Új privát üzeneted érkezett!

Köszönöm Niki!Mindenkinek nagyon köszönöm!
misssouare
 
 


Sziasztok

Jó rég voltam már, akkor is inkább olvasgatni.

Minden kismamának boldog, problémamentes babavárást kívánok. Jó sokan vártok már babát. :D

Mi is lassan 1 évesek leszünk (szombaton) és nem nagyon találtam torta receptet a neten ( van zabpelyhes, meg liszt nélküli de valahogy egy se tetszett). Van egy maci formájú tortaformám és abban szeretnék sütni olyat amiben van liszt, meg esetleg tojás sárgája mert ezeket már rég esszük, de tej az nincs, meg tojás fehérje sem. Tudtok segíteni?

Köszi

Tüni

Kép

Kép
tüni75
 
 


Sziasztok!

iroko, gratulálok! remélem nem lesz semmi gond!

kinga, nektek is gratula, örülök hogy marad a babó!

15 hós oltás: Róza kb tíz napig volt lázas-hőemelkedéses, én kicsit kiakadtam tőle, de azóta semmi gond.

A meningocroccus elleni még nekünk is hiányzik, majd megbeszélem a doktornőnkkel, mikor kellene. Róza október végén kapta a 15 hósat, rá három héttel a h1n1 ellenit, és januárban jönne a 18 hós. Kicsit soknak tűnik ez így együtt....

Megjártuk Hollandiát, jó volt, de most egy darabig nem repülünk, mikor egy éves volt jól bírta, de most mindkét leszállás megviselte (az első mondjuk engem is, erős szélviharban, esőben, hát eléggé kellett koncentrálnom), úgyhogy egy darabig inkább csak kisebb utakat teszünk majd. Viszont elkezdett "beszélni", elsősorban állathangokat ismétel, miákol, gágágázik stb :) vicces :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 

 
 

Sziasztok!

misssouare: A programcsászár nem olyan vészes, nekem az volt! A legrosszabb élmény tényleg a branül, meg az infúzió volt. A katétert érzéstelenítés után adták be, a kivétele sem volt rossz! Fel a fejjel! :lol: Utána azért fáj, de túl lehet élni. Minél hamarabb próbálni kell mozogni, enni valami édeset felkelés előtt, nehogy elájulj, és több liter folyadékot inni, mert azért vérveszteség, az van. A vastabletta sem árt, mert kicsit vérszegény leszel utána, de tényleg pozitív élmény volt a szülésem a császárral együtt is, úgyhogy ne félj! Minden rendben lesz!
Nekem 7-re kellett menni, szép ráérősen készülgettünk (ultrahang, nst, előkészítés, zuhanyzás, infúzió...). 9. 31-kor megvolt a kisfiam. Az apukája egyből ott lehetett vele, és ahogy ellátták, meg is kapta. Aztán 2 órát volt inkubátorban, mi addig kipakoltunk a szobában, hoztak enni is, csináltak nekem szendvicset, szívószálat, és poharat vigyél inni! A férjem töltögette a vizet, szerintem vagy 4 litert megittam. Cserélték is a katéter zacsiját. :lol: :lol: :lol: Petit is kihozták, csodálhattuk. 6-kor ment el a férjem, 7-kor zuhanyoztam, átöltöztem, és átmentem a végleges szobába, toltam Petit, hozták a motyómat, kipakoltam, gyönyörködtem a csemetémben, stb.... Nem lesz olyan rossz, hidd el! :roll:

Iroko: Én is emlékszem Rád, és nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen!

