Sziasztok lányok!
Hát jó sokat írtatok, ne haragudjatok hogy most nem reagálok egyenként csak már nem nagyon tudom vissza követni a dolgokat.
Az István kórházról még annyit hogy a szülés ott nagyon jó de az utána következő napok borzalmasak szerintem. Bármit csináltam leba@tak a csecsemősök, semmi nem volt jó ahogy szerettem volna, és ha segítséget kértem pl: hogy miért sír egész nap a babám az volt a válasz hogy: Talán szoptatni kellene....Kösz, egy nappal szülés után mi a fenét adjak neki ha még nincs tejem? Hú nagyon sokat sírtam ott...
Egyébként szerintem először szülő nőnek iszonyú mélyvízbe dobás az István kórház, előtte én is azt hittem hogy biztos tök jó hogy baba barát, na persze, ez azt jelenti, hogy odarakják a babát neked szülés után hogy na csinálj vele amit akarsz, és el se viszik szinte utána napokig....illetve ha meg is mutatják hogy mit kell és hogyan csinálni vele azt úgy hogy félhullán szülés után csináld már utánuk... Vagyis rögtön nekem kellett pelenkáznom, köldököt ápolnom, figyelnem minden szóra hogy jól csinálom-e, és mindezt 2-3 órával szülés után, azt hittem szó szerint elájulok a fáradtságtól,/ ja, jut eszembe egyszer el is ájultam a folyosón! / utána eszembe is jutott hogy te jó ég mi lett volna ha a kezemben van az újszülött és úgy fekszem el a kövön....szóval nekem nagyon rossz élmény voltak a csecsemős napok, persze 1-2 aranyos csecsemős itt is volt, csak sajna nem ez volt a jellemző.
A szülés nagyon szép élmény volt, szóval szülni nagyon jó az Istvánban csak utána ne lenne az a pár nap.....
A Jánosról annyit hogy hallottam jót is rosszat is róla, egy barátnőm ott is kiakadt a csecsemősöktől, / tisztelet a kivételnek..../ sőt meg is ríkatta egy csecsemős a hülye beszólásaival, szóval ez azt hiszem máshol is így megy, van akinek bejön, van akinek nem az ott töltött pár nap. Én nem kérek sokat csak ha fáradt vagyok vigyék el kicsit a babát, vagy ha kérdezek valamit abban segítsenek szájhúzogatás nélkül.
Én úgy érzem hogy az István után nagy meglepetések nem érhetnek a Jánosban, illetve csak annyi hogy az elsőt simán szültem és most viszont a második császár lesz, amitől fosok nagyon mert utána nem tudom majd hogy fogom első nap friss sebbel és lógó katéterrel meg infúzióval a kezemben ellátni meg szoptatni a babát.
- Ja a Jánosban is nekem kell pelusoznom meg köldököt kezelnem mint az Istvánban? /Ez amúgy nem zavar csak hát császár után franc se tudja mikor tudok először felkelni a babához..../
KAKTI!
Amikor 6 hetes terhesen bekerültem a Jánosba vészes hányással, pont a dr. Kelemen Csaba volt az ügyeletes orvos aki felvett engem és megvizsgált, nagyon kedves és édes doki ahogy így megismertem. Most Szuromi dokihoz járok, de őt is imádom, tündéri fazon, mellesleg tök helyes is, és szerintem nagyon érti a dolgát.
Szóval röviden nagyon kíváncsi leszek majd a Jánosban bent töltött napjaimra, mert igazából az ember a saját tapasztalatairól tud nyilatkozni, de persze nagyon sokat segít az ha leírjátok azt amit ti tapasztaltatok, hisz ahányan vagyunk annyiféle szülésünk van/ volt, lesz
/.
Még valami: A császárhoz ugye nem kell szülésznőt fogadni? Olyan fölösleges pénzkidobásnak tűnik nekem...nem?/Nem tudom hogy szokták, sima szülésnéll persze fogadtam de most úgy érzem hogy tök fölösleges lenne...