Új privát üzeneted érkezett!

Linácska igy utolag is sok sok boldog névnapot :wink:

Kandi Belián nagyon cuki :wink:

Margit
Vendég

Linàcska! Boldog nèvnapot utólag!:)

Ködös időben tènyleg nem ajânlott kivinni a babâkat.

Rilla, remèlem Kristóf jobban van, ès nem vírus hanem csak erősebb bukàs.

Kép
Kép
Kép
oui

Köszönöm a tanácsokat a hányással kapcsolatban ! Ma reggel az első szopinál még a cicin volt, szopizott és jött vissza a kaja, de azóta csak keveseket adok neki és bent marad...még várok holnapig és ha nem javúl a helyzet, megyünk a dokihoz ! :(

Noki
Az én hajamat is bevállalod egyszer ? :lol:
Jobbulást a férjednek !!

Kép
Kép
rilla_

Sziasztok!

Most gyorsan magunkról, aztán majd visszaolvasok!
Tegnap apa elhagyta az övtáskáját! Lejelentette gyorsan, meg is lett hamar, de minden meg volt benne, telefon, iratok, csak a pénzt vették ki! Egy kínai nő vitte be a rendőrségre, hogy megtalálta! 120 ft-t hagytak benne! volt 13000-14000 ft! Szóval nálunk mostanában mindennap történik valami! Sírni tudnék! :cry:

tegnap elmentem dokihoz, mert napok óta tök nem éreztem magam jól! közölte, hogy vesehomok, de inkább kő! Hurrá! ma voltam vér és vizeletvizsgálaton! írt valami gyógynővényes bogyót, azt mondta, hogy lehet szopi alatt is zedni! a patikába meg úgy gondolták, hogy szerintük nem szedhető és a dobozon és betegtájékoztatón is ez volt! nem mertem beszedni! ma vitte apa a Danit dokihoz, mert ő sincs jól! a gyerekorvos azt mondta ne szedjem be! na most ez így marha jó!

nem tud valaki valami természetes módszert erre?

kovisziszka

Lehet, hogy én vagyok a hülye, de én nem venném ki a pénzt, ha találnék egy táskát! Mert tudom magamról, hogy ez a pénz nekem nagyon sokat számít, és nem tudnék nyugodtan aludni, hogy elvettem valakitől, és lehet, hogy halál rászorul az illető

linácska: BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK NEKED!

Kandi: Belián nagyon cuki! Kis fülig száj! Mi is ezt a cumit szeretjük! Mást nem fogad el Dominika!

rilla: Remélem Kristóf nem vírusos nyavajától hányt!

Ködös időben én kiviszem a manócskát, mert meg kell szoknia, nem vagyunk kint órákig, de mindig kicsit többet! Mert ha nem szokja meg, akkor állandóan beteg lesz! Általában olyankor kenguruban viszem!

Eddig nem voltak sokat betegek a nagyok! Dani most kétszer is beteg lett idén már, de gyorsan kilábalnak mindenből! Ha beteg, de nem lázasak én sokat viszem levegőre! Ott a náthát is jobban viselik kapnak levegőt! Ja és a levegőn állítólag könnyebben gyógyulnak! lakásban meleg van, fűtés csak kedvez a baciknak, vírusoknak! De ha lázasak, akkor természetesen pihenés van!

kovisziszka

Sziasztok!

Linácska: Utólag is BOLDOG NÉVNAPOT!

Bim-bam: Mi történt? Hogy tört el ennyire csúnyán a kezed?
Kívánom, hogy mihamarabb rendbe jöjjön!!!

Bikmakk: Szuper, hogy ennyire kitartó vagy és, hogy még mindig ennyi viszontagság után is tudod szoptatni Danit!

Madaran: Én csak anyatejet adok Zarának. Fél éves koráig nem is szeretnék neki semmi mást adni. Remélem nem is lesz ezzel semmi gond. A WHO-s ajánlások szerint is ez a legjobb. :)
Ja, és kaki. Zara is legalább 4-5 alkalommal kakil egy nap alatt. Én azt olvastam meg a gyerek orvos is azt mondta, hogy ez is meg az úgynevezett "bedugulás" is teljesen normális egy csak anyatejes babánál. Na és persze amíg rendesen fejlődik szerintem nincs is ok ezen aggódni. :)

Tündi: David igyekszik tartani a kapcsolatot Dana-val, de sajnos eddig az anyja miatt nem mindig sikerült. Volt amikor felhívta, hogy beszélhessen vele, ő meg szó nélkül lecsapta a telefont utána meg még ki is kapcsolta. Mostmár szerencsére van neki is saját telefonja így azért egyszerűbb lesz.
Én nem igazán értem a nőcit... Azt gondolom ugyanis, hogy teljesen mindegy, hogy mi történt a két szülő között a gyerek akkor is a legfontosabb kell, hogy maradjon! Tehát, ha én lennék az ő helyében és nem akarnék az apjával beszélni, egyszerűen csak átadnám a telefont a gyereknek egy szó nélkül. Nyáron szeretnénk majd, ha eljöhetne ide hozzánk Magyarországra akár két hétre is. Levinnénk Balatonra meg ilyesmi.

