Új privát üzeneted érkezett!

Kubuspace köszi :D húúúú már kifinomodott a lépcsőmászás tudománya! Szerintem normális, hogy nem jár még Marci. Sokkal gyorsabban odaér ha mászik szóval inkább gondolom ezt választja. A fiúk állítólag lustábbak :D egyébként a fiam sem indul el 9 hónaposan mint a lányom annó.... :wink: Csodásak a képek Marciról! Fantasztikus ahogy alszik! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Lányok, köszönöm a sok választ a János kórházzal kapcsolatban.

Még annyit szeretnék kérdezni hogy amikor éjjelre beadom a babát, akkor ugye szoptatni se hozzák ki? Remélem hogy nem, mert az Istvánban mindig kihozták éjjel 3 óránként, és néhány nap múlva már hulla voltam....Én most szeretnék pihenni ezzel a második babával legalább az első napokban, aztán úgyis beindul otthon az éjszakai műszak.

Ja még egy kérdés: A fürdetés hogy zajlik? Az Istvánban úgy volt hogy este 9-re kellett kézben kivinni a babákat a csecsemősökhöz fürdetni aztán megvárni amíg sorrakerülsz a sorban aztán megvárni amíg lefürdetik, aztán a kezedbe nyomták hogy vigyed vissza a szobádba mert ugye éjjelre sem vették be....Hú nagyon rossz volt, és borzalmasan fárasztó....
A Jánosban is meg kell várnod amíg lefürdetik vagy beadod csak nekik aztán visszamész a szobádba és majd ők hozzák ki fürdés után neked???Egyáltalán elmondják ezeket a szokásokat ott a nővérek? Vagy ti is egymástól tudtátok meg hogy mikor mit kell csinálni, vagy mindent kérdezni kell a nővérektől???? :roll:
csézjang

Kubuspace, Millye!

Az én kisfiam 15 hónaposan kezdett el járni és a barátnőmnek is mind a 3 kisfia. Ez tök normális, nem egyformák a gyerekek, az én kicsim nagyon későn állt fel és indult el/ azóta már fut, semmi baja.../viszont például már másfél éves korában folyékonyan beszélt, a tesóm kislánya korán állt fel és korán járt de nagyon későn kezdett el beszélni, ez mind mind teljesen normális, hiszen ők is olyan különbözőek mint mi felnőttek, nincs két egyforma kisgyerek, ne izgulj! :wink:
csézjang

Csézjang babát beviszed fürdetni és megmondják kb. mikor mehetsz vissza érte ha szeretnél még egy kicsit babázni, de volt aki leadta fürdetni és nem is ment érte csak másnap reggel 6 órára. Itt nem kézben kell vinni a babát hanem ilyen kerekes hordozóban tudod kitolni meg vissza :D Velem aranyosak voltak a csecsemősök és első nap szóltak, hogy mehetek a babáért :D sokat kérdeztem tőlük is és a nővérkéktől is, hogy mi a szokás. Szóval bátran kérdezz tőlünk is de ott is mert aranyosak! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

--------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 15:21-kor.
szonce82

----------
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 15:21-kor.
szonce82

Szonce82 nagyon ügyes Ádám is! Gondolom egyre jobban megy neki a mászás is :D Helyesek róla a képek! Főleg a mosolygós tetszik! :D

Kép

egy újabb videó

http://www.youtube.com/watch?v=3HZj9x8H-Mc

Kép

Kép

Kép
millye

Lányok, nagyon ügyesek és szépek a babáitok!
Zizi, Flóra alvókája egész egyszerűen elképesztő! Hol lehet ilyet kapni? :wink:

Teszek én is pár fotót

Mi múlt héten mikuláspartin voltunk, az állatkerti játszóházban, nagyon jó hely, tudom ajánlani. Julcsi tök jót játszott. Aztán a mikulásra jól sikerült ráijesztenünk egy óriási bömböléssel :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

És a legújabb kedvenc alvós képem

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Szonce, Millye!

Nagyon köszönöm a rengeteg hasznos infót, pont kérdezni is akartam hogy hogy tudok lezuhanyozni vagy vécézni ha ott a baba, mert képzeljétek el hogy az
Istvánban nincs tolókocsi a babáknak hanem a kezedben van egész nap, illetve veled egy ágyban és úgy is alszik VELED egész éjjel, te meg reszketsz hogy le ne essen amikor elalszol éjjel és megfordulni is alig tudsz / és mersz/ a friss sebeiddel császár vagy gátvágás után. Nagyon hülye ott a rendszer.....
Szóval borzalmas volt, és képzeljétek ha zuhanyozni akartam akkor vagy megvártam a férjemet vagy mi lányok egymásnak szóltunk hogy figyelj addig az ágyon a gyerekemre légyszi hogy le ne guruljon már amíg én zuhanyzom vagy vécézek....Na gondolhatjátok milyen nyugalamasan lehetett így fürdeni vagy vécézni, 1-2 perc alatt elintéztem és azután rohantam az ágyamhoz mert ugye idegen meberekben csak nem bízol úgy meg...szóval rémálom volt, ezért is nagyon örülök amiket a Jánosról írtatok hogy simán be lehet tolni a csecsemősökhöz ha ilyen ilyen gondjaim vannak, mivel csak nyugodtabb az ember ha tudom hogy jó helyen van...
csézjang

Zita978 nagyon édes Julcsi! Sírt a télapótól?

