Új privát üzeneted érkezett!

Edit, ne is gondolj ilyesmire. Minden rendben, es aminek zarva kell lennie az zarva is van! Nekem is dagad a labam,altalaban estere, eleg szep latvany mondhatom. Az ujjaim is szoktak dagadni, azok meg foleg reggelre.

Lehet hulye kerdes, de ha van a babakocsihoz bundazsak, akkor is kell meg kulon overallt-bundazsakot venni?

Kép

Kép
editmk

Remélem! :roll: :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Első pár nap csak Tena... abból is a super méret... ez a pelenkák alatti méret (aki ápolt már beteget az tudja, azok sokkal nagyobbak, aki még csak éjszakai betétet látott, garantált sokra készüljön :lol:)
az éjszakai betét kb. 3-naptól kezd elég lenni.
Keseríteni se akarok senkit, de azok a szexi hálós bugyik azért jók, mert tényleg jól fogják ezt a giga méretű betétet, nem az eldobhatóság az egyetlen előnyük :oops: két darabbal már kihúzod, ez kb. 800 Ft, azért nem érdemes spórolni.

KépKép

KépKép
beneildi

Edit, akkor se keseredj, ha nyílsz. Én Lilluval a 32-33. hétre lettem egy ujjnyira nyitva, 39+4-nél született. Ez a 20-as hetekben gázosabb ügy, de látod azokat is meg tudják oldani. :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildinek igaza van, a rendes bugyi nem fogja oda ezeket a batár nagy betéteket!!! Kell a hálós bugyi, hogy megtartsa őket.
Én 2 hálós bugyit fogok venni, és azt naponta többször ki lehet mosni és percek alatt megszárad, igy mindig van tiszta váltás
:)
lara

Editmk, ha van a babakocsihoz vastag, bélelt bundazsák, akkor nem kell az overal. De ha csak lábzsák, akkor nyilván kell.
lara

Szóval tena. De hány darab van ebből egy csomagban? Sok marad meg belőle? A hálós bugyit még nem tudom, ha nem kellenek a kórházi cuccok sos-ben, akkor lehet hogy veszek, most meg megteszi ami van itthon.
vicky79
Budapest III. kerület

Ez a hálós bugyi konkrétan az, amit a bababoltokban lehet kapni eldobható (egyszerhasználatos) bugyi néven?

Kép
zsizell

Vicky
Darabra is lehet venni a tena betétet. Van olyan gyógyszertár, vagy gyógyászati bolt ahol megbontják.

Zsizell
igen ez az a bugyi. De nekem az nem vált be, én a tenaának a hálós bugyiját vettem.
az egyszerhasználatos mindig lecsuszott nekem.

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

nekem vett anyu vmi eldobhatósat, de az nem tűnik hálósnak...

boruska

bchris: És szerinted kb. hány darab kell belőle arra a 2-3 napra amíg a kórházban vagyunk? kb. 12-15?
vicky79
Budapest III. kerület

bchris

28db-os asszem 1500ft körül viki

Edit

Kép
ézsóné

Vicky

Egyet adtak a kórházban, és utána kb 4-5 db-ot használtam el a csomagból (egy egész csomagot megvettem, azt hittem szükségem lesz rá).
3. nap reggelre már hozattam rendes éjszakai betétet.

bchris

bchris

Ahhham! Köszi! Akkor inkább ilyet veszek, úgyis Tenna betét lesz benne.

Kép
zsizell

Lara, koszi, van bundazsak a kocsihoz, akkor nem veszek masikat. Ossze lehet zavarodni a sok babacucc kozott :) .
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára editmk 2009.12.09 15:30-kor.

Kép

Kép
editmk

nemsoká megyünk Pockot nézniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 8) 8) 8) 8) 8)

Edit

Kép
ézsóné

Edit jó babamozit! :)

Én meg indulok a házidokihoz - oltás ügyben. Aztán megyünk a szülésfelkészítőre. Szép délutánt és estét mindenkinek!