Kinga: Örülök, hogy megtartjátok a babát! (Egyébként azt szerettem volna még előtte mondani, hogy még egy gyermektelen párnak felajánlani is jobb, mint elvetetni. Az egyik ismerősöm nemrég kapott így babát, és annyira boldogak a férjével! Bár ez az édesanyjának biztos iszonyat nehéz lehetett! )

Kép

Kép
nikuc
 
 


Iroko, én is itt, drukkolok Nektek nagyon :lol:
Én Szabó Györgyhöz járok, leírok Neked mindent, mi elégedettek vagyunk vele.De most percnyi időm sincs, meg vacakol a gépem is. Priviben is kérdezhetsz, szívesen állok rendelkezésedre :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Nem tudom, olvasod-e még, Misssouare, de én is csak erősíteni tudom, az előttem szólókat. Túl lehet élni, főleg, hogy programcsászárnál azért elvileg még otthon alszol is éjjel. :)
A felkelés ijesztő, nekem viszont éjjelre még nem vették ki a katétert, csak reggel, hogy ne kelljen éjjel felkelnem pisilni egyedül. Ez azért poztiív volt. És a babát első éjjel elvitték 11-kor, de azért ezt nem bántam, mert nem bírtam volna felkelni hozzá, ha felsír, hajnalban viszont már jött a nővér, megint segített felkelni, és aztán már együtt lehettünk Villővel.

Ami nekem kicsit nehéz volt, az a pisilés a katéter után. Nem éreztem, hogy megtelt a hólyagom, mert ugye még minden olyan laza arrafele, és nem tudtam pisilni, így gyorsan megkatétereztek. Utána mér inkább fél óránként elmentem, és mivel izomból nem tudtam nyomni, kicsit segítettem kézzel préselni. :) Ezt csak azért írtam le, mert én nagyon bepánikoltam, de mondták a nővérek, hogy ez előfordul, szóval sokat inni, és gyakran elmenni, nem csak, amikor már érzed, hogy kell. :)

Én elég étvágytalan voltam mindkét műtét után, de a mostani időben valószínű, hogy lesz látogatási tilalom, így érdemes betárazni üdítőt (szűrt gyümölcslé, víz, jó sok) és csemegéket, amit szeretsz.

mtunde
 
 


Egy ismerősöm küldte, akit érdekel megadom az elérhetőséget (doktornéni és ő csinálja):

H1N1 AZONOSÍTÁS kevesebb mint 24 órán belül!

A H1N1 vírus gyors terjedése miatt egyre többen betegednek meg, az utóbbi napokban nőtt a súlyos esetek száma is. Az új influenzavírussal fertőzöttek 80%-a 50 év alatti.

Ennek a mostani influenzának a kezelése akkor lehet hatékony, ha a H1N1 vírust időben felismerik, azonosítják.

Megfázásos, hurutos vagy náthás tünetei esetén a H1N1 vírus esetleges kóroki szerepét, a mintavételtől számított 24 órán belül meg tudjuk határozni.

A mintavétel (nyálkahártyáról történik) és a laboratóriumi meghatározás ára: 12.000 Ft.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a tanácsokat:)
Szerencsére már többmindent tudok mint eddig Nektek is köszönhetőleg:)Úgyhogy nagyon köszönöm!
És ezúttal el is köszönök..mert holnap van a Nagy nap:)
Mindenkinek köszönök mindent:)
Sziasztok:)Vigyázzatok magatokra és a pöttömökre:)
misssouare
 
 


Lányok, köszi a válaszokat a nov. 21.-i kérdésemre.
A dr. mindenáron gátmetszés-párti, hát meg látjuk, hogy a szülősznő hogy áll majd hozzá.

Sziasztok,
Ebu
ebu
 
 


ebu, ki a dokid?
Vendég
 


Sziasztok!

Jó rég jártam itt!

Iroko! Én is emlékszem rád! Gondoltam is olykor-olykor, hogy mi lehet veled! Nagyon szorítok, hogy most minden simán menjen!

Látom a pocakosok szépen megnőttek! Legalábbis a vonalzók alapján ugye...

