Új privát üzeneted érkezett!

hát ne is hallod Reni, nehogy többet maradj mint amit megbeszéltetek!!!!! vagy elverem a p*csád!!!! ne legyél olyan állat mint én!!!!

Edit

Kép
ézsóné

Na, a bokaméretekről ne is beszéljünk... :)
Sajna még port kellene törölgetnem (Apa délután felporszívóz, meg felmos), ezt pihi előtt megcsinálom gyorsan. Aztán össze is kellene dobnom az ebédet. Délután meg Barbival megyünk szülésfelkészítőre. Vicces, mert ahhoz, hogy 5-6-ig ott legyek, nekem már 3-kor el kell itthonról indulnom... Eb.köv: 1/2 8 - 8 felé érek majd haza. Hát nem tudom, hogy fogom bírni a 6 alkalmat - ebbe csak most gondoltam bele. De kocsival sem akarok nekiindulni. Majd kiderül, mi lesz.

Valahol olvastam praktikákat, hogy mik azok, amikkel befolyásolni lehet (talán) a baba elhelyezkedését. Megkeresem, és tudatom veletek.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Edit! Ha arról van szó nagyon szívesen bejövök még januárban is, de nem 8-tól egész napra és csak kizárólag jó pénzért :twisted: De itt ülni a semmiért 8-tól 5-ig tuti, hogy nem fogok, nem jótékonysági intézmény vagyok főleg nem úgy, hogy pihennem kellene, hogy nehogy baj legyen. Egyébként tegnap is elengedett egy fél órával hamarabb :lol: Így már csak kibírom valahogy :roll:

bellerreni
Eger

Reni, neeeeee, én is a pénz miatt ülök itt, és bazi nehéz már!!!! Neked meg még takarítani is kell, hát neeeee, hallgass rám! már én is megbántam, hogy belementem, a decembert ki kellett volna már hagyni!

Edit

Kép
ézsóné

nóri: Nagyon vigyázz magatokra. Sajnálom, hogy te is félig-meddig a mi sorsunkra jutottál. Sok lesz már a fenyegető koraszülésből! Most viszont megtudja apa, hogy milyen is otthon nélküled és milyen értetek aggódni. Jobbulást. A tüdőérlelőt 24 óra után ismétlik és megfigyelnek utána, szóval addig biztos nem engednek haza. Miért kell 4 tüdőérlelő? Nekem csak kettőt adtak. Mondjuk most azt mondta a doki, hogyha beindulna a szülés, akkor kapnék újra kettőt, biztos ami biztos. Próbálj meg azért pihenni, odabent mást úgysem tehetsz. És hogy is volt azzal a buktával? :)

benettke: Hát ma sincs túl sok kedvem bemenni a munkahelyemre, de akkor megint nem kapok rendesen pénzt. Mindegy, ma megejtjük apával a karácsonyi ajándékának a megvásárlását és a karácsonyi vacsihoz a bevásárlást. Utána pihi.

ézsóné: Sajnálom, hogy a gyerek ennyire meggyötör. Nekem a hidegfrontra kevesebbet mocorog, bár lehet hogy most azért is, mert a helyén van már.

Én ma el vagyok. Tegnap beszélgettem a dokival az oltásról, akkor úgy gondoltam oltatok. Ma meg a háziorvos mégis meggyőzött, hogy inkább maszk és vigyázzak. Hát ezeknek tényleg nincs mellékhatása. Apát viszont lehet hogy rábeszéltük a dokival, mert félek hogy nem engedik majd be velem szülni. Ő lehet hogy oltat.
vicky79
Budapest III. kerület

Edit! Az a baj, hogy a nagy szívem fog a sírba vinni :oops: Ha szépen megkér úgysem tudok neki nemet mondani. De azért az, hogy bent vagyok 2-3 órát csak nem árt meg. :roll: A többit meg otthon pihenem.

bellerreni
Eger

Viki: nekem is a helyén van már, befordult a törpe!

Reni: NEEEEEEEEEEEEEEEEEE :shock: :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Zuzmoo, Erusverus, nekem is szokott adni a dokim egy papirt, ami vinnem kell a háziorvoshoz, ami alapján táppénzre vesz. Ezen is az van, hogy non.pot. állományban tartása javasolt.

