Új privát üzeneted érkezett!

na, hogy más témát is feldobjak. :-] ma megvolt életem első nst-je.
először is fekvő helyzetbe voltam, és az amúgy örökmozgó Ábel most természetesen bepunnyadt, ahogy kell.
lötyögtettük a nővérkével, de semmi.
aztán mondtam, hogy felülnék, mert arra tuti beindul (és legalább nem fulladok, mint fekve). ez jót is tett, mert úgy beindult, hogy meg se várták a 20 perces lejárati időt.
jövő héten folyt.köv.
viszont tök jó volt hallani a szívhangját.

és ha minden igaz, már csak bő 3 hetem van.... :roll:
plömi

Úgy látom végül mindenkinek sikerült döntésre jutnia. :wink:

Mint a múltkor írtam, kaptam egy csomó kismamás újságot, és mivel folyamatosan olvasgatom őket, néha érdekes dolgokra bukkanok. A 2007 Januári Anyák Lapjában volt egy teszt a szüléssal kapcsolatban, és rögtön az első kérdés (vagy mi, mert igazából nem kérdés) így hangzott:
A legtöbb kismama megszül:
a. 15 nappal a kiírás előtt
b. A kiírás napján
c. A kiírás után

Hát én simán a c-t jelöltem volna meg, mert más fórumokon szinte csak olyan beírásokat olvastam, hogy késett a baba. Ehhez képest az állítólagos jó válasz az a lett volna! Ti tudtátok ezt? Én kicsit meglepődtem. Volt hozzá magyarázat is:
Valójában a terhasségek mindössze 5 %-a ér véget a kiírás napján, a legtöbb kisbaba a tervezett időpont elött 15 nappal jön a világra, 3%-uk edig a terminus után bújik ki. Ebben az esetben átlagosan 1 hét túlhordást szoktak engedélyezni az orvosok, majd különböző eljárásokkal csalogatják ki a magzatot. :roll:

Kíváncsi leszek, hgy itt kinél hogy lesz majd...

plömi: Az nekem is feltűnt, hogy ha a gép előtt ülök nagyon mozgékony lesz a kisasszony, de ha felállok, vagy lefekszem, akkor abbahagyja. :) Nálunk főleg az esti órákban mozgolódik, de akkor nagyon.

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

Érdekes eredmény született. Lehet ez most nagyon furán hangzik, de én azt szeretném, ha 39. hét környékén megszületne. Mondjuk a család női tagjai szinte mind korábban szültek 1-1,5 héttel.
De ez is érdekes, mert ugye nem mindenkinek ugyan olyan a ciklusa, ezért számolják a terhességet a mensi első napjától, de lehet valakinek pont a 14. nap vol peteérése,vagy hamarabbm de van akinek meg a 20. nap. Mindenesetre érdekes az eredmény.

Mocorgás
Én laptopról nyomulok, a kislányom is igen aktív, pláne minél közelebb van a pocakomhoz. De egy pár napja kész lakberendező lett. Szinte megállás nélkül mocizik odabent. De amit az első mozgástól megfigyeltem az az, hogy esze fél 10 fele nincs nap, hogy ne mozogjon.
De a hátam már egy hete le akar szakadni:( annyira fáj, hogy éjszaka is sokszotr erre ébtredek.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Végre én is döntöttem, az oltás mellett. Igaz, csak ma reggel, így nem tudok infót adni arról, hogy milyen hatása van. Egy ideje, kezdtem elbizonytalanodni. Eddig azért nem mertem beadatni, mivel nagyon féltettem a babát a lehetséges mellékhatásoktól. De sajnos meg kellett arról győződnöm, hogy sokkal veszélyesebb lehet rá nézve, ha elkapom a vírust, mint ha beoltatom magam. Plussz, a Szakmai kollégium egyértelmű állásfoglalása (aminek - szerintem - hónapokkal ezelőtt meg kellett volna történnie) is meggyőzött. Szóval oltatok, ha lehet, még ma.
Viszont pár hete kérdeztem a háziorvosomat, akkor ő kategorikusan elutasította, hogy kismamát beoltson, így nem fogok elmenni hozzá győzködni, hogy engem oltson csak, az is biztos. Inkább a munkahely által biztosított lehetőséget veszem igénybe.
És bízom benne, hogy jól döntöttem.

Valaki kérdezte a házasságit: úgy tudom, hogy az eredetit elfogadják, nem kell 300 napnál nem régebbi. Mintha ezt olvastam volna valahol.

Üdv,
Melinda

Kép
urbanmelinda

Melinda
Én tegnap délelőtt kaptam meg az oltást. Egy hete én sem gondoltam volna, hogy oltatok, de én nem a háziorvosomat kérdeztem meg, hanem a nőgyógyászomat. Benne bízom, már évek óta hozzá járok és ő mégis csak jobban tudja, hogy mennyire árt a magzatnak. Kifaggattam még kedden és megnyugtatott, hogy a méhlepényen keresztül az elölt vírus nem jut át a magzathoz, az ellenanyag, amit a szervezetem termel az pedig védettséget ad a babónak.
A higany, ami minden védőoltásban benne van, 2 nap alatt kiürül a vizelettel, nem tapad meg a szervezetben, tehát minden érv amellett szólt, hogy oltassak.
A házzassági anyakönyvi kivonatról:
Nem tudok okosat mondani, nekem mivel idén májusban volt, ezért nem is kell utána járnom ennek, de szerintem kérdezz rá a dokidnál. Vagy a védőnődnél, hátha tudnak neked segíteni.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Tényleg meglepő a statisztika, én is azt gondoltam volna, hogy a többség túlhordja a babát. A 2009-es topikot már régóta olvasom, és ott is elég sok kismama a kiírás után szült.
Nem baj, jöjjön csak hamarabb, legalább a testi nehézségeken gyorsabban túl leszünk.

