Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok

Linacska megkaptuk a meglepit nagyon cuki ,majd csinálok képet :wink:
köszi

goldplast sajnálom anyukádat remélem minél előbb hejrejön.
Vendég

GP Ági, én is jobbulást kívánok Anyukádnak!!
Mi is a védőoltás mellett döntöttünk: én már 3 hete megkaptam, a férjem csak ezen a héten fogja. Ő kórházban dolgozik, már pénteken megigényelte, de még mindig nem szóltak neki, hogy mehet oltatni...

Visszatérve a depi témához: szerintem ezerszer jobb lesz a helyzet, ha kilábalunk a télből és a gyerkőcök is nagyobbak lesznek, lehet majd játszóházba, ide-oda menni velük, a játék nem abból fog állni, hogy én dobálom a labdát, hanem majd együtt gurigatjuk, stb... Ez a pár téli hónap csak eltelik valahogy, én most a karácsonyra összpontosítok, azt várom már nagyon :).

Kép
angelita

Etetőszék.
Mi a Szabinak vettünk egy Tpo Rider etető széket,kb olyasmi mint Lináéké,gurul dönthető levehető duppla etető tálcás és talán 23.000ft volt.
Ilyen e,most olcsóbb is
http://www.bababoltcsepel.gportal.hu/pi ... 54&index=1
Szerintem jó etető szék,nekünk bevált.

mimi12

Sziasztok!

Kezdek aggódni! Túl sokat alszik a picinyem! :shock:
Tegnap este negyed7kor bealudt - nem nyugtalankodtam, azt hittem, fél - 1 óra múlva úgyis felébred (nem erőssége a délutáni alvás). Ehelyett ő már az esti alvásra gondolt, így nem volt szívem felkelteni. Előtte 3kor evett, így negyed10kor megetettem, tisztába tettem és betettem a kiságyába (persze a mi nagyágyunkon aludt el előtte, hancúroztam vele egy nagyot). Így a fürdetés elmaradt.
Hajnali fél2kor következett egy újabb etetés, utána kicsit nehezebben aludt el, de nem kellett kivenni a helyéről, majd 7kor - ekkor már fel is keltünk. Ebéd után pedig 1kor elaludt és azóta is alszik!!! Pedig mondom, nem erőssége a délutáni alvás.
Lehet, hogy az hatott rá így, hogy napok óta ma voltunk először sétálni? De akkor is, a tegnap esti bealvása is nagyon szokatlan.
Szerintetek mi lehet ez? :?: :?:
Ha beteg lenne, nem aludna, hanem sírna, ugye? :roll:

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok! Majd mindjárt megpróbálok vissazolvasni!

linácska: Megkaptuk a body!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNJÜK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NAGYON ARANYOS ÉS ÖRÜLÜNK NEKI!

Csajok: 38,5 fok felletti láznál lehet szoptatni vagy nem? 38,2 volt szombaton, de levittem és utána szoptattam! A gyógyszertárba azt mondta a nőci, hogy 38,5 fellett lehet Bevenni bigyót szoptatáskor, de 38,5 fellett szoptatni nem szabad! Most akkor mi van!?

kovisziszka

Hmbori - bizti a kinti séta. Matyika is többet alszik olyankor.
Rég voltam már én is, de időm egyszerűen nem engedi. Pedig mindig megígérem, hogy nem főzök semmit, mert akkor semmire sincs időm, most is itt hisztizik Máté és mutogat a székére, hogy ANYA-ANYA, hogy üljek oda vele játszani.

Sajnálom a depit, rajtam igazából szrencsére nem volt, mert túlságosan vártam, a családban és munkahelyen mindenki erre készített fel, biztos azért is nem volt, mert annyira figyeltem.

Viszont a férjemmel már a 4. hónapnál éreztem az elhidegülést egymástól, de ezt írtam régebben is, hogy erre kell vigyázni, de elég nehéz. Most szerencsére már ez sem volt. Akkor ő ült a gépnél, mert nem tudott mit csinálni, én órákig szoptattam meg aludtam vagy konyhában szorgoskodtam...ő meg nem tudott mit csinálni.

Nagyon cukik a képek.
Volt nálunk is télapó (férjem) Máté annyira félt tőle, hogy még a távirányítós autót, amit nyújtott neki a Miku még azt is visszalökte, hogy NEM-NEM-NEM.
Azóta ha rossz csak annyit kell neki mondani, hogy Jöjjön a télapó bácsi?
és máris jókisfiú. :)
anettoo

Goldplast - most olvasom, hogy anyukád a kórházba van. Húúú, nagyon sajnálom. Van egy másik ismerősöm anyukája is Szgeden a kórházba. Nagyon drukkolok nektek.
Nagyon gyors gyógyulást és mindenkinek, hogy vigyázzon magára.
Mi még tartjuk magunkat. Nem oltattunk, de egyre jobban félek tőle én is.
anettoo

Kovisziszka - hú, sajnos erre én sem tudok válaszolni. Hívd fel a gyerekorvost.
anettoo

Vettünk járókát, hogy még most hozzászokjon Matyi, szerintem praktikus lesz.
Kép
anettoo

Sziszka
Nekem azt mondta a védőnőm, hogy akármilyen lázas vagyok, lehet szoptatni, sőt KELL is ! És Algophirint nyugodtan beszedhetsz !