Kép
zsizell

Megfogadtam a tanácsotokat és vettem bontott csomagos tenát és 2 db bugyit is ad hozzá. Nem használta őket az illető. 450 Ft volt a 10 darab betét, remélem elég lesz.

edit: Irigyellek a babamoziért, én már nem hiszem hogy eljutok még egyre.

zsizell: Majd mesélj mi volt a felkészítőn. Ha van kedved jegyzetelhetnél is (ha lehetek pofátlan). Szerintem én már ide sem jutok el. :(
vicky79
Budapest III. kerület

nem babamozi, csak uh, de pont ott van a korházba tesztelésen egy 4d-s gép, szoval végülis ingyé mozi :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Helloka! Uhh mire végigolvastam...

Nem kellett ablakot pucolni :lol: , csak sok a meló nagyon. Tegnap pl 7-re értem haza. Tiszta depi voltam ott volt nálunk a kis keresztfiam és én nem tudtam vele lenni, mert az irodában ültem... :cry:

Jó, hogy felhoztátok a bugyi témát, mert én az eldoghatósat akratm venni, de akkor a hálós lesz belőle.

Nem emlékszem mire akartam még reagálni... :shock:

Megyek vissza dolgozni. :?

Szép estét mindenkinek

bellerreni
Eger

Lányok!

Lehet valahol a kókuszmatracra új huzatot venni? Kerestem, de még nem találtam (persze, lehet, csak én vagyok béna). Szóval 6 cm vastag, 70x140-es matracunk van. Ha tudnátok ilyen huzatot, lécci, szóljatok!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zsizell, nem tudom, én a gyógyszertárban vettem anno, ott hálós bugyi néven fut, lehet, hogy ez is Tena? Nem tudom, de az biztos, hogy a gyógyszertárban kapni.
Ja most írja bchris, hogy Tena hálós bugyi. Megnéztem a linket, igen az az!

Vicky, szerintem olyan 20-30 Tena betét lehet egy csomagban. Érdemes minél kisebb csomagot megvenni, napi 6 váltás Minimum kell. Nekem maradt egy pár a csomagból..
lara

Csajok, én lehet UFO vagyok, de nekem a kórházban elfogyott a 20as TENA extra nagy. Ömlött belőlem a vér. Szépen össze is húzódott a méhem mondjuk. Valaki bent is nagy hassal járt, rólam meg azt hitték csecsemős vagyok.

Szóval én 3HÉTIG extra nagy TENA-t használtam. Utána lett csak betét! :oops:

Meg a kórházban használtam eldobhatós bugyit. Azt a színes, pöttyös verziót. 2csomag volt, 1 elfogyott.
Vendég

Edit: várjuk az UH-s híreket!

Érdekel valakit a Kriston Andrea féle Intim Torna dvd? Ha igen, feltöltöm az fw-re.
zuzmooo

Szép!
Kinyírtam a fórumot!
Csajok, a januáriaknál hétvégén született meg az első baba. Az egyik lány, aki magas vérnyomival ment be megszült.
Akkor ezek szerint 4hétig itt nem szülhet senki. Márpedig az januárra esik. Így viszont kijelenthetem, hogy itt az idén nem fog szülni SENKI!

Eszterünk kezdi a sort mondjuk január 31-én. Ha akar, szülhet előbb Csipi, mert neki már van otthon 2. Meg Edit, mert ő jó kislány volt és sokat melózott. Szóval az engedély január 6-tól él. Addig itt új gyerekre nem vagyok kíváncsi!

Aki meg meri előzni a 3-mal előtte levőt, egy tepsi buktát (pogácsát, somlóit...) köteles sütni az első babás talira!

A múltkor említett takarítás mánia az utolsó 2-4hét jellemzője lesz inkább. Bennem még összepakolós ösztön sincs.

Ja és ma végre sikerült 2-kor elaludni. És 8-kor még szunyálni. Erre bejön nagyanyám és elkezd beszélgetni velem, hogy minek fekszem még! :twisted:

De ma végre eljutottam a kozmetikushoz! Lenyírt vagy 5kg szőrt rólam. Ismét meztelencsiga vagyok! Juhéj!
Ennek örömére holnap elmegyünk pancsolni az aquaworld-be! :D
Vendég

sziasztok!

megjöttem, lerendezetem a családot, így gyorsan reagálok is.

Nekem Is a TENA jött be mindkét lánynál, most is azt veszünk.

