Új privát üzeneted érkezett!

Voltunk ma délután színházba... hááát...
Az indul a bakerházat néztük. Mondtam a végén a férjemnek, hogy erről anyósom gulyáslevese jutott eszembe: "Jó, jó... csak ne nevezzük gulyáslevesnek". Na ez valami ilyen volt.

Holnap megyek postára.

Még 9 címem hiányzik:
Goldplast
Flake
Danidaniel
Ágota
Nikó
Anetto
Earhart
Bim-bam
Kenderike

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

:Linácska: Sajnálom, hogy nem volt jó az előadás. Én egyszer a Gyertyák csonkig égnek-et láttam színházban, hát... nehéz volt ébren maradni... :?

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Ha már színház és elalvás: sajnos nekem sikerült egyszer elaludnom... :oops: :( Méghozzá Moszkvában, a Nagyszínházban... Persze, mert mivel a gimis osztályommal voltunk ott, sem előtte, sem utána leginkább nem az alvásról szóltak az éjszakák, így valahol/valahogy be kellett pótolni! :oops: Ráadásul a legfelső szint (6.) legutolsó sorában ültünk, így amikor a tök sötét színpadon drámai áriáztak (mert Borogyin Igor herceg c. operáját néztük), a nézőtér is teljes sötétségbe borult és sajnos leragadt a szemem... :oops: Persze a látványos, világos jeleneteknél nem volt gond, azok még tetszettek is (pl. a Poloveci táncok)! :lol:

Kép

Kép
hmbori

Hmbori,
hát én is bealudtam egy kicsit az első felvonás végén. Ehhez hozzátartozik, hogy Levi miatt áttetettük a bérletünket délutáni előadásra, hogy a fürdetés, altatásra már hazaérjünk. Nem mintha nagyon altatni kellene Levit.
Most épp az Operaház fantomját szeretnénk újra megnézni, de azt hiszem majd csak tavasszal fogjuk, mikor már Levi aludhat egyet a nagyinál. Lilivel könnyebb volt, mert ilyenkor már csak reggel-este szopizott, 7 hónaposan meg már csak reggel, egészen 10 hónapos koráig. Levinek meg az anyatej a fő tápláléka.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok Mindenki!

Nemsokára díszítjük a fát, meggyújtjuk a gyertyákat és örömmel figyeljük majd, amint a gyerekek mohón bontogatják az ajándékokat.

Addig viszont még van pár hét! Nyitottam egy topikot, gyertek, ötleteljünk, készüljünk a Karácsonyra együtt! Mert biztos, hogy mindenkinek van legalább egy olyan remek ötlete, ami másoknak nem jutott eszébe.

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... t=&start=0

Üdv, és mindenkinek jó ráhangolódást, készülődést:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest

linácska:

Küldtem pü-t.
nikó

Niko,
nem kaptam tőled privit. Ha esetleg múlt pénteken küldted, akkor valamiért nem jöttek át, vagyis volt olyan, amiről tudok, hogy nem jött meg.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Kristóf és Zara is nagggyon éééédi!!!! :lol: :lol: :lol:

Orew :lol: Ugyanez megy nálunk is: nyálbuborék és kézkulcsolás!!! Tök jó látni, hogy ugyanazokat csinálják!!!Imádom! :wink:

Oui :lol: Libegő!!!Hmmm!!!! De rég voltam!! Mikor még Bpesten voltam kollégista, az egyetemi csoporttársakkal állandóan libegőztünk! Nem volt nagyon hideg???
Usziért nagyon irígy vagyok! Minket lebeszéltek róla az influenza-járvány miatt, pedig már annnyira mennék! :roll: :roll:

Tünde, Adri???, Merre vagytok???? :cry:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Elalvások: mi se moziba, se operába nem tudunk úgy menni, hogy az első 20 perc után ne kelljen lökdösni a férjemet,, hogy ne aludjon már el!!! Tök ciki!!! a színház még inkább okés, de csak ha nagyon tetszik neki az előadás..... :cry: :wink: :shock:
Azért a Gyertyák csonkig égnek színházban, tényleg nem semmi lehet!!! Kimondottan könyvmű, nem is értem minek viszik színpadra????? :roll: :shock:

madaran

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól tellt a hétvége... :P :P

Felborultam a székkel és ahogy kapaszkodtam a kezem a szék háttámlájánál maradt :twisted: és az egész testemmel ráestem is tört el :twisted:

A képek szupik :P

Lina irtam privit.

Dbea küldök nem sokára 3 .hós képet

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok!

Zara, Kristóf nagyon édeskék! Hogy megnöttek, olyan érdeklődően néznek! Nagyon kis aranyosak!