Csézjang nagyon szívesen! Ha kérdésed van akkor bátran kérdezz!!

Kép

Kép

Kép
millye

Zita978, tündéri Julcsi! Már kúszik?

Csézjang,nagyon szívesen. A Jánosban minden kocsihoz van légzésfigyelő is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.03.04 16:42-kor.
szonce82

Zita

Ez az állatkerti játszóház hogy működik? Bármikor lehet oda menni? Ugyanúgy az állatkerti belépőt kell kifizetni?
jaspis

------------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 15:22-kor.
szonce82

Na sziasztok!
Köszönöm a válaszokat - a priviket is! :)
Végül úgy döntöttünk, nem fogadunk szülésznőt. Kemény hónapok ezek anyagilag, minden fillérnek van helye egy baba körül. :) Szóval spórolunk. :)

Kubu és Csézjang! Üdv nektek itt is! :)
Én már a BMC előtt is a Jánosba jártam, onnan küldött át a dokim a másik épületbe Szűcs dokihoz. Amúgy Kelemen Csaba az orvosom. Eddig alapvetően elégedett vagyok vele. A barátnőmtől "örököltem", aki nála szülte a második gyermekét (még a MÁV-ban).

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok.

csézjang:
itt mindig én vagyok sajnos a negatív hullám a Jánossal kapcsolatban. Szerencsére itt mindenki jó holdállást fogott ki a János kórházban dolgozókkal kapcsolatban...:-) ennek örülök.
Én nem tapasztaltam segítőkészséget egyáltalán, kezdve azzal, hogy szülés után - én éjfélkor szültem - utána fél 3 körül vittek le a szobámba, ahol nem volt wc, a szülésznőm mondta, hogy első pisi majd csak az ápolónő kíséretében...nehogy ájulás vagy egyéb legyen. Na most hajnal 3-tól fél 6ig azért nem tudtam aludni, mert az ápolónő egyszerűen nem volt a helyén és hiába telefonáltam én oda vagy a csecsemősökhöz, senki nem volt aki segítsen...ezt nem kívánom senkinek az érzést, nem mertem elindulni, mert nem voltam jól és elég messze volt a wc. Már azon gondolkodtam, hogy a szemetesbe elintézem a pisit, mert a visszatartást már alig bírtam...mivel nagyon megalázónak éreztem, kibírtam....na de könyörgök már...ja és amikor megbírt jönni és szóltam neki, hogy már nem bírom, akkor kiviharzott, hogy rendben máris segít, mindjárt jön...köszike...amikor odaértem végre a wc-hez, akkor közölte, hagyjam nyitva az ajtókat és kiáltsak ha baj van, addig ő a nővérpultban intézte a dolgokat!!!
A másik fele, engem a gyerekkel kapcsolatban egyfolytában csak lebas.tak, első nap, amikor felkelni nem tudtam, mert az 5 kilós gyerek kissé széttolta a medencémet a férjem kérte el a gyereket, akinek ugye ők adták ki!!! Majd ezek után amikor jött vérvétel miatt elvinni a babát az egyik csecsemős, akkor olyan stílusban leteremtett, hogy miért nincs a babán sapka, hogy az csak na!!!
...és még sorolhatnám, sajnos lenne mit.

Egyébként az Istvánban szült a barátnőm is és én is láttam ezt a dolgot, hogy ott hevertek a babák az ágyakon szanaszét...durva azért ez is.
A Jánosban viszont azt felejtsd el, hogy hozzák a gyereket bármiért is...nem hozzák, neked kell menned, hacsak nem vagy olyan szarul, hogy nem tudsz felkelni sem!!!

Ne haragudj, nem akartalak elkeseríteni, de szeretném, ha erre is fel lennél készülve, hogy boldoguljál bent!!!
Gondolom tőlem már nincs is több kérdésed :-) :-) :-)!!!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

millye:
nekünk is van ilyen zoknink és imádom, ami Andris lábán van fent az autózós képen...úgy sajnálom, hogy Boti kinőtte, nagyon szupi zokni.
:-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Millye, igen, Julcsi nagyon megijedt a mikulástól. Amúgy sem szereti az idegeneket (csak a babákat :) ), hát ez még nagy és szőrös is volt :D

Szonce, örülök, hogy végre elégedett vagy Ádámmal! Mi végig tudtuk, hogy minden oké! Nagyon jó, hogy már te is így látod! :) Julcsi kúszik, néha nagyon ügyesen, viszont ha fáradtabb és nem ér el valamit, akkor sikít, üvölt. Kis méregzsák :lol: Napról napra látszik, hogy ügyesebb, de ő sem sieti el a mozgásfejlődést :wink:

