Új privát üzeneted érkezett!

Krisztacsillag köszi! :D Drukkolok, hogy minden rendben legyen a vizsgákon!!! :D

Kubuspace pihenni? Az meg mi? :D Viccet félretéve nekem ez is pihenés, hogy ilyenekkel "szöszmötölök" :D Most sok babának vagy torokgyulladása! Szerencse, hogy Marci ilyen jól viselte! Homeos bogyók amiket érdemes otthon tartanod: Belladonna, Chamomilla, Allium Cepa, Arsenicum Album, Sambucus Nigra, Pulsatilla valamint a Homeogene9 komplex készítmény. A többi 9 és 15CH! Na és amit már írtam immunerősítők is legyenek mindig otthon!!! Én emellett azért tarok itthon Apist csípésre, Arnica montana-t vérzés csillapítónak, Calendula-t sebgyógyításra, Hypericum-ot szaggató fájdalmakra...

Zita978 de bizony korlát nagyon kéne... horror ahogy mászik a meredek lépcsőn... majd felteszem a videót, hogy miről is beszélek.... :roll: A fényképes ajándéktárgyak is nagyon klassz ajándékok karácsonyra! :wink: Szerencsére nálunk nincs gond a kakival. Remélem Julcsinak segít a szilva. Mióta nem kakilt?

Katjja kíváncsian várom a hóemberes kopogtatóról a fotót! Biztos szuper lett! :wink: A karamella garantáltam összefogja a házikót! :D

Szonce82 végre végre na látod, hogy Ádám is elkezdett mászni MAjd amikor turbómódba kapcsol és alig éred utol akkor lesz neked jaj :D

Kép

Kép

Kép
millye

Millye, micsoda házipatikád van neked otthon :o Nem bízod a véletlenre! A szilva segített :lol: Már csütörtök óta alig volt egy-egy kis adag kaki. Hát most kijött minden, jó nagyokat nyögött közben :lol: És hát a többit nem részletezem inkább, fél órás program volt, míg rendbe tettem a dolgokat, pluszban ugye mostanában evett először husit, szóval igazán megrázó élményben volt ma részem :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zita978 na igen.. van egy kis fiók és abban benne vannak a legszükségesebb bogyók.. De még így is van amikor pont olyanra van szükség ami nincs itthon. Örülök, hogy sikerült Julcsinak a nagy dolog! Én is meglepődök a pelenka "illatán"amikor a fiam húst eszik.. szó szerint szagot húz maga után :D

Kép

Kép

Kép
millye

Kubu, nagyon köszönöm az infót, szeretnénk ilyen tanfolyamra is menni. Csak annyi a bajom, hogy én használtan venném a légzésfigyelőt, itt pedig be kell írni a vásárlással kapcsolatos információkat is. Szerinted így is tudok regisztrálni?

Egyébként pont tegnap volt az utolsó újraélesztési tanfolyam a szülésfelkészítő előtt. Kicsit elbizonytalanodunk, amikor odaérve épp kismama tömegek jöttek ki az előadóból.
A szülésfelkészítő egyébként tényleg nagyon érdekes volt, a szoptatásos előadást hallgattuk végig. A páromnak lehet, hogy kicsit mélyvíz volt, de nagyon figyelt és többször rákérdezett, hogy én rendesen figyelek-e, meg hogy miért nem vittem jegyzettömböt. Aranyos volt. :)

Kati

Kép
katjja

sziasztok,

ma vagyunk FÉL ÉVESEK! :)

millye: mézeskalács receptet nagyon köszönjük!!
ez a toboz kosárka!! :D Nagyon szuper vagy!!!!!!!
:) :) :)

Szonce:Nagy Gratula Ádámnak!!!!! Igazán ügyesek vagytok!!

Kubu: drukk!!!drukk!!! Mindenhez ;)

Kriszta: nagyon szoritok a vizsgádhoz mennek a drukkok ám!
ami az alvást illeti,foggalmam nincs mitől lehet,de talán tényleg a fog miatt...mert egyfolytában rágni akar...
amikor így sír én is ölbe veszem ringatom,énekelek ,beszélek,vagy csak szorosan magamhoz ölelem,de feszíti magát,csapkod..nem tudom mitől lehet..napközben meg olyan szépen elalszik..és tegnap este is felkaptam megöleltem,és ő meg még közelebb húzott magához azzal a két kis kezecskével...és nagy szuszogva így elalaudt.. :) annyira édes volt!!!! :)

bogi2345: üdv! Ki a dokid? Én júniusban egy két ágyas szobába kerültem, de megvoltam elégedve mindennel. (najó, a közös zuhanyzóért nem tudtam lelkesedni) de amúgy minden rendben
volt.