Csenge is nőtt. Talán emlékeztek, hogy tornára kellett vinni, mert engem zavart, hogy nem fordul meg hártól hasra.
Nos negyon behozta a lemaradást a lány! Mászik, feláll. Nagyon sokat gagyog. Ilyan cserfes lesz, mint a nővérei. Nem tudom akkor mi lesz, ha ő is beszél majd, már így sem jutunk szóhoz apával... :D

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Sziasztok!
Egy hatalmas segítség kéne, ha valaki tudja, hogy a Honvéd kórházba a nőgyógyászatra hogyan kell bejelentkezni, milyen számot és mikor kell hívni, mert egyszerűen amikor én telefonálok, és amit hívok, ott soha nem veszik fel!!!
Ha tudtok, légyszi segítsetek!
Köszi

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Wertzuz,

ha addig senki sem adná meg a számot, ma napközben beszaladok és megnézem, a munkahelyem itt van 2 sarokra a Honvédtól,, emlékszem hogy ki van írva a rendelő ajtajára.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
jolyjoker
Budapest XV. kerület
 
 


jolyjoker nagyon kedves tőled! A honlapon vannak fent számok, és folyamatosan kapcsolnak is valahová, de nem veszi fel senki. :(

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Sikerült! :-)
Dec. 30-ra kaptam időpontot! :shock:
Durva!
Kénytelen vagyok elmenni ide a rendelőbe akkor.
Fenébe, pedig nem szerettem volna! :(

jolyjoker
mégeszer köszi a segítséget!

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Hogyhogy? Időpont nélkül nem is fogadnak? :shock:
Én csak beutalóért járok oda, de egyszer sem volt 4-5 várakozónál több a rendelő előtt.
Persze olyan időpontban kell menni, amikor ott van valamelyik orvos is. (nekem a beutalóhoz elég egy nővér, az meg mindig van)
Itt elérhető az orvosok decemberi beosztása:
http://aek.gov.hu/rovatok/szolgaltataso ... 091201.pdf

A 9. oldalon van a nőgyógyászat rendelési beosztása, szerintem egy próbát megér, ha nem sikerül bejutni vizsgálatra, max. sétáltatok egyet.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
jolyjoker
Budapest XV. kerület
 
 


Én a varratszedésre mentem, és az Aszódi doktornő nem mondta, hogy időpontra kell menni meg, hogy nem mindegy mikor. Így találkoztam a Fülöp dokival. Aki nagyon-nagyon kedvesen elmondta, hogy ezért és ezért nem mehetek másik dokihoz, csak ahhoz, aki műtött. Akkor annyira szimpatikus lett, hogy szeretnék hozzá járni majd. És lent a betegfelvételen mondták, hogy időpontot kell kérni.

Én is láttam az a beosztást, és az ott lévő számokat hívtam reggel. De sokáig nem vették fel. Azt gondoltam hátha van valami másik szám is. És van! Miután azt megkaptam sikerült elintézni.
Tel.: 061-465-18-69 ezen lehet időpontot kérni, és nem azon, ami azon az oldalon van.

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Szia Edina!

Sokat gondoltam rátok, főleg Csengére! :D Látom nagyon szépen áll már! Nem látoma a vonalzódat valamiért, mennyi idős most a kicsi lány?
Nagyon szép lányaid vannak, és jópofa a nyelvöltögetős kép. :lol:

Éva néni a legjobb, komolyan! Nálunk is irtó gyors tempóban indult meg a fejlődésben Zézé, mikor hozzá jártunk. Szeptember végén kezdtük, és karácsony előtt voltunk utoljára nála. Zézé a fejét sem tudta megtartani mikor hozzá kerültünk, és karácsonyra már mászásból feltérdelt. :lol:
Sokat gondolok Őrá is, jó lenne ismét találkozni vele. :oops: :D
Vendég
 


Szia Kriszta!