Edit, igen a nyákdugó távozása jelezhet, vagy rózsaszines váladék. De a nyákdugó elmehet a vajúdás alatt is, szóval nem biztos, hogy napokkal előtte távozik. Jel lehet a naponta rendszeres, mérhető fájások, amelyek elmúlnak pl. 2 óra múlva, stb. De bármi lehet, vagy akár semmi. Tényleg nincs konkrét jel, ami mutatja, hogy mikor lesz szülés…Meg hogy előtte hetekkel mi jelezheti? Hát nagyon semmi..mert a lábdagadás az valakinél van, valakinél nincs, ez nem jel..A viszketés sem igazán jel, hát jobban feszül a bőr a hízástól, meg a vízvisszatartástól, folyás mennyiségének a növekedése..hát most ez is akármitől lehet, meg kinél van kinél nincs. Hogy sokat mozog a baba? Inkább azt írják a könyvek, hogy a szülés közeledtével már egyre kevesebbet mozog, de ez meg gondolom azért van mert már annyira nagy, hogy szegény össze van úgy csomagolva, hogy meg se tud moccanni :D
A szakkönyvek szerint a babák 95%-a időre születik, vagyis a kiírás körül, úgyhogy most még nem kell keresni a jeleket, majd január végén és februárban keresgetjük!

Kakti, én a múltkor, hogy meg voltam fázva, ittam lefekvés előtt NeoCitránt. Nekem nagyon bejött, reggelre már félig gyógyult voltam...hogy emiatt-e a fenetudja..

NÓRI!!!!!!!!!!!! Azonnal írj, ahogy tudsz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tiszta ideg vagyok!!!
lara

Vicky, és mivel lehet igazolni, hogy az apuka tényleg megkapta az infl.elleni védőoltást és ezért bejöhet a szülésre?
Mert nálunk apa be van oltva, de most ha ezt bemondom, akkor el fogják hinni? Kapott valami papirt az oltóponton, de az asszem a nyugta volt, hogy befizette a 3000 zsét...Lehet, hogy el kellett volna azt tenni? jaj... :oops:
lara

lara: Ezt nem tudom, hogy mivel lehet igazolni. Ráadásul nálunk apa ingyen kapja az oltást, szóval még számlánk sem lesz róla. Mondjuk nálunk a háziorvos oltaná és talán tudnánk kérni tőle valami igazolás félét. De ezen még nem gondolkoztam.
vicky79
Budapest III. kerület

szülés jel: első gyereknél nyákdugó 3 nappal szülés előtt, fájás nekem semmi nem volt, szülés napján magzatvíz szivárgás
nyákdugó: szivacsos, tömött fehér, rózsaszínes valami, észre fogod venni, hogy nem folyás
második gyerek véres váladékozás a szülés reggelén és nekem is mondták előző nap, hogy az orrom meg a szám meg van dagava, én semmit nem láttam. Jah, és előző este 10 percenként keményedtem

én január 15-20 körül már jó leszek magamnál szülés szempontjából, és eldöntöttem, hogy Eszter csütörtök 12.30-kor, Szandi péntek 12.40 kor, tehát követve a sormintát Levente szombat 12.40 kor fog születni :)

ananácskával mi van?
chris: tovább töltöttem a zenéket, ma is tervezek még párat, remélem tetszenek
stephie

Nna:
megtaláltam!
Amúgy abban az újságban van, ami a várandós csomagban benne volt.
Tehát néhány tipp, hogy befolyásoljuk a manónkat a megfelelő irányba való elhelyezkedésre:

- Igyekezzen kemény széken ülni, amelynek egyenes, erős támlája van, kerülje a fotelokat, kanapét. Ha ez nem megoldható, akkor ne dőljön a kanapé támlájának, hanem kissé szétvetett lábakkal a kanapé szélén helyezkedjen el úgy, hogy a pocakja kényelmesen legyen.
- Szerezzen be pilateslabdát, és azon ülve nézze a tévét, és végezzen rajta terheseknek ajánlott gyakorlatokat.
- Ha már autóznia kell, akkor ügyeljen arra, hogy egyenes háttal üljön.
- Sétáljon, sétáljon, sétáljon - naponta legalább egy órát.