Dolli, az utolsó szülésfelkészítő tanfolyamon rákérdeztem a házassági anyakönyvi kivonatra. A lényeg, hogy még mindig friss kell, tehát 300 napnál nem régebbi.
Voltak kismamik, akik idén szülnek és már beszerezték, azt mondták, hogy bárkinek kiadják a hivatalban, akár szülő is bemehet érte.
Görcsmentes napokat kívánok!

A farokcsont fájdalomtól tegnap már én is majdnem csillagokat láttam, mire eszembe jutott, hogy kipróbáljam a villanypárnát. Nekem a meleg nagyon bejött, sokat csillapított a fájdalmamon. Egy próbát megér.

Üdv!

Ildikó
[url=http://picibaba.hu]Kép
limi

Nekem a jó meleg zuhany segít valamelyest, de a fürdőben mégsem tölthetem az egész napot. :)
Mennyi ideig használod egyhuzamban a villanypárnát limi?

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

köszönöm mindenkinek a választ! :)

Ildikó: Neked is köszi, megnyugtattál :D

jó Mikulásvárást mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Plömi! Nagyon finisben vagy! :) Most nézem, hogy 31-re vagy kiírva? Hú! Hát kívánom, hogy mindkét ünnepet otthon tölthesd, tölthessétek. :)

Orsi! Ez tényleg meglepő adat... Akkor én 3% voltam. :)

Melinda! Én kérdeztem a házasságit. Asszem az a tuti, ha kikérjük. :)

Ildikó! Köszi az infot! :)

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Én abszolút megértem Ildikót, h nem akar kampányolást olvasni az oltás mellett, rossz ezt olyannak olvasni, aki más véleményen van, amihez abszolút joga van. Én is más véleményen voltam az utolsó pillanatig, úgyhogy bármelyik álláspontot teljesen megértem, tényleg mindenkinek magának kell döntetnie, melyik szituációt tartja veszélyesebbnek.
Tegnap estefelé nekem volt némi fejfájásom és rossz közérzetem, gyengeséggel, de mára már minden oké. Végül a doki javaslatára itthon maradok addig, amíg a védettség kialakul, hát, nem sokat fogok dolgozni decemberben. Persze annyira nem bánom... :wink:

Plömi, hű, te tényleg nagyon közel vagy már, kezdesz izgulni vagy az abszolút nyugalom az úr?

Vicces ez a statisztika, én is a csekély 3 %-ba számítottam Mátéval. Képzeljétek, h kemény 12 nappal hordtam túl a kiírt időponthoz képest (ami nyilván pár nappal elcsúszott a helyestől, sztem). Hát, nem egy leányálom ennyit várni... Mondjuk a kh-ba nem kellett berohannom, mert befektettek már 1 hetes túlhordásnál. :lol: Aztán a kisfiam az utolsó "szabad" napján döntött úgy, h mégis elindul magától, másnap már szülésindítás lett volna. Azóta sem az a sietős típus... :lol:
Most viszont jó lenne nem túlhordani, olyan szempontból sem, h én épp az április-május határán lavírozok, és ugye májustól lecsökken az adható juttatások ideje 2 évre. Valahogy rá kell venni, h mindenképp bújjon ki ápr.30-ig! :)

Üdv, Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Plömi, én nem is értem, hogy az nst-t miért fekve akarták csinálni. :shock:
Mikor is csinálják az utolsó kötelező uh-t? Na, én már akkor fulladtam háton fekve, aztán oldalt feküdtem, úgy folytatta az uh-t a doki. Én az összes nst-n ültem...

Én is azt mondtam volna, hogy később érkeznek a babák. Zsófi is 9 napot húzott rá. Szerintem kistesó is később jön majd. :)

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

tekiroll: igen, év vége a hivatalos dátum, de a doki szerint, a legutóbbi matatós-kukkolásnál azt mondta, hogy valószínű, hogy karácsony lesz belőle. :]
a kórházas cuccot tegnap pakolásztuk össze.

tkrisz:(drusza) :) kívül nyugiban vagyok, belül pedig (még) nyugi, aztán ha eszembe jut, akkor nagyon izgulós. de néha mantrázom magamban, hogy "sima ügy lesz, sima ügy lesz, hamar túl leszek rajta...."

ági_zsófi: jövő szerdán megyek a dokihoz az utolsó uh-ra, ahol megméri a babát, ugyanaznap délután pedig nst. én sem tudom, hogy miért fektettek, végül is volt egy háttámasz-féle, meg a fejem alá egy bigyóka, de az sem volt elég.
plömi

Nekem hátfájásra nagyon jó egy 4 ágú műanyag masszírozó a végein gömbökkel. (Nem tudom, mi a hivatalos neve). Apa ezzel szokta esténként megdörgölni a hátmat. :D Vagy jó még a hasonló masszírozó süni. A másik, ami hasznos lehet akár naponta többször is, az a nyakizmok nyújtása fejkörzéésel és a vállak köröztetése. Esetleg ha mindkét karodat vállból kicsit megnyújtogatod.
Szerencsére nekem még nem olyan elviselhetetlen a hátfájás, és még éppen háton is tudok feküdni, de azért már egyre nehezebb.

