiiir duman akkorat nevettem :D. Priviben kuldtem, hogy koszi az uzit, de nem tom elment-e. Nem vagyok am sulthal a szamitogepekhez.... :shock:

Ide is tessek havat kuldeni!!! Londonban esik, de itt meg se hire se hamva...

A leanykank olyan ficanka, nagyon sokat rugdos, es a jobb oldalamon meg egyfolytaban ki akar maszni, kidugja a pici labat :) , mondtam neki, hogy nem ott es meg nem most. Tamas meg olyan aranyos, minden nap elmondja, hogy mar varja, hogy itt legyen.
Egyebkent egyaltalan nem felek a szulestol, erdekes, azt hittem majd fostos leszek tole, de egyenlore meg pozitivan allok hozza....

Kép

Kép
editmk

Kakti!

Igazad van, utálok mindent és mindenkit! :lol: :lol:
Annyira szeretnék már túl lenni rajta!
Nagyon jó lenne, ha már január vége lenne, ez olyan egy ocsmány kiszolgáltatott állapot. Én nagyon unom, hogy ennyire vergődök, nem csinálhatok semmit, vigyáznom kell minden mozdulattal! Ez nem én vagyok!
Én ha kell, 39. héten térden súrolok szőnyeget és energikus vagyok, és sütni akarok! Nem feküdni, aludni és nézni, hogy megesz a kosz! Ha megszülök, egy kettőben leszünk, akkor megnyugszom. Nem szeretek teszetosza bálna lenni, fázni, szűkölködni a ruhákban. Szenvedni alváskor és minden mozdulatkor. Ugyanakkor MÉG nem szülhetek. Pedig már hú de túl lennék rajta! :oops:
Vendég

De minket ne utálj!
Itt mindenki ugyanabban a cipőben jár, mint te! Így mindenki megérti a nyavalyáidat! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri!
Igaza van Kaktinak. Érzékenyebbek vagyunk mint általában. Ne vedd fel amit Zarja irt.

Hiányoznál innen.

K

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Sziasztok!
Jelentem, hogy ismet van netem. Csak nem hiszem, hogy lesz ket honapom visszaolvasni az elmult harom het termeset... :shock: :shock:
Probalkozom, de ha osszefoglalnatok roviden, tomoren, hogy kivel milyen fontos dolog tortent, azert halas lennek.
Rosszat nem akarok hallani! :D
Ugye mindenki jol van?
Vendég

Basszuskulcs. Most nezem a vonalzomat. Mar a 31. hetben vagyok. Aztadurva. Net nelkul es vonalzo nezegetes nelkul a fejemben megallt az ido. Most ez nagyon durva felismeres. Azta. :roll: :roll: :oops: :oops: :shock: :shock:
Vendég

Szia Beaaaaa!

Kép

Kép
editmk

Hát ez az! Én is érzem, hogy nehezebben bírom a dolgokat, mint eddig, érzékenyebbek vagyunk. Még az is megfordul egy-két pillanatra a fejemben, hogy a csudába tudnám lecsatolni magamról a pocakomat, pláne amikor fáj a hátam, derekam, stb. Ezek a "szenvedések" senkinek sem hiányoznának szerintem. :wink:

Kép
Kép
molmar

Szia Bea!

Most már csak Geri bejelentkezése hiányzik...

Kit "láttunk" még olyan régen?

Kép
Kép
molmar

Most megneztem: kb 36 oldallal ezelott maradtam le. Ne haragudjatok lanyok, de ezek utan biztos, hogy nem fogok tudni visszaolvasni. Egyszeruen kizart...
Atgorgetem az oldalakat, arra talan lesz idom, megnezem a kepeket, a pocakfotokat mar meg is kukkoltam a keptarban. Sokat nottetek! Es tovabbra is elmondhato, hogy most jon meg csak a java. :lol: :lol:

Osszefoglalom, hogy velunk mi tortent. Nagyjabol.
Kristof itteni szulinapi bulijanak napjan irtam utoljara. Teljesen depis voltam, mert csuszaszban is voltunk, a torta sem ugy kezdett kinezni, ahogy en elkepzeltem, Feri is nagyon hianyzott.
Vegulis jol sikerult a buli, a torta is szep lett, jol is ereztuk magunkat, de Feri tovabbra is hianyzott.
Nehany foto (alig keszult tiz darab, mert termeszetesen mindenki otthon hagyta a fenykepezot, ez a mi csaladunkban igy szokas):
Kép
Kép Kép

Aznap mentunk anyaeknal. Ket nap mulva mar a vedononel voltam, kaptam kiskonyvet, hosszu ido utan megvolt az elso hivatalos merlegelesem, amitol roppan kellemetlenul ereztem magam, mert nem szeretem, amikor napkozben mernek teliruhaban, csizmaban ugy, hogy vendegsegben vagyok es folyamatosan szekrekedessel kuzdok, raadasul tomom is anyam foztjet. :lol: :lol:

Ezutan a terhessegemrol jo idore el is felejtkezhettem. Ugyanis jott mas. Kristofnak beindultak a szemfogai. Nemtom minek, hiszen csak most mult egy eves es mar igy is van 12 foga, gondoltam, hogy a szemfogakig meg lesz par honapunk, de nem. Bedurrantak a felsok, folyt a nyala, majd a taknya is (bocs, de nincs ra jobb szo), volt ejszakai ebredes, meg miegymas. Teltek a napok, egyszer csak laz is lett belole, meg doki, aki nem talalt semmit, majd jobban volt par napig, mult vasarnap meg egesz nap lazas volt ismet es mar 39,6-ot is mertem. Szoval ismet doki. A foga kijott (az egyik, a masik felso szemfog kb 3 nap mulva fog, ha jol tippelek), viszont most mar a torka is be van gyulladva. Ket napja laztalan, viszont olyan hangja van, mint egy rekedt siralynak es gyogyszert is kap, az etvagya is rosszabb picivel.