Hasznos gyakorlatok:
1. Időről időre guggoljon le és támaszkodjon a kezeire, majd lassan ringassa a csípőjét jobbra-balra. Szerencsés lenne, ha ezt a gyakorlatot akkor végezné, ha megérzi, hogy a gyermek mocorog.
2. Üljön a padlóra, tegye szét a lábát oly módon, hogy a talpait egymás felé fordítsa. Térdeit próbálja meg minél jobban leereszteni a padlóra. Üljön így tíz-húsz percet hetente kétszer.
3. Kétszer-háromszor naponta - étkezés előtt - feküdjön egyenes és kemény felületre, először arra az oldalára, ahol a baba feje van. Feküdjön így egy órán keresztül, öt-tíz percenként a másik oldalára fordulva. Éjszaka is igyekezzen azon az oldalán aludni, ahol a baba feje van.
4. Feküdjön a hátára, és tegyen valamit a csípője alá úgy, hogy a medencéje magasabban legyen a fejénél. Maradjon ebben a testhelyzetben 10-15 percig. A gravitáció miatt a gyermek olyan helyzetben lesz a pocakban, amely nem nyeri el a tetszését, így lehet, hogy rászánja magát, és megfordul. Ezt a gyakorlatot hetente néhány alkalommal elvégezheti, de mindig étkezés előtt.
5. Üljön a térdeire úgy, hogy a lábai a válla szélességében helyezkedjenek el, és a fenekével támaszkodjon a sarkára. A mellkasát igyekezzen hátrafelé szorítani, amennyire csak tudja, a medencéje így ívbe feszül. Feküdjön így, amíg csak tud. Végezzen hasi légzést és beszéljen a gyermekéhez.

Hát ennyi. Mondjuk én az 5 gyakorlatból 3-at esélytelen, hogy megcsináljak a béna térdem miatt, de nem baj! Remélem, nem is lesz rá szükségem. Minden esetre fújok még némi levegőt a fitball-omba, hogy elbírjon esténként. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kattkat: te hallottál róla valamit, hogy az apuka csak akkor mehet be a szülésre a Péterfybe, ha be van oltva? Megyek majd dokihoz, de csak sokára. Nálunk nem vagyunk beoltva egyiken sem, de ha ezen múlik akkor beszúratjuk az apjokat. :wink:

Reni: ne is izgulj azon, hogy ki lesz majd helyetted. Egyébként én is arról vagyok híres, hogy olyan hülye segítőkész vagyok. Már én is javában táppénzen voltam, amikor még bementem és az ottmaradt aktáimat rendbe raktam. Két hete végeztem velük. Mondjuk ezek egynapos munkák voltak. Hála az égnek én szerencsés vagyok táppénz ügyileg, mert a rendőrségnél én megkapom a teljes fizetésemet, még ha betegen is vagyok. :roll: Ennek ellenére így is dolgoztam még 5 hónapos terhesen, pedig itt az a divat, hogy amint megtudod, hogy jön a baba egyből mennek táppénzre, mert ugye teljes fizut kapnak.
Vendég

Köszi Lara, de nem vagyok megfázva, csak köhögök kissé. Bár mióta a mézesteát leküldtem, nem érzem azt a csiklandozást a torkomban.

Szerintem az oltó orvos - ha kéri az ember - ki kell hogy adja az igazolást. Én is erősen gondolkodom rajta, hogy időben kikérjem, de majd este a szülésfelkészítőn rákérdezek, hogy kell-e. Vagy pénteken a dokitól megtudom.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kakti 2009.12.15 11:09-kor.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Beszéltem Nórival. Jól van, már nem keményedik. A kórházi körülmények katasztrofálisak Azt mondta, hogy azért kap 4 tüdőérlelőt, mert kisebb dózisban kapja, de 12 óránként. Szóval lobbizik, hogy holnap reggel hazaengedjék, 8-kor kapja az utolsót. Nem kapott magnézium infúziót, de van mellette egy csaj, aki kap és egész nap ahhoz van kötve, szóval így utólag nem bánja. Azt mondja, hogy szerinte már magának "okozta" a keményedéseket, mert minél keményebb volt, annál jobban simogatta és ez gerjesztette a dolgokat. De most jól volt, mikor beszéltünk, csak nagyon menne már haza.
vicky79
Budapest III. kerület

Köszönjük a híreket Viki. Nórit ismerve kilobbizza magának a holnapi távozást. :D
Vendég