Kovisziszka: Én sem tudnám eltenni azt a pénzt... Engem egyszer meglopott egy srác miközben dolgoztam és borzasztóan éreztem magam utána... Tudom nem ugyanaz a helyzet, de valahogy mind a kettőtől ugyanúgy rosszul érzi magát az érintett...
Kívánom, hogy jobbra forduljanak a dolgok nálatok, már igazán rátok fér!

Alvás: Zara amióta megkapta a két hós oltását nem alussza át az éjszakákat. Van amikor két óránként kel föl enni... A doki szerint ez nem az oltás miatt van. Én viszont érdekesnek találom, hogy előtt egy nappal még nem volt ilyen gond. :?

Kedden megkapta a három hós oltását. Szerencsére megint nem volt láza meg más egyéb baja sem. :)
Már 5550 gramm és a doki szerint most 62 centi, bár szerintem már több annál mivel vannak 62-es ruhák amik már rövidek, és mi már kb egy hónapja mértük 62-nek amikor ők 59-nek.
Na de a lényeg, hogy megint nőtt! :D

Beszéltem a héten a barátnőmmel akinek beteg a babája. Már kiderült, hogy mi a baj. SMA-nak hívják a betegséget és sajnos kb 18 hónapot jósoltak a picinek összesen. Mivel ez a betegség azzal jár, hogy a gerinc nem termel olyan sejteket amik a mozgásszervek működéséért, fejlődéséért felelősek, először nem tud mozogni a baba később viszont sajnos a légzés is leáll... A tudomány mai állása szerint sajnos nem gyógyítható ez a betegség. Ez genetikai probléma, ha két olyan embernek lesz gyereke akiknek hiányzik a SMN1 gén a szervezetéből akkor 25% esélyük van arra, hogy beteg gyerekük születik és 50% esélyük, hogy a gyerek "csak" hordozója lesz a betegségnek.
Egy hős a barátnőm!!! Én nagyon büszke vagyok rá, mert olyan nagyon tartja magát, olyan erős. Azt mondta nem adja fel, mindent elkövet, hogy élhetőbbé tegye a pici életét és ha lehet hosszabbá is.
Bevallom elbőgtem magam másnap reggel amikor tudatosult bennem az egész.
Hihetetlenül szerencsésnek érzem magunkat, hogy egészésges Zara!

Kedden kipróbáltuk, hogy milyen az együtt fürdés. Imádta. Imádott lebegni a víz tetején meg pancsolni. :)

Üdv,

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Orwe:annyira sajnálom a bnődt.Hihetelen erős akkor.Amikor olvastam a soraid majdnem elkezdtem sirni. :(

Hétfőn Ati megkapta a 4 hós oltást Ő most 5690 gr és 58 centi. :D
Vendég

Sissi: Köszönöm az együttérzést!

Ati nagyon szépen fejlődik!!! :)

Orew

orew

Zara amióta megkapta a 3 hós oltást sokkal nyugtalanabb mint eddig volt... Borzasztóan tud ordítani is azóta... Eddig soha nem hallottam ennyire sírni. :(

Orew

orew

Sziasztok!
Ma lett netünk..
Sajnos jól elhúzódott,elkutyulták a papírjainkat :roll:

Lina!Boldog Névnapot Neked és minden Melindának!

Sajnos most nem tudok vissza olvasni,de össze foglalhatná valaki mi történt az elmúlt 3-4hétben :lol:
Velünk rengeteg minden történt....
A Regivel kell járnunk koraiba.Semmi extra,kicsit féloldalazott,vagyis mint Lina Lilije befeszítette hátra az egyik kezét,viszont már azóta hasra is fordúlt kb 1 hete,úgyhogy semmiről nincs lecsúszva.Jelenleg küszködünk a szopival,mert kitört a sztrájk.1hete csak álmában tudom rendesen megetetni :( ,2hete 2dekát hízott 1hét alatt.Lehet már most figyel az alakjára :lol:
No de mióta rájöttem,hogy beintett a csaj és figyelek,azóta hízik rendesen és ki is kerekedett :lol:

No meg amit mesélni akartam,és kérem Tünde véleményét!
A koraiban leszólták a hordozó kendőt.A fejlesztő szerint tök káros egy darab.Nem ortopédiailag,hanem merevvé teszi a gyereket és ,nem jó a túl feszes vagy túl laza izűletű gyereknek.Nem tudom ez igaz e ez,vagy csak ütik egymást szakmai vélemények.
No majd még később.

mimi12

Linácska
Kép
Vendég

Sziasztok!

orew:

Ez borasztó hír, minden elismerésem barátnődé.

