Új privát üzeneted érkezett!

Tele van a tököm az egész mindenséggel...

bellerreni
Eger

Reni, mi történt?
zuzmooo

Nálunk a Pipolphent javasolják keményedésre. Legutóbb felírt a doki egy dobozzal. Ő is, meg belgyógyász Édesapám is elmondta, hogy régóta használt szer ez a terheseknél, a papírján a terheseknek mégis ellenjavallt. (13 évvel ezelőtt is kaptam, gyerek nem kelekóla :D ). Nyugtató és speciálisan hat a méh simaizomzatára. Az tuti, hogy este célszerűbb bevenni, mert kb. 12 órára jól fejbeüt.
pammut

Pammut, na az kellett volna nekem tegnap hogy tudjak aludni.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Ja, nekem a Nitrofurantoinra mondta egyszer a patikus hogy "húú, az méreg", aztán közben még terhesek is szedhetik, kivéve talán a végeidőszakot...

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok!

Ma mégis beoltott a házidokim(ill. az asszisztens)...önként...ki érti ezt? 2-3 napja még hallani sem akart róla...most meg mondja, hogy már Ő is megkapta :roll:

Na, és akkor amikre emlékszem:

Csuklás: Zézé nálam sokat csuklott...Borkót eddig talán ha 2x éreztem...

Jósló fájás: nekem Zétivel sztem egyáltalán nem volt...kiváncsi vagyok most lesz-e.

Én minden előjel nélkül szültem 37+4-nél...elkezdett folyni a magzatvíz...na, nem is akart tágulni a méhszájam...1-kor még totál zárt volt...3 óra múlva meg (durva oxitocinnal persze) meglett Zétikém.

Tudja valaki kb. hol találom Bea csokis-meggyes (ha jól emlékszem) sütijének a recijét? Ja, és a mézeskalács recept is jó lenne... Elfelejtettem elmenteni őket, most meg már jó ideje csak keresgetem...

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Tessék Évi!

Csokis- meggyes süti

10 dkg vajat kikeverünk 2 tojással, 20 dkg cukorral, és 1 cs. van.cukorral, ezután hozzáadunk 4 dkg kakaót, majd 2,5 dl tejet. 25 dkg liszthez hozzákeverünk 1 cs sütőport, majd kanalanként a masszához adjuk. Én belekevertem még egy 1/2 óriás tábla (15 dkg) Noisette Milkát, majd a tepsibe borítottam, és belenyomkodtam egy üveg magozott meggybefőttet. Amikor megsült és kihűlt, megkentem a tetejét szamócalekvárral, és leöntöttem Tibi étcsokival.

Kattkat: a csokis-meggyes sütit ajánlom, mert
1. nagyon-nagyon gyors és egyszerű az elkészítése, még mosogatni sem kell szinte utána
2. igénytelen, az én csak max lángon égő sütőmben is mindig tökéletesen átsült. Amikor gyanítottam, hogy a külseje és a teteje már nem kellene tovább süljön, de az alja igen, akkor annyit tettem, hogy sütőpapírt raktam rá, hogy csak süljön, de ne égjen
3. nagyon csokis, amennyire te akarod. Én nem milkát raktam bele, hanem az itthon részecskékben lévő csokikat, étcsokit, fehércsokit, tortabevonót, ilyesmit belefaragtam késsel.
4. raktam hozzá mézeskalács fűszerkeveréket, amitől még finomabb lett, igazi télies hangulatú és olyan illata volt sütés közben, hogy a férjem uram feltépte a sütő ajtaját, amikor engedélyt adtam rá és forrón megette a harmadát. Pedig hűtőben hűtve kicsit sokkal finomabb, mert jobban összeérnek az ízek. Másnap a maradék csík sokkal finomabb volt, mint a két órája kihűlt része, amit gyorsan megettünk.