Viszont amit a nőgyogyikról írtatok azon ledöbbentem. Nekem soha nem mondta egy szóval sem, hogy ennyit kér vagy annyit kér, soha nem beszéltünk pénzről. De én is úgy gondoltam, hogy az anyasági összegét fogom adni. Szerintem etikátlan ha valaki előre megmondja, hogy mennyibe kerül, vagy egyáltalán céloz rá, hogy fizetni kéne. Az én dokim odabízza, hogy ad-e a kismama vagy sem.
Itt is vannak sajnos olyan dokik akik 100 alatt nem vállalnak szülést, és még így is sielni megy vagy akármi. Nekem megvan a mobilja is, bármikor hívhatom ha gond van, és ha nem veszi fel,akkor később mindig vissza hív. Amikor Szandival feküdtem 10 hétig, minden nap rám nézett, és ha szabin volt akkor is vagy bejött vagy betelefonált.

Voltam sima uh-n háát lányok totál kiakadtam. A szonográfus nő hihetetlenül mufurc volt F-né (zuzmoo neked) Cakkom-pakk 1 perc volt a vizsgálat. Se flow-t, se lepény érettséget nem nézett, amikor rákérdeztem a méhszájra lepattintott, hogy majd az orvosommal konzultáljak, és még a nyavajás gépet is elfordította, így semmit nem láttam. A méretek BPD 84mm TAD 87mm súly: 2300gr, magzatvíz közepes, koponyavégű fekvés.

zuzmooo: nektek néztés 4D-n a flowmetriát meg a lepényt?
stephie

Anita: a lepényt megnéztük, de arra külön rákérdeztem , mert a korábbi vizsgálatoknál még elérte a belső méhszájat (most már jó magasan van)
zuzmooo

nóri: Én is reménykedem ebben a 2010-ben szülünk dologban. A párom azt mondta, hogy még szülés előtt szeretné ezt a téli szünetet. Karácsonytól jan. 4-ig itthon lesz. Szóval megbeszéltem Barbussal ezt a 2010-et. És most még ez a bukta is. Nem tudok buktát sütni, legalábbis még sosem próbáltam. :) Most mi lesz velem? Ha a dokim csinál valamit hétfőn, akkor vele süttetem meg a sütit.

stephie: Szép nagyra nőtt már a babátok, az uh-s csaj elég tapló volt akkor.
vicky79
Budapest III. kerület

Anita!

Ekkora Levente! Gyakorolj azzal a buktával, mert sanszos, hogy szükséged lesz egy jó receptre! :lol:
Vendég

2300g-ot a 34-35. hétre ír!
Jesszus nekem a hétfői után már csak 1 dokilátogatás van. Utána csak NST!
Vendég

Két napja nem láttam a hozzászólásokat, gyorsan írok, aztán visszaolvasok. Tegnap megvettük a matricát a gyerekszobába és fel is raktuk a falra a Százholdas Pagony összes lakóját. Fajlagosan végül is nem is volt drága a cucc, mert 50 db matrica van a dobozban, a teljes szoba kitapétázására elég. Irtó bájos!

Munkafronton az utolsókat rúgom, szuper. Tegnap tök helyes volt egy bírónő: kb. fél évente van az ügyben tárgyalás, mert túlterhelt a bíróság. Mondom neki, hogy a következő tárgyaláson tuti nem én leszek, de nem kizárt, hogy még találkozunk az ügyben. Erre élénken tiltakozni kezdett, hogy istenments, nehogy becseréljem ezeket a szép éveket a munkára, maradjak csak szépen otthon :D

Az egyik megbízómnál holnap este karácsonyi vacsi lesz, jól meglepődtem, hogy már ilyen közel vagyunk az ünnepekhez. A baráti társaságom minden évben gyűlik valahol karácsonyozni, idén - először - mi leszünk a vendéglátók. Ha jól számolom, legalább 15-en leszünk. Van valami ötletetek, mit adjak nekik? Komoly kaját ennyi emberre nem lehet, de valami nem túl macerás parti-falat ötletnek örülnék.