Kép
Kép
rilla_

rilla: Köszönöm válaszod! Ez megnyutató, hogy lehet szoptatni! De algopirin az a gyógyszer amit soha többé, még csak látni sem akarok!
Azt hiszem régen panadol tablettát szedhettem, de az már 8 éve, és nem tudom, hogy létezik e még az a változat!

kovisziszka

Sziszka: mintha a Kismamában azt olvastam volna, hogy bármilyen lázas vagy, lehet szoptatni. De érdemes erre rákérdezni... Végül is miért ne lehetne??

Holnap megyünk a három hós oltásra...

Kép

Kép
dbea

Sziszka,
Panadolt vehetsz be nyugodtan. Még létezik :lol:

Anetto,
Máté hány kiló? Mert én már Lilit a 18 kilójával nem engedtem be a járókába...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziszka: Én is azt olvastam, hogy bármilyen lázas is vagy szoptathatsz a kérdés csak az, hogy meddig bírod. Mert ugye betegen még ez is levesz az erődböl elég sokat.
Mindenesetre jobbulást!!!

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Irdab: Ne tűnj el!!! Biztosan segít, ha látod, hogy nem vagy egyedül a problémáiddal!
Egyébként én nem is gondoltam, hogy nem szoptatod szívesen Zorát, csak azért írtam le, hogy nálunk mi a helyzet, hogy lásd van ahol még többet eszik a baba és, hogy szerintem ezzel nincs semmi baj.
Persze egyet értek azzal is, hogy ha nem lenne elég tejed akkor pótolni kéne. De én eddig mindenhol azt olvastam, hogy az igényszerinti szoptatás esetén mindig pont annyi teje van az anyukának amennyi a babának kell. :) És szerintem ha Zora magától fordul le a ciciről és vidám, kiegyensúlyozott baba és rendesen hízik akkor semmi ok az aggodalomra.
Én pl eddig még soha nem mértem meg, hogy mennyit eszik Zara. Nincs is itthon mérlegünk. :lol: Szóval még körülbelül sem tudom, hogy mennyit ehet.
Egyébként az, hogy este kevesebbet eszik elvileg szintén teljesen normális, mert eset zsírosabb tej termelődik, és ebből a kevesebb is elég a babának. Én bízom Zara ösztöneiben ezért mostmár egyáltalán nem aggódom azon, hogy vajon eleget eszik-e.
Az elmúlt egy hónapban sikerült neki több mint 1 kilót híznia. :)
Fel a fejjel!!! :)
Gyere és írj, ha bármi gondod van, mi meg majd megpróbálunk együttes erővel segíteni! :)

Orew

orew

Anettoo: Mi is szeretnénk majd venni egy járókát Zarának. Nekünk is volt amikor kicsit voltunk és szerintem nagyon praktikus tud lenni, ha éppen takarítani szeretnél vagy főzni. Mert így ha a járókában van a pici biztosan tudhatod, hogy biztonságban van. :)

Orew

orew

Bori: Zara is csinált ilyet mostanában, hogy a szokásoshoz képest sokat aludt. :) Én azt vettem észre, hogy mostanában, ha levegőn vagyunk az nagyon elnyomja. Egyébként amikor front van akkor is többet szokott aludni.
Remélem, hogy Bettinél is csak valami ilyesmiről lehet szó.
Arról is hallottam már, hogy amikor hirtelen nőnek sokat a babák akkor is alhatnak többet.

Orew

orew

Bori! Biztos tényleg csak a levegőtől alszik ilyen sokat:). Remélem jól vagytok! Mira szinte minden este 6:30-kor elkezdi az esti alvást, az elején én is aggódtam, hogy túlsokat alszik, de ez azóta is tart.

Járóka nekünk is van, Zora kifejezetten utálta, lehet össze sem szereljük Mirának.

Képzeljétek, voltam ma baba-mama tornán a Virányoson, és eléggé meglepődtem... nagyon erős torna volt, nem csak olyan tingli-tangli, így majdnem 4 hóval a szülés után alig bírtam, pedig az elejéről le is maradtam. Álllítólag még erősebb szokott lenni, box-aerobic! Én ezt nem is értem... ez nem baba-mama torna, hanem rendes aerobic, ahol ott lehetnek a babák, viszont a zene meg túl hangos nekik (techno). Kicsit csalódtam.Talán ha nagyobb lesz Mira, akkor járunk rendszeresen:). Addig is azt tervezem, hogy eljárok oda, ahol terhestornán voltam, ott van gerinctorna, nyugis zenével, ott tudja teljesíteni a kiscsaj a délelőtti alvását remélem:). Próbált valaki szülés utáni tornát? Azt hiszem Béres Alexandrának van egy...

Kép
Kép
Kép
oui

sziasztok

hoztam 2 képet Kép
nagyon jó a kis body :wink:
Kép
ilyen ügyi vagyok

Margit
Vendég

Sziasztok!

