Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ilyen remek hírekre jönni!!

Misssouare! Gratulálok a kicsi fiadhoz! Nekm a Tidi doki volt az orvosom Csengénél. Cseneg előtt ő műtött missed ab-val. Hogy érted, hogy fura figura? Mondjuk más, mint a többi... Sokat olvastam róla a neten és elég szélsőséges megítélést kap. Pedig remek szakember...ahhoz képest milyen fiatal! :wink:
Az nagyon megnyugtataott, hogy műtét előtt odajött és már be volt öltözve csak a szeme látszot ki és az olyan megnyugtató volt. Ahogy nézett. NAgyon be voltam szarva, mert soha nem voltam altatva, soha nem voltam műtőben. Féltem, hogy nem ébredek fel az altatásból!

Márti! Gratulálok! Ő is fiú! Mi lesz a neve?
Azért gondolom meglepődtél, hogy védekezés mellett összejött. Nagyon szeretne nálatok élni eza fiúcska! :D
Nőnapi ajándékod lesz? A férjem nőnapon született! Senki nem felejti el a szülinapját! :wink:

Susy! NEked is gratulálok!! Te mikorra vagy kiírva? Május mennyi? Az milyen gyönyörű hónap! Eszter májusi! 19.
Fehér karácsony! Jaj! De jó is lenne!

Képzeljétek! Mi ugye egy helyen dolgoztunk a férjemmel. Amióta ott vagyunk (ő több, mint 10 éve már) sosem volt ilyen mint most! Az utolsó munkanap 23-a. A legközelebbi meg jan. 4.! NEkem megvan a karácsonyi ajándékom! :D

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Edina
Május 19- re vagyok kiírva. :lol: :lol:

Kép
Kép
susytunder
 
 


jajjj de aranyosak vagytok!!
Mostmár tudom, hogy Nagyné Soltész Erika:) huhhúúúú

Kép

Kép
nyuszimuszi
 
 

 
 

Márti, Susy: Szerintem jól döntöttetek, ezen felesleges gondolkodni! :wink: Azért ezt az oldalt linkeltem be, mert itt tényleg megnyugtatnak. Nagyon kicsi a mellékhatások lehetősége!
Én csak azért szeretném először ezt az ellenanyagvizsgálatot, mert a 12. hétig nem ajánják továbbra sem az oltást, a betegség is "csak olyan", mint egy átlagembernél. Addig meg kihasználom az időt erre a vizsgálatra. :)

Hihetetlen, hogy még most mondtátok, hogy babát vártok, és nemsokára szültök is! :lol: Én meg még most megyek csak az 1. UH-ra! :lol: Remélem, minden rendben lesz! :roll:

Kép

Kép
nikuc
 
 


Susy,
nem tudom mondtam-e már, de anyukám május 19-ei :)

Nikuc,
majd mesélj az első UH-ról! :)

Edina,
hű ez jó hír, hogy ilyen hosszúak lesznek az ünnepek apával otthon! :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Hát most igyekezek gyors lenni, mert megint alig van időm.

Most a doki azt mondta tegnap, hogy május 30 helyett ő inkább juni 30-ra ír ki, de az már igen nagyon késő lenne az uh alapján is legalább 1 héttel nagobb most már lassan 13 hetesnek kéne lennem az uh alapján is, de hétfőn megyek elvileg 12 hetes uhára ide az sztkba és útána majd lessz genetikai is mert kiharcoltam + kombinált teszt is!
Valaki kérdezte kihez járok, szóval: Dr. Balogh László. Eddig meg vagyok elégedve vele, csak nagyon sokan járnak hozzá és hába járok kezdés elött fél órával (7:30) így is fél 12 körül szoktam végezni vagy bejutni... :?
Holnap megkapom a kiskönyvem! :D
Aranyosak vagytok, hogy aggodtok értünk, de szerencsére jól vagyunk! :wink:

Nyuszimuszi te nem az uzsokis topikból jöttél?

Megint nem tudok tóvább maradni...
Mindenki nagyon vigyázzon magára és a picurokra is (ahol már van)!
Igyekszem majd sűrűbben jönni!

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Kinga: remélem minden rendben lesz, drukkolok.

