Új privát üzeneted érkezett!

váááááááááááááááááááááááááááá, ok, akkor ez a bibi, keresztbe volt rakva, és az a sokkal nagyobb, amelyik felül volt! eleve vizesebb fajta vagyok, ugye mert volt vesekövem, és nem szuper az egyik vesém... de a vérnyomásom normális teljesen!

Edit

Kép
ézsóné

Csilla, megegyeztünk itthon, az egyik fellépésre apa megy el, és kamerával rögzíti, a másikra én maszkban, a harmadik még kérdéses, de valószínű oda is apa megy el úgy, hogy előre jelzi a munkahelyén, hogy el kell jönnie és ott is kamerával felveszi a fellépést én meg itthon megnézem. Így nem is megyek el, de látom is :) Amire maszkban megyek majd el, ott nem lesz olyan nagy tömeg, mint a többin.

Molmar, nekem van/volt mellszívóm, de már nem használható, mert a tömítő gumigyűrű megadta magát. De nem baj, úgysem akarom használni, így nem is veszek újat, inkább „használom” majd az élő mellszívót :D

Zuzmoo, én már 10 hetesen kiváltottam a csomagot, az egész egy nagy reklámanyag. Nem vesztettél vele semmit, hogy őszinte legyek, de a védőnő tutira ad majd másik könyvet ha kéred.

Katica, hát javaslom a nálam jól bevált szaloncukros megoldást, tegnap megettem ebéd után kábé 10-et és úgy mozgott tőle, mint akit felhúztak :D most vagy ízlik neki vagy utálja (?)

Kakti, nekem sem hallgatták még meg a szívhangot soha. Szerintem nincs is ilyen eszköze..
Az én babám is akkor mozog, ha minden oké, nyugi van. Ha idegbetegség van, akkor lapít vagy ha rákiabálok a tesókra, na akkor meg sem mozdul, ilyenkor úgy sajnálom…biztos hallja, hogy mi vár rá aztán nem mer megmoccanni. Már nem merek hangoskodni sem, a végén megszületik aztán meghallja a hangom és attól fog sírni :D

Edit - magzati méretek: http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_ar ... _id=466880
A lábad, ha ennyire dagad, pihentetni kéne, lehetőleg fekve, alá párnát. Persze ezt most a melóhelyen nem teheted meg, de ahogy hazaérsz feküdj le. Jó lesz már neked, ha nem dolgozol!!!
lara

utáloooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooom, ezt a rohadt láb dagadást.... most jol bestresszeltem... a nődokim me nem veszi fel...

Edit

Kép
ézsóné

Edit, amig telefonálsz, addig is tegyél egy másik széket magad mellé és tedd fel rá a lábad..

Katica: a babanet váradnós naptárából idézek: "Magzatod most már a nap 90-95%-át átalussza. Bőre egyre vastagabb és rózsaszínebb. A héten még aktív lehet, de mostantól másképp és kevesebbet is fog mocorogni."
lara

Edit! Azért ennyire ne húzd fel magad rajta. Lehet a nődokid meg éppen szülésen van. Majd később még próbáld meg. Azért belehalni nem fogsz úgyhogy csak nyugika. A stressz sem tesz jót sem neked sem a babának úgyhogy csak tedd fel addig a lábad amig nem tudsz beszélni a nődokival és szúszáááá :lol:

bellerreni
Eger

felbasztam egy székre....majd leüvölt a főnőköm... de múlik a hangyás érzés, a zsibogás, az jó igaz?

Edit

Kép
ézsóné

csuppancs: Én azért írtam hogy nem fér bele a túrókrém, mert amiket én néztem, az mind 20 gr-nál több ch-t tartalmaz. És innentől kezdve csak ebédre vagy vacsira ehetném. De én mindig csak azt nézem, ami a csomagoláson van, lehet hogy van ebből is többféle. Mondjuk mostanában csak a mérős kajáimnál figyelek nagyon oda a kajámra. Próbálom növeszteni a kis drágámat egy kicsit.
vicky79
Budapest III. kerület

Hello, hello,

Reni, engem tuti erdekelni fognak a fogyasi fortelyok, mar most elkezdenem legszivesebben... Na de mar nincs sok hatra szulesig. Eddig ugy voltam vele, hogy ahh kismama vagyok, belefer ez a kis hizas... Na most lett elegem belole.