Köszönöm a lányok nevében a dícséretet!
Csenge 8-án lesz 10 hónapos.
Igen Éva néni tényleg nagyon jó volt! Örülök, hogy nem hallgattam másra, csak a megérzéseimre. Lehet, hogy ha nem viszem akkor nem tartana itt... de lehet, hogy igen. Mindenesetre megnyugtató, hogy beindult a kiscsaj.
Egymásnak adták a kilincset a kuncsaftok Éva néninél!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Panndi:

A dr.-m azt hiszem régen Szabolcsos doki volt: Dr. Vajda Miklós.
Nem nagyon szokták ismerni kismamik, vagy legalább is nem sok infot találtam róla anno kismamis fórumokon.

Eddig úgy tűnik, h nagyon a "biztonságra" és a kockázatmentességre megy. Ez meg ugye minden alternatív lehetőséget korlátozni látszik - egyelőre.

Ebu
ebu
 
 


Boldog mikulást mindenkinek!

Nálunk apa azzal jött haza pénteken, hogy beoltatta magát. Meglepődtem, nem tudtam, hogy tervezi. Semmi baja nem lett, meg se érezte.

Edina,
örülök, hogy Csenge beindult :) Pálmi most 13 hónapos, azt várjuk, hogy mikor indul el... bár a gyógytornász szerint még 3 hónapon belül teljesen normális...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Ebu- én mindkét gyerkőcömet Vajda dokrornál szültem (9 és 1 évesek). Kristófnál egy éve nem volt gátmetszés mert a szülésznő kérdezte hogy megpróbáljuk-e gátvédelemmel és bár előre ezen nem is gondolkodtam de persze igen mondtam és így nem vágtak. A doki tényleg a max. biztonságra törekszik, ez így utólag persze jónak tűnik de pl. végig rajtam volt mindkét alkalommal a szülés alatt a ctg és így nem mászkálhattam még ha akartam volna sem, illetve Kristófnál az első mért magas vérnyomásnál megindította a szülést a 38. héten számomra teljesen váratlanul.
Mikor fogsz szülni?

Veronika- mi újság az új házzal? Végül a XV kerületbe költöztök? Mi is ott laktunk mielőtt kiköltöztünk Dunakeszire.

Kép

Kép
tüni75
 
 


Tüni,
köszi a kérdést, igen a XV. kerületben lefoglalóztunk egy házat, tulajdonképpen most már csak attól függ mikor költözhetünk, hogy mikor adjuk el a miénket.

Te szerettél ott lakni? Merre felé laktatok? Én egyáltalán nem ismerem a környéket... az biztos, hogy itt ahol most vagyunk tele vagyunk játszóterekkel és csomó babás programmal, játszóházzal, stb. Ott úgy látom szegényesebb ilyenekben a választék, legalábbis az első felmérésem alapján.

Viszont jobb levegőn lesznek a gyerkőcök, itt most nagy út mellett lakunk, ott egy csendes mellékutcában. A párom azt olvasta, hogy nagy út 200 méteres körzetében sokkal több a tüdőprobléma... A házban pedig komoly légtisztító berendezés van, pollenszűrővel, úgyhogy kíváncsi leszek jövő nyáron a parlagfű-szezonban segíteni fog-e? :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Próbálkozás a kanállal... kaja nélkül már megy :lol:

Kép

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Veronika :) Jó a kép :)

Mi is a 15. kerületből költöztünk Dunakeszire :)
Vendég
 


veronika, jó hogy látunk új képet Pálmiról! :)

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Veronika! Nagyon helyes Pálmi!

Én is laktam a XV. kerületben! A kőrakás parkban... 18 éves koromig... :roll:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Sziasztok!

Aszem mostanában csak ritkán leszek alig jutok géphez. :(

Nagyon jók a képek minden kis csajról!

Egyébként engem mostanába megint megmozgat az oltani nem oltani kérdés látom a híradóba, hogy rengeteg kismami van és kerül rosszabnál rosszabb állapotba kórházba és kicsit most elkeztem félni... :roll:
Ma megyek majd dokihoz, hogy mikorra vagyok kirva mégis meg, hogy mik jönnek akkor most.

Szisztok!

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Edina, Veronika!

Csoda helyesek a kislányok!