Susy: az oltás beadása után már nincs visszaút. Ne foglalkozz semmivel, ne olvass ilyen híreket! A dokim ezt tanácsolta és szerintem ez egy nagyon jó tanács.

Ma mi is megkaptuk Adéllal. Adél alig sírt, kapott matricát és pudingot a doktornénitől. A háziorvosom meg hívni akart, hogy menjek oltatni, mert változott a helyzet és ő még mindig nincs meggyőzödve, de inkább beolt, minthogy baj legyen. Ákos baba pedig napról napra jobban érezhető, már apa is érzi :D

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Liliom, de onnan, mert ugy volt, hogy ott fogok szülni, csak aztán olyan dokit választottam (Dr. Krammer József, ismeri valaki?), aki mondta, hogy a MÁV-ba menjek, mert sokkal jobb. Hát így vagyok ott mindenhol:D

Kép

Kép
nyuszimuszi
 
 


Kinga, csak igyekezz, mert a kombi tesztet 13+6 napig lehet csak csinálni, ők a 12. hetes uh-t veszik alapul a méretnek, ennek a Crl-nek alapján döntik el mekkora terhesnek tekintenek. Nehogy kifuss az időből :wink:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Gabi: Adél a tojásra nem érzékeny, csak a tejre? Peti egyértelműen nem kaphatott, pedig nála nem is bizonyított, hogy allergiás a tojásra. (Bár sajnos úgy tűnik, mert múltkor adtam neki egy pár falat pogácsát. Bár a kg tésztában volt 1 db tojás, és tényleg csak pár pici falatot evett, már pár óra múlva kijött az ekcémája)

Kép

Kép
nikuc
 
 


Nikuc: 1 hétig tömtem belé a tojást. Imádja és kutya baja tőle. Sőt a tejjel sincs semmi, egyre inkább így látszik. Evett már túrórudit, kapott picike csokimikut (jöhetnek a kövek), tejföllel habart főzeléket, joghurtot, babapudingot. Egyiktől sincs kutya baja sem. De ti már kérhettek vérvételt és abból egyértelműen most már ki tudják mutatni az allergiát!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Gabi, Lillu is 1,5 évesen Mikuláskor kapott rá a csokira :oops: én ezért nem köveznék senkit :wink: Nem mondom, hogy azzal etetjük, mi nem is nagyon veszünk neki, de én pl. tiltani se akarom tőle. Mamáknak így szabad a kényeztetés :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi: nálunk sincs mindennap és nem is szeretném ha lenne. Mondjuk én kamaszkoromig nem ettem meg a csokit. A csokimikut, csokinyuszit sajnáltam, a szaloncukor nem ízlett. Na azóta sajnos változott a helyzet. Most nézem, hogy már betöltötted a 30. hetet, húha...

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Liliommanó! Ó hát te is? Gratulálok! MIlyen jó így olvasgatni, hogy ilyen sok kismami van. Én a harmadikat élveztem a legjobban. Nem is értem miért?

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Missouare, Nyuszimuszi - gratulálok a bébikhez

Nyuszimuszi- nekem a kisfiammal a 29. hétig Krammer dokihoz jártam. Rengetegen voltak mindig nála ezért sosem tudta hogy ki vagyok. Többször volt hogy visszarendelt egy adott napra aztán ott derült ki hogy szabin van (nem csak én jártam így) így inkább visszamentem ahhoz a dokihoz ahol a lányomat szültem 9 éve.

Gabi köszi a gratulációt, igen sikerült találnom receptet, egész jó lett a piskóta így is hogy nincs benne tojás meg tej egyáltalán.

Veronika- mi Rákospalotán a régi részen laktunk az SZTK háta mögötti utcában. Játszótér egy volt egy buszmegállónyira. 9 éve amikor a lányom kicsi volt még főleg idősek laktak azon a környéken. Egy lány volt az utcában akinek velünk egy korú gyereke volt, vele jártunk kocsival a Brendonba játszóházba. Talán azóta már jobb lett a helyzet. Bölcsi, ovi téren se volt jobb anno, ezért mi inkább elvittük Nikit Zuglóba egy magánoviba. Ti merre költöztök ,Újpalota??

Látom Pálmi se jár még. Kristóf se. Már a harmadik gyógytornára járunk most itt Dunakeszin. Ott az első alkalommal amikor Kristóf 11 hónapos volt és teljesen szabályosan feállt és lépegetett kapaszkodva , megkérdezték hogy mi mit keresünk itt, mindent csinál amit kell.