Dominika is olyan kis huncut már! Cuppog, meg fújja ezzerrel a nyálbuborékokat! Közben azt mondja, hogy Gí, meg bubu! úgy tud most már sikongatni! Ha mérges, akkor nagyon jár a kis szája, és már nagyon ki tudja fejezni az akaratát! :lol:

Tegnap kicsit festettünk, aztán du átmentünk anyámékkal a Lidlbe, és sétáltunk egyet a gyerkekkel! Őket jól felöltöztettem én meg szétfagytam, így gyorsan hazajöttünk! Este rázott a hideg, fájt a fejem! Remélem, hogy csak az a vírus, ami a Daninak volt, mert egy nap volt csak rosszul! Éjszaka lázas voltam egy picit, de nem volt vészes! 38,2 de most már semmi! Szerencsére Domi fél 2-kor fel kellt, de nem éhes volt, csak bújni akart! 4-kor szopizott! Ez így most jól jött, mert napok óta felkelt enni, fél 1, 3 és 6-kor!

Dóri is itthon maradt! Ő neki csak hőemelkedése volt, neki is fáj a feje és szédül! De már ő is jobban van! Jó lenne, ha holnap mehetne suliba, mert pénteken lesz nekik a táncosok gálája és még addig gyakorolnak ezerrel!

úszás, színház, libegő! irigy-irigy érte! :(

kovisziszka

Sziasztok lányok!

Nagyon édes Kristóf és Zara baba is :)! Többiek is, tegyetek fel képeket :)!

Én tegnap hason örökítettem meg a leányzót -még elég sokáig bírta hason magához képest (sírás nélkül) :).

Kép

Kép
angelita

Szilvi, Emmus is imádja a hangját hallatni, ő is sikongat ezerrel és ha látja, hogy tetszik nekem (mert nevetek olyankor), akkor még boldogabban csinálja :).

Jobbulást Neked!!

Csilla, írj magatokról bővebben, ha lesz egy kis időd! Kezed jobban van már?

Linácska, pedig az egy jó darab (kéne hogy legyen), kár, hogy elbaltázták :(!

Kép
angelita

Nagyon édi Zara és Emma baba !!! :D

Tündi
Corel Drawban csináltam a képeket !

Oui
Szoptatsz még ? ....lehet olyankor szaunázni ? (már nekem is nagyon hiányzik !)

Bim-bam
Eltörted a kezedet ? :( Vagy csak a szék törött el ??

Kép
Kép
rilla_

Rilla a jobb kezemen a 3-as új törött el.A varrat már ki van szedve 16-án szedik ki a kapcsokat meg a csavarokat.

Használ valaki vagy használt kötülletek BIOPTRON lámpát?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Mi is megjöttünk tegnap este a nagy wellness hétvégéből :lol: Én nem voltam olyan bátor, mint Oui és le sem mentem, pedig nagyon szeretek úszni és szaunázni is, de félek a tejem miatt :oops: Majd, ha Marci nagyobb lesz...

Küldök majd egy két képet :lol:
Kép

Kép

Kép
dbea

Bim-bam: sok jót hallottam már a Bioptron lámpáról, de én még nem használtam. (Szerencsére nem is volt mire...)

Dbea, hogy bírtad ki, hogy ne ússz és ne szanunázz? És akkor mitől volt wellness a hétvége? :lol: Masszázs volt?

Nagyon aranyosak a babácskák, annyira jó látni, hogy mindenki milyen szépen fejlődik! Az arcvonásaik is egyre komolyabbak és már tudatosan használják is a különböző formákat! 8)

Kép

Kép
hmbori

Bim-bam,
megjött a privi, ha legközelebb megyek postára, már adom is fel.

Na akkor én is teszek egy képet. Igazi csajozós nézéssel :lol:
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok

nagyon jók a babafotók. Rilla a tiéd tetszik a legjobban. Először azt hittem képeslap. :D

Mi most voltunk a sebészeten. Rékának a nyelve alatti kis nyúlványt kicsit megmetszette. Mert rövidebb volt. Remélem nem lesz semmi gond. Akkor volt egy kis sírás, de már azóta jókat mosolygott most meg kint alszik.

Tegnap megnéztük a Mikulást aki a templomba jött. Ádám nagyon félt tőle, még szerencse, hogy az ajándékot elfogadta.

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok!

Nagyon cukik a gyerekek! :) Hoztam én is képecskéket! :)
Kép
Kép Kép

Lina,én is megvettem ma a borostyánláncot!:) Ti mennyi idő után éreztétek a hatását?

Sziszka,jobbulást!!!

Dbea,de jó nektek :D Sztem nyugodtan bele mehettél volna a vízbe,nem hsizem,hogy annyitól elapadt volna a tejcsid.

Anna,én írtam hétvégén is ;)

Kép
Kép
tundi24

Tündi,
igazából én nem nagyon érzem a borostyánlánc hatását, mert ugye Levinek még nem fájt a fogzás, meg ő nem szokott üvöltéseket rendezni. Csak javasolják, hogy már 3 hónapos kortól kezdjük el szoktatni, hogy mikor igazán kell, már elviselje. A bőre mondjuk szép, lehet, hogy ettől. Reggel felvesszük, fürdés előtt levesszük. Amúgy lehet, hogy ettől nyugodtabb??? Nem tudom.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska:Megkaptam a kis bodyt!Mégegyszer nagyon szépen köszönjük a kis Dorina nevében is! :D
Nagyon édes a kis Levi a csajozós képen!:)Az a tekintet!Egy igazi kis gavallér!