Kép

Kép

Kép
mulan

Mulan,
Lili tüneményes!
Gratulálok a féléveshez!!
krisztacsillag

Mulan köszi :D Boldog félévest kívánok Lilibabának! Csodaszép kislány! Ejnye-bejnye neked, hogy ritkán hozol róla fényképet! :D

Kép

Kép

Kép
millye

nah megjöttem.... a jános kórházból :-)
összefutottam a dokimmal, nos úgy tűnik közös programunk lesz július közepén-végén :-) persze még csak halkan mondom

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Kattja,
nem kell regizni, mehetsz anélkül is, mi sem regiztünk, csak mentünk.
Egyébként az ott kapott írásos anyag nekem megvan gépen, ha kell szólj átküldöm ha adsz email címet.

kubuspace

Kubuspace szívből gratulálok és borzasztóan irigy vagyok :D

Kép

Kép

Kép
millye

Millye,
köszönöm nagyon köszönöm.
Őszintén még mindig nem hiszem el, itt van a papír hogy mikor kellene mennem a BMC-be és tessék spontán :D

kubuspace

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, de olvaslak titeket.

Kubu, nagyon nagy gratula a jóhírhez (persze csak halkan)!!!! :-)

Mulan, nagyon édes Lili-baba és olyan jók a fotók. Boldog félévfordulót neki! :-)

Kattja, Bogi, én is elégedett voltam a Jánossal, pedig nagyon finnyás tudok lenni. Privát szobára vágytam, de pont nem volt üres, mikor lehoztak. Másnapra megürült egy, de addigra már nem akartam átmenni, mert olyan jó volt, hogy nem vagyok egyedül a szobában. A mosdót, WC-t meg ki lehet bírni.

Szonce, Ádám nagyon ügyi! :)

Reni, ti jártok még Dúdolóra? Mi nem merünk, pedig olyan jó lenne időnként emberek közé menni.

Rólunk:
Flódni hatalmas étvággyal eszik, pedig szopi után kínálom mindig. Tegnap két almát bevágott. Kicsit félve adok neki ilyen sokat, mert attól tartok elmegy a kedve a szopitól, pedig legalább egyéves koráig szeretném szoptatni.
Nálunk is vannak újabban nehéz éjszakák, pedig félévig csak hírből ismertük ezeket. Talán a foga a jön. Az lehet, hogy napközben egyáltalán nem zavarja foga, éjjel pedig igen?

Ti mindig magatok főztök a gyerekeknek vagy adtok nekik időnként üveges kaját? Én nem találtam szép sütőtököt a piacon, ezért vettem Flórának a DM-ben sütőtök pépet. Nagyon ízlett neki, de nekem kicsit rossz érzésem volt (de valszeg ez hülyeség).

Kép

Lilypie First Birthday tickers
zizi27

Kubu, hát igen, azt hiszem már mindenki sejtette a jó hírt. Nagyon örülök neki!!! És szorítok, hogy minden rendben legyen.

Mulan, gratula a fél évhez Lilinek! Nagyon cuki a képeken!

Zizi, én vegyesen adok Julcsinak saját készítésűt és üveges cuccot. Sajnos az üveges jobban ízlik neki :roll: De úgy vagyok vele, mindegy, csak kezdjen el enni. Egyre inkább úgy látom, hogy csak a pépes kaja nem jön be neki, ma kikunyizott egy kis pogit és felét elmajszolta :roll:

Nálunk ma reggelre kibújt végre a 7. fogacska és nagyon gyúrúnk a négykézlábazásra is 8) Nagyon ügyesedik a kislustim :D

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Kubu

De izgiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Gratulálok! :)

zizi27

Én adok üvegest is, ha úgy jön ki a lépés. (Mostanában sajnos sokszor alakul így.) Általában univert veszek, mert abban se adalékanyag, se cukor nincsen, csak az a baj, hogy az átlagnál kisebb adag. Érdekes, hogy a méregdrága Hippek majdnem mind cukrosak. :( A kecskeméti szilvája pedig olyan édes volt, hogy majdnem összeragadt a szám tőle, Marci meg is ivott hozzá 2 pohár vizet.[/b]
jaspis

Kubuspace ez nagyon szuper!!! :D

Zizi27 De jó, hogy jöttél! Örülök, hogy szépen fejlődik Flóra! Én főzök a fiamnak. :D

Kép

Kép

Kép
millye

Kubu,
hajolj közelebb kérlek, súgok vmit: Éljen, éljen!, éljen!!!
krisztacsillag

Hmmm
Nem tudok aludni, pedig majdnem éjfél volt mire ágyba bújtunk :shock:

Kattja,
Köszönjük a recepteket.

