Új privát üzeneted érkezett!

Anita

Több ismerősöm azt mondta h a "vizitdij" 10-szeresét szokták adni

az én dokim 8000/alkalom

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

szadiz enyimgyereeeeeeeeeek, ha simizem a pocim, vagy csak rajta van a kezem semmi gond, olyan nyugodt mint a huzat, de ha nincs ott!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: balhé van ezerrel, rugkapál, keres....

télleg Reni?????? dolgozó bajtársam hol vagy?????

Edit

Kép
ézsóné

Edit, Renivel biztos megint ablakot pucoltatnak :(

boruska

kokonya: Nekem teljesen meg próbálja a doki a keményedéseket leállítani, mert hogy ez nyitja a méhszájat. Persze ez már normál esetben kell, hogy a szülésre előkészüljenek a dolgok, de nálam ez most nem lenne jó. Én már eléggé előkészültem. :)

Ti ilyen sokat akartok adni?! Hát én nem terveztem csak 50.000-t meg egy üveg piát a dokinak meg vagy 20.000-t plusz valami apróságot a szülésznőnek. A dokihoz végig magánba járok 9000-ért. Én nem kérdeztem meg, hogy mennyit szeretne. Állítólag nem szokott összeget mondani.

beneildi: Te a lányod után mennyit adtál neki? Szerinted nem sértődne meg, ha csak ennyit kapna? Mikor adtad neki oda?
vicky79
Budapest III. kerület

viki: sztem ez nem sértődéskérdése....nyilván annyit adsz, amennyit tudsz! :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Hello Mindenki!

Homeos cucc szülésre:
(35. betöltött hét után szülésig)

A szükésges szerek: Caulophyllum, Cimicifuga, Arnica

1. nap: Caulophyllum CH30 (1*5 bogyó)

2. nap: Cimicifuga CH30(Actea racemosa) (1*5 bogyó)

3. nap: Caulophyllum CH30 (1*5 bogyó)

4. nap: Cimicifuga CH30 (Actea racemosa) (1*5 bogyó)

5. nap: Caulophyllum CH30 (1*5 bogyó)

6. nap: Cimicifuga CH30 (Actea racemosa) (1*5 bogyó)

7. nap: Arnica CH 30 (1*5 bogyó)

Valamint a doktornő javasolja a Pulsatilla nevű szert is (heti 1*5 bogyó), amely a lelkileg érzékeny, szüléstől kicsit félő, sok törődést igénylő kismamák számára lehet kedvező.

Gátmetszés, vagy császármetszés után pedig a Staphysagria CH30-at ajánlotta napi 1*5 bogyó adagolásban.

H1N1 nozóda: én a Remediatól rendeltem Sopronból. Fluval P C30 néven keresendő. Futárral küldték, mert sietős volt. Így 3000Ft volt, amit utólag kellett utalnom nekik. (megdöbbentő bizalom...) Amúgy olyan 500-1000Ft a szer maga. A futár volt drága.
Én oltás előtt 2nappal 5bogyó + oltás után 5bogyót ettem.
De szívesen elküldöm a maradékot postán, ha kell vkinek.

Ma lecipeltem a nagy faládát a padlásról, amiben a karácsonyi díszek vannak.

Meg tettem egy lépést a kórházi cumó felé: lehoztam a jó méretű sporttáskát is. :lol: Egyelőre ennyi!

Illetve hívott a takarítónő, hogy nem végeztek még a vakolással (kapják be, ezek karácsonykor is vakolnak, vagy mi a sz@r??? :roll: ) így nem tud ablakot pucolni. Vagy rám marad (tele van vakolatdarabokkal az ablak meg a párkány :evil: )

Edit: tetszik a szöveg. Elvégre Te is karolinás voltál... :lol:
Vendég

Sziasztok!

Bevallom őszintén, hogy visszaolvastam, de csak a töredékére emlékszem :oops: Tudom, jegyzetelés...

Ktc Katica: örülök a jó híreknek! Hétfőn voltam a dokinál, és hallottam a váróban a nevedet, hogy te is jössz. Reméltem, hogy talizunk, de nem futottál be addigra, mire végeztem.

Pénzkérdés: hát mi szegények vagyunk, mint a templom egere. Ha akarnék sem tudnék 40-nél többet adni a dokinak. Mondjuk én nem is magánba járok - azt nem tudnám fizetni. Katica, te tudod, mennyit szoktak adni a dokinknak?