Nekem is Tomee Tipee-s mellszivom lesz, kezi. Inkabb alljon a szekrenyben hasznalatlanul, mint hogy ne legyen amikor kene.

Ja az almok nalam is eleg durvak, de mondjuk en a baboca elott is mindig olyanokat almodtam, hogy neha mar arra gondolok valami nem stimmel velem... Kivancsi lennek a tudatalattimra... Multkor azt almodtam, hogy szoptatni akartam a babat, es akkor lattam hogy van vagy 60 foga, de mind tu hegyesek... Na erre gombot varrni...

Kép

Kép
editmk

na jó csajok, bocs hogy itten stresszelek nektek, meg minden.... csak én olyan kis aggódós vagyok, és utálom ha valami nem f*sza :oops: télleg ne hari

Edit

Kép
ézsóné

Edit!
Vedd be a lexarom bogyót! Ne érdekeljen, ha a főnököd hőbörög amiatt, hogy felteszed a lábad! Örüljön, hogy még dolgozol! Amúgy a vizesedés a vérkeringési gondok miatt van. És sajna, hiába van feltéve a lábad, az is csak ideig-óráig segít. Mert hogy ülsz, és ilyenkor a lágyéknál megtörnek a fő erek, így éppcsak folydogál a vér a lábadban, ami miatt elkezd vizesedni! Szóval ilyenkor már pihenni kellene! Vízszintesben!
Az érsebészem jól kitanított ezekre (tizenéves korom óta visszeres vagyok)...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Editmk! Szívesen segítek majd, ha eljött az ideje, de a szoptatás rovására senkinél nem engedem, hogy menjen! :lol: Szoptatás alatt a kajával nem spórolunk csak tornázunk. :lol: Egyébként csodákra én sem vagyok képes, tehát majd ne várd azt tőlem, hogy mondok egy módszert és lefogysz 2 hét alatt. Vagyis tudnék olyat is, de az nem egészséges :lol: Türelem rózsát terem :lol: Hónapoknak kell ahhoz eltelnie, hogy látszódjon az eredmény. Na majd erről akkor később :lol: Szóljatok már rám, hogy fogjam be.... Egész nap be sem állt a szám :lol:

bellerreni
Eger

Judit! Boldog névnapot :lol:

Kép

bellerreni
Eger

Sziasztok!

Edit: tényleg azért dagad jobban, mert keresztbe van a lábad. A terhességi toxémiára is utalhat, de csak akkor, ha magas vérnyomással társul. És hát lógatni sem szabad sokat már ebben az időben!

Katica: ne aggódj már annyit! Nincsen semmi baj, minden baba különböző, vannak lusták, és aktívak - meg vannak vegyesek. Az én PocakSamum az egyik nap meg van őrülve, abba sem hagyja a mozgást, máskor meg egész nap csak a kislábujja moccan.

Álmok: én is rengeteg hülyeséget álmodok. Minden éjjel álmodok a babámmal valamit, és minden éjjel álmodok valami olyat, hogy Zsolti megcsal egy nem hordóval. Állítólag azért álmodunk többet, mert nem érjük el a Delta-t, tehát a mélyalvás fázisát - és amik a fejünkben kavarognak abból meg lesz egy jó nagy hülyeség. :lol:

Kép
zsizell

Ja, tudom már mit akartam! A tegnapi szülésfelkészítőről:
A körülményekről most nem írok. A doki és az anesztes, akik beszéltek jófejek voltak. Amik számomra érdekes volt, és kíváncsi voltam rá, az az, hogy nem támadnak le rögtön egy csővel, hogy beöntést adjanak, ha odaérsz. Lehet enni és inni, zenét hallgatni, bármit. Ha járvány van, akkor is bejöhet apa a szülésre.
Gátmetszés: első szülő nőknél 90 százalékban csinálják. Van lehetőség gátmasszázsra ettől függetlenül, a szülésznő csinálja. A doki szerint az előzetes itthoni gátmasszázs, és intimtorna maximum 5 százalékban könnyíti meg a dolgot. Ha segíteni akarunk magunkon, akkor venni kell Dianatal zselét, amit a gátra kennek, és állítólag egy csepptől is úgy csúszol majd, hogy az égész szülészet hanyattesik. :D
EDA: a doki azt mondta, hogy a mazoisták ideje lejárt. Miért szenvedjen a nő, ha nem muszáj. Az epidurált szeretik a szülést levezető orvosok is, mert hamarabb nyílik ki a méhszáj, és úgy ellazulnak ott az izmok, hogy nem reped szét, mikor nekilódul a baba. Mellékhatása gyakorlatilag nincs, hacsak kicsit beljebb nem szúrják, mert akkor fejfájás lesz a vége pár napig. (Megjegyzem, én már kaptam igazi lezsibbasztós gerincérzéstelenítőt műtéthez, és nem fájt kitudjahogy a fejem, csak kicsit). Sok mindent mondott még, a lényeg, hogy a dokik is szeretik, és az anyának is könnyebb - itt a doki javasolta, hogy kérjünk, a szülőszobában már nem fogják javasolni, mert ott nem tehetik.
Azt mondják soha ne olvassunk fórumokat, meg internetes cikkeket, mert a fele sem igaz. Ők is fent voltak már egy-egy ilyenen álnéven...(a Babanetet nagyon szidták ilyen téren).
Apukáknak azt üzenik, hogy nézzenek meg előtte egy jó kis véres horrofilmet és akkor nem lesz baj! :lol:
Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
Az oltást is ajánlják amúgy, én tegnap egyébként beoltattam végül magam.

Kép
zsizell

Halihó.

Gyorsan bekukkantottam már én is.

Kattkat: igen tőle rendeltem és ha kész lesz pakolok fel képet. :wink:

Lábdagadás: hála az égnek engem még elkerült ez a kellemetlen dolog, remélem nem is nagyon szeretne meglátogatni.

Reninek igaza van a fogyással kapcsolatban, anno én is így csináltam. Mindent ettem, de odafigyeltem, hogy mikor és sok-sok torna. Először nekem nem is kg.-ban volt változás, hanem éreztem magamon meg a ruháimon.

Rakok fel képet a gmailre. Szerintem nekem nem nőtt a pocakom. :roll:

Vásárlással még mi sem állunk sehogy. Majd januárban remélem lesz is hozzá kedvem, meg már akkor muszáj lesz. 8)
Vendég

:lol:

Kép

És ez is nagyon teszett:

Kép

bellerreni
Eger

Editmk, ez a fogas álom…juj…Mennyit híztál eddig, hogy eleged van belőle?

Reni, szóval te leszel a Schobert Norbink? Vagy inkább Rékánk? Esetleg összejöhet a fórum hetente egy-egy közös tornára?

Edit, akkor próbálj meg 1-2 óránként felállni, mozgasd át magad, mellette legyen széken a lábad. Vagy állj fel, aztán indulj haza!!!

Zsizell, szóval apukáknak a horror film a szülésre felkészítő :D :D
A Dianatal zselét csak a szülésnél lehet használni vagy azzal lehet gátmasszázsolni otthon?

EDA: ha már itt tartunk, ki tervezi, hogy kérni fog EDA-t?
lara

Lara: én kérni fogom szerintem. Nem azért, mert félek a fájdalomtól, hanem ha lehet anélkül szülni akkor miért ne?
Vendég

Lara: otthon nem lehet alkalmazni, csak szüléskor a doki, meg a szülésznő használhatja. De basszus most nézem, hogy az 24 ezer pénz!

Eda: én úgy vagyok vele, hogy nekikezdek a szenvedésnek, aztán ha nem bírom, akkor kérem, ha meg bírom nem kérem. Én nem vagyok híve a hősködésnek, bár annyira puhánynak sem tartom magam - hisztizni biztos nem fogok. A doki szerint a szülési fájdalomnak semmi köze a fájdalomküszöbhöz, mert nem hasonlítható semmihez. Van aki az éleset bírja jobban, van aki a tompát, van aki a görcsöset, de ez valahogy egyik sem, vagyis mindegyik.