Oldalrafordulás:Dorcsika nekem sem fordult még meg, de ami késik nem múlik!Már nagyon alakulóban van!!!A kis karján már nagyon ügyesen támaszkodik és ügyes kis kúszó mozdulatokat csinál, mint egy kis katona! :lol:
Néha meg meg billen!Szóval ekkor meg lehet, hogy felborul a kis tündérem! :lol:

Hmbori:Ti milyen gélt vettetek fogzáskönnyítésre?!Az az igazság, hogy mindenre fel akarok készülni mire megindul a kis fogacskák kibújása!!Mi is nagyon rágjuk már a kis kezünket és persze mindent ami a kezünkbe kerül, van amikor szinte az egész kis ökle a szájában van Dorcsinak!Nyáladzás szintúgy meg van!
A hűtőrágókát én is próbáltam a kis kezébe adni!Megfogni megfogja, de szájában nem veszi!!Próbáltam Őt rávezetni, hogy ez milyen jó lesz a kis inyének, de nem igazán volt nyerő számára!!!Próbáltam a kis szájába adni!Addig míg én a kis szájában tartottam, addig elrágdosta, de utána kiköpte! :D

Sissi1837:Tök aranyos Párod, hogy beöltözik Mikulásnak!Régebben Apukám is beöltözött nekünk, de Párom nem igazán vevő az ilyenre! :cry: Pedig olyan klassz dolog!

Rilla,Orew:Nagyon tündériek a kis Manók a Mikulásnapi szerelésben!!! :lol:

Bim-bam:Vigyázz magadra!Jobbulást kívánok neked!

Képek:Én is rakok majd fel, csak nálunk egy kicsit problémás a képfeltétel!Párom gépére szoktuk felrakni a képeket!És Őt ilyenkor kirángatni a gép elől lehetetlen!!

Tündi24:Nagyon jók a kis Zsombiról a képek!Az agancsos nagyon tetszik! :lol:

Kép
bener

Sziasztok, lassan két hete nem voltam :cry:
Annyi mindent szeretnék írni, de gyerekem nem hagyja :roll:
Linácska köszönöm szépen a badyt megkaptam múlt hét csütörtökön.
És utólag boldog névnapot Linácskának, meg Borinak is!
Nagyon sajnálom h nem jutottunk el a bbtalira, mivel apa lebetegedett, egész héten dögröváson volt. Én már jól vagyok köszönöm, de az oltást nem kaphatom meg csak majd jövő héten.
Közben zora kaksija is méregzöld lett, és 3x mint a hajszálam olyan vastag véres csíkokat is találtam a kaksiba :cry: .
Dokibácsi elküldte bevizsgáltatni, még nincs eredmény, de eléggé kivagyok e miatt is :cry: .
Meg annyira be vagyok fordulva h az rettenet :roll: :cry: , na ma is ez az idő, eléggé eretvágó hangulatban vagyok.

Zora nem alvás terén rekordokat döntöget, napi 2x10 perc max. Vagy esetleg úgy alszik max fél órát h mellette fekszem, de ha megpróbálok kisunnyogni egyből felkel! Ha nem tudom levinni, (mert csak a bbkocsiban alszik kinnt) akkor estére már kezelhetettlen. Sőt 2-3 hete éjel is 3 óránként kel, és még este el tudjuk altatni a kiságyban de az első kelésnél magam mellé kell vennem mert különben nem alszik vissza, pedig 2,5 hónapig átaludta az éjszakákat :!: :twisted: :roll:
Tejem van pedig mert mérem mennyiket eszik, meg ő fordul le a ciciről, habr doki bácsi felírta a sinlakot nekünk is, még nem adtam neki.
Már nem tudom mit csináljak.................. :roll:
Semmit nem tudok csinálni, ha fennt van meg folyamatosan igényli a foglalkozást azaz egész nap :roll:
A lakásom romokban, nulla karácsonyi hangulatom van, nah és persze nulla magánélet apával :cry:

Elnézést h beesek, aztán tökre sebista vagyok.
Jah és mi is fogzunk de nagyon volt h már nurofent adtam neki, meg a zselét is használjuk.
Amúgy gagyarászik, dumál nagyon édi, imádom, csak aludhatna kicsit többet. :D
Megtanulta bekapni a lábát már :lol:
2 hónaposan egyszer átfordult hasrol hátra, nah azóta se semmi, csak oldalra fordulás van nagyon, inkább ülne.
Bim-bam jobbulást neked.
Bikmakk jó h túl vagy rajta. A képek nagyon jók, letelt a tíz perc, fennt van..................

Adri

Kép

Kép
irdab

sebista=depista :lol:

Orew nagyon sajnálom a bnődet, a történetükön csak bőgni tudtam :roll:

Akik kendőznek meg mai teiznek h öltöztetitek a gyereket ilyen időben? Kenderike válaszolt nekem egyszer de Ő kabát alá teszi a babáját, nekem meg nincs kabátom ami gyerekestől beérne.