Kozben meg en renduletlenul jartam az orvosokat a vedooltas miatt. Jobbra-balra kuldozgettek, de senki sem tudott biztosan valaszolni arra a kerdesemre, hogy a fiam most megis hol es mikor kapja meg az aktualis vedooltasat es az most magyar, vagy angol rendszer szerint menjen. Tobbek kozott a korhaz gyermekosztalyan is ultem emiatt egy teljes napot, tobb tudogyulladasos ult mellettem, mint egesz eletemben osszesen. Szetparaztam az agyam, hogy nehogy elkapjak valamit. Aki nem tudogyulladassal hozta a gyereket, annak hanyasos, hasmeneses, lazzal jaro virusa volt. Arra sem vagytam.
Vegulis meg mindig nincs valasz, holnap megyek a Laszlo korhazba a vedooltasi tanacsadoba. Oda iranyitottak.
mar hivtam oket, idopontot nem tudnak adni. Sejtem, hogy hany szazan fognak ott ulni az influoltassal kapcsolatos kerdesek miatt. En meg terhesen kozottuk. Tok jo.

Feri-hiany: meg mindig kinoz, nem javult az erzes, sot. De mar 22 nap eltelt. Ezen kivul mar csak negy van. Ha rossz az ido, akkor ot.

Masodik vedonoi latogatas: most kedden volt, minden rendben zajlott. Legkozelebb negy het mulva kellene mennem. De mar nem anyaekhoz fogok, hanem remelhetoleg a lakhelyemhez.

folyt. kov.
Vendég

Bea!

Lehet, nem olyan egyszerű, mint gondolom, de hívd ezt a számot:
06-1/ 455-82-56
és keresd Dr. Kulcsár Andrea főorvost "nemzetközi oltóanyag ügyben" :lol:
Vendég

Úgy látom csajok, lemaradtam, valamiről, de ahogy látom, már meg is oldódott :shock: . Most valószínűleg mindenki a legnehezebb korszaka kapujához ért, és a tűréshatárunk is jóval alacsonyabb, mint "nemterhes" felebarátainknak :D Én is nyűgös vagyok, megőrjít, hogy még mindig nem tudok csak a karácsonyra meg a gyerekre koncentrálni. Helyette felemészt az adminisztráció.

Nekem a fizikai nyűgökre a torna meg a jóga rengeteget segít. Nem fáj semmim. (lekopogtam) Ha pár napot kihagyok, utána én is tudok kripli lenni. Kivácsi vagyok mi lesz két ünnep között, akkor nincs torna, lesz viszont zabálás. :oops:

Most várom haza Apát, megyünk a Margitszigetre sétálni, tegnap is több, mint egy órát csavarogtunk, tök jó volt. Közben padlizsán sütök, jól megkívántam, bár borítékolható, hogy a gyerkőc szét fog taposni, mert a kis drágám utálja fokhagymát :?

Boruska: én meg vetettem múlt héten vért a heptatatis szűrés miatt, majd a helyszínen leesett, hogy valszeg ilyet már csináltak nekem. Ja. Kidobtam 2 e-t, meg ismét lila a karom egy hétig..

Ma megjött a karifánk! Apa megvette és haza is hozták, pénzt sem fogadtak el a hazaszállításért. Én voltam itthon, lehet, hogy ez utóbbi a bébinek szólt :lol: Már alig várom, hogy fenyőillat töltse be a lakást.

Voltam ma új védőnéninél, jó fej volt, mondta, kijönne majd januárban, de rögtön szabadkozott is, ne gondoljam, hogy ez környezettanulmány. Én örülök ha ő jön, nekem sokkal kényelmesebb. Alaposabbnak tűnik mint az előző, nagyon szimpi volt.

Bea: Jó, hogy ismét közöttünk vagy!

Kép
juci-77

Sziasztok!!!!
Ma hazaengedtek a korhazbol, de a hazafele valo uttol elegge gorcsolok. Kesobb majd igyekszem visszaolvasni. Koszi mindenkinek az erdeklodest es hogy hianyoltatok.
geri79

Nóri: teljesen megértelek és mások is biztosan, mindenki utálja ezt a kiszolgáltatott helyzetet, főleg azok (beleértve engem is ) akiknek tényleg kötelező volna feküdni. Én is utálom a terebélyesedő méreteimet, hogy úgy totyogok a lakásban ha fel kell állni mint egy isiászos pingvin. Nálad nyilván a helyzet annyival rosszabb, hogy pont most amikor a legjobban igényelnéd, akkor nem kapsz segítséget a párodtól és mellette még igényei is vannak , és ott van még Luca is aki biztos nem is érti a helyzetet teljesen, neki megszokott, hogy anyu jön-megy-pörög-forog mint egy ringlispíel.
Nekem lelkiismeret furdalásom van attól, hogy nem fogok sütni főzni karácsonyra, mert nem szabad állnom, és fogalmam sincs, hogy fogjuk a lányoknak a hiányzó ajéndékokat pótolni, mert Apa ehhez valóban nem ért, meg igazából nem is az az ajándékvásárlós fajta. Mindig mindenkinek azt vettük amit én találtam ki, én mentem utána.
De egy biztos. A babók még túl kicsiik ahhoz, hogy meszülessenek és ez kell, hogy lebegjen mindannyiunk szeme előtt.
Viszont mi itt vagyunk egymásnak és azért vagyunk, hogy átsegítsük egymást ezeken a pontokon, ugye lányok?
stephie

Bizony Anita! :wink:

Kép
juci-77

Szia Bea! :)

Nóri!
Tedd már vissza az avatarod! :) Vagy tegyél fel újat! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Geri! Örülök, hogy hazaérkeztél, de annak nem, hogy a hazautat ilyen rosszul viselted. Inkább feküdj egész este, nem kell netezned! Ha kell, akár egész nap feküdj, csak ne legyen baj!

