Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Megint itthon vagyunk, már elegem lett a sok csavargásból. Belefáradtam a becsomagol-kicsomagol folyamatba. És ami a legrosszabb, hogy hétvégén jutott eszembe, hogy a héten az egyetemen zht kellene írni.Gáz.

Multiplusz!
Ne aggódj annyira, minden természetes dolog. Úgyis érezni fogod, hogy mikor kell menni a kórházba. Én 1 nappal hamarabb már éreztem, hogy valami készülődik. Ne rontsd el az utolsó idődet a sok aggódással!
A gyereknek: pelus, fürdető, popsitörlő, popsikrém. Érdemes a legolcsóbbat venni mindenből, pelusból napi kb 6 db kell.
Neked: tányér, kés, kanál, pohár, rádió... értéket ne vigyél be, mert sajna ellophatják.
ha meg valamit otthon hagysz, akkor majd beviszik. Én rengeteg cuccot hagytam otthon, pl papucsot nem vittem be.

Kincső végre alszik, mejd írok még a másikba is.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Hello, hello, jó szurkolást, szoptatást Mindenkinek!

Tud valaki olyan tuti fix helyről ahol biztos kapok BEBA Start-ot. A külföldi szállitmányozóm sajna elnézte a dolgot így most BEBA HA 1-et nyomok éjszaka a bébinek, de nem tenném ezt sokáig.
Van valami tutiságotok? Illetve kinek van NUTRILON-os tapasztalata?

Köszi, hogy válaszoltok.

Ytong?
Multi?
Hogy vagytok?
timili

Sziasztok!

Multi, nekem még nem volt ilyen érzésem, mint Neked, de lehet, hogy én is megijednék.
A doki nekem azt mondta, hogy ha nem tudjuk őt elérni, akkor csak azért lehet, mert a műtőben vagy a szülőszobában van. ilyenkor ha S.O.S., akkor a kórházi telefonon keressük. nekem is volt már olyan, hogy nem tudtam elérni, de ahogy látta, hogy kerestem, azonnal visszahívott. egyszer meg sms- t írt.
már én is nagyon aggodalmaskodom, mert nekem meg a párom szerdán jön haza a munkából, külföldről és addig meg kell, hogy várja őt a kislánya. remélem így is lesz!

nekem van egy kórházi listám, amit én írtam, mindenhonnan gyűjtögettem az infókat, úgyhogy ha adsz egy a- mail címet, elküldöm szívesen. szerintem abban minden benne van. mikorra vagy kiírva pontosan? apás szülés lesz? mert akkor rá is gondoljatok! babának nem kell ruhát vinni, csak a hazajövetelre. direkt megkérdeztem és ha nem fizetősbe mész, akkor sajna még csak a szekrény sem zárható, így értéket tényleg nem szabad bevinni, a fizetős szobák zárhatóak. ez tényleg elég rossz, mert ugye fényképező, kamera, mobiltelefon, ilyen- olyan hálapénz és ezeket akár egy perc alatt is ellophatják, szóval nagyon kell figyelni.
úgy tudom, hogy látogatók nem mehetnek a szoptatási idők alatt (ezek idejét a lányok jobban tudják, hiszen ők már tapasztalták). ha fizetősben vagy, oda bemehetnek bármikor.
kezd nagyon izgi lenni a dolog, már csak napok kérdése (vagy akár órák) és eljön a várva várt találkozás:-)
lexie

Sziasztok!

Timili, régen a Sára is ezt ette, nálunk a 7.kerületben minden hozzánk közel lévő gyógyszertárban lehetett kapni.Ha gondolod megkérdezem, hogy van-e nekik.Bár nem tudom, hogy nektek a Keleti környéke mennyire van messze.
A dokitok tudja, hogy mást adsz neki?

Puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Mutiplusz! Az én listám a következő képpen néz ki:
bögre vagy pohár, betét, bugyi (legalább 10 db), fésű, fogkefe, fogkrém, folyékony szappan, Garmastan kenőcs (hátha szükség lesz rá), hálóing, pizsama (4-5 db, lehetőleg elől gombolós), kanál, kés, villa, köntös, melltartóbetét (eldobhatós a célszerű), papucs (2 db, 1 a fürdéshez, 1 egyébként), popsitörlő, puha! WC-papír, szoptatós melltartó (2 legalább), telefon töltővel együtt, törölköző (legalább két nagy és egy kicsi), tusfürdő, apa teljes személyi száma, házassági anyakönyvi kivonat vagy apasági elismerő nyilatkozat, kiskönyv, az összes lelettel, személyi igazolvány, TAJ-kártya.
A babának: pelenka, popsitörlő, popsikrém, fürdető.

Fizetősben bármikor mehetnek a látogatók (az első emeleti fizetősben nem biztos, mert ott az egész folyosóra nem mehetnek be szoptatási időben), a nem fizetősben a szoptatási időkben nem mehet látogató (6-7, 10-11, 13-14, 16-17, 19-20, 22-23), a nem fizetős baba-mama szobába pedig egyáltalán nem mehet be látogató.

Lexie! Nagyon szurkolok neked! Te már nagyon a finisben vagy kiírás szerint.

Üdv:

Zita
pzita

Szia Zita!