A héten mi betegek vagyunk. Niki hazahozott a suliból valami vírust (nem H1N1) és persze Kristóf is elkapta. Niki 1,5 nap alatt jobban lett és úgy néz ki hogy Kristóf is a tegnapi lázas nap után már egy fokkal jobban van.
Ezen felbuzdulva úgy néz ki mi is oltatni fogjuk magunkat. Látom végül sokan így döntöttetek. Nálunk apa már megkapta, én és Niki jövő héten, de Kristófot még mindig nem döntöttem el hiszen épphogy elmúlt egy éves.

Kép

Kép
tüni75
 
 


Tüni,
ma én is és Pálmi is megkaptuk a H1N1 oltást.
Apa már múlt hét pénteken, és tegnap este beszéltünk róla és eldöntöttük, hogy akkor Pálmi is és én is beadatjuk. Alig sírt, nekem meg se kottyant, pedig elég majrés vagyok a szuriktól :)

A XV. ker és a XIV. kerület határához megyünk, a 69-es villamos Tóth István utcai megállójához.

Pálmi mindjárt 14 hónapos, de járásnak semmi nyoma, nem is igen próbálgatja. Ha fogjuk a kezét jár, de azt nem szabad, úgyhogy csak nagyon ritkán csinájuk, egy héten talán 1-2-szer.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Tüni...Ismerős... Teljesen igazad van, hogy váltottál. Nekem nem is a doki volt a lényeg a szülésnél, hanem a kórház. Az Uzsoki nagyon gáz, a MÁV meg szerintem szupi. Ezért ő elvállalt. De nekem is van ám történetem... Nekem a 42.héten még mindig nem akart jönni a babó, ugyhogy meg volt beszélve a szeptember 14.hétfő hogy akkor reggel 8kor megindítanak.... 3ra ért oda a doki. Szerinted mennyire volt gáz, hogy 8-3ig vártam ott mint valami elítélt... Na mindegy, de gyorsan megvolt a Lilike, 3kor indult, 20:53-ra már kint is volt:)

Kép

Kép
nyuszimuszi
 
 


Nyuszimuszi,
nem mondod, hogy reggel 8-tól délután 3-ig várattak a megindítással? Mintha nem lenne épp elég az egész szülés, még 7 órát rádobtak? Hát ez nagyon gáz...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Veronika- ahova költöztök ott van a közelben egy uszoda és ott ha minden igaz van babaúszás illetve busszal pár megálló és Zuglóban van jó játszótér illetve ha már buszra szálltok akkor Újpalotán is van játszótér. A magánovi is pár megálló tőletek busszal ahova Niki járt Zuglóban. Szerintem jó környék bár lehet hogy arra sem lakik túl sok fiatal házaspár gyerekkel.

Nyuszimuszi- ezek szerint jó hogy váltottam. Gondolom ha a magánkórházába mentél volna akkor nem váratott volna:((

Kép

Kép
tüni75
 
 


Veronika, mi arra járunk bölcsibe, oviba, arra környékre, és ott van több játszó is, meg minden. Jó hely nagyon!

mtunde
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltunk kiskönyvért és végül úgy döntötem, hogy az lessz a vonalzómon ami a kiskönyvben még ha -2-3 hét is a méretei alapján.
Hétfőn uh aztán ha nem túl nagy akkor kedden genetikai is! :wink:

Most megin rohanok... :cry:

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Adél: nálunk pl a vérvizsgálat nem mutatott tejallergiát Zsófinál, mégis, ha iszik egy fél bögre tejet, tiszta piros folt lesz tőle :? Most laktózmentes tejet iszik, úgy tűnik ez jó.
Vendég
 


Panndi: nekem a gasztros doki mondta ezt a klinikán. De ezek szerint nem mutat ki mindent.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Nekem is egy gasztros doki mondta, hogy a negatív eredmény ne mfeltétlenül negatív :(
Vendég
 


Én is úgy tudom, hogy 1,5- 2 éves korig nem megbízható az eredmény. :?

