Hát ha a topikból mindenkinek igy tetszik a Máté, akkor 1000%, hogy az lesz. Második nevet én szeretnék, párom legutoljára azt mondta, hogy tökmindgy hogy fogják hivni.. szerintem besokallt szegény...
Én meg most kaptam egy utóneves könyvet, 3000 utónév, most azt bújom.. De az agyam eldobom, hogy milyen neveket lehet már anyakönyvezni!!!
Melania! Szúrkodás nekem is van néha, buggyot egyszer-kétszer éreztem, de nálam még biztos nem az volt..
Szúrkodás viszont gyanitom, hogy azért van, mert olyankor bulizik a baba. Uh alat is éreztem, mikor egy-egy nagyobbat rugott magán, pedig akkor még kb. 5,5 cm volt. A Márk is szép, de nálunk is foglalt már...
Chili!Bálint nincs olyan sok a babák közt, inkább az idősebb korosztályban. A Balázs gyakori a gyerekeknél is.
Nekem bennt sül a csirkecomb a sütőbe, hozzá fini krumplipüre, meg csemegeubi...
wc-t én se használom más után.. saját családomban igen, de pl pároméknál már nem szoktam...
Készülődées: Ha addigra kinéztek mindent, akkor könnyebb esz elmenni és megvenni mindent. Főleg, te korábban irtad, hogy nagyobb helyre mennétek, ahol mindent meg lehet venni.
3. trimeszter!
Nekem ez úgy hangzik, mint valami elérhetetlen hegymagaslat!!!
Hanyatka! Érdekes, az angollal biztos nem keverném, szerintem annyira más a kettő. (Node lehet, ez csak a kismamiság mellékhatása nálad is!!! )
Légzésfigyelő orvosilag az alábbi esetekben indokolt:
- családban korábban előfordult SIDS
- nagy súllyal született magzat (4000 g. felett)
- anya terhesség alatti betegségei (toxaemia, gestacios diabetes, anyai dohányzás, alkoholizmus...)
- koraszülőtt baba
- méhen belüli fejlődésbeli elmaradás (kis súlyú újszülöttek)
- szociális tényezők: dohos, penészes, nedves lakáskörülmények, a családban dohányik valaki - a dohányfüst nem ismer határokat a terjedésben
- anaemiás csecsemő
- a csecsemőn korábban észlelt légzéskimaradásos állapot
- hason altatott.
- környezet: túlöltöztetés, túl magas hőfok a szobában, vagy túl alacsony.
SIDS megelőzése:
- csecsemő hason altatásának kerülése
- túlöltöztetés, túl meleg takaró ráadásának kerülése (egyel több réteget adjunk rá, mint amiben mi jól érezzük magunkat, takaró ne legyen annyira nagy, hogy a csecsemő teljesen alá tudjon kerülni.)
- otthon optimális hőfok: 21-22 fok, fürdezéshez 25-26.
- gyakori szellőztetés a lakásban
- szülők közt altatás tilos
- lakásban dohányzás abszolút betiltása
- etetés után mnden esetben büfiztetés- visszabukott anyatej ne okozhasson fulladást
- kiságy légterének megfelelő szellőzése (nem ajánlják a baldahint, ágyrács védőt csak a fal felőli oldalra.)
- csecsemő légzésének éjszakai ellenőrzése. (etetésre nem kel fel, gyanus lehet, nézzünk rá!)
- légzésfigyelő készülék használata, illetve újraélesztés megtanulása.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kislibus 2009.12.08 14:16-kor.