Gréti is náthás lett voltunk dr.néninél de nem találta pirosnak a torkát, mellkas , tüdő rendben nem hall semmi zörejt. Viszont ami látszik az lent 2 apró fogacska fehéredik lehet ez okozza a náthát. Nincs megduzzadva az Ínye meg nem is érezni a fogacskát de nagyon fehérlik.
Súlyunk: 5800g hosszúság: 62cm, fej és mell kerület: 41 cm.
nikó

Mimi, Earhart, és mindenki aki még nem tette...
Küldjetek nekem postacímeket, mert a gyerkőcök kinövik az ajándékukat :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lányok!

Én már baromira elbizonytalanodtam ezzel a hülye H1N1-gyel kapcsolatban...
Oltassunk, ne oltassunk? Közben meg nem is nézünk tv-t hónapok óta, de mégis eljut hozzánk a pánik még így is. Képzelem mit érezhetnek azok akik mindennap nézik a híreket.
Gyerekek intenzív osztályon, terhes anyák meghalnak... :?

:(:(:(

Orew

orew

Orew,
nekem egy jó dolog volt ebben az oltásban: egyszer elhatároztuk magunkat, beoltattuk magunkat és Lilit, és most már nem kell rajta gondolkodni. Úgy néz ki, semmi mellékhatása nem volt az oltásnak, most már csak Levit kell megvédeni, mert ugye mi hiába adattuk be magunknak az oltást, neki még hazahozhatjuk.
Bár ma azt mondta a hiradó, hogy ha 48 órán belül elkezdenek valami kezelést, az hatásos, az a 3 hónapos baba is későn került kórházba.

Mindenkinek köszönöm a névnapi köszöntéseket. Tegnap apától kaptam egy szép orchideacsokrot, meg egy új vasalót. Ma meg apuáktól egy csomó csokit (kár, hogy nem ehetem meg :cry: )

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Bocs a zavarásért!

Vannak vadiúj harisnyáim Primark és Dunnes Store-ból.
Dec 18-án tudnám postázni. Gyönyörűek!

Méretek: 2-es csomag: 6-12, 12-18 és 18-24, Ár : 1500 ft
3-as csomag: 6-12 és 12-24 Ár: 2200 ft

Kép Kép Kép Kép Kép

Ha vennél, légyszi babaszobára írj, vagy privit!
Köszi!
pumuklii

sziasztok!
orew :cry: :cry: nagyon sajnálom a barátnődéket....Iszonyú, amin keresztül kell, hogy menjenek...

Linácska :lol: :lol: Boldog névnapot így utólag is!!!! Címem küldöm priviben :wink: :wink: köszönjük előre is az ajándékot! Nagyon kedves Tőled, hogy így meglepsz mindenkit!!! :lol: :lol:

Mimi :lol: már hiányoltunk....
ez a kendő-dolog elképesző! Egyik évben a favorit, és ajánlják, a következőben meg kitalálják, hogy káros...

ZSigi épp alszik. Két napja megfogja a saját kezét, olyan édi!!! :lol: A tárgyakat még nem, de az arcomat igen szopi közben!!! :lol: Mi még nem fordulunk meg, de szerintem nem sok híja van, mert már hintázik hason kinyomva, és néha egészen a holtponton húzza vissza magát.

Sziszka :cry: :cry: karácsony előtt valaki megajándékozta magát, felháborító!!!!!

kérdések:
1. A babakocsiban meddig ajánlott teljesen vízszintesen hagyni a fekvőhelyet? mikortól ajánlják, hogy emeljünk rajta???

2. Úgy tűnik, hogy vállszélességben kinőttük máris az autósülést, szerintetek milyenre érdemes beruházni, hiszen 6 és fél kiló, de még elvileg nem ülhet teljesen.... Magasításra is gondoltam, mert lassan biztosan szeretne nézelődni, és nincs pénztárcám arra, hogy két hónap múlva újat vegyünk...

