Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt! Nálunk is havazik újra. Csak holnap legyen jó az út, 4D-re akarok menni!

Pammut, a vénasszonyság onnan ered, hogy néhány napja Nóri leöregemberezte a 34 éves férjét. :lol:

Tegnap voltam egy posta-polgármesteri hivatal-patika (csupa p-s) túrán és a hivatalban megdicsértek, milyen jól nézek ki. Jólesett. :oops: Mondták azt is, hogy én amúgy is fiús anyuka vagyok, természetes hogy megint fiam lesz. :lol:

Én úgy tűnik nem választhatok hogy császár vagy sem, de előre lezsíroztam Milánnal, hogy így is rendben lesz minden. :wink:

Mekkora mázlim volt a nagyfiú karácsonyi telefonjával. Néztem a T boltban a neten, hiánycikk. Nekünk viszont ma szállítják. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Hát itt is szépen esik a hó. Vagyis nem szépen, de esik. Mert a szép hóesés az a nagy pelyhekben lassan eső. Ez meg sok pici pehely... :)
De mindegy! Esik, és ez a lényeg! :lol:
Én ma megyek a nagy túrámra, amit múltkor emlegettem. Drukkoljatok, hogy épségben megússzam én meg az autónk! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nekem katasztrófális éjszakáim vannak. Nem birok aludni, mert fáj mindenem. A baj, hogy 2 alvási testhelyzet létzik a jobb oldalon fekvés meg a bal oldalon fekvés. Fáj már a vállam, a derekam, mindenem...egész héten minden éjjel ébren voltam, nem birtam elaludni a fájdalomtól...hogy birok ki még 9 hetet? :cry:

Én úgy tudom, hogy azért is jobb a hüvelyi szülés a babának (már akinek van lehetősége választani), mert a folyamat közben speckó hormonokhoz jut, csaszinál ez kimarad. De én úgy tudom, hogy a csaszit nem lehet megrendelni, legalábbis Magyarországon.

Pammut, a 3.baba hanyadik hétre született? Mert a dokim mindig mondogatja, hogy ő még nem látott olyan 3.babát váró kismamát, aki a 39.héten túlment volna.. :roll:
lara

sziasztzooooooooook, a maival együtt már csak 5 napot kell dolgoznom, éljeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Hurrá, Edit!
De akkor is: csak módjával! :)

Nem tudom, miről beszéltek álmodásról... Én sosem emlékszem az álmaimra, mióta Lili itt van bent. Az alvással mindig is voltak problémáim (telehold táján pl.). Különösen akkor megy nehezen, mikor Apa éjszakás. Ilyenkor 1 óra előtt sosem fexem le. Ő meg 1/2 7-kor ér haza, amikor Mami (azaz én) felébred, és nincs több alvás. Van egy isteni bogyóm, amitől tök jókat szoktam aludni (Nervenpflege a neve és csak gyógynövényekből áll), de most nem ajánlott alkalmazni. :( Azt hiszem, ma beszerzek egy citromfűteát. Tényleg! Mit tudtok róla: mentateát lehet inni babásan?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Edit, királysáááááág!!! Ezt már féllábbal is, könnyedén kibirod, meg lesz biztos búcsúztató, meg már karis hangulat van. Jó ilyenkor, mert már látod a végét!
lara

Kakti, én sem álmodok semmit. Vagy ébren fekszem és fáj mindenem, ha meg netán elaludnék akkor gondolom a fáradtságtól olyan mélyen alszok, hogy nincs álom. Sajnos ezek a periódusok max fél óráig tartanak.. :(
lara

Éljen Edit! Azt már féllábon is akár...

zarja

Kakti: ezt találtam: Borsmenta és fodormenta tea: hányinger ellen, segíti az emésztést, magas ásványi anyag és vitamin tartalmuk van
Álmatlanságra pedig a hársfateát javasolják.
zuzmooo

Féllábon is igen!!!!! Szupiiiiiiiiiiiiiiii, jó lesz otthon!!!!! 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) Döglök egész nap :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Edit

Kép
ézsóné

télleg Nóri, tessék lejelentkezni! :roll: :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Csuppancs lehet h már irtad, csak az én nem figyeltem rá, de miért lesz neked egyből császár?