Csézjang, jesszus, miket írsz az Istvánról, megdöbbentő :shock: Hát ehhez képest a János sokkal jobbnak tűnik. Alapvetően én is elégedett voltam a kórházzal, hát nem éppen nyaralás volt az ottlét, de ez Mo-n nem meglepő. Nekem nincs összehasonlítási alapom, szerencsére most voltam először kórházban :)

Jaspis, mi céges rendezvény keretében voltunk ott, így nem tudom pontosan hogy működik, de most megkerestem a neten.
http://www.jatek-mester.hu/allatkert_dijszabas.php
Külön van az állatkerttől, a cirkusz mellett van a bejárat.
Hát nem éppen olcsó mulatság, de tényleg nagyon igényes hely.
Ha van kedvetek, valamikor januárban elnézhetnénk egyszer.

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

----------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 15:22-kor.
szonce82

Sziasztok!

Én általában csak olvaslak titeket és szurkolok nektek:

Amit az István KH-ról írtatok, megdöbbentő, nem is tudom, hogy lehet ma ilyen. Ehhez képest - bár nem ismerem - a János KH "üdülő" lehet.

Amiért írok:
Én ugyan régen szültem egy akkor "elit" kh-ban, ma már sajnos megszünt.

DE akkor:
Baba nem lehetett mama ágyában csak szopni és akkor is csak a takaró tetején alatta a minden szopáshoz hozott friss pelenkával a fertőzésveszély miatt!
Babát mama ágyában felügyelet nélkül hagyni szigoruan tilos volt. Szoptatás előtt fertőtlenítős kézmosás, és melltisztítás volt. Minden szoptatás végén fejés. Akkor is kérdezni kellett sok mindent, de volt aki magától is segített.
Szülés után pár órán belül kötelező volt a "kisdolog", ha nem ment katéter jött.
Babát szoptatni csak szájmaszkban lehetett. Én ezt követtem itthon is még jó pár hétig. (Szájmaszkot most is lehet fillérekért kapni patikában)

Tudom, sokat változtak az idők és körülmények. De szerintem jobb ma is az óvatosság.

Minden jót

kispatak
Vendég

----------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 15:24-kor.
szonce82

kispatak:
...hát igen, ma már nagyon ellazulódik ez a dolog...nem tudom miért.
Szerintem ebben nem kellene engedni és igenis szigorú szabályokat tartani ez mind az újszülött, mind az anyuka érdekel.
Alapvetően jó, hogy a szülésfelkészítőn mondják ezt, de ha mondjuk valaki nem jár vagy nem tud járni ilyenre...akkor nem értesül ezekről a dolgokról??!! Ez sem jó megoldás...no mindegy ez van, nem hinném, hogy pont mi tudnánk ezen a helyzeten változtatni sajnos.
JK honlapján nincs vélemény rovat, sőt amikor egyszer anno itt vélemény mondtunk, egy csecsemős azt hiszem - aki azért olvassa a topic-ot :-) - teljesen kikelt magából...és minket oktatott ki érdekes stílusban ahelyett, hogy levonta volna a kollégáival a konzekvenciát. Sajna ez van.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Jóóóó reggelt,
Olyan jót aludtam, persze Marci még szunyál, úgyhogy semmiféle itthoni tevékenység nem megengedett nehogy felébresszem.

Millye,
Köszönöm a dicséreteket.
Aham mi ez a profi beállásos autós kép ? András gyönyörű !!!! Az a nézés, ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Csézjang,
Teljesen le vagyok döbbenve, azon amit írsz, hogy milyen körülmények vannak az Istvánban, az éjszakai szoptatás, a kézbentartás, hordozás, fürdetések.
Az meg tényleg fura hogy nincs ilyen tologatós kosár mint amit Szonce is feltett, hiszen abban alapból benne a légzésfigyelő.. ÁÁ
Pedig valahol azt olvastam hogy az István valami hiper-szuper bababarát kórház. Aham de lehet h nem vagyok tisztában a bababarát kifejezéssel :shock:
Komolyan a leírtakhoz képest a János egy szanatórium, hotel..
A fürdetést meg valóban kérni kell, nem szeretik ha az anyuka ott van. Sőt akkor még annyira suta voltam hogy pelusozni is mindig bementem a csecsemősökhöz illetve a köldökápolást legalább 3x kértem hogy mutassák meg. És megtették.

Szonce,
Kis vigyor-bigyor laptopos IT gurud nagyon édes. Megzabálom az utolsó képen.
Örülök hogy minden rendben van. Hajrá 1. fog.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Zita,
Kis csini lánykád jól megijeszthette a mikulást, gyorsan megnyugodott ?
Milyen szopikendőtök van ? Az alvós képen az a kék-sárga, muti nekem kérlek. Alvás nálatok is nagyon mókás.