Köszönöm, hogy szorítasz, aranyos vagy! Tényleg nagyona finisben vagyok, igazából talán most kezdtem el egy kicsit izgulni, de legfőképp azért, hogy a kislányom várja meg apuciját szerdáig. utána már akár jöhet is. egy héttel ezelőtt még teljesen zárt volt a méhszáj, még csak fel sem volt puhulva, úgyhogy remény van arra, hogy vár, bár csodák történhetnek. akkor volt a becsült súlya 3500 gr körüli. szép nagy babának készül, igaz mi sem vagyunk picik (én 175 cm, párom 196 cm körül).
lexie

Sziasztok!

Ahogy a munkám engedi olvaslak ám benneteket és néha kérdezek is. Na most is ez van. Ma voltam a kórházban és míg vártam a terheléses vizsgálaton a mellettem lévő kismama azt mondta csak az egyágyas szülőszobában lehet bent az apuka, ha az foglalt és a több személyes függönyösbe kerülsz oda nem jöhet be. Igaz ez? Mert én a párom nélkül be se megyek!
kriszti29

Kórházi csomaghoz:
nem mindenkinek jó a Garmastan, aki teheti vigyen magával Neogranormont is, a lányomnál pl. ez jobban működött, mikor kisebesedett a mellbimbója.
És aki teheti, vigyen be magávan Dermaforin hintőport is, és a betétekre szórja rá felhelyezés előtt, nagyon nagyon jót tesz a gátsebnek, sokkal hamarabb gyógyul.

Szülni induló kiamamák! Akármit is mondjon a csecsemős, NEM SZABAD azonnal hosszú ideig szoptatni a kisbabát, először csak pár perc, és mindig fokozatosan növelni a szopási időt, ha nem akarjátok, hogy már elve kisebesedett mellel menjetek haza és legalább két heti fájdalmas szoptatás várjon rátok.
alice_cs

Sziasztok!

Kriszti 29, nyugi, nem igaz!!!!!!
A háromágyasba is mehet apuci.pont mert függönnyel van elválasztva.

Puszi, Léna

nuska

bocs, az még eszembe jutott, hogy a férjem és anyukám a 3 ágyasban várakoztak a pultnál, ahol a babákat teszik rendbe, amig én a császáros műtőben voltam.Így ők láthatták először, és bent lehettek, pedig ott nem is volt senkiük.

Léna

nuska

Ytong! mizujsi volt a dokinál?
én_aki_vagyok

Sziasztok!

Kriszti, Én is csak azt tudom mondani, mint Léna. Az apa bent lehet a 3ágyasban is, így ha "mázlija" van, még két szülést is végighallgathat. Utánam szült fél órával egy csajszi, a férjem bent volt akkor is. Így legalább volt viszonyítási alapja.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Én is hasonlóképpen vagyok, mint Kiszti. Ha a munkám engedi, folyamatosan olvasom a fórumot, hiszen hála Nektek, nagyon sok hasznos információt gyűjtök össze. Jelentkezni meg csak akkor szoktam, ha az aktuális témához kérdésem van. Mint pl. most a csomaggal kapcsolatban: Mikor érdemes összekészíteni? Hányadik héten? Hol lehet melltartóbetétet vásárolni?

És még mindig aktuális kérésem, hogy ha valaki újabb infoval tud szolgálni Szabóné Judit szülésznőről, azt nagyon megköszönöm. Zita Neked nagyon köszönöm a múltkori tájékoztatást, teljesen abból "élek". Egyébként úgy tűnik, hogy hamarosan majd személyesen is találkozom végre a hölggyel, mert a doktornőm megígérte, hogy a héten egyeztetünk egy időpontot, amikor bemutat a szülésznőnek a kórházban. Már nagyon várom.

Előre is köszönöm a válaszokat. Mindenkinek jó egészséget és gyönyörű napot!

Üdv,
kristiv

Sziasztok!
Kristiv, a kórházi csomagot szerintem a 36. héten már abszolút elő kell készíteni, nehogy ha előbb bújik ki a manó, akkor kelljen kapkodni.
említett szülésznőt sajnos nem ismerem.
melltartó betétet (eldobhatót is és moshatót is) illatszer boltokban (pl. DM), nagyobb bevásárló központokban (pl. Cora) és a kismama áruházakban, bababoltokban lehet kapni. a kórházba eldobhatót vigyél!
Szia!
lexie

Kristiv!

Csomagot a kiírás előtt egy hónappal illik összekészíteni.

Melltartóbetét. Eldobhatót patikában és illatszerboltokban lehet kapni. Utoljára Kőszegen vettem patikában Fixies márkájút (30 db), 575 Ft volt. Moshatót inkább bababoltokban (Megatoys, Brendon ...) lehet kapni. Én Avent-et két éve vettem, akkor volt 1975 Ft a hat db.

Lexie!

Továbbra is megy a szurkolás, hogy kitartson a manód, apa hazaérkezéséig.

Üdv:

Zita
pzita

Lexie, Zita,

Köszönöm az infókat. Akkor a csomag összekészítésére még van időm, hál'isten.

Lexie, én is nagyon drukkolok,hogy a kislányod megvárja a papáját.

Üdv,Kriszta
kristiv

Kriszta, a DMben 399ft 30db melltartóbetét (szerintem itt a legolcsóbb). A mosható Avent kb 2000ft most is, az is kapható a DMben.

