Sziasztok!
Linácska: Utólag is BOLDOG NÉVNAPOT!
Bim-bam: Mi történt? Hogy tört el ennyire csúnyán a kezed?
Kívánom, hogy mihamarabb rendbe jöjjön!!!
Bikmakk: Szuper, hogy ennyire kitartó vagy és, hogy még mindig ennyi viszontagság után is tudod szoptatni Danit!
Madaran: Én csak anyatejet adok Zarának. Fél éves koráig nem is szeretnék neki semmi mást adni. Remélem nem is lesz ezzel semmi gond. A WHO-s ajánlások szerint is ez a legjobb.
Ja, és kaki. Zara is legalább 4-5 alkalommal kakil egy nap alatt. Én azt olvastam meg a gyerek orvos is azt mondta, hogy ez is meg az úgynevezett "bedugulás" is teljesen normális egy csak anyatejes babánál. Na és persze amíg rendesen fejlődik szerintem nincs is ok ezen aggódni.
Tündi: David igyekszik tartani a kapcsolatot Dana-val, de sajnos eddig az anyja miatt nem mindig sikerült. Volt amikor felhívta, hogy beszélhessen vele, ő meg szó nélkül lecsapta a telefont utána meg még ki is kapcsolta. Mostmár szerencsére van neki is saját telefonja így azért egyszerűbb lesz.
Én nem igazán értem a nőcit... Azt gondolom ugyanis, hogy teljesen mindegy, hogy mi történt a két szülő között a gyerek akkor is a legfontosabb kell, hogy maradjon! Tehát, ha én lennék az ő helyében és nem akarnék az apjával beszélni, egyszerűen csak átadnám a telefont a gyereknek egy szó nélkül. Nyáron szeretnénk majd, ha eljöhetne ide hozzánk Magyarországra akár két hétre is. Levinnénk Balatonra meg ilyesmi.
Kovisziszka: Én sem tudnám eltenni azt a pénzt... Engem egyszer meglopott egy srác miközben dolgoztam és borzasztóan éreztem magam utána... Tudom nem ugyanaz a helyzet, de valahogy mind a kettőtől ugyanúgy rosszul érzi magát az érintett...
Kívánom, hogy jobbra forduljanak a dolgok nálatok, már igazán rátok fér!
Alvás: Zara amióta megkapta a két hós oltását nem alussza át az éjszakákat. Van amikor két óránként kel föl enni... A doki szerint ez nem az oltás miatt van. Én viszont érdekesnek találom, hogy előtt egy nappal még nem volt ilyen gond.
Kedden megkapta a három hós oltását. Szerencsére megint nem volt láza meg más egyéb baja sem.
Már 5550 gramm és a doki szerint most 62 centi, bár szerintem már több annál mivel vannak 62-es ruhák amik már rövidek, és mi már kb egy hónapja mértük 62-nek amikor ők 59-nek.
Na de a lényeg, hogy megint nőtt!
Beszéltem a héten a barátnőmmel akinek beteg a babája. Már kiderült, hogy mi a baj. SMA-nak hívják a betegséget és sajnos kb 18 hónapot jósoltak a picinek összesen. Mivel ez a betegség azzal jár, hogy a gerinc nem termel olyan sejteket amik a mozgásszervek működéséért, fejlődéséért felelősek, először nem tud mozogni a baba később viszont sajnos a légzés is leáll... A tudomány mai állása szerint sajnos nem gyógyítható ez a betegség. Ez genetikai probléma, ha két olyan embernek lesz gyereke akiknek hiányzik a SMN1 gén a szervezetéből akkor 25% esélyük van arra, hogy beteg gyerekük születik és 50% esélyük, hogy a gyerek "csak" hordozója lesz a betegségnek.
Egy hős a barátnőm!!! Én nagyon büszke vagyok rá, mert olyan nagyon tartja magát, olyan erős. Azt mondta nem adja fel, mindent elkövet, hogy élhetőbbé tegye a pici életét és ha lehet hosszabbá is.
Bevallom elbőgtem magam másnap reggel amikor tudatosult bennem az egész.
Hihetetlenül szerencsésnek érzem magunkat, hogy egészésges Zara!
Kedden kipróbáltuk, hogy milyen az együtt fürdés. Imádta. Imádott lebegni a víz tetején meg pancsolni.
Üdv,