Bea! A kicsi fiadnak ennyi gyönyörű tortája volt?! :shock: Hú azta, mikorra ettétek meg? 8)

Kép
Kép
molmar

Anita!

Jó tudni, hogy nem csak más van így ezzel. Szégyenlem, de UTÁLOK terhes lenni! És lelkiismeret furdalásom van, mert alig várom a végét. Laci nem egy görény, mert rendes férj, de egyszerűen nem érti meg, hogy nem megy több most!
Reggel a gyerek kaját kunyizott a fotós csajtól, mert éhes volt. Nagyon égett a fejem... :oops: Pedig állítása szerint kapott pogácsát, de mi az egy gyereknek reggeli helyett?

Plusz most ahogy ránéztem, láttam, hogy vakarja a nuniját. Konkrétan büdös, tiszta túró és lángvörös az egész. Azt mondta, tegnap nem is fürödtek... :oops:

Pár napja mikor megjegyeztem Apukának, hogy nem volt egyszerű nélküle (épp hisztizett a lánya, ami miatt én vagyok a hibás, mert elrontottam) akkor közölte, hogy "mikor voltam én egyedül, mert akármikor beszéltünk, mindig anyáéknál voltam". Hát pontosan 2szer 20nap alatt. Meg egy hetet a saját anyáméknál. De attól még én etettem, fürdettem, altattam keltettem és gondoskodtam megfelelő szórakozásról.
Tegnap meg este 9-ig anyjáéknál voltak, mert nem tudott mit kezdeni vele. Jó, hogy kupi van és koszos a gyerek.
Csak hát amikor ő nem volt itt, tisztaság volt, rendesen evett Luca, tiszta is volt. Sütöttem is. Nekem meg még itt van a pocak is, amit nem akar megérteni. Szerinte ez nem betegség és én csak nyavalygok egyfolytában! :oops: Persze terhes nőt még messziről sem látott rajtam kívül.

És akkor jön a hülyeségekkel, hogy évente néhány hetet szeretne hátrányos helyzetű térségekben tölteni valami segélyszervezettel. A felesége meg csak nyugodtan dögöljön meg, vagy hívjam én is a Caritast, hogy segítsenek rajtunk? :roll: Ez lehet önzően hangzik, de nekem tényleg szükségem lenne rohadtul rá, bármennyire is szívemből szeretném megmutatni, milyen fasza vagyok és egyedül is megy minden!
Vendég

Szia Geri! De jo, hogy otthon lehetsz vegre!

Kép

Kép
editmk

Bea! Geri! Üdv újra közöttünk. Jó, hogy újra együtt a csapat és senki nincs kényszerpihenőn kórházban. Ugye nincs?

Én is lemaradtam valamiről, de megoldódott úgy látom.

Juci! Nagyon szép menyaszörny voltál :lol:

Csajok! Remélem nem bántok meg senkit azzal amit most fogok írni, mert nem áll szándékomban... Szóval. Én annyira meg vagyok elégedve azzal is ahogy kinézek, azzal is, hogy néha itt ott fáj, azzal is, hogy nem tudok aludni, mert tudom és elfogadom, hogy ahhoz hogy legyen egy gyönyörű egészséges gyermekem ilyen út vezet. Kicsit rögös, kicsit fárasztó, de ez van. Ezt kell szeretni és elfogadni. Attól, hogy (bocsi a kifejezésért, de nem találok rá jobb szót) hisztiznék még nem lenne jobb. Próbáljatok beletörődni a sorsotokba, mert attól, hogy idegeskedtek nem lesz jobb, sőt... Mindenki ebben a cipőben jár itt, azért van a topic, hogy megosszuk egymással a nyűgjeinket bajainkat és ez így is van jól. Jöjjön mindeki panszakodni nyugodtan, de a szülést senki ne akarja sürgetni, nézzük a babáink érdekeit és ne legyünk önzők. Mégegyszer mondom, hogy távol álljon tőlem, hogy bárkit is meg akarjak bántani. Kérek szépen mindenkit, hogy ne vegye magára, nem céloztam senkire csak általánosságban írtam.

bellerreni
Eger

Nóri! Basszus nem szeretek véleményt mondani senkiről a háta mögött, de (remélem nem haragszol meg) a te férjed egy jó nagy paraszt. Nézhet ki tőlem úgy, mintha most lépett volna ki egy magazinból én akkor is biztos kiosztanám ezekután. Azt is leszarnám, hogy mennyi pénzt hoz haza... Az egy dolog, hogy takarítani nem takarít, de nem igaz, hogy a gyereket nem lehetett volna megfürdetni meg enni adni neki. Milyen apa az ilyen. Fúúúúj.Legszívesebben úgy beolvasnék neki. Remélem te nem haragszol meg ezért, de megvan a véleményem a férjedről. Egyébként jó az avatarod. Igazi téli, karácsonyi :lol:

bellerreni
Eger

Reni!