Hát Kismaki: ez erősen valószínű. :D Talpraesett gyerek az a Nóri! :)
Mondjuk szerintem az apjuk miatti idegeskedés sem tett jót Nóriéknak... De most már minden rendben lesz! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Anita, nyákdugó: első babánál eltávozott (vagy milyen ige jó a nyákdugóhoz? :D ), aztán örültem, hogy na akkor holnap indulhatunk...2 hét múlva született... :?
lara

Kakti, ja igen, kérdezd már meg akkor a szülésre felkészítőn lécci, hogy kell –e igazolás, mert akkor nem árt már most beszerezni vagy elhiszik igazolás nélkül is..

Vicky, köszi a híreket Nóriról, ennél jobb nem is lehetett volna, szuper!! Hála istennek, hogy minden rendben!
lara

Déliek!
Milyen arra a hóhelyzet? Mert itt hétágra süt a nap, és egy darab felhő sincs az égen. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

itt esik a hó

Edit

Kép
ézsóné

Mire kell jönnöm?!

Nóri! Most aztán pihenj, amennyit tudsz! Remélem minél hamarabb kiengednek a kórházból. És otthon se ugráljál! Apa meg majd helytáll az otthoni fronton, rajta most a sor.

Kakti! A Jánosba mentek szülésfelkészítőre? Mikor kezdődik? Légyszi írd már meg, mert én is szeretnék menni.

Edit! Mennyi van még a munkából? Még ez a hét, ugye?

Reni! Ne bolondulj meg! Ugye nem a munkahelyedről akarsz menni szülni?! :shock: Sipirc táppénzre! Hidd el, otthon is van munka ezerrel. 8)

Kép
Kép
molmar

Na Nóri! Végre. Kicsit megnyugodtam. Vigyázz magadra.

Ezt nem hiszem el. Én még egytelen egy, de még csak egy fél hópelyhet sem láttam még eddig. Edit! Kűddd mán ide is a hófelhőket. :lol:

bellerreni
Eger

Molmar! Én még nem akarok szülni. Eszemben sincs :lol: :lol: :lol: Jövőre már ha be is jövök csak egy két napot és egy két órát amig Péter meg nem tanul mindent, mert ha nem lesz helyettem senki akkor neki kell megtanítanom a dolgokat. De az is lehet, hogy csak telefonos segítség leszek :lol:

bellerreni
Eger

Reni: kűdőm vazze 8) 8) 8)
molmar: ez a hét+hétfő-kedd

Edit

Kép
ézsóné

Molmar!
Küldtem privit!

És a mai ebédünk receptjét betettem a receptes topikunkba - ha érdekel valakit! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hm, Edit védőnőhöz dokkerhez mikor mész? Nekik kéne elmondanod a tüneteket, és az első hogy úgy le leszel b*szva, mint a döglött ló. Hogy kismama ilyen előrehaladott terhességgel ilyen állapotban NE dolgozzon napi 8 órát (plusz az otthoni munka)

Szerintem:
Dagadás: mert ülsz egész nap, és a baba már nem 30 deka, nyomja az ereket a medencében, és lelassul a keringés. Mit vársz???
Viszketés: most olvastam heti fél kilót is hízhatunk és a baba most gömbölyödik ki. Gondolom most ért el a bőröd a tágulási végszakaszában, most már csak nyögve tud tágulni, ezt érzed.
Babamozgás: Mit vársz? Minimum napi 8 órában passzírozod össze? Hálát? Nem véletlenül fekvést (!) javasolnak. (ismerős is korán szült, mert utolsó napig dolgozott, és megmondta a doki, hogy azért, mert a baba már nem fért el, összenyomorgatta a sok üléssel)
Arcpuffadás: vizesedsz nem? Akkor miért pont az arcod maradna ki? Csak mert az van legfelül? Mondtad, hogy a veséddel volt gond. Ha egy embert nem tudott kiszolgálni, hogy várod el, hogy kettőt is ellásson?
Derékfájás: a tested pihenésért üvölt. Mikor hallod már meg?
Folyás: fertőzésed nincs?