Izzadás: szerencsére nem izzadok (még), de állandóan melegem van, főleg este, és nálunk is Zsolti majd' megfagy. 5 percre ki szokta nyitni az ablakot lefekvéskor - én meg sírokpityogok, hogy csak ennyi volt.

A kórházi cuccok összekészítésével még én sem vagyok kész. A babám azt hiszem már ellenne, ha nem vennék mostantól semmit sem-de azért a nem létszükséglet is szükséglet. :lol:

Lara: én is a maszkos megoldásra szavazok, ha úgy érzed, hogy rosszul esne a lányodnak a hiányod.

Én meg ma megyek Zsoltival szülésfelkészítőre. Kíváncsi vagyok már nagyon!

Kép
zsizell

Az én dokim sem mond összeget. Valóban a pofavizit 10szerese a tarifa. De ha nem mond konkrét összeget, akkor annyit adsz, amennyit tudsz. Nálunk a szülésznőknek megmondják, hogy minimum 30e a tarifa.

Én Lucával a dokinak 80-at adtam. Szülésznőnek meg 40-et. Most doki 100-at kap (eddig 8e volt a magánrendelés, múltkortól 9e) de szülésznő max 40-et. Attól függően, mennyi meló van. DE én akkor sem adok többet, ha netán csaszi lesz. De akkor asszem szülésznőt sem fogadok. Majd meglátom. Tényleg van értelme a fogadott szülésznőnek csaszinál?
Vendég

Nálunk ismerős a doki. Mindig a kórházba megyek hozzá rendelési időben, a magánrendelésére véletlen se hív, és nagyon tűnik nem akar pénzt elfogadni... szüléskor nem tudom mi lesz... gyanítom, hogy majd valami ajándékcsomagot adunk neki, vagy ilyesmi...

Edit

Kép
ézsóné

Nóri: császárnal nincs sztem!

Edit

Kép
ézsóné

Fehér karácsony? Na? Szeretné még valaki rajtam kívül is?
http://koponyeg.hu/
Vendég

Igeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok,

Izzadas, van de ettol fuggetlenul fazom, zabalas szinten, probalok gyumolcsot enni edessegek helyett, de nem mindig sikerul.

Szerintem en amit hiztam azt mind a fenekemre meg az arcomra... Olyan vagyok mint egy horcsog tele pofazacskokkal... Reggel valami szornyu tukorbe nezni. Egyebkent meg van egy emelkedo haza fele amit mindig meg kell masznom nem nagy, de ugy fujtatok tole mint a gozmozdony... Marha jo.

Most voltam vernyomas meresen es mar csak 130/60, szoval remelem elyre all.

Kép

Kép
editmk

Pammuték és a Nyíregyháza-Eger környékiek 50-80% esélyt kaptak a fehér karácsonyra! Pest, Szeged...stb csak 30-50%
Vendég

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Edit

Kép
ézsóné

Oh, bár úgy lenne!
Alapvetően a köpönyegnek elég jól be szokott jönni az előrejelzés! ;) Mi mindig ezt nézzük...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Viki priviben megírtam Neked a részleteket :lol:
Én lehet szarrágó vagyok, de soknak tartom a 100 ezret egy dokinak a szülésért :oops: a szülésznő kérdésen nem kell fájdítani a fejem, az Áek-ben nem lehet választani, nem is fog változni februárig... a dokinknak nincs tarifája, nálunk Apa szava dönt majd, mennyi lesz az annyi :wink: én sok tényezős dolognak tartom, mennyit adsz valakinek, ezért nem is szeretnék olyan dokit, aki megmondja az árat, de mondjuk az uccsó 2 percre ér oda, szememben nem ugyanaz a meló, mint szabad napján órákig Veled kínlódik. :roll:

gmailre csinálhatnánk egy irányár doksit :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Nóri, én tuti császárnál nem fogadnék szülésznőt :lol: de Te ne ebben gondolkodjál :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Klafa! Akkor mi lapátolunk :lol: .
Nóri! Ilyen ládacipelős, szekrénytologatós mutatványt 2 esetben szoktak csinálni. 1. Az elején. 2. Ha már szülni szeretnének. Te nem tartozol egyikbe sem :roll: .
Ha előre tudod, hogy császár lesz, akkor nincs értelme a szülésznőnek. De ha csak 6 óra szenvedés után derül ki...?
Az a sok jó homeos bogyó mire jó szülés előtt és egy átlag patikában kapható?

Editmk Mi alföldön lakunk. Nekem nem kell emelkedő a fújtatáshoz. Elég egy kicsit sietni :D .