K

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Van egy olyan érzésem, hogy Nóri nem bírt a seggén ülni, és elment arra a fotózásra! :wink:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

akkor virtuálisan p*csán fogom rugni :evil: :evil: :evil:

Edit

Kép
ézsóné

Hát Nóritól kitelik :lol: Pedig tényleg pihenni kellene neki. Biztos nem veszi komolyan az egészet azért, mert a dokija meg kiröhögte, hogy miért hagyta magát befektetni. :?

Edit! Basszus én is alig várom, hogy otthon lehessek. Olyan jó volt tegnap is délután otthon lenni :lol: Igaz nem feküdtem egy percet sem :shock:

bellerreni
Eger

de Reni akkor is, a tudat 8) 8) 8) akkor dőlsz amikor akarsz, ha épp ahhoz van kedved pucéran ejtesz bálna táncot a fehér habtesteddel :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: kecses kacsalépésekkel :wink: :wink: :wink: :wink:

Edit

Kép
ézsóné

most ment el a védőnéni súlyom 65 ről, 76-ra ment úgyhogy magam szerint már nem kellene többet hízni, ő meg megdicsért, hogy ügyes vagyok vérnyomi 120/80 viszont talált egy kis fehérvérsejtet a vizeletben, nem tudom mitől lehet :shock:

lara: nekem is jobb oldal, bal oldal :) te nem szoktál olyat érezni, hogy a kicsi súlya "húz" le éd alig bírsz megfordulni? Ez nem olyan mint a keményedés, hanem amikor a baba abban az oldalt fekvő helyzetben totál elengedi magát. Ne rémítgess itt a túlhordással, én max a 38 hétre tervezem :)

álmatlanság, ha túl élénk az agyad, pörög és azért nem tudsz aludni, mert nem vagy fáradt szellemileg akkor homeobogyó coffea tosta, nekem bevált az álmatlan időszakokban. De olvassátok el a homeos könyvben ami a gmailen van, hogy kire milyen típusú álmatlanság jellemző ( a 12 és 13 sz képeken van)

Emlékeztek a nyiregyi kismamára akit múlt pénteken meséltem? A ma újságban már benne van és a hiradó oldalán is. Apuka azt nyilatkozta, hogy az ellentmondásos orvosi nyilatkozatok miatt nem oltották be. Ezt megértem és sajnálom is nagyon, de azért amikor szegény bekerült már 7-én, addigra már két kismami is meghalt..
stephie

Edit! Ez nagyon jó volt... Kép

bellerreni
Eger

én is itt :wink:

visszaolvasni kész meló, pár nap kihagyás után :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

:wink:

Edit

Kép
ézsóné

Bori is úgy született, hogy esze ágában sem volt kibújni, egyszerűn kivették. Állítólag ezért volt, hogy a korai fejlesztőnél sokáig nem volt hajlandó átbújni a hosszú alagúton, mert hogy nem élte azt át születésekor. Úgyhogy igaz a második babát várjuk, de fogalmam sincs, mi az, hogy vajúdás. Nem is tudom, gátmetszés szempontjából ilyenkor első vagy második szülésnek minősülünk-e majd :?:

Stephie, nekem van ilyen megfordulós gondom, mint amit írsz, az határozottan tud fájni. Ilyenkor a kezemmel tartom a hasam, amíg átfordulok, vagy maradok azon az oldalon...

Reni, Edit! Kitartás, de jó, pár nap, és pihizhettek!

Nórit várom már... és Gerit is, elvileg ma megy haza. Tényleg, Ananácska mikor jelentkezik?

Boriék ma mégis mentek lovagolni a hóesés ellenére, de szánkókat is vittek. Kíváncsi vagyok, emlékszik-e még a szánkóra, múlt télen sokat húzgáltuk, még a Velencei tavon is. Idén sajna kimarad... :?
ktc

Anita,dehogynem érzem, amikor át akarok fordulni jobbról balra, szinte át kell lenditenem a hasam. Neked az első kettő hanyadik hétre született? Nálam 42 és 41, most jönne a 40?

