Új privát üzeneted érkezett!

Reni: ezzel én is pont így vagyok, ahogy írtad! :roll:
zuzmooo

Anita, köszi a tapasztalatokért! Próbálok a megérzéseimre hagyatkozni, és pihenni, pihenni, pihenni.

Kép
erusverus

Zuzmooo! De jó, akkor kicsit megnyugodtam, hogy nem én vagyok ufo :lol: Vagy lehet mind a ketten ufo-k vagyunk :oops:

bellerreni
Eger

Zuzmooo! annak örülök, hogy minden rendben van a babóval, de nem ám hamarabb szülni. Itthagyod a sereghajtók táborát? :shock:

bellerreni
Eger

Zuzmoo, gratula a szép nagy babához :wink:

Lara, oltási könyv - olyan mint régen (talán most is) a könyvtári tagsági lapod

Stephie, nagyon édi a láykád azzal a csontival :D :D

Erusverus, tesz-veszen n ézted a szopis melltartót?

Bellerin, nekem is volt ilyen keményedés, ilyenkor fekvés és lazítás...

Kép
csipike09

Reni: nem áll szándékomban korábban szülni. Bár még februárban meg kell lennie, mert most mondta a doki, hogy március elején külföldre megy :)
zuzmooo

zuzmo, nem semmi, szép nagy babád van

Edit

Kép
ézsóné

Reni, lehet, hogy a baba hátát érzed és arra gondolod azt, hogy kemény..
Csipi, nem kapott semmiféle oltási könyvet..na mindegy, ugyláccik nem mindenhol adnak..
lara

Azért kicsit remélem, hogy picit túlmérte... (na de a fejét és lábát is... :roll: )
Most kétnaponta eszem a Femibiont. lehet hogy ritkítani kellene.
zuzmooo

hahó!

Reni, Zuzmoo, én s UFO vagyok, mert hasonlókat érzek :)

Én azóta fekszem, de azért csak bekeményedik még mindig, hiába fekszem - most vettem be még mg-t, meg felhívtam a dokit, hogy most mi a f*szt csináljak, de holnap mennem kell hozzá amúgy is, és aszondta, akkor megnéz... addig meg maradjak nyugton.

Most, hogy már szinte mindenki megjárta a kórházat, kezdek én is beparázni...

Most lehet, hogy megköveztek, de a programcsászár nagyon bűnös dolog lenne? Mielőtt a doki lecsuppanna síelni febr. 14-én...

boruska

Boruska: megkövezni nem foglak, de én nem vállalnám be. Azért mégis csak egy nagy hasi műtét és a gyereknek sem jó, ha nem megy végig a szülés folyamatán... (erre emlékszem, mert ezért kaptam 4-t szigorlaton :D )
Mennyi Mg-ot szedsz? Nekem ma azt mondta doki, hogy napi 900mg lenne az igény terhességben, Most a "keményedések" miatt nekem a dupláját kell egy hétig.
zuzmooo

Zuzmoo: miért baj az a gyereknek? vmi pszichés, vagy fizikai?
Eddig csak 1-2 magnexet szedtem a 300-asból. Most nekem is napi 6-ot ajánlott a doki....

boruska

Úgy tanultuk, kell, hogy a szülőcsatornán való áthaladáskor kipréselődjön a tüdejéből a maradék magzatvíz és nagyobb erővel veszi az első levegőt, mert az összenyomott mellkasa azután jobban tágul.
zuzmooo

Boruska: te milyen Magnex-et szedsz? Nekem ma 4 patikában is azt mondták, hogy csak B vitaminnal együtt van, olyat meg nem akartam, mert így is farkasétvágyam van. Volt ahol nem is hitték el nekem, hogy létezik B vit. nélkül is, pedig eddig azt szedtem. Végül Magnerotot vettem (500mg-os)
zuzmooo

Sziasztok!

Micsoda nap! Szószátyár Nóri kórházban... :cry: Kitartás, és szerintem sem éri meg hazakönyörögni magad. Ez most itt nem a hősködés helye! :wink:

És én még sajnáltam magam, hogy ma fogorvosnál kínlódtam...

Zarja: köszi a gyed-es választ!

Lányok! Engem is bevehettek az UFO csapatba, mert én sem vágom, hogy mit is érzek egészen pontosan. Sőt nekem olyan is van, hogy fél óráig is úgy érzem szétfeszül a hasam... Én vagyok a főUfó? :lol:

Boruska: én nem vállalnám a helyedben a direkt császárt, az azért nem természetes dolog. A baba úgyis ki fog jönni, ha nincs ott a dokid akkor is. Fontosabb, hogy a babád természetes úton szülessen, minthogy neked jó legyen a dokid társaságában. De természetesen, én sem kövezlek majd meg, ha másként döntesz! :wink: :)

Kép
zsizell

Zuzmoo, sztem ebben nincs B vitamin (az összetevőknél mindenesetre nem írják), én is olyat kerestem. Ez a 70 darabos dobozos Magnex kiszerelés.
Közben olvasgattam, amit találtam a császárról, már nem teccik :(

boruska

Hahó

Zuzmoo
a megnerot a legjobb választás, nekem 2 dokker is azt ajánlotta.