Kakti,
Még annyit akartam mondani, hogy az én szülésznőm nagyon sokszor bent volt nálunk, tény sokszor egyedül voltam a férjemmel, ami nekem nagyon jó volt, de óránként min 2x benézett hozzám és ott is volt velem. Szóval lehet h azt nehezebben viseltem volna ha van egy fogadott szülésznő és az elejétől a végéig ott van.. Nem tudom. Nekem nagyon jó volt így. Amikor én szültem aránylag sok szülés volt és tudomásom szerint nem voltak fogadott szülésznők, ennek ellenére tényleg mindig ott volt nálunk amikor kellett.
Kelemen Csaba ? Tudom tudom ő a kis mosolygós.

Szilvi,
Engem addig le sem engedtek a szülőágyról amíg nem tudtam pisilni.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 15:24-kor.
szonce82

Kubu:
lehet rosszul írtam, mert ahogy kivettem itt a szavakból, félreértés van.
Nem a szülés utáni első pisi volt a gond, az kellett a szülőszobán...hanem az első egyedüli már szobában lent kellő pisi, amire, mivel nálunk a szobában nem volt wc, ezért a folyosó túlvégére kellett menni és azt mondták egyedül előszörre sehova sem mehetek, csak ápolónővel, na de ő sehol nem volt.

A szülésznővel kapcsolatban csak annyi, hogy nekem volt és kivételesen jól is tettem, mert nekem sikerült akkor szülni, mikor egy országos szülészeti konferencia volt, ahová mindenki elpályázott. Ez azt jelentette, hogy 1 db szülésznő volt a szülőszobán és annyi. Na most bár este fél hatkor amikor beértünk én voltam az egyetlen, rá 1 órára már vagy öten voltunk, volt akit már lent vajúdtattak a szobájában, hát ekkor jól jött a privát szülésznő, aki attól még nem ült mellettem végig. :-) Mi is apával egyedül voltunk zömmel, ő meg kint figyelte az eseményeket a monitoron.
Nekem főleg a tapasztalat és a profizmus ami kellett, így választottam azt akit választottam, de azért nagyon jól végezte a dolgát, mert nem a dokinak köszönhettem, hogy így megszületett Botond majd 5 kilóval!!!! ez csak a szülésznőm érdeme volt.
Ő az egyéb dolgokban nem jeleskedett, egyszer jött csak be hozzám, de mondjuk mint mondtam káosz volt azon a hétvégén... :-)
Nem tudom, hogy a második babánál fogadok-e szülésznőt majd, főleg, hogy másik kórházba megyek...lövésem nincs, majd informálódok abban a topicban :-)

Szonce:
Sajna szerintem ma sem megyünk Kalászra. :-( Azonkívül, hogy Boti lehet fel sem ébred addig, Apa ma szabin van, hogy még az utolsó dolgokat megvegyük Karira. SZóval zsúfolt a du. Nektek azért jó szórakozást!!!

KUBU amúgy hogy vagy???Minden oké?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Megjöttem, mint eltévedt bárány :-)

Na van egy bejelenteni valóm!

Valószinű, 97%, hogy január 4.én Sopronba költözöm kis családommal! Nehéz döntés volt, ez a férjem minden vágya, és ha Milán érdekeit veszem magam elé, igenis megéri változtatni! Úgyhogy találkozni ezentúl személyesen nem biztos hogy fogok veletek, de mindenképp foglak onnan is olvasgatni titeket, és igyekszem sokszor jelentkezni is!

Milán már nagyon ügyesen megy, meg sem áll azóta, pakol, rámol, leránt mindent, kikapcsol bármit amit elér, és még folytathatnám... (Szilvi Te tudod miről beszélek.. :D )
Úgyhogy nem unatkozunk itthon. A hétvégét Sopronban töltöttük, és hát szuperul elsajátította kisfiam a "földhöz csapkodom magam, és ordítok- hisztis tudományát"!!

Majd jövök képekkel, csak most alszik Őfelsége, és gyorsan befejezem a főzést!

Puszillak Titeket!

Kati

Kép
tatyi1983

Szonce82 ennek szívből örülök!! :D Gartulálok a fogacskához!

Kakti bármelyik szülésznőhöz is kerülsz biztos nem fogsz csalódni! Mert mindegyik rendes! :D

Silverlion mi is szeretjük mert csúszásgátlós! :D

Zita978 talán majd jövőre nem fog félni a élapótól :D

Kispatak én minden szoptatás előtt megmostam/megmosom a mellemet és a kezemet. A kórházba vittem be eldobható pelenkázólapot és az tettem a baba alá. Szájmaszkot feleslegesnek tartom. Bár én miután torokgyulladást kaptam akkor kértem a szülészeten és 1 hétig abban voltam amikor babáztam.

Kubuspace köszi :D Amúgy hogy vagy? Vannak már reggeli rosszulléteid? :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Tatyi1983 gratulálok a költözéshez!!! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok lányok!