A málnalevél teával van valakinek valami tapasztalata? Mikortól érdemes inni, illetve sokan arra is fogják mostanában a baba csúszását, de nem tudom, hogy a kettőnek mennyi köze van egymáshoz.

Kép
ahsoka

Andi, jó ötlet. Majd kipróbálom a meleg zuhanyt is.
Kb. fél órát fekszem a villanypárnán egy alkalommal.

Orsi, azt én is hallottam már, hogy a málnalevél tea túlhordást okozhat, és a neten is olvastam erről valahol.
Ha jól tudom a 36. héttől javasolják a fogyasztását.

Ildikó
limi

Helló!

plömi: akkor csak mantrázgass, semmi idegeskedés! :lol:

Orsi: én is az utolsó hetekben ittam Mátéval málnalevél teát, csak a végefelé szabad, stem is helytálló a 36. hét környéke! Nem is hallottam, h túlhordást okozhat! Akkor most nem fogok inni! :lol: Az út már úgyis ki van taposva a másodiknak! :wink:

Jó hétvégét! K.

Kép

Kép
tkrisz

ma összeraktuk a gyerkőcágyat. vagyis a párom, én csak néztem és fotózgattam. a macsek asszisztált még. :)
ezt a málnaleveles teát én ma ittam először. jobban mondva, nem tudtam meginni végig, pedig a párom szerint tök finom. lehet nem kellett volna előtte bekakaóznom. : )

mantrázás megy.

nem tudom érdekel-e valakit az apasági menete, mert akkor leírom.
plömi

Sziasztok!

plömi: húú, akkor már tényleg a célegyenesben vagy! :D , lehet, hogy a Jézuska Nektek hozza a legszebb ajándékot!

Kriszta: én 2,5 nappal hordtam túl Lilit, aznap hajnalban született, amikor reggel indították volna :), lehet, hogy hasonlóak a gyerkőceink
titkon én is remélem, hogy megérkezik ápr. utolsó napjaiban, szeretném megadni az esélyt neki is, hogy 3 évig itthon lehessen

kinél járt már a Mikulás? :lol:

szép estét mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Van valakinek esetleg új ínfója a kórház szülészetével kapcsolatban? Mármint, hogy hogyan haladnak vele?

Kép

Kép
buba*

buba*: úgy tudom január közepén lesz átadva.

Oltás: 2 órája megkaptam. Fáj a helye, de ki lehet bírni. Végre jó lesz már túl lenni rajta!

Szerdán megyek a kórházba UH-ra. Jön még valaki?

Kép

Kép
varva

Sziasztok!

megkaptam pénteken az oltást, a legapróbb mellékhatás sem jött ki, még csak a karom sem fájt. A kisember is változatlanul aktív, tehát minden rendben.

Üdv,
Melinda

Kép
urbanmelinda

Akkor maradt az időpont,amit én is hallottam iutoljára. Jó lenne az új helyen szünlni.
Én 4 napja kaptam meg az oltást. Pici karjájás, de semmi egyéb említésre méltó tünet nem jött ki rajtam (kop-kop-kop)
Sokkal nyugodtabb vagyok azóta. És a kislányom is ficánkol.
Tegnap voltunk 4D ultrahangon. Cumizott az ujjával, ásított és huncutkodott. Az egyik kezével takarta az arcának egyik felét miközben vigyorgott. Mintha kinevetett volna, hogy nem láthatjuk a kis pofiját. Szóval mindketten jól vagyunk szerencsére.

Kép

Kép
buba*

Kép Vigyori Kép Ásítós

Tegnap voltunk 4D-n és gondoltam megmutatom a kislányomat. Első képen huncut mosoly miközben takarja a kezecskéjével az arcát, a másikon meg vadul ásít:)[/img]

Kép

Kép
buba*

Nálunk ma nagyon kiborult a bili. Nem is gondoltam, hogy ekkora családi lavinát indítunk el. A keresztanyám eljött meglátogatni és miközben nézegettük az UH felvételt, feltette az ártatlan kérdést, mintegy mellesleg, hogy akarunk-e keresztelőt. Én meg mondtam hogy nem, mert mivel nem igazán vagyunk vallásosak, nem látjuk értelmét. Erre úgy kiakadt, hogy teljesen meglepődtem! Majdnem elkezdett sírni, én meg hirtelen nem tudtam, hogy most mi van? Aztán jött a fejmosás, hogy hogy képzeljük!
Valakinél voltak ilyen problémák, vagy én vagyok az első? Nem is gondoltam, hogy ennyire felzaklatja, mert azon kívül, hogy hord egy kereszetet a nyakában nem nagy vallásgyakorló ő sem.
Szerintetek kell ebből ilyen nagy családi válsághelyzetet csinálni? :?: :?: :?: :oops: Anyum is azt mondja, hogy meg kell, a tesóm szerint ráér a gyerek is eldönteni, ha már elég nagy lesz. Aztán este, amikor elmeséltem, a párom meg azon akadt ki, hogy ebbe minek akarnak beleszólni. Mi legyen, hagyjuk rájuk, vagy ragaszkodjunk a saját elképzelésünkhöz?

buba: Nagyon ari a babó, bár csak az első képet tudtam kivenni, a másodikra még nem éreztem rá. :D

Kép
ahsoka

ahsoka
Szerintem ezt neked és párodnak kell eldöntenie. Ne azért kereszteljétek vagy épp ne kereszteljétek meg, mert a rokonoknak azzal tesztek eleget. És az a rokon is elég érdekes, aki emiatt szemrehányást tesz nektek emiatt.
Mindenki elvárásainak úgy sem lehet eleget tenni, de ne is ez legyen a lányeg. Hanem, hogy úgy cselekedjetek, ami a picinek és nektek a legjobb.
a második képen, kicsit mintha fekvő pózban lenne a buksija, arcának a jobb oldalán fekszik, jobb kezével takarja a szemét a bal szeme csukva van és a kép közepén az az "o" alaka a szája, amint nagyra nyitja

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

buba: nagyon édes Dorina!