Szonce,
Istenem hát ez csodálatos, Ádám nagyon szépen mászik. Úgy örülök.

Millye,
Köszi homeós infót, beszereztem őket.
Már odajutottunk, hogy ha adnék neki gyógyszert, a száját ki sem nyitja, sőt ha véletlenül mégis a kanalas gyógyszer esetében bekapja a kanalat és elkezdi fújni a rajta lévő dolgot kifelé. :roll:

Zita,
Éljen a szilva. És a 7. fog is és hajrá négykézláb.

Mulan,
Boldog félévest, hogy szalad az idő. Milyen édes lehetett az elalvás. Lili csudaszép.

Zizi,
Is-is. Főzök és veszek is kaját neki. Már csak azért is szoktam venni, mert az új ízek esetében inkább megveszem az üvegest aztán ha ízlik otthon megpróbálom leutánozni. Őszintén néha olyan jó hogy csak benyúlok a hűtőbe és ott van a gyors megoldás. De van olyan is hogy hetekig saját kaját eszik.

Köszönöm a gratulákat. Babonás vagyok, remélem nem lesz gond hogy hamarabb elmondtam.

na megyek próbálkozom az alvással, hááátha összejön

kubuspace

Készen vagyok teljesen... Bogi 9 és éjfél között félóránként, utána óránként óhajtott látni engem a szobájában... picit sírdogál, ölbe veszem, járkálok vele, aztán visszateszem... majd kezdjük előlről. Kapott chamomillát és nurofent... sajnáltam szegényt és már hajnal ötkor magamat is...

Most meg vigyorkázik a nagyija ölében. Édes nagyon! :)
krisztacsillag

Szonce,
nagyon ügyes ÁDÁM!!!!! Gratula, nagyon örülünk nektek!
krisztacsillag

-------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 15:19-kor.
szonce82

köszönjük a féléves köszöntést :)

Kubu: nagyon halkan,de Hatalmas Gratula!!! :)

Kriszta:én se értem ezt az alvás dolgot..nálunk is ez a helyzet..

Zizi:eddig még csak főztem,de már beszereztem egy két üveg hamit a babónak a héten gondoltam h kipróbáljuk de tegnap délutánra szegény kicsit valahogy kidőlt .. :?

a torka fájhat mert enni-inni alig akar,és szörcsög eléggé szegény és olyan bágyadt...rá se ismerek..alig akarja tartani magát,pedig általában olyan kis torna gép..
:?
de szerencsére ma azért mosolyogva ébredt!

zita: gratula a 7. fogacskához! :)
mulan

KUBU:
Hurrá!!! Nem lesz semmi sem, ha vigyázol magadra, no idegesség, no para, no sokk, ígérd meg. Tömegbe nem menni most!!!
Pihenjél szépen amennyit tudsz, tanulj amennyit tudsz és a többi le van sza.va!!! :-)

...és én is gratulálok nektek, de csak csendben...majd 12 hét után hangosan is:-)

Sok puszika nektek.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

millye:
nagyon szépen köszönöm a receptedet a mézes sütire. Ki is fogom próbálni karácsony előtt. Most vettem nem rég egy előre gyártottat az ikea-ba, mert egyszer amikor ott kóstoltatták, nagyon ízlett nekem, de ettől még a házit jobban szeretem. :-)
Azt szeretném kérni, mert lusta vagyok visszakeresni, melyik oldalon volt, hogy leírtad a sajtos nasi receptet, amit gofrisütőben lehet megcsinálni. Akkor nem írtam ki és most szeretném azt is megcsinálni majd.
Lennél olyan drága, hogy leírod nekem priviben még1x? Nagyon hálás lennék érte.

mulan:
Nagyon boldog félévest nektek!!! Telik az idő nagyon nem? :-)