Lina :köszönjük szépen a bodyt nagyon tecc és nagyon aranyos vagy

Próbálok visszaolvasgatni ..de nagyon le vagyok maradva.. :?

Rólunk pár sor:Csilla roppantúl ügyes bébi, határozott mozdulattal meg fog minden,megtart ..és egyből a szájába gyömöszöl minden kincset :P Forgolodás megyeget..ha van kedve hozzá de az az igazság,hogy ő csak hason érzi jól magát :shock:

Ma megyek az oviba nem sokára karácsonyi sütés-főzés lesz a lúrkokkal :P

Nekem depira a "tatarozás" segít :P fodrász,kozmetikus,

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok,bocsi,hogy így ismeretlenül jövök,de segítségre lenne szükségem.Régebben olvastam a topicot,és rémlik,hogy valaki sikeresen megküzdött a koszmóval.Bevallom,én nem is igazán látom,védőnő szerint van egy kicsi a fiamnál...Megtenné,aki tud tanácsot adni,hogy priviben megírja?
Köszi lányok előre is!2009 augusztusa nekünk is egy csoda volt :wink:
Vendég

Sziasztok!

Megvolt a háromhónapos oltásunk :lol: Monda a doktornéni, hogy fogjam Marci kezét és puszilgassam nagyon, közben majd beadja. Puszilgatom, meg simizem nagy hévvel, aztán azon kezdtem gondolkozni, hogy vajon mikor adja már be, mire kiderült, hogy már túl is vagyunk rajta :lol: :lol: Meg sem kottyant neki, még csak a száját sem görbítette le :lol:

Délre jöttek a szüleim, felraktuk az összes karnist meg függönyt a lakásban :lol: Hihi, a férjemnek nem is szóltam róla, gondoltam meglepjük :lol: De remélem nem lesz mérges, mert ő nem volt itt...
Meglátjuk :wink:

Képzeljétek, a múltkor meséltem, hogy a védőnőnél Marci testtömeg percentilise 25 lett, a testtömeg a magasságára vetítve 10, erre a doktornő azt mondja, hogy Marcinak még nagyobb is a súlya a korosztályához képest :shock: Na, ezen igazodjon ki az ember...
Kérdezte, hogy mennyiket eszik, mikor mondtam, hogy reggel 200g felett eszeget, mondta, hogy az neki túl sok, mert egyéves gyerekek szoktak egyszerre ennyit enni, fogjam vissza magam... Majd elkötöm a mellem... :? Vagy nem tudom mit gondolt...
Na mindegy, megyek etetni :lol:

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Linácska , küldtem ám a címet.

Ma 1 éve, hogy Gréti baba beköltözött a pocakomba!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
nikó

Nikó,
megkaptam a privit, ma postára is adtam a body-t.

Már csak Earhart, Ágota, és Danidaniel címét nem tudom.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Még valamit elfelejtettem tegnap: a dokinénink mondta, hogy Pick terméket lehet nyugodtan enni, mert abban nincs sem tejfehérje, sem tejcukor :lol: :lol:

Kép

Kép
dbea

sziasztok

csajok bocsi h csak magunkrol irunk de mostanában nagyon mély depibe vagyok :cry: apáéknak késik a fizu én még nem kaptam meg a gyást :x
de ma reggel kicsit felviditot a fiam ugyanis felült :shock:
ki kelett szakadnom a fürdőba és h ne sirjon oda raktam az én helyemer a párnára és jövök vissza és a fiacskám üldögélt habár elég hamar elborut gondolom olyan hegyes :lol: fenéken nehéz ülni
és nagy elégedet mosoly ült az arcán :wink: :lol:
mondtam apának h most már muszály venni 1 járokát mert nem merem az ágyon hagyni a kiságyunk már nincs bent mert nem maradt meg benne ha csak a közelébe vittük ugy üvöltött mint aki ölnek

már nem emlékszem h ki irta hogy anno beadták a papirokat örökbefogadásra nahát képzeljétek h a férjem unokabátyáék áprilisban fejezték be a tanfolyamot és dec 8 -án kaptak egy 5 napos kislányt a kis Rékát egyelőre csak nevelésre nem tudom pontosan h h müködik ez az egész de amig nem örögbefogadfató addig 170e Ft kapnak havont de ők szeretnék örökbefogadni de egyelőre valaniért még nem lehet.

Margit
Vendég

Sziasztok!

A babák nagyon édesek! Mindenki rakjon képek, ha tud! Tök jó nézegetni! Csináltam Domiról, majd felrakok

Nagy kérésem lenne hozzátok! Apa tudjátok eljött a melóhelyéről! Fognak csinálni egy nagy autójavító műhelyt többen, de ez csak jövőre indul! Ha tudtok olyan valakit, aki szeretné az autóját fényeztetni, políroztatni, aki Pest vagy környékén lakik, ajánljátok lécike a páromat! Nagyon jó szakember, és normális áron dolgozik! De most nagyon kell még meló idén is! Most kevés melója van! És úgye jön a karácsony, én meg teljesen ki vagyok, hogy nehezen alakulnak a dolgok! Bocsánat, hogy itt ilyenekkel zaklatok, de nagyon ideges vagyok! Elnézést, ha valaki ezt zokon veszi!

