Új privát üzeneted érkezett!

Nono, ezt nem tudom, majd utánakérdezek.
Viszont van pár nap (talán 3), amikor már hivatalosan nem koraszülött, hisz betöltöm a 37 hetet, de még nincs meg a 180 nap. Na akkor azt kell valahogy átvészelni. De tutkó, ha addig kibírja, megint túlhordom. :?

KépKépKépKépKép
uxi

Hááát, buszozás ide vagy oda, én még egyben vagyok! Mondtam már én is apának, hogy megsegíthetne :wink: , de tiszta para, hogy ott a feje és nem akarja. Bezzeg szülni már minden nap vinne! :D Aztán mikor mondom, hogy hát te nem akarsz segíteni, akkor egyből szabadkozik, hogy majd a természet tudja, ráér még az a gyerek, stb... 8)

Uxi, én is csak azt tudom mondani, hogy szorítsd a lábaid! :D Mikor voltál vagy mész dokihoz, hogy megnézze a méhszájat? 20-a már nincs messze, bírja csak ki a babó addig! Sajnos tényleg nem mindegy, hogy gyedet vagy csak gyest kapsz-e szülés után. Két éves viszonylatban (ha addig otthon szeretnél maradni), nem kis összegkülönbségről van szó.

Oltatni mi sem oltattunk, nagyon ellene vagyunk. Inkább próbálunk megelőző hadműveleteket végezni. A lányom osztályából a 3 hete beoltott 6 gyerekből már csak egy gyerek van aki nem lett beteg. De azért igyekszünk elkerülni a tömeget, pl inkább nem megy el a férjem a gyerekekkel moziba két ünnep között, a lányunk a suliban minden óra között szappannal kezet mos, meg egy csomó ilyen apróság. Sok kicsi sokra megy alapon. :wink:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pókica, majd 25-én megyek ctg-re először, akkor kukkant a doki is.
Bárt a méhszáj leletekre nem sokat adok, kihúztam én már kétszer 41 hetet 1100-as méhszájjal. Most legutóbb (4 hete) még csak 2000-es volt, ennél a babánál a legjobb, a többinél azidőtájt már 1000 volt.

Amúgy nem is tudom, mit parázok, bár ilyen fájásszerűim a másik kettőnél nem voltak, de most is csak a gyed miatt izgulok, mert amúgy nem hinném, hogy két túlhordás után most jóval terminus előtt szülnék. Ha nem lépem át sokkal, már pezsgőt bontok.
Jaj hát igen, nagyon nem mindegy, hogy bruttó 100 ezret, vagy bruttó 28 ezret kapok két éven át.:? :(

KépKépKépKépKép
uxi

Érdekes amit írsz, mert pont erre gondoltam én is, hogy az első két gyereknél, nekem sem voltak ennyire erős jóslóim. Most már egyre több van, egyre erősebb és egyre hosszabb ideig tart. De ilyenem tuti nem volt a másodiknál sem! :shock:
Szerintem lesz nálatok pezsgőbontás! :D Én is túlhordós vagyok, de az ember mindig reménykedik, hogy na, talán most hamarabb jön és nem egy 4 kiló feletti "kisbocit" kell megszülni. :wink:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Az előbb azt akartam írni, 15-én megyek először...

KépKépKépKépKép
uxi

Ja igen, én is reménykedek... egyszer már megálmodtam, hogy 1 nappal terminus előtt fogok szülni. Pont jó lenne. :wink:
De persze akkor sem nem tiltakoznék, ha egy-másfél héttel előtte indulna be...

KépKépKépKépKép
uxi

Fanetta
Jobbulást Nimródnak! :?

Pókica
:lol: Mintha az én férjemet hallanám... eredményt akar, de segítség nuku. :roll:

Nálunk már nem téma a h1n1. Egy ideig nagy volt a lárma körülötte, főleg, amikor nem volt elég oltóanyag. Egy ismerősöm beoltatta magát az egész családdal és mindenki beteg lett. :( Mi nem oltattunk. Apjuk beteg volt, egy napig magas láz és elesettség, de másnapra már sokkal jobban lett. Nem tudjuk melyik vírus volt, az új vagy a régi, de nem volt olyan vészes.

