Új privát üzeneted érkezett!

Emese!
Köszi szépen a tanácsot, kijavitottam a hibát. Most már ok.

Kép

KépKép
búzaszem

sziasztok!

Nagyon szépen köszönjük a köszöntéseket mindenkinek!Kép

neva
neva

Sziasztok!

Mindenkinél olyan sokáig tart a szoptatás? Beni másfél óráig szopizza a két cicit, még akkor sem szopja ki a 90 ml-t, pótólnom kellett most este is a lefejt tejből. Egyszerűen egyik szoptatás beleér a másikba, semmit nem tudok csinálni a háztartásban. Nálatok is így volt (van), vagy valamit rosszul csinálunk.

Sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa

Sziasztok!

A mi nyaralásunk is befejeződött! Berekfürdön voltunk kemény 5 napot. Ebből csak az első nap volt a legrosszabb. Úgyanis én a neten keresztül kerestem szállást amit először az utazás elött 2 nappal visszamondtak. Majd gyors telefonálgatás után találtunk egy közvetitőt aki szerzett egy másik szállás lehetőséget és várt minket a busz megállóban. Igen ám de ahol szállást tudott volna szerezni ott a nővel elfelejtette közölni hogy van egy 2,5 éves gyermek is. A nő első reakciója rögtön az volt hogy egy kis gyerekkel több baj van mint 3 ittas emberrel. Hát tudjátok anyukámmal mi rögtön lesápadtunk és sérdődöttségünkben sarkon fordultunk.
Szerencse a szerencsétlenségben hogy arra járt egy fiatalember és felajánlotta a rokonai nyaralóját így teljesen egyedül bírtokoltunk egy hatalmas nagy lakást.

Panka!

Üdv újra itthon!!!!KépKépKépKép

Zsuzsa!

Büfivel kapcsolatban: Lilinek volt bölcsőpárnája, így ha elmaradt a büfi ebben az oldalára fektetve nyugodtan betehettem a kiságyba vagy napközben a nagy ágyra. Ha kell nagyon szívesen megkeresem és odaadom. De azt hiszem a Corában illetve a Tescoban van.

Marika!
Merre jársz???

Magdi
lilien_csenge

ZsuzsaKép

Igen, mindenkinél így van.. Nálunk is reggeltől estig tartott a szoptatás, nem tudtam lezuhanyozni sem. Anyukám főzött, takarított, mosot....De ne aggódj, ez teljesen természetes. Ha kicsit nagyobb lesz, hipp-hopp kiszívja ami neki kell. De ez még pár hét. Addig türelem!

MagdiKép
Üdv itthon! Ez borzasztó amit írtál! Szerintem nincs gyereke a "kedves" illetőnek...Remélem azért később jobban alakult a nyaralás!Kép

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Szia Zsuzsa!
Az első időkben lassan szopik a baba, mert ez komoly erőkifejtést igényel tőle.
Én annak ideján 2 és 1/2 óránként szoptattam, de egy szoptatás néha másfél két óráig is eltartott, úgyhogy sokszor csak 30 perc volt a két szoptatás között. Idővel gyorsabb lesz Beni, és el fogjátok érni a 10 percet is. Most semmi más ne legyen fontos, mint hogy etesd őt ( a többi ráér) Kép!

Magdi!
Szállásadó-nő Kép (azért én küldenék hozzá 3 seggrészeg fickót).De remélem, hogy a többi jó volt!!!!

Üdv:Emese

Üdv: Emese
mse173

Sziasztok!

Még arra sem nagyon volt időm a napokban, hogy újraolvassak.
Nem elég, hogy itt volt a tapétázó, a ház egy kupleráj, az egész család lebetegedett. Mindenki köhög, taknyos, szóval nyűgi. Mi már kezdünk helyrerázódni, de a kicsinél még ma kezdődött a köhögés. Voltunk dokinál is, de mivel nincs láza, csak nyákoldót írt fel.
Szerencsére a tapétázás a hétvégén megvolt, nagyon jó lett!
Veronika szobája is csini lett. Kapott új ágyat, aminek nagyon örült, de mire alvásra került volna a sor, mindent kialált, csak ne kelljen lefeküdni.
Szóval most próbálnánk a saját szobájába szokatni, de még egy kicsit fél. Éjjel is 2x felriadt, az apja rögtön szaladt hozzá. Nekem meg ilyenkor lelkiismeret-furdalásom van, hogy szegény gyereket "kiűztük" a szobánkból. Szerintetek ez korai volt még? De hiszen már 4 éves. Azt hiszem, Kata írta, hogy az ő Dórikájuk már 2 évesen külön aludt.
Lányok, akinek nagyobb gyerkőc van, hogy oldottátok meg a külön szobába szoktatást?

Ja, megvolt a köszöntés.
A tortája:
Kép
És a fújás:
Kép

Zsuzsa, ÁgiKép
Ne aggódjatok, ez a kezdeti rendszertelenség megszűnik előbb-utóbb. Én is elképzeltem, hogy majd milyen jó lesz a baba mellett,a ki csak alszik egész nap! Hát nem egészen így lett, de úgy 2-3 hónapos korukra kialakult egy rendszer amihez már én is tudtam alkalmazkodni, és tudtam időt szakítani másra is.

MagdiKép
Hát az egy bunkó!!!!Kép (Bocs!)

PankaKép
Üdv. újra! Majd írj!

BúzaszemKép
Olyan jó volt látni a képeket! Biztos nagy élmény lehetett! Én nem voltam ilyen UH-n, de a hagyományosra is imádtam járni.

Na, most befutott a nagyi, majd jövök!
D.

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Ezt hallgassátok meg. A védőnő járt ma nálunk. Nem tetszett neki, hogy Beni 5-ször eszik naponta, ennyit igényel, hanem 6-7-szer kellene ennie. Mondtem, hogy tudomásom szerint 500-550 ml kell ennie és ez meg is van, de ő azt mondta, hogy így ki fog száradni a gyerek, mert nem kap elegendő tápanyagot. Azt mondta, hogy Benit csak max. 30 percig szoptassam és ha nem lakott jól adjak neki cukros vizet így kitart a következő szopiig és majd éhesen meg fogja tanulni, hogy ki kell szívni gyorsan azt a cicit és nem nyammogni rajta. Na az én Bnim egy méregszák, azt sem tudja megvárni, még megmelegítjük a tejecskét, most a sikítás jött rá, nem sír hanem sikít.

