Új privát üzeneted érkezett!

Puskatotoll :?: :D Engem is avass be :D Mi a padra szoktuk felírni a hiányosságokat :oops:
Vendég
 


A toll belsejébe fel van tekerve egy kb. 8cm széles és 15cm hosszú papír, amit ki tudsz húzni. Ha már nem akarod használni, akkor a rugó visszahúzza. A szar benne az, hogy a rugó miatt tartani kell a papírt, mert ha nem , akkor visszaugrik.

Igaz, milyen király? Én annyira megörültem neki. Holnap ezt fogom kutatni a városban.

Karácsony nálunk még nem tudom hogy fog kinézni. Mivel anyuméktól 3 házra lakunk, ezért a szentestét ott fogjuk tölteni. A vacsorát. Remélem. Bár anyum mondta, hogy nem lenne sértődés, ha mi úgy döntünk, hogy itthon maradunk és hármasban vacsorázunk. Ha még messzebb laknánk, akkor elgondolkodnék, de így !?

Kép
jaffa4
 
 


Hát ez tényleg jó lehet :D Remélem találsz ilyen tollat.
Te mikortól mész vissza dolgozni?Milu miket kap karácsonyra?
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Hát, mi ma beoltattuk Rékát! Izgulok nagyon, remélem nem csináltunk bajt! De talán magától az influenzától jobban félek, mint az oltás lehetséges mellékhatásaitól. Meg a Rotával is úgy jártunk, hogy annyit agyaltunk rajta, hogy végül is kicsúsztunk a határidőből, most meg már bánom, hogy nem oltattunk.

Egyébként én, ha terhes lennék, biztos beoltatnám magam. És úgy tudom nyilatkozott a szülész-nőgyógyász szakmai kollégium, miszerint az első trimeszterben levő várandósokat nem, a többit ajánlott beoltani – a Bata honlapján olvastam.

Képzeljétek! Pár napja Réka elkezdett lépegetni, és ma megtett 8 db önálló lépést!!!!!!!!!!! :D

Az éjszakákon gondolkoztam én is. Azt hiszem meg tudom számolni egy kezemen, hogy eddigi életében Réka hány éjszakát aludt át teljesen, úgy, hogy este letettem, és reggel nem ébredt meg. De mondjuk, ha csak 1x kel, és csak szopizik, utána rögtön vissza alszik, én azt is átaludt éjszakának veszem. Inkább az jelent problémát, ha éjszaka órákig nem akar vissza aludni. Mostanában meg az altatás nem megy könnyen. Szerintem Réka is nosztalgiázik, hogy mi volt tavaly ilyenkor, mert tavaly ilyenkor ment ilyen nehezen az elalvás!

Winchi: Úgy örültem Neked, kár hogy nem tudtunk többet beszélni, de mivel nem voltam egyedül, a másik anyukát nem akartam ott hagyni. Milyen lett a képeslap? Meg arra gondoltam, ha legközelebb is így jöttök a Mamához, Matyival kettesben, akkor talizhatnánk. Főleg, ha már egy utcában lakunk! :wink:

Beze: köszi a méreteket, még meglátjuk. Bár azt gondolom, hogy Réka még kicsi ehhez. És karácsonyra mit kap Lexi?

Katinka: Lilinek jobbulást!

Jaffa: Elhiszem, hogy majdnem elsírtad magad a szülőin! Melyik bölcsi? Én nagyon nem várom, hogy már akkora legyen Réka, hogy ne lehessek vele itthon. Egyébként tudok hímezni jeleket, amiket már csak fel kell varrni, ha érdekel a részleteket inkább priviben.

Lara: Modellügynökség! Azta!

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Szia Szösz!

Reméljük nem lesz mellékhatás Rékánál.Nagyon ügyes akkor pár nap és bizti menni fog :D Réka is bölcsis lesz?
Én nem irattam be Hannust mert nem akarom hogy itt veszprémbe elkezdje aztán át kelljen iratni máshova ha elköltözünk(remélem mire 3 évs lesz sikerül elköltözni)
Vendég
 


Hát én szeretném, ha nem lenne. Még meglátjuk. De ha nem muszály, akkor nem vinném bölcsibe.

Szösz

KépKép
szosz
 
 


:?: :?: :?:

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Anyany: köszi az iwiwes- kép hozzászólást! Tényleg úgy gondolod? Sokan mondják, hogy hasonlítanak, de mi (apa meg én) sokáig nem láttuk. Most már néha én is kezdem látni a hasonlóságot köztük. :) Anyukámnak volt egy jó mondása: "Nem hasolnítanak, hanem P. klónozta magát, csak nem sikerült teljesen!" :lol:

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Szia Szösz!Én itt vagyok :D Remélem mi is meg tudjuk oldani az utolsó évet anyagilag,kicsit tartok tőle.
Vendég
 


Szia Lara! Hát igen, én is attól tartok. Az a pénz nem túl sok, amit 3. évben kapunk. Csak az a baj,hogy nem tudok visszamenni a volt mh-emre dolgozni, és mivel akarunk kistesót, újat meg nem nagyon akarok kereseni olyen rövid időre, meg persze lehet nem is tudnék.
Majd, ha visszakaptátok a fizika házit írjál, hogy sikerült, jó?