Mézeskalács

25 dkg meleg mézben feloldunk 10 dkg margarint, majd belekeverünk 10 dkg porcukrot, 1 egész tojást és 2 tojássárgáját.
Hozzáadunk 50 dkg lisztet, 1 kávéskanál sütőport, 1 kávéskanál mézeskalács fűszert és fahéjat.
Jól összedolgozzuk, 3-5 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
Sütés előtt megkenjük a tetejét tojásfehérjével. Takarékon sütjük addig, amíg az alja már nem tapad le. Kb. 7-8 perc.
Sütés után tojásfehérjéhez kevert porcukorral díszítjük. Nálunk ez általában elmarad.

Andi mézeskalácsa

50 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 dl olvasztott méz
15 dkg vaj
1 tojás
0,5 dl tejszín (esetleg tej)
1 k. kanál szódabikarbóna
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
(vagy egy kevés a mézes fűszerkeverékből)

A hozzávalókat összedolgozzuk, a kész tésztát 2 órát pihentetjük. Nyújtás, szaggatás vagy formázás után 180 fokon 5-10 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz.
pammut

Ja, igen!

Borbálák, Barbarák és Borókák :wink: !

Kép

Most látom sikerült ismét olyan nevet választanunk, ami csak a naptárak elenyésző részében van benne...

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Pammut!

Köszi, köszi, köszi :!: :!: :!:

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Valaki diétás mézeskalács receptet nem tud esetleg? :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Hát még anno menstruációs görcsökre is ezt használtam, mert azért ez nem olyan erős gyógyszer. Ezért is mentem bele. Mondjuk az is tény, hogy hétfőn, kedden végig feküdtem, meditáció reggel este délben, légzések, tehát mindent megtettem hogy rásegítsek. Ja és levendulás illóolajjal simogattam. Ez utóbbi piszok jól esett. No meg a fekvés.

Ahhoz most is ragaszkodom, csak fél napot dolgozom, ha kell.

Bár a jövő hét megint húzós lesz, hétfőn ellenőrzés, kedden elszámolás hiánypótlása, szerdán irodaszerbeszerzés, jaj szerdán inkább doki bácsi, akkor csütörtökön. Uh, sok sok magnéziummal indítokl.

zarja

Ez a görcsölgetés nekem eddig kimaradt, csak néha keményedik egész picit.
Hétfőn megyek dokihoz, megnézzük a babót, már olyan régen láttam - mondjuk csak 2D, de jó lenne tudni a méreteit, meg hogy minden rendben van-e...

boruska

Kép

bellerreni
Eger

Csilla!

Egy ilyet találtam...

Hozzávalók: 0.5 kg szénhidrátcsökkentett Dream-Food lisztkeverék, 25 dkg méz, 12,5 dkg margarin, 1 tojás, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2.5 dkg kakaó, fűszerek: szegfűszeg, fahéj.
Díszítéshez: 1 tojásfehérje, 10 dkg gyümölcscukor
A mézet a cukorral felforraljuk, beletesszük a margarint, megvárjuk, amíg kihűl. Ezután beletesszük a tojást, majd hozzáadjuk a Dream-Food lisztet, fűszereket, szódabikarbonát. Jól összedolgozzuk. 2 órára a hűtőbe tesszük alufóliába, hogy meg ne száradjon. Kivéve a hűtőből kinyújtjuk, formákat vágunk belőle szaggatóval. Megsütjük közepesen meleg sütőben, amikor kivettük akkor díszítjük a cukormázzal. Száradni hagyjuk, egy nap múlva megpuhul.

Gondolom, hogy másfajta csökk. szh. tartalmú lisztből is meg lehet csinálni, ha ilyet nem kapsz :roll:

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Reni, sikerült? Naggggyon édi!!!! :) Tiszta anyja :) :lol:

boruska

Csuppancs A Pypolphen ebből a szempontból király. Beveszed, 30 perc múlva se kép se hang. Pláne annál aki nem szokott ilyenekkel élni.
pammut

Reni, mi a gond?

zarja

Csilla, ez a kazános téma nem a legjobbkor jött, de mi is hasonló nagy kiadásba vertük magunkat szintén a kazán miatt, 6 számjegyű a végszámla, nem is merem mondani milyen számmal kezdődik…

NEOCITRAN italt lehet inni, tudja valaki?
Most már én is erősen gondolkodom az oltáson, mert már tüsszögök, folyik az orrom, szerintem csak nátha, mert láz nincs, de komolyan elgondolkodom az oltáson mostmár…már unok félni..