Kép
zsizell

Kismaki: most én írom azt, amit nekem írtak a Te idődben :D Igenis nőtt a hasad, csak abban mérhető, hogy feszesebb és kerekebb felfelé is!

Kép
zsizell

az én orvosom azt mondta az EDA-ra, hogyha jól van bekötve, akkor a fájdalom 10-es skálán visszamegy 0-ra. Valamint amit Zsizell is mondott, hogy mivel nem érzed a fájásokat, sokkal nyugisabb vagy, könnyebben tágulsz, könnyebben szülsz, hisz fokozatosan adagolják, és a tolófájdalmakat meg már érzed így pontosan tudod hol kell nyomni. Arra kell vigyázni, hogy max 2, 2 és fél ujjnál lehet bekötni, mert utána már nincs idő hogy hasson.
Nekem az első gyerekkel minden pontosan így ment,beadták fa*ásan működött, könnyen tágultam, semmit nem éreztem és szépen nyugiba megszültem. A másodiknál meg nem volt ideje hatni mert szétrepedtem, de mint már írtam az egy másik történet. Én most is tuti kérni fogom, mert nekem is elég rossz a fájdalomküszöböm, és ha az ember a fájdalomra koncentrál, akkor csak görcsös lesz tőle.
stephie

Anita: én már csak azt nem értem, hogy oké, hogy nem érzem a fájásokat. De nem rossz az, hogy nyugiban elvajúdok fájdalom nélkül, aztán meg a tolófájásoknál hirtelen annyira fáj? Vagy annyira nem fáj? Nem túl nagy az intervallum?

Kép
zsizell

Lara, nem tudom mennyit hiztam, mert itt nem mernek, nekem meg rossz az itthoni merlegem, de kb 8-10 kg-nal jarhatok erzesem szerint. Ez meg nem is lenne akkora gond, de eskuszom a fele a fejemre ment fel. Buci lett...

En meg nem dontottem az erzestelenitovel kapcsolatban, bar megmondom oszinten a hideg is kiraz a gondolattol, hogy tut szurjanak a gerincembe. Aztan meglatom hogy birom majd a fajdalmakat. Bar megbeszeltem a leanykammal, hogy gyorsan es siman fog megszuletni...

Kép

Kép
editmk

Zsizell: megnyugtattál. :D Én nem látom, hogy nőne, mert ugye minden nap látom.
Vendég

a tolófájás az nem is igazán fáj, csak nyom. Olyan mintha elementáris erővel törne rád, hogy kakkantani kell :)

Én azt tudom, hogy amikor rámtették a ctg-t és mérte a fájásokat, akkor 100 körüli értékeket mutatott és semmit nem éreztem belőle. Előtte meg már a 30-as értéknél majd kiesett a szemem :shock:
stephie

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

akkor meg minek hívják fájásnak? :lol: Hát őrüljön na meg az ember ebbe az egész szülésmizériába! :lol:

Kismaki: örülök, hogy megnyugodtál. Majd nézel nagyokat, hogy utána egy hét alatt mekkorát fog nőni. Nekem olyan sokat nőtt egy hét alatt, hogy ihajcsuhaj. :shock:

Kép
zsizell

Én úgy vagyok az Edával, hogy nem fogom kérni. Van olyan eset, amikor orvosilag segíthet (pl. tágulást meggyorsítja), azt gondolom ilyenkor én se utasítanám vissza.
Nem azért nem akarok mindenáron edát mert fakír vagyok, meg magas a fájdalomküszöböm, mert ez mind nem igaz...

de az is igaz, hogy ez eda esetleges hátrányai között a fejfájáson túl (ezt nem érzem annyira súlyosnak) az is szerepel, hogy a kitolási szak elhúzódik, a szülés elakadhat, ilyenkor meg nő a császármetszések aránya :wink:... ezt nekem 2 nőgyógyász is így magyarázta, amikor körbejártam a témát...