Ma ismét próbálkoztam mézeskalács fronton, jobb lett mint a múltkori. 24-ig tökélyre fejlesztem :lol:

Járt nálam a könyvelő, mondta, hogy írassam ki magam táppénzre. Jövő héten tehát irány a házidoki. Úgyis akartam neki vinni karácsonyi csomagot, így legalább lesz egyéb apropója is.

Megyek olvasni, szép estét mindenkinek!

Kép
juci-77

szerintem is elég nagy, de épp ezért jó, hogy pénteken megyünk 4D-re hátha ott más méreteket mondanak majd. Tényleg zuzmooo, az üres dvd-t ti vittétek vagy azt is bent adták?

Na megnézem hanyadik vagyok a szülők sorában :) még mielőtt Nóri kinyír :)

eszembe jutott, hogy valaki írta reggel, hogy hidegfront, óvatosan. Hát nekem ma rengeteget keményedett, főleg délután, de én meg arra forgtam, hogy ma ugye a uh-ra elmenni, ott várakozni, majd 3-emelet.... akkor lehet hogy mégis a front? :?
stephie

Anita: mindent ott adtak (mondjuk ennyi pénzért ... :) ) És nagyon rendes volt a nő, nem lett volna köteles egy órán át próbálkozni a szégyellős kicsi fiunkkal. Előtte te egyél legalább egy tábla csokit, nehogy úgy járj mint mi :D
zuzmooo

Juci: Én egyszer MOZAIK SZENDVICS-et csináltam vendégvárónak. Nagyon egyszerű és mutatós.
Hozzávalók:
Bagett,
szalámi,(vagy bármilyen felvágott)
csemegeuborka, zöldhagyma, kukorica, répa, paprika (tetszés szerint)
ömlesztettsajt (kockasajt)

A bagett két végét levágjuk, a belsejét kikaparjuk, beletöltjük a sajttal összekevert hozzávalókat, hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.

A Szivárvány szelet sem rossz, csak nekem nem sikerült az igazira, mert nem ízesítettem meg rendesen a majonézes tejfölt. De gyönyörűen összeállt és nagyon jól nézett ki a tálon.

Hozzávalók:
8 kemény tojás,
3 dl majonéz,
10 dkg borsó megfőzve, 1 nagy sárgarépa megfőzve, kockára vágva, (én fagyasztott mexikói keveréket használtam)
2 dl víz,
1 húsleveskocka,
8 szelet sonka.
1 csomag ( 25 gramm) étkezési zselatin.

Elkészítés: 4 tojás sárgáját a majonézzel, és kb. 1 dl tejföllel kikeverjük. 4 tojás fehérjét apró kockára vágjuk, a zöldborsót , sárgarépát belekeverjük. A vízbe beletesszük a leveskockát, és 1 nagy csomag étkezési zselatinnal összefőzzük, mikor kihűlt belekeverjük az előbbi masszába.
Egy őzgerincformát kibélelünk fóliával, majd belefektetünk 4 szelet sonkát. Erre öntjük a massza felét, majd erre helyezzük egymás mellé a maradék főtt tojásokat. A maradék masszát ráöntjük, majd befedjük vékony sonkával. Néhány órai pihentetés után kifordítható és szeletelhető!

Kép
zuzmooo

na, megjöttünk a dokitól...minden oksi, méhszáj zárt, babobefordult, kis buksija 86.5 mm :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Edit: a te kicsi fiadnak is szép nagy feje van :) Képet kaptatok?
zuzmooo

Juci!
Mi anno partifalatnak zsírosdeszkát adtunk a haveroknak - aki kérte, annak hagymával! :lol: ennél egyszerűbb és nosztalgikusabb partikaja nem is kell! A sör is jól csúszik hozzá! Szerintem a mi korosztályunknak ez telitalálat lehet! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zuzmoo, engem érdekel az intim tornás DVD!!!

Edit, súlybecslés nem volt? Úristen milyen nagy már a buksija, az újszülötteknek 1 centivel nagyobb csak..