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab,
szerintem nyugodtan próbáld ki a Sinlacot, Levi nagyon szereti. Igaz sokat nem eszik belőle, meg nem is az a lényeg nála, hanem hogy kajcsi előtt kapjon, és akkor sűríti az anyatejet.

Amúgy mi kezdünk átállni arra, hogy napközben szopizik Levi, viszont estére a szopi után kap még egy nagy adag tápit (amúgy is kellene neki egyszer tejmentes tápit kapni, hogy miért nem tudom), és így most is aludt 21:00-04:20-ig egyfolytában. Azért ez nekem is olyan jól esett.
Amúgy valamiért úgy érzem, hogy kevesebb a tejem, vagy Levi igénye nőtt meg, de eddig napi max. 1 deci tápi kellett, most lecsúszik olyan 1,5-2 is. Tudom, ez még mindig nem sok, de több, mint eddig.
A gasztroenteorológus javasolta, hogy kezdjük el a gyümiket, vagyis gyümileveket, hátha javítana a heti 1 kakin, de még nem nagyon adtam, csak egyszer őszilét, és mivel baromira ízlett Levinek, nem is adtam többet, nehogy rákapjon a szopi rovására. Lili ilyenkor már rég ette a püréket is, 3,5 hónapos korától, de Levit még olyan babának érzem. Pont beszéltük, hogy Lili anno sokkal "életrevalóbb" volt, már akkor is tök önállónak éreztem, hiába volt még csak pár hónapos. Levike meg sokkal símulékonyabb, bújósabb, babásabb.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska nálunk meg az volt h itt volt a doki, aztán mondtam neki h néha úgy érzem h este nem elég a tejem. (utólag rájöttem h akkor épp mensiztem, Zora 70 g vacsizot és elég volt neki! :shock: )
Mondtam neki írjon már fel tápit h ha ordítana esetleg a gyerekem mert nincs elég tejem, akkor legyen itthon h tudjak adni neki. Erre azt mondta h mivel Zora eddig csak anyatejezett nem fogja meginni a tápit (mert 6 hósig mindnek fűrészpor íze van) próbáljam ki a sinlacot.
Aztán még 1x sem ordított kaja után h éhes lenne meg mindig ő válik le a ciciről meg van benne. most tegnap 160 g nyomatott. De lehet h kikéne próbálnom, mert azért elég sűrűn kell éjszaka, az elöző hónapokhoz képest.
Eddig 4-5-6 ig aludt kb 21 től, most felkel 00kor meg 6 kor meg 8kor.
Ma meg 2,5 órára kéri a cicit :?: :roll:
Már arra is gondoltam lehet h szomjas megkéne próbálnom teát vagy vízet adni neki.
De szívem szerint csak tejcsiznék 6 hóig ha tudok.

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab, a kendőt a kabátra kötöm. Mira pedig overálban van. Alatta egy rugi és egy body. Depi ellen most kaptam egy jó gyógyteát, a következőket keverem össze: levendula, macskagyökér, citromfű, orbáncfű, komló. Egy az egyhez kell összekeverni, púpozott evőkanállal egy liter forró vízhez adni, a nap folyamán megiszogatni. Nagyon bejött, teljes érfelvágós hangulatban voltam, és elmúlt. A naturlandnak van Nyugtató tea keveréke, ugyanezek vannak benne, csak kicsit más arányban. az is működik. Érdekes, hogy nem leszedál, hanem tényleg jobb kedvre derít. Az orbáncfű egy csoda.

Mira sokszor kelt ma éjjel is, nem tudom mi az oka, de már sokkal jobban kezelem a témát, mint Zoránál anno. Akkor baromira idegesített a sok felkelés, most már csak tudomásul veszem, sőt, még azt is mondhatom, hogy szívesen szoptatom meg éjszaka is. Egyszer úgyis megszűnik az éjszakázás!

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok,
eltűntem, mert kicsit összecsaptak a hullámok. Anyukám elkapta az új influenzát, és most a szegedi Klinikán ápolják. Infúziót kap és ma viszik mellkasi és hasi röntgenre is, mert nagyon gyenge. A hörgői régóta betegesek (óvónő, állandó az igénybevétel). Szóval rossz konstelláció: legyengült szervezet, gyenge tüdő. Nagyon aggódunk érte és ez elvitte minden maradék idő és energia kapacitásomat.
Tücsök viszont jól van, gyönyörűen nő, és mi is többet eszünk, mint régen, ami ilyen állapotomban elég fárasztó. Van éjszaka, hogy háromszor kel!! :shock:
Megyek, nyüszög, de még jövök!
Linácska, írtam címet, de sajnos nem volt időm visszaolvasni, hogy miért is kell, bocsánat érte.
A képek csodálatosak, hát ezek a babák mekkorák!!! Gyorsan küldök én is egyet. A címe: Reggel a nagyiéknál.
Nekünk azt mondta a gyerekorvos, hogy 4. hónaptól felír gyümölcspépet, ha nem elég neki a kajcsi...
Üdv mindenkinek!
Ági
Ui. Ti se tudtatok kimenni ma? :cry: Kép
goldplast

Sziasztok!

Linácska:küldtem a címet.