Hát jó sokat írtatok, ne haragudjatok hogy most nem reagálok egyenként csak már nem nagyon tudom vissza követni a dolgokat. :oops:

Az István kórházról még annyit hogy a szülés ott nagyon jó de az utána következő napok borzalmasak szerintem. Bármit csináltam leba@tak a csecsemősök, semmi nem volt jó ahogy szerettem volna, és ha segítséget kértem pl: hogy miért sír egész nap a babám az volt a válasz hogy: Talán szoptatni kellene....Kösz, egy nappal szülés után mi a fenét adjak neki ha még nincs tejem? Hú nagyon sokat sírtam ott...
Egyébként szerintem először szülő nőnek iszonyú mélyvízbe dobás az István kórház, előtte én is azt hittem hogy biztos tök jó hogy baba barát, na persze, ez azt jelenti, hogy odarakják a babát neked szülés után hogy na csinálj vele amit akarsz, és el se viszik szinte utána napokig....illetve ha meg is mutatják hogy mit kell és hogyan csinálni vele azt úgy hogy félhullán szülés után csináld már utánuk... Vagyis rögtön nekem kellett pelenkáznom, köldököt ápolnom, figyelnem minden szóra hogy jól csinálom-e, és mindezt 2-3 órával szülés után, azt hittem szó szerint elájulok a fáradtságtól,/ ja, jut eszembe egyszer el is ájultam a folyosón! / utána eszembe is jutott hogy te jó ég mi lett volna ha a kezemben van az újszülött és úgy fekszem el a kövön....szóval nekem nagyon rossz élmény voltak a csecsemős napok, persze 1-2 aranyos csecsemős itt is volt, csak sajna nem ez volt a jellemző.
A szülés nagyon szép élmény volt, szóval szülni nagyon jó az Istvánban csak utána ne lenne az a pár nap.....

A Jánosról annyit hogy hallottam jót is rosszat is róla, egy barátnőm ott is kiakadt a csecsemősöktől, / tisztelet a kivételnek..../ sőt meg is ríkatta egy csecsemős a hülye beszólásaival, szóval ez azt hiszem máshol is így megy, van akinek bejön, van akinek nem az ott töltött pár nap. Én nem kérek sokat csak ha fáradt vagyok vigyék el kicsit a babát, vagy ha kérdezek valamit abban segítsenek szájhúzogatás nélkül.

Én úgy érzem hogy az István után nagy meglepetések nem érhetnek a Jánosban, illetve csak annyi hogy az elsőt simán szültem és most viszont a második császár lesz, amitől fosok nagyon mert utána nem tudom majd hogy fogom első nap friss sebbel és lógó katéterrel meg infúzióval a kezemben ellátni meg szoptatni a babát.

- Ja a Jánosban is nekem kell pelusoznom meg köldököt kezelnem mint az Istvánban? /Ez amúgy nem zavar csak hát császár után franc se tudja mikor tudok először felkelni a babához..../

KAKTI!

Amikor 6 hetes terhesen bekerültem a Jánosba vészes hányással, pont a dr. Kelemen Csaba volt az ügyeletes orvos aki felvett engem és megvizsgált, nagyon kedves és édes doki ahogy így megismertem. Most Szuromi dokihoz járok, de őt is imádom, tündéri fazon, mellesleg tök helyes is, és szerintem nagyon érti a dolgát. :D

Szóval röviden nagyon kíváncsi leszek majd a Jánosban bent töltött napjaimra, mert igazából az ember a saját tapasztalatairól tud nyilatkozni, de persze nagyon sokat segít az ha leírjátok azt amit ti tapasztaltatok, hisz ahányan vagyunk annyiféle szülésünk van/ volt, lesz :) /.
Még valami: A császárhoz ugye nem kell szülésznőt fogadni? Olyan fölösleges pénzkidobásnak tűnik nekem...nem?/Nem tudom hogy szokták, sima szülésnéll persze fogadtam de most úgy érzem hogy tök fölösleges lenne... :roll:
csézjang

Csézjang nem semmi lehetett az István kórház :shock: Lehet, hogy már írtad, de miért lesz császár? Köldökápolást a csecsemősök csinálták. NAgyon rendesek de mindig kérdezz tőlük bátran. ÉS szólj nekik, hogy mutassák meg a köldökápolást neked. Amúgy ha veled van a baba akkor te pelenkázod, de ha fáradt vagy akkor nyugodtan visszaviheted a csecsemősökhöz pár órára. Szuromi doki nagy homeopátiás gondolom tudod. Én is a homeopátiának vagyok a híve. Felesleges akkor szülésznőt fogadnod!