Nóri tuti ment a fotózásra, mivel hónapokkal előtte már be volt jelentkezve. Ha rosszul érezte volna magát, biztos nem megy el.
lara

Ananácska (Bea) november 28-án írta, hogy három hétig nem lesz. Ha jól számolom, ez most hétvégén jár le :) Remélem jól vannak.
zuzmooo

Az átfordulással nekem is vannak bajok... Én úgy szoktam, hogy lassan a hátamra fordulok, ott "pihenek" egy kicsit majd át a másik oldalamra. Ez eddig bevált :lol: Egyébként én alszom a hátamon is. Tudom, hogy nem szabadna, de amikor már mindkét oldalam tropára van menve akkor egy kicsit hátra fordulok és addig pihennek az oldalaim :lol:

bellerreni
Eger

hááát, a fordulás nekem elég gázos :shock: :shock: :shock: 5ször meggondolom mielőtt fordulok...bár mostanság nem is kell. Babó engedi a baloldalt, meg a háton fekvést. Ha jobb oldalra fordulok, ugy kaparja a hasam oldalt, mint a kis kopasz tengeri malac a terrárium sarkát unalmában :roll: :roll: :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Edit! Nekem általában a bal oldalamon csinálja ezt. Olyan viccesen írsz ma, szét röhögtem az agyam rajta :lol:

bellerreni
Eger

lara: nálam épp fordított tendencia van:) első 37, második 38 :)

na igen, épp erre gondoltam amikor annyira húz, hogy fáj, náalm is a reni féle háton pihegéssel szokott oldódni, vagy van, hogy én is inkább maradok de a kezemmel tartom miközben fordulok...

jah és tegnap észrevettem egy kis visszajelzős trükköt. Írtam, hogy sokszor a hüvelyem felé nyomakszik, aki ha érez ilyet pont tudja milyen rossz, hogy azt érzed, hogy mindjárt kinyílik a méhszáj. Na én tegnap amikor ilyet csinált, rögtön megfeszítettem a hüvelyizmomat és éreztem, hogy feljebb húzódik. Azóta nem próbálkozott a kis fickó ilyesmivel :wink:
stephie

Anita, akkor neked van esélyed a 38.hétre!
Micsoda praktikáid vannak, tetszik :)

Edit, éjszaka én is gondoltam egyet, hogy alátámasztom a hasam, begyűrtem a takarót, hát úgy elkezdett kaparászni, mint ahogy te is irtad...tisztára rosszul volt...aztán kihúztam a hasam alól a begyűrt takarót, akkor abbahagyta :D Biztos nyomta valamilyét..
lara

Édes pofák az biztos... el sem tudom képzelni milyen lesz ha megszületik, milyen lesz látni a kis ráncos békát :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Edit! Ne is mondd, rögtön teleszaladt a szemem könnyel ahogy rágondoltam :oops:

bellerreni
Eger

jajjjj, én már nagyon be vagyok sózva!!!!! sosenem fogtam olyan picibabát, nemhogy a sajátomat :shock: :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Edit, legyél is besózva, jó lesz nagyon :lol:
és annyira édesek, bár szegény Lillu néha koppan egy-két nagyobbat a pelenkázón, mire megszoktam a méreteit :lol: Most se lesz egyszerű 14 kilós rosszcsontra edzettem, ehhez képest Léni egy kisbéka lesz :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Katica, én laikusként azt mondom, hogy gátmetszés szempontjából első szülőnek számítasz majd...

KépKép

KépKép
beneildi

ez lesz a legizgalmasabb kalandom az életben!!!!!! várom a kis ráncospofit :oops: :oops: :oops: :oops:

Edit

Kép
ézsóné

Bchris, a lyme kórom miatt lesz császár. Igen randán megyek, és a csípőm miatt nem akar kockáztatni a doki.
Én is császárral születtem anno - nővéremhez hasonlóan, ültem anyukám hasában mint a törökbasa. A tesóm még nem, de én gyakorlatilag már programcsászárral születtem. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

boruska: Én nem hiszem, hogy ennyire gáz lenne a programozott császár. Anyu a húgomat úgy szülte és minden rendben van vele. Szeptember 12-re volt kiírva és 21-én már megcsászározta a doki. Anyu egyébként is már 40 évesen szült, szóval jobb volt neki így. A húgomnál csak az allergia van, de egyébként egészséges. Mondjuk lehet hogy a tüdejének hiányzott a nyomakodás, de ez nem bizonyított.