Orsi: szerintem - ha határozottan nem akarjátok a keresztelőt - , akkor ne engedjétek, hogy bárki beleszóljon, ezt a szülőknek kell eldönteni :!:

Ildikó: gondolom Téged is küldött a doktornő genetikai tanácsadásra a klinikára, ott mi volt, uh, vagy csak "duma"? köszi :)

szép estét mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Ahsoka! A keresztelő kérdése nálunk már köztem és a férjem között is szül némi ellentétet. Édesanyám nagyon vallásos, és emiatt én szeretnék keresztelőt, bár én magam nem vagyok igazán vallásos. Meg vagyok keresztelve, meg volt templomi esküvő, de még Karácsonykor sem megyek templomba. Mivel csak anyu az indok, a férjem azt mondja, szerinte nem kell, majd a gyerek eldönti, mit akar; ha én lennék vallásos, és akarnám vallásos szellemben nevelni a gyereket, akkor nem lenne ellene, de nem gondolja, hogy valaki más kedvéért meg kellene keresztelni. Ettől függetlenül szerintem lesz keresztelő, épp a család miatt, bár, hozzáteszem, anyámnál távolabbi rokon véleménye egyáltalán nem érdekelne. Azokkal értek egyet, akik szerint ezt a szülőknek kell eldönteni!

Dorina nagyon bájos baba. :)

Melinda

Kép
urbanmelinda

Sziasztok!

Legutóbbi vérvétel alkalmával láttam kifüggesztve egy papírt az ajtón, amin fel volt sorolva mit kell vinni szüléskor a picinek, illetve mire lesz nekem szükségem.
Ezt a listát honnan tudom beszerezni?
Ugyanis én majd csak kb. 4 hét múlva megyek legközelebb a kórházba.

Kép

Kép
buba*

Keresztelő: nos, semmibe ne engedjétek, hogy beleszóljanak. Saját tapasztalat, hogy később ne mcsak ebbe szólnak majd bele, hanem a gyerek nevelésébe is. Nálunk más témában, de ugyanez volt a helyzet. Mindenki jött a tanácsaival és ettől már kikészültem, mert rendben mondják, de annyira erőszakosan ragaszkodtak is hozzá, hogy csináljam úgy ahogy mondják, hogy teljes káosz alakult ki a gyerek körül. Hogy jön egyébként is valaki ahhoz, hogy rá erőszakolja valakire az akaratát! Semmiképp ne engedjetek senkinek!

Kép

Kép
varva

Sziasztok!

Én is csak a többiek véleményét tudom megerősíteni. Minden szülőnek a legjobb belátása szerint kell nevelnie a gyerekét. A tanácsokat meg lehet szívlelni, de dönteni a szülőnek kell.

Andi, tényleg nagyon édes a kis Dorinád!

Mi nem voltunk és nem is megyünk 4D-re, így már nagyon várjuk a következő ultrahangot, ami karácsony előtt lett volna, de mivel elutazunk, így csak dec. 28-án lesz. Az előző pedig okt. 5-én volt, szóval elég régen.

Erika, mivel a 35-öt betöltöttem a doktornőnek kötelessége a genetikai tanácsadásra küldeni, de ez visszautasítható. Ezt le is írta, hogy ő felajánlotta, de mi köszönjük, nem élünk vele, és aláírtam. A terhesgondozóban azt mondták, hogy ezen a tanácsadáson csak duma van. Őszintén, nem igazán volt kedvem azért elmenni, hogy meghallgassam, hogy milyen kockázata van a gyermekvállalásnak ilyen idősen, és milyen rendellenességekre lehet számítani.
Ha Te mész, majd meséld el milyen volt.

Üdv!

Ildikó
limi

Andi!

Megtaláltam azt az oltdalt, amit még nyáron magamnak is kinyomtattam.
http://www.babaszoba.hu/csevego/temak/F ... haz/114815
A 14. bejegyzést 2009.01.24-én hozta létre az "uzsokiszülészet", arról, hogy mit kell bevinni a kórházba. Nagy valószínűséggel ezt nem változott.

Ildikó
limi

Ildi, köszönöm szépen!
Lassan elkezdem beszerezni majd amire szükségünk lesz, mert nem szeretném az utolsó napokra hagyni.

Körkérdés:
Szokott valaki olyat érezni, mintha nyomás nehezedne a lapockája környékére, ami olyan feszítő érzés? Néha nekem elég rossz érzés tud ez lenni.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne Hozzátok:
Dr. Afaneh Mohamedhez jár valaki közületek ?
Anno nála született a lánykám az Újpesti Szülőotthonban,, most az Uzsokiban van.

Előre is köszönöm a választ!