Csajok. Hidegfront jön! Tessék pihizni, figyelni, mert ilyenkor görcskészség, keményedés fokozódhat!!
pammut

Csak addig ne essen a hó, amíg hazakocsikázunk :shock:

Amúgy én is "sajnálom" a dokiktól a pénzt. Elvégre csak a munkáját végzi, és kap érte szépen fizetést is. Nem mondom, hogy ha nagyon rendes, akkor nem kell meghálálni, de miért nem lehet visszatérni az ódivatú hurka-kolbászhoz, vagy egy tál sütihez, vagy nem tudom... Én inkább a kisbabámra költöm azt a pénzt!

Kép
zsizell

Edit!

A 30-50% sztem nem kevés az előző évek 0-jával szemben! Sztem meglesz az a hó, csak mondjuk nem a belvárosban, hanem valami külső részen. Anyuéknál mindig van hó, Pesten meg már rég semmi, mert nem marad meg.
Vendég

A dokim azt mondta, hogy nem mond konkrét összeget, meg ő nem sértődik meg rajta, az a lényeg, hogy minden jól sikerüljön. Nagyon kedves, jó volt ezt hallani. Csak annyit jegyzett meg, hogy ő általában 40e és 70e Ft között szokott kapni. (A magánrendelése egyébként 9000 Ft/hó) Mi ebből kiindulva 60e Ft-ra gondoltunk.
A szülésznők a dokim szerint pedig 10e és 15e Ft között kapnak. Egyébként, bár erről még nem beszéltünk, mi sem adnánk többet császárnál sem. Egy üveg pia vagy valami kis csomag az még esetleg belefér a pénz mellé, ha császárra kerül a sor.

És igeeeeeen: én is fehér karácsonyt akarok! Még ha -20 fokkal is jár, akkor is!!!

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1260358926.8249.jpg[/img] [/img]

Kép
erusverus

beneildi: A privit megkaptam, írtam is vissza. Szerintem igazad van, majd kiderülnek a dolgok.
vicky79
Budapest III. kerület

Hát én megmondom őszintén, hogy nem lesz fogadott dokim. Az enyém nem vállal szülést (idegent meg minek), s ha vállalna sincs 50-80 ezer forintunk pluszba. Így táppénz mellett örülünk, ha kijövünk a hónapban és a babának meg tudjuk venni azt a nagyon kevés dolgot, amit nem kapunk kölcsön :( . Mivel elég bennfentes lettem az osztályon, akármelyik doki és szülésznő lesz is, mindet ismerem. No, nem örülnék mindegyiknek, de ez van. Mi utólag szoktunk 1-1 csomagot adni csecsemősöknek, nővérkéknek, szülésznőnek. A dokival nem tudom mi lesz. Remélem nem kell csinálnia majd semmi extrát.
pammut

Na, letoltam egy fél tepsi sült krumplit vajjal sóval meg egy tányér tojásmártásos zöldbabot. Ez kb. estig kitart :D . Rakok a tűzre és megyek alukálni. Szürkeség van, hideg és fúj a szél...
pammut

Lányok! Ti fogtok venni hastartó övet? És hány db eldobhatós bugyit kell vinni a kórházba?

Kép
zsizell

Mi rendeltünk Dávid Mihálytól egy egész éves előrejelzést dél-kelet Magyarország területére. Erről azt silabizáltam ki, hogy a napi középhőm. átlaga egész decemberben kb. +3 és -1 fok fok között várható, a legtöbb csapadék 19-22 között illetve 24-én esik majd. Edit, ebből már csak lesz egy kis hó! :)
Egyébként nekünk egész jól bevált ez a naptár: egyik év aug. 20-án lementünk a Tisza-partra és estére akkora vihar kerekedett, hogy nem mertünk hazaindulni, így egy kis kocsmaszerűségben kötöttünk ki, ahol találtunk a falon egy ilyen naptárat, és bezony arra a napra hatalmas esőt, vihart jósolt. Gondoltuk, tudhat valamit ez a jóember.

Kép
erusverus

Remélem nálunk tényleg fehér karácsony lesz. Sok éve nem volt már :(

Zsizell: ha nem akarsz, nem kell parát adnod, illetve annyit amennyit tudsz, de azért a "kap érte szépen fizetést"-el vitatkoznék. Az orvos közalkalmazotti bért kap, ha dolgozik már vagy 20 éve, akkor kb 150E körül.