Nem érted! Te azon agyalsz, hogy menj-e még melózni januárban. Én azon, hogy ha át kell mennem bevásárolni, beledöglöm. Meg hogy mennyit kell aludjak ma ahhoz, hogy neki merjek állni holnap kinyújtani egy adag tésztát. Illetve megszakad a szívem, hogy nem tudom szánkózni vinni a gyerekemet, pedig nagyon szeretne menni. De egyszerűen képtelen vagyok rá, hogy felhúzzam a dombra. Sőt, most ahhoz is, hogy felöltöztessem. Vagy én felöltözzek.
És hogy emellé még aludni sem tudok...
A kinézetem csak néha zavar. Jobban, hogy kezdenek szorítani a terhesgatyák, pedig 6-nál nem híztam többet! Lehet mondani hisztinek, tuti az is (nem megsértődtem ám) csak én már annyira elkeseredtem. Lucával is szúrt, fájt, de az összes bútorát összeszereltem, kimostam, kivasaltam, pattogtam mint a bolha. Most kész vagyok. Nem bírok többet és ez igenis megvisel lelkileg, mert baromira kudarcként élem meg!
Vendég

Nóri! Elhiszem, hogy el vagy keseredve főleg azért, mert alapból te pörögsz és eddig is jól bírtad magad, de most stop! Pihenned kell, hogy nehogy baj legyen. Nem hiszem, hogy az jobb lenne és akkor jobb lenne a lelkivilágod, ha koraszülött lenne a babád. A gyereket meg apukája is levihetné szánkózni. Hidd el, hogy nem ellened vagyok és senki ellen sem. Nagyon rossz egyébként látni, hogy pont te, aki annyira talpraesett ennyire össze van törve... :cry: Egyébként hidd el, ha egy kicsit közelebb lennél átmennék és segítenék kitakarítani, sütni főzni meg elhúznám az embőccel Lucát is szánkózni, de sajnos nem tudom megtenni. Ha máshogy nem is, de lélekben veled vagyok és hidd el, holnapra kicsit derűsebben fogod látni a világot. Egyébként meg azt a tésztát holnap lehet hanyagolnám a helyedben. Rendelj valamit, bújj össze Lucával és szarj le mindent.

bellerreni
Eger

Nóri! Nem akarok okoskodni, de nem lehetne beszélni a pároddal, hogy azért egy kicsit odatehetné magát? Segíthetne a háztartásban, Luca körül, mert Te már nem bírod annyira és igényelnéd a segítségét, meg hogy melletted áll. Akárhogy nézzük, ő egy családos ember, akinek felesége, gyereke(i) van(nak), az nem elég, hogy csak a pénzt adja haza! Otthon is ki kéne vennie a részét a munkából... :(

Kép
Kép
molmar

Én eldugulok mára, mert valahogy nem tudok ma úgy fogalmazni ahogy gondolom és nem akarok senkit megbántani. :oops:

Jó éjt.

bellerreni
Eger

Reni!!!!!!!!!

Ááááá elsüllyedek. Én ma mindenkivel paraszt vagyok! Ne haraguggyá mán hallod! :D :D
Megyek aludni, mert jó lenne ha vége lenne ennek a fos napnak végre! Holnap meg kitalálom, mit süssek ajándékba meló nélkül! :lol:
Vendég

Nóri!
Jó a kép! :wink:
Nagyon sajnálom, hogy baloglaci ilyen. Mert azért csak van benne némi empátia, ha segélyszervezetekkel akar utazgatni, meg jótékonykodni, de furcsa, hogy a családja felé ugyanez már nincs meg. Valahogy azt érzem, hogy úgy gondolja, a megszokott, biztos háttér vagy Te meg Luca - meg Noémi. Mintha nem tudna egyensúlyt tartani az élete két fontos oldala közt. És ez nagyon nem jó. Anyukám mindig azt szokta mondani, hogy úgy kell valakit szeretni, ahogy az neki jó, nem pedig úgy, ahogy nekünk. És ez tök igaz. Csak sajnos nagyon kevesen vannak, akik képesek "ésszel szeretni". Nem tudom, mi lenne a jó megoldás... Talán le kéne ültetned a banyanet elé, hogy olvasgasson kicsit itt. Talán rájönne, hogy ahhoz képest, hogy itt sokan mennyit "nyavalygunk" (NE SÉRTŐDJETEK MEG LÁNYOK!!!), te nagyon jól bírod a pörgést! Az életed minden területén helyt állsz. De ez az állapot nem véletlenül MÁS állapot! Ilyenkor - bár tényleg nem vagyunk betegek - máshogy működik a szervezetünk, más a teherbírásunk és máshogy viselkednek az idegeink is. Ehhez nagyon jó beleérző képességre van szükség! Kívánom, hogy hamar helyre rázódjon minden Budaörsön! :wink:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri, jóisten!! Nagyon durva, aztán a tévében meg az van, hogy nincs pénz az egészségügyre, nem tudják finanszirozni csak jövőre, neked meg ha "kő" ha nem adják a cuccost..
Miért nem ülsz le a pároddal egy beszélgetésre? Mondj el neki mindent részletesen! Hidd el, hogy változtatna!!!

Anita, köszi az 5letet a talplenyomat készitéshez. Én ilyet sajnos csak 3 hónapos korukban csináltam, sajnos újszülöttként nem, de majd most! Köszi!

Pammut, gyanús volt nekem is a dokim, hogy ez a 39 hét nem teljesen lehet igaz, csak vetitett :-)
lara

Geri
Üdv újra:) pihizzél sokat!!!!! aztán ha tudzs gyere és mesélj.

nekem ma volt azt utsó munkanapom.
hát furcsa....de még rengeteg teendőm van, karácsonyra még semmit sem készültünk. meg a kisasszonynak sincs még előkészítve semmi....