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Én is itt vagyok :wink: És írtam az előbb, de elszállt... :evil:

Kép
Kép
katinka31
 
 


Mi meg még gondolkozunk rajt hogy legyen ha nem kezdtem volna el a sulit akkor nyáron már készülődhetne a kistesó igy viszont nem merem bevállalni mert autolsó évbe kettő picivel lennék itthon és szerintem nem tudnék tanulni.A másik dolog meg ,ha itthon vagyok akkor nem mehet Hannus oviba 3 évesen meg már igényelni fogja a gyerektársaságot.Úgyhogy valószinű vissza megyek pár hónapra dolgozni és akkor a sulit is be tudom fejezni.Na majd meglátjuk.
Ok.írok mindenképp de a tanár nem sieti el a dolgokat a dolgozatot se javította ki 4 hét alatt. :shock:
Vendég
 


Szóval ma először nem teszem le Natit délelőtt, elsétáltunk a gyógyszertárba, kicsit megcsúsztunk, mert összefutottunk a védőnővel, így tuti nem aludnának együtt a Lányok. Inkább hamar leteszem őket ebéd után, kíváncsi vagyok, hogy alakul. Bár Nati nem az a kidőlős fajta, este nem szokott rajta meglátszani, ha jóval kevesebbet alszik, mint szokott.

Bende, nagyon finom lett a gofri, köszi a receptet! :D Kicsit kemény lett a tészta a recept alapján, de tettünk még hozzá tejet és jó lett. Csináltunk hozzá igazi tejszínhabot is, isteni volt. Cukrász férjecském is teljesen elégedett volt a recepttel. :wink:

Szösz, mikor szeretnétek kistesót? Sajna mi a lakáshitel miatt nem engedhetjük meg, hogy itthon maradjak a 3. évben. :( Remélem, sikerül majd visszamennem dolgozni.
Rékának gratulálok az első lépésekhez! 8)

Lara, képzeld, Hannussal álmodtam éjjel, Natival játszottak. :lol: Nem semmi, hogy megkeresett benneteket egy modellügynökség, de azért szerintem nagyon vigyázni kell az ilyenekkel. :?

Jaffa, puskatoll, nem semmi! :wink:

Beze, nagyon édes Lexi a járássegítővel! :D

Megyek, Natit valami kis kajával kizökkentem, hogy bírja még legalább egy órát.

Katinka

Kép
Kép
katinka31
 
 


Katinka:Á nem visszük fel pestre meg amúgy sem akarom őt beszabályozni had legyen gyerek.De aranyosak lehettek az álmodba két kis hajasbaba :D Mi most megyünk sétálni.
Tegnap végre tudtam venni Hannusnak kabátot jó meleg :D 9 ezer volt de én úgy örültem neki már hetek óta keresgélek.
Vendég
 


Kistesó: Most úgy gondolom, egyelőre még nem fér be, de a párom minél kisebb korkülönbséget szeretne. Réka 2 éves koráig mindenképpen várunk, majd akkor meglátom. Az még egy év.

Rékának még nem elég egy alvás. Már volt többször, hogy próbáltuk, napközben nem is volt baj, este meg korábban lefektettem aludni, de aztán pár óra múlva felkelt, és kb. 3 órát még játszani akart. Szerintem azt gondolta, hogy akkor volt meg a délutáni alvás. Már nem kísérletezem egyelőre, neki most még kell a kettő.
Egyébként most nagyon alszik. Vagy kicsit megviselte az oltás, vagy már nagyon elfáradt, mert már ez a 3. nap, hogy fúrnak, és reggel arra kelünk, hogy fúrnak, és nem tud itthon napközben egy normálisat aludni. Szóval most úgy elaludt, hogy közben fúrtak! És már két órája alszik! De nagyon remélem, hogy nem lesz beteg ettől a hülye oltástól. De úgy hallottam, már csecsemők is vannak kórházban a H1N1-től!

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Gégéé?
Naspi?

Katinka: Hogy van Lili?

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Sziasztok!

Most hallottam, hogy egy másfél éves gyerkőcöt vittek a fehérvári kórházba. Valószínűleg H1N1 okozta tüdőgyulladása van.

A 3. számú bölcsődébe megy Milu, ez a Skála mögött van. Nagyon szimpatikus volt mindenki. Külön konyhájuk van, maguk szerzik be az alapanyagokat, elsősorban idény jelleggel. Nem használnak semmi tartósítót, adalékanyagot. A légkör is nagyon szimpi volt.
Szösz! Eszembe is jutottál. Annyi tanuló kutyusuk van, hogy eltátottam a számat. Minden csoportnak van legalább 4-5 db.
Amikor ott jártam, nem láttam egy síró gyerkőcöt sem, sőt egy kisfiú azért hisztizett, mert nem akart hazamenni.
Remélem simán beszokik Milu.

A szakemberek véleménye nagyon megoszlik a mikor van szüksége a gyermeknek társaságra? témával kapcsolatban. A két szélsőség azt mondja, hogy 4-5 éves koráig az anya mellett a helye, a másik pedig azt, hogy másfél éves korában már kell a mindennapi gyerektársaság. Én inkább a másodikkal szimpatizálok, szerintem Milu két évesen tökéletesen érett arra, hogy beilleszkedjen egy családon kívüli környezetbe. Nekünk szülőknek is ugyanolyan nehéz lesz az elválás, de egyszer mindenképpen bekövetkezik.

Szösz! Milu 16 hónapos volt kb, mikor kihagyta a délelőtti alvást. Sztem ne is erőltesd, pici még ehhez, ha eddig aludt. Van egy olyan mondás (Sutogó mondta): Aludj, hogy aludhass.