Lányok, minek idegeskedni??? Sajnálatos módon rossz hírt kell közölnöm: egyikőtök sem nélkülözhetetlen a munkahelyén. Ha eddig nem jöttél rá, akkor itt az ideje az arcodba vágni. Lelkizhetsz meg minden, a másik oldalt tekintve (munkáltatói) ezt úgy hívják: balek. Sem plusz pont sem plusz pénz nem jár érte. Az otthonod meg nem dől össze pár nap pihitől. Sőőőőt a kedves férjek is rájönnek legalább, hogy végre oda tehetik magukat a munka frontjára (vegyenek mintát az én Zsoltimról, aki főz rám, vagy Kakti férjéről aki takarít) És még nagyobb gyerekek sincsenek.

Az ideggel egyetlen egy dolgot érhettek el: bérelt ágyhelyet a kórházban. Aki erre vágyik, annak hajrá. A többieknek meg tényleg lazulás, délutáni szieszta, légzésgyakorlatok, belső koncentrálás, dumcsi a babával és egy kis laza meditáció. A magnézium senki problémáját nem fogja megoldani – vagyis hiába tömöd, ha te magad egy merő görcs vagy. A tested a fejed irányítja a gondolatok, hát akkor meg? Te meg irányítsd a gondolataid!

zarja

Zarja! Ez kemény volt! :D De szerintem igaz.

Kakti! Küldtem a választ!

Kép
Kép
molmar

Ok, Molmar! Vettem! :)

Eszter!
Te aztán nem kertelsz, de soxor tényleg csak a kőkemény őszinteség segít! És ezért - ha hatásos - csak hálás lehet az, akinek szól! Bocsi, Edit! Nem bántásból, de igaza van!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Jaj, Nóri, sajnálom - jó lenne, ha kiengednének hamar, otthon is pihenni kéne! Egyetértek Kaktival, bejátszhatott apja viselkedése is :oops:
De tegnap sztem volt vmi fronthatás, mert nekem is eléggé keményedett a hasam este, kicsit hisztiztem is apának, és bevettem egy marék magnéziumot. Egy pár napja naponta többször is így bekeményedek. Csak az a baj, hogy nem tudok mihez viszonyítani, hogy ez most veszélyes, vagy normális, hogy erős, vagy ez semmi, szóval eszembe sem jutott kórházba menni, nem akartam hülyét csinálni magamból, hogy egy kis görcsre rohanok be...

Ma reggel voltam jógázni, és így két hét kihagyás után érzem, hogy a kondim is a padlón van, meg a hasamtól sem férek... :( Bénáztam, mint egy tehén :(

boruska

Juhé, most nézem, ma én is 30-as lettem! :)

boruska

Zarja! Tudom, hogy nem vagyok pótolhatatlan. Ez eszembe sem jutott. Igazándiból amikor megtudtam ugye hogy babát várok akkor mivel a február vége még olyan nagyon messzinek tűnt a év végétől ezért kerek dátumot beszéltünk meg hogy maradok, így lett a december vége. Megmondom őszintén nem igazán tudtam mit vállalok, hogy 30 hetes terhesen is dolgozzak :? De már nem tudok rajta változtatni, a főnök mostanáig számított rám (meg még szerintem fog is :lol: ) nem akartam segget csinálni a számból. Egyébként ha nagyon nem bírtam volna biztos kitaláltunk volna valmi köztes megoldást, de szerencsére jól vagyok és ezt a pár napot már valahogy kihúzom :lol:

bellerreni
Eger

Boruska! Gratu a 30-hoz. Már csak pár nap és én is követlek :lol:

bellerreni
Eger

Zarja: bocs hogy mertem kérdezni! többet nem fordul elő... amire jelen helyzetben a legkevésbé szükségem van az az osztás.

Edit

Kép
ézsóné

Jó, hogy jó híreket kaptunk Nóriról, de én nem könyörögném magam haza a helyében... a magnézium infuzió miatt ok, h ágyhoz van mkötve, de SOKKAL hatásosabb mint bármilyen másik magnézium bigyo (ezt a saját bőrőmőn tapasztalom)

Edit, szerintem mindenkinél másképpen kezdődik a szülés. Ebben senki nem tud tanácsot adni, de AKKOR érezni fogod, h na ez most az... És most m ár HÚZZÁL HAZA PIHENNI!!!!!!

Zarja, IGAZAD VAN

Jánosban látogatási tilalom van. Akkor is lesz felkészítő???