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

én azt hittem, hogy eg yhónappla előbb megszülöm a 3. gyerkőcit, anniyra fájt mindenhol, feje már lenn volt teljesen, doki megbtudta fogni, mikor vizsgált, folyton fájásaim voltak össze/vissza...és mégis túlhordtam egy nappal, azt is csak ezér eggyel, mert tornázgattam, hátha besegít, és megrepedt a burok egy icipicit, és elkezdtem folydogálni, így muszály volt szülni...vizsont szart se tágultam, és rendszeres fájásom se votl, és a gyerek is letünt...szóval kár volt. Fur volt nekem si hogy az első 2 gyerekkel minden flottul mnet, tudtam mikor kell szülni, és nem volt ennyi jóslófájásom jóval a szülés előtt...szóval a 3. nagyon más!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Ikerverus: azért volt a harmadik annyira más, hogy ne gondold, hogy te már mindent megéltél és már mindent tudsz!!! :lol: :lol: :lol:

Kép Kép Kép
fanetta

húúúúú Pokicica!!! Most nézem csak, hogy te má nagyon a finisben vagy!!!!!! :shock: :shock: :shock:
Neked ezután kötelező a naponkénti jelentkezés, különben azt hisszük, hogy ejsze mi történt :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép Kép Kép
fanetta

Több ismerőstől is hallottam, hogy csak a harmadik gyereknél lettek jóslói, meg hogy ennyivel hamarabb, mégis túlhordták...
Úgyhogy nem valami biztató. :?

KépKépKépKépKép
uxi

Jaj, fanetta, ne is mondd, már nagyon úgy érzem a végét járom! :wink: Szerintem kivárja az idejét. Na, az nagy szám lesz, mivel a fiunk szülinapjára vagyok kiírva. Abban reménykedünk, hogy minimum 3 nappal jöjjön előbb vagy később mint 15-e, mert akkor legalább meg tudjuk enni az egyik szülinapi tortát, mire elkezdjük a másikat. 8) Persze én az előbb jöjjönre szavazok. :D
Nononak megvan a száma, ha esemény van, megy neki az SMS! :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pókica, Uxi :)

Drukk, hogy ne hordjátok túl a babókat! :wink:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

bár én csak a kétgyerekesek táborát erősítem de Márknál az ucsó hónapban naponta indultam szülni olyan fájásaim voltak. 4200 lett a drágám.....ami azért durva mert én 55 apa meg olyan 60 kg körül van.....és a szülés megváltás volt, szó szerint kipottyant. :roll: Azon agyaltam h a lányom 14 óra után született a fiam alig 2,5 a harmadikat meg majd fel sem tűnik vagy mi.... :lol: egy tüsszentés után közlöm, hopsz megszültem.....

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

Sziasztok!

Bocsika, hogy ennyire eltuntem, de majd, ha erom es idom megengedi elmeselem mi tortent...
Eloljaroban csak annyit, hogy most egyedul nevelem a 3 gyereket,ferjem jol megvert, most otthon van mi meg itt Angliaba.

Addig is, egy par kep, ismerkedeskepp...

Anett kislanyom

Kép

es a 2 fiu

Kép

Kép
Kép
Kép
f.marti

Nono:
olvastam az utolso hozzaszolasod, hat en is szo szerint igy voltam Anettel es o is 4200 gr volt! Mar annyira megszoktam a fajasokat, hogy nem tudtam eldonteni a vegen, hogy ez most tenyleg szules vagy joslo, vegul majdnem otthon szultem.Amikor korhazba ertunk 8-9 centire ki voltam tagulva.Felvettek az adatokat es 10 perc mulva kint volt Anett. Most egy kicsit nosztalgiazom, mert ennek mindjart egy eve!