Ed és a kis fogas Kincső

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!
Kristiv!
Én is a DM-es (BabyLove márkájú) melltartóbetétre esküszöm. Többfélét is kipróbáltam (Mimi, Fixies), de ez vált be a legjobban. Finom puha a felszíne és nagyon jól tudja tárolni a tejcsit, szóval lassan ázik át. Nekem ez nagyon fontos volt, mert bár Bori már 10,5 hónapos, még mindig előfordul, hogy nagyon tele vagyok tejjel reggelre és utálok tócsában ébredni.
Vettem moshatót is, de nagyon nem tetszett, egynél többször nem is vetettem be. Annak műanyag a háta, gondolom, hogy ne ázzon át, viszont emiatt túl merev és nem tudja tökéletesen felvenni a mell formáját. Ja, és szúrt a széle körben, mert a műanyag nem volt rendesen eldolgozva. Bár lehet, hogy egyszerűen rosszat vettem.
De őszintén szólva kinek van ideje egy kis csecsemő mellett melltartóbetéteket mosni? Ha belegondolok, hogy eleinte milyen mennyiségben fogyasztottam a betéteket! Sztem napi 4-5 pár fogyott. És én akkor nem értem rá minden nap mosni. Az pedig nem jó, ha a nedves betét van a melleden, mert táptalaja a baciknak.

Más:
Én először a háromágyas fizetősbe kerültem, mert csak ott volt hely. Ott viszont egyedül voltam. Igy aztán megengedték, hogy a férjem bent aludjon velem az egyik ágyban. Bár eredetileg nem úgy készültünk, de elég ócskán voltam szülés után. Szóval nem csak az egyágyasban lehet bent (ha a körülmények adottak).

Mackoo
mackooo

Kedves Ed,

Köszönöm szépen a részleteket.

Kincső egyébként gyönyörű. Én korábban nem nagyon kapcsolodtam be a már megszokott társaság levelezésébe, de minden képet megnéztem és csak irigyelni tudlak. Plusz, nagyon tetszik, hogy bátran mentek mindefelé (sziget, sátrazás, stb.), nagyon remélem, hogy én is képes leszek ilyen vagány anyuka lenni.

Üdv,

Kriszta
kristiv

Kriszta, hát mit is írhatnék. Köszi.
Eleinte biztos félteni fogod mindentől a bébit, én kb 2 hónapig voltam vele így. Most már nem úgy tekintek rá, mit egy csecsemőre, hanem mint egy kis emberre, aki velünk él. Én úgy gondolom, ahol én jól érzem magam (sziget, sátrazás), ott neki sem lehet rossz. Mi azért járunk sátrazni, mert így olcsóbban meg lehet úszni egy-egy éjszakát. Bár 1 hetes sátrazást még nem vállaltam be. De megmondom őszintén, most már elég volt a csavargásból, jó egy kicsit itthon lenni. Fárasztó a folyamatos jövés-menés.
Jó pocakosodást! Én ma nosztalgiából felvettem a kismamagatyót (pakolgatom a ruhákat és előkerült). Hm, mintha jönne a tesóKép

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!
Sajnos nem tudtam előbb visszajönni, mert olyan erős görcseink voltak, hogy az ágyból csak wc-re tudtam mászkálni. Sikerült beszélni Szabolccsal azt mondta, próbáljam minél tovább bent tartani a babát és szedjek több magnéziumot. Hétfőn megyek rendelésre, remélem addig minden rendben lesz.

Lexie! Na hogy vagytok? Mikor mentek vizsgálatra? Drukkolok, hogy egyben legyetek még szerdán. Egyébként hányadikára vagytok kiírva? Én is mindenképpen apásan szeretnék szülni, szükségem van arra a biztonságra, amit ő sugall felém a puszta jelenlétével. A listának nagyon örülnék: izirajderocsem@freemail.hu – ra várom izgalommal.

Pzita! Mi az a Garmastan kenőcs? Olyan, mint a bepanten, meg a neogranormon?

Ed26! Miért érdemes mindenből a legolcsóbbat venni a babának? Mondjuk én mindenből gyógyszertárit szeretnék, hogy véletlenül se kenegessem színezékekkel, meg illatosítókkal. A babákat mi fürdetjük vagy azt minden esetben a csecsemősök?

Az egyszemélyes szülőszoba egyébként fizetős? Azt is foglalni kell, mint a kórtermi fizetős szobát? Van különbség felszereltségben a háromágyastól?

Alice_cs! A Dermaforin hintőpor vény nélküli? Illetve nem zavaró a por a sebben? Én valahogy úgy érzem valami folyékonnyal szívesebben ápolnám, már ha létezik. Ha nem akkor feltétlenül kipróbálom ezt.

Én is a Baby Love eldobható betétjét használom nagyon bevált, a Fixies nekem nem volt elég jól szívó. Már a 20. héttől szivárog nekünk a tejcsi, van hogy naponta jön 1-2 csepp, van hogy pár napig egyáltalán nem.