Nóri
Hát, nem irigyellek....tanácsot sem tudok adni. én mondjuk nem voltam eddig sem konyhatündér, így nincs lelkifurdancsom most sem, hogy nem sütök :lol: :lol: takinénim lett pár hete, mert nem volt rá se idő, se erő a munka és a két fiú mellett.
a férjem meg szerencsére kiveszi a részét a dolgokból, fürdet is, meg kaját is szokott csinálni, bevásárol...de így is marad sokminden, mosás, vasalás, tanulás a deddel, stb...
és hát én is bálnának érzem magam, sokszor várom én is a végét....pedig tuti nem lesz könnyebb.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Bea, Geri: ÜDV ÚJRA KÖZTÜNK!!! Kép

Nóri: Sajnálom, hogy ilyen rossz most neked :( Kép
Apukám azt szokta mondani, hogy nincsenek rossz napok, csak rossz pillanatok! Biztos vagyok benne, hogy holnapra derűsebben látod majd a világot, csak most sok volt (még neked is) egyszerre a görcsölés, kórház-mizéria, koszos-lakás, elhanyagolt-gyerek, férj-nemtörődömség...

Én a terhességemet egyelőre úgy élem meg mint Reni. Valószínűleg azért is mert mi a "végén kullogunk" és még nem jöttek elő a későbbi "terhek". Szeretem, hogy Babóca mocorog, hogy megdícsérik a pocakomat, hogy itthon lehetek és van időm sütni-főzni, hogy Szabi hazajön ebédelni, hogy akkor dőlök le pihenni, amikor akarok .... de főleg azt a kis csillogást Szabi szemében, hogy már nem csak rám néz szerelmesen, hanem a fiunkra is...
Na, jó abbahagytam a csöpögést :lol:
Mindezek mellett persze nyafogok és fáj a hátam és nem alszok és hárpia vagyok és ok nélkül leordítom a férjem fejét.... :twisted: :lol:

Sütöttem mégegy adag mézest, ezúttal Pammut receptje alapján. De attól tartok nagy hiba volt. Az előzőt is gyakorlatilag egyedül ettem meg Kép Gyanús, hogy nem véletlenül akkora a bábám, amekkora :( Vigyáznom kellene magunkra. Minden elismerésem a cukors diétázóké!!! Kép
Én meg szégyellhetem magam :oops:
zuzmooo

Jó nagyot sétáltam ma délután az egyik fórumos csajszival és a 10 hetes kisfiával. Nagyon jól esett. Tetszett a hó, olyan voltam ma mint a gyerekek. :D

csipike: Az infúzió bekötése szerintem attól függ, hogy hol kötik be. A máv-ban is úgy láttam, hogy felakasztották az ágy felé. A Jánosos listát tudom, mert ott most szült több ismerősöm is, de minden kórház más ebben is. És Zsizell a máv-ban volt felkészítőn. A receptre nekem is valami ilyesmit mondott a védőnő, de úgy emlékszem, hogy már csak akkor lehet, ha megszületett a baba. Egyébként most kaptam köldökhintőport, azt már ki se kell váltani. Alkoholom is lesz szerintem, mert anyu azt mondta, hogy abban fogja felküldeni a fülbevalót. Az meg jó lesz a köldökére is szerintem.

lara: Azért a házassági papírra kérdezz inkább rá. Nehogy valami gond legyen belőle.

stephie: Ez jó ötlet én gondoltam rá,hogy gyurmába belenyomom és gipsszel kiöntöm. Ez mehet kézről és lábról is.

ktc: Még gondolkozom a többi kérdésen, de köszönöm. Élni fogok vele.

nóri, zarja: Nem tudom, hogy mi volt de nyugi.

Szenvedés: Gyerekek! Nem akarom a mártírt játszani, de mi 3 évet vártunk erre a gyerekre! És Kakti is tudja, hogy milyen az, amikor injekciók és kivizsgálások sorát kell kiállni azért, hogy gyerek legyen. Összeszámolva kb. 300 injekción és még ki tudja hány szurkáláson vagyok túl az inzulinnal és a cukorméréssel együtt. De én annyira vártam ezt a babát, hogy én még így is élvezem. Tudom, hogy én vagyok a hülye, de akkor is szeretek terhes lenni. Valószínűleg most vagyok először és utoljára várandós, úgyhogy megpróbálom minden percét kiélvezni. Még az állandó fekvéssel (vagy nem fekvéssel és fájdalmakkal) együtt is imádok ebben az állapotban lenni. Bocsi, nem kioktatás, csak végig futottam a hozzászólásokat, de így gondolom. Ti mind olyan szerencsések vagytok és csak ez lebegjen a szemetek előtt.

bea: Üdv újra köztünk.

geri: Üdv újra otthon, gondolom nem bánod hogy megint otthon lehetsz.
vicky79
Budapest III. kerület

Bea, Geri, de jó, hogy újra velünk vagytok!!!!!!!!!!!!!!!!

Azt hiszem, én is lemaradtam valamiről...

Nem mondom, hogy könnyű, tényleg kezdek terhes lenni, eddig várandós voltam. Csak nekem is más a hátterem, ilyen dolgok Borival nem voltak. Így mindamellett, hogy lassú vagyok, sokat panaszkodom (főként nektek), türelmetlenebb vagyok Borival és zavar, hogy nem tip-top a lakás, azért mégis szívesen vagyok ebben az állapotban. Emő már nagyobb, mint nővére volt (holnap hozok méreteket), így mostantól minden új számomra. Remélem, most megadatik 9 hónap, és a vajúdás, szülés is. Talán ezért viselem viszonylag jól a megpróbáltatásokat. Első babások! Próbáljátok élvezni a helyzetet, nem lesz még egy ilyen nyugodt várandósságotok, amikor csak a babával és magatokkal tudtok foglalkozni! :lol:

Nóri, nem lehet, hogy férjed egyszerűen megijedt a helyzettől, csak nem képes bevallani (tán még magának sem)? Ezért utazott el 3 hétre, és ezért szeretne a jövőben gyakran távol lenni tőletek? Lehet, úgy érzi, hogy ő nem képes arra, amire te, nem tudja magát és a gyermekeit ellátni, háztartást vezetni, és mellette dolgozni is. Ez szörnyű felismerés lehet egy férfinak! Lehet, annyira magába volt zuhanva, hogy még Lucával sem volt képes törődni! Talán segítség kell neki feldolgozni ezt. Ha beszélgettek, szerintem semmiképp ne támadólag beszélj vele, próbáld meg megnyitni. Nem tudom, milyen típusú, az én férjem ritkán nyílik meg, de akkor még én is meglepődök, valójában milyen érzékeny. Szerintem megijedt, hogy bajotok lehet, s lelkiismeret-furdalása van, mert előtte 3 hétre elmenekült, fél, hogy ő okozta a bajt. Csak még magának sem vallja be, tán fel sem ismeri.

Mindannyiótoknak küldök szép videókat, zenéket szeretettel! Hozzon lelki békét azoknak, akik hallgatják!

http://www.youtube.com/watch?v=CIOvkQHimsE

http://www.youtube.com/watch?v=GkI090DLEIM

http://www.youtube.com/watch?v=rx9qPZ-B8no

http://www.youtube.com/watch?v=z3BWIgxc5Gk
ktc

Katica!

Nem, az én férjem nem ilyen jó. Neki egyszerű érzelemvilága van. Ha tele a hasa, rend van és néha van szex, akkor ő boldog és elégedett. És nem érti, hogy a nők miért bonyolultak. Ő hozza a pénzt ez kb = az én takarításommal. Megfürdeti a gyereket, meg mondjuk szereti is. Elmegyünk együtt kirándulgatni. Akkor ez nekem jó. Neki sincs szüksége lelkizésre, tapizásra. Akkor nekem minek! :roll: :roll:
Nem rossz ember, csak olyan régi típusú pasi. Se virág, se vers, se melepi. Ha kedves akar lenni, akkor kinyögi, hogy úgy nézek ki, mint Micimackó! :shock:
Szóval ma kap egy kétoldalas levelet. Ha nem tér észhez, akkor... mittudom én. Rá erőszakkal lehet a legkevésbé hatni. Tipikus skorpió. Makacs, önfejű. Akkor bánt meg, amikor akar és akkor kedves, amikor akar. Nem lehet elvárni tőle semmit. Amit ad, azt szívből, de csak amikor Ő úgy gondolja. Egyébként minden ellenszegülés durva nemet vált ki belőle!

Persze nem mondom, hogy nem tanultam meg kezelni ennyi év alatt, de rá csak seggbevágó sorttal, lábmasszírozással és ilyenekkel lehet hatni. Most meg a legkevésbé sem ezek vannak nálam a központban! :oops:
Vendég

lucababám: Nem akarom elbagatelizálni a dolgot, de elképzeltelek most seggbevágós sortban, amint lábat masszírozol. :D Bocsi.
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri, én tudom m in mész át és megértelek több szempontból is...hasonló volt az exem. Csak 1 jó tanács: ne nyald ki feltétel nélkül a seggét, mert 1 idő után már az is kevés lesz.

Várandoságh-terhesség: aki az első babáját várja, az általában amennyekben jár és meg sem kottyan neki az a 9 hónap, a 2. már nehezebb a 3. meg már terhes...ez az én tapasztalatom + az is számít ki hány éves...ezt a sajágt bőrőmőn tapasztalom.

Bea, Geri üdv újra köztúnk!

Más, ma vacsi után lányom törölte le az asztalt, kicsit vizesebben...kérdi az uram milyen háziasszony lesz belőled? Erre a lányom: aki helyett a pasija fogja az asztalt törölgetni :shock: :D :D

Kép
csipike09

Csipike: a lányod elég hamar tudja mit akar. Nagyon helyes! :lol: :lol: :lol:
zuzmooo

Csipike!

Milyen igaza van!!!! :lol:

Nem, nem nyalom a seggét ilyenkor. Ő igazi kandisznó. Azt szereti, ha irigyek rá a haverok. Ha dicsekedhet, hogy seggbevágós sortban járok... (masszírozás seggbevágó sortban? Már csak a "happy finish" hiányzik, mi! :lol: :lol: )
Vendég

Asszem én is lemaradtam valamiről. Takarítottam, függönyt mostam. Hogy egy konyhában mennyi törölgetnivaló akad. Förtelem.

Megmondom őszintén, én is élvezem a terhességet. Az elsőt is imádtam. Persze most több félsz van bennem hogy minden rendben legyen és majd időben jöjjön, de alapból jóóó.
Lehet hogy ehhez az is hozzájárul hogy nem, vagy alig híztam, hogy a fiúk amit tudnak megcsinálnak, meg az is hogy tudok aludni rendesen. :roll:

Geri, tök jó hogy otthon lehetsz!

Nóri, hagyd a francba a sütögetést most. Szerintem. Hétvégén meg próbáld meg rávenni a párodat -gondolom hétköznap úgysem ér rá-, hogy vigye el kicsit szánkózni Lucát. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Lányok!
A mézesdíszítéshez egy tojgli fehérjéhez 20-25 dkg porcukor kell, jól emlékszem?
És ha beteszem a langyos, hűlőben levő sütőbe, reggelre megszárad???

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ha a panettonéhoz rumba (whiskey, pálinka, konyak...stb) áztatom az aszalt gyümiket, abból elpárolog a pia sütés közben sztetek, vagy inkább aromát használjak?