Nóri
remélem minden oké...és hazaengednek hamarosan. aztán pihizz ám!!!!

Boruska
én mindenképp nekifutnék a normál szülésnek. persze ha csaszi lesz belőle akkor sincs sem fogok kétségbe esni, hiss a bab érdeke az első., de mint írtam nekem nagyon nagy élmény volt az a pillnat amikor kibújtak.

én már csak holnap megyek dolgozni....aztán szabi.

ma megkérdezték, hogy normális-e hogy már ekkora ahasam :lol: :shock: a műltkor a férjem is rácsodálkozott, hogy Te a fiúkkal is ekkora volt??????
a támadónő egyébként azt mondta, hogy mindig nagyobbak a többedik bébik...

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok,

Pocsek hangulatom van ma. Itt sem valam irozsasak a kedvek ezert egy kis moka:

Ahogy a ferfiak mukodnek:

Állandóan halljuk "a szabályokat" a nõk részérõl. Na most itt a férfi
oldal. Ezek a MI szabályaink!

Jegyezd meg... mindegyik pont 1. pont SZÁNDÉKOSAN!
1. Tanuld meg használni a WC-ülõkét. Nagy lány vagy. Ha fel van
hajtva, hajtsd le. Nekünk felhajtva kell, nektek lehajtva. Sosem
hallatok minket arról panaszkodni, hogy megint lehajtva
hagytátok.
1. Vasárnap = sportok. Ez olyan mint a holdciklus vagy az apály-
dagály váltakozása. Törõdj bele!
1. A bevásárlás NEM sport. És nem, soha nem fogunk rá akként
gondolni.
1. A sírás zsarolás.
1. Azt kérd, amit akarsz. Tisztázzuk: A finom utalások nem
mûködnek! A nyomatékosított
utalások nem mûködnek!
Az egyértelmû utalások nem mûködnek! Csak mondjad!
1. Az Igen és Nem tökéletesen megfelelõ válaszok szinte minden
kérdésre.
1. Csak olyan problémával gyertek hozzánk, aminek megoldásában a
segítségünket kéritek. Erre vagyunk valók. Szimpátiáért ott
vannak a
barátnõitek.
1. Az a fejfájás, ami 17 hónapja tart, az már baj. Menj orvoshoz!
1. Bármi, amit 6 hónapnál régebben mondtunk nem felhasználható
vita közben. Igazából minden megjegyzésünk érvényét veszti 7 nap
után.
1. Ha nem úgy öltözködtök, mint egy sorozatszereplõ, akkor ne
várjátok el, hogy úgy viselkedjünk, mint a
szappanopera-szereplõk.
1. Ha azt gondolod, hogy kövér vagy, valószínûleg úgy is van. Ne
kérdezz
minket!
1. Ha az, amit mondunk kétféleképp érthetõ és az egyik megsért,
elszomorít vagy feldühít, akkor mi a másikra gondoltunk.
1. Megkérhettek, hogy csináljunk meg valamit vagy megmondhatjátok,
hogy milyen legyen. De azt ne, hogy hogyan. Ha már tudod, hogyan
lehet a legjobban megcsinálni, tedd meg magad!
1. Amikor csak lehet, a feltétlen szükséges mondanivalódat a
reklámok alatt mondjad el!
1. MINDEN férfi csak 16 színben lát, mint a Windows alapbeállításnál.
Például a barack az egy gyümölcs, nem szín. A padlizsán az
zöldség.
Fogalmunk sincs arról, hogy mi az a mályva.
1. Ha viszket, megvakarjuk. Így szoktuk.
1. Ha azt kérdezzük mi baj
és azt mondjátok "semmi", akkor úgy
viselkedünk, mintha semmi baj se lenne. Tudjuk, hogy hazudtatok,
de
nem éri meg a zûrt.
1. Ha felteszel egy kérdést, amire nem akarsz választ hallani, akkor
olyan választ fogsz kapni, amit nem akarsz hallani.
1. Ha valahova el kell mennünk, bármit is viselsz az nagyszerû. De
tényleg.
1. Ne kérdezd meg, hogy min gondolkodunk, kivéve ha felkészülten
tudsz beszélgetni olyan témákról, mint a futball, lõfegyverek
vagy
versenyautók.
1. Elég ruhád van.
1. Túl sok cipõd van.
1. Formában vagyok. A kerek egy forma.

Kösz, hogy elolvastad ezt. Igen, tudom, ma a kanapén kell aludnom.
De tudod, ezt a férfiak egyáltalán nem bánják ? olyan, mint a
kempingezés.