Kriszta:
Lehetett valami a levegőben is, mert Boti aki eldől 9kor és reggel 9ig fel sem ébred, tegnap éjjel 2-3x sírt fel...azt hittem rosszul hallok, mentem de semmi különös nem volt, csak felébredt. Nem tudom mitől lehetett, mert ma olyan mint szokott.
Aggódtam én is, mert azt hittem beteg lesz, akkor csinálja ezt mindig! Szerencsére nem...:-)

Szonce:
Most nem mondom, hogy na megmondtam, hogy nincs semmi baja ennek a gyereknek....:-) gratulálok, nagyon ügyi Ádám, csak így tovább. Tudod az a vicces, hogy ilyenkor úgy örül az ember, meg várja, hogy csináljon mindig valami újat, de majd ha rohangálsz utána, mert 1 perc nyugtod nem lesz...na akkor majd visszasírod, milyen jó volt, mikor egy helyben feküdt :-)!!!

Kép

Kép
silverlion

Zita:
Julcsi akkor már kutyázik? Vagyis négykézláb ingázik? Az olyan aranyos amikor hintáztatják a popsijukat...cukika lehet. Sajnálom, hogy olyan már rég nem láttam Julcsit, nagyon tetszik nekem a kiscsaj, szerintem Botinak is...:-)

Kubu:
elfelejtettem, hogy Apának is gratula azért :-) add át neki lszi!!!!!!!

A saját kaja kontra üveges kajához annyit tudok hozzászólni, hogy Boti mindig eldöntötte, mit akar enni. Főztem neki amikor picur volt minden nap, de ha fanyalgott és nem ette meg, akkor jött az üveges...kialakult így, hogy mit csinálok jól és mit nem számára. :-)
Az univerrel az a bajom, hogy ahogy Jaspis is írja pici, nekünk kettő kellett volna egy evésre...másrészt még ez is a bajom, hogy ami nem gyümölcs, annak szinte nincs íze :-( A kecskeméti jött be nekünk, mert a Hipp-et irreálisan drágának tartom!!! Sajnos cukor ide vagy oda, azt esszük ha esszük.

Képzeljétek, tegnap frankón nosztalgiáztam. Megnéztem a Boti csecsemőkori videóit....hát nagyon szorult a gyomrom :-)
Már olyan messzinek tűnik, pedig csak másfél éve volt.
Annyira örülök ennek a technikának, hogy meg tudtuk ezt örökíteni és bármikor megnézhetem...

Puszi mindenkinek!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szilvi, még nem kutyázik Julcsi, mert még csak pár másodpercig tudja magát tartani, nehéz a popsija :wink: Január-februárban majd összehozhatnánk valami talit. :)

Mi is szeretjük az univert, nekünk kitart 1-2 napig is egy üveg. :lol: Bár gyümiből már volt, hogy megevett egy egészet is egyszerre. Ma kóstoltuk a zöldbabot csirkehusival, kb fele fogyott el két evés alatt, de már ezzel is elégedett voltam :roll:

Ezt kuksizzátok meg, ti is tudtok csinálni, ha tetszik :D
http://www.dancingsantacard.com/?santa=910643

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok!

Hú, egy nap alatt mennyi történés! :)

Kubu, nagyon :)! Éljenek a növekvő pocakok! A többit meg a 12. hét után.
Köszönöm az infót és most, ahogy újra megnéztem a linket. láttam, hogy az aktuális dátum ott van a kérdőív alján. A jegyzetekért priviben jelentkezem. :)

Nagy grat Mulannak a féléveshez, Zitának a 7. fogacskához, Ziziéknél a jó étvágyhoz, Szoncénak pedig mászáshoz (nagyon édi a videó:) ).

Szilvi, a párom utál fotózni, de most kijelentette, hogy kéne egy videót szerezni, hogy majd felvehessük a törpét. Hát, kerekedett a szemem rendesen! Azt hiszem, nagyon fogom támogatni. Én eddig csak fényképekben gondolkoztam, de ahogy írtad, hogy milyen jó visszanézni, belegondoltam, és igazad van! :)

Millye, küldöm a képet a koszorúról. Azon gondolkozom, hogy kap két lógó lábat az aljára a maradékból. :)

Kép

És az első adag mézeskalács:

Kép
Kép

Kép
katjja

Zita, nagyon édi a táncoló Mikulás. :)
Majd jövőre ilyet küldök én is mindenkinek.

