Szóval, hétfőn mint tudjátok nem voltam valami jól, mert az aznapi vizsgálatkor, amikor megtudtam hogy egy, kettő tüszőm van (csak), egy kicsit elszomorodtam
, aztán persze el is keseredtem, pedig tudtam jól, hogy még csak a stimu elején tartok, még csak ez volt az első vizsgálat, amikor megnézzük, megtudom, hogy hogyan reagálok a tüszőnövelő szurira, nőnek-e, vannak-e tüszőim
És ha most kevés van, vagy még kicsik, akkor biztos, hogy írnak még fel stimu szurit, lehet, hogy többet, hogy legyenek és nőjenek a tüszőim
Tehát egy vizsgálat még nem vizsgálat, hiszen Ti is kedves lombikos társaim hányszor mentetek a klinikára? Sokszor, 3-szor v. 4-szer is
Nem tudom, így utólag belegondolva lehet, hogy aznap volt bennem talán valami kis feszültség is, ami bujkált bennem, mert egy, két tüsző miatt nem szoktam kiborulni.
Na, mindegy egyszer, kétszer sírtam egy jót, jól is esett, jól meg is nyugodtam, úgy hogy most már mondhatni jól vagyok.
A kezeléssel, stimuval kapcsolatban még csak annyit, hogy aznaptól a doki felemelte a stimu adagomat, ami azt jelentetette, hogy már nem úgy kell beadnom, hogy reggel 2-tőt és este 1-et, hanem reggel is 2-tőt és este is 2-tőt + a decát!
Kedden reggel 6 és 7 óra között elmentünk az IR vizsgálatra, ami mint máskor most sem volt valami kellemes
Előzőnap ugyanis 6 és 7 között ehettem utoljára, akkor bevehettem a insulin gyógyszeremet, majd onnantól csak ihattam, de csak csapvizet vagy szénsavmentes vizet. Én a szénsavmentes vizet választottam, mint mindig.
A rendelő érkezve láttuk, hogy szerencsére nem voltak sokan és ahogy levettem a kabátot már fogadni is tudtak. A vérvételes nő megnézte melyik vénából tudja levenni a vért, a jobból vagy a balból. Mivel a jobból Ő is és sajnos én is láttam, hogy onnan biztos, hogy nem fog tudni vért venni, a balból vett, ami azért fájt, mert előző nap a klinikán is onnan vettek vért.
Rendes volt a nő, mert utána leragasztotta……sajna ugyanis eléggé vérzett is.
Utána három tömény cukros folyadékkal teli bögre közül választhattam. Az egyiket elvettem majd leültem vele a váróba. Lányok úgy, mint máskor most is úgy fogtam a bögrét a kezembe, mintha forró kávét v. teát innék, még meg is szagoltam, persze semmi szaga nem volt, jó mondjuk egy kis cukor illatot éreztem, de mást semmit.
Az asszisztens aztán utánam jött és elmondta azt, amit már én is tudtam, hogy ezt a tömény löttyöt 5 percen belül meg kell inni, nem lehet vele elüldögélni. Hát kb. 5 percen belül meg is ittam a lötyit, aminek az eleje nem, de a vége nagyon xar volt.
Gondolhatjátok, hogy úgy, hogy éjféltől nem ihattok semmit és az első korty reggel, ami lemegy a torkotokon egy tömény cukros íz, lötty, milyen gusztustalan, undorító, fúúújjj!!!!
A lötyi megivása után mondjuk engedhettem magamnak egy kis hideg vizet, de csak 2, 3 kortynyit, hogy azaz édes érzés elmenjen a számból, majd le kellett ülni és várni. Várni kellett 2 órát, majd szólnom kellett az asszisztensnek, hogy ismét vegyen tőlem vért. Hát jó vénám sajnos akkor sem volt, a jobbnál nem látszott semmi, így megint a bal karomat szúrta meg, amiből most aztán nem jött semmi.
Háromszor tekergette meg az asszisztens a tűt a vénámba, persze tök normálisan, nem úgy, mint egy állat, közbe 2,3-szor is elnézést is kért.
Utána kihúzta a tűt, leragasztotta mondta, hogy nézzük meg még egyszer a jobbat. Mivel a helyzet változatlan volt és segíteni akartam, meg már túl akartam rajta lenni, mondtam neki, hogy a kézfejemnél szerintem tudna vért venni, nézze meg mind a kettőt. Tudom, hogy ez a legxarabb megoldás
, de már annyira menni akartam és láttam, hogy sok lehetőség nincs, sőt egy se volt, egyedül talán még a kézfejek. Na, a jobb kézfejből tudott aztán vért venni, nagyon fájt, de örültem, hogy végre sikerült
Utána még leültünk 1, 2 percre, aztán fizettünk 5.800,-Ft-ot, majd eljöttünk. Fél óra múlva már itthon vagyis az irodában voltam és most először éreztem, hogy túl sok volt a tűből, véradásból.
Elkezdtek remegni a lábaim, a kezeim, teljesen kész voltam
Remegő kezekkel és lábakkal ettem egy kis reggelit, majd egy órára lefeküdtem, mert annyira megviselt ez az egész, de aludni nem igazán tudtam, csak forgolódtam.
Folytatom!