Milu karácsonyi ajándékai: mózeses babakocsi, játék pelenkázóasztal, baba-hordozóval, edénykészlet - mi, nagyszülők, nagybácsi

Előre kértem mindenkit, hogy csak 1 játékot hozzon. Nos anyósomékban nem bízom annyira, de remélem, hogy a babán kívűl nem vesznek semmi feleslegeset. Nem kell elárasztani a gyereket játékokkal. Könyv jöhet minden mennyiségben.

Na megyek matekot tanulni, este megyek tanárhoz is.

Szép napot mindenkinek!!!!

Kép
jaffa4
 
 


Lara: Dorcsi sem lesz bölcsis, itt a közelünkben nincs is. Mi már egyszer túléltük a gyest, de most nehezebb lesz, az tuti. Itt csak magánbölcsi van, havi 80000-ért akkor meg nem érdemes dolgozni azért, hogy a bölcsit fizessem.
Viszont dolgoztam bölcsiben és sokkal könnyebben megszokják a gyerekek, mint azok akik 3-4 évesen kerülnek közösségbe. Sőt, az oviban sokkal önállóbbak a bölcsiből áttérő gyerekek, mint az otthonról jövők.

Jaffa: már akartam írni neked a büntiről. Nálunk is van, Levi ha hisztizett saját magától bevonult a szobájába, 2 perc múlva jött ki, hogy megnyugodott. Mostanában már ritkán hisztizik, már megtanulta, hogy ha valamire nemet mondunk, azt a hisztivel sem kapja meg. Amit mindig betartok az, hogy megmagyarázom neki, hogy azért nem lehet, mert... ez régebben nem érdekelte, rögtön hisztizett, de most már meghallgatja.
Mostanában már az asztalhoz ültetem pár percre, ha terrorizálja a hugit, vagy bántja. Sajna mióta ovis, nagyon erőszakos lett és egy csomó hülyeséget tanult. De jó úton haladunk hogy leszokjon ezekről. És amit Katinka írt a zsarolás, na ezt én is alkalmazom. :oops: De hatásos.

Szösz: én is erősen gondolkodom, hogy beoltatjuk magunkat, párom ellene van még.

Ma felvágták Dorcsi nyelvét. Annyira tündér volt, sírt szegénykém, olyan ijedt volt, mikor lefogtuk, de utána rögtön felvettem és elhallgatott. Jó csúnyán nézett a dokibácsira. Hát ezen is túl vagyunk.
Hívtak az oviból, hogy holnap 9-re várnak minket, mert jön a mikulás helikopterrel. Én is menjek, mert nekem van kamerám.
Pont előtte döntöttük el, hogy nem megyünk, mert Levi nem akar. Így már lelkesen várja, hogy én is ott leszek. Majd jövő héten sírdogál szegénykém, mire visszaszokik, mert a nemszeretem óvónéni lesz. Nála egész héten sír, a másiknál meg berohan a csoportba, úgy kell rászólni, hogy puszit nem kapok.

Betti: és a vizelet?
Vendég
 


sziasztok!

szosz!
kersztanyám kistibinek nevezi Zsófit. barnaszemű kistibinek.
inkább páromra hasonlít, kivétel a füle meg az orra.
de azért a súlyát meg a nyavalyáit őszintén nem örökli.
de úgy néz ki, hogy egyébként rám hasonlít, nem eszik pl. :)
anyum azt mesélte, engem a bilin tudott etetni, egy csomó játékkal persze.
Zsófi ma a gyűrűimet pakolászta és mindet egyesével felpróbálta amí ebédelt.
utána még egy negyed zsömlét megevett.
ez egy jó nap. viszont délelőtt egy fél krémtúró és másfél deci tápi volt az összes amit evett. de tegnap mindenből kb 2-3 falat és csinálhattam bármit, eltolta.
szóval kezet foghatnak...

kijött az első szemfoga. de 1-2 nap és a másik is megvan.

karácsony.
hivattunk elő képeket, mindenki kap belőle.
Zsófinak babalaptopot teszveszeltem, páromnak megcsinlátatom a telefonja kijelzőjét karácsonyra, mamák parfümöt, hugaim parfümöt kapnak.
nem csinálok nagy ügyet belőle.

ma kimegyünk az auchanba, megnézzük a játékokat.
unokatesóknak kellene valami.
meg hátha látok még valami jót Zsófinak is.
Vendég
 


tapasztalt anyukák!

Zsófi ha nemet mondok, nem hisztizik, csak fogja magát és lefekszik a földre. szó nélkül.
itthon még nem is nagy gond, de 1hete az utcán is megcsinláta, lefeküdt a vizes járdán.
itthon még otthagyom, 1pillanat múlva szalad utánam.
de ez ellen mit csináljak?
Vendég
 


Sziasztok!

Szösz, nincs mit. Egyelőre még nem tudom, valami fejlesztő játékot szeretnék. A tesco-ban a választék nagy sz.r.
Gratula Rékának, nagyon ügyes. :D

Lara, puskatollat a férjem is használt. Szerinte jó. :)
Mikor mész legközelebb doki bácsihoz? Kíváncsi vagyok az új rendelőjére. De csak emiatt persze nem megyek. :wink:

Jaffa, köszönjük. Aranyos vagy. :D
Vizsgákhoz drukk!!!

Lexi sem lesz bölcsis.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Tegnap doki levett egy kenetet azért, a vizelet miatt, hétfőre lesz eredmény.
Holnap megyek a táppénzes papíromért házidokihoz, de nem oltatok.