Kép
Kép
Kép
f.marti

Nono
Hát igen, jobb lesz a harmadiknál vigyázol. :lol:

Márti
:shock: Sajnálom! :( Nem semmi lehet 3 gyerekkel, de jobb ez így!
Nagyon szép gyerekeid vannak! :) Tetszik az elefáni is. 8)
Mit dolgozol Angliában?
Jók a vonalzóid. Melyik website-ról vannak?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

f.marti: borzasztóan sajnálom....iszonyat nehéz lehet 3 gyerekkel társ nélkül...pláne h így váltatok el.....ez már végleges? Te egyedül maradsz kinnt apjuk meg hazajött? A szavadiból azt vettem ki nem volt még precedens erre. Kívánom a legjobbakat, remélem mostmár minden oks körülötted....már amennyire az lehet ilyen helyzetben. Anett gyönyörű kislány, zabálnivaló husis pofival....mint a fiam..juj de utálja h nem tudom a puszilgatását abbahagyni....hihi...a lányom már elég nagy ő el tud szaladni. :lol:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

f.marti:így ismeretlenül is sajnálom 3 gyerekkel nem semmi.Sok eöt kívánok neked.Csoda szép gyermekeid vannak.

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Sziasztok Mindenki!

Nemsokára díszítjük a fát, meggyújtjuk a gyertyákat és örömmel figyeljük majd, amint a gyerekek mohón bontogatják az ajándékokat.

Addig viszont még van pár hét! Nyitottam egy topikot, gyertek, ötleteljünk, készüljünk a Karácsonyra együtt! Mert biztos, hogy mindenkinek van legalább egy olyan remek ötlete, ami másoknak nem jutott eszébe.

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... t=&start=0

Üdv, és mindenkinek jó ráhangolódást, készülődést:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest

Lanyok!

Mar az elejetol olvaslak titeket, akkoriban meg fel kellett dolgoznom a harmadik joveveny bejelentkezeset, es nagyon jol jott ez a topic. Mostani, 16 hetes terhessegem nem tervezett, pontosabban nem mostanra tervezett, am hosszu tavon nagyon vagytunk egy harmadikra. Mostanra mar teljesen kibekultem a gondolattal (sot!), de van egy dolog, ami nagyon zavar, legyszi biztassatok egy kicsit!
Barhova megyunk, de a kozvetlen rokonsag is, amint meghallja, h jon a 3. rogton elkezdi sajnalni a kisebb fiamat, h szegenyke, milyen mostoha dolga lesz neki :? Aztan jonnek a sztorik, amiket nem birok leallitani... En persze kezzel-labbal tiltakozok, utalom, h igy fatalizaljak a dolgot, olyan, mintha semmit sem tehetnel ellene, a kozepsonek ez a sorsa :? Legyszi, irjatok, akiknek mar van 3, vagy akik 3an voltak, h nem foltetlenul igy van, h ez nem sorsszeruseg.! Talan azert zavar ez nagyon, mert kisfiam most 14 honapos, es en is ugy erzem, h nem tudok eleg idot csak vele lenni, tul gyorsan jon a kovetkezo. Szoval eleg osszetett.
Elore is koszi :)

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham

f.marti! Nagyon sajnálom, hogy így alakult és sok erőt kívánok, hogy mihamarabb túllépj a nehézségeken. Egy idő után már biztosan könnyebben fog minden menni.
Gyere nyugodtan kiírni magadból a bánatod vagy csak ha vigaszra vágysz.

Lányok, ma reggelre leesett a pocakom! :D De tényleg olyan! A zoknimat olyan simán húztam fel, mint kis pocakos koromban! Teljesen máshogy érzem a hasam elhelyezkedését mint tegnap vagy azelőtt, olyan nehéz lett lent és szó szerint nyom a buksija. :roll:

Szia Móni! Még érdemben nem tudok nyilatkozni a középső gyerek ügyről, de erről már én is hallottam. Nálunk inkább azon ütköznek meg az emberek, hogy hogy merjük bevállalni a mai világban és egyszerűen kiolvasni a szemükből, hogy idiótának néznek. De volt már aki kiröhögött, aztán mikor látta, hogy nem vicc, tényleg terhes vagyok, akkor jött a "te hülye vagy, be kellene zárni" nézés.
Úgy gondolom, hogy szerencsések vagyunk, hogy a középső gyerek a fiú. Mivel a férjemben, a családjában és az én családomban is érezhető egy kicsit a fiú a trónörökös ősi felfogás, így amúgyis több figyelemben van része. Na meg a lányunk már kamasz, ő már egyre kevésbé igényli azt a féle foglalkozást mint ami a kicsinél van. Ő már inkább azt értékeli, ha békén hagyjuk. :wink: A kicsiért pedig ugyanúgy rajong mint mi, nincs féltékenykedés. De az biztos, hogy nagyon oda fogunk figyelni rá, hogy minél simábban menjen majd a kis jövevény elfogadása. Elhatároztam, hogy soha nem lesz olyan, hogy azt mondom: most nem, mert a kicsivel ezt vagy azt kell csinálni. Nem szeretném ha haragudna rá, amiért mondjuk miatta nem tudok vele egy kicsit autózni. Inkább viszem magammal a babát is a szőnyegre és majd addig ott fekve szoptatom ha éhes. Meg ilyenek.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Fmarti, nagyon remélem, hogy rendeződnek a dolgaitok, ahogy nektek a legjobb lesz!

Bangham, ne aggódj, egyáltalán nem biztos, hogy a középsőt annyira megviseli, ez csak egy sztereotípia. Lehet, hogy gyakoribb, de nem törvényszerű. Meg azzal, hogy tudjátok, már tehettek is ellene valamennyit.

Elég kicsi lesz nálatok a korkülönbség, hamar összenőnek majd. Enyémek között 21 hónap van, de már most is sokszor olyanok, mint az ikrek. Szerintem akkor rosszabb a középsőnek, ha nagyobb a korkülönbség.

Amúgy nálunk is mindenki ezzel nyomul, hogy szegény Beni majd el lesz hanyagolva, meg középső gyerek, milyen rossz neki, kiközösítik majd... de érdekes mód csupa olyan mondja, akinek csak két gyereke van.:?

KépKépKépKépKép
uxi

Húha, Pókica, lehet hamarosan kibújik hármaska? :D

Tőlem meg azt szokták kérdezgetni, hogy véletlen gyerek, ugye?
Mintha manapság nem lehetne három gyereket tervezni :? .

KépKépKépKépKép
uxi

Koszi a gyors reagalasokat, maris jobb! :wink:

Pokica!
Jujj, de kozel vagy a veghez :o Akkor mar nemsokara beszamolhatsz "erdemben" is :wink: Ez most lany lesz?
En is szoktam ilyen elmeleteket gyartani, h miert nem lesz rossz Mikinek :lol: eszerint nekem nagyfiam, kicsi fiam es lanyom lesz, sosem kozepso gyermekem! :lol: (jelzem, meg nem tudom harmaska nemet 8) ) No meg Miki az egyetlen tervezett gyerek :oops:, nagyon hasonlit ram, majdnem a szulinapomon szuletett stb. Szoval komoly adui vannak 8)
Amiket leirtal en is megprobalom, csak mar lattam, h eleg nehez megvalositani :? Zsolti megsem volt feltekeny, mondjuk o mar megertett egy-ket dolgot. :roll:

Uxi!
Ez egy jo meglatas, h mind ketgyerekesek mondjak :o
En mar elorebb mentem egy szintet, attol tartok, h gorcsolni fogok, pont azert, mert tudom, ahelyett, h szepen nyugisan nevelgessem a csemeteimet, ahogyan erzem :roll:
Igen, Miki lesz az, aki mindket testverehez kozel lesz korban, ez csak elony lehet :)

bangham

csobakka!!! húún teccik lenni??????