Van valaki akinek megjött a menszesze? Nekem 7. héten volt egy kis pecsételő, kb 25 naponta volt kis pecsételgetés! 1-2 napig csak! De most 4. napja megvan és nagyon durván! Ez normális? Lehet, hogy csak azért mert régóta nem volt normálisan meg?
A szopiba is bezavar és nagyon izgulok, hogy nehogy eldobja Domi a cicit! Jár valaki hasonló cipőben?

kovisziszka

Úgy látszik ez ma ilyen depis nap. Én is már jól kisírtam magam...
Leviben ma gyakorlatilag semmi kaja nem marad benne, minden azonnal jön vissza, még a Sinlac is. Ő meg üvölt. És nem tudom, hogy azért-e mert még éhes (hát gondolom), vagy azért, mert már kaját sem akar látni, mert rossz, hogy jön vissza.
Viszont amióta végre tutira minden visszajött, azóta boldogan hintázik. Ma le is mérettem, gyarapodni is csak a minimumot sikerült, 15 nap alatt 20 dekát szűken. Ok, van tartalék, meg valamikor el kell kezdeni beleolvadni a korosztályba.
Viszont a védőnő szerint is le lehetnek tapadva a vállizmai, mert hason sem támasztja ki magát, fordulni fordulna, de a vállait nem hozza, csak csípőig fordítja ki magát, nem nyúl a dolgokért, viszont hason símán kúszó mozdulatokat tesz, de csak a lábával, ő is hasból felül, persze ez az igazi üléstől még bőven messze van.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok !

Mi sem vagyunk a toppon, Kristóf kicsit lebetegedett, tegnap hőemelkedése volt és belőle is kijött minden kaja. Ráadásúl egész nap csak nézett maga elé, olyan rossz volt ezt látni ! :( Ma már talán jobban van és a kedve is jobb, de most meg én érzem magam rosszúl, kapar a torkom...

Szoptatás : én sem mérem , hogy mennyit eszik Kristóf, de az biztos, hogy többet a kelleténél, mert már elhagytuk a 7 kg-ot ! :shock: :shock:
De én nem bánom, egyen annyit, amennyi neki jól esik !

Menzi : nekem még mindig nem jött meg !(bár ezt nem bánom, mert addig sem újúl ki a betegségem !)

KÉRDÉS :
Iszonyatosan hullik a hajam (csomókban) !!!! Van valaki, akinek így hullik ??? Mit tudok ellene tenni ??

Kép
Kép
rilla_

sziasztok

a hajam nekem is iszonyatosan hullik nekem azt monta a védőnő h ez még normális de szedjek revalidot vagy valamit ugye én nem szoptatok nekem lehet szedni bármit

mensi nekem a 7 héten jött meg és azota is rendszeresen van végre de én ugy tudom h aki szoptat annak normális ha még nincs de ha nem szoptatsz akkor már megkellet volna jönnie legalábbis nekem a doki azt mondta a 6 hetes kontrolon h ha 1 hétmulva nem jön meg akkor azonnal menjek vissza.

Margit
Vendég

Mensi még nekem sincs, nem is hiányzik. Lilivel 6 hónap után jött meg, de akkor már csak reggel-este szopizott. Mondjuk szeretnénk valamikor a nyáron "kistesó 2"-t, szóval addigra azért jó lenne :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Milyen aranyos vidám baba Dominika, látszik, mennyire szereti a nagytesót! Az a kép a legjobb, amin ketten vannak:).

Nekem a menzesz 7 hetesen jött meg, nem sokkal miután felkerült a spirál. Azóta is volt már. Zorával is ilyen hamar megjött, pedig őt is csak szoptattam.

/Irdabnak írom (illetve mindenknek akit érint) hogy sajnos a teát nem nagyon lehet szoptatás alatt inni az orbáncfű tartalom miatt, pedig pszichiáter ajánlotta nekem... marad a magne b6 és a halolaj kapszula/

Linácska, mi történt veled, olyan energikus vagy egyébként?

Mira is nyűgösebb mostanában, biztos front van, ha minden baba nyügi. Egész délelőtt nem aludt, csak nyüszizett szegény, mert fáradt az persze volt... csak mikor levittem sétálni, akkor aludt el. Nem jellemző ez rá, nagy durmolóbajnok.