Most jöttem fel a garázsból, gondoltam átnézem a dobozokat, amit kaptunk. Feladtam. Ez nagyobb meló. Rengeteg csörgő, játék, előke, rugdalózó, body.....ezeket mind ki akarom válogatni méretre, meg kimosni, de nem délután kellett volna nekikezdeni. Még vízhőfok mérőt is küldött unokatesóm....férjem azt kérdezte, mi veszünk egyáltalán valamit? :D

Betti
Kép
betti0412
 
 


betti!
jó, hogy kaptatok mindent!
így is egy vagyonba kerül majd a gyerek. :D

beze!
akartam írni, hogy lexi nagoyn édes, látom nektek is van shelles piros labdátok:D

ezen az oltásdolgon még nagyon gondolkodom.
lehet, hogy nem ártana...
Vendég
 


a mai legjobb vicc!

Apa fiával sétál a boltban, épp az óvszereknél tartanak. A gyerek kézbe vesz egy 3 db-os csomagot és megkérdezi:
- Apa, ez kiknek van?
- Középiskolásoknak. Egy péntekre, egy szombatra, egy vasárnapra.
A srác kivesz egy 6 db-ost:
- És ez kinek van?
- Ez fiam, egyetemistáknak. Kettő péntekre, kettő szombatra, kettő vasárnapra.
A srác talál egy 12 db-ost, kérdés ugyanaz:
- Ez kinek van?:
- Ez fiam, házasembereknek. Egy januárra, egy februárra, stb..
Vendég
 


Sziasztok!

Anyany: :D jó a vicc.

Látom sok téma felmerült :) puskatollat lehet kapni a plazaban, valamelyik középen lévő árusnál, de, én mint tanár azt mondom, hogyha, 20-30an vagytok, akkor simán kiszúrni a puskatollat...

Bölcsi: nem jó érzés az anyának...eleinte biztos a gyereknek sem, de sztem egy idő után nagyon jól érzik magukat a bölcsiben. Persze biztos vannak napok, amikor nem akar majd menni, meg hiszti van...de itthon is vannak napok, amikor nyügösebb, és nincs kedve semmihez...

Sajna nekem a december nagyon sűrű...így nem igazán fogok tudni jönni...sokat itthon sem leszünk...

Tüncivel mizu? Írjon valaki egy privit nekem légyszi, hogy mizu vele...

Emmának kijött a 6. foga is már rendesen, és szépen sétálgat :) egész nap csak sétálgat...olyan fura, odanézek, és járkál fel alá...2 lábon :D

na puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Sziasztok!

Leülök végigolvasom amit írtatok aztán rohanok tovább kicsit sűrű napjaink vannak persze főleg azért mert besűrítem magamnak :lol:

Szösz ok legközelebb szólok mikor, hogyan megyünk a Matyival :wink: Ügyes Réka, hogy a zajban is alszik, lehet hogy a monoton zúgás jót is tesz az alvásnak.

A puskatoll szterintem nagyon látványos, a tanárok is ismerik. De pl egy tábla csoki papírjának a belsejébe is lehet írni v az üdítő oldalára a múltkor a tévében is volt, mintha az olyan nagy újdonság lenne, 10 éve érettségiztem van aki már akkor is alkalmazta ezt. Én a fősulin pici gépelt puskákat használtam, de ha olyan a tanár akkor semmit sem tudsz használni.

Oltás: Ma beszéltem egy ismerőssel, akkora a kislány mint a Matyi és beoltatták, nem volt semmi mellékhatása. Elgondolkodtatott engem is...

Betti nagy meló mindent rendszerezni, de nagy kincs amit kaptatok, én a múltkor belegondoltam, hogyha mindent újonnan megvettünk volna akkor nem nagyon ettünk volna...

Tegnap ezt varrtam, unokatesónak:
Kép

Ja és az előbb volt itt NÁLAM a Mikulás :lol: Párom ugye a menedzsere és ide is leszervezte :lol: Meg kistérségi polgármester gyűlés van Abán a szennyvíz miatt ami szerintem soha nem lesz kész, átmentek a Mikulással, krampusszal, angyalokkal és mindegyik polgármester kapott egy virgácsot, mert nem képesek megegyezni :twisted:

KépKép
winchi
 
 


Hello Lányok!

Megint jó sokat írtatok!

Tegnap elhoztuk a miki csomagot a játékboltból. Dorka sírva fakadt a télapó láttán. Persze szegény elég degeneráltan nézett ki, vastag fekete gyógyegérkeretes szemüveggel. Na, de aztán jót sétáltunk a belvárosban, megnéztük a betlehemet is, ettünk kürtőskalácsot, meg ittunk forralt bort. Vagyis csak én, mert apa vezetett hazafelé, odafelé pedig én. :) Jó volt, bár az auchan körforgónál kicsit betojtam. A pláza tetejére nem mertem egyedül felmenni, így a Domus-nál leparkoltam, onnét apáé volt a terep. Aztán felmentünk a barátnőmhöz, és Dorka agyon dögönyözte a két macskáját. Szegények, hagyták magukat...

Ma viszont nem megyünk a miki ünnepségre, mert az egyik ismerősöm mondta, hogy viszi az egyik csaj a 39 fokos lázas beteg gyerekét, mert annyira menni akar, és nem akarom, hogy Dorka összeszedjen valamit.