Goldplast:

Nagy szorítok, hogy rendben legyen minden anyukáddal. Nem oltatta be magát?

Eltűnhetne már ez a hülye járvány. Az ember fél menni bármerre a bacik miatt. A legnagyobb baj pedig az szerintem, hogy úgy összekavartak mindent a sajtóba, tv-be , hogy fogalmad sincs mivel teszel jót. Ha oltatsz vagy ha nem.
nikó

Szia, Nikó,
sajna eleinte őt is befolyásolta a média ellenhangja, aztán pedig mire meggyőztem, meghűlt és a doki már nem tudta beoltani.
Azt mondja, többen is vannak ott, a fertőző osztályon, akik nagyon vacakul vannak. És az oltás is csak 80 % :(
goldplast

Goldplast,
már csak az igazi neved mondd meg légyszi, amit ráírhatok a borítékra :lol: Amúgy Ákosnak küldök meglepit, azért kértem.
http://picasaweb.google.hu/Linacska12/2 ... kBabatali#

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Sokági nem voltunk, mert kissé elragadott minket az élet :oops: Szerencsére nálunk amúgy minden rendben, csak Ábel megbetegedett tegnap, így most extra nyűgös szegény, szinte egyáltalán nem lehet letenni, állandóan kézben szeretne lenni. Megpróbálok visszaolvasni egy pár oldalt....

Linácska,
Nagyon köszönöm a meglepit, küldöm is a címet priviben. Komolyan zavarba jöttem, hogy mennyire figyelmes voltál a bodykkal kapcsolatban. Küldöm a privit a címmel!

Goldplast,
jobbulást anyukádnak! Remélem, hogy minél hamarabb felgyógyul. Tücsök nagyon cuki :)

Irdab,
Nálunk is hasonló hullámzások vannak az éjszakai alvásban, és persze nem mondom, hogy nem zavar, de nekünk a védőnő azt mondta, hogy ez teljesen normális. Egyrészt az, hogy hullámzik a helyzet, másrészt pedig az, hogy felkel éjszaka. Szerinte az a mázli, ha a gyerek alszik, de az a normális, ha kér enni. Mióta nem tekintem az ilyen hullámvölgyeket "visszaesésnek", azóta sokkal könnyebben viselem. Azt hiszem, valahogy úgy próbálok hozzáállni, mint Oui.

Bener,
Mi Dentinox gélt használunk, de igazából még csak egy-két alkalommal kentem neki, amikor nagyon nyügi volt. Én mindig úgy láttam, hogy kicsit megnyugodott utána.

Tündi,
édesek a kölkök, nagyon! :D

Ádibaba,
nálunk ezt a nyelvmetszést még a kórházban megcsinálták, és utána Ábel sokkal ügyesebben tudott szopizni.

Bim-bam,
jobbulást a kezedhez!

Angelita,
nálunk fokozatosan próbálom szoktatni Ábelt a hason léthez, mert annyira utálja, Mostanra kicsit jobb a helyzet, de így sem szeret még mindig hason lenni.

Csajok, próbálok még jönni és reagálni másoknak is, elnézést, de most megint kezdődik a nyafi :(

Adri

Kép
Kép
flake76

Goldplast
Jobbulást Anyukádnak, remélem mihamarabb meggyógyúl !!
Tücsökről nagyon édes a reggeli fotó...milyen nagyfiú már !

Irdab
Szörnyű lehet, hogy Zora nem bír aludni, Kristófnak is volt ilyen időszaka, hogy nappal nem aludt, de én nem hagytam nem aludni, addig trükköztem, míg el nem aludt...muszáj őket altatni (ha maguktól nem alszanak el), mert túlpörögnek és akkor meg már azért nem alszanak !
Kristóf az elmúlt éjjel 11 órát aludt egyhuzamban és én keltettem fel, mert már kezdtem aggódni ! :shock:
Miért vagy depis ?

Magunkról csak annyit, hogy a férjem lebetegedett és én csak reménykedem, hogy mi nem kapjuk el tőle !
Éééééés a mai nagy történés :az én kisfiam kinyomja magát hason !!!! Nagyon büszke vagyok rá ! :D :D :D

Kép
Kép
rilla_

Sziasztok!