Na mit szóltok a cukros vízhez? Azt mondta két-három nap egymás után próbáljuk ki és máris egy rendszerhez fog szokni.

Várom a véleményeteket.

Sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa

Még egy kérdésemlenne: lenne valakinek egy táblázat vagy kimutatás, hogy milyen idős gyereknek mennyit kell ennie? Vagy ezt hogyan számolják ki?

Előre is köszönöm.

Zsuzsa
nzsuzsa

Zsuzsa!
Szerinte a védőnő nem komplett!
Ne adj neki cukros vizet, semmire sem jó!
A könyv amit átvittem tartalmaz egy táblázatot, hogy mennyit kell enni a különböző korú babáknak.

Emese

mse173

Sziasztok!

Na, csak sikerült ideérnem. Nyaralás jó volt, voltunk Sárospatakon és Nyíregyházán az állatkertben, sokat strandoltunk, szerencsére az idő velünk volt. Ha lesz egy kis időm felpakolom a fotókat is.

Először is minden szülinaposnak, névnaposnak nagyon sok boldogságot kívánunkKépKép

DodusKép
És hol vannak a képek?Kép Tetőről ugye látjátok a kilátót?
Már hiányolni akartalak, de most olvasom, hogy a héten szabin vagy, jó pihizést.

KodaKép
Nagyon szép helyen voltatok, biztos jól is éreztétek magatokat.
Nézd csak mit írtam akkor amikor Beni majdnem 14 hónapos volt. (utolsó bekezdés)Kép
A csikket Beni is szereti nagyon.Kép Úgy látszik egy hullámhosszon vannak.Kép

MagdiKép
Ez a Fekete rózsa jól hangzik, csak kár hogy mákos (allergiás vagyok rá), na de majd odaadom anyósomnak a receptet, hogy süsse meg.
SzállásKép De minden jó ha jó a vége.Kép

GyöngyöskeKép
Barátnőm kislánya is 08.05.-én született, úgy látszik, hogy ez ilyen lányos nap.Kép Majd ha kitaláltál valami szalvétás dolgot ajándékba áruld el nekem is, jó?
Tali dehogy van lefújva, ha valamit megígérek tartom a szavam.Kép Most, hogy hazaértem el is kezdhetjük szervezni.Kép

MelindaKép
Én amiket eddig sütöttem muffint, mindenek puha volt a tésztája, holnap majd küldök egy pár receptet. Nyaralásból megjöttetek már? Milyen volt?

ÁgiKép
Nagyon aranyos Rebeka, várjuk ám a többi fotót is. Remélem, hamar lesz időd megírni a szüléssztorit, nagyon kíváncsi vagyok.
Mellgyulával mi újság? Ugye elmúlt?
Szerintem sem kell éjszaka ébresztgetni a cicilés miatt, úgyis jelez, ha éhes. Jó lenne, ha a "rossz" ciciből is próbálnád szoptatni Rebekát, akármennyire fáj is, mert az hozza a leghamarabb rendbe.
Nekem is 2 óránként evett Beni nagyon sokáig, igaz ő max. 20 perc alatt letudta a szopizást.

BettiKép
Jól vagytok? Régen írtál?

EmeseKép
A stahl receptet talán itt megtalálod. Ha megvan áruld el nekünk is.Kép

DittaKép
Darázscsípés.Kép
Jó kis munkába fogtatok, majd képeket kérünk az eredményről.Kép Még nekünk is hátra van a jég miatti festés, de mindig csak halogatjuk, mert ugye minden helyiséget festeni kell.
Gyógyuljatok meg hamar.Kép

TheoKép
Aranyos nagyon a kislányod.Kép

BeaKép
Örülök, hogy már jobban vagy. Az is pihenés ha nekünk írsz.Kép
A megyeiben nekem felvették videóra az uh-ot (igaz nekem barátnő csináltaKép), csak a genetikait nem. De elég sokszor rossz volt a videó, olyankor kaptam jó sok fotót.Kép Nekem nem kellett fizetni érte, de szerintem másnak sem.

ForgiKép
Burkolással hogy álltok?
Hú, már lassan érted is izgulhatunk. Ugye megdobsz majd valakit egy sms-el ha eljött a nagy nap?

ZsuzsaKép
A pozitív hozzáállás a legfontosabb.Kép
Ez aztán a jó hír.Kép Csak így tovább, majd pár nap után beáll a kereslet és a kínálat és sokkal könnyebb lesz. Ha megteheted bújj be az ágyba Benivel egész napra és szopiztasd amikor igényli és pihizzetek.
Eleinte büfiztettem Beni ha elaludt, de mindig felébredt rá, így elhagytam. Sose volt belőle gond, pedig ő nagyon bukós volt.
Velem a védőnő mérette Benit, de engem nagyon zavart a dolog, így gyorsan lebeszéltem róla. Tudják ők, hogy mikor mennyit kell enniük.
Emlékszem két szopi közt nekem is csak annyi időm volt, hogy elszaladjak wc-re és bekapjak valami kajcsit, pedig nekem Beni 20 perc alatt letudta a cicilést. Ilyenek, hogy főzés, takarítás szóba se jöhettek pár hónapig.
Védőnőre ne hallgass. Ez a cukros víz hülyeség. Nagyon szeretik hangoztatni a min. 2 óránként max. 30 percet. Az, hogy milyen idős gyereknek mennyit kell ennie az annyira egyénfüggő, ma már nem nagyon szoktak ilyen táblázatokat csinálni.

ZsuaKép
Örülök, hogy már jól vagytok, mostmár akkor gyere gyakrabban.Kép

BúzaszemKép
Nagyon jók a fotók, biztos nagy élmény volt. Mi is voltunk Benivel a Hattyúházban, de párom még a mai napig emlegeti.

CatKép
Nagylányod várja már a sulit?

MarikaKép
Rég írtál, jól vagytok? Dorka keze?

TaliKép
Feldobok 4 időpontot és írjátok már meg, hogy kinek melyik lenne jó és majd összesítem. Úgy gondoltam, hogy valamelyik szombat du. kéne tartani. És akkor most is babás-mamás-papás batyus tali legyen nem?
Az időpontok: szeptember 4, 11, 18, 25.