Oltás: Dani azt mondta, hogy hétfőn menyjünk be a gyerekorvoshoz, és oltassuk be Dorkát. Nem tudom. Félek, de a betegségtől, tüdőgyulladástól még jobban. Remélem hogy nem lesz semmi mellékhatás. Nálunk sem volt, csak fájt a karom. Remélem nem lesz gond....
Szosz: írj, hogy volt-e valami furcsa Rékánál az oltás után, ok?
Amúgy van külön gyerek vakcina, vagy csak a felnőttből adnak kevesebbet? Ez is érdekelne....
Grtaulálok Rékának a járáshoz. Nagyon kis ügyes. :)

Lara: 15 hósnál mi is kettőt kaptunk, pneumo + másik, de annyira nem volt veszélyes, persze hőemelkedés volt, de nem volt magas láza. Nyűgös volt, mert fát a keze lába az oltás helyén.

beze: Lexi nagyon édes. Meg kell zabálni! :) Ő is megy már egydül?

gégéé: de lökött vagy, járkál 2 lábon...... :D:D:D
Kicsit magasabb lett, hogy már nem négykézláb közlekedik, mi? :D:D:D
Amúgy tényleg furcsa, nekem is furcsa volt, hogy jött utánam, nem kellett fogni, hanem odament ahova akart...többnyire utánam a gatyám szárába kapaszkodni. :)

winchi: ügyes vagy, jó a táska. Szóval Matyit nem érdekli a hintaló... csak a kocsik? Igazi fiú. Anyósom hozott le a héten egy zsák játékot a padlásról, ami a pároméké volt, egy rakás matchbox, meg autó, meg ilyenek. Dorka egyből kiszemelt egy kamiont, és azóta az kedvence, azt tologatja, és mondogatja, hogy namion, namion, namion. :) Azt olvastam valahol, hogy a lányoknak is kell fiús játékot adni, és fordítva is. :)

Anyany: biztos a foga miatt nem eszik rendesen Zsófi, nem lehet?
A vicc jó volt. :) Hihi! Mi is képeket adunk a családtagoknak karácsonyra. Mondtam nekünk se vegyenek semmit, csak a gyereknek.

karácsony: mi szenteste itthon leszünk, én főzök, sütök, tesóm is nálunk lesz. 25-én nagymamáékhoz megyünk, 26-án anyósoméknál leszünk, vagy jönnek sógoromék hozzánk, még nem tudom.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Azt hiszem elkezdődött nálunk a mi az korszak. Néha rájön, és egy ideig kérdezget, mi az, mi az közben mutogat dolgokra.... Meg a másik a micsijász (mit csinálsz)? :D:D

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


winchi: és mit hozott neked a télapó? :)

betti: tök jó, hogy kaptatok egy csomó gyerekholmit. Mi is kaptunk annak idején, olyan jó volt. Még nemrég szedtem ellő az utolsó darabokat a kapottak közül. Mostmár vehetünk mindent. :) Bár néha kapunk unokabátyótól egy-két dolgot.

Jaffa: szimpatikus amit a bölcsiről írtál. Biztosan hamar megszokja majd Milu, és bizti neked is nehéz lesz. Én is félek tőle, bár még nem biztos, hogy nálunk lesz bölcsi, nem is tudom majd hogy oldom meg jövőre az elhelyezését...
Puskatoll???? :) Nekem is gépelt puskáim voltak. Jó picik...de persze nem minden tanárnál lehetett haszálni. Volt ahová semmit nem lehetett bevinni....még innivalót sem.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Helló!

Megvolt a mikulás az oviban. A helikopter nem kapott felszállási engedélyt a köd miatt, így gyalog jött.
Olyan aranyosak voltak a gyerekek, csak 2 pityergett, naná, hogy az egyik az enyém volt, de aztán megengedték neki, hogy mellettem álljon, nem kellett a többiek között ülnie, így már nem volt baja, tök jó kis műsorral készült mindkettő csoport, utána meg felolvasta a miku a neveket és átvették a csomagot a gyerekek. Akkor már kiment Levi is a csomagjáért, és leült a helyére.
Dorcsikát meg apa öltöztette reggel és vitte anyóshoz, mert szóltak még este, hogy 8-ra menjünk.

Winchi: tök jó a hátizsák! Ügyi vagy nagyon. Ja, és nekünk is van olyan DM-es kézmosó gél, tegnap vittük magunkkal a kórházba is.

Gégéé: azta, Emmának 6 foga van!Nem semmi! Mi még 4-nél tartunk.

Anyany: felolvastam apának is a viccet este, mert nekem nagyon tetszett. Azt mondta akkor én erre a hónapra le vagyok tudva. :evil: :lol:
Zsófi lefekvésére az utcán nem tudok mit mondani, ilyen nálunk nem volt. Azt írtad nem hisztizik, csak lefekszik, ha felállítod, akkor van hiszti?

Beze: nekünk is van shelles labdánk. :lol:
Vendég
 


Ancsi: Réka szerdán kapta az oltást, aznap nem volt semmi, tegnap hőemelkedése volt, meg bágyadt volt egész nap, sokat aludt, de ma már olyan mint máskor. Remélem nem lesz további sem. Én úgy tudom, hogy az 1-3 évesek kicsit más vakcinát kapnak, mint mi.