Reni, de édes ez a baba :D De mi a gond, amiért tele van a t.köd?

Talis lányok, majd írjatok!!! Én szinte érzem, ahogy a kedvünkért eszitek a gesztenyepürét!!! :D
lara

na én is itt vagyok.

Eheti szurimat megkaptam. Épp kérdezték is, hogy be vagyok-e már oltva, mondtam, hogy már hétfőn túlestem rajta. Erre látom már a tényekben is reklámozzák, hogy a nyíregyi kórházban oltópontot csináltak a kismamáknak.

csuppancs: bocsi, akkor kevertem :oops: csak tudtam, hogy már láttam. Háát azok után amit leírtál én biztos leordítottam volna após fejét... De gondolom ő is ahhoz a generációhoz tartozik aki azt hiszi mindenhez ért, minek oda szerelő...

írtátok a görcsoldót. Nekem azt mondta ma délután a főnővér aki oltani szokott, hogyha magneb6 meg a szurim ellenére is keményedek akkor biza tessék egy kis jó minőségű konyakot inni (pl metaxát) Na én, meg az alkohol... Itthon kértem az uram a névnapi italokból öntsön nekem ki, meg nem mondom talán egy kisujjnyi volt a pohár alján és ráborítottam vagy 2 ujjnyi szőlőlét, na így meg tudtam inni. De nem lesz a kedvencem

Nóri: én is kiváncsi leszek, hogy Levente hajas lesz-e mert nekem se volt a két lánnyal ilyen gyomorégésem mint most és ők is kopaszkák voltak. Eddig nekem a szülés a kiírásnál 2 héttel korábban jött, így szerintem én is január közepi befutó leszek.

Boruska: örülök, hogy végre valamelyest rendeződni látszik a kocsi ügy, csak keményen, ne hagyd magad átverni :evil:
De annak jobban örülök, hogy úgy néz ki, hogy mégse vagy olyan beteg és megkaphattad te is az oltást.

szana: szomorú hírek, borzasztó tud lenni amikor a gyerekednek magas láza van és te csak ülsz tehetetlenül és már nem tudod mit csinálhatnál. A kórházak alapból nem kellemes környezet a gyerekek számára, én emlékszem, hogy Eszterrel volt, hogy széken ülve próbáltam aludni és még örülhettem, hogy megengedték, hogy bent maradjak éjzsakára ilyen feltételekkel.
Azért a helyedben megnézetném magam, nem jól hangzik hogy rosszul vagy.

huh ki is írta a névválasztás dilemmát? (kezd rámtörni a kismamás feledékenység)... a lényeg, hogy szerintem a gyerek úgyis sugallja, hogy mit szeretne, szerintem a 3 gyerekkel a pocimban már ki merhetem jelenteni. Úgyhogy ha te biztos vagy abban, hogy azt szeretnéd, ragaszkodj hozzá, legfeljebb apa adja neki a második keresztnevet. Kezdetben Iminek se tetszett a Levente, de a lányok is és én is folyamatosan úgy utaltunk rá, illetve, hogy Levente megkívánt egy kis kakaós csigát :) és aztán most már beletörődött. Mondtam én, hogy legyen akkor a másik név amit ő szeretne, de azt mondta, hogy jó lesz ez így.

zuzmooo: remélem hamarosan te is itt leszel a beszámolóval a 4D-ről.