Kép

Kép

Kép
millye

sziasztok,

zita: Julcsi tündéri!remélem hamar megnyugodott a Mikulás után :)

tatyi:gratulálok a költözéshez!!

csézjang:nagyon durva amiket írtál az istvánról, egy barátnőm ott szült 5hónapja és ő is nagyon kivolt utána..

kubu: hogy vagy?

mi: ma voltunk a védőnőnél,és Lili 8100gramm és 66 cm már :) szépen növekszik. elmondta a védőnéni hogy még milyen zöldésgekkel kísérletezgessünk a hozzátápiban.Aztán persze várta h kapjon valamit,de készültem és kapott egy doboz csokit,mondtam h boldog karácsonyt nagyon nem volt meglepve,inkább számított rá..kb azt mondta h hát köszi,de ez a minimum,sőt aztán mondt h még jó h nem neki kellett kijönnie,mert bár ez a munkája neki,de hát az orvos ezért pénzt kap ő meg ugye nem...,ezt annyira nem bírom..mindig tartja a markát,várja h kapjon valamit..dehát nem nagyon szokott.. :)csak olyan idegesítő..
mulan

------------
szonce82

csézjang

Nálam nem volt lógó katéter, meg infúzió császár után sem. Mielőtt felállítottak, kivették a katétert, infúziót pedig egyáltalán nem kaptam, csak még a szülőszobán vajúdás közben.

Mulan

Lili hatalmas, Marci a 2 héttel ezelőtti mérésnél volt 8500 gr, pedig mintha lenne néhány hónap közöttük.
jaspis

Mulan!
Ez a támadónő elég gázos... Ő kap fizetést azért, hogy elvégzi a maga dolgát, nem? Mint ahogy mi is kapunk (kaptunk, míg dolgoztunk). Milyen alapon tartja a markát? Köszönje meg, ha kap valamit! legyen az egy csoki vagy egy képeslap! :evil:

Látom, Kelemen dokiról jó a véleményetek! Én is bírom a mosolygós fejét! :) Mikor először mentem hozzá anno, a barátnőm felhívta a figyelmemet, hogy ne lepődjek meg, olyan lesz, mint ha az öcsémmel beszélgetnék! És tényleg! :lol: Amúgy akár az is lehetne. 2 vagy 3 évvel fiatalabb nálam. :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok,

én is teljesen új vagyok még itt (mind a babaneten, mind a topicban), és érdeklődnék a természetes szülésről a Jánosban. Egyelőre természeteset tervezek, aztán ki tudja mi lesz belőle...

Áprilisra várjuk a babánkat, és mivel első, így aztán tapasztalatom semmi.... :roll:

köszi előre is
ceruza26

ceruza26, üdv közöttünk. Kérdezz bátran, s válaszolunk. Ajánlom figyelmedbe a szülésfelkészítőt a Jánosban, sok hasznos infó elhangzik ott.
szonce82

Sziasztok!

kubu, nagyon köszi a szülészorvos infót! A barátnőm úgy tűnik, A Pálmai dokit fogja választani. Én ajánlottam neki, mert nekem annyira szimpi volt.
A barátnőm végül nem a BMC-be, hanem a Kaáliba járt. Te elégedett voltál a BMC-vel?

mulan, nagyon durva, hogy ilyen pénzsóvár a védőnőtök. Nekem még soha eszembe sem jutott, hogy pénzt kéne adnom az enyémnek, sőt még semmit sem adtam neki és nem is tervezem.
Lili szép nagy baba!
Írtam neked privit.

tatyi, izgi ez a költözés! Drukkolok, hogy minden rendben legyen!

ceruza26, üdv itt és gratula a babához! Tudjátok már, hogy lány vagy fiú? Tényleg kérdezz bátran!

csézjang, tényleg nem kell lógó csövekkel járkálnod. Nekem a katétert és a az infúziót is kivették, mielőtt felálltam.

Nálunk végetértek, hál istennek, a rossz éjszakák, de fog nem lett a dologból.
Egy anyuka mondta azt állítólag, hogy ha a gyerekének annyi foga lenne, ahányszor arra fogta a nyűgösködést, akkor egy kis cápát nevelne. :wink:

Kép

Lilypie First Birthday tickers
zizi27

Sziasztok,

úgy tűnik kislány lesz, még a 18. heti UH-n akkora terpeszt mutatott be, hogy az uhus néni rögtön rávágta, de még mi is láttuk, vagyis nem láttuk a fütyit.... Hát remélem tényleg nem csak vicceskedik :)

Kicsit speciális a helyzetem a Jánossal, mert a dokim nincs ott állományban, "csak" szerződött orvos... Nem nagyon mondta még ezt a szülésfelkészítő témát, majd rákérdezek, ha megyek hozzá legközelebb, de azt most nem is tudom, hogy ebben a látogatási tilalmas H1N1 parás időszakban mi van... Vagy ezeket a tanfolyamokat máshol tartják?

Szülés után mennyi ideig hagynak a babával kettesben/hármasban mielőtt levisznek a "helyedre"?

A szülőszobát már láttam, azért az megnyugtat, hogy olyan pöpec módon felújították. Hány szülőszoba van? Előfordulhat, hogy valakinek nem jut hely? Tudom, hülye kérdés...

Van itt valaki, aki érintett pozitív ellenanyagtesztben? Képzeljltek orvosi dilemma vagyok, mert még nem szültem, de az ellenanyagtesztem pozitív lett, úgy hogy 0+ vagyok, és a párom is az.... Úgy néztek rám, mintha a marsról jöttem volna, és se a háziorvos, se a dokim, se az orvos barátnőm nem tudott alapos magyarázattal szolgálni.... De azzal nyugtatnak, hogy nem lesz baj, majd szülés után kapok vmi gyógyszert, és rendbejön...