én senkit se rá se lebeszélni nem akarok, csak azt is meg akartam írni, hogy olyan serpenyőt még nem találtak fel, aminek csak pozitív oldala van :oops:

szerintem jobb felkészülni a témában és majd ott dönteni, mert nem tudhatod, hogy reagálsz majd a fájdalomra...

csak nekem már esett pofára barátnőm, aki tuti akart edát, már nem kötötték be és teljesen szétcsúszott miatta, amikor leginkább szükség lett volna rá, hogy összpontosítson..

igaz, azt is hülyének tartom, akinek könyörögnek orvosok, hogy segíthessenek valamit rajta és ő dafke nem hagyja...

KépKép

KépKép
beneildi

lehet, mert amikor először érzed, akkor a rendszerint férfi szülész folyton azt mondja, hogy próbálja meg visszatartani? :D Mintha tudná milyen érzés :D:D
stephie

Zsizell, 24 eFt a krém? Úristen…De ha garantálják nekem, hogy akkor nem vágnak, akkor esküszöm beruházok! Bár a vágás meg ingyen van :lol:
A doki férfi, nem? Akkor még nem szült. Honnan tudja mennyire fáj? Könyvből? Vagy mesélték neki? Hmmm…Szerintem van összefüggés aközött, hogy kinél hol a fájdalomküszöb és hogy ki hogy viseli a vajúdási fájdalmakat. Én a normál fájdalmat eléggé jól bírom és a szülésnél sem vinnyogtam egyáltalán.

EDA: ha a vajúdás alatt nem érez fájdalmat a kismama, és a kitolásnál meg vad hirtelen a semmiből betörnek a nagyon erős fájások az erősen visszavetheti a kitolási szakot vagy ha nem megy ki a kitolásra teljesen az érzéstelenítő hatása, akkor meg nem érzi a kismama, hogy mikor kell nyomni. Ez igaz lehet?
Anita, neked nem volt ilyen?

Editmk: engem a múltkor lefotóztak, visszanéztem a képet és tokás volt a fejem…teljesen kiakadtam, hogy hogy nézek ki :shock: Pedig még minimum 8-10 hétig ilyenek leszünk, ha nem rosszabbak :x
lara

beneildi: itt is mondta a doki, hogy meghosszabodik a kitolási szakasz, szóval ami időt nyerünk a tágulásinál, azt elveszítjük a kitolásnál - így fogalmazott. De ettől még nem kell császár - legrosszabb esetben oxitocin (tudom, hogy az sem jó, de mégsem császár, mert ahhoz már egyéb probléma is hozzájárul). Én még nem szültem, szóval nem tudom, de annál sem tudok jobbat egyelőre, minthogy elhiggyem amit tegnap mondtak az orvosok az előadáson. Kiben bízzak, ha nem az orvosokban? :shock:

Kép
zsizell

Fél órája ülök, kiváncsiságból megmértem a pulzusom: 93...nagyon durva...Másnak is ilyen sok? Pedig nem izgulok :)
lara

Lara: én is erősen elgondolkoztam, hogy kell e nekem az a kence!

Az érzéstelenítőt folyamatosan adagolják, és amikor már látja a doki, hogy fél órán belül meglesz a baba, akkor az utolsó adagot már nem adják be. De persze erre sem lehet mérget venni! Tegnap nagyon sok pro-és kontra történetet is meséltek! Szóval nem akarták szépíteni a dolgot egyáltalán! Az egyik ilyen sztori az volt, hogy a nőci oldalt feküdt ugye zárt lábakkal, mert várta az eda beszúrását, a doki benyomta a tűt pár centire, mikor felkiáltott a nő, hogy nyomnom kell. Oldalfekvésben zárt lábbal nyomta ki a faros gyerekét, úgy hogy a hátában állt a tű, és próbálták értelmesen benne tartani, hogy ne okozzon kárt... Olyat is meséltek, hogy nem érzett a nőci semmit a kitolásból, mert nem ment ki az érzéstelenítő - de állítólag ez nagyon ritka, mert odafigyelnek, hogy időben abbahagyják az adagolást. Hmmm....ez is olyan mint minden az életben, kockázatos döntés.