Mindenkinek köszönöm a sok-sok információt, hihetetlenül nyugtatóan hatnak. Egyre biztosabban érzem, hogy minden rendben lesz. Fura, hogy a 32. Hétig végig nyugodt voltam, lazítottam, átadtam magam a kismamaság örömeinek és most a végén kezdenek el nyomasztani mindenféle kérdések. Sajnos a védőnőm nem alkalmas ezek megvitatására, mert mindentől tiltana és túl dramatizál mindent. Úgyhogy Ti vagytok a mi kis „pót-védőnőink”!! Kép
multiplusz

Ed! Ti hány hetes koráig nem mászkáltatok vele, nagymamákhoz, ide-oda?
multiplusz

Multiplusz,
Én nem baba-mama szobában voltam, így a gyerkőcöt a csecsemősök ápolták. Be kellett adni egy csomagot, ami a fent felsorolt cuccokat tartalmazza. A férjem csak 4e ftot hagyott ott a cuccokért, és semmit nem kaptunk vissza. És abban sem vagyok biztos, hogy azt használták el, amit mi vittünk be. Itthon én is mindenből gyógyszertárit használok, mert olcsóbb és jobb is.
A másik kérdésedre a válasz:
eleinte a család jött látogatóba, de Kincső 18 naposan már márc 15i megemlékezésen vett részt. kb 3 hetes kora óta vásárolok vele, bkv-n kb 4 hetesen "ült először", mert a gyedet kellett intéznem. Talán ha visszaolvasnánk, akkor biztosabbat tudnánk.

A tejcsiszivárgás jó jel, nekem is volt, és azóta is van bőven.
Mennyi van még hátra? Most nem tudok visszaolvasni, mert közben tanulok is.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Multiplusz, az egyszemélyes szszoba csak szerencse kérdése.Egyáltalán nem tér el a felszereltsége a másiktól.Szóval se foglalni nem lehet, se fizetni nem kell érte.

Puszi, Léna

nuska

Ed! 2 nap mulva töltöm be a 34.-t. Viszont nagy valószinüséggel nem maradunk egybe a 40.-ig, mert nagyon nagy a baba, lassan eléri a 4 kg-t és én is jóval 100-on felül vagyok. Valószinüleg ha végighordanám nem tudnám megszülni illetve veszélyes lenne az egészségünkre. Ezt nagyon zokon vettem, mert szerettem volna végighordani, de a tegnapi és a mai nap után már kezdem érteni mitől félt mindenki. Kép Egyszóval nagyon bizonytalan, hogy mennyi van hátra.
Milyen suli az, ahol augusztusban van zh? Szado-mazo képző? Kép
multiplusz

Sziasztok,

Köszi az infót, megnyugodtam, hogy nem leszek egyedül.
Megint lesz egy kérdésem szülésznő ügyben, de otthonhagytam a cetlit amin a neve van, na majd holnap!
Pusz
kriszti29

Multiplusz!
Hát nem semmi. azért még jó lenne néhány hétig egyben. Hú, Kincső 1 hónaposan volt 4kg. Jó nagy babád lesz! Kitartás! Drukkolunk neked!
Szado-mazo képző: ELTE informatika tanári szak. Utálok programozni, de folyamatosan azt kellene. Kár volt elkezdeni, mert nagy kedvem nincs hozzá gyerek mellett. De ingyen van. Még jó pár évig gyeden leszek, szóval van időm, ha az elte is engedi.
Oltás miatt nyügi van, megyek babázni.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Hello ujra!

Lexie, Mlti: Rá-rá-hajrá!

Ytong!!!Háló!!! Mi a helyzet????

Gyerekek! Ki szül? És mikor?

Kösz léNUSKA, tegnap felirattam és ki is váltotta (anyukám) a BEBA Startot, kapott ott ahol épp járt. AMi kicsit meglep mert a KH ban az osztályos egyébként nagyon kedves ELvira csecsemös azt mondta hiánycikk mert oly király a szer h nem győzik utána gyártani ( mellesleg import).
Meg további Mildibét is irt fel, mondván nagy, erős az a gyerek adja csak neki a tápszert.
Igaz, csak éjszakára adok neki, úgy 10 fele és csak cici után. (megint csak zárójelben: egyszerüen NEM HISZEM - szerintem rossz a mérleg- de mintha már 140-150-et szopizna 2 ciciből) szóval utána a férjem -ha itthon van, tegnap óta nincs- jól "megtömi" tehát belenyom még egy 40-50 gr- tápot és édesen alszunk fél-háromnegyed négyig. ÉS A GYEREK fejlődik. Hát biztos nem ettől a "giga" mennyiségü táptól nyom már pelusban bodyban 5800-6000-t. ?!

Mit tudtok arról h mit látnak ilyenkor? Áll. fek-feh-ben és fordítva. Igaz ez? Ez "ami" nálam lakik :-))) szerintem ellát már min. 1 méterre. Legalábbis olyan pofát vág...
Tegnap volt 3 hetes. Mivel már nem nagyon birtam, már a múlthéten útra keltünk. Sőt, azelött is, jó h az csak egy KH látogatás volt a "gyökerekhez"...Doktornéni késöbb kicsit mérges volt mikor hallotta h hazafele egy gyors önkisz. vacsiért beugrottunk egy "plázába", de azóta oda nem viszem. Csak nagyi-telekre pár órára. Mi voltunk már egy kerti grillpartin is, de azzal nem vagánykodok mert -igy utólag - nagyon felzaklatta 2 hetesen, de ugye azt hittük "az újszülött napja nagyobb részét alvással majd evéssel tölti" és akkor igy ki lehet 4 órát máshol is birni. (ELvégre úgyis fek.-feh.ben és forditva lát) Na, neeeeeeeeem.....
Ed, kiváló példával jársz elöttünk, és látod próbálunk - mind ahányan vagyunk- felnőni hozzád ill. a nyomdokaidat követni-több kevesebb szerencsével.
Az igaz, h magas tejhozammal könnyü úton lenni. Vagyis lehet h mégsem, Mo.on még nem túl elfogadott " ott szoptatni ahol rájön az éhség".
Én a multkor merészen megpróbáltam a Madrinából hazafele jövet-O.K:csak kocsiban...de azért talán ez is ér fél pontot. Hm?