Megyek, elteszem magam holnapra.

Puszi, Panka

panka

Sziasztok!

Itt vagyok, itt vagyok! Nem hiányoztam senkinekKépMinden szüli- és névnaposnak sok boldogságot kívánok!

Időnként olvasgattam, de mire elkezdtem írni mindig közbejött valami.
Gábor egy hétig szabadságon volt, ide-oda kirándulgattunk: Vadaspark, Lillafüred, Nyíregyháza, Szilvásvárad. Aztán pár napra a szüleimhez mentem Emődre a gyerekekkel. Na és ezzel kezdődött a felfordulás nálunk. Pár hete elhatároztam, hogy új huzatot csinálok a Matyi ágyára, így a szivacsokat kivittem magammal, hogy ott kimossuk. A kertben mégis könnyebb. De ezek a szivacsok nem akarnak megszáradniKép Lógattuk, nyomkodtuk, összetekertük, felállítottuk, lefektettük. Most az Anyósoméknál vannak az erkélyen. Két darab háromszög alakú szivacs, együtt egy 2x2 m-es négyzet.

És ha már itt tartok, akkor én is írok az alvásról.
Ez az ágy a miénk volt, a lakásban egyetlen helyen fér el, a belső szobában (egymásból nyílnak a szobák, elég rossz). Mi is a kisággyal kezdtük. Kezdetben Matyi jól aludt benne, aztán már csak üvöltött. Éjszaka felváltva sétáltunk Vele, soha nem szoptattam fekve, féltem, hogy elalszik büfi nélkül. Pár hét (vagy csak pár nap) alatt teljesen kimerültünk mind a ketten, ahogy letettük -hiába aludt már- azonnal felébredt. Gábor egy nap elaludt ülve a munkahelyén. A következő éjszakától mellettem aludt Matyi. Ez így ment 4 hónapos koráig, ekkor minden hajnalban csörgőrázásra ébredtünk. Kiköltöztünk mellőle. Gábor végleg, én pedig vissza-visszajártam szoptatni, sokszor ott is aludtam. Amikor elkezdett forogni körbebástyáztuk párnákkal, paplannal, soha nem esett le. DittaKép,ezzel oldódott meg a külön szobába szoktatás kérdése is, hiszen megszokta, csak akkor megyek, ha szól, de akkor mindig. 16 hónapos koráig járkáltam a két szoba között ide-oda. A Gerda születésével egy kicsit megkavarodta a dolgok, már szinte mindenféle kombinációban aludtunk, de lassan kialakul. Most csak az a gondom, mikor hagyhatom a két gyereket egyedül egy ágyban.
Mindenesetre én is leszűrtem a tapasztalatot: ha lesz még egy gyerekem, beszerzek két matracot és a földön fogok vele aludni: nincs gond az éjszakai szopival, a leeséssel és ott is lehet hagyni néhány óvintézkedés után.

Zsuzsa!
Matyi hasonlóan szopizott. Képes volt másfél órát is, persze közben aludt egyet. Aztán egy óra múlva újra kezdte. Eleinte próbáltam tartani magam bizonyos dolgokhoz (legalább két óra teljen el két szopi között, fél óránál tovább ne tartson), nem volt értelme, csak kínoztam szegényt. Mérlegünk nem volt, az első hónapban hetente mértük a rendelőben, utána csak havonta. Ha éhes úgyis jelzi, talán már azt is észreveszed, mikor sír az éhség miatt. Ez a cukros víz elég nagy ostobaságnak tűnik, megtölti a pocakját, akkor aztán már tényleg nem érzi, hogy éhes. Úgy szoptassál, hogy mindketten jól érezzétek Magatokat, az órákat pedig dugd el átmenetileg.

Búzaszem!
A képek nagyon aranyosak, fantasztikus élmény lehetett!

Magdi!
Minden jó, ha a vége jóKép. Nektek ráadásul nem csak a vége lett jó, hanem a nagyrésze, nem?

Gyöngyöske!
Méhszúrás fordítva: először nincs semmi, többedik szúrásra allergiás tünetek. Meddig lesz három lányod? Óvoda elkezdődött már?

Koda!
Szép helyen voltatok. Tapolcán volt valami hétvégén? Mi nem mentünk, azt hittem elmosta az eső!

Panka!
Ti is újra itthonKép Nem voltunk Csobajon, Nyíregyházáról hazafelé akartunk bemenni, de az állatkert nagyon elhúzódott, utána még bementünk a városba, vonatoztunk (mint itt a Dottó?, csak nem volt idegenvezetés). Kár, talizhattunk volna. Nekünk a 4-e biztos, hogy nem jó. Vasárnapok nem jöhetnek szóba?

Abbahagyom, mert már túl sok (lesz) belőlem. Meg nem bírok majd holnap reggel felkelni.
Jó éjszakát!

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Panka!
Köszi az oldalt, sajnos a recept nincs meg, mert nem tudom, hogy mi volt a neve.

Betti!
Szivacs jó ötlet az alváshoz. (Nekem csak az lenne a gondom, hogy daru kellene a felálláshoz Kép).

mse173

SziasztokKép

Csak gyorsan beköszönök, mert kitört a családon a dögvész..Ua. mint Zsuáéknál és Dittáéknál..Marci talán jobban van, de én meg Gábor.....Egész éjszaka ültem, nem tudtam aludni, nem kaptam levegőt, fáj mindenem..

PankaKép
Ezt a két fiút össze lehetne kötniKép Akkor jól éreztétek magatokat? Mi is letudtuk a nyaralást, most letudjuk a betegséget, úgyhogy mehet a találkozó szervezéseKép

BettiKép
Üdv neked is! Nem, Tapin nem volt semmi rendezvény..csak úgy kimentünk egy kicsit.
Ezen a csögőrázáson olyan jót nevettem!!Kép

EmeseKép
Sajna most pár napig nem találkozunk, mert mint írtam mi is belestünk a betegségbe..Kép

Emese! Ezt már láttad, átugorhatodKép
Kézműves lányoknak! (és persze akit még érdelkel!Kép )
Csináltam 2 képet, ezeket szeretném megmutatni nektek. Most tanulom az antikolás technikáját, ezek sikeredtek: (én öntöttem a keretet és én is festettem le...)
Figyelem! Aki az antik, kissé giccses dolgokat nem szereti, az inkább ne nézze megKépKép

http://babanet.hu/album/albumimages/2350/69339.jpg

http://babanet.hu/album/albumimages/2350/70510.jpg

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Bocsi, ez lemaradt:
http://babanet.hu/album/albumimages/3247/70817.jpg
ne kérdezzétek, honnan az ihlet, meg sem vagyok keresztelve...Kép

Be is fejeztem...