Kép
Kép
Kép
oui

Oui,
energikus vagyok én most is, csak olyan tehetetlennek éreztem magam. Bármit adtam Levinek jött vissza. Reggel 120-at szopizott (most mértem, mert úgy érzem, hogy kicsit fogy a tej, legalábbis kevesebb). Na szóval 120 nem hiszem, hogy sok egy 7600g-os gyereknek, aki 6 órája nem evett. Elvittük Lilit az oviba, csak ült a hordozóban, meg sem mozdult, és sugárban kijött egy adag kaja..., aztán elmentünk a védőnőhöz, és megnézte, hogy mit csinál Levi hason, mert ugye a vállát nem nagyon emeli, valószínű ezért nem is forog, mindent izomból akar csinálni..., na ekkor kijött a második adag, de annyi, hogy a pelus fel sem szívta, ami alatta volt, na itt besokalltam, hogy megyünk a tescoba előkékért (135Ft-ra le vannak értékelve, és nagyon édik), és akkor a kocsiban kijött a 3. adag. Hazaértünk, gondoltam éhes lehet 3,5 óra eltelt, plusszban ugye ki is jött jó sok, és csak üvöltött Levi a kaja láttán. Sinlacból 3 kanállal evett, gondoltam ok, éhes, és ezzel lassan telik a pocak, szopizzunk, ez a 3 kanál is elég valamelyest a sűrítéshez. Cicit látva ordított, aztán nagy nehezen nekiállt szopizni egy keveset, de ahogy felvettem böfizni, ki is jött. Adtam neki tápit egy keveset, amivel a probiotikumot kellett volna meginni, hát megivott belőe 30-at, és már küldte is ki. Na nem próbálkotam tovább. Ahogy kijött minden, megnyugodott. Vagy azért mert átöltözésnél ráadtam a borostyánláncot??? Ezt nem tudom. Viszont most több mint két órája alszik gyakorlatilag kaja nélkül. Hajnal 2-kor evett utoljára normálisan.
A férjem meg csesztet, hogy hívjam fel a gasztroenteorológust, mert ezzel ne szórakozzunk még egy hétig, amíg kontrollra megyünk. De könyörgöm mit tud csinálni 70 km-ről telefonban úgy, hogy nem látja a gyereket, meg az eredményeit, mert gondolom nem az én fiam leleteivel rohangál napközben.
Na nem panaszkodom, csak ezen úgy kibuktam, hogy nem tudok neki segíteni...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Nekem is nagyon hullik a hajam... Főleg azért idegesít, mert a fodrász olyan rövidre vágta, hogy összekötni sem tudom, így mindenhová röpködnek a hajszálaim :? Szegény Marciról is állandóan szedegetem őket...

Marci is nyűgi, bár ő lehet, hogy az oltás miatt...

Én ma délután kimenős vagyok :lol: Apósom jön vigyázni a gyerkőcre, én meg megyek karácsonyi ajándékokat venni. :lol:

Viszont a férjem egész este nem lesz itthon, majd valamikor későn jön, mert céges karácsonyi buli lesz. :(

Kép

Kép
dbea

Lina!
Összehasonlításképp Balu (ő van legközelebb Levihez :))
Az én fiam 7 kg, és 80-akat eszik! Én nem mértem soha, a 7 kg-t egyenletes gyarapodással érte el és naponta 5-6 alkalommal szopizik.
Anyukám kérésére az elmúlt napokban egy-egy alkalommal megmértük mennyit is eszik. Ledöbbentem a 80 láttán! :shock:
Hívtam az LLL-t (van ott egy ismerősöm), azt mondta, nyugodjak meg, nem most ment el a tejem, nekem mindig is ennyi volt, viszont valószínüleg nagyon zsíros és tápláló lehet, ha ennyi elég a gyereknek (minden alkalommal maga hagyja abba a szopit, és tiszta tejmaszatos a szája széle, szóval még jönne belőle)

Továbbítom mint mondott, ez rátok is igaz lehet: egy ekkora súlyú gyereknek van honnan fogynia még akkor is, ha pár alkalommal éhes maradna. Soha ne erőltessem az evést, ha nem akar, ne egyen. (Nem fog éhen halni :)) Ha bukik, nem kell rögtön pótolni, várjam meg amíg magától kér enni.

És nyugodj meg, mindent nagyon jól csinálsz! :lol:
Vendég

Cscsi,
nem tudom mi volt ez a délelőtti dolog. Most kettőkor felkelt, és szépen szopizott pár falat Sinlac után, és egyenlőre benne is van.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Hajhullás nálam is van ezerrel. JHövő héten megyek fodrászhoz vágatbi már alig várom.

Mensi nekem még nem jö9tt meg és nem is hiánytik.Márknál 10 hósan jött meg.REmélem még van legalább 4 hónapom addig.

Ati ma nálunk is nyűgösebb,amikor Márk odament hozzá már orditott.Pedig nem szokta érdekelni.
Enni Ő kb 120-150 ml között szokott.Éjsazkák még szupik 5-6 között kel vmikor.
2 napja átfordult hasról -hátra és a hátáról próbál átfordulni.
Ez elég jó mivel Ő még csak 4 hósnak számit mozgásilag.
Vendég

Hű,
úgy látom, zúzós napja van mindenkinek. :shock:
Itigram, kovisziszka - nagyon vacak karácsony előtt az anyagi bizonytalanság, szerintem valamennyien átéltünk már ilyet. Drukkolok, hogy a fizu és az egyéb pénzek befussanak, sőt, azon felül is :wink: , kovisziszka nektek pedig sok megrendelést!!!! A mi kocsink most rendben van, de azért feltétlenül megemlítem a páromnak, ha hazajön. Biztosan klasszul dolgozik a párod, biztasd, erősítsd!
Linácska - Megjött Ákoska új bodyja,köszönjük szépen! Remélem, Levi a délutáni evés óta jobban, van. Ezzel kapcsolatban is hasonlót hallottam, mint cscsi, biztos, hogy jól csinálod a dolgot, de szerintem se erőltesd, és ha ismétlődik, hallgass a férjedre. A nyugalmad, mosolyod többet jelent neki, mint ha izgulsz, kapkodsz vagy ijedten próbálkozol újabb módszerekkel. Drukk, hogy újra minden simán menjen!