Kép

Kép
editmk

edit: 'a kerek egy forma' - ez lassan ránk is igaz :)

boruska

B oruska, én 2 csaszit néztem-asszisztáltam végig...nem kívánom senkinek

Editmk, nagyon jó

Kép
csipike09

Nahát Nóri! Feltétlenül muszáj volt Neked is kipróbálni a kórházat? De ha már kellett, inkább most mint karikor. :roll:

Lara, nálunk a házidoki automatice nyomtatta az igazolást az oltásról. Még a dokimtól meg kell kérdeznem az apák helyzetét, mert nálunk ugyan tuti a császár, de a műtőbe se így, se úgy nem engedik be. Viszont utána?

Képzeljétek, tegnap eljutottam végre diabetológiára. Nagyon kedves volt a dokinéni, azt mondta hogy a 7,7-es eredmény egyáltalán nem magas. A második terhelésen viszont "jót nevetett", hiszen ilyen nincs hogy egy 120 perces mérést 90 perc után csináljanak. Úgyhogy most ismétlés. Péntek újra labor, cukros lötyi ivás, hétfőn várnak vissza szeretettel a rendelésen. És addig ne diétázzak. Viszont megdicsért hogy mennyit mértem, vittem a kis táblázatomat.
Nem kergetek hiú ábrándokat, szerintem most is magas lesz, de gondolom a saját házi eredményeinek jobban hisz mint másnak. Bár hogy a szülinapomat vérvétellel ünnepeljem? Hát mi vagyok én, vámpír? :lol:

Apropó életkor. Mivel pénteken töltöm a 35-öt, így én is vénasszonynak számítok, ráadásul az én emberem idén betöltötte a 42-őt. :wink:

Nálunk esett a hó tegnap reggelre és délután is. Gyerek nem is tudott elmenni iskolába, persze cseppet sem bánta.
Remélem azért csütörtökön nem lesz hóakadály és el tudunk menni 4D-re.

Asszem amúgy hogy front van, vasárnap óta marjuk egymást az emberrel, naná hogy hülyeségeken. Állandóan megsértődik és azt hajtogatja hogy nem beszélek vele rendesen. Mondjuk ez nálam néha tényleg probléma, úgyhogy ilyen szempontból fordított a helyzet mint Nóriéknál. De SZERETEM!

Megvettük a karácsonyfát, de már majdnem kényszerből, majdnem befagyott a seggem. Pedig harisnya, zokni, farmer, derékvédő, trikó, hosszúujjú póló, vastag pulcsi, kabát, bakancs. Ennél jobban nem bírok beöltözni, viszont mire elindulok itthonról, szakad rólam a víz. A bakancs magamra applikálása különösen nagy energiát emészt fel.

Befejeztem az üvegfestést is, párom szerintem némán tépte a haját, mert 3 napig azzal borítottam a konyhaasztalt. De nem szólt érte. Tegnap összerakták az IKEA-s polcot is, én megpucoltam 2 ablakot, a másik kettő ma következik és ezzel kész.

Ananácska írta hogy 3 hétig nem lesz netközelben, csak azt felejtettem el, hogy mikortól, vagyishogy meddig. :roll:

Edit, szerintem is az osztás volt a legutolsó amit Eszter adni akart. Egyébként tökéletesen egyetértek vele, annyi hogy ő nem annyira finomkodva adta elő magát mint mi.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Helloka! Képzeljétek itthon vagyok 3 órától, mert az én drága főnököm elengedett, hogy pihenjek. Látjátok milyen jó főnököm van :lol: Holnap biztos bepótoljuk a lemaradást :evil:

Én is magnerot-ot szedek 3x1, de ha napközben úgy érzem, hogy keményedek akkor vagy beveszek mégegyet vagy megiszok egy pezsi tabit is. Nagyon be vagyok szarva úgyhogy inkább dobálom be a magnéziumot, minthogy megnézzem milyen a kórházi koszt még február előtt. :lol:

Boruska! Én is úgy vagyok vele, hogy lesz ami lesz, ha jön természetesen akkor jó, ha császár lesz a vége akkor sincs semmi, de azért egy előre ütemezett császárt én sem vállalnék be. Inkább szülök az ügyeletesnél, minthogy hamarabb kiszedjék csak azért mert a dokim megy síelni. Egyébként sem túl sokáig lesz bent veled a doki. A kitolásnál meg a hímzésnél, amúgy meg csak néhányszor rád néz. Hát azt szerintem az ügyeletes is el tudja látni... De te döntesz. :lol:

bellerreni
Eger

Kakti, én 1-jén adtam le a könyvelőknek a táppénzes papírt és 10-én a számlámon volt a pénz. És ugyebár el kellett juttatniuk az OEP-hez.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Na, anyám sem nyugtatott meg a gyerek leendő méreteit illetően. Most mondta, hogy a bátyám 4,5 kg-val és 11cm-es BPD-vel született (természetes úton :!: :shock: ). Nem volt a kórházban akkora pólya amibe belefért volna és a kising a könyökéig ért.... Nem is tudom, hogy most sírjak vagy nevessek :cry: :lol: :cry: :lol: :cry:
Én ennél kisebb, "csak" 3.6 kg-s baba voltam.
Szóval nem valószínű, hogy a "kicsi" fiam megáll a kedvemért 3.5 kg-nál :roll:
zuzmooo