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Sziasztok,
Megint eltűntem, de itt is mindig van valami, egyenlőre ezt az oldalt olvastam vissza és jól ki is sírtam magam. Bár nem ismerem Orew azt a pici lányt, de annyira sajnálom és a szüleit is.

Nagyon jó a tabló, elbámultak őket pár percig.

Egyébként velünk nincs semmi különös. Matyika nem nagyon akar forgolódni még. Máté ilyenkor már pörgött össze-vissza, de nagyobb darab az tény.

Azért próbálkozik, kis segítséggel már megy.
Még anyatej van és sok kelés éjszaka.

Itt Berlinben is nagy a köd, ülünk itthon hármasban, apa meg iskolában.

Tényleg valaki írta, hogy a tv-t nem szabad még ilyenkor nézniük, de meddig? Persze a legjobb, ha soha, tudom :lol: , de Mátécska nézi néha a mesét, szerintetek meddig forgassam el Matyikát? Mert nagyon érdekli ám őt is.
anettoo

Tündi: engem annyira megrázott a barátnődék esete, hogy semmi más nem járt este a fejemben :( Ez egyszerűen borzasztó, nem is tudom, hogy lehet egy ilyen csapást ép ésszel elviselni...

Oltás: mi is beoltattuk magunkat, a karunk fájt kicsit két-három napig, de semmi komoly. Remélem az oltás egy kicsit átmegy a tejen keresztül is és Marci is kap belőle...

Madaran: nekünk meg a mózeskosárral van gondunk, ugyanis Marci mindjárt kinövi... Nem tudom kiknek tervezték :evil: Én is kérdezgettem a védőnőt, hogy mi a túrót csináljunk, mert karácsonyra már valószínűleg nem lesz jó, de most két hónapra vegyünk egy nagyobbat, vagy mi legyen? Aztán abban maradtunk, hogy megnézzük, hogy Marci hogy viseli a sportrészt teljesen lehajtva, ami azt jelenti, hogy 150 fokban meg van döntve az ülés. Az autósülést nem nagyon használjuk, most hétvégén lesz megint egy hosszabb utunk, hát remélem azt még nem nőtte ki :shock:
Nem tudom lányok ti hogy vagytok vele, de ami babakocsit választottunk szerintem nem valami csúcs. Én legalábbis nem vagyok vele megelégedve, meg is beszéltük a párommal, hogy amint lehet eladjuk az egészet, nyárra veszünk egy kis esernyőre csukható könnyűt, aztán ha jön a következő Picúr, akkor keresünk valami jobbat, hátha elég tapasztalatot gyűjtöttünk :D

Ma elutazunk hétvégézni, de azért bekukkantok néha :D

Kép

Kép
dbea

Nekünk peg perego pliko p3 van, a mózesbe még épphogy belefér Mira, de inkább az autós hordozót pattintom rá a vázra mikor megyünk valahova, mert 1. a tesó mellé nem lehet bekötni az autóba a mózest 2. könnyebb a hordozót emelgetni mikor megyek az oviba a nagyért 3. Mira is jobban kedveli. Meg vagyok elégedve a babakocsival, de Zoránál egy nania babakocs volt nálunk kölcsönbe, az is szuper volt, teljesen vízszintesbe dönthető volt, nem is volt mózese, és a hordozót bele lehetett tenni a babakocsiba. Valójában az egy sokkal olcsóbb babakocsi volt, és mégis nagyon jól használható volt. Ja, Mira 6 kiló, és még belefér a hordozóba (az újszülöttszűkítőt persze kivettem belőle...)
A peg perego-t pedig használtan vettem gyönyörű állapotban, pont feléért mint amennyi a boltban lett volna:).

A kendővel kapcsolatban: mi járunk dévény tornára a központba, azt mondta a gyógytornász mikor rákérdeztem, hogy nem gond ha kendőzök a gyerkőccel, csak arra figyeljek, hogy a törzse egyenesen álljon (merthogy ő "kiflizett").

A babakocsiban addig kell vízszintesben tartani az ülést, amíg nem tud ülni a baba.

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Gréti este lázas volt, popsiba 38,2 nem tudom mi a baj. De én vörösre sírtam a szemem este, alig látok ki a fejemből. Remélem nem az uj bacit kaptuk el mert beleörülök ha Gréti elkapta. Lázunk lement a kúp után azóta eddig nincs láz.10 körül kell hívnom dr. nénit majd kiderül mi lesz. De remélem csak szimpla nátha. Étvágya van, gügyög , nevetgél. Nagyon izgulok miatta főleg, hogy pont egy 3 hónapos baba van lélegeztető gépen Szegeden. Boltba ezek után nem megy Gréti majd apa jár meg ami elmaradt karira majd én megveszem egyedül.
nikó

Nikó - azért ne félj annyira, nagyon-nagyon sokféle vírus van, legtöbb ismerősöm kisbabája lázas, beteg, meg van fázva, vírus, baci, stb., de egyikőjüknél sem a h1n1 van.
Tudod most jó idők voltak és minden cart el lehetett kapni.