Tök jó kis cuccokat vettem Babócának! Alig tudtam megállni, hogy ne vegyek bodykat is. Olyan kis édesek az 56-62-esek (elérzékenyülős smiley)
zuzmooo

zuzmoo: a kap érte szépen fizetést nem hasraütés szerűen írtam! 4 orvos van a családban - nem 150-et keres egyik sem, hanem a többszörösét... De, mint írtam ígyseúgyse nincsen sok pénzem - úgyhogy nincs is nagyon min gondolkoznom. :)

Kép
zsizell

Én időjárásügyileg ezt az oldalt szoktam nézni, bár csak 7 napra jelez elő: http://www.idokep.hu/
De van karácsonyi előrejelzésük is: http://www.idokep.hu/?oldal=hirek&id=688

Amikor felkértem "hivatalosan" is a dokim a szülésre, már darálta is, hogy természetesen, akkor a kiírás előtti asszem 4-5. héttől készenlétben lesz, amúgy sem jár se síelni se semmi, viszont 24.-e karácsony az szent, akkor a család az első, akkor ne szüljek :) és 80ezret kér.
Mondjuk a mobilszámát nem adta meg, felsorolta, hogy milyen esetekben induljak el azonnal a kórházba (felére sem emlékszem:oops:), de inkább 3x hiába, mint sem hogy vmi gáz legyen, őt meg majd az épp dolgozó nővérkék értesítik, és jön.
Előre biztos nem tejelek, ha meg nem ér oda, mire megszülök, akkor nem kap pénzt. :wink:

Kattkat

Kép
kattkat

Zuzmoo, és ugye milyen csöpp kis darabok ezek a rucik!? :) Vettünk mi is párat hétvégén és egy kis pamut sapit is. Na, azon még itthon is elcsodálkoztam, ahányszor csak ránéztem. :) Most az jutott eszembe, hogy ha pelus is lesz Botin, hogy fog beleférni a ruhákba. Lehet, hogy több nagyobbat kellett volna venni...

Kép
erusverus

pfff, besz*rok olyan álmos vagyok..... Nóri.... nappal állva elalszol...ahan...DE ÉN MÁR HETEK ÓTA :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Szabi hazajött ebédelni, és átnézte ő is a mai "szerzeményeket". Vigyorogva hozta be a konyhába egyenként, hogy "ez is milyen jó pofa", "meg ez is"..... :lol: Szeretem, mikor így előtör belőle az "apai ösztön" :)
zuzmooo

erusverus: ezen a pelussal beleférősbe még el sem gondolkoztam. Megyek is megnézem, hogy mekkorák is ezek a pici rucik :lol:

Kép
zsizell

zsizell: Hasszorítót nem tervezek venni, majd apa vesz, ha használhatom. A császárnál pl. nem lehet. Eldobható bugyit sem veszek, van egy pár olyan darabom, amiért már nem kár, majd eldobom azokat. Spórolok. :)

Lányok! Mindenképpen tena pelenka, vagy jó az éjszakai always is? Szerintetek?
vicky79
Budapest III. kerület

csajok. kérdés. nektek is akkora a lábszáratok mint egy elefántnak????????? :oops: :oops: :oops: :oops: hát én totálisan ki vagyok akadva, teljesen eltűnt a bokacsontom!!!!

Edit

Kép
ézsóné

zuzmoo: Ezek a cuccok nagyon aranyosak, már alig várom hogy legyen is benne valaki.
vicky79
Budapest III. kerület

edit: Nekem nem dagad a lábam szerencsére, szóval még van bokám. A párom szerint kicsit nyeszlett is. :)
vicky79
Budapest III. kerület

és pluszba bazira sajognak is!!!!!

Edit

Kép
ézsóné

Edit: minden amikről írsz, azt mutatja, hogy a tested jelezné, elég már a munkából! Ha tudsz majd otthon pihenni, hátha jobb lesz ;)
zuzmooo

Edit!
Ha eddig nem tetted, akkor most kezdd el: hanyagold a sót!!! Főzéshez is, és utánízesítéshez is! Amiatt sajna nagyon sok vizet megköt a szervezet. Én amióta nem használom, vagy tényleg csak nagyon minimálisan, alig dagad a bokám.