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Még mielőtt bedőlnék az ágyba. Segítsetek már légyszi! Hol lehet a Siestánál olcsóbb, őszi cipőt venni, ami azért betétes is. Nincs cipője Marcinak!!Kép

Puszi: koda

Koda

Kép

Kép
koda

Ditta!
Lakáshoz fogad gratulációmat, és jobbulást kívánok nektek! A torta nagyon guszta (volt)!!!!
Szerintem Veronika már olyan nagy, hogy valami jó kis sztorival tudnátok rá hatni (pl. egy kis tanmese, hogy mit csinálhatnak a nagyobb gyerekek egyedül, de először is be kell bizonyítani, hogy Ő már tényleg nagy és tud egyedül aludni - vagy valami ilyesmi.)

Panka!
Talira nekünk bármelyik szombat megfelel (de a vasárnap is), már jegyezhetsz is minket 2 főre (apa nem jön).

Koda!
Betegség Kép
Gyógyuljatok meg hamar!!!!
A Corában az üzletsoron nem néztétek a cipőket, anya ma azt mondta, hogy akciósak ( és betétesek)?

mse173

Sziasztok!

Ditta!
BetegségKép Gyógyuljatok meg gyorsanKép Képek szupik, nagylányod kész nagylányKép AlvásKép Biztosan csak egy kis idő kell neki. Éjjeli fény? Kedvenc macik?
Ha elmondod neki, hogy miért alszik külön biztosan megértiKép
Nagyfiút mikor rakjátok külön? Bár Ő még este kíván téged ugye?

Panka!
Üdv itthonKép Beni szupi kis legényKép
Dorka keze egész jónak tűnik, csak egy kis folton maradt nyoma az egésznek. Még azért a színkülönbség látszik, de csak nekünk tűnik fel.

Magdi!
Vagyok én is. SzállásKép Ne foglalkozz vele, a lényeg hogy jól sikerültKép
Neked sikerült a virtuális számlán kiigazdoni? Mert én elutaltam a pénzt de nem látom sehol a NeptunonKép

Koda!
Gyógyuljatok meg hamar. Most hallom, hogy valami vírus kering, magas lázzal, köhögéssel. Képek nagyon jókKép
Cipőt passzolom, én is olyat keresekKép Állítólag lehet külön Siesta betétet venni.

Zsuzsa!
Esetleg a 3 hetes ugrás és azért szopizik olyan sokáig? Ha az, akkor pár nap és oké. Mikor Dorka ilyen kicsi volt képes volt 2 óránként szopizni több mint fél órát. Aztán egy idő után láttam, hogy kb fél óra múlva elalszik rajta és csak nyámnyog, ekkor vezettem be, hogy fél óra és utána elvettem. Természetesen ha erőteljesen szívta akkor hagytam mégKép
Büfi nem mindíg volt, gondot nem okozott, azért az esti és éjszakai etetéseknél mindíg megbüfiztettem, akkor már nem ébredt fel rá.
Tea és víz tippeket kaptam, de nem igazán foglalkoztam vele. A tej nem szomjoltó is? Azt csinálj vele amit te akarsz, te látod, hogy mire van szüksége.
Mérés. Én kb 5* mértem meg, hogy mennyit szopizik, de mikor láttam az értékeket, akkor úgy döntöttem itt a vége. Volt amikor kevesebbet mutatott mint evés előtt. Így én minden héten eleinte naponta, majd hetente mértem. Ha fejlődik szépen, akkor ne foglalkozz vele.
Ja a mennyiség. Azt szokták mondani napi 5-6 pisis pelus, és 1-2 kakisnak kell lennie. Ha ez megvan, akkor eleget eszikKép Ha a kakis hiányzik pár napig az sem gond anyatejesnél, csak pisis legyen elégKép

Betti!
Látom ti is megjártátok a hadak útjátKép

Puszika, Marika
Hriczom

Sziasztok! Megérkeztem én is.
Vasárnap jöttünk haza anyaralásról, de annyi időm eddig nem volt, hogy leüljek a géphez. Többszöri nekifutásra sikerült elolvasnom amit eddig írtatok.
Nagyon jó volt a nyaralás és persze az idő is szuper volt. Ahogy a férjem mondja: "Három nap volt az égen!". Sokat fürödtünk, a lányokat alig tudtam kihozni a vízből. Voltunk Tapolcán a tavasbarlangban,és Kehidakustányban.Képeket majd megtaláljátok az albumban/Nóra és Bettina néven/Még nem tudom igaz még nem is próbáltam, hogyan kell ide tenni amire rákattintva már látjátok a képeket. Segítsetek, hogyan kell!

A betegeknek GYÓGYULÁST!!!!!!!!!!!!!!

Képzeljétek a nyaralásunk alatt volt a házassági évfordulónk és a panzió vezetője meglepett minket egy ünnepi vacsorával. Persze erről én semmit nem tudtam de ezt a férjem szervezte meg. Először úgy volt, hogy étterembe megyünk ahol már a többiek várnak majd minket és persze a lányaink.Mikor ezt megtudta Erzsike néni/panziós/azt mondta, minek költ ennyit Sanyi,és ő is megtudja csinálni amit ott adnának. Így aztán a férjecském felkérte Erzsike nénit az elkészítésére.
Az utolsó percig úgy tudtam, hogy ketten megyünk éttermbe a lányok pedig maradnak az öcsémékkel.Mikor elindultunk furcsa volt, hogy a lányok nincsennek sehol.Sanyi bevitt a panzió éttermébe ahol gyertyafény mellett vártak ránk és köszöntöttek 11. évfordulónk alkalmából.
Nagy volt a meglepetés. Erről is teszek föl képeket.
Mióta hazajöttünk még a lakás csinosítgatását csináljuk,s nekem is megkezdődtek az értekezletek/szülői, nevelői/ Szept 1-én pedig megyek dolgozni.
Most ennyit első nekifutásra.
Ne haragudjatok, hogy külön-külön nem írok Mindenkinek de jegyzetelnem kellene olvasás közben és erre most nem nagyon volt időm.