Meg fogtok lepődni: múlt szerdán én is beoltattam magam! A történet az hozzá, hogy a dokim ugye a Kútvölgyiben dolgozik, ott fogok szülni, ahol ezekkel a szegény kismamákkal foglalkoznak. Kedden, mikor az 1. kismama meghalt felhívtam a dokimat, hogy akkor most mit gondol (eddig nagyon ellenezte az oltást)? Azt felelte, hogy sajnos, ez után a történet után felül kell bírálja az álláspontját és igenis be kell oltani minden kismamát! Nem, mintha az oltás kevésbé lenne most kockázatos, viszont most látszik már, hogy iszonyat nagy a szövődmények kockázata a kismamáknál, eddig az 5-ből egyet tudtak levenni a lélegeztetőgépről és látszik, hogy milyen tragédia lehet ebből! Így szerdán mentem háziorvoshoz, aki rám nézett, és az volt az 1, kérdése, hogy Hány hetes? Megkapta már az oltást? 2 perc alatt túl voltam rajta, csípett égett, fájt az egész karom másnap reggelig, de nem volt vészes. És most csak várom, hogy végre dec.16-a legyen és meglegyen a védetség. Nem mondom, hogy túl boldog voltam, hogy ezt meg kellett lépni, de tovább már nem lehetett várni. Belegondoltam, a mi lenne, ha.... kérdésbe és úgy döntöttem, hogy a családom, , az 5 gyerekem érdekében már nem tehetek másként.
És riasztó a gondolat, hogy akár minden 6. kismama s belehalhat ebbe a betegségbe.

Márti
borossné becz márta
 
 


Sziasztok!

Drága Kornél fiam megszületett december 4-én 9:23-kor,és ma érkeztünk haza!
misssouare
 
 


Missouare: Gratulálok Kornél babához! Jó egészséget, sok tejecskét!

Tüni: boldog szülinapot nektek! Remélem találtál receptet.

Edina: Csenge nagyon édes!

Veronika: Pálmi nagyon édes!

Márti: én már vártam, hogy mikor jelentkezel, hogy beoltattad magad, mert szinte biztos voltam, hogy változott a dokid álláspontja. Szerdán én is eldöntöttem, hogy beadatom, de nem bírok kilábalni a torokfájásos, megfázásos valamimből. Azóta már 2 éjjel nem aludtam, annyira félek. Adél is megkapja az oltást, szerdán. Remélem nem kapja el tőlem ezt a valamit.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Sziasztok!

Pálmi nagyon helyes!

misssouare
Szívből gratulálok neked! Jó egészséget és sok sok tejcsit kívánok!
Ha még olvasol minket, mesélj nagyon borzasztó volt?

Márti
Mindannyiunknak sok a veszíteni valónk, nem még neked akkora család! Én is megyek holnap!

Kinga
Mesélj, mizu nálatok?

Kép
Kép
susytunder
 
 


Kismamák! Beoltatás előtt stop! Nem kell feleslegesen kockáztatni a babátok egészségét a szurival!
Utánajártam (mert továbbra sem bizom az oltóanyagban), van egy vizsgálat, amivel ki lehet mutatni szinte 100%-os pontossággal, hogy ha volt influenzaszerű megbetegedésetek, nem-e az új influenza volt esetleg (amire azért jó esély van). A betegség kezdete után minimum 21 nappal lehet megnézetni, egy hét alatt van eredmény, az Országos Epidemiológiai Központban. 5400 Ft + 2000 Ft vérvétel (de ha valaki leveszi, elég csak beküldeni a vért), egy hét alatt van eredmény.
Ha valakit érdekel, elküldöm a részleteket. Én is egy fórumon hallottam róla, és addig jártam utána, amíg meg nem találtam, hol csinálják.
Holnap megyek, és kérem a vérvizsgálatot, csak utána fogok gondolkodni az oltáson, ha nem azt kaptam el szeptemberben.
(nem is tudom, miért nem reklámozzák. Nehogy véletlenül ne fogyjon el az a sok drága legyártott oltóanyag????)
Egyébként én úgy tudom, hogy az első harmadban továbbra sem javasolják az oltást.

misssouare: Gratulálok Kornél babához! Majdnem 10 perccel előbb végeztetek, mint mi. :lol: A programos császáros babák fél 10 tájban születnek, úgy látszik. :lol: Remélem, jól érzed magad! Mozogj minél többet, egyre kevésbé fog fájni!

