Juci: Én egyszer MOZAIK SZENDVICS-et csináltam vendégvárónak. Nagyon egyszerű és mutatós.
Hozzávalók:
Bagett,
szalámi,(vagy bármilyen felvágott)
csemegeuborka, zöldhagyma, kukorica, répa, paprika (tetszés szerint)
ömlesztettsajt (kockasajt)
A bagett két végét levágjuk, a belsejét kikaparjuk, beletöltjük a sajttal összekevert hozzávalókat, hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
A
Szivárvány szelet sem rossz, csak nekem nem sikerült az igazira, mert nem ízesítettem meg rendesen a majonézes tejfölt. De gyönyörűen összeállt és nagyon jól nézett ki a tálon.
Hozzávalók:
8 kemény tojás,
3 dl majonéz,
10 dkg borsó megfőzve, 1 nagy sárgarépa megfőzve, kockára vágva, (én fagyasztott mexikói keveréket használtam)
2 dl víz,
1 húsleveskocka,
8 szelet sonka.
1 csomag ( 25 gramm) étkezési zselatin.
Elkészítés: 4 tojás sárgáját a majonézzel, és kb. 1 dl tejföllel kikeverjük. 4 tojás fehérjét apró kockára vágjuk, a zöldborsót , sárgarépát belekeverjük. A vízbe beletesszük a leveskockát, és 1 nagy csomag étkezési zselatinnal összefőzzük, mikor kihűlt belekeverjük az előbbi masszába.
Egy őzgerincformát kibélelünk fóliával, majd belefektetünk 4 szelet sonkát. Erre öntjük a massza felét, majd erre helyezzük egymás mellé a maradék főtt tojásokat. A maradék masszát ráöntjük, majd befedjük vékony sonkával. Néhány órai pihentetés után kifordítható és szeletelhető!