Alvás: Én elég jó alszom. Jöhetnek a kövek. :D Mondjuk ha egyszer fel kell kelnem pisilni, akkor nehezen alszom vissza, de amúgy jól megy. Átforduláshoz én mindig felülök. Én is van, hogy a hátamon maradok véletlenül, de nem sokáig szerintem.

csipike: A Nóri szobatársa csak attól szenvedett az infúzió alatt, hogy nem kelhet fel. Ezen biztos szenvedtem volna én is, néha jól esik egy kis séta. Meg hogy nem kell az ágytál.

hbarbi: Kell a kiskönyved, az orvostól egy igazolás és a papírjaitok. Nekünk volt vagy 1/2 óra, mire a csaj megírta a nyilatkozatot.

zuzmoo: Jó lehetett ez a sok sapkás sztori. :D

stephie: Mostanra is már sok kismama halt meg én mégsem oltattam be magam. Ha baj lenne, biztos én is a fejemet a falba verném, de nem ijedtem meg talán eléggé. A rossz dolgok mindig másokkal történnek meg.

Én is már alig várom, hogy kint legyen. Biztos nagyon szép baba lesz. Remélem olyan nagy haja lesz, mint nekem meg a tesómnak. Én is majd félni fogok tőle, hogy összetörik, utoljára két éve a barátnőm 3 hetes fiával is így voltam. Olyan kis pici volt.
vicky79
Budapest III. kerület

SziasztoK!

Tegnap úgy tűnik túlhajszoltam magam, este nagyon rosszul voltam. Nagyon feszült a pocim, meg görcsöltem is. Reméltem, hogy kialszom, és szerencsére sikerült. Fél 12-ig aludtam ma! :oops:

Az alvás amúgy nekem is nagyon nehézkesen megy, és az én babám is mindig kaparászik, ha az oldalamra fekszem, csak az a baj, hogy nekem mind a két oldalamon ezt csinálja. Viszont, ha nagyon kimerülök, nagyon jól alszom. Szóval szerintem sokszor nem fáradok el eléggé estére, azért nem tudok aludni rendesen.

Nóri: örülök, hogy jobban vagy! én már nem foglak itt nógatni, hogy pihenj. Nagylány vagy, tudod te hogy mit csinálsz! -remélem- :lol:

Én is alig várom, hogy megölelgessem végre a kisfiamat. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki lakik odabent? Hogy milyen lesz az arca, a szeme, a haja. Hogy fog mosolyogni, meg akarom már puszikálni az icipici kis talpát...hajjjjjjjj, de jó is lesz!

Kép
zsizell

zsizell: A talpacskákat már én is várom.
vicky79
Budapest III. kerület

zsizell: Ti voltatok a szülésfelkészítőn? Nem mondták véletlenül hogy a babának mit kell vinni a kórházba és mit kap odabent? Gondolok itt a sapkára, kesztyűre, takaróra, pelusra.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky: na pont ez az, amit nem mondtak el! én is ezt hiányoltam, de így is olyan sokáig húzódott, hogy nem volt már idő megkérdezni. :?
Annyit mondta, hogy pelenkát vigyünk.

Kép
zsizell

Én még jan-ban megkérdezem a nődokit, hogy mit mondd, aztán majd a kórházban kiderül, és apa behozza, ami hiányzik. Azt tanácsolták ne pakoljunk be túl sokmindent, mert a felét másnap hazaküldjük, és egészen más holmikat hozatunk majd be...

Kép
zsizell

Uhh csajok milyen munkát kaptam. 34 db karácsonyi üdvözlőlapot és borítokot kell megírnom. :shock: Megkukulok mire kész lesz :? És persze elő kell vennem a legszebb írásomat, ami elég nehezen megy, mert rondán írok, úgyhogy dupla olyan meló mintha csak simán kaparnék :lol:

bellerreni
Eger

Uhh úgy bekajáltam székelykápiból, hogy most szuszogás van. :lol:

bellerreni
Eger

zsizell: Hát n pelenkát pont nem vettem, mert hogy az majd elég itthonra. Ezek szerint nem.
vicky79
Budapest III. kerület

Edit látszik már hogy érzed a végét. A bálnatánc igen jó volt.