Pókicica: akkor lőjétek be a 10. és így 15-re már el is felejtették a tortát, és jöhet a következő!!!
De akkor addig már csak 3 nap van!!!!!
Azért nem semmi nektek a december: mikulás-torta torta hátán-angyal-szilveszter!!! :shock: :shock: :shock:

Uxi: még 13 nap!!! Meglesz nektek is!!!! 8) 8) 8)

f.márti: kemény csaj vagy!!!!!! Alapvetően azt hiszem, hogy a mindig megadatik a próbához szükséges eső is - bár olykor ez érzéseim mintha mást sugallnának :wink: :wink:
Aranyosak a gyerkőcök!!!!

bangham: biztatlak: ez csak fokozódni fog 8) 8) 8) . De tetszett, ahogyan panny reagálni szokott erre: ha valaki elkezd sajnálkozni, visszavágja, hogy "az lehet, hogy hülye vagyok, de az én kölkeim fognak téged nyugdíjas korodban eltartani!!!!!" Szerintem ezzel le lehet csapni a labdát.

És nálunk Fanni és Nimi között is 2 év a különbség, és most is annyi lesz -ebben szerintem az a jó, hogy hamarabb összenőnek, és közösen hülyítheti majd a szülőket -igazi testvérek lehetnek.

De persze abban is lehet valami, hogy a középsőt, a szendvicsgyereket hajlamosabb az ember jobban elhanyagolni (utánanéztem a kutatásoknak)- DE talán ennek TUDATÁBAN jobban oda is lehet erre figyelni, és ki is lehet kerülni.
Én azért akartam hatradiknak jányt, hogy a középsőnek legyen meg a "fiú kiváltsága", és akkor ugye a kicsinek meg az, hogy kicsi, a nagynak,meg az hogy ő a nagy.
De nem így lészen 8) - hát majd igyekszem Nimire is odafigyelni. (egyébként az a tapasztalat, hogy a kölkök jelzik, ha nem kapnak elég figyelmet : a fiam pl. mostanában éjjel felsír: és hát vettem az adást, kezd gáz lenni, többet akar az anyjából :wink: :wink: :wink: ).

Egyébként péntek reggel visszamentünk a dokinénihez, aki antibigyót írt fel: na onnantól kezdve nincs láza a kölöknek!!! 8) 8) 8) Szóval ki sem vettem: ezek szerint nekünk a felírt recept is elősegíti a gyógyulást -hihi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanetta 2009.12.07 13:25-kor.
fanetta

ja és Bangham: azért mondják a kétgyerekesek, mert ők eltökélték, hogy nem esnek bele az "elhanyagolomaközépsőt" csapdába. :lol: :lol: :lol: Bár sokszor már 2 gyereknél is fogják a fejüket 8) 8) 8) , na de mégis :lol: :lol: :lol: 8 (és most elsősorban a sajét nevemben beszélek)
Ja és kedves megyeközpontos:én meg Udvarhelyről származom!!! Hallom Basescu boldogít titeket még egy pár évig :) :) :)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára fanetta 2009.12.07 13:51-kor.

Kép Kép Kép
fanetta

Igen Móni, szó szerint közel a vég! :D Valaki megszülné helyettem? :wink:

A gyakorlati megvalósításokra kíváncsi leszek hogy fog menni, egyenlőre tele vagyok tetterővel és lendülettel ez ügyben, igazi kihívásnak tekintem. 8)
Hármaska kislány lesz, Tünde névre fog hallgatni.

fanetta, 3 nap...hú ne is mondd! Igazából sajnálni fogom, hogy ezzel a terheséggel lezárul egy életre a méhem feladata. Szegény, most már olyan haszontalan szerv lesz mint a vakbél! :?
Úgy tűnik a decemberünk kész anyagi csődminden évben. :roll:
Valamint a június is ünnepekkel fog eltelni, teljesen véletlenül jött ki úgy, hogy mindhárom gyereknek abban a hónapban van a névnapja. Elseje Tünde, 13-a Anett, 29-e Péter Pál. Az apjukat is úgy hívják, így ő a ráadás. :)
Szóval fél évig semmi, aztán gatyát le, majd félévig megint semmi. :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

[quote="pókica"] írta:pókicaIgazából sajnálni fogom, hogy ezzel a terheséggel lezárul egy életre a méhem feladata.