Kép

:?
ceruza26

mulan a védőnőtök nagyon gáz! :shock: Mi az hogy elvárja? Örüljön ha kap..... :roll:

zizi27 örülök, hogy minden rendben van veletek és már nincs gond éjszaka! :D

ceruza26 üdv köztünk! Gratulálok a babához! Szülés után 2 órát maradsz a szülőszobán a babával valamit megfigyelésen. Utána mész/visznek csak le a szobádba :wink: Azt hiszem 4 szülőszoba van. Szerintem ha többen szülnek egyszerre és ha telt ház van biztos megoldják valahogy :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Millye, Szonce, Zizi, Jáspis!

Hát a lógó infúziót meg a katétert csak úgy olvastam a lányok különböző beszámolóiból,/ amúgy nem tudom hogy hogy van ez.../ de ha engem délelőtt fognak császározni akkor este már remélem kiveszik a katétert, nem? Tesóm azt mondta neki csak másnap reggel vették ki pedig őt is reggel császározták igaz más kórházban.
Jó lenne ha este már kivennék és fel tudnék állni, bár azt is hallottam hogy csak másnap reggel lehet felkelni. Nem tudjátok????Nem tudom, van olyan köztetek aki reggeli csaszi infókkal rendelkezik? Mert akkor szívesen hallanám ezeket az infókat, hogy mi hogy van ott.

Amúgy kérdésetek volt hogy miért csaszi lesz most, hát azért mert sajnos nyáron volt pár végbélsipoly műtétem amitől elég friss és nagy hegek vannak a gátamon ezért a sebészem/ akiben tökéletesen megbízom/ megtiltotta a hüvelyi szülést, mivel nem is tenne jót az erőlködés és egyébként sincs garancia rá hogy gátvédelemmel meg tudnék szülni/ mivel az első is nehéz szülés volt, sokat vágtak de így is sokat repedtem sokat kellett szülés után gátat varrni/és ha újra vágni kellene vagy repednék ott ahol már nagyon heges akkor lehet hogy nem tudnák megmenteni a záróizmot, ami azt jelenti hogy 33 évesen életem végéig lefoshatnám a lábam szárát, na köszönöm ebből nem kérek, inkább az egészségem a fontos. Egyébként meg mivel már szültem egyszer hüvelyi szüléssel, így legalább nem lesz hiányérzetem mert nagyon szép élmény volt/ kicsit kár hogy most nem lehet :cry: / de a sebész és a nőgyógyász közös véleménye az/ és az enyém is/ hogy egy szép élménynél jelen pillanatban fontosabb az egészségem, na ezért lesz császár.
Mindegy, a lényeg az hogy egészséges legyen a baba és persze a mama is!

A képek tündériek amiket felraktatok! :D
csézjang

sziasztok,

kakti: kelemen doki.. :) :D nálam 3évvel idősebb,de értem mire gondolsz :)

ceruza: üdv :) megkérdezhetem ki a dokid?

zizi: nem jött át a privi :(
nektek meddig tartott ez a rossz éjszaka periódus? nálunk ez most van kb 1hete..és én is igyekszem a fogakra fogni :) hogy bírtátok? volt bármi ami segített?

védőnő...hát a kezdetektől ilyen..azt hittem minden védőnő ilyen..de ezekszerint csak mi jártunk így.. :oops: :evil:
mulan

Szia csézjang!

Sajnálom a sipolyokat! Csak nem crohnos vagy colitises vagy?

Az én császárom hajnali h4-kor volt. Mivel engem altattak, csak arról tudok beszámolni, hogy mi hogy volt miután felébredtem. Úgy emlékszem, hogy f6 körül ébersztettek fel, utána kellett még kb. 1 óra, hogy teljesen magamhoz térjek. A katéter marhára fájt, valszeg azért mert még ébren voltam mikor felnyomták (érzéstelenítés nélkül, de nem bánom, mert tényleg nagyon sürgős volt a dolog). Kértem és kaptam fájdalomcsillapítót, ami gyorsan hatott.
Flórát a reggeli vizit után hozta ki először a férjem kb. f10-kor.

Az infúziót és a katétert is kiszedték még délelőtt és valamikor dél-1 körül állítottak talpra és kellett elmennem WC-re.
Csak a pisilés után jöttem rá, hogy előtte azért voltam olyan szarul (rázott a hideg, bizonytalan fájdalom alul), mert pisilnem kellett. Egyáltalán nem éreztem a pisilési ingert, de utána nagyon megkönnyebbültem. Ugyanez megismétlődött délután is. Szóval szerintem érdemes a körülményekhez képest minél többet elmenni WC-re.
Napi 4 algopyrin engedélyezett a császárosoknak. Én az első nap bevettem kettőt, de utána már egyáltalán nem volt rá szükségem.
Aznap este már egyedül toltam be Flót a csecsemőosztályra a fürdetésre.