Ildi
Vendég

Szia Ildi!
Erről a dokiról még nem hallottam, de elég sok orvos van az Uzsokiban, szerintem a felét sem ismerjük. :)

buba: Nekem eddig ilyen még nem volt, de tegnap nagyon rosszul éreztem magam. Majdnem egész nap keménykedett a hasam, ráadásul sokat is mászkáltam, estére már valami ideget is úgy nyomott a babó, hogy bal oldalon a csípőmnél volt egy állandó nyomás. :cry: Rémes volt!
Amúgy nektek hogy szokott keményedni a hasatok? Nekem az a fura, hogy nem az egész, hanem leggyakrabban csak a jobb felső része. És közben ki is dudorodik, mintha egy nagy narancs lenne alatta. Ez a normális?

Kép
ahsoka

ahsoka
nekem minden nap keményedik a pocakom. Van mikor az egész, na olyankor kell a magne, mert az a babónak sem jó, meg nekem sem. Viszont van az a fajta, amit te írtál. Olyankor egy pontban mintha mindjárt szétszakadna a hasam. Olyankor általában a kicsi sarkát vagy a könyökét nyomja ki, de van olyan is, mikor a fenekét. Teljesen jól kitapintható.
Na ezek azért rendesen kellemetlenek tudnak lenni.
Egyébként mondta a védőnő, hogy a babók megérzik az időjárás változást, sokkal mozgékonyabbak ilyenkor. És jön a hidegfront. Lehet az is közrejátszott a tegnapi napodhoz. Megérezte a babód.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Ildi! Afanah Dr-hoz nekem az újpesti SZTK-ban volt szerencsém még régebben. A személyes tapasztalatom vele semleges, de elég sok negatív infót hallottam róla.

Ahsoka! Ha az egész has keményedik, az valóban nem jó. Azaz, a doki szerit, ha időnként előfordul, akkor normális, de ha túl gyakran, az nem jó. nekem is szokott néha, szedek is napi 3*1 Magne B6-ot. Olyan is nagyon gyakran van, amit írtál, hogy csak egy ponton, na, azt a baba csinálja. (Nekem is fent, jobb oldalon szokta, eddig azt hittem, a feje lehet, de mivel - mint kiderült - fejjel lefele tartózkodik odabent, arra jutottam, hogy biztos a fenekét próbálja az arcomba tolni :) ).
Nem kellemes, de vicces. :)
Nekem második napja szörnyen fáj a derekam. És éjszaka már kétóráként kelek, de legalább edzett leszek a fiatalúr születésére. :)

Melinda

Kép
urbanmelinda

Ok,köszönöm szépen!
Én imádom, a tesó is nála fog születni, csak kiváncsi voltam,jár- e innen más is épp hozzá!
Jó pocakoskodást és babázást majd Nektek!!!
Vendég

Melinda
Akkor már ketten vagyunk derékfájással. Sőt nekem a hátam is fáj, de azt mondják erre állítólag az a nagy labda nagyon jó. Leveszi a teher egy részét a hátról és a derékról, amíg rajta ülsz.
Mi a melóhelyen kaptunk, majd most hozza el kolleganőm, kipróbálom hátha segít.

Én is elég sűrűn felébredek éjszaka, de legalább nem fog sz újdonság erejével hatni, ha megszületnek a picik. :)

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

A keményedésről általában én is azt hallottam, hogy napi 4-5 még normális, de ha sok és/vagy tartós, akkor kell megálljt parancsolni magadnak. Szóval pihenés és a magnézium, ami kell.

Dudorodás: szerintem is vicces, illetve nekem fura, sőt ijesztő is, de alapvetően élvezem. Olyan kis cukifej, ilyenkor azt gondolom jól érzi magát. Valahogy úgy érzem...viszont amikor ugráló labdának használja a húgyhólyagomat, na az nem vicces! Azért minimum 1 nap szobafogság már most kilátásba helyezve! :) Áááá dehogy, de 1 koncertre mondjuk nem mehet el.

Nekem se derékfájás, se hátfájás, se éjszakai felkelés (koppkopp), cserébe viszont elég randán dagad a lábam és a jobb kezem szinte egész nap zsibbad...na ilyen van valakinek? A védőnő rám ijesztett, hogy toxémiára utalhat. Hát, nem tudom...nemár!

Jön a hideg...milyen kabátot viseltek téli pocakosok? Nekem nincs kedvem arra az 1 hónapra X ezerért kabátot venni. Tippek?

Jó 7végét! cm
celluxmag

Nekem zsibbadás nagyon ritkán van a karomban, lábdagadás pedig eddig szerencsére egyáltalán nem volt. Most elkezdtem óvatosan szobabicajozni, állítólag ezzel is megelőzhető a vizesedés.

Azt nem is tudom, hogy olyan nagy keményedésem volt-e amit írtok, hogy az egész has bekeményedik. :roll: Persze biztos volt már, csak nem tűnt fel... (?)

A kabátjaim szerencsére még éppen összeérnek. (Ezért jók a bő kabátok :D ) Bár már csak éppen hogy.
Nekem inkább a cipőhúzással van gondom, mert van egy nagyon kényelmes bakancsom, csak éppen már alig tudom befűzni, mert nem érek el a lábamig. :? :lol:

Ti mit gondoltok a különböző pelusokról? Mi most éppen azon dilemmázunk, hogy eldobható vagy mosható legyen. Eddig inkább a mosható mellett voltunk, de most nézegettem pár weboldalt, és van ahol olyan drágák, mint az eldobhatóak. meg az sem mindegy, hogy egyben van, vagy külön a külső-belső része. :x

A másik, amivel nem tudok dűlőre jutni (hogy kell-e vagy nem) az a légzésfigyelő. Mert mi van ha kellett volna, és azért történik valami, mert nem volt. Szerintetek fölösleges vagy inkább legyen?