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Ancsi: akkor a gyógyegérkeretes szemüveges mikulást te küldted Leviék ovijába? Szó szerint ilyen volt a mienk is. Én nevettem rajta.
Hát megmondom őszintén nem értek egyet azzal a csajjal, aki viszi a lázas gyerekét a többiek közé. Persze hogy menni akar basszus, de megértené, hogy nem mehet, ha elmagyarázná neki. Jó, persze sírna is egyet, de akkor mi van? Az az egyik, hogy ők fertőzik a többieket, de ilyen legyengült kis beteg méginkább fogékony a többiek által odavitt bacikra és vírusokra. Levit még ma is félve vittem be az oviba, pedig kedd óta láztalan. Igaz ma veszi be utoljára az antibiotikumot, de végülis minket ők hívtak, hogy menjünk.
Vendég
 


Tavaly a mikulás ünnepségen kaptuk el a bárányhimlőt. Levi 2 hétre rá pöttyösödött ki, előző este engedtem meg neki először, hogy a hugival fürödjön a nagy kádban. Aznap, mikor kijöttek a pöttyei apja húzkálta szánkóval a tó jegén. 2 hétre rá Dorcsi is kipöttyösödött.
Vendég
 


gégéé!
de ugye milyen jó nézni, ahogy járkál?
csak arra kell nagoyn vigyázni, hogy lefelé is nézzünk, mert mindig láb alatt van, ahogy odajön és nézi, mit csinálok!
:D

winchi!
jó a táska!
ha nekünk is újan kellett volna mindent megvenni... de lassan már kezd elfogyni a rengeteg ruha.
én ami kell, inkább turizok. lehet kifogni szép állapotú ruhákat. néha kapunk újakat is, azok az ünneplők...most sapit turiztam meg alulra hosszúujjúkat.
harisnyát kaptunk egy zsákkal.
most kisbugyikra vadászok. néztem tescoban, de a 2-3 évesre való hatalmas. Zsófi feneke elfér a tenyeremben is, és elég kicsi kezem van. :D

ancsi!
Zsófi ma ebéd közben a gyűrűimmel játszott. van egy halom ezüst. ráhúzta az ujamra, aztán az övére. csörgette, fényes, nézegette.
a tízórai meg egy fél krémtúró volt, de a 100grammos. :(

mennyi mindent mond már Dorka!
jó lehet, hogy ennyit karattyool...

tegnap voltunk barátnőzni. az egyik 2éves, a másik 3 hónapos. és játszottak a 2évessel együtt. olyan édesek voltak!
ott anyuka, apuka és a 2éves be lett oltva. a pici nem.
szóval egyre inkább gondolkozom rajta. de még a gyerekorvost nem hívtam fel.
én még várok vele, mert pont most fáztam meg. :(

mancsa!
olyankor, ha felállítom, nem szól semmit, csak elengedi magát. olyankor jó nehéz. :D
ezt én is megkaptam. "le vagyok tudva"
Vendég
 


Köszi lányok a dícséretet de nehogy azt higyjétek ám hogy dicsekedni akarok a készítményeimmel :oops: Az ötletek miatt hozom nektek megmutatni hátha valaki tud ötletet meríteni valamiből!

Csokit kaptam a Mikulástól, kicsit megint gyerek voltam :lol:

Ancsi ebben szerintem igazad van hogy lányoknak kell autó fiúknak meg baba. Sokat agyaltam rajta, hogy Matyinak is mit lehetne és ma túrtam neki egy tök aranyos Bob mestert. Baba de mégis fiús :lol: Meg ugye imádja a manóját amivel alszik meg a mackót:
Kép

Mancsa ez vicces, hogy a Mikulás nem kapott felszállási engedélyt :lol: Pedig mekkora buli lett volna ha helikopterrel érkezik :lol: Hozzám a mi kocsinkkal jött :lol:

Megyek, nem vasalódnak ki a ruhák maguktól, holnap meg útra kelek Matyival megyünk anyuékhoz egy hétre.

KépKép
winchi
 
 


Sziasztok!

Nálunk is megvolt a Mikulás ünnepség, el is határoztam, hogy Natit tuti nem ezekhez az óvónénikhez íratom majd be. Mivel már tegnap sem volt lázas, én is bevittem Lilit, mondták, reggeli után vigyem és ebéd előtt menjek érte, mert kiszámíthatatlan, mikor ér oda a Miki. Hát visszamentünk fél 12-re, a Miku még oda sem ért az ő csoportjukba. Jó félórát vártunk Natival, több klimétert megtettünk az oviban, mire aztán odaért. 5 percnél többet nem volt ott, a gyerekek énekeltek meg elmondták a verset, aztán az óvónők közölték, hogy ne is ossza ki az ajándékokat, majd mindenki kiveszi a kosárból, ha megy haza. :roll: Ennyi volt, persze a gyerekek örültek ennek is, de az előttük levő csoportban azért jóval többet ott volt. Natinak tetszett a Mikulás, bár csak messziről csodálta, meg táncolt, amikor az ovisok énekeltek. :lol:
Végül mi sem megyünk el Apa céges rendezvényére, Lili sem egészséges, bármit továbbadhatunk meg összeszedhetünk. Úgysem egy nagy szám, igazából csak a játszóház miatt érdemes elmenni, a csomagban nagyon gagyi édességek vannak és a Miku sem túl közvetlen, túl sok a gyerek. Inkább megtakarítjuk a benzin- és matricaköltséget és elmegyünk majd a belvárosba vasárnap.

Ma voltunk védőnőnél státuszvizsgálaton (1 és 5 éves), mindkét gyermekem tökéletes. :lol: De a viccet félretéve, tök jó, hogy Lilinél már most vizsgálják a színtévesztést, nekünk csak nyolcadikban nézték. Jól ledöbbent a védőnő, hogy Lili simán olvasta a kétjegyű számokat.