Névnapot, Szülinapot, Évfordulót ünneplőknek , vagy ha már volt

Kép
Sziasztok,majd jövök!
Erika
riki

KodaKép
Szerintem egyáltalán nem giccses! Sőt szép!
Hát sajnálom hogy titeket is elővett ez a kór..Kép
Én még ma is alig kaptam levegőt, pedig van orrcsepp, spray, minden. Szagokat, ízeket egyáltalán nem érzek.

PankaKép
Hát nekem is inkább a vasárnap v. péntek lenne jó, mert a párom mivel vendéglős, minden szombaton rendezvény van, és ő dolgozik. És akkor ki visz el?

BettiKép
Akkor kicsit megnyugodtam, mert az alvás körül nem csak nálunk van ilyen káosz. A lakás 3 szobája közül már mindegyikben aludtunk, hol együtt, hol külön, hol én az egyikkel, párom másikkal. Most talán beáll egy normális rendszer.

Remélem a mai éjjel nyugodtabb lesz, mint tegnap, a vihar miatt majd be....! Veronika is felébredt rá 4-kor, 5-ig kellett nyugtatgatni.
Jó éjszakát!
Ditta

Kép

Kép
ditta76

Ditta drága barátnémKép
Végre valaki aki szintén nem érez ízeket! Senki sem hisz nekem, azt hiszik hüle vagyokKép Azt elhiszik, hogy nem érzek szagot, de hogy ízt....Pedig így van. Olyan mintha papírt ennék....És köszi a dícséretet a képekre, nagyon kedves vagy!Kép
És már kicsit jobban is vagyunk, de még nem az igazi...

RikiKép
Micsoda romantikus férjed van! Nekünk is most lesz a 2. házassági évfordulonk (szept. 28-án), és az én férjem is valami meglepivel készül. Kíváncsi vagyokKép
Akkor szuper volt nektek is a nyaralás, ahogy olvasomKép

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!

Ma 9 éves a nagyobbik keresztlányunk, így délután őt ünnepeljük. Kép

Betti!
Hangát most csípte meg először a méh, ezért nem adtam neki semmit, mert én is így emlékeztem. Először még nincs allergiás tünet, de már a következőnél lehet. Csak egyszerre 2 helyen csípte meg, kb. 2 cm-re volt a két csípés.
Máig volt 3 lányom. A múlt hétfőn a férjem hazavitte a 15 éves húgát, de már aznap délután ismét nálunk volt, mostanáig. Szombattól újra itt lesz, még nem tdujuk meddig, max. keddig, mert szerdán már kezdődik a suli.

Gyöngy is megy szerdától oviba, már nagyon várja. Hangának is mondjuk, hogy Gyöngy megy majd oviba, majd együtt elvisszük, délután pedig megyünk érte, mi pedig addig itthon és a játszótéren játszunk együtt. Erre elkezdett sírni és a cipőjét szerette volna felhúzni.

Riki!
Házassági évfordulóhoz gratulálok!

Panka!
Én farudas könyvet szeretnék dekupálni, fűzni, a lapokat bele én nyomtatnám... De idő... Lehet hogy "csak" kép lesz belőle. A Melindában van "Babe"-es szalvéta, teljes szalvéta méretű a kép.
Kerti taliból már lehet, hogy idén nem lesz semmi..Időpont nekünk is hétvége jó általában. Bár szeptemberben szinte minden hétvégén ünneplünk Kép De majd csak megoldjuk.

Koda, Ditta!
Jobbulást!

Koda!
Képek szupik. "Élőben" is meglehetne nézni, + a szerzeményeidet? Persze, csak ha jobban lesztek.Kép

Marika!
Örülök, hogy Dorka keze jól van.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

BettiKép
Sajna a szivacs nagyon nehezen szárad.
Kár, hogy nem jöttetek, pedig vártam a hívásod.Kép
Matyi várja már az ovit?

KodaKép
Gyors gyógyulást kívánok nektek is.Kép
Igen, jól éreztük magunkat. Igaz ez legfőképpen Lacinak volt pihenés, nekem ugyan úgy kellett főzni (ráadásul + 2 főre), gyereket ellátni, mint itthon de azért jó volt.
Képeidet már megcsodáltam a másik topicban is, nekem az utolsó tetszik a legjobban.
Cipő ügyben sajna nem tudok segíteni, ami hasonló minőség, mint a siesta az árban is ott van sajna.
Milyen fiatal házasok vagytok.Kép

EmeseKép
Párod biztos, hogy nem lehet rábeszélni a talira?

MarikaKép
Az jó, ha nem maradt nagy nyoma a csípésnek.
Szopizik még Dorka? Emlékszem, azt mondtad, hogy nyár végéig adsz neki időt.Kép

RikiKép
ÜdvKép
Képekhez a következőt kell beírni (csak szóközök nélkül):
\ newurl{http://ide az elérhetőséget írod,ide pedig azt a szöveget amit látni szeretnél pl.:itt}
Riki albuma

DittaKép
Nálatok olyan nagy vihar volt?

GyöngyöskeKép
Lesz még itt jó idő.Kép Még most jön majd a vénasszonyok nyara.Kép

ZsuzsaKép
Találtam neked egy pár dolgot:
http://www.lll.hu/leche/85h.shtml
"Mennyit egyen a baba?
Erre pontos választ nem lehet adni, de bizonyos átlagértéket meg lehet állapítani. Azt tudjuk, hogy egy újszülött napi folyadékigénye kb. 150 g x aktuális testsúly (kg-ban). Az eredményt g-ban kapjuk meg. Ez a táblázatunk esetében: 150 g x 3,25 kg = 487,5 g. A fizikus édesanyák, édesapák ne kapjanak a fejükhöz, tudom, hogy kg x g nem lehet egyenlő g-mal, de ez egy jól megjegyezhető és használható képlet."
http://www.informed.hu/eletmod/care/newborn/?article_id=41071
Hogy vagytok?

ÁgiKép
Régen írtál, ugye nem kellett bemenni a kórházba?