Veronika: Pálmi mekkora nagy már! Hihetetlen!

Edina: Nagyon szépek a lányok! :D

Kép

Kép
nikuc
 
 


Márti!

Lemaradtam? Szülni fogsz? :D Kérek rövid helyzetjelentést! Köszi!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


nikuc, szerintem a halogatással többet kockáztatnak :roll:

Márti, én nem lepődtem meg, szitne az összes ismerősöm változtatott az álláspontján, és aki engem hülyének nézett régen, hogy oltattuk magunkat, már megért. Elég rémisztő a hírek :?
Vendég
 


sziasztok!

Nemrég szültem én is a mávba, de sajnos nem jegyeztem meg a szülésznő nevét, csak annyit, hogy Erika. Ha valaki esetleg tudja mi a teljes neve, megköszönném, ha segítene!

Pusssssssz

Kép

Kép
nyuszimuszi
 
 


Nagyné Soltész Erika.

Én is nála szültem, azóta is e-mailezünk :)
Vendég
 


Sziasztok!

Márti, megértem a döntésedet. Én is ezt tettem volna!

Mi most már azo filózunk, hogy Villőt IS beoltatjuk, Benét még nem tudtuk a füle és állandó hurutja miatt, de a fülműtét után őt is szeretnénk. Ez már nem játék.

mtunde
 
 


Én is voltam oltáson pénteken, semmi mellékhatás nem jelentkezett egyelőre. Róza már korábban be lett oltva, nála sem volt semmi.
A Babanet kezdőoldalán most a Szülészeti-Nőgyógyászati Kollégium állásfoglalása olvasható.
Nekem is nagyon félelmetes, hogy a kismamákat ilyen súlyosan érintheti a vírus.
Szeretném, ha a férjem, meg a tágabb család is oltatna, de ők egyelőre ellenállnak (a tágabb család vidéken, napi szinten nem vagyunk együtt).

Kép
Kép
szalamandra
 
 


missoure, nyuszimuszi, gratulálok a babákhoz!!!!

Kép
Kép
szalamandra
 
 


Én is túl vagyok az oltáson!

Kép
Kép
susytunder
 
 


Új babákhoz mi is gratulálunk!

Mi is oltattunk. Nem mondom, hogy ez a tuti megoldás, de már kevésbé látszik veszélyesnek.

Nikuc, én az utóbbi években nem nyaltam be ilyen betegséget, így nálam tuti nem volt még ilyen vírus. Remélem nem is lesz :wink:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

misssouare Nagyon gratulálok Kornél babához, sok-sok boldogságot kívánok vele!

Edina Az első kép annyira, de annyira kedves!!!

Veronika Pálminak gyönyörű szemei vannak, hihetetlenül nagyok a szempillái, igazi csillagszeme van! :)

Kinga Doki után mindenképp írj, hogy mit mondott! Végül melyik okihoz fogsz járni?

Oltás
Az utóbbi napokban hallott sok-sok rossz hír, hogy már nem csak 1 kismama halt bele ebbe a szörnyű influenzába teljesen elszomorít. Az elsőnél annyira szíven ütött, majdnem elsírtam magam. Egy anyát aki már nagyon várja a kisbabáját, a picit, aki esélyt se kap, hogy megszülessen, és a család, aki ezt átéli. Borzasztó. Rögtön Rátok gondoltam, akik most várjátok a kicsiket, és reménykedtem, hogy mind megváltoztatjátok a véleményeteket. Mert bár lehet, hogy krónikus betegségeik voltak a kismamiknak, soha nem lehet tudni, nekünk van-e. És ha van, csak nem tudunk róla??? Az élet tényleg kegyetlen.
És ha lehet, nem szabad esélyt adni a fertőzésnek.