Kép
ahsoka

ahsoka,
első babáskánt tapasztalatom nincs, de talán az eldobhatós az azért jobb, mert nincs vele gond.
De van olyan is, aki otthon a mosható pelust használja, amikor meg mennek tanácsadásra vagy rokonokhoz, vagy csak csavarogni, akkor meg előkapja az eldobhatósat.

légzésfigyelő:
mi vettünk ilyen 3 párnásat. Horror ára van, de ez a legjobb mivel a babó elmászhat a kiságy másik sarkába, ez az egész felületen figyeli a légzését.
A védőnő szerint annyiból jó ha van, ha épp leállna a kicsi lélegzése akkor az ugyebár elég hangosan riaszt és 90%-ban ez a nagy hang épp elég ahhoz, hogy a pici magához térjen és levegőt vegyen.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Ildikó: köszönöm, a végén úgy jártam, hogy a klinikán telefonon keresztül lepattintottak, hogy mit akarok már a 19-20. héten, amúgy is csak januárra lenne időpont :roll: , majd megkérdezem a doktornőt, hogy akkor most mi van? nem bánnám, ha elfelejtenénk :oops:

Orsi: pelenka ügyben, én az eldobhatóra szavazok, a lányomnál a "márkásak" közül a pampers vált be, de teljesen jó a Happy és jó a pennyben kapható is, bár az mostmár nem olcsóbb, mint az ismertebb márkák :cry:

a légzésfigyelő nekünk nagyon fontos volt és biztonságot, megnyugtatást adott, már meg is beszéltük a Férjemmel, hogy abból biztosan újat fogunk venni, az garanciális
a lányunknál 3 érzékelőlapos Baby Controllunk volt, megbízható, egy téves riasztás sem volt, kb. másfél évig használtuk (szerintem most is ilyet veszünk)

szép estét mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok!

Hogy vagytok, hogy megy a karácsonyi készülődés? Hihetetlen, h másfél hét múlva Szenteste...

Nekünk is volt légzésfigyelőnk, bár isten tudja, miért, eladtuk... de én megnyugodtan tőle, használtuk elég sokáig... az első hónapokban volt néhány ijesztő riasztásunk, és persze azt nem tudni, mennyire volt tév, de tény, h Máté akkor mindig iszonyú mélyen aludt és ritkábban vett levegőt. De egy kis felrázással minden rendben volt, hálistennek.... Most majd kapunk a családból.

Pelus: az eldobható biztosan kényelmesebb, de nyilván a másik környezetbarát. És mivel olyan sokáig kell pelus, tutira megéri hosszútávon a mosható, még ha macera is és persze mosási költséget is jelent. Emlékszem, h régen is vagyonokat költöttünk egy hónapban pelusra, gondolom, ez most még rosszabb, már előre félek... Ne is számolja össze az ember, mert horrorisztikus 2-3 év alatt.....

Pocakkeményedés nálam is van, de nem vészes, régen mintha több lett volna már ilyenkor. Derékfájás az mindennapos... És kezdek nehezebben helyezkedni az ágyban, nehezebben elaludni, úgy hiányzik egy jó kis hasonalvás... :lol:

Celluxmag: sztem tényleg figyelj oda a zsibbadás miatt, és hát a lábdagadás is vizesedésre utal, ami az egyik jele lehet. Sómentesebb étkezést nem ajánlottak? Az mindenképp jó. Nekem is kellett Mátéval a végén, mert igen vizesedtem és az utsó hónapban felment a vérnyomásom is, ez mind okozhat toxémiát, ami nagyon veszélyes a babára. Zsibbadás amúgy attól is lehet, h nyom vmilyen idegszálat a babóca. Vigyázz magatokra!

További jó hétvégét, sziasztok!
Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok Lányok!

Jó hírem van, ma voltan bent az Uzsokiban, megnéztük volna a szülőszobát meg az egész helyet, de a szülésznők annyira biztosra mondták a januári költözést, hogy azt mondták, fölösleges is megnéznem . Állítólag a szülőszobát most rendezik be az új részen, és, ha valakit érdekel, talán még kád is lesz!

Légzésfigyelőt mi szerintem kölcsönözni fogunk. AZ elején úgy gondoltam, hogy ha minden rendben, és egészséges a baba, akkor minek, nem lesz rá szükség. De nem hagy nyugodni a gondolat, hogy mi van, ha mégis kellett volna...

Pelenkából 100%, hogy eldobható lesz, nem vágyom rá, naponta, órákon keresztül, zakatoljon a mosógép. A mosható ráadásul iszonyú drága. OK, hogy 2-3 év alatt az eldobható a többszörösébe kerül, de azt nem egyszerre kell kifizetni. És akkor nem számoltam a rengeteg energiát, vizet, mosószert, az időmet, energiámat ami a pelenkamosásra megy el, sőt, szerintem egy mosógép árát is bele kell számolnom, amilyen tartósak a mai vackok. De ez mind csak duma volt, igazából nem vagyok hajlandó pelenkát mosni. :)

Pénteken voltam védőnőnél, rám is ijesztett egy kicsit a toxémiával, mert valamivel magasabb vérnyomást mért, és elkezdtem vizesedni is (boka és kézfej, a kézfejem vizesedése kifejezetten zavaró). Ez ugye lehet jele a toxémiának is, de a terhesség előrehaladtával normális is, és nehééz megmondani, honnantól gáz.