Kép
katjja

Sziasztok!
Új vagyok itt, és kérdezni szeretnék... :)
Februárra várjuk Lilit, aki a János kórházban fog születni - ha minden a terv szerint halad. :)
A kérdésem az lenne, hogy tudtok-e infót adni a szülésznőkről. Érdemes-e fogadni, vagy sem? Mennyi a tarifa ha fogadom, és mennyit szokás adni, ha nem fogadott szülésznővel szülünk? És ha van javaslatotok, kit válasszak?
Előre is köszönöm a válaszokat - amiket akár priviben is szívesen fogadok. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kubuspace nagyon szívesen :wink:

Silverlion

Sajtos tallér

Hozzávalók:

- 12.5 dkg reszelt sajt

- 35 dkg liszt (én fehér, teljes kiőrlésűt és rozsot használtam)

- 12.5 dkg margarin

- 1 db tojás

- 1/2 kávéskanál szódabikarbóna

- 1 dl tejföl

- só ízlés szerint- kb. 1 kávéskanállal

- 1 evőkanál étolaj

A hozzávalókat jól összegyúrtam és kis gombócokat formáltam belőle.
Tallérsütő híján, bekapcsoltam a gofrisütőm, a gombócokat vékonyra nyújtottam, betettem a gofrisütőbe és pár perc alatt megsütöttem.

Katjja szerintem nagyon klassz lett a koszorú! Ügyes vagy! :D A mézeskalács is nagyon guszta!!!

Kakti Üdv köztünk! gratulálok a babához! Én nem fogadtam szülésznőt mert mindegyik nagyon rendes!

Kép

Kép

Kép
millye

Csak bekukk,
nem olvastam vissza de ha megjöttem holnap du 3. vizsgámról jelentkezem.
Képzeljétek még jó h nem szóbelizni megyek ma, mert 0 hangom van.
Millye eszem a mézecskét, a homeogene9-t, ugye nem lehet baj ?

Kakti,
hahóóóóóóóóóóóóó, üdv közöttünk, nem is tudtam hogy a Jánosban fogsz szülni, picit messze van Tőletek nem ?
Ki a dokid ?
Szülésznő dettó mint Millye, nem fogadtam hanem az ügyeletes jött be, aki egy tündér volt végig, ha másodszor megyek akkor lehet h már célirányosan vele.. nem tudom
na a többit priviben

Kattja küldök mailt mindjárt

csajok drukkoljatok, ma 1, holnap 2 vizsgám lesz.

Puszi

Kubu

kubuspace

Kubuspace nem nem leszv semmi baj! NYugodtan szedheted :D Drukkolok, hogy a vizsga jól sikerüljön!!! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 15:19-kor.
szonce82

Sziasztok csajok!

Új vagyok itt, de úgy látom néhány régi BMC-s topic társamat is itt találtam, szia Kubuspace és Kakti! :D

Mivel ez egy Jánosos topic megkérdezném azt aki ott szült hogy császár után / programozott és a reggeli órákban lesz majd tavasszal /- mikor kapom meg először a babát?
- Illetve elviszik-e ha kérem estére, és első nap amikor még nem kelhetek fel segít -e valaki szoptatni?
- szülésznőt érdemes-e választani császárnál? gondolom nem...
- Nem fájt-e nektek a császár/ mármint műtét közben,/ és rendesen hat-e a spinál, mert én attól rettegek hogy érezni fogom ha vágnak...tudom hülyevagyok.

Köszi a válaszokat!!!
:) :) :)
csézjang

Sziasztok!

Köszi a kaja tippeket! Alapvetően én is főzök, de akkor nem fogom magam aggasztani, ha időnként befigyel egy-egy üveges étel.

kakti, nekem volt fogadott szülésznőm, és bár császar lett a vége, ahol ugye sokat nem tudott segíteni, mégsem bántam meg. Nekem jó volt, hogy CTG-re hozzá járhattam fel a szülőszobákhoz, így nem volt annyira ismeretlen a terep, mikor már szülni mentem. Meg az is sokat segített, hogy vele előre át tudtam beszélni minden kérdésemet. Amíg a kórházban voltam minden nap lejött hozzám és a mellre tétlelt is ő mutatta meg. Szóval szerintem érdemes megfontolni a szülésznő választást.

csézjang, én is császárral szültem, bár nem programozottal. Arról sajnos nem tudok beszámolni, hogy a spinál rendesen hat-e, mert engem altattak. (De szerintem hat. :))
Én egy pár órával a műtét után megkaptam a babát. Csak addig volt távol, amíg én kicsit magamhoz tértem meg lement a reggeli vizit a csecsemőosztályon.
Éjszakára, ha akarod betolhatod a babát az osztályra. A szopiban nekem a szülésznőm segített, de szerintem a csecsemősök is megteszik.
Remélem, tudtam segíteni!