Persze itt az új vírusnál is fontos, hogy azonnal el legyen kapva mikor kijön, nem szabad vele várni, úgyhogy lehet, ha Matyi vagy Máté belázasodna én is hívnám a dokit, mert paraanya vagyok.

De mondom, tényleg szinte minden pici baba körülettem taknyos vagy lázas vagy akármi. Szóval NYUGI !!!!
anettoo

Jobbulást minden babucinak és anyukának, akik betegek, remélem gyorsan meggyógyúltok !!!

Kristóf már jól van, ma már nem hányt hála égnek és a kedve is jobb !

Orew
Szörnyű, amit a barátnődről írtál ! :cry: :cry: :cry:
Nagyon szerencsések vagyunk, hogy nekünk egészséges babáink vannak !

Madaran
Mi még fektetjük a babakocsit, bár tényleg jobb lenne már ha kicsit kiláthatnának belőle ...

KÉRDÉS
Kristóf nemhogy hasra nem fordúl, hanem még oldalra sem ! Sőt hason sem emelgeti magát ! :(
Van még valaki , akinek a babája ilyen lusti ??

Kép
Kép
rilla_

Sziasztok!

Orew: őszintén nagyon sajnálom a barátnődet! Hihetetlen, hogy egy nő mi mindent képes méltósággal elviselni! De légyszíves Orsi figyelj oda rá, mert hirtelen összeomolhat szegény! Biztos jólesik neki, ha van mellette valaki, akire számíthat! Szegény kisbabája, egyszerűen nem értem, miért kell hogy egy picuri, akinek semmi bűne, ezt kapja! De reménykedni kell, hogy sikerül valami módon segíteni a pici lányon, hátha meggyógyul! Nagyon szurkolok neki! Sokat fogok gondolni rá!

Vírusok: hát abból most akad bőven, ez a c@r idő mostanában kedvezett nekik! :twisted: Dani fiam is elkapott valamit, de már jól van! Azt mondta a dokinénink, hogy most nincs olyan gyermek, akinek ne lenne valami baja! De nem kell egyből megijedni, hogy H1N1+ De viszont biztos, ami biztos, lássa a gyereket orvos, és ha a gyanúja is felmerül kezeljék azonnal!

babakocsink Nania kerekes hordozónk van! Nagyon praktikus és imádom, de lassan más után kell néznem, mert kinővi a kiscsajszi! A konyhába, bevittem ma, amíg főztünk apával, ketten nem bírtuk szemmel tartani, ki akar ugrani belőle! Nagyon keményen adja a kiscsaj! Be kell kötni, életveszélyes dolgokat művel!

Hasrafordulás: egyszer sikerült oldalról hasra, de hátról még nem megy neki! Most azt játsza, hogy aki popóját emelgeti jó magasra és próbál közben fordulni! :lol:

nikó: lehet tényleg a fogzástól is náthás, lázas! De az jó döntés, hogy a dokinak megmutatod! :wink:

madaran: Dominka is összefogja a két kezét, olyan mint aki imádkozik, hogy anya vegyél fel könyörgöm! És közben cuppog, mint aki puszi küld! :lol:
Tök jó most már mindennap csinálnak valamiújjat! Ez a legszebb kor szerintem!

kovisziszka

Madaran,
mi is ma szedtük ki az utolsó szűkítőt is a hordozóból, de lassan kicsi lesz. Vannak 0-18-as ülések, azok kagyló formájúak, és dönthetőek is egy kicsit. Lili most 4 évesen nőtte ki azt. Vagyis még mindig abban van, csak már most 18 kiló, lehet, hogy újabb kellene.

Nikó,
ne aggódj!!! Popsiban 38,2, az valójában csak 37,7. Ha influenzás lenne 39-40 körül lenne. Jobban van már Gréti???

Anetto,
Levi tv-zik, nem szoktuk elforgatni. Lili is nézi, mi is, így ő is.