Feltehetek egy fotót? Milyet? Ujsz? Vagy mostanit?
timili

Timili, mindkettőt!
Te, te, mit is mondjak neked. Én két hetes babával max a lakótelepre merészkedtem. Az első hosszabb utunk a Hősök terére vezetett márc 15i megemlékezésre. De kizárólag 2 szopi között. Bár akkor még hideg volt, nem lehetett kint szopiztatni és nem is akartam. Én bárhol szopiztatok, ahol nincsenek sokan, de plázában még nem. Nem is nagyon járunk oda. De vonaton már szopizott.Kép

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Szép estét mindenkinek!

Köszönöm a szurkolást, aranyosak vagytok! Egyelőre a kislányom nagyon jól viselkedik és szépen várja apucit. Holnap délutánig ki kell még bírnia, de ügyes lesz és bent fog maradni.

Ma voltam a kórházban CTG- n, üres az egész épület, mondta a szülésznő, hogy senki nem szül. Így ha valaki mégis betévedne, ott vannak az üres fizetős szobák.
A CTG mutatott kisebb méhösszehúzódást, amit én nem igazán érzek. Azért egy hete már zajlanak le érdekes dolgok a pocakomban, biztos készül fel a szervezet a szülésre. Olyan érzésem van, mint menzi előtt.
Dokihoz csak akkor kell mennem, ha e hó legvégéig nem születik meg Laurám. Egyébként szept. 1. a kiírt időpont.

Multi, nagyon nagy lesz a babátok. Mindketten ilyen nagy súllyal születtetek?
Az én babómat is 4 kg körülire saccolják, ami reális is lehet, mert párommal mindketten 3,75- tel születtünk.
Küldöm Neked mail- ben a listát!

Jó éjt!
lexie

Jaj, most lett vége a fél tizes etetésnek!
Meddig megy ez ilyen lassan????

Van olyan online-ban akinek ismerös az esti 7-8-9 órai "rapli"?
Mi ellene a "szer"? Sárkányfű?! :-))

Már csak holnap olvasom el, de azért nagyon megköszönném. Hátha mostmár lefekhetetek...

Lexie sok sikert. Nekem az UH 2 héttel a terminus elött 4028gr.-ot "saccolt" és 2 nappal terminus után 4580-val jött a "kisnagyember". (Apa is 4,55-volt valaha, fénykorában:-))))

Jó éjt! ALudjatok!!!

Jöjjek még a 3/4 4-es szopikor????

Puszpá
timili

Multiplusz!
Még tartogasd egy kicsit azt a babát ügyesen. Mi meg szurkolunk neked.
A Garmastan kenőcs az kifejezetten a mell kisebesedésének kezelésére, illetve annak megelőzésére van kitalálva. (Persze ehhez szülséges a helyes mellretétel is.) Nagy előnye, hogy nem kell lemosni. A Neogranormon elég erős gyulladáscsökkentő és hámosító hatással bír, de én azt a gyerekeim fenekére is csak végszükség esetén kenem/kentem, a hatóanyaga miatt. A mellemre nem igazán szívesen kenném (ez magánvélemény), egyrészt a hatóanyaga miatt, amit nem hiszem, hogy maradéktalanul le tudnék mosni a mellről, és igen erős illata is van. A Bepanthent ajánlják a mell ápolására és pelenkakiütés ellen is. Ebben panthenol a hatóanyag. Ezt már hamarabb kenném a mellemre nagy szükség esetén, de ez is jó tapadós, úgy hogy nehéz lehet lemosni.
A babákat a csecsemősök fürdetik.
Az egyszemélyes szülőszoba nem fizetős, nem lehet foglalni. Szerencse kérdése. A felszereltsége annyiban különbözik, hogy ott régebbi a szülőágy mint a háromszemélyesben, de ez is állítható és ehhez a szobához tartozik zuhanyzó és WC is külön. Ja és itt van ama elhíresült bordásfal, amit a hűtő átugrásával lehet megközelíteni.
Gátseb ápolására az egyik kismamától egy jó ötletet kaptam. Sportkupakos palackban vitt be a párja kamillateát. Zuhanyozásnál ezzel spriccelte le a gátsebet kezelésképpen. Egyébként a gátsebnek a napi többszöri tisztálkodás is jót tesz, ezenkívül gátkezelésre is meg lehet jelenni a nővéreknél megfelelő időpontokban.