Kép

Kép
nikuc
 
 


nikuc, nekünk is azt mondták, hogy a tüneteket figyeljük, ne az eredményt.
Vendég
 


Minket el sem küldtek még allergiavizsgálatra. Annyit mondott az orvosunk, hogy semmi toját, tej, szója 2 éves korig. Meg az egyéb "szokásos" kb. 3 éves korig (mogyoró, eper... stb) Mindennel vigyázunk. Amikor először evett almát, attól is ekcémás lett, két hetet vártunk, utána újrakezdtük, és már nem volt semmi baj. A banánt viszont elsőre bírta, pedig arra sok baba érzékeny.
Gondolom, ha két éves korában elkezdjük bevezetni ezek az ételeket, és valamire még kijön az ekcémája, akkor majd megyünk allergiavizsgálatra.

Kép

Kép
nikuc
 
 


Nikuc,
és most már belerázódtatok az étrendbe, hogy ennyi mindent nem ehet?
Mi volt az első UH-n?

Panndi,
Most pillantottam Fruzsi vonalzójára, őrület, hogy 7 hónapos múlt! Mikor utoljára néztem, még 4 hónapos volt! És nemrég született!

Mi nagyon jól viseltük az oltást, se én se Pálmi nem lázasodott be! :) Én még érzem kicsit a karom, de semmi.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Veronika, ez jó hír :) Jó, hogy túl vagytok rajta!

Bizony, hét hónapos múlt! :shock: Én is csak lesek... az vettem észre, hogy egyszer csak több időm lett. Már nem kell Fruzsit Zsófi elől menekíteni, kettesben hagyhatom őket, és tök jól elvannak :)
Vendég
 


Sziasztok!

Alexandernek nem voltak hajlandók tesztelni gasztrón, hogy van e tejaleriája, mert szopizik még és szerintük így nem indokolt már kezdem feladni, pedig tavasz óta küzdünk a tesztért... majd januárban megyünk újra.

Oltás most kicsit megint el bizonytalondtam, mert a doki nem ajánlja és tegnep beszéltem egy babás ismerőssel ő mondta, hogy neki 3 barátnőjének halt el a magzata oltást kővető napon :cry: ... (2. harmadban jártak mind a hárman.) Én itt szerencsére csak pózítív kimenetelü oltásokról hallok és azért ez bíztat rá, de nem tudom mi legyen :oops: :roll:

Tényleg valaki szoptat még terhesen is vagy csak én egyedül? És ha igen, hogy lehetne leszoktatni legalább a délutániról szerintetek?

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Liliommano, és azt nem tudod, hogy bizonyították-e a kettő közötti párhuzamot? Talán, ha volt más immunhiányos betegsége is.... :shock:

Edina, nagyon ügyes Csenge! Szerintem max egy hónap, és elindul a leányzó. Meddig jártok még Éva nénihez?
Légyszi, majd add át üdvözletünket! Zétény, Üllőről, szerintem tudni fogja kik voltunk, mert Dávid mindig kipakolta a játékos kosarat, a szája meg be nem állt egész idő alatt :lol:

Örülök, hogy ilyen sokan úgy döntöttetek oltattok! Szerintem ez a lehető legjobb, legésszerűbb döntés, amit a gyerekeinkért megtehetünk.
Vendég
 


Veronika: A belerázódás túlzás. Napi 3x eszik bébiételt 1 dl ha tápival felöntve, Sinlaccal sűrítve, napi 1x gyümölcs, joghurttal, Sinlaccal dúsítva. Egy kisebb vagyon a kajája.. :oops: :lol: Nem könnyíti meg a dolgunkat, hogy ha csak reszelem a gyümölcsöt, öklendezik, sőt kihányja, teljesen símára kell turmixolni (ezért is a bébikaja, mert a hús a turmixal is rostos marad), a tápszert meg magában nem inná meg. Ezen kívül délután eszeget háztartási kekszet, pufit, kockára vágott puhább gyümölcsöt, kóstolgat a mi ennivalónkba, ha olyan van, amit kaphat. (pl. főt tészta, ami nálunk csak durum, sült krumpli nagy kedvenc, de ritkán kap, kis kóstoló gyümölcs). Fogalmam nincs, hogy mikor fog velünk enni rendesen. Azzal vígasztalom magam, hogy olyan nincs, aki még 10 évesen is bébiételt eszik. :oops:

Panndi: És egyre jobban össze fognak rázódni! A barátnőm pont most mesélte, hogy mennyire jó, náluk már a kicsi is egy éves lett, szinte egész nap eljátszanak együtt, és nagyon szeretik egymást!