Kép
zsizell

Ildi, az első szülésnél én akartam kérni EDA-t, mert én is hallottam, hogy milyen jó. Azt mondta a doki, hogy jó, de még nem adható be, mert még nincs meg a megfelelő tágulás, várjunk.
Vártunk.
Aztán mondtam neki, hogy mostmár nem ártana. Akkor közölte, hogy "nagyon sajnálja, de már nem lehet beadni, mert túlságosan ki van tágulva a méhszáj"...
Szóval végül nem kaptam. Nekem nagyon úgy tünt, hogy nem akarta beadni és azért mondta ezeket a szövegeket...Ja a szülés elején meg kifejtette, hogy ő nem javasolja először szülő anyukánál az EDA-t. Szóval tuti szöveg volt az egész.
A másodiknál meg nem is akartam kérni. Most sem fogok, most már hagyomány :D
lara

zsizell: Nagyon köszönöm a szülésfelkészítős beszámolót. Örülök, hogy így állnak a dolgokhoz. Viszont nem tudom, mi bajuk a babanettel, én még olyan nagy hülyeséget nem olvastam a többiektől.

lara: Én szeretnék kérni edát, de majd én is megnézem hogy bírom. Ha mondjuk igaz lesz, amiket hallottam akkor gyors szülésre számíthatok a már nyitott méhszáj miatt.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky!
Azért a BMC-s topikban valóban írnak marhaságokat is! :wink: Itt még én sem olvastam semmi olyat, az igaz.

Lara!
Nekem ugye mérnem kellett hetekig a vérnyomimat naponta háromszor. A pulzusom nagyon ritkán volt 90 alatt. Ez terhességben normális, ha nem babásan is fenn áll a dolog, akkor már nem túl jó!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti: Mire gondolsz pontosan? Jöhet priviben is.
vicky79
Budapest III. kerület

Lara!
Nekem mindig 90 és 100 között van.
Ez normális most.

Én kérek EDA-t.Max az zavar benne, hogy mikor múlik a hatása, állítólag úgy reszked az ember, mint egy alkesz, aki nem itta még meg a napi betevőt.

Álom
Úgy emlékszem, hogy még sosem álmodtam a babával, pedig minden nap álmodom valamit.
Egyszer a babakocsival, amire nagyon vágytam. Másnap meg is vettük annyira rápörögtem.
Olvastam, hogy a 3. trimeszterben gyakoriak a rémálmok, főleg olyasfélék, hogy valami szörnyszülöttet hozunk a világra :)
Hát pont az hiányozna még a sérült kis lelkemnek, hogy rémálmaim legyenek.

Bakker én egész héten haszontalan voltam.
Pedig mindenkinek sk. akarom készíteni az ajándékát, de még semmibe sem kezdtem bele ááÁÁÁÁáááááááááááá...

Anita mindjárt megy egy pü neked.

Kattkat

Kép
kattkat

Vicky: állítólag a kismamák lódítanak sokszor. Mikor álnéven voltak fent a dokik, akkor volt, hogy tudták, konkrétan ki az a nő, mert nála szült, és mégis egészen másképp írt le mindent. Vagy megjelent olyan cikk, hogy az Edá-tól lett drogos 17 évesen a csaj fia. Az orvos szerint annyi köze lehet a kettőnek egymáshoz, mintha azt mondanánk, hogy kicseréltem az olajat a kocsiban, és kidurrant a bal hátsó...

Kép
zsizell

haza akajok menni :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Edit

Kép
ézsóné

Edit, en elengedlek, indulj haza es mar vissza se menj! Huh, de jo fonok lenne belolem... De viccen kivul, tarts ki, mar csak par nap.

Kép

Kép
editmk

Zsizell, köszi, hogy megnyugtatttál az elhúzodó kitolási szakasszal, mert már azt gondoltam rosszul emlékszem... :oops:

Hú én elég régóta fórumozok, de azért a lányok többsége messze van ezektől a durva példáktól...