Timili!
Azt hiszem én lemaradtam valamiről, vagy elvesztettem a fonalat. Most miért is eszitek azt a tápszert este, ha mint szavaidból kivettem valószínű nem attól nő? (Nem tartozom semmilyen szoptatós kommandóhoz (Ez a fogalom Alíztól származik, ha esetleg nem lenne világos.), egyszerűen csak kíváncsi vagyok.)
Ama bizonyos 7-8-9 órai rapli szinte minden gyereknél megvan. Egyszerűen elfáradnak estére. Bár mi azt látjuk, hogy eszik, alszik, nézelődik, meg sír időnként a nap folyamán, ez nekik még rengeteg inger, amit fel kel dolgozni, és el is fárasztja őket. Ezért a késő délutáni, esti nyűgösebb időszak. Az idő előrehaladtával ez csökkeni szokott és aztán meg is szűnik. Persze itt nem hetekre gondoltam, hanem néhány hónapra. Addig meg kitartás az elviseléséhez.

Most befejezem, mert Ádám a hétvégén beszerzett gipszével engem akar. Merthogy az önnálló WC-használatnak lőttek a combtőig érő fekvőgipsszel. Igazából nem tudom melyikünk viseli rosszabbul. De azt hiszem ő.

Szép napot mindenkinek!

Zita
pzita

Sziasztok!
Örömmel tudatom, hogy tegnap, 2004. augusztus 24-én megszületett Judit babája, Dorka.
A paraméterek:
Molnár Dorka, 2004. augusztus 24., 09:45, 3500 gramm és 55 cm.

Gratulálunk!!!

Mackoo
mackooo

Gratulálok a kis Dorkának és a mamának!Kép
Nagyon szép méretekkel érkezett a világra!
Sok örömük teljék egymásban!

MUliplussz, a Dermaforint vénynélkül lehet kapni, a nővérek is ezt használják gátkezelésre, nagyon jó hidd el. Észre sem veszed a betéten.

Még egy pár szó a kisebesedett mellbimbóhoz: a lányomnak iszonyúan csúnya és fájdalmas volt, mint már említettem, neki sem a Garmastan sem a másik csodakenőcs nem volt jó, valamelyest segített a Neogranormon, de igazán az az ecsetelő hozta rendbe, amit a gyerekgyógyásznő írt fel neki. Sajnos a nevét nem tudom, mert csak az van ráírva az üvegre, hogy szoptatási ecsetelő, úgy kellett összeállíttatni a patikában, de egész biztosan több orvos is ismeri az összetevőit, mikor megszagoltam, nekem leginkább a Castelláni ugrott be mint egyik összetevő... szóval van ilyen is, akit érdekel.
alice_cs

Juditnak gratulálok! Szép méretekkel bír Dorka. Gyors regenerálódást a szülés után, és jó ismerkedést a babával!

Üdv:

Zita
pzita

Judit!

Gratulálok!!! Szuper méreteket. Azt hiszem mindenki nevében írhatom, hogy várjuk a beszámolót és természetesen a képeket Dorkáról!

Jó egészséget Neked és a babának is!

Mackoo!
Köszönöm szépen a melltartóbetéttel kapcsolatos infokat. Azt hiszem az eldobható verzió számomra is szimpatikusabb lesz, mivel már így is állandóan rengeteg mosnivalóm van, pedig még nincs is benne a gyerekruha:-( A modern termékeknek köszönhetően kíméljük magunkat, ahogy csak lehet, és az így megtakarított időt szenteljük a babáknak!

Ed!

Csatlakozom Timili megjegyzéséhez, miszerint "kiváló példával jársz előttünk ..." Sajnos még nem tudom milyen lesz szülőnek lenni és hogy fogok viselkedni, de mindenképp azt tartom ideálisnak, ha az ember csak ésszerű kereteken belül "őrzi" a gyermekét, és nem fél a világgal és környezetével minél korábban megismertetni. Azaz, nem vagyok híve a "járjunk lábujjhegyen, amíg alszik" című babázásnak. Remélem én is leszek annyira bátor, hogy ahogy csak lehet, viszem magammal a gyermeket mindenfele és nem gúbozunk be a lakásba.

Timili!

Én imádom a "fórum gyermekei"-ről készült fotókat nézegetni, úgyhogy nagyon várom Mark-Oliverről a fotókat.

Lexie!

Még bírod? Párod megjött már külföldről? Nagyon izgulok, hogy együtt mehessetek szülni.

Zita!

Bár nem tudom még, hogy milyen a gátseb és mennyire kellemetlen (bár a leírtakból már felkészültem a legrosszabbra), de a kamillateás spriccelős verzió nekem nagyon jól hangzik és hálás vagyok az ötletért (korábban még soha nem hallottam róla).

Üdv mindenkinek,

Kriszta
kristiv

Jónapot, jó szoptatást!

Ytong Juditnak NAGY NAGY kitartást! Most kezdödik a, mostkezdödika....tánc!! Egyébiránt én is örülök hogy megszületett végre a Várvavárt. És szép nagy vállveregetést is küldök...aug. 2 óta nagyot nöttek a gyerekes anyukák a szememben. (Még aki "pottyantva" szült, az is, bár szerintem OLYAN NINCS!))

Most jöttünk meg egy du. alvós sétából ami itt nálunk a hegyen nem kis túra -lehet hogy este majd ezért nem lesz tejem??