Irdab: Én már nagyon régóta akartam erről írni, de valahogy mégis mindig elmaradt eddig. Na de most, hogy írtál erről a sokszor kelésről-evésről Zoránál leírom, hogy nálunk mi a helyzet, hátha az megnyugtat egy kicsit. :)
Szóval Zara egészen két hónapos koráig gyakorlatilag este 8-9től aludt hajnali 4ig kb és durván 3 óránként evett (azért mondom, hogy durván mert igazából sose nagyon néztem, hogy mikor eszik, ha éhes volt hát megetettem). Aztán akkor megkapta az oltását és minden borult... Azóta kb 2 óránként eszik (érdekes, hogy ha megyünk valahova, tehát levegőn van és mozog akkor van hogy 4 órát is kibír), éjszaka meg van hogy 11kor, de általában éjfél és kettő között ébred valamikor és onnantól kezdve megint kb két óránként kér enni. Az első ébredés után én már nem is szoktam visszatenni az ágyába. Tulajdonképpen engem nem zavar, hogy ez így van. Még mindig csak anyatejet kap. Tökéletesen fejlődik mind fizikailag mind lelkileg és szellemileg. Egyetlen problémám van ezzel, az, hogy nagyon kicsi (120cm széles) az ágyunk és ha Zara is velünk alszik én gyakorlatilag meg sem tudok mozdulni és már mindenem fáj ettől az egésztől, úgyhogy a következő nagy beruházásunk egy legalább 160cm széles ágy lesz. :)
Egyébként az első két hónapban kb napi 6-7szer evett, most meg szerintem legalább 10szer egy nap. Viszont még múltkor Zsizsa tett fel egy linket, ahol rengeteg hasznos dolgot lehet olvasni szoptatásról, és ott olvastam, hogy megfigyelték, hogy azoknál a népeknél akik mindig magukra kötözve hordják a babájukat volt olyan baba aki 40szer is szopott egy nap, érdekes, hogy ennek ellenére vagy éppen ezért mégsincs hasfájós baba náluk. :)
Egyébként meg ahogy még anno Bori írta, én is imádom szoptatni Zarát. Egyre jobban érzem, hogy mennyire közel tud ez hozni hozzá. :)
Nagyon remélem, hogy a zöld-véres kaki hamar elmúlik és nincs semmi komoly baja Zorának!!!

Goldplast: Mielőbbi gyógyulást kívánok anyukádnak!!!

Üdv,

Orew

orew

Ja és azt is akartam írni neked Irdab, hogy bizony engem sem került el a szülés utáni depresszió, és bizony nagyon is létezik ilyen és nem attól van, mert valaki nyám-nyila vagy mert a figyelem középpontjában szeretne lenni (ahogy ezt sokan gondolják). Én teljesen motiválatlan voltam kb két hónapig. Legszívesebben mást se csináltam volna csak aludtam volna, de legalábbis az ágyban maradtam volna egésznap. Közben folyton attól rettegtem, hogy nem csinálok jól valamit Zarával, meg hogy majd biztos Davidnek is elege lesz belőlem, mert egy hájas, lusta disznó vagyok és emiatt egyszercsak elhagy minket. Nagyon sokat sírtam, meg rendszeresen kiborultam. Ja és persze megbeszélni nem beszéltem meg Daviddel az egészet, mert azt gondoltam, hogy nem kéne terhelnem még ezzel is miközben ő éjszakásként dolgozik és fáradt meg honvágya van stb., stb. Szóval ördögi kör.... Aztán egyszer valahogy mégis beszéltünk róla. Elmondtam neki az összes gondolatomat, bajomat és már ettől sokkal jobban érzem magam. Azóta más ez a dolog, jobban odafigyel rám/ránk, meg az is nagyon jót tett, hogy kimentünk családot látogatni. Pusztán a hely/levegő változás is sokat segíthet szerintem.
Kitartás!!!

Orew

orew

Rilla: Gratulálok Kristófnak! :lol: Nagyon ügyes! :)

Orew

orew

Most jutott eszembe, hogy ma 2009. december 8-án volt pontosan 1 éve, hogy megcsináltam életem első terhességi tesztjét. Ráadásul még pozitív is lett ugye. :)

Orew

orew

Hali, Lányok,
köszi az együttérzést, anyukám mára jobban lett, bár még mindig infúzión van. Épp ezért nagyon komolyan utánanéztünk a nyavalyás H1N1-nek: 6 hó alatt nem oltanak, ezért fontos a tömeg kerülése és az egészséges táplálás. Mi be vagyunk oltva, és ennek minden nap örülök, bárki bármit mond.
Depresszió: Bizony én is rendesen benne voltam, és én is titkoltam, talán kicsi tabutéma is ez. Mindenki boldog körülötted, gratulálnak, örülnöd kellene, ehelyett ijesztően megváltozik a hormonháztartásod és a bioritmusod, ráadásul a stressz ezerszeresére nő. Én azt hittem, sosem mászom ki az alagútból, aztán elkezdtem csak azt a napot megtervezni, ami éppen jött + Magne B6 ill. a Femibion újra kétnaponként. Ez + idő + rengeteg telefon, akinek csak lehetett, segített. Jó, lett egy kis telcsiszámla, de szerintem még mindig jobban jártam, mint az a kedves lány, akivel egy napon szültünk, és akivel szoktunk beszélni időnként. Őt annyira behúzta a depresszió és annyira nem osztotta meg senkivel, hogy a végén olyan szörnyűségeket gondolt és érzett, hogy ma is sír, ha rágondol (megfőzi a gyereket stb. :shock: ). Szerintem a rosszkedvet nagyon komolyan kell venni, ő is pszichológushoz ment a végén, de hamarabb kellett volna segítséget kérnie - ma már tudja. Nekem is szuicid gondolataim voltak, de nekem magammal kapcsolatban (elmenekülök, meghalok stb.), és ezt is irtózatosnak éreztem. Ma sem egyformán jók a napok, és mivel sokat vagyok egyedül néha kínosan hosszúak is, de azért gyűröm: Tücsök számít rám, és ahogy felragyog a kis arca, amint meglát, hát valahogy mindig sóhajtok egyet: ő is próbál segíteni nekem a maga kis IGEN-jével.
goldplast

Körkérdés: kitaláltuk, hogy a nagyszülőktől etetőszéket kérünk karácsonyra. Aki már használt ilyet, mire érdemes figyelni, amikor kiválasztjuk?? Kicsit tanácstalan vagyok...