Melinda

Kép
urbanmelinda

melinda
Ezek egész bíztató infók, amiket a kórházról írtál. A kádas dolognak meg nagyon örülnék. Bízzunk benne, hogy mi már az új részen fogunk szülni.
Nem tudom mit csináljak. Ugyanis tegnap délután óta a medencecsontom annyira fáj, hogy alig bírok ülni, feküdni még kevésbé, a fordulásról nem is beszélve. Minta ketté akarna repedni. Tudom, hogy helyezkedik, meg tágul és készül a szervezetem a szülésre, de mivel tudnék ezen könnyíteni?????
Volt valakinek hasonlóban része?
Nem okoz ez olyat, hogy hamarabb kinyílik a méhszáj?

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Én is örülök a kádnak, reméljük mi már élvezzük az előnyét az Uzsokiban.

Most, hogy bejött a nagy hideg a téli kabátom alá már nem tudok vastag polárt felvenni. Anyukám elég tömzsi, így a tőle kölcsönzött kabát alá bőven tudok öltözködini.
Szerintem se érdemes 1-2 hónap miatt új kabátot venni. Egyébként, a férjem polár pulicsiát használom.
Celluxmag, tudom ajánlani, hogy kérj kölcsön Te is kabátot.

Andi, sajnálom a fájdalmadat, reméljük, csak átmeneti állapot. Nekem a keresztcsontom, mint a búvó patak, úgy fáj. Hol nagyon erősen elővesz, hol nem is érzem, igaz fél órás üléstől rögtön megfájdul.

Szép napot!

Ildikó
limi

Sziasztok!

Melinda: ezek jó hírek a kórházról, tényleg! :D Biztos nagyon klassz lesz majd és végre egyszer felújított körülmények közt leszek bent! :wink: Drukkolok, hogy mindenkinek ebben legyen része, a tavasznál korábban szülőknek is!!!
Hehe, amúgy belegondolva, nem túl gusztusos a pelenkamosás, tényleg... :shock: asszem mi is maradunk az eldobhatónál... :wink:
Mennyit híztál amúgy a 31 hét alatt? Lehet h csak a súly miatt van vizesedés, én sem tudom, hol a határvonal a normál vizesedés és a komolyabb bajok között. Nem dolgozol már, ugye?

Buba: szegény, ádáz dolog ez a medencecsont fájdalom. Sztem keress rá h milyen gyakorlatok végezhetők rá, kismamatornán jó néhány dolgot mutattak csípő és medence lazítására, fájdalom elűzésére, de ezt leírni nem lenne épp egyszerű... :oops: Jobbulást!

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Hát csajok én is bízom benne, hogy hamarosan elmúlik ez.
De legalább délután tudtam aludni 1 órát forgolódás nélkül, ami nagyon jól esett.
A védőnő a labdát javasolta, még jó, hogy év elején kaptam a cégtől egy ilyen jó nagy lasztit, kolleganőim holnap el is hozzák nekem, remélem segíteni fog.

Szerdán megyek a dokimhoz, rákérdezek majd mit tud a szülészeti részről meg a kádas dologról.
Én szívesen kipróbálnám ha lesz rá lehetőség. Bár nem tudom elképzelni milyen lehet, de sokan mondják, hogy jó. De ez is gondolom egyénfüggő, hisz minden szülés más és más.

celluxmag:
Ildikóhoz hasonlóan én is anya kabátját használom. Tök jó, mert alá tudok kényelmesen öltözni. Erre a kis időre valóban nem éri meg több ezret kiadni kabátért, mert utána nem biztos, hogy tudod használni

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Melinda! Nem voltál pénteken dokinál? valamiért úgy rémlett! :roll:
De jó hírhozó vagy! Komolyan, majd kiugrom a bőrömből! :D
Védőnő... Nem akarom leszólni, mert persze oda kell figyelni a vizesedésre, de a toxémia magas vérnyomással és fehérjevizeléssel is együtt jár... Mért vérnyomit? Mikor voltál vizeletvizsgálaton? Nálunk a védőnéni helyben meg is szokta csinálni a tesztet. Szóval nem eszik olyan forrón. :wink:
Nekem Gézuval volt erős vizesedés és a kezem is zsibbadt rendesen, sőt még a vérnyomásom is kicsit fentebb volt, mint kellett volna, mégsem voltam toxémiás. :D

Kabát... nekem még jó amit eddig hordtam, de én sem vennék kabátot 1-2 hóra. Na jó, ha rámszakadna az otp, akkor igen. :lol:
Nekem van egy régi céges kabát/dzseki, az jó nagy. Páromnak meg ráadásul eggyel nagyobb mérete van, az alá tökéletesen fel tudok öltözni melegen. Mondjuk amennyit mászkálhatok mostanság, lehet, hogy még arra sem lesz szükség. :(
Még terhes nacim sincs, és most boldog vagyok, hogy nem adtam ki rá pénzt, mert ott figyelhetne szegény a szekrényben. Hétvégén elővadásztam egy korábbi kordnacimat, ami még jó, nem lenne rossz, ha kihúznám azzal. :D

Fildi!!!! Csak nem??????????????? :D

Keményedés nekem van továbbra is, meg görcsölések, bár az utóbbi két nap egész jól alakult. Jah, és igen, a derekam is leszakad, meg a medencecsontom is fáj, háton fekvés nem megy (mondjuk állítólag nem is jó már ilyenkor), egyik oldalról másikra fordulás úgy megy, hogy felülök és szép lassan, mert akkor is fáj mindenem.
Buba! Szerintem ez nem okoz méhszáj nyílást... de azért kérdezz rá dokitól, ő tuti megnyugtat. :)

Karis hangulat... nálam még nincs, semmivel nem haladok a fekvés miatt, úgyhogy a múlt hetet végig is depiztem emiatt! :(
Most kezdtem narancsot szárítani, most legalább fincsi illat van a lakásban. :)

Pelus: mi liberosok vagyunk, az jött be. Szerintem én is lusta lennék mosogatni. Mi tagadás, el vagyunk kényelmesedve! :oops: :)

Légzésfigyelő nekünk nem volt, én is aggódtam, hogy legyen-e, aztán mondta a védőnéni, hogy nem tartozunk kockázati csoportba, úgyhogy nem kell. Persze az első napokat úgyis végigizgulja az ember, hogy lélegzik-e a baba alvás közben...