Mi holnap megyünk a két hónapos oltásra, és kicsit tartok tőle, hogy fogja Gergő viselni. Meg a dokinéni véleményétől is félek kicsit, mit fog szólni, hogy a Gergő átlagban 150-eket eszik. A múlt hónapban a 120-tól is ki volt akadva. Azt mondta ne növeljem az adagot, nőjünk kicsit fel ehhez a mennyiséghez. Hát a Gergő nem igazán gondolja így. :) Reggelenként simán kiszopizza a 190-et, majd délután csak 100-110et, este 150et. Nem tudok mit csinálni vele, ennyit eszik. És csak fél órát van cicin. Volt hogy kipróbáltuk 20 percnél levettük, akkor már 130 megvolt neki.
Ez tényleg nagyon sok? :?

és egy kép a manóról

Kép

Andi

KépKép
wertzuz
 
 


Andi, Fruzsi egy időben 330 grammot reggelizett :wink: És csak szopott akkor!
Vendég
 


Sziasztok!
Köszönöm a sok sok gratulációt:)
A császár remek volt...első voltam..semmi nem fájt..9:05 kor kerültem be a műtőbe...jött a spinális...amit elrontottak:)azaz lehet én voltam a hibás:):):)
aztán másodjára sikerült és egyből bezsibbadtam:Dsemmit nem éreztem..csak azt mondták hogy most figyeljem a sírást.még megis kérdeztem hogy máris..amikor Kornél felsírt...elvitték és férjem mr meg is csókolgathatta:)a műtősfiú nagyon jófej volt..jó sokat nevetetett:)
Bár a műtét másnapján jó kis fájdalmaim voltak..de elviselhető volt:)A nővérkék is kedvesek voltak..és a szobatársaim még aranyosabbak,mindannyian császárosok voltunk.Hétfőn már jöhettem is haza szerencsére minden rendben volt..jó sok tejem is van:)
De végül Dr.Tidrenczel Zsolt műtött aki érdekes figura..de nem lényeg mert mindent remekül csinált:)
Első alvásom a műtét után tegnap volt férjem segítségével:)a vágás még mindig fáj...de vasárnap már ki is szedik:)
Röviden ennyi:)

Sok sok sok boldogságot minden anyukának:)Legalább akkorát mint a mi boldogságunk:)
misssouare
 
 


misssouare

Gratulálok a kisfiadhoz !!!!!!!!! :) :) :) :) :) :) :) :)
És méginkább a sok tejhez :) Hajrááá ! :)


Nyuszimuszi

Neked is gratulálok a kicsihez.... remek napon született, én is szept. 14-én láttam meg a napvilágot :D tökjó véletlen.

Kép

NIKI
nini.n
 
 


Lányok, találtam egy nagyon jó leírást:
http://felicitasz.blog.hu/2009/12/06/h1 ... sseg_alatt
Nekem ez az oldal tetszett legjobban, mert végre valahol korrektül leírták, mire lehet számítani. Nem ámítanak azzal, hogy biztos nem lesz semmi baj az oltástól, ahogy azzal sem, hogy tuti megvéd, de leírja, ennek ellenére miért jó az oltás, anélkül, hogy túlparáztatna. Azt is írja, hogy nem minden kismama lesz beteg, aki elkapta a vírus, csak minden 8-10., ergo lehet, hogy sokan védettek, és nem is tudják. Ők az első harmadban azért nem ajánláják az oltást, mert a babák 15%-a elmegy, és ha pont a szuri után, biztos kikészülne a kismama idegileg, arra gondolva, hogy ez miatta történt. Én is ilyen vagyok. Utána viszont ők is ajánlják.