Nem állítom, hogy a császár egy méznyalás, de túl lehet élni.
Szerintem tök jó, hogy így állsz a dologhoz, teljesen igaz, hogy csak a baba és a mama egészsége fontos.

Remélem, tudtam segíteni. :)

Kép

zizi27

Mulan, elküldtem megint. Remélem, most átmegy.

Kép

zizi27

Zizi!

Nagyon köszi az infókat, sokat segített. Megkérdezhetem miért altattak?gondolom sima szülésnek indult és aztán komplikációk léptek fel ugye? Mert asszem akkor szoktak altatni....
Ja a katétertől én tök fosok hogy a húgycsövembe dugdosnak idegen dolgot tök rosszul vagyok már a gondolatától is, a barátnőmnek csaszi előtt a spinál beadása után kötötték be így már az érzéstelenítéstől nem érezte hogy fáj a bekötés, remélem nálam is így lesz....legalább ne érezzem ha már tudom hogy mit akar csinálni.....brrr.....

Mulan!

Nem akarlak elkeseríteni de az én kisfiam a szüléstől kezdve 1 évig szinte semmit nem aludt, de ezt úgy képzeld el hogy egész nap üvöltött/ már a szülőszobában is és utána 1 éven keresztül sírt reggeltől estig és nagyon ritkán aludt kicsit. / Ja minden csodaszert pl: infacol, meg csodateákat....kipróbáltunk de semmi nem használt.../ Mi teljesen kikészültünk a férjemmel, azt hittük sose lesz már vége, de ez az időszak is elmúlt, most már 4 és fél éves, és úgy alszik mint a bunda, biztos most alussza ki az az elmaradt 1 évet! :lol:
Egyébként kb: 1.5 éves korától kezdett egyre jobban aludni, és most már szuper jó alvó lett. Úgyhogy ne csüggedj, minden gyerek tök más, a szomszéd csaj 1 éves gyereke 8 hónapos koráig tök jól aludt/ dicsekedett is mindig a csaj, mi meg irigyeltük,/ aztán utána úgy döntött a gyereke hogy nem alszik, és most hónapok óta csomószor felkel éjjel, a szomszéd csaj meg kiakadt mert azt hitte már mindig úgy lesz hogy csak leteszi este és már alszik is reggelig a gyerek.
Hát hétről hétre változnak a gyerekek, ezért szerintem sose tudni mikortól könnyebb velük az élet, valakinek az elején könnyebb van akinek később. Nekünk speciel később lett könnyebb, hálisten semmi sem tart örökké!/Mármint a rossz dolgok!/ :D
csézjang

Zizi!

Azt hiszem te írtál Pálmai dokiról de én úgy tudom hogy már nem dolgozik a János kórházban. Legalábbis augusztusban még azt rebesgették a kórházban hogy elmegy....

Kakti! Csajok!

Igen van pár cuki doki a Jánosban/ köztük az enyém is :D / aki tök fiatal mégis láthatóan tök ügyes és alapos. Először marha furcsa volt nekem hogy egy velem egykorú doki vizsgál meg mert eddig mindig 50-60 év körüli férfi dokikhoz jártam, de aztán megszoktam sőt meg is szerettem az új fiatal dokimat mert olyan mintha egy jóbarátomhoz járnék, jókat nevetünk és mindent meg lehet vele beszélni, korához képest meglepően profi, na és jólesik hogy nem siettet, hanem minden kérdésemre választ kapok. Én a kolléganőm javaslatára választottam Szuromi dokit de egy percig sem bántam meg, csupa jót tudok róla mondani nagybetűvel! / És mellesleg tök jól néz ki! He-HE!/ Ja és a férjem is imádja,bírja a humorát meg a stílusát! Szóval nekünk bejön, de ahogy elnéztem van még néhány tök szimpi doki a Jánosban,amíg bent feküdtem 3 napig vészes hányással nyáron, minden orvos nagyon kedves volt velem, és ez nekem tök fura volt. Persze nekik is biztos vannak rossz napjaik.....De kinek nem?
csézjang

Csézjang hűű így már értem miért lesz császár! :? Ne izgulj jó kezekben elszel és minden rendben lesz! :wink: Ez komoly, hogy Pálmai már nincs a János kórházban???? :shock: Én nála szültem a fiamat és egy végtelenül normális orvos!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára millye 2009.12.16 15:00-kor.

Kép

Kép

Kép
millye

-----------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 15:25-kor.
szonce82

A barátnőm pont kedden volt a Pálmainál, szóval tuti, hogy még a Jánosban dolgozik. Mivel a barátnőm augusztusra van kiírva és a Pálmai azt mondta neki, hogy a szülés a Jánosban lesz, több mint valószínű, hogy még akkor is ott fog dolgozni. :)

Szonce, ugye te is elégedett voltál vele?

Kép

zizi27

--------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 15:25-kor.
szonce82

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?