Köszi mindenkinek az integetést: anyukám jobban volt, de megint romlott az állapota: újra infúziót kap és megismétlik a röntgent is + folyamatosan lázas. Most már tényleg kezdek aggódni :( .

Mi jól vagyunk, bár én ezen a hétvégén és a következőn is egyedül... :cry:
Karácsonyi ajándékok jó része hiányzik, a takarítással se úgy haladok, ahogy szeretnék, anyósék messze, anya messze és kórházban, férj messze, hát én sem vagyok a csúcson.....
De! Az jutott eszembe, hogy emlékeztek, mikor júliusban, a nagy melegben tonnaszám ettük a dinnyét, pihegtünk a melegben, égett a gyomrunk és vártuk, hogy végre történjen valami? Sőt, arról dumcsiztunk, hogy unjuk, hogy körülöttünk mindenki minket noszogat, mintha elindíthatnánk a szülést... :wink:
Most meg?! Mindjárt gurulnak és felülnek apaszív és anyaszív együttes csodái! Nagyot haladtunk előre, és még ha nagyon vacak is sok minden, remek dolog, hogy ők megszülettek, velünk vannak és nőnek, nőnek szeretetben! Ez lesz életük első karácsonya!, és biztos vagyok benne, hogy mi ezekre a nehézségekre évek múlva, amikor már sokkal több időnk lesz, nevetve fogunk emlékezni, miközben ők már a saját világukat építik.
Ja, és végre mindenki eljut időben kozmetikushoz, fodrászhoz, koncertre és leül a barátnőjével egy tiramisura egy cukiban stb. stb.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
goldplast

Sziasztok lányok!

Nálunk a tegnapi nap volt extra nyűgös, szegény Emmusnak fájt a hasija, szinte egész nap alig aludt (2x30 percet), így estére kidőlt, gyakorlatilag végigaludta az éjszakát. Anyukám tegnap rögtön le is feküdt pihenni, ahogy eljöttünk tőlük :)...
Ma már jobb a helyzet, remélem, ez így is marad!

Hajhullás nálam is van, én a múlt héten le is vágattam a hajam elég rendesen. Most összefogni nem tudom, így hajráffal fogom hátra. Szerencsére inkább csak hajmosáskor veszem észre, hogy milyen sok kihullik.

Mensi nekem is megjött, már 2x a szülés óta, de én ugyebár nem szoptatok.

Margit, gratula Botinak a felüléshez, nagyon ügyes kisfiú :)! Ő már forog is? Biztosan igen!

Nálunk is több, mint 7 kiló már Emmus! 3600 grammal született és tegnap 7180 grammot mértünk, szóval kb. 4 hósan dupláz. Ő ötször eszik egy nap átlagban 800 grammot összesen. (Egyszerre 160-180 az adagja, a 180-at éjszakára kapja.)

Linácska, remélem, Levi már jobban van és normalizálódik Nálatok a helyzet!

Kép
angelita

GP Ági, hogy bírod az egyedüllétet? Senki sincs (barátnő, rokon, szomszéd) a közelben, aki társaságot jelentene Neked, egy kicsit eljátszana Tücsökkel, míg Te intézel ezt-azt (legyen az akár takarítás, akár bevásárlás)?
Anyukádnak jobbulást!!!

Kép
angelita

Sissi, gratulálok Atinak a féléves 'szülinaphoz'!! Hogy repül az idő!

Kép
angelita

Angelita köszi :wink:
de pont ezért lepődtem meg ennyire h felült mert csak hasrol tud a hátára hordulni , oldalrol a hátára de ha hátára rakom le nem tud elfordulni oldalra

GP remélem anyukád jobban lesz

Margit
Vendég

Lányok, autósüléssel kapcsolatban szeretném a tanácsotokat kérni: Emmus hamarosan kinövi a hordozót, ami elvileg 13 kg-ig jó, de ő már alig fér bele. Nézegetem a 9-26kg-os kategóriát, de azokat 9 hónapos kortól ajánlják, míg a dönthetőeket is. Milyet vegyünk??

Kép
angelita

Sziasztok!