Reni: ügyesen megcsináltad a képet, szépen látszik a kis pofija
stephie

Ma délelőtt nem takarítottam, csak neteztem meg tv-t néztem, tehát ültem egész délelőtt, ennek örömére Emő is többször bejelentkezett. De amikor indultam Boriért, megint kemény volt a pocakom, én inkább alul érzem a feszülést, de ez tuti az a híres keményedés. Viszont nem mozog még mindig sokat, csak néha-néha bejelentkezik egy-egy mozdulattal. Mondjuk eddig sem volt az a nagyon aktív baba. Éjjel kizárólag a bal oldalamon aludtam, nem mondom, hogy kényelmes volt egész éjjelre, de ennyit megteszek, ha ezen múlik Emő egészsége és bentmaradása.
ktc

Összeállítottam a kórházi csomagom listáját. Hát nem lesz könnyű cucc.

csuppancs: Én is akartam írni, hogy biztos csak valami ilyen miatt volt a három pontos hozzászólás, csak elfelejtettem. Én akkor szoktam, ha valamit kétszer küld el a rendszer, akkor inkább az egyiket kitörlöm, hogy ne teljen feleslegesen az oldal. Cukrod jó car lett, kíváncsi leszek mit mond a diabos doki. Diéta tuti. Sajnálom a kazánotokat. Én cordaflexet (folyamatosan 2x1-et) kapok méhizom lazítónak, bár ez igazából vérnyomás csökkentő. Sehol nem találtuk a betegtájékoztatóban ezt a felhasználását, de a háziorvosom is tudott róla, hogy erre is szokták adni. Lehet hogy ettől alszom jól? Sajnos light méz nem igazán van és azt hiszem a mézeskalács nem az igazi méz nélkül. Szerintem 1 db-ot a normálból is megehetsz, többet meg ebből a lightosból sem a méz miatt.

zarja: Remélem nekem is ilyen szülésem lesz és nem fogok szétszakadni közben a gyorsaság miatt.

benettke: Az fw-s oldalra szerintem majdnem minden receptet feltettem. Az fw-s címet pedig megtalálod a gmailen vagy elküldöm priviben ha kéred. Látom közben, hogy megkaptad, de ha kell a többi közül még valami, akkor próbáld meg ezt.

bellerreni: Nagyon édes a babó a képen.

Megjött már ma a mikulásom, apa vett egy csomó finom cukormentes dolgot. Jól be is csokiztam és lekvároztam. :)
vicky79
Budapest III. kerület

Benettke, köszi a receptet. :)

Stephie, sajna az alkoholt nem tudtam kipróbálni, mivel vezettem. :lol:

Reni, édes a kölök. :) De miért is van ki a t.k.d?

Pammut, akkor engem biztosan kiütne, még egy fél 0,25-ös xanax-tól is k.o. tudok lenni.

Jaj, ember olyan rendes volt tegnap, behozta a malacot a szobába hogy meg ne fázzon odakint ahol nincs fűtés.

Házassági akvi. témához, nekem védőnéni azt mondta, kórháza válogatja ki mit fogad el.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

ja és itt a babaneten valahol van a méhszájas topik, régebben ott olvasgattam, hogy sokan azok a csajok közül seduxent-t szedtek keményedés ellen
stephie

Erusverusról tud valaki valamit? Régóta nem jelentkezett.
És Ronci sem :(

zarja

Sziasztok!
Hát én nem értem oda talira :( Most értem haza Nyíregyházáról, úgyhogy csak ülni és enni akarok oszt aludni.. Bocsi, hogy nem tudtam menni, remélem nagyon jól szórakoztatok! :D Várjuk a beszámolót.

Mindenkinek jó pihit, majd holnap délelőtt jövök oszt pótolok.

Kép

Ági
agic83

Na lenyugodtam...