Azt sohasem lehet tudni 8) 8) Hosszú még az élet!!!!!! (hogy ilyen közhelyeket mondjak 8) 8) 8) )

[quote]S írta:zóval fél évig semmi, aztán gatyát le, majd félévig megint semmi.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Hülyeeeeeeeeeeee

Kép Kép Kép
fanetta

bangham: tudod mi az érdekes? A soraidat olvasva ez inkább a te félelmednek tűnt és nem a külvilág baszogatásának. Nem te félsz nagyon h nem leszel jó anyja a középsőnek? szerintem annál nagyobb fatális baromság, minthogy a középsőnek szar dolga lesz nincs is. Szerintem nagyon fogja szeretni a tesót és tök jó h kicsi lesz a korkülönbség. Egy nagyobbal sosem kell annyit foglalkozni mint a kicsivel. A kisbaba sírhat várhat 5mp-et míg te megoldod a közéspő meg a nagy dolgát. Ez a tesóféltékenység szten nem nagyobb kihívás mint a második gyerek érkezésénél. Sztem a középsőnek jó dolga lesz. Belénk van magyarázva h a nagy attól jó h nagy és okos, a kicsi a kedvenc és a kicsi a középső meg mostoha sorsú. Ő ugyanyúgy meg fog küzdeni azzal amivel korábban a nagyobb gyereked a féltékenységgel és h kiesik a pixisből. De a szeretettel és az odafigyeléssel sztem simán kezelhető. sztem. Sztem ne félj....bár ott tartanék már ahol te! Dejó lenne ha már majd félidő lennék a harmadikkal. sztem nincs mitől félned!
Remélem nem baj h ilyen stílusban fogalmaztam?

pókica: énénénénénén!!!! én megszülném!!!!!! Légyszííí, engem válassz!!!!! :lol: :lol: Éhbérérét is elvállalom...vagy tudod mit, ingyen is...sőt fizetek is....Ebben az lenne a jó h tök jó szülni és aztán ha megvan akkor már mégjobb, meg az is h így nem kéne tehesnek lennem meg aztán nem kéne agyalni h vmiből fel is kéne nevelni! Nem, a béranyaságot nem nekem találták ki...ott ki is kell hordani..... 8)
Na lőjjetek le...kevés alvás fura agymenések....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dr_nono 2009.12.07 14:29-kor.

dr_nono

[quote="pókica"]
írta:
pókicaSzóval fél évig semmi, aztán gatyát le, majd félévig megint semmi. :D

:lol: :lol: :lol:

dejó neked hogy csak félévente.... :lol: :lol:

dr_nono

fanetta!

Na, ez nalunk is igy van, Miki nagyon is jelzi, ha hanyagolva erzi magat, nem az a meghuzodos tipus. Sot, az elso kettonel nalunk a testverfeltekenyseg ugy nez ki, h Miki sztrajkol, ha Zsoltit az olembe veszem :shock:

Nono!
De, jol erzed, de mondtam is, h azert esik rosszul, mert amugy is ketsegeim voltak/vannak, erre meg jonnek a szovegek is. :? belulrol erzem, h semmi gond nem lesz, hisz imadom mindegyikuket, ugyanakkor mindket fiam nehez eset volt az elso evben, en meg eleg turelmetlen, idegbeteg, no meg felkeszulve sem voltam erre, ezert tartok kicsit attol, h hogyan lesz idom, energiam mindenre. No meg a korulmenyek sem a legidealisabbak, allandoan utazunk, ketlakiak vagyunk stb. :? Ugyanakkor tudom, h ennek nagyon igy kellett lennie, mert kulonben maradtunk volna kettovel, ha halogatjuk. :roll:

ne felj, te is hamarosan zold utat kapsz, aztan mar szamolgathatod is a heteket! :wink:

bangham

Pókica
Bíztató jelek! :D
Decemberben tortamérgezés. :D

Móni
Szerintem kis odafigyeléssel ki lehet küszöbölni a középső gyerek szindrómát. :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Most találtam rá véletlenül erre a fórumra, ha nem bánjátok írnék pár sort, hogy nálunk hogy alakult a tesóféltékenység és a szendvicsgyerek szindróma. :)