TaliKép
Tőlem lehet vasárnap is, csak eddig mindig szombaton volt azért gondoltam a szombatra.
Akkor az időpontok: szeptember 4,5,11,18,19,25,26
12.-ét direkt hagytam ki, mert az nekünk nem jó.Kép Várom akkor, hogy kinek mikor jó ill. nem jó.

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Panka!

Nekem szept.12-én Raffis tali lesz a Hortobágyon, illetve szept 24-25-én iskola (Marikának is!).

Magdi
lilien_csenge

SziasztokKép

pankaKép
időpont bármikor jó nekünk!Kép És örülök, hogy tetszik a kép. Attól eddig mindenki frászt kapott....

Gyöngyöske!
Ez csak természetese! Brmikor megtekinthetőek a képek és egyebek, de szívesen át is viszem, tudod hogy nálunk milyen kicsi a hely ennyi embergyereknekKép

Vettünk cipőtKép
Így néz ki, a színe sötétkék .
http://babanet.hu/album/albumimages/3247/71124.jpg

és ilyen a belseje:
http://babanet.hu/album/albumimages/2350/71121.jpg

4900 ft, a Severben vettük.

Puszi: Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!

Panka!

Én is köszöntelek benneteket itthon. A kép szuper Beniről. Mi is tudunk menni a talira, bármelyik időpont jó. / ugye megvan még a játékos láda amit nekem hoztál? Remélem nem haragszol, hogy eddig nen mentem érte mindig elfelejtem/

Koda!

Jobbulást nektek!!! A képek nagyon tetszenek.

Magdi!

Hát szóhoz se jutok, hogy milyen bunkó emberek vannak. Akkor minek ad ki szobákat az ilyen?

Zsuzsa!

Olyan mintha Domiról írtál volna. Ő ugyanígy szopizott, sokáig és lassan. De később már elég volt félóra is, hogy teletömje a pociját. De viszont van olyan még most is, hogy háromnegyed óráig se engedi el a cicit. Tehát az idő sem mindenre megoldás.

MINDEN ÜNNEPELTNEK SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK!!!

Zsua
zsua1

Jaj elfelejtettem. Ezt a képet csináltam apáról és Domiról ugyanis rá akarom vasaltatni egy pólóra nekik, hogy a következő rallyn felvehessék.
Remélem apának is tetszeni fog.

Kép

Zsua
zsua1

KodaKép
Szaglás terén már van egy kis javulás, de íz semmi, úgyhogy most bármit elém rakhatnának, megenném!Kép
Tegnap jött haza a párom, ölbe vette a kicsit, és azt mondta, hogy jó büdi ez a gyerek! Mondom én nem érzem! Pedig a nagy dolgot rögtön "kiszimatolom" de most semmi.
Még csak a 2. évforduló?? Hát ez szemétség, hogy ilyen fiatalok vagytok!Kép

PankaKép
Nekem végülis minden vasárnap jó.

ZsuzsaKép
Véletlenül nem téged láttalak tegnap 5-6 között a Corában? Nagyon hasonlított rád az illető, még babaruhák is voltak a kosárban, és én megállapítottam, hogy az te vagy!Kép

RikiKép
Jók a képek! Nagyon romantikus köszöntés volt!

Remélem, ma már jobb idő lesz! Itt tegnap is szinte egész nap esett!

MarikaKép
Mail ment!!

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Marika!

Én sem tudok belépni.

Kata!

Merre jársz?

Anita!

Tanfolyam?

Hegyi Asszony!

Spájz tele?

Magdi
lilien_csenge

Panka!

Szeptember 11-én a Mazsola Muzsika Egyesület babaruha és játék börzét tart a Fazekas úti iskolában.
(Buda Kriszta szervezésében), ezért szerintem azt a napot hagyjuk ki a taliból, ne szervezzünk "ellen-programot"!

Koda!
A kiscipő nagyon ari! Volt többféle is?
(A szabadidőruhát én is megvettem Ádinak.)

mse173

Erre a börzére bárki elmehet? Mert akkor ajánlanám a két testvéremnek.

Kép

KépKép
búzaszem

Búzaszem!
A szórólapon a következő szerepel:

A Mazsola Muzsika Egyesület
2004. szeptember 11-én, szombaton 9.00-18.00 óra között rendezi
Mazsola Babakelengye Mustra és Vásárát
a miskolci Fazekas Utcai Általános Iskola és Zeeiskolában.
Várunk mindenkit, akik szeretnék eladni régi ruhácskáikat és azokat is akik érdeklődnek az újdonságok iránt.
Program:
új és használt ruha vásár
étel- és italbemutatók
kóstolók
véradás
használt játék- és ruhagyűjtés
játszóház a gyerekeknek
kézműves foglalkozás
koncertek
apasarok újságokkal, videózással, büfével.
A mustra megtekinthető látogatóként, vagy a saját használt, kinőtt ruhák, játékok árusaként.
Árusító asztaljegy megrendelhető augusztus 22-ig 1500 Ft-ért, 22. után, illetve a helyszínen 1800 Ft-ért az alábbi telefonszámokon:
(06) 70-559-83-89
(06) 20-573-77-64.

mse173

MseKép
Igen, van több színben, kombinációban, és van más fazon isKép Ma már nincs orra a cipőnek..és ez nem a cipő hibájaKép

PankaKép
Hol lehet olyan édes csízmát kapni, mint ami Benin volt a képen?????

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Marika!

Fel tudtam venni a tárgyakat!

MAgdi
lilien_csenge

HiKép

Koda!
Cipő szép (volt)Kép Mi is oda akarunk majd kinézni. Biztosan akad lányos isKép

Magdi!
Órarended van már? Mikor mi lesz, mert nem láttam két kötelező tárgyat meghírdetve. Szabadon választhatók mikor lesznek? Ütközések? Az iratkozási díjat hogy küldted el? Ennyi kérdés vetődött fel pár óra alattKép

Ditta!
Levél délután íródikKép Jobban vagy már?

Zsua!
Szerintem tuti a sikerKép

Emese!
De jó, hogy írtad a börzét. Én nem is tudtam. Majd megnézzükKép

Riki!
Párod nagyon romantikus lehetKép De az csak jó, tartsa meg jó szokását.

Többiek?