Oltási könyvet adnak annak aki beoltatja magát H1N1 ellen (legalábbis az ANTSZ- nél a férjem kapott pedig neki is ingyen járt)

Kép
csipike09

jupiiiii:) Meghozta a sógorom az angelcare 300-at :) 13.5-ért lealkudta nekem. Épp nézegetem a használati utasítást, lányok, aki már használt ilyet, az a jobb ha a folyamatos pittyegő ami jelzi a baba levegővételét jobb ha be van kapcsolva, vagy csak simán a riasztásra állítottátok?

felrakok egy régi képet Szandiról, szerintem barom i édes rajta. Ezen 8 hónapos volt, és még szopott és semmilyen gyümölcsöt nem volt hajlandó elfogadni. Gondoltuk, akkor kipróbálunk valami mást. Kivettük a husilevesből egy jó kemény csirkecsontot, hogy azt kóstolgassa, meg az ínyét is masszírozza vele. Nézzétek milyen fejet vágott :)
Kép
stephie

Annyiféle és annyi különböző időpontban jelentkező tünetről lehet hallani/olvasni, hogy szerintem ez is mindenkinél más. Nekem azt mondta a szülésznő, hogy akkor kell bemenni kórházba, ha kb. egy órán keresztül vannak kb. 5 perces fájások, amik a menstruációs görcsökre emlékeztetnek. Persze ma délelőtt én is belelapoztam az egyik terhességes könyvembe, de nem lettem sokkal okosabb, mert abban szerintem egy "ideális", kb. csak a szülésznő vagy az orvos által felismerhető szülési folyamatot írtak le; ugye kezdve az első figyelmeztető jelektől.
Nekem egyébként ma is fájdogál kicsit a hasam alja és a derekam, úgy vagyok, mint Boruska, nem tudom eldönteni, hogy ez most mitől van pontosan: székrekedés, babó nyom valamit, jóslófájás (bár az állítólag ilyenkor még fájdalmatlan kell legyen, csak a vége felé fájdalmas)? Passz. Úgy döntöttem, hogy, ha holnap is lesznek még hasonló tüneteim, akkor felhívom a dokimat.
Egy kérdés azokhoz, akik már szültek, és éreztek hasonlót: a keményedéseket úgy értitek, hogy nem folyamatosan volt kemény a pocitok, hanem bizonyos időközönként keményedett be? Mert, ha jól tudom az utóbbi jelzi a méhösszehúzódásokat.
Na, de nem akarom tovább rontani a hangulatot! Lazítson mindenki a lehető legtöbbet!

Oltásról igazolás: a múltkori szülőszoba-látogatásra kértem telefonon a háziorvosomtól, férjem el is hozta nekem a táppénzes papírommal együtt. Simán megy. Legalábbis nekünk ment. Csak a bejutás a kórházba, az nem. Erről már írtam részletesen korábban. Lényeg: férjemet így sem engedték be, meg volt ott egy férfi, akinek szült a felesége, nem volt igazolása, és nem mehetett fel a szülészetre. Reméljük, jól jön majd a szülésnél az igazolás, ezért szerintem érdemes az apukák beoltásáról igazolást kérnetek, mert nem kerül semmibe, de ne ez legyen már az akadálya, hogy bemehet vagy sem. Nem?!

Kép
erusverus

Anita, nagyon édes Szandi, ahogy cupákol! :)

Kép
erusverus

Nekem semmi kedvem szülésfelkészítőre menni. Egy alkalommal voltam eddig, de decemberben már nem lesz, és most is nehezemre esik kimozdulni itthonról... Akkor mi lesz januárban?!
Reni, a helyedben én tuti nem dolgoznék januárban. Bár van olyan ismerősöm, aki szinte a szülés pillanatáig bejárt, ülőmunkát végzett, de nagyon kimerült a végére. Persze Te döntesz!

Kép
erusverus

ja, erusverus, én nem vettem szoptatos melltartot..... de ha hajlnado lennék is használni, kapok kölcsön! Bárhol kaphatsz tulképpen, tesco, cora, bababoltok

Edit

Kép
ézsóné

Anita, nagyon édes Szandi, milyen szép szemei vannak!