Hát teljesen kikészített a mai délután. Nem mentem el még ebédelni sem, hogy hátha hamarabb jöhetek majd haza. De neeeem. Kaptam jó kis feladatot és háromnegyed 5-kor szabadultam csak el az irodából. Rohadtul fájt már a derekam meg a hátam is (most is) felhívom az embőcöt, hogy végeztem jöhet értem. Erre nem tud jönni, mert dolga van. Jó, akkor Renike hazasétál. Ahogy sétáltam haza egy rakat csiga hussss, csak úgy elrobogott mellettem. Nem baj, hazaérek. Erre az embőc még mindig telefonál, hogy nem ér még haza mert közbejött valami. Kezdek nagyon ideges lenni és elbőgöm magam. Kisírom magam a magam kis magányában, majd megérkezik az embőc tiszta idegbetegen és ordítozunk egymással. Ezután feltette a képet, mert addig cseszegettem amig nagy idegesen ezt meg nem tette. Elmentünk vásárolni, utána haza, főztem gyorsan egy tésztát, megkajáltunk és most elment ismét mert limuzinozik és még előtte ki kell takarítani is meg lemosni a limót. Úgyhogy alig várom, hogy lezuhanyozzak és eldőljek. Nem tom mi van, de szét akar szakadni a hátam meg a derekam. :?

Ránéztem a kis drága királyfimra és rögtön mosolyt csalt az arcomra. Dönölűszéges kiszfiam :lol:

Bocsi a nyafiért meg azért is, ha hosszú lettem.

Szép estét mindenkinek

bellerreni
Eger

Jaj, Reni, már azt hittük, hogy valami bajod van. Egy kicsit megkönnyebbültem. Egy ilyen nap szörnyű ha benne vagy, utólag meg nem érted mi volt, ami ennyire házisárkányt csinált belőled. Élvezd egy kicsit, hogy egyedül vagy otthon, nemsokára áldani fogod az ilyen pillanatokat - és nem lesz! :lol:
Én is szalma vagyok ma este és nem tudom feltalálni magam. :? Igazából összeírtam már mindent, el kéne menni bevásárolni, de nagyon nem jön össze. Holnap akarok menni, erre a Zsolti kitalálta elkísér, na de éjszakás műszak után nem tudom hogy gondolta. Asszem mi is morogni fogunk egymásra holnap.

zarja

Sziasztok!!!
Köszi az aggódást, de nincs semmi gond, csak átköltöztünk végre a házikónkba és nem volt efy percem sem a héten...non-stop rohanni kellett valahova, ha meg nem, akkor meg csomagoltam be, aztán meg ki...meg vizsgáztattam, kihallgatásra mentem, orvosnál voltam, ugyhogy jó zsufolt hetem volt. Pedig már első este volt itt is internetem, annyira profin bekötötték a tv-t is meg a netet is, hogy csak na! De valahogy minden este már csak beborulni volt erőm az ágyba...
Most vagy 3napja a jobb oldalam a bordaívem alatt 1-1 rossz mozdulatra be szokott görcsölni, de nagyon, de ez nem a babával függ össze... csak meg ne kérdezzétek, hogy akkor mivel függ össze!!! :lol: :lol: Talán izomláz? nem tom...
Reni: cuki a kispasid!!!!!
Túl sok mindenre most sem fogok reagálni, mert most is mindjárt elmerülök a kádba, aztán kinyúlok, mint egy nagy hasú béka... :lol: :lol:
De majd a hétvégén megpróbálom újra felvenni a fonalat!!!
Mindenki vigyázzon magára meg a picire és egyétek a magnéziumot!!! :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Helló!

Megjöttem a taliról. Igazi mini-tali volt. Kakti (állandó kollégám a talikon) :lol: Molmar (itt jegyezném meg, hogy Szolnokról jött csak a tali kedvéért!!!! 8) ) Csipike és én! Meg Luca. Meg a sütik. Jól elpofáztunk, 3/4 7-kor indultunk csak haza...

Én reggel 5óta fent vagyok és ma egész nap keményedek (alien pocak, kidudorodó gyerek micsodákkal... :roll: ) szóval miután megmozgattam kb 100kg cuccot be majd ki a kocsiból, kicsit ledőlök. 2db képet csináltam, majd később feldobom!
Vendég

Nnna, én is hazaértem (egy Lidl kitérővel, meg beugrottam apámhoz is), aztán megetettem a zuram, és mostanáig olvastam a napi történéseket!
A tali jó volt, bár egészen mini valóban! És hát le a akalappal molmar előtt! :D
Reni! A kispasid gyönyörűséges! :)