Rilla,
én láttam hogy mit csinál Kristóf hason, vagyis, hogy mit nem. Mikor Lili született a szobatárs kisfiú csinálta ugyanezt. (A volt osztálytársamék, utána is sokat találkoztunk). Na nekik azt javasolták, hogy ha szereti ha nem, legyen naponta többször hason, ha sír tőle, akkor is, és úgy kell segíteni, hogy a két kis kezét le kell szorítani a padlóra, és akkor ösztönösen emeli elvileg a fejecskéjét. Szenvedtek, de végül megerősödött.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Küldjetek címeket!!!

Nikó, Ágota, Mimi, Bim-bam, Kenderike, Cscsi, Danidaniel, Earhart, Anetto, Itigram, Flake, Goldplast

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok

Lina: Megkaptuk a bady-t. Nagyon köszi. Majd ha ráadom rakok képek Ja és persze utólagos boldog névnapot.

Orew: A barátnődéknek így ismeretlenül is sok erőt és kitartást.

Anetto: Nálunk általában egész nap megy a TV. Sokszor Ádám is bekapcsolja, hogy szóljon. Szerintem nem lesz baja tőle.
Kicsit TV függő (csak vicceltem, mert inkább reklám függő). Na de a cumit se tudom tőle elvenni, na meg még nem szobatiszta.
majd megváltozik

Rékával mi is voltunk szerdán dokinőnél. Ő 6000 gramm és 62 cm. Megkapta a 3 hós oltást. Réka éjszaka elég jól alszik. Bár most is majdnem 22 óra volt mire elaludt. Remélem nem kel csak 3-kor aztán meg nyolckor.

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok!

TV: Mi nem nézünk tv-t. Nagyon ritkán megnézünk egy filmet, de azt is csak akkor amikor Zara már alszik. Anno mikor kicsik voltunk mi sem néztünk tv-t állandóan.
Őszintén szólva nekem nem is hiányzik az a sok olcsó idióta aki a tv-ben van többnyire magamutogatás céljából. A híreket meg a neten olvasom el, így legalább tényleg csak azt olvasom el ami érdekel. Ami feldúlná a lelkivilágomat vagy nem is érdekel az kimarad.
A Kismama (azt hiszem az októberi számban volt erről szó) magazinban olvastam a tv nézésről egy cikket. Ebben pszichológusok azt mondták, hogy a gyerekeknek 3 éves kor alatt egyáltalán nem kéne tv-t nézniük és utána is nagyon meg kellene válogatnia a szülőknek, hogy mit nézhet meg a pici. Azt írták, hogy ha együtt néztek valamit mégha az nem is lenne a gyereknek való ő úgy érzi, hogy neki is szabad néznie, mert a felnőtt megengedi azáltal, hogy együtt nézi vele.
Szóval nem egyszerű a dolog.
Tündi írta, hogy görcsöt okozhat a babáknál a tv a villodzó fények miatt, ha jól emlékszem.
Szóval én nem szeretném, ha nézné a tv-t.
De ez persze megint mindenkinek a saját döntése.

Más:

Köszönöm szépen a támogatásotokat, hogy így ismeretlenül is gondoltok Noémiékre! Ez nagyon sokat jelent!
Igyekszem mellettük állni és segíteni ahogy tudok, ha másképp nem hát azzal, hogy meghallgatom őket.

Üdv,

Orew

orew

Eszembe jutott mégvalami a tévézéssel kapcsolatban. Amikor kint voltunk, ahol laktunk állandóan ment a tv. Sokszor olyan hangosan, hogy alig hallottuk egymás szavát, pedig senki sem nézte, mert beszélgetni próbáltunk. Hogy őszinte legyek engem zavar amikor megy a tv és beszélgetni próbálok bárkivel is, mert sokszor elvonja az ember figyelmét magáról a beszélgetésről. Én nem szeretném, ha később Zara egy jó beszélgetés, vagy egy társasjátékozás helyett már néhány évesen is inkább a tv-t választaná, mert ott a családi élet bizony inkább erről szólt, meg a videojátékokról. Persze, tudom ez a jelen meg a jövő, de szerintem ezek közel sem adják vissza a közös játék élményét, vagy azt ha együtt építünk, készítünk valamit.
Régimódi vagyok... :oops:
Na és azt még nem is mondtam, hogy szegényt mennyire zavart a tv, főleg az elején. Mert ugye itthon nincs ehhez szokva. Szoktunk zenét hallgatni, meg nem suttogunk, de ezek a zajok teljesen mások.

Orew

orew

Lina:köszi a bodyt megkaptam :D :D
Vendég

Sissi: Te jó ég, Ati mindjárt hat hónapos :!: :!: :!: :lol: :lol:

Kép

Kép
dbea

Sziasztok lányok!