Most olvastam egy igen okos gyereknevelö könyvben -amit a KHban a KH-i védönö propagálására vettem. (A jó vastag- Picik és kicsik nevű) hogy az esti rapli az nem más mint a köznyelvben emlegetett "kólika". Tehát úgy néz ki az én babámnak kólikája van.
Mivel előkerült a babakocsi váza is, így ha ma este is támad a kólika, hát én azt hiszem felkerekedek és dacolva a mézeskosár+gyerek súlyával, még a másik kezemmel leemelem 40 lépcsöfokot a 10 kg-os kocsivázat is az utcára és elindulok egy frissitö esti sétára.
A barátnömnél ez bevált - és a gyerek nem szokott hozzá a kólikával együttjáró síráshoz. Hátha nálunk is működik.
Csak birja a mamuci karja...kinek lesz igy energiája tejcsit termelni? Vagy arra úgyis a csipő zsirjából ég el a kalori?

Lányok, én úgy f...tam a gátsebtöl mint a fene, de HIGGYETEK NEKEM !!!! AZ SEMMI!! Bámulatosan gyorsan gyógyul minden cécó nélkül. TIsztán kell tartani, és passz. Mire hazajöttünk ültem gyönyörüen. Egy (1!) hete "vizsgálta" a férjem speciális zseblámpával. ALIG TALÁLTA! Egy hajszál méretü most. Pedig ö látta frissiben is, mert lámpáztuk Bioptronnal mint őrült. (3 hete szültünk, komoly 3,4 -szerintem 5- cm. vágással, amit persze a "dolog dandárjában" nincs ember aki érezné. A varrást már annál inkább) Tehát NYUUUUUUUGI!
timili

Bajlódom közben a foto feltöltéssel, de túl nagy a felbontás. Tud valaki tanácsolni hogy kicsinyitsem le? Én is próbálkozhatok a kútfejböl ami nekem van, de talán jótanáccsal elöbb végzünk:-)))

Köszke
timili

Na, talán most!

Tehát ilyen volt:Kép
timili

És ilyen lett:Kép aug. 22.én
timili

Nem tudom, milyen, kinek hogy tetszik, egy biztos: AZ ENYÉM.
Mellesleg, mások szerint tiszta apuci 2 hónaposan.Pedig ógy vártam/om h rám fog hasonlítani. Mert, ugye fiú.

Ha az un. tesóm holnap is besegít és másokat is érdekel a szülés elött 10 órával készült fotó, magyarán hogy meeeekkora nagy pocakból jött, felteszem azt is. De CSAK ha érdeklödés van személyem iránt. Áh, tudjátok mit? Majd inkább betüzöm a profilomba. Igy nem tünik úgy mintha hirdetném magam. :-)))
timili

Timli, gyönyörű a baba!
Tedd át a másik topicba is!
alice_cs

Timili, hát... Na jó, tetszik. Azt kérdezni akartam már, hogy tényleg nem elég a tejed? Fontos tápszert adni neki? Az esti hiszti ismerős, már nagyon fáradtak olyankor a bébik.

Kriszta, nekem kellett néhány nap otthon, mire eljutott a tudatomig, hogy mi történt velünk. Amúgy én azt hittem, hogy sokkal lazább anyuka leszek. Nyári terveim között szerepelt egy horvátországi és egy olaszországi túra is. Mindkettőt lemondtam, mert úgy éreztem, hogy pici még a leányzó. Plusz rájöttem, hogy egy hét sátorban még nem a legjobb. Elég abból két éjszaka is. (persze anyagilag sem vagyunk a toppon, hogy külföldre utazzunk)

Jó éjt,
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!
Végre új gépem van, így a bootolás alatt nem nő már ki a szakállam.

Lexie: Köszi a doki nevét. Nekem pont azért kellene az EDA, hogy lassítsa a szülést. Szabolcs kifejezetten ajánlotta. Én sem akartam, de most már tudom, hogy a gyors szülésnek is megvan a maga hátránya. Drukkolok neked nagyon!

Timili kisbabája tök édi.
Timi
timi30

sziasztok!

Timili, édes nagyon a babód.Persze, kérjük rólad is a képet, kíváncsiak vagyunk ámKép
Nekem is meg van az általad említett könyv, tényleg jó, csak marha nehéz, nem lehet fekve olvasniKépKép
Egyebként tegnap kaptam meg az ehavi kismamát, abban láttam épp, hogy megjelent új kiadásban, csak így már 8500 vagy mennyi.Azért az már eléghúzósKép

Puszka, Léna

nuska

Szép napot mindenkinek! (bár az iőjárás nem éppen úgy néz ki!)

Timili!

Gyönyörű a kisfiad!!!(akárkire is hasonlít). Nagyon édes.

Húúú, már alig várom, hogy én is lássam az enyémet.

Ed!
Én is tervezek a jövő nyárra egy horvátországi utat, mert az idén minden nyaralás elmaradt (anyagiak hiányában). Azt számoltam, hogy jövő nyáron már kb. 9-10 hónapos lesz a bébi és már el tudunk menni együtt nyaralni. Hááát, majd meglátjuk.

Gátsebbel kapcsolatban: alapvetően nagyon szeretném elkerülni az EDA-t, mert valamilyen okból (nem tudom megmagyarázni) nagyon tartok tőle, de néha úgy gondolom, ha másért nem, de a varrás kellemetlenségeiért megérné. ????

Üdv,
Kriszta
kristiv

Sziasztok!

Kristiv, én ugyan nem rendesen szültem, szóval lehet, hogy a többiek rámcáfolnak, de én úgy tudom, hogy mikor már tolófájások vannak, az EDA nem hat már, a varrásnál meg főleg nem.De lehet, hogy tévedekKép
Mennyi időd van mépg hátra?