Bár ma elmentem védőnőhöz, illetve Zsolti bácsi elvitt mert féltett, hogy elesem, amilyen eszetlen vagyok. Tehát éjszakás műszak után aludt egy órát és bevitt a városba. Erre a védőnőnél közölték velem a nagy hírt, hogy ma szerda van. Én meg azt hittem csütörtök. Szerintetek mit kaptam a Zsoltitól? Útközben hazafele találkoztunk egy munkatárssal, egyből közölte hogy milyen szép vagyok a várandóság alatt, és hogy milyen helyes pingvin vagyok. Hrrrr. Tehát levonva a tanulságot egy szép csillogó bundájú gömbölyű pingvin vagyok. Eh.

De a csúszós úton a Bulcsi is fosott, ugyanis kitámasztotta magát és lábbal kézzel tolta magát előre, gondolom védekezve esés esetén. Állati élmény volt.

Asszem két hete hívtam Beát, azt mondta, hogy jól érzi magát az anyukájánál, főz rá ezerrel, így a háziasszony szerep kiiktatva csak Kristóffal és Erikkel kell foglalkoznia. Kicsit unatkozik, de ki van szolgálva teljesen. Azt mondta, keresni fog egy netpontot, de fél az influenzától.

Kakti: álmatlanságra: orvosi veronikafű este egy evőkanállal (inkább altató mint nyugtató) vagy citromfű (inkább nyugtató, mint altató de finomabb)

zarja

Edit, gondolod, hogy ráncos béka lesz? Hát neked olyan súlybecslést adtak, hogy ráncos biztos nem lesz!

Katica, szerintem is első szülőnek számitassz gát szempontból.

Reni, ismerem az érzést, én a múlt héten csináltam ugyanezt..tévézz közben, úgy gyorsabb!
lara

Alvás: nekem változó . Van amikor úgy alszom mint a bunda, van,h kukorékolok egész eset :roll:

Babó: mostanság álandóan beakaszt vmit a bordám alá és kifeszít. Jó játék...neki :)

Vicky, az infuzió alatt kimehetsz WC-re, akár sétáőlhatsz is mert ált gurulós tartóra teszik. Egyébként csak az első adag csorog le lassan a többi kb 45perc-1 óra alatt lemegy.

Babának kórházba: a Jánosba sapi, kesztyű, pici pléd, 2db cumisüveg (pici), textil pelus, pelus, popsitörlő, popsi krém kell. Egyébként ha felíratod a dokival a cuccost, akkor a taj helyére a sajátodat írod úgy, h az első szám 8...legalábbis úgy emléxcem ezt mondták most a kórházban...de szülés után uis elmondják.

Házassági: megkérdeztem és NEM kell 300napnál fiatalabbnak lennie. Jó a régi is :wink:

Kép
csipike09

Nekem a múltkor mondta a védőnő, hogy itt az eredeti házassági papírt kell vinni a kórházba. Lehet hogy ez kórházanként változik.
zuzmooo

Hazajöttünk!
Volt fotózás, meg fodrász is. Itthon legalább 2hetes kupi fogadott. Émelyítő bűz (bepakoltam a mosogatógépet, de csak később akartam indítani. Hát az berohadt, mert arra sem volt képes, hogy megnyomjon egy gombot... ) :cry:
2napnyi mosogatnivaló, rengeteg mosni és vasalni való!
Ma karácsonyi vacsi neki, holnap egy meghívás partnerhez. Csak éjjel jön haza mindkét nap. Vagy megcsinálom én, vagy lehányom a konyhát...
2nap alatt 2órát aludtam összesen. Megyek kihasználom, hogy Luca alszik, addig én is! Legalább nem keményedek.
Majd mesélek milyen "jók" a körülmények a kórházban! :shock: :shock:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.16 13:36-kor.
Vendég

Zsuzsa!

Eredetit. Vagyis nem fénymásolatot... :lol:
De jó a 15évvel ezelőtti, meg a múlt heti is!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?