Rilla, Emmus se fordul még oldalra sem, ő is sír, ha hasra tesszük. Egyébként erős baba, a fejét tartja, lábával kúszó mozdulatok tesz és tolja fel a popsit. Nem tudom, Kristóf mit csinál ha hason van. A védőnő nekünk azt mondta, hogy 4 hónapos korra várják el az oldalrafordulást.

Orsi, borzasztó, ami a barátnődékkel történik, nem is tudom, hogy lehet ép ésszel túlélni ezt... Kitartást és nagy lelkierőt kívánok neki és én is bízom benne, hogy sikerül segíteni a kislányon!!

TV: nálunk napközben megy, Emma néha odafordul és nézi, de ez nem állandó, csak pár másodpercig.

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
angelita

Szüleimnél voltunk tegnap, ott már járt a Mikulás: csak a csizmát hozta, a cica már megvolt :). Kép

Kép
angelita

Linácska, a bodyt mi is megkaptuk, köszönjük szépen!

Kép
angelita

Angelita, csak nem Veled kezdődik a lap??? :lol: :lol:

Csajok, úgy tűnik, nálunk is komolyan elkezdődött a fogzás! Nagy menet lesz, míg kibújik az összes! :roll: Betti már két napja alig bír elaludni, az alvás előtti szoptatás közben is sírdogál - olyan szívszorító! :cry: Ma délelőtt menesztettem apát a gyógyszertárba fogzáskönnyítő gélért - lekopogom, attól megnyugodott! De azok a sikítások, amiket produkált a picinyem... :roll: :( Remélem, ez a gél végig ilyen hatásos marad! (Negyed10 óta újra alszik Betti!)

Tegnap este nézegettem a netet fogzáskönnyítés terén. Amiket találtam: borostyánlánc (ebben egyrészt nem hiszek, másrészt nem is praktikus), Morzsi-kendő (különböző érdes felületű textilek, benne egy ásvánnyal - szintén nem hiszek benne), homeopátiás bogyók (ha ez a gél nem használna, kipróbáljuk), meg ez a gél. Ja, és a különböző rágókák, de ez Bettinek még nem megy - csak a kezét szereti rágni/szopni, a csúnya tárgyakat még nem.

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Bea:igen Ati lassan 6 hós de ugye nála vissza kell számolni 2 hónapot.
Ő most próbál oldalra fordulni ioll. hátról hasra fordulni de a nagy popja miatt elég nehéz neki
:wink:

Hétfőn megyünk megint a konduktorhoz.
Végre elő kellett vennünk a 62s bodykat.

Ma délután apa személyében jön hozzánka mikluás Márk már nagyon várja ill. honap a kerianyuja viszi el a cége mikulás ünnpségére ahi az állatkertben lesz.

Fogzás:Márknak a homeos bogyó vált be ill. a dentinox gél.
Atinak már volt,hogy adtam homeos bogyót neki is használt mert elég hamar megnyugodott.
Vendég

Sziasztok!

Lina,köszi szépen a bady-t megkaptuk,nagyon szuper! :)

Mimi,nálunk anno a fősulin a kengurut szapulták na meg a babykompot!Nekünk egyik sincs!Babykompról meg még aztán hallani sem akarok,mert jó pár rossz tapasztalatot láttam ezzel kapcsolatban.többek közt a barátnőm kislányát is,aki Lucával egyidős(9nappal fiatalabb,mint Luca).Szóval ő feszt kompozott,a mai napig iszonyat a járása,lábbújhegyezik..én akkor elmondtam erről a véleményem,de nem igen érdekelte őket,így a mai napig lábujjhegyen jár a kislány....és sokkal később indult el...
De a kendőre visszatérve,sztem akinek túl laza az izomzata,annak jól jöhet a kendő,mert úgymond nem "esik szét" a baba.
A feszes izomzatúakat lehet tényleg nem túl célszerű benne tartani húzamosabb ideig,mert esetlegesen még merevebbek lehetnek,ugyanis nem annyira szabad a mozgásuk a kendőben.
De én különösebben nem látom káros hatását ennek a dologknak akkor ha nem egész nap ebben van egy kötött izomzatú baba.
Reginek kötötttek az izmai?Vagy miért szólták le a koraiban,és egyáltalán ki?Gyógytornász,dévényes,konduktor,vagy mozgásfejlesztő?

Hbori,miért nem tartod praktikusnak a borostyánláncot?Én eddig csak jókat hallottam róla,és hamarosan be is szerzek vagy szereztetek egyet Zsombi keresztszüleivel :wink:

Angelita,nagyon klassz a kép!:) Hozzánk holnap jön a Mikulás.Vagyis mi megyünk keresztanyámékhoz és oda fog jönni a Mikulás bácsi!:)

Orew,kitartás a bnődéknek!!Nagyon erős személyiség lehet!!!Gondolunk rájuk!

