Sziasztok!
Jövök Nektek ellenpéldának: nagyon jól telnek a napjaink!
Betti nem nyűgös - de már kezd rafkós lenni: amikor egy kicsit ölbe veszem (pl. böfiztetéshez) és utána lerakom a helyére, rögtön görbül a szája, és tipikusan hisztisen kezd el "sírni". Szerencsére annyira egy hullámhosszon vagyunk, hogy érzem rajta, hogy komolyabban nem bántja a dolog, csak jelzi, hogy jobb anyánál lenni.
Szóval megnyugtatgatom, hogy milyen jó neki a kis játékai között, és én is maradok a közelében, így fél perc alatt meg is nyugszik annyira, hogy otthagyhatom!
Két napja ő is meg-meglepeget: néha-néha, amikor ránézek, már nem hason van, hanem egy hang nélkül átfordul a hasára!
A drágám tegnap kicsit elszámította magát, mert ki akarta húzni maga alól az ottmaradt kezét, de túl nagy lendületet vett, és átfordult megint a hátára... Szétpusziltam a bogárkám! (Mert sajnos fel kellett kapnom, mert így már legurult a habtapijáról a hideg parkettára...)
Felülni még nem tud, de gyakran, amikor arccal kifelé fogom az ölemben, vagy "ül" rajtam, a fejét úgy tologatja előre, hogy látszik: ülni szeretne. Néha fel is húzom 10-15 mp-re, de nem gyakran, mert tudom, hogy még nincs felkészülve rá a gerince.
Az éjszakai alvást már csak 1x szakítja meg evéssel, de nagyon kis álomszuszék, 12 órát simán alszik (este 7-8tól reggel 7-8ig), közben félidőben (6 óra elteltével) eszik egyet.
Szuper csaj!
Ja, és mostanában mint egy kis gonosz manó, ilyen hörgősen gagyog - nagyon vicces!
(Most is ezt csinálja...)
Tegnap mértem: 6790 gramm. És még mindig csak és kizárólag anyatejet kap - de már lelkiekben készülök a hozzátápláláshoz 1-1,5 hónap múlva... (Pedig néha már most is szinte kinézi a falatot a szánkból...
)
Nyűgösség szempontjából nálunk a Hold-állások befolyásolnak - előre tartok a jövő hét elejétől, mert szerdán lesz telihold. De majd addig beszélek Betti fejével, hogy ne hagyja magát a Hold által befolyásolni, ne is foglalkozzon vele!
A fogacska, úgy látszik, most pihenőben van, azóta nem kellett megint bekenni. De ahogy többen is írtátok, nálunk is használt a bekenegetés!
Sissi, boldog féléves szülinapot Atinak!
GP, de jó, hogy írtad, hogy emlékezzünk vissza júliusra! Jó dolog nosztalgiázni, milyen jó érzés volt várandósnak lenni!
És jobbulást kívánok én is anyukádnak!!!!!!!
Hajhullás: én is voltam fodrásznál, megdícsérte a hajam, hogy milyen egészséges. Erre mondom neki, kivéve, hogy rettenetesen hullik. Erre azt mondta, hogy szülés után az is egészséges. Ezzel meg is nyugtatott.
Úgyhogy csajok, Ti is erre gondoljatok!
Oui, remélem, nem kell pszichiáterhez járnod!? Csak egy ismerősöd, aki ajánlotta az orbáncfű teát, igaz?
Visszaszerezted már a takarót?
Kovisziszka, köszi a sok képet! Nagyon aranyos Domi!
Drukkolok, hogy mielőbb beinduljon a bolt és sok-sok vevője legyen. Természetesen én is fogom ajánlani a férjed, ha esetleg valakinek pont ilyen igénye lenne.
Csatlakozom
Angelita kérdéséhez! Nálunk is ugyanez a helyzet!! Valami dönthető ülésre gondolok, ami jó lehet (mivel még nem tud ülni Betti) - valakinek valami ötlete, tapasztalata?
Többektől hallottam már, hogy nem bírja a kisbabó a járókát. Ráadásul még szakkönyvben is azt olvastam, hogy nem egy nyerő ötlet abba tenni a gyereket - szóval mi nem fogjuk használni. Megpróbálom a szobát biztonságossá tenni, hogy szabadon kússzon-másszon Betti, ha arra lesz kedve. Egyelőre nem tartunk még ott, ráadásul a szomszéd megígérte, hogy nekünk adja a járókájukat (egyik lánya sem bírta)...
Dbea, jó, hogy Pick-et lehet enni. Ráadásul most nyereményjátékuk is van, így mindenkinek hajrá!!!
Jaj, alig várom a holnapot! Megyünk szüleimhez ebédre, de előtte kapok egy isteni masszázst!!! Pont egy éve voltam utoljára, már a hasamban volt Betti. Mondjuk nem tudom, hogy fogja viselni a mellem a félórás hasonfekvést... Persze előtte majd megetetem a kiscsajom, remélem úgy nem lesz gond. Nem szeretnék még egy mellgyulladást!!!
(Max. ha nagyon sz@r lesz, majd megkérem, hogy hadd üljek fel! Csak úgy nem tudok majd teljesen ellazulni...)
Mindenkinek kellemes péntek estét, meg jó hétvégét!!!