Voltunk dokiknál is. A házidokker beoltott, a pinológus meg megUH-zott. Most csak egy gyors kukk volt, hogy a szívhang, magzatvíz meg a méhlepény hogy áll. És totál premier plánban mutatta meg a cunit, szóval most már nyugodt szívvel Lilizhetjük! :) A magzatvíz rendben, méhlepény szép, homogén, és a szíve is szépen zakatol. Mához két hétre megyünk a János kh-ba, megnézzük a szülőszobát, és akkor csinálja meg az esedékes nagyon alapos UH-t, flowmetriát és meg is méricskéli Lili részeit. :) Már nagyon várjuk! Jön Apuci is! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Én is itt, csak apázni is kellett egy kicsit :wink:
Nagyon jó volt a tali. Jó pofa a cuki és érdekesek a sütik. Az áfonyás joghurtos jó volt, de a levendulás :? a sajttal töltött vmi viszont isteni.
Jól eldumcsiztunk, észre se vettük, h elszaladt az idő. Remélem lesz máskor is ilyen :wink:

Kép
csipike09

Biztos jó volt a tali, nagyon sajnálom hogy nem mehettem. És nem a sütik miatt :)
vicky79
Budapest III. kerület

Sikerült visszaolvasni....

Csuppancs, nem irigyellek. Nem csodálom, h keményedtél. Apa nem tudná tájékoztatni a családot arról, h ne ingereljenek/zaklassanak téged ebben az állapotban?

Ronci, azért csak óvatosan.

Reni, édi a pici fiacskád :D Ne idegeskedj tovább a mai napon, a terhesség alatt uis kiszámíthatatlanok vagyunk érzelmileg.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
csipike09

Tehát a 4D-s UH: A "drága kicsi fiam" bealudt és semmire nem volt hajlandó komolyabb mozdulatokat tenni. Pedig sétáltam, guggoltam, hajlongtam, (még tánciztam is a rádióra) :lol: A jobb kezét folyamatosan az arca előtt tartotta de ha az mégsem takart volna rendesen, biztos-ami-biztos még a két lábát is felhúzta a feje elé. :lol: Egy jó képet sikerült elkapni, azt kinyomtatták nekünk, (majd bescannelem és felteszem). Kaptunk kb fél óra mozit DVD-n, amin persze főleg a keze-lába látszik de egy-egy fél-mosolyt, ásítást is meg lehet pillantani rajta :D
A nő nagyon rendes volt, egy órát elvacakolt velünk, hátha jobban látnánk a kis gézengúzt. Összességében nagyon jó élmény volt, Szabi végig nevette az egészet (hiába mondtam neki, hogy inkább atyai szigorával kellene fellépni és rászólni a gyerekre, hogy ne takargassa magát) :lol: Azt mondta a néni, hogy 18-án elmehetünk megint, ránézünk, hátha akkor nem lesz ilyen kis szégyellős.
"Kárpótlásul" kínait kaptam vacsira :)

Katica: ne aggódj azon, hogy nem mozog túl sokat most Emő. Az UH-s néni is mondta nekünk, hogy tuti front van, mert ma egyik babó sem akarta mutatni magát 4D-n és nem is lehetett őket felrázni :)

Reni: nagyon jó fotó lett a babáról! :)
Fel a fejjel, ilyen napok mindig vannak, csak most mi is érzékenyebbek lettünk ;)

Ronci: üdv újra köztünk. Azért csak óvatosan a nagy rohangálással! Tök jó, hogy megvan a költözés és már az új otthonotokban készülhettek a karácsonyra :)

Ja, igen. Anita: 12ezer volt a 4D
zuzmooo

Zuzmooo!
Következő gyereknél ajánlom az UH előtti tábla csokit! :D
Mi reggel 8-ra mentünk anno, és előtte 7 és 1/4 8 közt betoltam egy tábla csokit. Úgy pörgött a kölök, mint a rigalánc! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

A pontos adatok:
A kis gézengúz fejjel (és talpakkal :lol: ) lefelé, fenékkel felfelé fekszik, az arca jobbra, a háta balra van.
BPD: 7,76 cm
fejkörfogat: 26,7 cm
mellkas átmérő: 6,94 cm
comb hossz: 5,70 cm

UH alapján 29+1hetes :D
Becsült súly: 1426 g (hűűűűűű :lol: )

Képet amint tudok teszek fel!