Kriszta: Én is olvastam sok ilyen anyukáról, de lehet, hogy tényleg csak "rémhír". Ha az ellenanyag tesztem - lesz, én is oltatok a 2. harmadban. Addig nem szeretnék. Tudom, hogy az elsőben gyakran elmegy a baba, de biztos teljesen kész lennék, ha így lenne, hogy miattam történt. :cry:

Kép

Kép
nikuc
 
 


Nikuc,
akkor kínlódtok eleget a kajával... bár sokfelől hallom, hogy a gyerek nem fogadja el csak a pépeset...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Igen, de az a furcsa, hogy ha ő eszik önállóan, akkor harapja az almát, és nagy darabokat nyel (ezért nem kap, csak sütve), megeszi a kukit, a kekszet, sültkrumlit. Nem is vágjuk fel, csak harapja és rágja. De ahhoz ragaszkodik, hogy a főétkezések pépesek legyenek. Vagyis amit tőlünk kap kanállal. Mert ha eszik egy kis kenyeret, vagy kekszet, simán kihagyna egy étkezést.

Kép

Kép
nikuc
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltam dokinál, afp jó lett a pocaklakó neme továbbra is titok maradt. Jan 4- én megyek genetikai uh- ra, reménykedek, hátha akkor kiderül. :lol:

Érdekes, hogy mióta beoltattam magam, azóta alig hallani a h1n1- ről, vagy csak én nem tudok róla? :roll:

Kép
Kép
susytunder
 
 


Most megyek genetikaira remélem nem tévedek el :roll: Tegnap a sima uh-n mindent rendben találtak most 13 hetes vagyok! :lol: Kombináltal még nem tudom mi lessz majd útközben vagy a korházból felhívom a nőt, hogy mikor ér rá.

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Susy: örülök, hogy minden rendben. Szerintem csak nem figyelsz ezekre a hírekre, mert még mindig ezzel kezdődik minden rtl-tv2 híradó.

Liliommanó: hú, nem fogsz egyhamar végezni genetikai uh-on. Remélem minden rendben lesz.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Hát eléggé sokáig ott voltam... 10 óra körül érkeztem és fél 1 kor jöttem el...

Egyébként érdekes lett az eredmény, mert tegnap a sima uhn 13 hetesnek mondták ma meg 12-nek és majdnem ugyan akorának mérték... :shock: Ki érti ezt???

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!
Egy kis segítséget kénék.
Itt a karácsony, és idén mivel szültem, ez az első év, hogy itthon vagyok, és nem dolgozom végig az ünnepet (családi vállalkozásunk van, élelmiszerbolt).
Így szeretnék karácsonykor főzni. De mivel soha nem csináltam karácsinyi menüt érdekelne, mit tudnék megcsinálni a Picur mellett.
Valami egyszerű, és karácsonyi kajcsikat szeretnék, amit mellette is könnyen elkészíthetek. Ti miket főztök ilyenkor?
Recept is jöhet! ;)

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Nagyon kihalt a topik megint...

Ma voltunk az új hótaposoját tesztelni Alexandernek a hóban elöször félt a hótól aztán nagyon belejött! :D
Ja és a csizmát csak a piacon tudtunk nekivenni mert sehol se lehet kapni ilyen kicsit 21-22-es... de jó lett így is és ez a lényeg

Egyébként az tejalergiára visszatérve semilyen más betegsége nincs ami miatt nem csinálhaták volna meg a tesztet egyszerűen lusták!

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Én nem főzők semmit :oops: , mível a párom szüleivel élünk... és nálunk lengyel kaják vannak.