Csináltunk az ajándék bodyban képet :lol: :lol: :
Kép

Kép

Kép
dbea

Nem szeretném túlcifrázni a témát, de a szülés utáni depressziót, ha tényleg az, és nem múlik "magától", igenis kezelni kell. Sajna én mindkét gyerek után beleestem, és ha nem megy a Münchausen-féle saját hajamnál fogva kiráncigálás, szake9mberhez kell fordulni. Nekem a Vadaskert kórházat ajánlották, Hűvösvölgyben van. A neten fent van az elérhetőségük, és szülés utáni depresszióval való kezelést kell kérni (egyébként gyerekpszichiátria az intézmény, azt hiszem).

(Az egyik nagyon jó ellenszere a dolognak egyébként a gyerkőc mosolya. Viszont tudom, hogy van az az állapot, amikor még az sem derít jó kedvre. Az elsőnél ez volt. A másodiknál viszont működik.)

Kép
Kép
Kép
oui

Megjöttünk a sétából.
Amit még akartam:
1. alvás: egyetértek orew-vel, én is altatok napközben, és tartom a bioritmusunk: Ákos háromszor kb. 40-60 percet alszik kb. háromóránként. Az első két alvás általában séta közben éri, időzítem a vásárolnivalót, postát, patikát stb., és megyünk. A délután 4-5 órai szundira már sötét van, ezért akkor bent altatom, de nem teljes sötétben, hanem kislámpa közelében. Szemdörzsölés, orrdörzsölés, ásítás, éneklő nyüszizés = zsupsz karba, séta a csendes lakásban, esetleg a Grillus CD-ről meghallgatjuk a Kis tücsök c. számot kétszer, de jobban szereti, ha én éneklek. Mást éneklek, mint este, és lassan besétálunk a szobájába. Általában szava sincs, mert addigra elálmosodik teljesen, de ha nagyon izgi volt a nap, akkor is, megsimizem a hátát, betakargatom és megyek. Ilyenkor is 4-5 perc a rekord, és már alszik is. Este fürdés végéig vidámság, játék apával, kuncogás, levegőbe emelgetés, ringatás stb., aztán villany le, kislámpa, szopi és ugyanaz az altató kétszer, amit hazahozatala óta minden este eléneklek. Puszi, elköszönés és a majdnem- vagy teljesen alvó manót már teszem is le. Mindig mindent ugyanúgy csinálok, de ezzel kijelölöm a nap végét és még sosem tiltakozott ellene. Azért persze nekem is van egy gondom, de ezt majd a köv. hozzászólásban, most megyünk, játszunk egyet, megígértem neki.
Szép napot mindenkinek!
Kép
goldplast

Etetőszék:
chicco-nk van, nagyon szuper! Jól hátradönthető (ha még nem tud ülni rendesen, mindenképp ilyen legyen), gyerkőc teljesen beszíjazható. Tálcája is jó, állítható milyen közel teszem a gyerkőcköz.
Viszont: nem görgős (nekünk ez nem voltl fontos), és a lába dőlésszöge miatt elég nagy helyet foglal (de ha van elég helyetek, nem gond).

Kép
Kép
Kép
oui

Linácska :lol: :lol: :lol: Köszönjük szépen a bodyt, most kaptuk meg!!! Majd csinálok Róla képet és felteszem!!!

Képzeljétek, ma volt még egy meglepetés: csöngettek, egy volt tanítványom édesanyja állt az ajtóban egy hatalmas nagy szatyorral, ami telis-tele volt játékokkal. Hálaképpen hozta, hogy foglalkoztam anno a fiával.... Köpni-nyelni nem tudtam!!! Persze használtak, de teljesen jó állapotban vannak: zenélő henger :shock: :shock: (karácsnyi ajándék !!), játékállvány, kiskönyvek, cipőcskék, tappancsos tányér, autós játék stb....
szóval, vannak jó emberek a Földön.....

madaran

Ja, és amit eredetileg akartam írni:
Tegnap voltak a kollégáim látogatni du. Ajándékba kaptunk az egész tantestülettől egy pihenőszéket (tök szupi, már ki is próbáltuk). Zsigi nagyon élvezte a kollégáim társaságát, kuncogott, vigyorgott! Aztán persze kidőlt, de imádom, hogy ilyen aranyos!

madaran

Lina!
Megjött a postás :lol: Nagyon szépen köszönjük!Én is csinálok majd képet a bodiban a Regiről.Neki még jó ideig tuti jó lesz,mert nem egy húú de nagy gyerek :lol:

Madaran!Nagyon megható ,hogy kaptál játékokat.Annyira kedves sztori!
Én úgy gondolom többet ér az ilyen,mint a sok ezres ajándék :wink:

Alvás..A Regi sem alszik ,vagyis alszik de ébred kb 3óránként kajálni.Nekem ez nem jelent gondot.Hála égnek csak eszik és alszik is.Ott van mellettem és csak oda húzom és rácuppan a cicire,kb 5-10perc alatt jól lakik és vissza is alszik.Nem kell kikelni az ágyból hozzá és nem kell ringatni foglalkoztatni.
Nekem eszembe sem jutott,hogy ez gond lenne.

mimi12

Sajnálom ha félreérthető voltam. Nekem nem gond éjszaka felkelni és megszoptatni Zorát, csak mivel többször kell mint eddig arra gondoltam kevesli a tejemet, de ezek szerint ahogy írtátok nem.
Én is imádok szoptatni, és szeretném is minnél tovább, de nem szeretném azt sem h esetleg éhhezzen ha nem elég a tejem!
Nekem a gond h napközben nem alszik szinte semmit, és már szerintem mindent kipróbáltam amit csak lehetett :cry: :roll:

Orwe, Rilla, Oui köszönöm a hozzászólásotokat, a teát ki fogom próbálni.
Orew nekünk is 160 cm széles az ágyunk, de még is el vagyok gémberedve szerintem 180 cm vegyetek :wink:
Megpróbálom helyrerakni magam kicsit addig lehet nem jövök rontani itt a levegőt...
Mindenkinek szép napot!

Adri

Kép

Kép
irdab

Dbea,
nekünk az Oui által emlegetett etetőszékünk van, de a mienk görgős is. Szerintem nagyon jó, hogy szinte vízszintesig dönthető, mert ha kaja közben bealszik a gyerek (amit előszeretettel csinálnak), akkor csak hátradöntöm, és alhat is.
Kép
Ez a Chicco Polly, kb 35-40eFt. Ha ennyit nem akartok rászánni, akkor pl. tök jó az, ami egy kisasztal meg kisszékké alakítható később, fából van, és olyan 8-9000Ft. Viszont ez csak onnantól jó, hogy ülni tud a baba.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina, nagyon köszönjük a meglepit, igazán figyelmes vagy hogy még ki is postáztad nekünk :) Nagyon aranyos, ha felébredt Töpi, rá is adom :wink:

Átfutottam az utolsó két oldalt. Nálunk is fennáll a gyakrabban ébred téma. Valamelyik éjjel ahogy föléhajoltam, hatalmasat pukizott aztán a tornáztatásra kijött még egy nagy sorozat. Utána azonban megkönnyebbülten felsóhajtott és elégedetten becsukta a szemét és már aludt is. Ekkor kezdtem el gondolkodni, hogy talán nem is éhes, csak a beindult bélműködés-emésztés ébreszti fel. Pár napja ha korábban ébred a megszokottnál, kicsit tornáztatom vagy felemelem függőlegesbe, megyünk egy kört a szobában és valóban jön is puki/böfi. Utána alszik is tovább. 4 körül szokott csak enni.

Magunkról:
Kicsit én is kimerültem mostanra. Nem depi, csak fárdatság... a kevés alvás és a mindennapi rutin következménye.
Holnap megyek kozmihoz arcmasszázsra, hátha feltölt kicsit. Kinéztem magamnak aquafitness-t is, de okosan 19-20 óra között vannak órák :( Ez meg fürdetésidő.

Balinak vasárnap lesz a keresztelője :)
Viszont sajnos nem javult a vesetágulata, úgyhogy januárban megműtik :(((((
[/b]
Vendég

Sziasztok lányok!

Volt egy időszakunk (kb. 2 hétig tartott), amikor Emmus is 2x kelt éjszaka és így naponta hatszor evett. Most már visszaállt a 'régi rend', éjjel 1x kel (változó, hogy mikor, általában fél 3-3 körül) és így naponta ötször eszik. Ahogy Csilla is írta, egyáltalán nem biztos, hogy azért ébred, mert éhes! Persze a szopizás biztosan nyugtatólag hat a babákra.

Adri, gyere gyakran, egyáltalán nem "rontod itt a levegőt", ilyen ne is jusson eszedbe! Az a jó, hogy itt segítünk egymásnak, mindenki leírja a gondját-baját és már ezáltal is megkönnyebbül -szerintem.
Nálam a baba születése utáni 3-4 hét volt rémes, esténként sírásrohamom volt, vissza akartam kapni a régi életem, azt hittem, hogy soha többé nem lesz időm semmire, nagyon kiszolgáltatottnak éreztem magam. Nekem is segítettek a baráti telefonok, a család támogatása. Hozzá kell tegyem, hogy vagy 1,5 hétig esténként nyugtatót is szedtem -persze ezt szoptatás mellett nem lehetett volna.

Dbea, mi megvettük már az etetőszéket, nem dönthető a háttámlája, így csak 6 hónapos kortól ajánlott, amikor már ülni tud a baba. Hogy mennyire válik be, azt majd az idő dönti el. Cam Stilo a márkája és nagyon jó áron volt (9e-re volt leakciózva).

Kép

Kép
angelita

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?