Na, megyek, elviszem az uram bulizni, aztán bebújok az ágyba :D
zuzmooo

valaki, aki még ébren van!
Babaplédből mekkorát vegyünk? 80*110 vagy 110*140???
Én az utóbbit saccolom, az tovább használható, nem?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti, szerintem előszőr a kisebb is elég és ahogy kezdi kinőni, jöhet a nagyobb. Legalább is nálam ez vált be.

Kép
csipike09

Csipike, apa nem volt itthon. De aztán felhívtam mikor elszakadt a cérnám és hazaugrott. :roll:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Kakti!

Mi vettünk mindkettőből...többet is...nekünk abból mindig "hiány" volt...hol az ágyban, hol a babakocsiban, hol a kocsiban, hol fent, hol lent nem volt éppen kéznél amikor kellett :oops:

Az imént egy pillanatra elgondolkodtam ki is lehet az a "pinológus"...aztán leesett :lol:

Reni!

Szép kis husibaba :D

Viki!

Átküldöd majd az fw-s elérhetőséget? Bevallom a gmail-re belépni is alig merek, nehogy elszúrjak ott valamit...olyan idegen nekem az az oldal (vagy én vagyok az :roll: )

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Boruska Már többször írni akartam, hogy vajon nem azért fáj reggel a torkod, mert éjjel nem kapsz az orrodon levegőt? Ha meg szájon át veszed kiszárad a nyálkahártya és ugye az fáj, aztán reggel rendeződik. Esestleg 1-2 este egy kis Sterymar-os orrspray próba megérné.

Reni A hát, derékfájás mostanra mondhatni beletartozik a normális repertoárba. Lehet kicsit jobban homorítasz a pocak súlya miatt, vagy hormonálisan lazul ott minden. Ha ülsz, tegyél egy kispárnát a derekad mögé (én rendszeresítettem egyet az irodába is). Nekem egy hete konkrétan a farkcsontom fáj, de szokott a keresztcsontom is, több állás-üldögélés után meg a hátam is. Ez van :wink: .

Kakti Vegyél kisebb plédet is, a nagy alá az elejével hamar becsúszik a baba! És valóban plédből sosincs elég. Én vettem hajdan 1-t, kaptam egy másikat és turkáltam vagy 3-t. Célszerű nem szöszös plédet is venni. A szöszöseket huzatba kell tenni, az apró ugyanis mindent betöm a szájába akár finom, akár öklendezik tőle :D .

Drága párom tegnap este 7-kor!!! nekiállt a gyerekekkel sajtosat sütni. Mikor az étkező asztalra tett deszka fölött vagy 60 cm-ről elkezdte hinteni a lisztet, mint áldást, na akkor mentem el aludni. Persze a kupi megvárt engem, a kedves ma reggel elment disznót ölni. A fele sajtost jól kiszárította, a többi ehető. Mindezt sajnos éjjel negyed 4-kor észrevételeztem, fél 5-ig el is füstölögtem rajta, miközben a drága hol rámfeküdt, hol a fülembe szuszogott :evil: .
pammut

Jó reggelt!

Itt gyönyörű napsütés van! Ráveszem Szabit, hogy elmenjünk sétálni. Hátha közben találunk karácsonyi ajándékokat is :)
zuzmooo

Jó reggelt!