Tényleg, Lányok, akik már adtok rendes tejet, Ti forraljátok? Nekem szerintem eszembe sem jutott volna, a védőnő azt mondta, másfél-két éves koráig forralva adjam csak. Hát Lilinek tuti nem forraltam, arra emlékeznék... :oops:

Kép
Kép
katinka31
 
 


Délelőtt voltam a házi dokinál, és hosszas sóhajtozás után hajszálnyira ugyan de nem véleményen van. Oltás ügyileg. Én a héten két orvost is megkérdeztem, nem győztek meg, fene egye meg már az egészet.
Házidoki viszont mondta, hogy ne menjek sehová, még boltba sem nagyon. Végigkérdezte az összetevőit, allergiás vagyok-e rájuk, a higanyt nem tudta, amalgán tömésem nem volt soha, de lehet más védőoltásban is volt ez.
Szóval ez van most, a ma esti karácsonyi céges partira csak a férjem megy mindenesetre, pedig tavaly jó buli volt. De nem megyek több mint száz ember közé, akinek a fele körbepuszilgat, ha meg nem engedem, hisztis, nagyzolós picsa vagyok.

Tünci jól van, továbbra is fekszik, változatlan a helyzet, de a baba mozog nagyon! A minap lerúgta a billentyűzetet a hasáról! Ez a lényeg! :D

Lányok. Kedden este a tamarin lekvárból megettem egy kiskanállal. Szerdán reggelire narancs, délben ebéd, husi zöldséggel, vacsira gyümölcs, még egy adag lekvár. Csütörtökön szinte egész nap gyümölcs, rost, este 3 evőkanál lenmag! tejföllel és mandarinnal!!!! és tripla adag tamarin lekvár....ma délután kettőkor még nagy kínkeservesen tudtam valamit is kiimádkozni magamból. Na ezt a pár napot nem kívánom senkinek.
Tegnap olvastam szülésznőt, hogy mit használnak a szülészeten, majd holnap ráállok. Reggelire üres tea, fél óra múlva joghurt búzakorpával, ismét tea, majd fél óra múlva szilvalekvár, és tea. Állítólag rögtön hat.
Én már nem tudok mit csinálni magammal.

Betti
Kép
betti0412
 
 


Bocs Lányok, most akartam még írni mindenkinek, de Nati felébredt, úgyhogy mennem kell. puszi Nektek, jó hétvégét! Katinka

Tényleg, lécci valaki adjon már hírt Tünciről!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
katinka31
 
 


Köszi Betti, közben látom, írtál Tünciről. :D

Kép
Kép
katinka31
 
 


Kérdeztem még nődokit, hogy járjak-e szülésfelkészítőre. Azt mondta, hogy ebben a náthás időszakban semmi esetre sem, majd elmagyarázza mi lesz, de nagyjából a menet az, mikor tavaly indították a szülést, de előtte azért beszélünk részletesen róla. Próbáltam puhatolózni, hogy szülésznőt kit szeret, azt mondta nem mond nevet, mert mindegyik munkájával maximálisan elégedett, neki teljesen mindegy ki van mellette. Első szülésnél annyira nem is látja értelmét választani. Én azért lehet, hogy ismerős ajánlása alapján felkeresek egyet, hogy legalább aki végig velem lesz, az ne legyen idegen, hogy találkozzunk előtte vagy beszéljünk ha kell.
Érdekes, hogy mostanában kezd már átfordulni a gondolkodásom, már nem a várandóság jár a fejemben sokszor, hanem a szülés, szoptatás, gyermekellátás, lassan a készülődés rá. Eddig olyan távolinak tűnt minden, de ha lassan is, de közeledik....

Betti
Kép
betti0412
 
 


betti!
ez már nagyon jó! a babára gondolsz! lassan? hamar itt lesz!
ezt a receptet sztem ki fogom próbálni. nekem nem kell terhesnek lennem hozzá...

tünci!
ha olvasol néha minket!
örülök, hogy a babád nagyokat rugdos! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

katinka!
én még nam adtam tejet, csak néha kóstolt az enyémből, meg a kakaóból is. tejbegrízt kap néha, max hetente egyszer kétszer, abban meg amúgy is forralva van a tej.
Vendég
 


Mostanában úgy szeretek beleülni egy kád vízbe. Szoktam engedni olyan kellemes langyosat, de annyit, hogy a hasam ki van belőle, nem fedi be és olyan jókat olvasgatok benne. Valahol azt olvastam, hogy nem javasolják, de nem meleg vízbe fekszem be, és a saját kádamban csak nem lesz fertőzésem talán.
Vagy egyáltalán nem lehetne? De olyan jól ellazít, könnyebb utána.

Betti
Kép
betti0412
 
 


betti!
nem lesz baj. a saját kád úgyis tiszta.
egyébként én is ücsörögtem, amíg belefértem a kádba. de a pocakkal és a 22kilóval együtt már nem ment.


ma voltunk patikában, és kérdeztem:

1. meningococcus elleni szuri: 2év felett már nincsen támogatás. alatta 2700Ft körül van, felette 7000.

2. influenza elleni szuri: igazából nem tudni, mi a valóság. jól fel van fújva. érdemes, nem érdemes, nem tudni. még javasolni sem merte.
Vendég
 


a velvet egyik cikke:
http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/lelek/ ... sorozattol

a hajam égnek áll!
Vendég
 


Sziasztok!