Rilla,fél éves korukig kell oda-vissza forogniuk a babáknak! :) Úgyhogy nyugi.Luca 5hós koráig semmere sem forgott,na de utána :wink: Zsombi meg néha oldalra forul meg vissza,de nemigen mutogatja ezt a tudományát :P

Tv-zésről:görcsre hajlamosak általában azok a gyerekek,akik koraszülöttek,oxigénhiányosak voltak szülés közben,után,agyvérzést kaptak..és azok akiknél vmelyik szülőnél előfordult már.

Kép
Kép
tundi24

Bori,
szerintem nagyon jó a borostyánlánc. Levin napközben rajta van, éjszakára levesszük. De tényleg bababarát. Egyenként csomózottak a szemei, ha szakad véletlen, csak egy szem jön le, ha meg lenyeli, akkor meg emészthető, sőt, van, hogy a borostyánport emésztést könnyítő anyagként használják. Mondjuk nem tudom mi lenne nélküle, de Levi még sosem rendezett balhét elalváskor, vagy éjszaka.

Sissi,
Márk nem fogja felismerni az apukáját?
Az oviban tegnap jött a télapó, a lányom úgy ordított, hogy csak na. Szülők az ablakból kukkolhattak :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina:remélem nem.Az a baj,hogy após és a keresztapja is beteg.Őket tuti nem ismerné fwel mivel a keresztapját ápr-+ban látta utoljára.
MAJD fényképezek
Vendég

Sissi,
várjuk a képeket

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ezt hallgassátok meg,sztem aranyos :)
http://www.youtube.com/watch?v=ZZCY3i1B ... PL&index=4

Várjátok a Mikulást! :)
Kép

Mi holnap du megyünk keresztanyámékhoz és oda fog jönni a Mikulás. :)

Kép
Kép
tundi24

Lina:képzeld nem ismerte fel az apját.Sőt szegébny nagyon meg volt illetödve nem akartr egyáltalán beszélni.Kép sajna 1 készült,mert végig az ölemben ült annyira félt.

Holnap megy a bnőmmel egy céges miku napra a bnőm bizti több képet fog csinálni.
Sajna oda mi nem ehetünk de mivel egy csomó gyerek lesz ott tuti élvezni fogja,főleh,hogy az állatkertben lesz.
Vendég

MIKULÁSRA ! :D :D :D
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
rilla_

Rilla,nagyon édes Kristóf!:) Melyik képszerkesztőt használod?

Kép
Kép
tundi24

Rilla: Nagyon cuki ebben a mikulás szerelésben Kristóf! :)

Orew

orew

Kép

Orew

orew

No akkor én is rakok egy pár Mikulás váró képet! :)
Ez a rugdalózó még az enyém volt anno, meg az öcsémé is később. :lol:

Orew

orew

Kép

Kép

Kép

Kép

Orew

orew

Zara és Kristóf is nagyon cukik:). Olyan édes kifejezések vannak már az arcukon, meg kell őket zabálni.

Mi ma mikulásos kirándulást tartottunk, Libegőztünk négyesben, Zorát apa kötötte magára egy plédben, én meg Mirát, így mentünk 4-en egy ülésben. Odafelé sajnos Mira még nem aludt, és sírdogált (mert nem sétáltam, hanem ültem... azt nem szereti), a kilátóhoz menet el is aludt, így visszafelé szép csendben jöttünk le. Nagyon jó volt, annak ellenére, hogy mikor először elindult a libegő, a gyomrom fel-le liftezett a félelemtől, hogy mi lesz itt 2 gyerkőccel a magasban, de tényleg semmi gond nem volt:).

Ebéd után pedig elmentem úszni... nem is emlékszem mikor volt ilyen utoljára... talán 1 éve? Még szaunáztam is!

Kép
Kép
Kép
oui

Oui: El nem tudom mondani mennyire hiányzik az úszás, de talán a szaunázás mégjobban, mert utoljára több mint egy éve voltam. :? Csak most még félek nehogy a hideg víz miatt elmenjen a tejem. Meg nem is tudom, hogy hogy néznék ki fürdőruhában... Jobb nem is belegondolni. :?
Érdekes, hogy Mira sem szereti, ha ülsz vele, Zara is utálja ha megállunk mikor rám van kötve. Menni kell folyton, hogy szépen nyugiban legyen. :)

Orew

orew

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?