zuzmoo!!!
Nálunk mindegyikünk 4kg felett volt, én konkrétan 4.5kg-mal születtem: engem is mindig egyedül vittek a csecsemős nővérkék, nem duplán, mint a többieket.. :lol: :lol:
Hát jó sok magnéziumot szedtek!
Akkor én a kis 300mg-mommal nem is szólok semmit..én max beveszek még 300mg-t, ha nagyon úgy érzem, hogy túl hajtottam magam.. ez a kórház után még csak egyszer fordult elő: mármint nem a túlhajtás, hanem, hogy bevettem 1plussz tablettát.
Én hétfőn megyek laborba, előtte ennem kell 1szelet kenyeret, 1kockasajtot, 1szelet szalámit és innom 3dl tejet...la. nem fogok most éhezni.. :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

3000es méhszáj, keményedés napi 4-5db,de ctg nem méri. Gyerek csuklik egész nap. Kiszöktem pedikürre,de holnap reggel 7kor elengednek, csak a szteroidot nem akarják ambulánsan adni! Montam már,h idén nem szülök? Örületbe kergetem a dokikat a kíváló okfejtésekkel,miért dobjanak ki! A saját dokim meg kiröhögött,h minek hagytam magam befektetni. Tény,h fölösleges vizsgálatokra küldözgetnek egész nap! Holnap jövök!
Vendég

Nóri:tudtam én, hogy nem lesz veled semmi baj, visszadumálod magadba a gyereket! ;) :lol:
zuzmooo

Örülünk, hogy rendben vagy Nóri. :D

Én nemrég ébredtem fel. :roll: Apa elment dolgozni, úgyhogy egyedül leszek este. :( Nem szeretem, amikor éjszakára megy.

Holnap elmegyünk szétnézni pizsama meg köntös ügyben, mert valamit már be kellene szerezni.

Zuzmoo: nagyon belehúztál. Tényleg elhagyod Renit meg engem. :) Én nem voltam óriásbébi csak 3000 g-al születem, de csak 50 cm voltam. Bezzeg az ember 3900 g és 59 cm. Én mondtam a lánykánknak, hogy 3500 g lehet max. :D Bár doki megjegyezte, hogy szép nagy feje lesz, mint az apukájának. :roll:
Vendég

Nóri! Nagyon helyes. De azért ha hazamész pihenni ezerrel, mert a fenekedbe lesz rúgva :!: Holnap várunk szeretettel.

Tényleg! Jocó nem azt mondta, hogy legkésőbb szerdán hazaengedik Gerit. Akkor holnap már ő is érkezik :lol:

Nálunk szép lépcsőzetesen érkeztünk. A legnagyobb bátyám 3,25 a kisebbik bátyám 3,5 én 3,75 és az öcsikém 4 kg-al születtünk. Zsolti is 3,5 kg körül volt az hiszem. Remélem a kis fickónk is megáll 3,5 max 4 kg-nál. Attól nagyoban megszülni :shock: Anyukám azt mondta, hogy ő könnyen és gyorsan szült, remélem örököltem tőle. :lol: Állítólag a középső bátyám úgy érkezett, hogy a doki visszaért vadászatról és mondta anyunak, hogy tartsa vissza amig lezuhanyzik meg átöltözik, hát anyu nem tartottam és első nyomásra kint volt a bátyám, "alig bírta elkapni" a nővérke. :lol: Biztos nem teljesen így volt, de jó sztori. Na én is így akarok szülni :lol:

bellerreni
Eger

Nóri
Pedikűr :D :D :shock:

Reni
akkor tényleg lehet valami abban amit a támadónő mondott az egyre n agyobb kölkökről :D mondjuk az enyémek eddig nem voltak nagyok, Gergőm 2,7, Gellért 3,2-vel született. Mindkettő elég könnyen. Gellinél én is így voltam, mint anyukád, hogy a dokker burkot repesztett 4 ujjnyinál és ment volna a dolgára, hogy majd szóljunk a tolófájásoknál. de ahogy fordult ki az ajtón már havtam is vissza, hogy jön a gyerek :lol: :lol: 2 tolófájásból kilőtte magát.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Nóri, ha n em lennél, ki kellene téged találni :D :D :D :D

Tudom, hogy sokan nem hiszitek, de a terhesvitaminok is hozzájárulnak a nagy babákhoz ( most is mondták a kórházban).