Anita, hogy lehet ilyen b.nkó egy szonográfus, szerintem rossz napja volt és duzzogott, de gondolhatja, hogy minden kismama látni szeretné a babáját és minél több infót akar. Viszont hatalmas lehet Levi, ha már 2,3 kg! Hallod! Az már elmenne újszülött méretnek is!
lara

Csipike, azt hiszem, te írtad a mm-cm tévedést. Először azt hittem, jól írtam, mert úgy emlékeztem, mintha Borinak közel 8 cm lett volna a combcsontja születésekor. De nem. Most jön egy kis összehasonlítás Bori 35, Emő 29 (jó, 1 nap híján 30) hetesen:
BPD 78 - 78 mm
THQ 66 - 74 mm
FL 58 - 53 mm
Súly ugyanannyi, 1100 g.

Emő baba egyébként ma nagyon csendes, lusti volt, néha már ijedeztem, hogy minden okés-e vele. Kicsit megpiszkáltam, kértem, adjon már jelet magáról, akkor egyet-egyet nyomakodott, rúgott, de azt ennyi. Vagy nagyon nyugis gyerek, vagy... Bori viszont este pörgött ezerrel. Holnap védőnőhöz megyek, kíváncsi vagyok, mennyit mér súlyra. És persze kérni fogom a szívhanghallgatást. :roll:

Nóri,
férjurad mikor érkezik?

Zuzmooo,
köszi a recepteket, mentettem. A Kriston torna engem érdekelne!
ktc

Na zsííír...
Közben megtudtam, hogy a Novetex-nél (ilyen a matracunk) van külön huzat is! 3000 Ftért!!!!!!!!!!!
Na, ennyiért megvarratok kettőt is! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Lara, én voltam a nagyfiú szalagavatóján és utólag nagyon bántam volna ha nem megyek el. El is érzékenyültünk az apjával együtt, szóval élmény volt. A maszkot én is jó ötletnek tartom, és persze próbálj mondjuk a hátsó sorban maradni, ne a sok ember közé menj ha megoldható.

Kokonya, köszi, sajnos nem találtam a honlapjukon, ezért kérdeztem.

Röhej, úgy tűnik nem akarnak sehol sem fogadni diabetológián. Mondjuk itthon mérek, diétázom, úgyhogy rendes kislány vagyok, és jók az eredmények is, kaja után max. 6,2-t mértem eddig, de tartok tőle hogy a dokim számon fogja kérni rajtam a dolgot.

Nóri, iszonyat szerencsém volt hogy a múltkor írtad Beának azt a mértékegységes dolgot. Tesóm hétvégén átállította anyám mérőjét, és bebeszélték nekem, hogy a 90 az 9,0-et jelent. Aztán a nagy lófütyit. 5,5-öt csak. Nem volt éppen nyugodt a vasárnap éjszakám.
Köszi a nosodás infót.
Fehér karácsonyt én is szeretnék, egyelőre úgy néz ki, hogy már a szülinapomra megérkezik a hó. Imááádom.

Én is izzadok mint egy ló. Este, éjjel, napközben, áruházban olyan vörös a fejem, hogy a párom mindig röhög rajtam. Nekem gyakorlatilag azóta mindig melegem van mióta terhes vagyok. Mókás.

Voltunk ma a várandós csomagért, egyedül a férfiaknak való izzadásgátlót nem értem. Nem hiszem hogy azért tették bele mert fiam lesz, mivel a cumi piros betétes.
Megvettük a karácsonyi halászlé alapanyagokat meg a halat, halrudakat (nem röhögni, azt szeretik a fiúk) is a Cora-ban, alig volt ember, így nem kell majd karácsony előtt tülekedni. Ha meg én már akkor nem megyek vásárolni, a fiúk úgysem azt és annyit hoznának mint amit mondok. Borzasztó elégedett vagyok magammal. Vett nekem diabetikus sütit is, meg vettem zabkorpát, joghurtokat, krémtúrót, meg valami zabos rágcsát. Kell némi változatosság a diétába, bár a joghurt, krémtúró eddig is játszott. Beváltottuk a bizalompontokat is, paplant is vettünk a nagynak a Jyskben és megnéztük a babakocsikat, kiságyat a Brendonban. Apa még mindig a narancssárga babakocsiért rajong, úgy tűnik nem enged belőle.
Marha nagy szerencsém volt ma, hozta a postás párom karácsonyi ajándékát. Éppencsak bejöttem, eldugtam a szekrénybe, és ember haza is érkezett.