Csak gyors bekukkantottam... olvastam többeket a H1N1 miatti oltással kapcsolatban. Mi már másfél hete túl vagyunk rajta, és Krisztiánnak semmi baja nem volt. Még csak hőemelkedése sem. Én is beoltattam magam, nekem csak picit fájt az oltás helye, mint amikor izomlázam van. De ennyi. Sőt, nálunk az egész család beoltatta magát. És senkinél semmi mellékhatás nem volt!!! Én ajánlom mindenkinek!
Zsula

Kép
zsula
 
 


anyany
Az a legnagyobb probléma az oltás körül, hogy politikai ügyet csináltak belőle. Ez lenne az első eset, hogy egy járványt meg lehetne előzni, mert van vakcina.... Nyugodt szívvel adassátok be. Mint írtam, nem volt Krisztiánnak és nekünk sem semmi bajunk.
Zsula

Kép
zsula
 
 


zsula: köszi, örülök, hogy Krisztián jól viselte az oltást. Így már azért én is bátrabban állok a dologhoz. Lehet mi is beoltatjuk a manót. Karácsonykor úgyis sokan leszünk mamáéknál, félek, nehogy valaki megfertőzze. Nem hiányzik....

any: gyűrű?? Na, ez jó ötlet. Nekünk is mindig játszani kell valamivel, különben nem ér rá enni Dorka. Még ha csak fél krémtúrót is, de evett legalább Zsófi. Én már rájöttem, nem stresszelem magam ha nem eszik. Majd ha éhes lesz eszik. A dokim mondta, hogy ő még nem látott éhen halni gyereket. :)
Amúgy Dorka mostanában rengeteget eszik, és olyan kajákat, a mienkből is eszik.... le vagyok nyűgözve, csak el ne kiabáljam. Amúgy most hirtelen megindult a súlya. Nem tudom hány kiló lehet, de úgy ki van combosodva.... :) (Most szerintem pihennek a fogai, biztos ennek tudható be. )
Jó, hogy ennyit karattyol. Néha olyan jókat nevetünk rajta. Néha odaáll elém, és halandzsázik valamit, de olyan édesen, mintha valami komoly dolgot akarna elmondani....

mancsa: akkor lehet ugyanaz a miki volt, vagy csak kölcsönkérte a szemüveget. :) Szegény Levi, pityergett? A lényeg, hogy a végén csak megnyugodott. :) Helikopteres miki nem semmi. Kár, hogy nem jött össze. Hát ja, szánkón nem tud jönni, max. motoron, vagy autóval.
Én is kiakadtam a csajon, ráadásul ápolónő végzettséggel. Hogy ennyi esze legyen valakinek. Aztán végül nem tudom, hogy elmentek-e. Mi nem voltunk. Lehet majd sógorom beöltözik vasárnap. Egyik ismerősünknek van ruhája. Bár, ha fél a télapótól, akkor nem bizti, hogy ijesztgetni akarom.

katinka: én forralom a tejet. 2,8-ast adok neki, de előtte 1,5-össel kezdtük. Nem volt baja tőle. Mézet teszek bele, de néha megissza kakaónak is. Néha meg egy kis natúr tejpépet is teszek bele, hogy laktatóbb legyen. Úgy is megissza, és tartalmasabb kicsit.

betti: szerintem nem baj, ha kádban csücsülsz, csak ne forró vízben, az görcsöket okozhat. Meg szerintem akkor lenne baj, ha nyílna a méhszáj. Hát oltás ügyben nem tudom. Szerintem én beadatnám. De tényleg senki nem vállal felelősséget. Azért ez gáz. Azt meg nem teheti meg az ember, hogy ki sem mozdul otthonról. Főleg a kismamáknak van ezer meg egy vizsgálat.
Jó, hogy már gondolsz a szülésre, meg a baba ellátására. Hamar elérkezik ám az idő.... :) Hányadik hétben vagy már?

tünci: én is úgy örülök, hogy ilyen kis virgonc a kis pocaklakó. Remélem azért ez kicsit megkönnyíti a helyzetet... sok puszi nektek!!!

winchi: imádnivaló Matyi. Nagyon jó ez a kép róla. Úgy meg lehetne ölelgetni, szeretgetni. Nagyon jól áll neki ez a borostyánlánc. :)

szosz: köszi neked is az oltással kapcsolatos infót. Hétfőn majd meglátjuk mit mond a dokinő...nem hagyom magam lebeszélni azt hiszem.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Na, megyek, disznóvágás van anyóséknál, csak én most Dorka miatt kihagyom. Úgy volt, hogy öcsém vigyáz rá, de közben ment segíteni helyettem. Majd mi is átnézünk, hogy Dorka megfogja a malac farkát. :)

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


ancsi
Figyelj arra, hogy a 15 hós oltás és a h1n1 között a két hét legyen meg!!!!! Nekem ezt mondta az új háziorvosom.

Kép
zsula
 
 


szuri megint:
a hugom volt ma nődokinál. ultrahangozták, de a doki nem tudta megmondani, fiút vagy kislányt látott. az lett a végeredmény, hogy karácsony után visszamegy, mert most még 26hetes, és ha fiú, akkor 28. háten szállnak le a herék és akkor látja majd egyértelműen.

a szurit kismamának nem javasolta. nincsen eléggé letesztelve, mit okoz vagy nem okoz a magzatnak.
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?