Egyébként nem is olyan nagy egy 4kg-os 58cm-es baba. A szobatársam kisfia ekkora.....egy édi-bédi csöpp. :D

Apa ma átvette a felicitas csomagot :wink: és megnézte a mini manót. Megigértehogy elvisz vmelyik nap körbenézni :D

Kép
csipike09

Kész vagyok a keresztlányaim ajándékával! :D
Átlátszó tetejű fadobozra festettem és telepakoltam mindenféle hajbavalóval, egy csomó matricával és két angyalka-babával. Remélem tetszeni fog nekik.:roll:
Kép
zuzmooo

Bocs Edit, nem akartalak leszólni. :oops: Lassan már sok lesz belőlem. Itten osztom az észt mindenkinek, közben meg a seggemen a tojáshéj. Bocsánat még egyszer azoktól akiket megbántottam. :oops: Én vagyok tipikusan az, aki jószándékkal kövezi az utat nyílegyenesen a pokolba (sajátomba).

De hogy lásd a jószándékot, belefutottam egy két hasznosnak tűnő cikkbe:
http://www.babazo.hu/9honap/20081108-te ... o-lab.html

http://www.babazo.hu/9honap/20081023-te ... reges.html

http://www.babazo.hu/9honap/20081001-va ... fajas.html

zarja

csipike: Nórinál az a baj az infúzióval, hogy eszük ágában sem volt neki bekötni. Biztos nem bánta volna, ha ez kellett volna, de nem akarták. Csak rossz volt neki nézni, hogy a másik csajszi szenved emiatt.

edit: Ne sértődj meg, de tényleg nálad is előjöhetett volna az ami mondjuk nálam, vagy sokunknál. És ebben az esetben biztosan te sem dolgoztál volna tovább. Szóval csak azt akarta Zarja mondani, hogy egy munka sem ér annyit, hogy bajotok legyen. Ha ez megnyugtat én is karácsonyig dolgozni akartam és aztán szeptember 21-én egyik napról a másikra le kellett tennem a lantot. Azt hittem rosszabbul fognak menni a dolgok, de nem is nagyon hívogattak. Azért amikor ma bevittem a papíromat megkaptam egy másik kolléganőmtől, hogy akkor voltak utoljára rendben a dolgok, mikor még én csináltam. Bele sem merek gondolni, mi vár majd rám, amikor visszamegyek. Sajnos ez van, el kell őket engedni.

stephie: Én csak riasztásra állítottam, mert szerintem én sem tudnék aludni a pittyegéstől és ha a másik szobában lennél, akkor azt úgysem hallani. Szandi nagyon édes pofa.

zuzmoo: Én napi 3000 mg magnéziumot szedek, hogy ne legyen keményedés, de ennek ellenére van néha. Szerencsére nem tartanak ezek sokáig és a doki azt mondta ez most már belefér. Remélem hogy igaza van, bár tényleg nem nyílt a méhszájam tovább.

boruska: A magnexben mennyi a magnézium? Egyébként én is magnerotot szedek.
vicky79
Budapest III. kerület

A magnex 300 mg-os. A kék dobozos a sima, a rózsaszín dobozos pedig a B6 vitaminos.

Megtartották a szülésfelkészítőt a Jánosban - tekintve, hogy olyan helyen van, hogy közel-távol nincs gyógyító osztály. Egy előadóteremben tartják még a szülészeten túl is - majdnem a hegytetőn. :) És ma pont a császárról volt szó! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Stephie, nekem megnyugtató volt a pittyegést hallani, sőt, egyszer abból vettem észre, hogy sikítani fog, hogy kihagyott...

Nóri, nem ér ijesztgetni a népet!

Nem tudom már, ki kérdezte a súlyt: 49-ről 55,5. Ja, most is tortát zabálok... :oops:

Hú, kezdek félni az éjszakáktól! Nem tudok hogy feküdni, az oldalamon mindig elfekszem a vállam, tiszta összetörten ébredek, ha véletlenül 3 órát alszom egy huzamban (nálam ez a max. Bori születése óta). Emő is újra helyezkedik szegénykém minden moccanásomnál. És az álmok!!!!!!!!!! Érdekes, a volt szerelmeim jönnek szépen sorban elő, de a végére mindig csak jelenlegi családommá alakul a dolog. Legalább megnyugtatóan záródnak ezek a hülye álmok. És a hidegfront miatt fájnak a lábaim, még az elalvással is szenvedek. :cry: :cry: :cry:

Csipike, nálam nem növeszti nagyra a babát a vitamin. :lol:

Várható születési súly: állítólag anya és apa születési átlaga kb. Én 2310g voltam, férjem 3 kilós, és reálisnak tűnik a 2700g Emőnél (Borit is ennyire saccolták volna a végére).

Ja, az oltásról mi egy kis lapot kaptunk.
ktc

Sziasztok!
Mi is előkerültünk. Két napig itt voltak az asztalosok csinálták a lépcsőnket, mi meg elmenekültünk lánykámmal. Nem akartuk szívni a büdi ragasztót.

Visszaolvasgattam, reagálok amire emlékszem.

Köszi lányok a tippeket a mézeshez. Megcsináltam kiváncsian várom h mi lesz. Hány napot kell várni szerintetek?