Kép

zizi27

Sziasztok!

Zsuzsa,
nagyon gratulálok! És ne aggódj, nem lesz gond, miért is lenne... :)
Kicsit azért irigykedek :)
Drukkolok a vizsgákhoz.

Kakti,
nekem volt választott szülésznőm és én nagyon meg voltam vele elégedve. Örülök, hogy választottam és a következő babát is nála szeretném szülni. Küldök privit.

Zizi,
mi sem mentünk most dúdolóra. Én is aggódom a betegségek miatt. Bár nem akarok bezárkózni tavaszig, szóval még meggondolom. Inkább az ismerős gyerekekkel való találkozást erőltetném, mert így biztosabb, hogy nem beteg gyerekkel találkozunk.
Egyébként ha van kedved, mi szívesen találkozunk Veletek. Úgyis közel lakunk egymáshoz és Veráék meg Szilviék is csatlakozhatnának, meg persze, aki még akar :)
Kaja ügyben ne aggódj. Beni főleg bébiételt kap és imádja.
Este azért zavarhatja Flórát jobban a foga, mert napközben lefoglalja magát és nem vesz róla tudomást, esetleg rág valamit, ami tompítja a fájdalmat.

Katjja, Millye,
nagyon ügyesek vagytok! :)

Zita,
nagyon jó a videó!

Mulan,
nagyon helyesek a képek!

Szonce,
gratulálok Ádámnak. Nagyon ügyes! Csak győzz majd utána rohangálni :)
Biztos jó lesz a buli, apa meg ügyesen helytáll majd.

Rólunk annyit, hogy kajaügy úgy tűnik rendeződött. Vacsira jobban bejön már Beninek a kifli sonkával, mint a főzelék. Most teljesen rákattant a darabos kajákra, meg persze arra, amit mi eszünk.
Tegnap egész nap a nagy ágyban ugráltunk, bújócskáztunk. Olyan jó volt.

Reni

Kép

Kép
b.reni

Reni, nagyon szuper ötlet a találka! Mi mindenben benne vagyunk és hétköznap nagyjából bármikor ráérünk. :)

Kép

zizi27

Szonce82 érezd jól magad! Ne izgulj, biztos minden rendben lesz otthon! :wink:

Csézjang szia! Sajnos ehhez nem tudok hozzászólni, de biztos van aki császárral szült és tud neked fontos információkat írni! :wink:

B.reni köszi! :D Örülök, hogy rendeződik az evés Beninél! :D

Kép

Kép

Kép
millye

csézjang

Nálam 12 óra vajúdás után lett császár a végén, epidurállal.

Engem nagyon megviselt, valószínűleg azért, mert egyáltalán nem készültem fel rá lélekben. A műtét alatt éreztem valami fájdalmat, de nem amiatt amit az orvosok csináltak, hanem egy meghatározott helyen, belül. Végül a párommal azt logikáztuk ki, hogy valószínűleg az a hely fájt, ahol a placenta megtapadt, mivel a köldökzsinór rá volt tekeredve a gyerekre, minden fájásnál rángatta, de nem jutott lejjebb.

Mivel nem császárra készültem, volt fogadott szülésznőm. A szülés után is ő segítette a legtöbbet, minden műszakja elején és végén bejött hozzám.

Minden császáros babát beraknak az inkubátorba egy kicsit (azért mert hogy a műtőben nagyon hideg van, és melegedniük kell).

Miután felvittek, én kértem a szülésznőt, hogy hozza ki a babát mellre tenni. Nem igazán akarták kiadni a csecsemősök, de végül egy negyed órára megkaptam. Én este szültem, talán ezért is.

Reggel 6-kor mikor felállított, közölte a nővérke, hogy a cél az, hogy elmenjek a gyerekért a csecsemőosztályra. 10 körül el is vánszorogtam valahogy, két nap múlva tudtam meg véletlenül, hogy oda is lehetett volna telefonálni, hogy hozzák ki a babát.

Napközben velem volt, de éjjelre én mindig beadtam a csecsemősöknek, örültem, hogy egyáltalán meg tudok fordulni az ágyban a friss sebbel, és hogy kicsit tudok éjjel pihenni.