Jövök Nektek ellenpéldának: nagyon jól telnek a napjaink! :) Betti nem nyűgös - de már kezd rafkós lenni: amikor egy kicsit ölbe veszem (pl. böfiztetéshez) és utána lerakom a helyére, rögtön görbül a szája, és tipikusan hisztisen kezd el "sírni". Szerencsére annyira egy hullámhosszon vagyunk, hogy érzem rajta, hogy komolyabban nem bántja a dolog, csak jelzi, hogy jobb anyánál lenni. :lol: Szóval megnyugtatgatom, hogy milyen jó neki a kis játékai között, és én is maradok a közelében, így fél perc alatt meg is nyugszik annyira, hogy otthagyhatom! :)
Két napja ő is meg-meglepeget: néha-néha, amikor ránézek, már nem hason van, hanem egy hang nélkül átfordul a hasára! :) A drágám tegnap kicsit elszámította magát, mert ki akarta húzni maga alól az ottmaradt kezét, de túl nagy lendületet vett, és átfordult megint a hátára... Szétpusziltam a bogárkám! (Mert sajnos fel kellett kapnom, mert így már legurult a habtapijáról a hideg parkettára...)
Felülni még nem tud, de gyakran, amikor arccal kifelé fogom az ölemben, vagy "ül" rajtam, a fejét úgy tologatja előre, hogy látszik: ülni szeretne. Néha fel is húzom 10-15 mp-re, de nem gyakran, mert tudom, hogy még nincs felkészülve rá a gerince.
Az éjszakai alvást már csak 1x szakítja meg evéssel, de nagyon kis álomszuszék, 12 órát simán alszik (este 7-8tól reggel 7-8ig), közben félidőben (6 óra elteltével) eszik egyet. :) Szuper csaj! :)
Ja, és mostanában mint egy kis gonosz manó, ilyen hörgősen gagyog - nagyon vicces! :lol: (Most is ezt csinálja...)
Tegnap mértem: 6790 gramm. És még mindig csak és kizárólag anyatejet kap - de már lelkiekben készülök a hozzátápláláshoz 1-1,5 hónap múlva... (Pedig néha már most is szinte kinézi a falatot a szánkból... :) )
Nyűgösség szempontjából nálunk a Hold-állások befolyásolnak - előre tartok a jövő hét elejétől, mert szerdán lesz telihold. De majd addig beszélek Betti fejével, hogy ne hagyja magát a Hold által befolyásolni, ne is foglalkozzon vele! :lol:
A fogacska, úgy látszik, most pihenőben van, azóta nem kellett megint bekenni. De ahogy többen is írtátok, nálunk is használt a bekenegetés!

Sissi, boldog féléves szülinapot Atinak! :D

GP, de jó, hogy írtad, hogy emlékezzünk vissza júliusra! Jó dolog nosztalgiázni, milyen jó érzés volt várandósnak lenni! :D
És jobbulást kívánok én is anyukádnak!!!!!!!

Hajhullás: én is voltam fodrásznál, megdícsérte a hajam, hogy milyen egészséges. Erre mondom neki, kivéve, hogy rettenetesen hullik. Erre azt mondta, hogy szülés után az is egészséges. Ezzel meg is nyugtatott. :) Úgyhogy csajok, Ti is erre gondoljatok! 8)

Oui, remélem, nem kell pszichiáterhez járnod!? Csak egy ismerősöd, aki ajánlotta az orbáncfű teát, igaz?
Visszaszerezted már a takarót? :)

Kovisziszka, köszi a sok képet! Nagyon aranyos Domi!
Drukkolok, hogy mielőbb beinduljon a bolt és sok-sok vevője legyen. Természetesen én is fogom ajánlani a férjed, ha esetleg valakinek pont ilyen igénye lenne.

Csatlakozom Angelita kérdéséhez! Nálunk is ugyanez a helyzet!! Valami dönthető ülésre gondolok, ami jó lehet (mivel még nem tud ülni Betti) - valakinek valami ötlete, tapasztalata?

Többektől hallottam már, hogy nem bírja a kisbabó a járókát. Ráadásul még szakkönyvben is azt olvastam, hogy nem egy nyerő ötlet abba tenni a gyereket - szóval mi nem fogjuk használni. Megpróbálom a szobát biztonságossá tenni, hogy szabadon kússzon-másszon Betti, ha arra lesz kedve. Egyelőre nem tartunk még ott, ráadásul a szomszéd megígérte, hogy nekünk adja a járókájukat (egyik lánya sem bírta)...

Dbea, jó, hogy Pick-et lehet enni. Ráadásul most nyereményjátékuk is van, így mindenkinek hajrá!!! :lol:

Jaj, alig várom a holnapot! Megyünk szüleimhez ebédre, de előtte kapok egy isteni masszázst!!! Pont egy éve voltam utoljára, már a hasamban volt Betti. Mondjuk nem tudom, hogy fogja viselni a mellem a félórás hasonfekvést... Persze előtte majd megetetem a kiscsajom, remélem úgy nem lesz gond. Nem szeretnék még egy mellgyulladást!!! :roll: (Max. ha nagyon sz@r lesz, majd megkérem, hogy hadd üljek fel! Csak úgy nem tudok majd teljesen ellazulni...)

Mindenkinek kellemes péntek estét, meg jó hétvégét!!!

Kép

Kép
hmbori

Én épp ma vettem észre, hogy kibújt az első fogacska :lol: :lol: :lol: És nem is volt miatta különösebb balhé.