Nóri!vigyázz magadra. Holnaptól csak pihizzél semmi konyhatündérkedés, takaritás stb.

Anita! Még nem néztem a zenéket, holnap (vagyis már ma) talán jut rá időm. De biztosan lesz angy sikere, mert egész nap gyerekzenéket hallgatunk, Regi annyira szereti.

A légzésfigyelőt mi is csak riasztási módban használtuk.

Erusverus. Én anno 2 éve kínaiban vettem szoptatós melltartót, kb 1500-2000 ft volt. Szerintem még most is lehet ott kapni.

Csuppancs. Szerintem császár után apa meglátógathat az Őrzőbe, ha van látógatási idő. Nálunk az volt a helyzet, h este mikor én oda kerültem nem lehetett már látógatni, igy csak 5 percre jöhetett be.
Másnap reggel én már kisétáltam hozzá az előtérbe.

Boruska. Én sem javasolnám neked a programozott csaszit, persze ezt neked kell eldöntened.
Én sajnos azzal szültem a kislányomat. Egész terhességem alatt nem akartam mást, csak azt h ne legyen császár. Valószínűleg ezért vonzottam be magamnak.
Szülést követően hetekig ettem magam, h miért kellett igy történnie és miért nem lehetett természetes uton. Rossz anyának tartottam magam, és nagyon bántott a dolog.
(10 órás vajudás után a tolofájásoknál a finishben derült ki h császár - akkor egy világ omlott bennem össze, persze a babám érdekeit néztem és ezzel vigasztaltam magam)
A programozott csaszi egy kicsit más, mert ott fel tudsz rá készülni, már ha lehet.
Most már nem ragozom tovább.
Tény belátásod szerint.

Kriszti

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Nóri, nagyon vigyázz magadra! Tudod, februári a topik :lol:

Születési súly: én 2, 99 voltam, a párom 4 kg. Remélem lánykánk rám fog ütni. Ebben legalább is :D

Boruska: a programozott császár állítólag azért nem túl jó a babának, mert akkor az ember 10 órakor besétál, majd kis túlzással 10 óra 10-kor kézben tartja a babáját. Magyarán semmiféle életteni folyamat nem előzi meg, ami viszont a baba immunrendszere szempontjából nagyon fontos lenne. (Hogy az esetleges spirituális vonatkozásairól ne is beszéljünk, de ez persze mindenkinek a belügye, hogy mennyire hisz a születés misztériumában) Ha valakinek úgy lesz császár, hogy természetes úton nem tudja megszülni, akkor attól még a vajúdás, stb. részét nem hagyják ki és az alatt a pár óra alatt a baba kap azokból a létfontosságú anyai hormonokból, amik a javát szolgálják.

Amúgy én úgy tudom, hogy a hagyományos masszázs kifejezetten tiltott terhesség alatt, mert koraszüléshez vezethet, de pld. a 38. héttől kezdve nyugodtan alkalmazható praktika, ha az ember nem akarja kivárni a 40.-et. Tehát szerezz egy jó massszőrt. :wink:

Én itt kukorékolok az éjszaka közepén, egyáltalán nem vagyok álmos, Apa már rég alszik. Még mindig eszembe jut néhány elintézetlen szakmai dolog, de már teherként élem meg. Felkeltem listát írni, aztán számlákat állítottam ki, majd elkezdtem tanulmányozni az ősssejt-levétellel foglalkozó cégek honlapját. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy egy rahedli vérvizsgálatot kell elvégeztetni, ráadásul kétszer. (szifilisz, HIV, hepatitis B, C, CMV IgM, IgG - azt se tudom, mik ezek) Egy részüket a TB nem támogatja, már önmagában ezeknek húzós az ára. Ja, és az egyik vérvizsgálat a szüléskori vérből van. Mi van vajon, ha anyuka sok vért veszít? Akkor tuti nem fognak lekapni tőle, még 5 kémcsőnyit, hogy jól megvizsgálják. Akkor ugrott az egész? :shock: Majd holnap felhívom és jól kifaggatom őket. Most egyébként mindegyik cég ad 10% engedményt dec-ben, úgyhogy aki még hezitál, annak ez esetleg nyom valamit a latba.

Holnap megyek új védőnénihez, telefonban kedves volt. Remélem nem fog lecseszni, mert az elődjét nem látogattam túl sűrűn.. A kilóimért meg úgyis tuti kapok :lol:

Kép
juci-77

Jó reggelt!

Esik a hóóóóóóóóóó!!!!!!!!! :D :D :D :D :D
Egy csomó mindent akartam intézni ma. Meg akartuk venni a fenyőt, fotelágyat nézni, bababoltba menni (matrac, pelenkázó stb.) De lehet hogy így inkább bentről nézem a hóesést. (és begyúrok mégegy mézest :D )

Szörnyülködve olvasom, hogy harminc-X hetesen már mennyire szenvedtek az alvással. Nem akarooooom! Soha nem voltam jó alvó, mióta nem alhatok hason, még rosszabb, de ha még azok is előjönnek, amiket írtok... Kép
zuzmooo

Zuzmoo, nagyon szpé lett a dobozka. A lányok biztos örülni fognak neki.