A vonalzókból láthatjátok, hogy nincs valami nagy korkülönbség a gyerekek között, Zita 3,5 évesen 2 kistesóval büszkélkedhetett, de sztem Ő ezt nem így gondolta.
Sztem van középső gyerek szindróma, leírom és majd utána meg is cáfolom. :wink: A legnagyobbnak rutinja van abban, hogy anyát hogyan kell kisajátítani, és nem tudom, Ti hogy voltatok vele, de én a 2. gyerek születésével úgy éreztem, mintha megcsalnám az elsőt, és ezért többet babusgattam, meg persze mindenki erre is biztatott.
Később úgy éreztem, hogy ez így nem volt jó, mert a 2.-al nem alakult ki olyan hamar olyan szoros kötődés, mint ahogy az "elvárható" lett volna, na mindegy, azóta természetesen megvan. :) Így a 2. gyerek belenőtt ebbe, hogy a naggyal viaskodik értem, a nagy cselesebb, de a középső már behozta verekedésben. :?
Közben ovis lett a nagylányom, 3 hónapig csak ketten voltunk a fiammal itthon, jó volt. Megszületett a kislányom, a nagylányom rettenetesen féltékeny volt, nehezebben ment oviba is.
És itt jön az, hogy a középsőt imádja a kislányom, mert vele kb u.annyit van, mint velem, és Ákosnak is tetszik, hogy Julcsi odáig van érte, kölcsönösen szeretgetik egymást. Amíg Julcsi picibaba volt, sok vizet nem zavart köztem és Ákos között, tehát itt mindjárt vissza is kapta azt, amit a nagy mellett nem tudott, vagy írhatom úgy is, hogy amennyivel ott kevesebb volt, itt annyival több.
Mondják azt is, hogy kell a külön program, de 3 (vagy több) gyerek mellett ezt elég nehéz megoldani, pláne úgy, hogy nekünk senki sem lakik itt. A külön program az, hogy hol az egyik, hol a másik jöhet el velem bevásárolni. :? ez van, de Ők tökéletesen elégedettek ezzel. :)

Igen, mi is kap(t)unk sokszor megsemmisítő pillantásokat, hogy mekkora idióták vagyunk, 3 ekkora gyereket bevállalni, sőt a szűk családban is voltak, akik szinte nem vettek tudomást a terhességemről. Na mindegy, nem is miattuk lettek 3-an, hanem mert így akartuk, bár Julcsit mi is 1 évvel későbbre terveztük. :oops:
Viszont az idősebb korosztályt megszerettem, mert Ők lépten-nyomon megállítanak minket az utcán, megdicsérik a gyerekeket, és gratulálnak, hogy 3 gyereket vállaltunk. 1x egy néni azt mondta, hogy milyen öröm neki látni, hogy Attila népét gyarapítjuk. :)
Engem még az zavar(t), hogy mindenki sajnál(t), hogy milyen nehéz lehet nekem 3 gyerekkel. Igen, van amikor nehezebb, de alapvetően nem állítanám, hogy olyan rossz sorom lenne, sőt... Sokkal nehezebb volt, amikor a 16 hónapos mellé született a fiam.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Nono, emlékszem még milyen nagyon vágyni egy gyerekre, így inkább befogom a szám. De a súly miatt már eléggé meg vagyok rémülve, mivel 4 kiló felett lesz, ez már biztos. Ma a doki azt mondta, hogy szerinte simán túlhordom, itt napokon belül tuti nem lesz baba. :cry: El is zavartam ma éjjelre horgászni a férjem, szegény már tűkön ült.

Tünde, de jó, hogy leírtad ezeket! :) Szeretek én is tapasztalatokat olvasni, sok ötletet lehet belőle meríteni és felkészít olyanokra is amire nem is gondoltam volna.