Autósülés: nem véletlen a 9 hós korhatár, mire egy ilyen székbe beleül a gyerek, stabilan kell tudnia ülni! Addig viszont a legbiztonságosabb neki a hordozó. Balival is gondban vagyok, mert ha jól felöltöztetem, már alig bírom bekötni.

Egyébként nekünk Maxi Cosi Priori XP-nk van, ezt bátran tudom ajánlani! Biztonságos, jók a törésteszt tesztek eredményei, nagyon könnyű bekötni a kocsiba, és az ára sem horrorisztikus.
Pár napja vettem egy Maxi Cosi Tobi-t, ez egyel újabb tipus, ennek az előnye, hogy a gyereket könnyű bekötni.
De ezzel még ráérünk :).....
Vendég

Sziasztok!

Jó pár nap kihagyás után ismét jelentkezem, ha nem baj.
Tegnap kapta meg Hajnus a 4 hós oltásást, az első szurinál még nem sírt de amikor a második fecskendőt szúrta a kis lábába a doki már áriázott is a harmadikról nem is beszélve. A súlya szépen gyarapszik 7.08 kiló és nől mint a gomba 65cm a múltkor csak 2cm-t nőtt most meg 4-et 1 hónap alatt.
Mostanában rengeteget vagyunk itthon mert hugom nagyon beteg volt napokig 39°C-os láza volt, de már javulóban van. Hajnus egyik nap extra nyűgös másnap pedig végig alussza a napot persze ennek ellenére tud azért éjszaka is aludni.
És szerencsére vissza szokott arra hogy éjszaka csak 2x kel fel kajcsizni.

Cscsi: Gratulálok az első fogacskához! Én is mindíg azt hiszem hogy már nem sok van hátra mert 3 ujja mindíg a szájába van Hajnusnak és olyan keservesen dörzsöli az ínyét.
Vendég

Angelita, Bori,
én is a Maxi Cosi Toby-ra szavazok, nekünk már Lilinél is olyan volt, 8 hónaposan tettük át bele, és még ma is abba ül négy évesen.
Ez mondjuk egy drágább típus.
De a lényeg, hogy 0-18 kilósat keressetek. Ezek ilyen kagyló formájú ülések, majdnem, mint a hordozó, csak ugye nagyobb. Pl. a Pierre Cardin-é is tök jó.

Cscsi,
gratula a fogacskához. Én is néztem ma Leviét, elég jól lehet érezni.

Amúgy délutánra normalizálódott a kajázás, du. 14:15-kor szopizott jó sokat, aztán mi Lilivel elmentünk játszóházba, és Levi csak 19:15-kor evett, apa úgy látta, hogy nem éhes. Gondolom üvöltött volna, ha éhes. Mondjuk a szopira még ráküldött 60 tápit (többet nem csináltam, lehet, még evett volna...) így vacsorára. De legalább csak egy pici jött ki.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Hmbori: ne feküdj hasra, ha nem esik jól. Hozzám jár most masszőr (mert nagyon tönkrement a nyakam, és nagyon fáj) és oldalt fekszem meg hanyatt, amikor masszíroz. Szerintem oldalt is el lehet lazulni :lol:

Linácska: örülök, hogy valamelyest rendeződött a dolog Levivel!!

Cscsi: hűha, gratulálok az első fogatokhoz :D Én Marcinál még nyomát sem látom, de ezt még nem annyira bánom :oops:

Járóka: hát nekünk van, és biztosan lesz is benne Marci, például, amikor főzök. Nem szeretném ha akkor összevissza kúszna a lakásban, én meg a forró dolgokkal rohangálok a konyhában, félek, hogy nehogy láb alá kerüljön, vagy ne adj isten, valamit ráöntsek. Egyébként nálunk is "szabadon" lesz, ezt leszámítva.

Cscsi: most jó ötletet adtál, én is felhívom az LLL-t, azzal kapcsolatban, amit a gyerekorvos mondott. Már hogy ne egyen Marci hajnalban 200 grammot. Kipróbáltam, hogy csak az egyik mellemből eszik, kijött 140g, de láttam, hogy még éhes, és inkább átraktam a másikra is. 5 perc múlva jóllakott, magától abbahagyta az evést, és elaludt...

Még jövök, de most mennem kell, megjött az angoltanár.

Kép

Kép
dbea

Sziasztok,
na most már kezdek megijedni: anyukámat visszatették infúzióra, és a röntgen kimutatta a tüdőgyulladást... Hát ehhez nincs megfelelő emotikon, egyszerűen hullámokban áraszt el a pánik és a tehetetlenség érzése. Az nem lehet, hogy pont velünk történjen valami, és ne lássa felnőni az egyetlen unokáját!
Lányok, oltani, oltani!
Látogatás nincs ott, de amúgy sem mehetnék Ákos miatt, így csak sütöm neki a mézest, a sütiket, és agyalok, hogy még mit küldjek a férjemmel Szegedre, ha kiengedik.... Eközben itt szorongok egyedül, fojtogat a sírás és izgulok, hogy legalább a tejem megmaradjon.
Na, legalább most elmondhattam, máris könnyebb kicsit. Megyek, sétálok egyet Tücsökkel.
Legyen jobb és vidámabb napotok.
Ági
goldplast

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?