Puszika, Marika
Hriczom

Sziasztok!

Örülök,hogy szerveződik tali.Kép Remélem sikerül olyan időpontra tenni amikor mi is el tudunk menni. Persze ne hozzánk igazítsátok hiszen én rendetlen és hűtlen babanetes lettem...Kép
Egyébként 4-én évnyitóm van, 18-án pedig továbbképzés (kötelező) de végül is ezeken a napokon is el tudunk menni délután 4 után. Tehát ez sem lesz akadálya annak, hogy végre találkozhassunk.Kép

Egyébként nekünk aug.21-én volt szintén a 11.házassági évfordulónk, de meg sem közelíti a Riki-étKép

Neva
neva

Sziasztok!

Megvagyok ám, el se vesztem, csak éppen sűrűsödtek a gyermek körüli elfoglaltságok. Kép
Nevezetesen: 3. hetes lett éppen, amikor igencsak nyűgös napjai lettek Kép , de hál' Istennek csak 2-3. Hogy mitől volt, nem tudjuk, a hasára gyanakodtunk, meg, hogy esetleg túleszi magát.

Panka
Nagyon tetszetős az oldal, amit Zsuzsának ajánlottál. Ki is nyomtattam pár dolgot, aztán bent tanulmányoztam, amikor éppen nem voltam szolgálatban Kép
Szüléssztori még mindig várat magára - közben annyi időm se volt, hogy levegőt vegyek.
Mellgyuszi elmúlt, viszont Rebeka csak a másik ciciből hajlandó szopizni. Így a bal mellemet lefejem, és pótlást kap, ha nem volt elég neki a másik. Próbálom a "rossz" cicit is felajánlani, de még tegnap sem sikerült. Pedig hallom, hogy nyel is, de aztán behergeli magát, és csak sír. 5-10percnél tovább nem tart a kísérlet.

Zsuzsa
Neked Beni mennyit eszik? És hányszor?
Mi még teát sem adunk Rebekának, a dokinő azt mondta, hogy a benne levő cukortól csak megfájdulhat a kis hasa. Pláne a cukros víztől..

Sajnos a pohárból való pótlásról hamar leszoktunk, mert küzdelmes, hosszú feladatnak bizonyult. Így mostanra maradt a cumisüveg. De szerintem túl nagy rajta a lyuk, és jobban jön neki, mint szerintem kellene. Pedig 1-es cumija az Aventnak! Van ennél még kisebb folyású?

Hú egy csomó mindent akartam még írni, de most ennyire futotta, lassan jön a következő evészet. Rebeka apával kint levegőzik, aztán már nagyon kíváncsi vagyok hogy viselik. Kép

Puszi, sziasztok!

Kép

delice

Sziasztok!

Először is: ajjajjajjaj! Látom már szárnyra kelt a hír a szeptember 11-i rendezvényről. Sajnos nem akkor lesz, kb. 1 hónappal tolódik. Na és egy kicsit más lesz, mint eredetileg tervezte Kriszta. A visszajelzésekből úgy tűnt a miskolci kismamák nem igazán vevők erre a kiülök és árulom a ruhácskáimat dologra. De majd szóban többet, a lényeg csak annyi, hogy ettől lehet a 11 is.

Koda!
Nekem nagyon tetszenek a képeid. Remélem már jobban vagytok! A cipő kivül-belül bőr? Nekünk is aktuális lenne, és több is egyszerre.

Erről jut eszembe, akinek van óvodás gyereke! Óvónénik!
Milyen a benti cipőtök? Most még tornacipő sem kell, a benti cipőben tornázik majd. Érdemes az óvodába Siestát venni bentinek?

Marika, Magdi!
Már lehet tárgyakat felvenni, nemcsak 6-tól? Akkor megpróbálom. Ráadásul azt mondták vegyek fel mindent, azt is ami már megvan és kérjek felmentést.

Marika!
Én simán átutaltam a bankból az iratkozási díjat. Ugye így sokkal egyszerűbb: egyik kezemben Gerda, a másikkal írtamKép Még szerencse, hogy Matyi nem volt ott.

Ditta!
Én is mindig megnyugszom, amikor hallom, hogy más sem olyan vigyázban alszik, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Sőt, ahogy hallom a többség nem. Jobban vagytok már?

Ági!
Kitartás, még egy pár hét és minden beáll Nálatok is a normál kerékvágásba. Próbáltad már, hogy a "rossz" ciciből másféle tartásban szoptatod? Például hónaljtartásban? Van olyan Baba, aki az egyik oldalból nem akar csak így szopni, másképp nem.

Panka!
Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk menni, szerettem volna találkozni Veletek! Matyi nem nagyon foglalkozik az óvodával, remélem megjön a kedve. 13-tól fog járni.
Mennem kell, felébredt Gerda.

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Ja, Panka!

nekünk nem jó: 4,5,18

B.

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Sziasztok!

Ditta
Igen, minket láttál. Anyukám vigyázott Benire, gyorsan elszaladtunk bevásárolni.Máskor nyugodtan szóljál, mert én mostanában "selát-sehall dömötör" vagyok.

Panka
Mi is elmennénk a talira, szept. 26 kivételével, mert akkor lesz Beni keresztelője.

Koda
Gyönyörű képeket csináltál, én is szeretném látni majd élőben is.

Ági
Beni most tegnap volt négy hetes, tegnaptól 120 ml tejet szív ki a mellemből (egyikből csak) és még fejek is ki utána, amit éjszaka adok neki oda. Látod nekünk a dokinéni kifejezetten mondta, hogy egy mokkáskanál cukrot tegyünk a csipketeájába, mert erre szükségük van. Ajánlgasd a Picurodnak a másik melledet is sűrűn, sikerülni fog. Látod neken három hétig nem is szopott Beni, Emese, Timi személyesen,a többiek neten keresztül biztattak, mert már ki voltam.

Remélem sikerül sok mindenkit személyesen is megismerni a talin.