Pechemre péntek este szültem, szombat vasárnap gyakorlatilag ránk se néztek, a nővér behozta a kaját, ill. a dokim benézett minden nap. Hétfőn aztán beindult az élet, akkor már láttam védőnőt is. Aztán kedden szépen hazajöttünk. :)
jaspis

Jaspis!

Köszi sokat segítettél!

Igen én is be akarom adni minden éjjel ha lehet mert az Istvánban nem lehetett és azt hittem meghalok a fáradtságtól 1 hét után ráadásul nehéz szülésem is volt ./1 hetet voltam mert besárgult a baba/.

Reggel hánykor hozzák ki és este hányra kell bevinni? Nem húzzák a szájukat ha beadom?

- És csak szólnom kell nekik hogy vegyék be vagy csak leteszem oda vagy hogy megy ez?
-És éjjel azért kapnak kaját a babák?

Mert nekem tejem nem volt csak a 4.dik napon indult be az első gyereknél és az Istvánban addig nem adtak szegénynek semmit /!!!!/ addig üvöltött éjjel nappal a gyerek úgy sajnáltam...aztán a negyedi napon még engem ba@ott le a gyerekorvos hogy kiszáradt teljesen a gyerekem....Ki voltam bukva, bőgtem.....
Szóval engem az se érdekel ha cukros vizet adnak neki éjjel /vessetek rám követ/ de én még egyszer nem akarnám 1 hétig hallgatni az üvöltését szegénykémnek...Meg gondolom a többi lány sem a kórteremben....
csézjang

Csézjang nem húzzák a szájukat ha beadod éjszakára mert sokan beadják, hogy tudjanak pihenni. Nem hozzák ki őket hanem neked kell érte menned. Amikor visszatolod este 7 órakor a fürdetésre akkor még fürdetés után kihozhatod, 22.00-22.30 körül kérik vissza a babákat a csecsemő részlegre. Betolod a csecsemősöknek és ennyi nem kell megmagyaráznod, hogy miért vitted. Velem nagyon kedvesek voltak. Éjjel cukros vizet kapnak. Szerintem ha éhes a baba és nincs tejed akkor lehet hogy érdemes szólni a csecsemősnek és ő megeteti vagy segít neked a szoptatásban.

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,
Megjöttem végre, azt hittem többet kell visszaolvasnom, huh nem.

Kriszta,
Változott valamit Bogi alvása azóta ? Kiderült h mi volt a gond ?

Mulan,
Hogy vagytok ?

Szilvi,
Igenis nem megyek tömegbe, nem idegeskedem, no para, no sokk és nagyon vigyázom magamra.
Jaj legyen már 12 hét !!!
Átadtam apagratulát is, teljesen elérzékenyült hogy milyen aranyos, aranyosak vagytok.

Egyékbént nálunk is Univer, Kecskeméti és Hame.
Hipp csak akkor ha le van árazva min 80%-al.

Zita,
Köszi a linket, kipróbáltuk mi is. Nagy sikere volt a családban.

Kattja,
Videót mindenképpen, és majd pár hónappal később ahogy visszanézitek, istenem mennyiszer megnéztem, sírtam és csodálkozom hogy abból a törékeny kis tökmagomból hogy lett máris egy lakást szétverő kis tök.
Dísz nagyon szép, láb is jó ötlet, süti nyami nyami.

Millye,
és mi van akkor ha se tallérsütő, se gofrisütő ??? jöhet a háromszög szendvicssütő ? :roll: )))

kubuspace

Szonce,
Videoszerkesztés sehogy, de majd ma, apa nem lesz itthon és ha Marci engedi akkor megnézem újra.
Remélem minden rendben volt, Te jól érezted Magad, apa pedig ügyesen megoldotta a feladatot.

Csézjang,
Sziiiiiiiiiiiiiiija, üdv itt.
Nálam a következő volt a szitu, aránylag nehéz szülésem volt, utána tényleg KO voltam, két napig örültem ha leülni, ágyban megfordulni stb. stb. tudok, tehát én minden este bevittem Marcit és reggel hozták. Persze hangsúlyoznám karácsony volt, 0 mozgás, csend, pár kismami, 1-2 ügyeletes orvos, de lehet h egyébként is hozzák, viszik a bébiket.
Szopiban nekem a csecsemősök segítettek.
Egyébként nekem sem indult be teljesen a tejem a kórházban, így leginkább a cukros víz volt a fő kedvencünk.