Nekem a dokim azt mondta, nincs fix tarifája, ha nem adok semmit, akkor nem adok. Én egyelőre 60-ra gondoltam. A magánrendelés 10szerese 30 ezer lenne.

Kattkat, dokid nem adta meg a számát? Nekem ez kicsit furi.

Viki, nekem egyik barátnőm azt mondta, hogy a régi hagyományos betét is elég, nem feltétlenül kell Tena. Mondjuk én császáros leszek, ő is az volt, hallgathatok rá. És lehet hogy én is ufó vagyok, csak a másik fajtából, de én nem emlékszem rá hogy ömlött volna belőlem a vér anno. Akkor meg még csak kórházi papírvatta volt első körben.

Vizsgajelentkezéskor lecsúsztam a január 16-ai dátumról, vagyis aznapra szerettem volna 2 tárgyat felvenni, de már betelt mire odajutottam. Írtam a tantóbácsinak és azt mondta, jelentkezzek föl vizsgára amikorra tudok, és menjek vizsgázni amikor akarok. Így január 12-re letudhatom a kellemetlenségeket.

Edit, szerintem az 1 liter baromi kevés. Inkább a felpolcolás, pihentetés tenne jót a dagadásodnak. Nekem is bedagadt még melóban, most meg hogy minden nap órákat töltök vízszintesben, olyan vékony hogy csak na.

Úgy látszik a fiúk már csak ilyen nagyfejűek. [/b]

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

nem kaptunk képet, nem mutatta meg a pofiját....viszont a batyuját.... :oops: :oops: :oops:

Edit

Kép
ézsóné

Az előbb átvágtam a melegítőm gumiját, mert már képtelen voltam elviselni a hasamon. :oops:
Na, ennyit arról, hogy nem nagy a pocim :lol: :oops:
zuzmooo

Szegény férjem még mindig a melóban van én meg itthon egyedül. :(

Mi kell az ajándék csomag átvételéhez? Kiskönyv?
zuzmooo

A védőnőtől kaptunk FELICITAS Várandós Mamák tanácsadója című kiadványt. Annak asszem a hátsó borítójában van!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zuzmoo, a várandós anyák könyvében van egy kupon, az kell csak. Valahol olvastam a kiskönyvet én is, de nem kérte a srác. Mondjuk mi egy Photo Hall üzletben vettük át.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok!

Most is csak beköszönök, hogy élek, megvagyok. Tegnap délután jöttem haza a nagynénéméktől, tök jó volt babázni. Nagyon bejöttem a kicsinek, állandóan csak engem sasolt és jókat rötyögtünk együtt. :D A manó a pocakomban meg két napig szinte állandóan pörgött, csak ma lanyhult az iram. Csak ne lenne ez a gyomorsav. :x Nappal szinte észre sem veszem, de este borzasztó. Jónéhányszor arra ültem fel éjjel a legmélyebb álmomból, hogy majdnem hányok. :evil:

Amennyire tudtam, végigolvastam az elmaradásom. A Tena betétet és a bugyit is nagyon javasolta a nagynéném. Meg a DM-es melltartóbetétet. A mellszívóval kapcsolatban még nem jutottam dűlőre, hogy előre megvegyem vagy sem? :roll: Ti hogy álltok vele, kinek van? Lehetőleg első babásoktól kérdezném, mert gondolom kisgyerekesek közül jópárnak már van... (bocsi). Másik kérdésem: Van köztetek olyan akinek felemás a cicije? Arra gondoltam konkrétan, hogy az egyik mellbimbó kiemelkedik, a másik pedig inkább lapos vagy befele fordul.

Stephie! Nem semmi méretei vannak Leventének!

Ktc! Örülök, hogy megnyugtattak az uh-n, és látod, hogy nincs baj Emővel! :) Az, hogy néha csendes, ne aggasszon Téged, nálam is vannak ilyen időszakok.

Nóri! Ez komoly, hogy nem lehet megelőzni a 3-mal előttünk lévőt? Ezt most dátumra értsem? Mert ha jól emlékszem pl. feb. 10-re 4-en vagyunk kiírva.

Kép
Kép
molmar

Mai komment:

brühühűűű :cry: :cry: :cry: szip

zarja

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?