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Andi! Nálunk lesz halászlé, rántott ponty. Ezek, amik biztosak, aztán a többit ma találom ki, mert este nődoki után bevásárolunk.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Nálunk az erdélyi gyökerek miatt Karácsonykor nincs semmi halétel (számomra nagyon furcsa szokás ez a sok hal ilyenkor, anyóséknál emiatt csak csipegetek karácsonykor, leginkább bejglivel lakok jól. De idén állítólag csak miattam - vagy inkább a pocakban levő unoka miatt :) - lesz nemhal is a menüben).
Mifelénk viszont töltött káposzta van tonnaszám. Pont a kedvencem, napokig tudom enni, sosem unom meg! :wink:
És elkészíteni sem nagy macera, nem kell fölötte állni és állandóan kevergetni, kóstolgatni. Csak összerakni, bedobálni a kuktába, aztán már csak pusztítani, nyamm!!!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
jolyjoker
Budapest XV. kerület
 
 


Andi, nálunk gombócos káposzta volt karácsonykor (ez olyan mint a töltött káposzta, csak a gombócok nincsenek káposztalevélbe töltve, csak úgy szabadon), anya mindig azt csinált. Mióta nem él, csak egyszer készítettem, idén a húgom fogja. Bár én nem vagyok tapasztalt szakács, szerintem ez elég könnyen készíthető étel (bár nem az a fél órás kaja), ha gondolod előkeresem a receptet, de valószínűleg a neten is fenn van több példányban (pl. mindmegette.hu).

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Sziasztok!

Voltam védőnőnél, -1 kiló és jó a vérnyomásom is, nagyon happy vagyok! :lol:

Karácsonykor nálunk aszalt sárgabarackkal töltött szűzhús volt pár évig, aki megkóstolta rögtön kérte a receptet. :wink:
Egyszerű is, és nem kell vele bajlódni.
Most kacsa lesz káposztával, krumplipürével.
Hal nálunk szóba sem jöhet, egyikőnk sem szereti.

Kinél mekkora hó van? Gyerkőcök mit szólnak?

Kép
Kép
susytunder
 
 


Susy, én ezt a töltött szűzhús receptet kóstolás nélkül is kérném :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Susy,
gratula a -1 kg-hoz! :)

A halat én sem eszem... :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Hát egyébként én is elgondolkoztam milyen kaják szoktak lenni nálunk karácsonykor, mondjuk az itteni szokások nekem még újjak mert csak 2 éve töltöm velük addig mindig mentem anyúékkal a nagyszüleimhez stb...
Itthon káposztás étel lesz bigosz ezt majd 1 hétig kell főzni hogy igazán jó legyen és sok minden kell hozzá lengyel alpanyagok is, igaz ithon is könnyen beszerezhetők ha tudja az ember hol kaphatók. :roll: A többi kajára nem emlékszem :oops: , pedig több féle kaját csinál a párom anyukája. ami tuti az még a bejgli.
Egyébként az én családomnál halászlé, aki nem szereti annak halrudacska, rántott húsi ezer féle süti a bejgli elmaradhatatlan, mondjuk az én kedvencem a virágos süti :D ezt mindig csinál a nagymamám a kedvemért, és idén is küld! :lol:

Nem tudnám lemérni mennyi hó hullott nálunk, de van anyi amenyi kell, mondjuk mióta elált délután kezd nagyon lefagyni és hihetetlenül csuszik már nem rég értünk haza így most már nem hagytuk sétálni Alexandert. :(

Én nem tudom még magam beoltatni, mert még mindig beteg vagyok 1 kicsit :cry: pedig szeretném, mert nem akarok nagy bajt! És jönn majd a párom nővére a két lánnyal igaz ők lettek oltva, de pont e miatt ők fertőzhetnek is. Vagy nem?

Egyébként nálunk még nagy titok a kitesó jövetele és egyenlőre próbáljuk még titokban tartani amíg csak lehet, pedig már jó ideje küzdök a rókakomával és nem csak délelött... :(

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Kinga,
kitartást a rosszullétekhez. Nekem a 13-14 hét környékén múlt el, remélem hamarosan neked is elmúlik!

Pálmi amúgy nem nagyon szólt semmit a hóhoz, odavittem az ablakhoz, de inkább csak a kilincs érdekelte :) Amióta meg ilyen hideg van, inkább alszik a séta alatt a babakocsiban. Elindulunk és szinte már durmol is :) Ha meg anyu viszi ki, kint vannak akár 1.5 - 2 órát is, de úgy tűnik jót alszik ezalatt! Az ovisokat is láttuk még a minap kint aludni :shock:

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Ja... a Mikulás itthagyta az egyik szarvasát nálunk... :)

Kép

Kép

Kép
sz.veronika
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?