Vicky, tudom, h nem kötötték be Nórinak. Én ezt csak abban az összefüggésben mondtam, h a helyében nem könyörögném magam haza amig nem ok minden (bármilyen szar is a kórházban). Egyébként a magnézium infuz-tól nem szenved az ember, nem is érezni...csak azt h már nem görcsölsz.

Jucy, ki kell, h ábrándítsalak. A császár után (ha gerincbe kapod a cuccost) csak 12 óra után láthatod a babát. 2h "merev" fekvés, majd már mozgathatód a fejedet és amikor már érzed a lábad felülhetsz, majd rövid séta...ha ,már teljesen ok vagy és ki tudsz menni a csecsemős oszt-ra, akkor hozhatód a babyt. Bár ha épp kedves csecsemős van ügyiben, kihozza megmutizni amikor már 1x felkeltél.
Ja, és emlékeim szerint és a mostani látvány alapján is k..vra fáj.

Ma úgy látom sz@r napom lesz...apa bal lábba l kelt fel :roll: Nem értem a férfiakat...rögtön ki borulnak ha 1 kicsit több a tenni valójuk. De teljesen természetes, h én eddig mindent ugyanú csináltam pocakkal is mint előtte... Most meg ugye feküdnöm kellene....

Kép
csipike09

jó reggelt, látom juci nem bírtál magaddal az éjjel :)

köszi lányok a reagálást a légzésfigyu beállításra, már csak az a kéréds, hogy az érzékenység nálatok 3 vagy 4-esre van beállítva?

hozzánk is eljutott az első hó épp ezért gyorsan kicseréltem a számítógép hátterét ilyenre. Nagyon jól mutat, persze a kedvetekért átméreteztem, hogy fel tudjam ide tölteni.
Kép

boruska: egyetértek zuzmoooval/bchrisszel/csipikével a csaszival kapcsolatban. Tényleg fontos a babának, hogy a tüdőben található magzatvíz kipréselődjön és nincs is annál csodálatosabb amikor a tolófájások után érzed azt ahogy kicsusszan és meghallod az első felsírást. Nálunk a csaszisok 10 órát voltak az örzőbe, addig nem is szoptathattak, közben a csecsemősnővérek már megetették üvegből a babát, anyuka meg csodálkozhatott utána, hogy miért nem akar/tud szopni a kicsi...
stephie

Zuzmoo: biztos velem van baj, de én minden reggel megállapítom, hogy iszonyú jót aludtam. Mélyen és pihentetőn. Már előre félek, hogy ha megszületik Bulcsú, akkor is így fogok aludni? Mert akkor ám lőttek az éjszakai peluscserének és szoptatásnak!

Császár kontra hüvelyi: így is úgy is meg kell szenvedni, ha hüvelyi akkor legalább a baba születése előtt, de ha császár utána a seb még sokáig fájhat. Inkább előre a fájdalom és utána a jutalom, mint fordítva.

Mellesleg én mindig azzal vigasztalom magam, mikor nagyon bepánikolok, hogy az utcán annyi rengeteg ember van, és őket is anya szülte. Tehát azért mégse lehet annyira nagy ördöngösség és fájdalom, ha ennyi nő túlélte a szülést.

zarja

Na, én is átrágtam magam a hozzászólások kásahegyén :D .

Szülési jelekről: mikor kórházban voltam, jött egy anyuka, 3. gyermekét várta. Bejöttek 10 perces fájásokkal. Amik szépen el is múltak. Hazaküldték. Jó egy hét múlva, a kiírt időre szült meg. Nálam is a 3. gyerek 3x rugaszkodott neki, mire végleg elszánta magát. Gyerekméretek: 1. 38 hétre 3300g, 2. 4170g 3. 4150g. Remélem Levi baba nem akarja felülmúlni a testvéreit. Az viszont nálam bejött, hogy többedik gyereknél előbb és nagyobb a pocak. A baba súlya nem feltétlen, beszéltem 6 gyerekes anyukával... És a terhesvitaminok hatásáról is vitatkoznak. Én egyre "gyengébbet" és kevesebbet eszegettem terhességeim során, az eredmény fentebb látható :D .
Csuppancs Mi az hogy 35 évesen vénasszony :evil: ?!. Azt a 7 meg a 8-át. Akkor én mit mondjak nyakig a 40. évemben? (Aug.-ban töltöm.)

Zuzmoo Gyönyörű lett a dobozkád. Az én lánykám is odáig van az ilyesmiért, biztos nagyon fog nekik tetszeni. A hajbavalók, meg angyalkák megint csak telitalálat :lol: .