Ami a dokipénzt illeti:
nekünk megmondta dokibácsi, hogy általában a magánrendelés tízszerese szokott lenni a tarifa, ő általában 70-100 között kap. Hát mi 70-ben maximalizáltuk a pénzt. És még mindig nem tudom, lesz-e fogadott szülésznőnk vagy sem. :?
Egyébként én azt mondom: jó-jó. A dokik sem keresnek mind többszázezer forintot. De könyörgöm! Én is fizetésből élek! És senki nem dug a zsebembe + Xezer forintot, mert elkészítek - vagy leadok - egy tervrajzot. Szóval én ezt a paraszolvencia-dolgot kicsit sántítósnak érzem... :? De sajnos el kell fogadnunk, hogy ez ma így működik!
Kép

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

vicky: nem hasszorítóra gondoltam, hanem hastartóra most a terhesség végefelé.
http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... &pageno=10
pl. ilyen, de van többféle.

Nekem is dagi a lábam, főleg estére. :? Habár sajnos én seggre meg combra híztam, lehet, hogy vádlira is?

Kép
zsizell

Szilvi!
Nekem ilyenem van: http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/9939?storetype=store&store=25&pageno=4. Már kb. 3 hónapja vettem, és zseniálisnak tartom! Nagyon kényelmes!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

zsizell: Ja, ilyet sem vettem még. Bár én ugye nem közlekedek olyan sokat, szóval nem hiszem hogy kelleni fog.
vicky79
Budapest III. kerület

kakti: én már nagyon régota le vagyok tiltva a sóról, és napi egy liert ihatok!!!! ezt nem tudom jobban leminimalizálni!!!!

Edit

Kép
ézsóné

Kakti: köszi a tippet. Gondolkoztam ezen is, de senkitől nem hallottam, hogy ez vagy az jó lenne. De így már akkor könnyebb dönteni. :wink:

Kép
zsizell

Iskolai ünnepség: igazatok van, megvitatom a gyermekkel, hogy mennyire ragaszkodik hozzá, hogy ott legyek. Ha nagyon a szívére veszi, akkor maszkot elő és lehet, hogy még megspékelem egy sállal is, igaz hőgutát kapok, de dupla védelem :oops:

Anita, nekem is mindig melegem van, bár izzadás nincs, a férjem kérdezgeti, hogy nincs benn hideg, ne fűtsünk jobban? Én meg már fel akarok robbanni a hőségtől, ő meg pulcsiban van…A múltkor már nyitott ablaknál akartam éjszaka aludni, apa meg 5 perc után ki volt készülve, hogy hideg van….Ennyi előnye azért van a téli terhességnek, mi lenne nyáron!

Pénz: én 60-at gondoltam adni a dokinak, de úgy néz ki, hogy pont szabin lesz a szüléskor, így nem kap semmit 8)
4 hetente az 5 perces vizitekért kap 8000-et, a szülésnél meg nem sokat csinál egy orvos, csak ott van, kábé fél órát…120eFt-os óradíj elég jó szerintem!
Engem a dokik a vajúdás alatt 2-szer megvizsgáltak, és a kitolásra odajöttek és karba tett kézzel figyelték az eseményeket, amit a szülésznő vezetett. Most erre fizessek olyan nagyon sokat? Én nem kérdezem meg a dokitól mennyi a tarifája, mert mindegy mit mond, szerintem 60ezer-nél többet az a fél óra nem ér.
Én úgy hallottam, hogy az egyszeri anyasági támogatás összegét (60eFt) szokták odaadni az orvosnak, a vizitdíj 10-szerese variációt még nem hallottam.

Vicky, magzatvíz: hát én is reménykedem, hogy több dolgot néz az UH-n, mint amiket elmond. Január elején megyek hozzá, azért majd rákérdezek.
Betét téma: csak TENA! Még az is át fog ázni, nemhogy a sima éjszakai betétek!

Edit, neked már megváltás lesz otthon! A bokacsont, meg látszani fog a szülés utáni kábé 2.napon, amikor a felhalmozódott víz kiürül..
lara

Vicky

első 2 napra mindenképpen tena, utána elég az éjszakai always is

bchris

az tuti, hogy értékelni fogom, hogy nem kell dolgozni már!!!!!!! jaj csajok, én annyira kíváncsi vagyok, ma ménk nődokihoz tudjátok...remélem minden ok, és nem nyílt ki semmim alul....

Edit

Kép
ézsóné

Császárnál szerintem is felesleges a fogadott szülésznő.

(mi rendes szüléssel indultunk, és csak jóval később derült ki h császár lesz- addig meg nagyon jó volt h volt szülésznő)

Ha van fogadott szülésznő az végig veled van, a doki a vajudáskor be-be jön vizsgálgatni. Mikor meg a kitolás van akkor véigi bent van. Legalábbis nálunk igy volt.

bchris

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?