Pammut, erre jó a szopipárna. Apa előszőr ebbe ütközik bele mint útakadályba és nem engem nyom össze :D :D

Kép
csipike09

Csipike Hm. Mi sajnos mindketten mázsa körüliek vagyunk (én egy kicsit alatta, Apa nem kicsit felette :D ), rajtunk kívül nem sok minden fér az ágyba :oops: . Egy szopipárna azt hiszem háborúhoz vezetne.
pammut

Pammut, éjszakai "önvédelemre" még a lefekvés előtti foghagyha-hagyma fogyasztás is jó lehet :wink:
Nálunk jelenleg én vagyok a súlyosabb "egyéniség" a családban :oops: nálam a szopi párna nem csak az összenyomástó de a levegő "elvételtől" is megvéd :D

Kép
csipike09

sziasztok lányok!

Hát nekünk nem telt valami jól az este.. :(
Az uram elment focizni én meg ugyebár itthon maradtam. Megcsináltam a vacsit, aztán együtt néztük az áll az alku mikulásos adását. Eltelt egy bő fél óra, látom hogy a kicsi lányom egy falatot nem evett. Alaposan letoltam, hogy hát mi az, hogy nem eszik, úgy csináltam meg a kaját ahogy ő kérte. Erre mondja nem vagyok éhes ..... és a következő pillanatban már hányt is, de elég tetemes mennyiséget. Lemászott az ágyról, erre jött a következő adag :? :shock: Mit mondjak, a szőnyeg bő 1 méteren volt beterítve... Lelkileg elég jól fogadta, én nem, hogy négykézláb próbáltam felszedni a cuccot és közben rájönni, hogy mi a fene lehet... És képzeljétek el, főleg naracs cafatokból állta, amit még az oviba ettek délelőtt :shock: :shock: Lefekvésre felment a láza, de csak 38-ig, ettől függetlenül még éjszaka is többször bementem ellenőrizni, aztán amikor próbálkoztunk a Nurofennel az első korty után ismét öklendezni kezdett, úgyhogy Nurofen le, kúp elő Majd megszakadt a szivem amikor a nagy szemeivel rám nézett és azt kérdezte. Anya, ugye nem haragszol, hogy lehánytam a szőnyeget? :oops: :cry: :cry:
Ma reggel hőemelkedése van, de a hangulata jó. Már csak azt kell majd kideríteni, hogy mi a fene ez, szimpla gyomorrontás, vagy más is. (bocsi, ha hosszú voltam)

zuzmooo: de azért mondta a nő, hogy kép nélkül 10? Én is úgy terveztem, hogy előtte vagy szőlőcukrot, vagy csokit fogok enni

talis lányok: irigyek vagyunk ám rátok :) és nem csak a süti miatt

csilla: remélem valamelyest rendeződött a kazán dolog, apóst meg eltiltani a közeléből :)

kakti: örülök, hogy jó lett az uh és Lilla megmutatta rendesen magát.
stephie

Én szeretném ha apa rámfeküdne vagy a fülembe szuszogna! :oops:

Más:
Rájöttem, hogy mi azért hanyagoljuk a keksz evést, mert jobban szeretjük a keményebb kekszet (ezt inkább a hasonlat miatt írom, nem nyomunk el csikket egymáson :lol: ) mint a puha, édes vajas verziót, ami ilyenkor jobb. Engem régen is idegesített! :roll:
Vendég

Stephie, rendeződött egyelőre, úgyhogy jó melegben aludtunk, és igen, végre én is kipihentem magam és a pocak is kiengedett. :D

Kakti, rákérdeztél a dokinál a "nedvesedésre"?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Hát Nóri!

Igazán metaforikus ugyanakkor szemléletes volt a megfogalmazásod! :lol:
Amúgy nekem mindegy, hogy (hogy is írtad?) édes-vajas, vagy keményebb, mindkettő belefér, csak épp NINCS... :(

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hello Csajok!

Megint jó kis téma van :lol: Én igazándiból simán meglennék most nélküle akár hónapokat is, de ugye ezt nem tehetem meg az embőccel, amig nem vagyunk eltiltva tőle. Régebben sem voltam egy lepedőakrobata, de most... :oops: de most hogy mondjátok én is jobban szeretem a keményebbet és lehet, hogy most tudatalatt a testem aszongya, hogy nem :lol:

Na megyek, mert takarítani kell

bellerreni
Eger

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?