Hát ma éjjel épp fél 2-től 3-ig nézegettem körbe-körbe. Kérésemre Levi is rendezett bemutatót, egész nap úgyis alig jelentkezett. Nekem az oldalfekvéstől a csípő-forgóm szokott fájni, illetve a kezemen zsibbad el 3 ujjam. Gondolom elnyomódnak az erek...

Tegnap voltam dokinál is. A méhszáj szép zárt, hallgattunk szívverést és kértem vasat. Gondolom napi 1x nem fog gondot okozni, majd eszek mellé C-vitamint. És dokibá poénkodott, hogy majd március 8.-a körül befekszem túlhordással. Azt a cipőpaszta...

Nóri! Gondolom fürdesz egy jót, eszel, alszol, amint hazaérsz. Pihenj sokat! S ha már net közelbe érsz: mennyi C-vit kell a vas mellé?
pammut

Jó reggelt!

Hozzánk is ideért a hó! Köszi Edit a hófelhőket :lol:

Hát az éjjel megviccelt engem is a hidegfront vagy nem is tudom micsoda. Éjfél után 10 perccel arra ébredtem, hogy rohadtul fáj a pocakom. Én azt hittem, hogy megint a gyomorszájam, mert ott éreztem, de az egész pocakom olyan volt mint a kő. Felkeltem, kimentem pisilni, de nem lett jobb, vissza feküdtem, nyújtóztam, ittam vizet mindent csináltam, de csak nem lett jobb. Kimentem a konyhába és megittam egy magnézium pezsitabit. Ahogy az leért rögtön elkezdett jobb lenni. Szerintetek mitől lehetett? A magnézium annyi idő alatt nem hat. Vagy mégis :shock: Vagy csak pszichés volt? Visszafeküdtem majd 2 órán keresztül imádkoztam, hogy csak ne kelljen mennem kórházba február előtt majd elnyomott az álom. És miközben görcsöltem a kisfickóm helyezkedett, olyan volt mintha nem fért volna el... Mi lehetett ez?

Tegnap hogy otthon voltam alkottam egy pár dolgot, majd ha készen lesz teszek fel róluk képet, de amig félig van kész addig nem akarok :roll: Nem is tudtam amúgy, hogy én ennyire kreatív vagyok :lol:

Szép napot mindekinek

bellerreni
Eger

Reni! Ennyin ne aggódj! Ha csak egyszer volt, az nem ok a pánikra. Lehet a baba forgolódott és arra keményedtél be. Vagy a hidegfront. Vagy ki tudja... Ha nem ismétlődik rendszeresen, akkor semmi vész. Magnézium, több pihi, no ideg. Persze éjjel sokkal rosszabb.
Én ugyan a 4.-t várom, de most sem tudom pontosan mi minősül pocakfeszülésnek, mi keményedésnek. Na, amikor szép lassan összehúzódik, egy kicsit úgy marad , aztán szépen kienged és ez elkezd ismétlődni, az nem OK. Még. A 36. hét után viszont alig várod majd :D .
pammut

Reni!
Könnyen lehet, hogy a front okoz ilyen tüneteket. Éjjel még itt fetrengtem a kanapén, a tévé előtt, aztán alig bírtam felkelni, mert elég rendesen el kezdett húzódni a pocim. Itt nyafogtam én is, hogy jajj, neeee! Ráadásul Apa éjszakás a héten! De aztán enyhült, így feltápászkodtam, kicsit sétálgattam, pisiltem, fogat mostam, és mire lefeküdtem, el is múlt. De azért ijesztő volt!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jo "regelt"...

itt is esik a hó, és szép fehét minden... :) úgy örülök neki.

Nóri, örülök, hogy minden ok... remélem már így is marad februárig... aztán a karácsonyi sütés-főzéssel vigyázz... nehogy emiatt boruljon a terv...

A szülésfelkészítő egész jó volt... bár a császár remélem nem fog érinteni, de a gyerekágyas időszakról is érdekes infókat mondott a szülésznő. Na majd jövőhéten folyt.köv...

Ha minden jól megy, ma elmegyünk az anyakönyvvezetőhöz, és apjuk a nevére veszi leendő gyermekét... csak jussunk el oda. Sosem ér rá napközben...

Barbi

KépKép
hbarbi80

Hát remélem, hogy nem ismétlődik meg mégegyszer. Nagyon ijesztő volt nekem is. Beparáztam rendesen. :shock:

bellerreni
Eger

Álmomban már a karomban tartottam a kicsi fiamat. Nagyon szép baba volt, csak azt nem értettem, hogy miért van rajta annyi sapka. Ahogy egyet levettem, alatta volt a másik. És anyámmal veszekedtem, mert valamit nem úgy akartam csinálni, ahogy ő gondolta (már nem emlékszem mi volt), szerintem ő adta azt a csomó sapkát a gyerekre :lol: :lol: :lol: Na, ezt fejtsétek meg! :lol:
zuzmooo

zuzmoo... ez aranyos...
:) én az ilyen álmokon nagyon jót szoktam reggelente magamban szórakozni... :D

Barbi

KépKép
hbarbi80

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?