Reni,
Tessék akkor követni :lol:
Milyen jó kis progitok van ágyban ugrálás, én is én is.

kubuspace

begörcsölt a fejem, uh nagyon
majd később folytatom az írást
pusz

kubuspace

Sziasztok!

Képzeljétek, szörnyű éjszakánk volt, kb. tízszer riasztott a légzésfigyelő. Gondoltam, hogy valami baja van, ezért riasztgat tévesen, de kikapcsolni nem mertem, mert mi van, ha mégsem téves a risztás. Ott tipródtam tök kétsébeesve, végül a férjem oldottam meg a problémát, mert rájött, hogy a matrac alatt szétcsúsztak az érzékelő lapok. Micsoda megváltás volt! :) De a legdurvább az, hogy Fló a sok-sok csipogásra, lámpagyújtásra, beszélgetésre és végül az ágyból kivételre sem ébredt fel! Nem tom, hogy csinálja. :)

Kubu, megkérdezhetem, hogy ki a szülészorvosod? Csak mert a legjobb barátnőm pont most lett lombik útján terhes és nagyon fontolgatja, hogy a Jánosban szüljön-e. Viszont az én orvosom szerintem nem jönne be neki.
Nagyon köszi! :) Drukkolok továbbra is nagyon!
Olyan jó, hogy újra egyre több a várandós anyuka körülöttem! :)

Nálunk esik a hó!

Szép vasárnapot mindenkinek!

Kép

zizi27

-------------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 15:20-kor.
szonce82

Kubuspace szerintem ha nem elég lapos a szendvicssütőd akkor nem lesz olyan jó.... de egy próbát megér... :wink: Sajnálom a fejgörcsöt!!!

Zizi27 szerencse, hogy a férjed rájött hogy mi a gond! :wink: De azért jó, hogy van légzésfigyelő mert olyan megnyugtató ugye? Nálunk is esik a hó. :D

Kép

Kép

Kép
millye

Lementettem egy két videót a fényképezőgépről.. van ami régebben készült:

sétálás :D

http://www.youtube.com/watch?v=8UIy6JBnkx4

egy régebbi 1 hónappal ezelőtti felvétel lépcsőzés :shock:

http://www.youtube.com/watch?v=mR3cADVzWAk

Kép

Kép

Kép
millye

Zizi,
Amikor lent voltam a Balatonon, nekem is volt egy éjszakám ami ilyen volt, persze akkor pont egyedül voltam, aztán kezdett gyanússá válni a dolog, hiszen Marci valóban békésen aludt, úgyhogy átraktam az ágyamba és átnéztem a lapokat, csatlakozásokat, na utána nem is volt gondom.
Legjobb barátnőd véletlenül nem fórumozik a BMC oldalán ?
Dr. Molnár László, imádom, tényleg egy nagyon kedves, rendes, figyelmes, precíz, ügyes jó szakember.

Szonce,
Apa ügyes, édes lehetett pici Ádi ahogy Téged keresett.
Na lassan asszem visszasírod azt amikor Ádám nyugodtan el volt egy helyen, megnyugtatlak ennek vége 8) )))))))))))))))))))))

Millye,
Lustaság győzött, pedig elmentem boltba, sajtért, margarinért is, deeeee talán Marci túlságosan is lefárasztott, csak ülök, lábaim alápárnázva, és sós ropit majszolok.
Videók nagyon jók. Huh a lépcsősnél attól féltem hogy becsúszik a fokok közé.

Szerintetek az normális hogy én pici fiacskám, csak négykézláb közlekedik, persze járássegítővel, vagy ha van kapaszkodó akkor eloldalazik. Tud állni már perceket is, DE CSAKIS az ágyban hajlandó ezen tudományát megmutatni nekünk.

Vizsgás drukkokat köszönöm, pénteki vizsgám ötös lett. Szombat számvitel, hááát a hajnali kelés nem volt elég ahhoz hogy felkészüljek, de még bármi lehet, a délutáni vállalati pü-k amiből két hete húztak, nagyon nagyon remélem hogy jól.
Ma nem tanulok, olyan lusta vagyok, jövő szombat lesz még kettő, huh nagyon fel kell készülnöm.

Képzeljétek énapa és Marci 21-én lehúznak anyósékhoz pár napra és én otthon egyedül szépen saját tempóban, ki fogok tudni takarítani. Majd 23-án jönnek haza és akkor együtt hármasban szülinapozhatunk.

kubuspace

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

kubuspace