Amúgy gyönyörű képeket csinált rólunk a csaj. Luca meg bomba formában volt. Vigyorgott, táncolt és pózolt végig! Emiatt fel lehetek dobva. Különben is ilyen remekül kijött minden időben, szóval van minek örülnöm.
Vagy akár annak, hogy nem tartanak bent karácsonyig a pudvás kórházban.

(ja amúgy terhespatológián voltam ami ocsmány, penészes, rozsdás fürdővel, 6ágyas kórteremmel - 3ágyasban az abortuszosok és vetélősök voltak- szó szerint lefosott szivaccsal van ellátva. A látogatási tilalom miatt a fenyegető koraszüléssel beküldött kismamák egyedül kell felcipeljék a csomagjaikat az emeletre, mert ugye nem segít nekik senki! Hát a MÁV ehhez képest valóban szállodai szint. Viszont a kaja ehető. Reggelire van tea meg lehet kérni dobozos jeges kávét, két zsömle, kenőcs-lekvár ÉS vaj. Azért a szökésből nagy doboz meki sütivel tértem vissza. Mit ne mondjak, értékelték a csajok :-) )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.16 22:15-kor.
Vendég

Kakti!

Igen 25dkg nagyon finom szemű porcukor! Tegyél bele egy csepp citromlevet is. És elvileg megszárad, de ha enni akarod, óvatosan a gyors szárítással.
Vendég

Igazából a védőnőnek vinnék belőle egy-két darabot... :oops: És reggel 9-re kell mennem! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Akkor kend rá az írókát és mártsd bele kókuszreszelékbe, szórócukorba, vagy darált dióba-mandulába. Elfedi az esetleges szépséghibát és még különleges is lesz tőle! :lol: :lol:

De sztem megszárad ha elöl van akkor is. Ha nem, akkor holnap még reggel rászáríthatsz!
Vendég

Köszi, Cukrászmester! :lol:
Majd reggel beszámolok róla, hogy milyen lett! :) Csak még azt nem tudom, mivel rajzolok rá, mert a nyomózsákomnak csak bazivastag csöve van. Vagyis az elvileg vékony, de ehhez sok... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nah, itt vagyok es folytatom a mesemet, kozben pedig hozzaszologatok.
Asszem a vedononel es a terhessegi vizsgalatoknal tartottam. Szoval voltam vedononel ketszer. Dokihoz most penteken kell mennem, kivancsi vagyok, hogy mit fog velem csinalni. Vagy fog-e egyaltalan valamit.

Hizas: szemmel lathatoan nagyobb vagyok. Nemtom maskepp fogalmazni, de meg puhabb vagyok, mint voltam, nagyobbnak latom a fenekem, a combom. Derekam meg van. Viszont a fejem is kerekedett. Biztos voltam benne, hogy minimum ot kilot hiztam anyameknal. Rettegtem. Meg almodtam is vele. Azt, hogy Feri meglatott, kozolte, hogy sokat hiztam es visszautazott inkabb Londonba. Egyebkent eletben soha nem tenne ilyet, pont o az, aki leszarja, hogy mennyit hizom terhesen, mert tudja jol, hogy ugyis visszater a normal alakom szules utan.
Nah, szoval szomoruan ballagtam a merleg fele a vedononel, erre kiderult, hogy osszesen fel kilot hiztam ket het alatt. Azt mondta, hogy ez szinte semmi, ez szo szerint csak a gyerek es hogy tobbet is lehetett volna.
Ettol fuggetlenul sokkal nagyobbnak erzem magam.

Pocak es lakoja: asszem Erik hiperaktiv lesz. Kristof szerintem fele ennyit nem mozgott. Szo szerint majd kimaszik belolem. Es erezhetoen forog is meg!!!
Egyik nap a fenekemben csuklik, masik nap az oldalamon, harmadik nap a gyomrom alatt. Egyszer a gyomromat rugja es az eg mint allat egesz nap, kovetkezo nap a bal oldalamnal es a bordamnal dugdossa a labait, a hatat fesziti jobb oldalra. A hasam is szinte minden nap mas formaju es mas nagysagu a gyerek fekvesetol fuggoen.
Jah, es faj is, amikor forog. Konkretan felszisszenek, annyira eros kesszuras szeru feszito erzessel jar. Abban bizom hogy max ket heten belul megtalalja a tokeletes helyet.
A pocakom eleg sokat nott, de kep nem keszult. Majd a jovoheten.
A borom meg nem repedt, viszont a koldokom tutira ki fog fordulni.
Nem ertem, hogy miert. Kristoffal szulesig nem fordult ki, csak ellaposodott. Akkor mar joval nagyobb hasam volt, mint most. Megse fordult ki. Most viszont olyan feszes a pocakomon a bor, hogy az durva, ha fekszem, akkor a koldokom fele mar kiall es tegnap kiprobaltam kivancsisagbol, hogy mennyit kell meg feszulni ahhoz, hogy kiforduljon. Hat, nem sokat. Epp csak ratapasztottam az ujjaimat es huztam egy picit a boromon es mar ki is ugrott a koldokom. :( :(
Azt sem tartom kizartnak, hogy repedni is fogok. :cry: :cry:

Terhesseg es hangulatok: en meg mindig csak atmenetileg erzem magam terhesnek. Feri jot kacagott, amikor masfel hete megirtam neki sms-ben, hogy most mar kezdek neha terhes lenni. Nem ertette, hogy mire gondolok.
Azt veszem eszre, hogy nagy rohanas utan kicsit lihegek. Mar hiaba riszalom a fenekem, nem ugyanaz a hatas, mint terhesseg nelkul. Az emberek eloszor a hasamat nezik. Aranyer gyanum is volt ket napig, de visszahuzodott. Kisutottem harom adag mezest (kb 500 darab), feldiszitettem oket, mire vegeztem azt hittem, hogy leszakad a derekam. Kristoffal minden este a szonyegen fetrengek es jatszunk, eszre vettem, hogy ha sokat fekszem a padlon haton, akkor beragad a derekam es ugy marad, be kell jaratni ahhoz, hogy ismet mukodjon.
Jah es most mar apro bogyoknak tunnek a melleim a hasamhoz kepest. Mint ket ribizli szem. Egy kozepes sargadinnye felett. Groteszk az arany. :lol: :lol:
Es meg valami: ha lehajolok valamiert, akkor ugy erzem, hogy az agyam kiesik a szemgodromon keresztul, ugyanis a gyomrom a tudom helyere kerul, a tudom a torkomba, a nyelocsovem meg az allitolagos agyamba hatol, ami igy preseli a szemgolyomat.

Hat ennyire vagyok en terhes. Szoval osszessegeben meg nagyon jol erzem magam, mert ezek nem folyamatos panaszok, csak felvaltva jonnek idonkent.
Egyebkent minden terhesseg mas. Tudom, hogy elcsepelt szoveg. Ha nekem ilyen lett volna az elso, ha ilyen jo fizikummal csinaltam volna vegig, ilyen lelkesen, konnyeden, panaszmentesen es fitten, ha akkor is tudtam volna meg szo szerint sprinet futni tobb, mint 30 hetesen, akkor valszeg vernem a mellkasom, hogy senki se nyavoglyon, a terhesseg tok jo dolog, nem is nehez, stb. De az nem ilyen volt. Az nehezebb volt. En is nehezebb voltam, gyengebb, mindenfele panaszom volt, nyavogtam, mert tenyleg kutyaul voltam az utolso tiz hetben.
Most viszont minden maskepp alakul, pedig en ugyanaz vagyok, nem is telt el sok ido, megis sokkal jobb minden.

Nori: koszi a vedooltasos tippet. En is ehhez a dokinohoz megyek, illetve meg egy masik nevet is kaptam, akit kereshetek. Megyek inkabb szemelyesen, nem telefonalgatok, mert szeretnek irasos velemenyt kapni, amit majd lobogtathatok a gyerekorvosnak, hogy vegre beoltsak Kristofot.

Kakti: en is kb 25 deka porcukrot keverek egy felvert tojasfeherjehez, rakok meg bele pici ecetet es sot is. Soha sincs gond a szaradassal. A suto elobb utobb kihul, ha eleg nyulos a maz, akkor nem fog a langyos helyen megfolyni es majd megszilardul, max lassabban. En huvosebb helyre raktam, hogy kihuljenek, majd elkezdtem a mazt nyomni es mire vegeztem egy asztalnyival, addigra az eleje mar tokeletesen megszaradt.

Molmar: igen, Kristof volt akkora mazlista, hogy harom tortat kapott. (En persze maganak sutottem a sajatomat, igaz, hogy nagyon lelkesen, mert imadok sutni.)
Ugyanis en sutottem, a sogornom sutott, anyukam rendelt. Ezutan nyomatekosan megkertem a tobbi meghivottat, hogy ne sussenek, vegyenek tortat es ne hozzanak sutit. :lol:
Azt hittem, hogy soha sem fog elfogyni, merthogy az enyem meg ket szintes is volt raadasban.
De megoldodott: ettunk belole a bulin, majd a maradekok egy reszet kaptak a batyamek, egy reszet vittuk mi anyaekkal a nagyimnak es a masik tesomnak, a tobbi maradt anyosomeknak, akik a sogornomekkel megosztoztak rajta. Szoval egy morzsa sem maradt meg, szo szerint.

Kristof: kiderult mar, hogy mi a baja a pici fiamnak. Most esik at a harom napos lazon. Mondogattam en anyukamnak, meg a dokinak is, de anya soha nem is hallott ilyenrol, a doki meg nem reagalt. Pedig minden egybevagott, mert harom napig volt Kristof lazas, elso nap nagyon durvan, majd ket napig alig. O meg soha sem volt korabban lazas fog miatt, sem mas miatt. A torka is bedurrant (elvileg eleg gyakori mellekbetegseg a haromnapos laz mellett).
Most meg masfel napos lazmentesseg utan tele lett az egesz teste kiutesekkel. Borzasztoan nez ki szegenykem, de nem is viszket, nem is faj, laza sincs. Csak a torokgyuszi maradt.

4D-s kepek: nezegettem a mappat, nagyon aranyosak a babak. En nem birtam visszafogni magam. Kedden meg elmegyunk egyszer. Volt egy nyugisabb napja a pocakbabamnak, amikor nem rugott szet belulrol, csak csendesen es gyengen mozgott. Ugy beparaztam, hogy gyorsan bejelentkeztem.
Vendég

Nóri!
A csecsemös rész nem ennyire lepattant.
Ezért is kérdeztem h hol voltál?

az egyágyas, meg fullos

bchris

Kakti

Probáld megy egy pici zacsival, aminek a sarkát kivágod. Legalább mosogatni sem kell a habzsákot :D

bchris

Na, zseni vagyok! :)
Sütőpapírból csavartam kicsi tölcsért, és azzal nyomtam ki az első adag díszítést! Még betűket is rajzoltam! :) Majd ha kész, lefotózom, és megmutatom! :) És valóban: sikerült olyan sűrűre csinálnom, hogy még be sem fejeztem az első harmadot, már totál megmattult az eleje. Gyorsan fog sztem száradni! Közben itt megint hullik a hóóóóóóóóóóóóóóóóóóó! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?