Hétvégén jön anyum és sütnek a párommal mézeskalit, én meg majd dirigálok nekik. :D :?

Limi! De jó, hogy föltetted ezt a listát, már abszolút nem emlékeztem, hogy mi kell a kórházban. :D

Ági? Hol vagy? Hogy vagy? Pénteken megyek dokihoz! :D Remélem, mindent rendben talál ismét... lesz uh is, már nagyon várom! :D

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Köszi az info-kat, ma voltam védőnőnél. Mondtam neki a pufi zsibbadós kezemet, de most jó napja volt, mert rákérdezett arra amit Ti is írtatok, hogy mi a helyzet a vérnyomásommal, meg a lábammal és nem mondta egyből, hogy már ne vegyek tartós tejet. Na, a vérnyomásom nekem teljesen jó, lábam is csak bokánál dagadgat néha, úgyhogy azt mondta, hogy akkor nem kell megijedni, ez ilyen, oszt kész!

Gondolatban hozzáadtam a keresztcsonti fájdalomhoz, amit meg kell szokni, úgyhogy ennyi...

Igen, igen: javasolta a só és fűszer nélküli étkezést, meg a napi 1 óra sétálást is. (Só és fűszer nélkül...muhahaha...amikor épp most olyan vagyok mint egy bulímiás: feltépem a hűtőt és ami ott van, na az halállistás lesz egyből. Rettegnek is a kis kolbászkák, meg tejszeletecskék!) Na jó...azért majd odafigyelek, mert tényleg, nekem nagyon gáz a zsibbadás!!! Sétálni meg úgyis szeretek.

Kabát: köszi, jó ötlet a pasasok kabátját elcsenni, most kaptam egyet kölcsön, de jövő héten már tuti nem lesz jó rám, úgyhogy majd akkor jön apa kabátja...az a gáz, hogy ő viszont csak felfelé nagy, széltében nem! :)

Szerdán megyek én is az Uzsokiba...szállítom az infokat, ha tudom. Holnap meg doki, UH, úgyhogy ez egy ilyen hét...hogy utálom ezt!

Pelus: nem hiszek a környezetvédő hatásában, ha nem használok eldobható pelust:
1. Vízhiány van/lesz a földön.
2. Elektromos áram felhasználás VS globális felmelegedés etc.
3. Mosószer VS víz és termőtalaj szennyezés
Gazdaságilag: most emeltek elektromos áramdíjat, ma kaptam meg a számlát, dobtam is egy hátast!!! ÓÓÓÓÓ!

Lehet kapni lebomlós, környezetetnemszennyezős eldobhatós pelust, ha valaki feltétlen meg akarja nyugtatni a lelkiismeretét. Én tuti eldobhatósozni fogok. Már eleve örülök, ha arra rájövök azt hogyan kell használni...

Kérdés: tudja-e valaki, hogy TGYÁS tényleg csak annak jár/igényelhető, aki az igényléskor munkaviszonnyal járó jogviszonyban van? Ha nem, akkor mi van? Kalap-kabát?

Hideg van, meg esik a hó, úgyhogy vigyázzatok magatokra. Most ne menjetek szánkózni szerintem (abból úgyis csak lavina lenne)! :)

Jó egészséget! cm
celluxmag

Sziasztok Kismamik!

Gyerekes ellátások:www.oep.hu honlapon olvashatók.

Akinek a melóhelyén nincs TB-s kifizetőhely, annak ajánlatos, jó előre szétnézni, hol mit hogyan kell intézni. Vannak letölthető nyomtatványok és utánnézni mit hová kell küldeni, ügyfélszolgálat helye és ideje, és mit kell személyesen vagy lehet postán, esetleg meghatalmazott utján intézni. Akinél nincs kif.hely, sajnos számíthat arra, hogy az ügyintézés hosszu, ugyhogy kell legyen anyagi tartalék, ugyanugy mint a táppénz folyósítása esetén.

Pelenka: én annak idején mostam, nem volt egyszerü, mert azt még vasalni is kell. Nagyon sok munka van vele. Aki megteheti, tényleg jobban jár az eldobhatóval.

Légzésfigyelő:

Nekem biztos lenne, bármennyibe is kerül - de ezt lehet használtan is venni vagy bérelni is. A baba egészsége és a mama nyugalma megfizethetetlen.

Már sokszor írtam, pelenka cumi, légzésfigyelő és számtalan más dologra a megoldás magánegészségpénztári tagság! Minden bank mellett van ilyen, de csak annak éri meg, aki nem minimálbéren bejelentett! Még a táppénz is visszaigényelhető, mint keresetveszteség, bár ez utóbbit csak a tag tudja megtenni. Tehát, ha apa a tag, akkor mama betegácsiját nem lehet elszámolni!

További szép babavárást

kispatak
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?