Csipi, oltási könyvet??? Ő egy gyűrött nyugtát kapott, aztán jónapot..
lara

Edit: simi, simi: nem kiosztani akarlak, csak tudom, hogy milyen pocsékul érezheted magad. De tényleg nem adsz magadnak pihenőt. A múlt héten azt hittem, hogy végem, pedig nem dolgoztam napi 8 órát csak amennyit kellett: 6-ot vagy 10-et, és szabad választás volt, mégis, azt hittem szétesik a hátam. Tényleg segít a pihenő, de ha jól emlékszem már csak ez az egy hét van, ugye? Akkor jövő héten ne tervezd be a lakás glancolását, hanem tényleg pihiben gondolkodj. Bár kétlem, hogy ilyen felpörgött állapot után képes lennél annyira lelassulni, de biztos vagyok benne, hogy jól esne.

És ne aggódj, az aggódás tényleg csak ront a helyzeten. Ha már így alakult, próbáld meg a legjobbat kihozni belőle: állíts be otthon a pandát csatasorba: aktívkodhat a házimunkában (jó előképzés), masszírozhatja a hátad, melóhelyen meg tényleg tartsd meg a munkaközi szüneteket: óránként 10 perc mozgás. Tornáztasd a lábfejed (ez elvileg fokozza a keringést, gyakorlatban nem tudom) felfeszít, kinyújt, lábfejkörzés, néha a hátad is (ülve akár magasba nyújtózz). Jó tud lenni, ahogy kiropog a hát. És nem lenne rossz ötlet egy kismama torna legalább hetente egyszer. Csodákat művel.

zarja

Reni: ha a szavad adtad, az másképp fest. DE véletlenül se gondolkodj abban, hogy még meghosszabbítod januárban. Ha bemész egy órára (mert annyit beszéltek meg) abból tuti hogy minimum 4 lesz, úgy hogy másnap is be fogsz menni. Én is így jártam az Alapítvánnyal :( hiába mondtam, hogy csak max napi 4 óra. Hát persze, meg a jegesmacik az északi sarkon. Az lett a vége, hogy múlt hét pénteken bejelentettem, hogy mindenki vegye ki a szabiját, és menjen haza (persze csak ha befejezték a leltárt, meg a visszamaradt dolgokat). A leltárt lepasszoltam, és mondtam, hogy 3 hétig hallani se akarok róluk. Volt nyüszögés, de ellent mondani senki sem mert.

zarja

(csak zárójelben: mikor gazd vez voltam megőrjítettek a hősködő beosztottak: félig dögrováson is bejött dolgozni. Úgy kellett hatalmi szóval hazaküldenem, ééés nem állt meg az élet, a munkát felosztottuk, megcsináltuk. Kevesebb volt a kávészünet és az ebédszünet, de időre befejeztünk mindent, és a kollega is előbb és nagyobb örömmel jött vissza dolgozni és nem rontotta a munkamorált a jelenlétével és a panaszkodásával)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zarja 2009.12.15 13:54-kor.

zarja

Megjöttem. Először is minden rendben cx: 2000, úgyhogy minden szépen zárva van. A görcsök miatt emelnem kell a magnézium adagomat: 1 hétig 3x2 Magnex (300mg) utána napi 3x1.
Baba rendben van, sőt a 29 héthez képest 32. hetesnek becsülték a BPD (84mm) és FL alapján :shock: És még bőven nőni fog! Hogy fogom én ezt a kis óriást megszülni??? :shock: :shock: :shock:
Néztünk blood-flow-t is. A köldök és az aorta is rendben van :)
A lényeg, hogy megnyugodtam, legközelebb január közepén akar látni a doki.

Köszönöm az NP megfejtések. Valami hasonlóra gondoltam, csak kiváncsi lettem volna pontosan mit rövidít. :roll:

erusverus: ez a képsor naaaagyon jó! Kép

Apás szülés: én is kérdeztem a dokimat, hogy mi lesz, mert a látogatási tilalom miatt lemaradtunk a szülésfelkészítőről. Azt monda, semmi gond, majd írunk egy papírt Szabinak, hogy be van oltva és biztos bejöhet majd velem.
Egyébként elég vicces ez a tilalom betartatás: a nagy kapu be van zárva, egy kis ajtón lehet bemenni, ahol a biztonságiőr bácsi kérdezi, hogy Hova-hova? Na, most itt azt mondasz amit akarsz. Van akitől kérték a beutalót, de pl a beteg után ugyanúgy besorjázott a fél család is a kórházba...