Kép

Kép
nikuc
 
 


misssouare: Szerintem ugyanaz a műtősfiú volt nálam is, tényleg eszméletlen szövege volt. :lol: Mikor izgultam, azzal vígasztalt, hogy Ők is izgulnak, most csinálnak ilyet először, az anesztes is most ad először spinálist, de állítólag jó a kézügyessége, csak sikerül... :lol: :lol:
Nekem is Zsolt volt az orvosom, és nagyon meg voltam Vele elégedve. A kismamagondozáson is, meg a műtét alatt is. És szép hegem lett! :lol: A varratot is úgy vette ki, hogy észre sem vettem. (A mellettem lévő kismama meg gátvédelemmel szült nála. :lol: Ha nincs komplikáció, akkor abszolut a természetes szülés híve.)
Örülök, hogy Te is ilyen pozitívan élted meg a császárt, és gratulálok a sok tejcihez! :D Egyébként van egy hegkenőcs, amit én gügye nem használtam, Contractubex a neve. Azt hiszem, hogy varratszedés után máris lehet használni, és nagyon jókat olvastam róla! :wink:

Kép

Kép
nikuc
 
 


Megjöttem doki bácsitól!

Kicsi fiúcska szépen befordult már, minde mérete legalább 1 héttel megelőzi a valós korát és amilyen az én formám, neki is a feje a legnagyobb, az alapján 29-30 hetes is lehetene, a BPD már 73mm!
Jó volt így látni, oltás után azért megnyugtatott!
A gép 1314g-osnak saccolta, a szülést pedig február 26-ára írta! Mondjuk szerintem én február 27-én fogok szülni, de ez csak egy megérzés!

Ildi, Susy!

Jól vagytok, ugye? Nekem csak a karom fájt 1 napig!

Edina!

Hm, igen! Meglepi babánk érkezik, aki óvszeres védekezésünk ellenére jönni akart! Most vagyok 27+2-nél és elvileg március 6-ra vagyok kiírva-kicsit megcsalom itt a topicot, mert a Kútvölgyiben szülök majd.

Nikuc!

Haláli lehet ez a műtősfiú, itt pukkadoztam a nevetéstől!
Oltás-téma: persze, még mindig nem vagyok megyőződve róla, hogy ez volt a legjobb megoldás, remélem, a 2 rossz közül a kisebbiket választottam! A gyerekeket én sem oltatom, a gy.dokinnk is nagyon ellenáll és Ő tudja, mit beszél! A nőgyógyászom holnap oltatja be magát, Ő sem akarja hazavinni a családnak a betegséget, márpedig Ő most a tűz közelében van, ott a kórházban. és Ő sincs meggyőződve az oltóanyag tökéletes biztonságáról, de azt mondja, kismamáknál muszáj, mert iszonyú nagy arányú a szövődények kialakulása és ezt csak most látják, mióta sorra bekerülnek a beteg kismamák hozzájuk!
nagyon nehéz döntést kellett hozni, de ember nincs, aki garantálhatná, hogy nem én lennék-e a következő, aki bekerül oda...

Márti
borossné becz márta
 
 


Márti
Alig vártam, hogy végre megkapjam az oltást, de valahogy cseppet sem nyugtatott meg. Valami belső hang idegesít, a karom az nagyon fáj, este borogattam is, bár én mimóza vagyok. :oops: Mást nem érzek, remélem idővel elmúlik ez a hülye érzés bennem. :?

A sógornőm is a kútvölgyiben szült, dícshimnuszt zengett róla. :)

Nikuc
Én már nem olvasok semmit oltással kapcsolatban, hetekig őrlődtem, képtelenek voltunk dönteni, végül oltattam, ezek után bocsi, de semmi nem vagyok hajlandó elolvasni. :oops:

Elképesztő, hogy 17 hetes vagyok! Mindjárt szülünk. :)

Lányok egy internetes oldalon azt írják, hogy 60 % esély van a fehér karácsonyra. :lol:

Kép
Kép
susytunder
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?