Csak kari után lesz meg az összes, mert 5db-ot kértem kari előttre!!!
Nem megszöktem, elengedtek, csak holnap visszamegyek a záróért!
Na de akkor vázolom a dolgokat.
Hétfőn este ugye néha keményedett a pocak. Sokat is melóztam, rohangáltam egész nap. Ráadásul minden fura érzésnél jól megnyomkodtam a hasamat. Ez persze remekül rátett egy lapáttal és cseszett abbamaradni Magnézium ellenére sem.
Magamnak még nem tudom megnézni a méhszájat, így bementem a klinikára, ahogy doki javasolta. Ott kiejtettem a keményedést és a 32. hetet egy mondatban. Egyből CTG-re pakoltak. Felvettek az osztályra.
6ágyas kórterem, fürdő a folyosó végén. 42fok a szobában. Leszart szivacsmatrac az ágyon.
Mindjárt elkezdték tolni a tüdőérlelőt, meg az antibigyót. Mellé 2*250mg magnézium pezsi!
Aznap éjjel SEMMIT nem aludtam, mert a tirpák szülésznők ordítoztak a folyosón.
Reggel vérvétel (hiába van a kiskönyvben a vércsoport, nekik kell az eredmény). Délelőtt 2vizit, közben vártam a dokimat. Leküldtek UH-ra, hiába volt előző napról leletem. Megkaptam a papírjaimat. Az előző napi CTG sima, mint a sivatag. 3000-es méhszáj. Ergo nincs bajom, semmi jel nem utal koraszülésre.
Lementem UH-ra. Gyereket 34+4. hetesnek saccolja a doki. FL szerinte 70. Előtte való nap, csak 65volt.
Megjön a saját doki. Ő hazaengedne, de nem rajta múlik. 3napnak papíron meg kell lenni, mert akkor térít az OEP. Tüdőérlelőt nem adnak ambulánsan. (minek is nekem az?)
Megjön a főorvos, akiről nem tudom, hogy az. Vázolom, hogy hazamennék. Most azonnal. Rendes, aszongya reggel 8-kor mehetek (4. tüdőérlelő adagot csak 10kor kellene megkapnom)
Mindenki elmegy, majd leléptem cuccért, kajáért meg pedikűrre! (nooormális?)
Este vissza. Átbeszéljük, mi a tökömnek szedetnek velem napi 3Augmentint. Aszongyák azért, mert a koraszülések 90%-ért fertőzés a felelős. Kérdezem, nekem van-e. (vettek kenetet, meg vizeletet is) Aszongya meg kell keresni. Megkeresi. Nincs. Akkor?
Már ne hagyjam abba, 6-7napig!
Fasza lesz, ha a kórházban összeszedek valamit a kiirtott hüvelyflóra miatt.
Este jön a váltás szülésznő adag. Igazi hülye őrmesterek. Szólok, hogy reggel mennem kell, nem szúr-e meg este hamarabb. Hát naná hogy nem. Sőt, ő reggel meg sem fog szúrni 2órával előbb!
Majd ha a főorvos idejön szúrjon meg ő! (anyád!) Megkérdezem, hogy más kórházban egyben adják be ezt az adagot, nem hogy azon nem kapják fel a vizet, hogy csak 10 óra telik el. Hát közli, h menjek abba a kórházba! (ismét anyád)
Betesznek a szobánkba egy 42. hetes kismamit sz@r CTG-vel. Este 23h-kor nagy nehezen elaszom. 1h-kor ébredek. Új csaj csapkodja az ajtót. Nem tudok visszaaludni. 5h-kor szól, hogy folyik a vize! Hál'Isten! Elmegy!
Lefürdök, felöltözöm. 3/4 8-kor vizit. Doki engedélyezi a szurit. Éjszakás szülésznő meg nem adja be! Nappalos azért megszúr, de csak 1/4 9-kor. 8-ra fodrászhoz kellett volna mennem. Otthagytam a kocsit a kórház előtt, mert idegbetegen nem akartam keresztül mászni a városon sietve.
Elkések, de a következő vendég pont lemondja. Juhéjj!
Eljutok a fotóshoz, szép a hajam, van ruhám is. Nagyon jól sikerült minden.
Elmúlt 3nap mérlege: felesleges kórházba rohangálás, még feleslegesebb tüdőérlelő. A legfeleslegesebb az antibigyó, amitől egész nap kiesik a gyomrom.
Ebből arra jöttem rá, hogy legközelebb csak brutál fájásokkal közelítek a kórház felé.
Mellettem fekvő csaj 34. hetes, 40-50%-os CTG-t produkált. Előző baba is koraszülött volt. Első nap belevertek 24g Magnéziumot. Másnap egy kurva gyógyszert sem kapott. Én adtam neki a saját tablettámból, mert újra kőkemény volt a hasa. Jó esetben eltávot kap karácsonyra, ha nem szül addig. Ugye látogatási tilalom van az egész intézményben! Azon kívül ugyanazt a gyógyszert kapja, mint én.
Csak nekem mint mondtam semmi szükségem nem volt rá.
Konklúzió: minden szemetet belénk tolnak kérés nélkül, mert fizeti az OEP. Ugye UH gépet megvették, hát használni kell. Vérvételért is tuti perkálok jó sokat. Illetve a csodás tüdőérlelőjükért. Kíváncsi leszek a holnapi számlára, mert csak akkor adnak ki zárót, hogy meg legyen a lóvé! ÁÁÁÁ
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.16 14:17-kor.