Reni: próbáld meg félre tenni azt a nagy szívedet. Épp eleget dolgoztál. ha eddig nem hozott helyettesítőt, akkor az az ő baja. :twisted:

Viki: köszi a jó híreket Nóriról! Gondoltam én, hogy szeret buktát sütni, na de nem ennyire... :Lol:

Edit: ne sértődj meg! Zarja nem osztani akart, csak durván-őszintén kimondta miket mi is kerülgettünk és te is tudsz. ;) Gyere és panaszkodj vagy kérdezz, ahogy jól esik! Küldök neked egy naaaaagy ölelést:
Kép
zuzmooo

mi is kaptunk oltási könyvet

erusverus: én abszolút megértem, hogy parázol, hisz még én is aggódok, hogy vajon most, harmadjára fel fogom-e ismerni a szülés jeleit, vajon most hogy fog elkezdődni, lesz-e rá utaló jel és persze félek is picit, hogy akkor induljon be amikor van itthon valaki, nem pedig még arra kelljen esetleg várni, hogy a párom hazaérjen értem, ne adj isten olyan hirtelen jöjjön hogy ne legyen idő a kórházba menni...De csak azt tudom tanácsolni, hogy bízz az ösztöneidben. Egyszerűen tudni, érezni fogod, hogy talán mégis csak szólni kellene az orvosnak, be kellene menni a kórházba stb. És inkább egy vakriasztás minthogy otthon stresszelj, hogy a könyv szerint csak 3 perces vájásoknál kell bemenni. Mint mondtam korábban, nekem fájásaim egyik esetben sem voltak csak már a szülőszobán.
A keményedések pedig olyanok mint írod, időnként keményedik be, de akkor nagyon, mint a kő, eltart akár egy fél-1 percig is. Sokszor segít ha változtatsz a pozitúrádon.
A jóslófájásoknál viszont nem múlik el, hanem erősödik a keményedés, és gyakrabban jön. Asszem ez az alapvető különbség
stephie

Jó, hogy jó híreket kaptunk Nóriról, de én nem könyörögném magam haza a helyében... a magnézium infuzió miatt ok, h ágyhoz van mkötve, de SOKKAL hatásosabb mint bármilyen másik magnézium bigyo (ezt a saját bőrőmőn tapasztalom)

Edit, szerintem mindenkinél másképpen kezdődik a szülés. Ebben senki nem tud tanácsot adni, de AKKOR érezni fogod, h na ez most az... És most m ár HÚZZÁL HAZA PIHENNI!!!!!!

Zarja, IGAZAD VAN

Jánosban látogatási tilalom van. Akkor is lesz felkészítő???

Oltási könyvet adnak annak aki beoltatja magát H1N1 ellen (legalábbis az ANTSZ- nél a férjem kapott pedig neki is ingyen járt)

Kép
csipike09

hát jó sokat termeltetetek...
Nóri kitartás, és nem ám idő előtt megszülni... tessék pihenni amennyit csak lehet.

A jánosban megtartják a szülésfelkészítőket a látogatási tilalom ellenére... legalábbis a múlthéten nekem ezt mondták.

csajok... keményedéseket tessék abbahagyni... lazulás.. szúúszááá és kész...

Barbi

KépKép
hbarbi80

Köszi, Edit, igazából az érdekelne, hogy hol lehet olcsóbban megvenni, mert semmi kedvem kiadni 6000 Ft-ot egyetlen szopis melltartóra... De a Brendonhoz viszonyítva pl. a Cora csak olcsóbb!

Zuzmooo, de jó, hogy minden okés! Végre jó híreket is kapunk! :)

Kép
erusverus

Hát csajok totál el vagyok bizonytalanodva, hogy most én keményedek vagy sem, mert nekem nem olyan, mint amit leírtok. Nekem bekeményedik és feszül, húz (nem tudom jobban megfogalmazni). A feszülés elmúlik ahogy írjátok fél perc után, de a keményedés van úgy hogy 10 percig is eltart. Na ilyenkor mi van? Vagy csak azt hiszem, hogy kemény? :oops: Totál idiótának érzem magam, hogy nem tudom mit érzek. :shock:

bellerreni
Eger

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?