Mindenkit üdvözlök

Zsuzsa
nzsuzsa

Sziasztok
Gyorsan egy kérdés!
Ha elfogyott a tejgyűjtő zacskóm, akkor szerintetek mibe fagyasszam le a megmaradt anyatejet? A 2dl-s műanyag pohárkával próbálkoztam - hogy kifőzzem - , de sajnos tönkrement. Kép
Ági

delice

Betti, Zsuzsa
Köszi az ötleteket.
Kipróbálom a másik tartást, eddig csak fekve próbáltuk.
Az a jó, hogy mindenki mást beszél, orvos, védőnő, különböző könyvek, újságok, mindenki mást mond. Aztán meg igazodjon el az ember lánya, hogy mi jó a gyermeknek..

Mostmár tényleg megyek Kép Sziasztok

delice

Marika!
Én csütörtökön személyesen voltam kinnt az Egyetemen és akkor borítékolták az órarendet, így én ki is kértem.
Milyen tárgyat nem találsz? A szabadon választhatókat külön meg kell nyitni és úgy lehet felvenni. Itt van meghírdetve a Jog II, Üzleti kultúra, Magvis, Környezetgazdtan és a könyvtár.<!--attachment: Munkaf_zet1-104785.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*14.3*%f3rarend*Munkaf%fczet1%2exls --><center><pre>
Képórarend
Munkafüzet1.xls (14.3 k)</pre></center><!--/attachment-->
A pénzt pedig én is aszámlámról utaltam, de én se láttom a Neptunon.

MAgdi
lilien_csenge

Betti!
Sajnálom, hogy elmarad a 11-i rendezvény, már úgy készültem rá, meg egy csomó röplapot is szétosztottam. Kép

Marika!
Mi a voltunk a Severben, és láttam isteni kis lányka cipőket is.
Ádinak vettünk egy cipőt velúr anyagút, meg nem bírtam ellenállni egy kis bélelt
szabadidőruhának sem.

Delice!
Én Baby Novás anatómiai cumit használok, és ott pl. teás és tejes van, ahol a teás a kisebb lyukú.
Az anyatejet pudingos poharakban fagyasztottam le (előtte kifertőtlnítettem tablettával, de annak a neve nem jut eszembe), és soha nem volt vele gond.
Ja, azon nem lepődj meg, hogy a feltett kérdéseidre mindenki más (néha teljesen ellenkező) választ ad, mert mindenki csak a saját tapasztalataiból indul ki.
Minden gyereknél más válik be, te csak halgasd meg a tanácsokat, és azt döntsd el, hogy szerinted melyiknek van értelme, illetve melyiket tudjátok ti követni.

Zsuzsa!
Én először nem tettem cukrot a teába Ádinak, de nem nagyon volt széklete, ezért a dokinéni azt javasolta, hogy tegyek én is a kb. 2 dl. teához egy mokkáskanál cukrot, de még főzés közben (tehát fözzem fel a cukrot is).

mse173

Kbetti!
Mi az oviba olyan benti cipőt szoktunk kérni, ami nem esik le a gyerek lábáról. Lehet szandál és tornacipő is, persze jó a Siesta is. Amikor tornázunk átvesszük a tornacipőt. Szoktunk kérni udvari cipőt is, mert szétmotorozzák az orrát.
És van a hazamenős, amit csak anya adhat rá. Hamar megtanulják a gyerekek.

Kép

KépKép
búzaszem

Sziasztok!
Végre most tudok írni egy kicsit én is.
Már nagyon izgulok a szerdai sulikezdés miatt! Kedden délután lesz az évnyitó és rögtön utánna szülői. Gondban vagyok, bár lehet, hogy ezen más csak nevet, de nem tudom, hogy a gyerek tankönyveit beköthetem e rendes borítóval, vagy csak nejlont tegyek rá. Ezen azért gondolkodtam el, mert nem tudom, hogy honnan fogja tudni szegény gyerek, hogy melyik könyvet kell elővennie, ha esetleg a tanítónéni mutatja a borítóját úgy ő is hamarabb megtalálja, ha csak a nejlon van rajta. Ezenkívül még ezer aggodalmam van, de gondolom más is igy van evvel.
Vivien szalad, puszid ad, apának és a nagyapjának is mondja, hogy papa, és képzeljétek, imád a kiságyában aludni. Valamelyik nap áttettem éjszaka a nagyágyba amikor felébredt, de amikor újra felébredt és észrevette, hogy ott van sírni kezdett. Visszatettem a kiságyba és aludt szó nélkül. Sőt elértük azt is, hogy tegnap éjszaka végig aludt, nem ébredt fel, sőt van, hogy napközben az altatásnál csak beteszem az ágyába, megkapja a cumisüveget, én kimegyek ő pedig elalszik.
Az alvásról jut eszembe végre Szandra is a saját ágyában alszik egész éjszaka! Gondolhatjátok, eddig hajnalra négyen lettünk az ágyon, most pedig kb egy hete csak apa meg én egész éjszaka! Hát furcsa! Több mint hat éve alig volt ilyen eset. De remélem már így marad!

Panka!
Üdv itthon. A talira mi is mennénk.

Delice!
Én is két decis műanyagpoharakat fertőtlenítettem ki hidegfertőtlenítővel, és abban fagyasztottam le a tejcit!Nagyon édes a kép Rebekáról!

Riki!
Mi is voltunk a nyáron Kehidán! Az élményfürdőben voltatok? Szerintem nagyon szuper hely! Romantikus lehetett az évfordulótok.

Zsua!
Látom ti is nagy rallysok vagytok! Az én párom is az, mindig mennünk kell nekünk is, persze én nem bánom mert nekem is tetszik. Tavasszal is kimentünk a Vredestein rallyra ,Királdon voltunk. A baj csak az volt, hogy egész nap zuhogott az eső. Vivi nem sok autót látott mert mind a két gyorsasági szakaszt végigaludta. Most mondja a párom, hogy ez így ebben a formában nem igaz, mert láttot belőle és azóta szereti az autókat, és mondja hogy brű! ( tényleg szereti!)

Emese!
Kösz az infókat a biztosításról! Most így előreláthatólag nem tudom mikor tudnánk találkozni, a suli miatt, de már szeretnék veletek és Kodáékkal is találkozni!

Kisregény vége!

Sziasztok

Cat

Kata/Cat
Kép
Kép
Kép
cat26

Ági!

Fertőtlenítő: a Mega Toys-ban lehet kapni Bébé comfort fertőtlenítő tablettát. Illetve én a Coraban vásárolt Chicco folyadékot is használtam.

Magdi
lilien_csenge

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?