Pusz, Léna

nuska

Szia Léna,

Köszönöm az infot. Igazából fogalmam sincs, hogy mikor adnak EDA-t. Hallottam olyat (igaz nem a SM-ben szült az illető), aki alapból nem kérte, de az orvos "szülés közben" rábeszélte. Nem tudom, hogy mi az az időpont amikor még adják, és egyáltalán mi az a helyzet, amikor az orvos javasolja (főleg ha én alapvetően szeretném elkerülni). Bár valahol mintha olvastam volna itt a topicban ilyen témáról, de sajnos arra sem emlékszem illetve nem tudom, hogy egyáltalán milyen más alternatívák vannak a fájdalomcsillapításra. Ebben esetleg tud valaki segíteni? Elnézést, ha ezt egyszer már le kellett írnotok, egyszerűen nem találom, hogy hol olvastam róla.

Egyébként a 31. hét végén tartunk és ma (lehet, hogy csak az időjárás miatt), de számomra fájdalmasan sokat mozog a kis pocaklakó. Nem panaszkodni szeretnék, csak ilyen érzésem még eddig egyáltalán nem volt.
Üdv,
kristiv

Szias Kristi!

Én úgy tudom, hogy 2 újjnyi méhszájnál adják, később már nem, hogy érezd a tolófájásokat.
Szerintem az orvos akkor beszél rá, ha úgy látja, hoyg nagyon elhúzódik a szülés.Más fájadalom csillapító van még a nospa, meg vmilyen gáz, amit lehet belélegezni, más hirtelen nem nagyon jut eszembe.Jaaa, és még ott van a férjecske keze szorongatása.A leghatásosabbKép
Pusz
Léna

nuska

Edhuszon valahány: Hát én nem tudom mennyi a tej, mert mint mondtam nem hiszek a csiribiri tefal mérlegnek, de a gyerek mint megbolondult gomba- nö. Tegnap meztelen mérte apa és tefal az 5800 gr-ot. Hogy honnan veszi az anyagot nem tudom, mert az esti egy táptól biztos nem nö ekkorára. (tegnap megörülvén, h váratlanul megjött apuci, aki majd kellöképpen "megtömi" preparált cumival üvegböl és este jól elalszik- na szóval tegnap este már nemis kellett rátölteni, bealudt extra nélkül) Viszont: az esti séta a hegyen - képzelhetitek, mit gondolt rólunk a sok ember...(kutyasétáltatók, futók, részegek) este 9-kor a sötétben hegymenetben tölja anyukám az ordító fiamat, szép csendesen elered az eső, és így a végén már futásban ereszkedünk le a hegy alján...szerintem kabaré. DE: a gyerek 1 óra alatt csak 4 adagot ordított. 10 perces pihikkel. Mégis jobb mint 1folytában, nem???
De én még ilyet nem láttam: amint az egy óra letelt - apa persze PONT akkor ért haza- a gyerek kisimultan, pihenten, kedvesen mosolygott. Mint bármelyikötök egy 2 hetes sri lankai beauty-farm után...ESKÜSZÖM.!
Mondjuk az is meglepett h napkézben volt egy hasonló rohamunk is, a cicin -ami ugye mindenható- görbült a szája, rángatózott ugrált, majdnem iskolába kellett irassam olyan "eleven " lett...ordított ami a csövön kifért. MIre a mézeskosárban leértünk a kapuig (laza 120 lépcsö) már csendesen figyelt, majd ujabb 30 méter után bealudt 4 órára...

Ed, akkor esti rapli/kólikára nincs valami bevált trükköd??

Mert én úgy találom Mark-O.-m a tipikus pl-ja a bazivastag könyv 92.oldalának. Basszus! És azért hivják németül 3 hónapos kólikának, mert a 3.-4. hónapig tart!!!! Az még jó esetben is majd 70 nap!! Édesanyám segíts!
Apropó, édesanyám: aki elötte való nap ugyanugy végignézte az esti balhét, söt simogatta, ringatta, föl-le hozta vitte, majdnem h táncolt is neki, szóval mindent megtett h oldja a gyerek "hatalmas baját" , mert , ugye szegény biztos fája a hasa....ahogy tegnap du. felolvastam neki a könyvböl, teljesen lehiggadt. Már baromira nem akarta "a beteg csecsemöt" kézrátéttel meggyógytani. Tolta és kész.

A fentiek értelmében én is lassan lemondok az - ugyan saját örömömre - tervezett öszi Eurodisneyland látogatásról. Pedig ugy látnám az Oroszlánkirályt!!!4

Kristiv, A S-M-ben Sorbán asszem 3 ujjnyinál már nem adja be az EDA-t mert minek, illetve nincs már 2 fájás közt annyi nyugalmi idő h be lehessen kötni. Plusz én is jobban féltem a beavatkozástól a gerincem környékén mint az egész szüléstöl. Nem is egyeztettem vele. Bár hajnalban az, h láttam h bent van - máshoz jött be extra- egy kicsit megnyugtatott, de mikor már ordítottam volna érte, haza is ment meg nem is lehetett beadni.
Tolofájásoknál, pláne gátvarrásra meg nem jó már az epidurál...arra extra fáj.csill. kell kérni. Duplát. De ha szerencséd van és mondjuk csak 1 cm vág, akkor term. ennyit is kell összevarrni, az meg séta-fika...
timili

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?