Én még most nem voltam szülésfelkészítőn, de régebben mandulaolajat ajánlottak, ez 1000-2000 Ft is tétel csak :lol: Amúgy a szülésznőn és dokin múlik minden :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok .Egy percre zavarok csak.Nembiztos,hogy mindenki olvassa a keres-kínál topikot azért írok ide is.Nagyon jó minőségű új szopipárnák, díszpárnák,ágynemű garnitúrák,falvédők zsebes tárolók eladók.Valamint babzsák fotel is rendelhető.Igény szerint is készítünk.Kép
Ha valakit érdekel írjon privit.
Jó babavárást mindenkinek.

Kép
url=http://picibaba.hu]Kép[/url
kicsike1

Vicky, mert hogy is adják be az EDA-t? Úgy rémlik, hogy 2 és 8 cm között. Előtte még nem, utána meg már nem. Vagy 4 és 8 cm között? Ha neked már eleve nyitva lesz, mire szülsz, szerintem is villám leszel :)

Kakti, mi az a BMC-s topic?

Pulzus: na akkor megnyugodtam, ha nálatok is ennyi…csak olyan rossz érzés ez, mintha mindjárt infarktust akarnék kapni. Meg olvastam, hogy a szív ilyenkor megnagyobbodik és oldalra hajlik, mert rendesen már nincs helye, és erre rá dobog gyorsabban…szegény szív, micsoda megterhelés ez neki. Na az biztos, hogy futni nem kell elmenni, mert akkor kiesne :D
lara

Az biztos, hogy nekem is azt mondta a dokim, hogy fokozatosan adagolja épp azért, mert a kitolásnál éreznem kell, hogy hol kell nyomni. Szerintem azoknál húzódhat el, akiknél még mindig hat az érzéstelenítő és nem tudják, hogy hol nyomjanak. Nekem nem oldalfekvésben hanem ülve adta be és a hátamat ki kellett dudorítani, mint a cica. Elmúlásnál semmi remegést nem éreztem, szerintem ez is egyénfüggő.
A kitolási szakasz nálam 3 nyomás volt, mindkét lánynál.
Szerintem az is benne van a pakliban, hogy EDA-t csak anesztes képesítéssel rendelkező orvos adhat be, és nem mindegyik szülésznek van, és ezért beszélik le a kismamát.
Egy biztos, ahhoz, hogy az EDA jó legyen, ahhoz az kell, hogy a kismami még időben tudjon szólni hogy azt kéri, és a doki pedig megfelelően ügyesen adja be és alkalmazza a dolgot.
stephie

BMC-s topik: Az egy másik kategóriában van, és a Budai Meddőségi Centrumba járók írogatnak oda (Vickyvel mi is ilyenek voltunk. Illetve Vicky még most is ír oda is, csak én vagyok lusta dög).
Amúgy nem tudok most konkrétumokat írni, de azért volt tényleg egy-két eget rengető butaság is azok közt, amiket írtak ott. De azért ez a ritkább szerintem is...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nekem azt mondta a dokim, hogy bármikor lehet kérni majd az EDÁ-t. Könnyen lehet, hogy élek is majd a lehetőséggel, bár egyelőre még nem akarok ebbe belegondolni sem. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Anita: ezért jó az ÁEK-ben szülni, mert ott az év 365 napjának 24 órájában van anesztes orvos.

Még az is van, hogy azt a kanült vagy mit, elég hamar beteszik, hogy amikor kéred a szert, akkor már ne a szúrással kelljen szerencsétlenkedni. Viszont, ha beadják a cuccot, utána már nem lehet elhagyni az ágyat! Ez nekem fontos pont, mert nem terveztem órákon át feküdni...de ezek szerint fogok.

Kép
zsizell

edit légy a főnőköööööööööööööm 8) 8) 8) 8) 8)

Edit

Kép
ézsóné

A Péterfyben kb 90%-ban edával szülnek, mert nagyon támogatja ezt a dolgot a kórház.
Az én dokim aneszteziológus is a mellet, hogy nőgyógyász.

Kattkat

Kép
kattkat

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?