Sütöttem ma meggyes és almás lepényt is, de a tésztája nagyon nehezen volt nyújtható. Valamit elszúrhattam. Úgy el vagyok kenődve. Na nem a süti miatt, hanem a baba miatt, hogy nem akar még jönni. :cry:

Panny, hol vagy?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pókica látom, már nagyon a vége felé jársz, drukk!!! Nálunk pont 1 hét volt az, hogy anyukám eljött és még egyben voltam (férj 50km-re dolgozik), hogyha szülni kell, legyen valaki a gyerekekkel. Na abban az 1 hétben totál kikészültem, kb ahányszor elmentek mellettem a lakásban kérdezték, hogy: na, nincs még semmi???? :roll: :twisted:

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Ez ismerős, én már le is állítottam a férjem. Minden reggel megkérdezte: nem szültél meg? Bár úgy menne...az ember álmában szülne... :P
De elég volt éjjel csak megfordulnom, már felemelte a fejét, hogy szülsz? Teljesen kész lettem ettől. De mióta leállítottam, nyugi van. Reggel csak rám néz, éjjel pedig szó nélkül emeli fel a fejét. :D Már ez is valami.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

[quote="pókica"]
írta:
pókicaDe elég volt éjjel csak megfordulnom, már felemelte a fejét, hogy szülsz?

:D :D :D

Nálunk még nem kezdték el, majd kb 3 hét múlva indul a nyüsztetés...
Nekem a kedvencem, mikor nekem szegezik a kérdést: "mikor fogsz szülni?"
Mintha tudnám. :evil:

KépKépKépKépKép
uxi

szülés: engem is kiakasztottak már nem egyszer a még egyben vagy kérdésekkel. Volt h annyira kikészültem h úgy gondoltam itt az idő h megvicceljem a kiscsaládot. Szó szó jött a tali és jött a kérdés h nem szülsz még? Én meg legörnyedtem és felkiáltottam jaaaaj szülni fogok......persze a fejem lehajtottam na nem a hatás kedvéért csak h el ne röhögjem magam mikor meglátom a rémületet a fejükön. Úgy maradtam egy percig míg a fél család összekapta a holmiját h na akkor induljunk szülni...aztán már azért nem tudtam felállni mert kétrét görnyedtem a röhögéstől...rajtam kívűl senki nem röhögött de vették a célzást. :oops: :lol:

zitaanyu: tök jó h leírtad, Nálam is így volt, azt éreztem megcsalom a lányom amiért érkezik a kistesó. Sok idő volt míg az a szoros kötelék kialakult a fiammal ami a lányommal volt. Harmadikról nem tudok nyilatkozni még sajna de ami késik nem múlik! :wink:

dr_nono

Tünde

Köszi, hogy leírtad a te meglátásodat. Nekem segítettél vele. Ha van időd még gyere és oszd meg a tapasztalataidat. :)

Pókica
Kitartás! Már nincs sok hátra! :wink:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

:D Nono, ez jó volt! Szegény család! :D

Uxi, ez a mikor fogsz szülni nálunk is napirend. :D Főleg hogy minden alkalommal mikor mondom, hogy nem tudom, rám csodálkozik, hogy de hiszen már a harmadik gyerek! :shock:
Ahol te szülsz, ott is látogatási tilalom van?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

f.márti: mesélj, hogy bírod a gyűrődést????

pókica: ha hétfőn leesett a pocakod, akkor holnap már szülhetsz is :lol: :lol: :lol: És akko elmehetek jósnőnek - ha mégsem, akko lőttek a jósnői karrieremnek :lol: :lol: :lol:

Lehet, hogy hülyeségnek tűnik, de próbáltad már megbeszélni a kölökkel, hogy akkor mostmár jöhet?
Nekem ez bejött. Mondtam nekik még azt is, hogy akkor gyorsan, simán essünk túl rajta -és ez is bejött 8) . 37 betöltött hét+valahány napra született Fanni, 37 hét-1 napra Nimi, és remélem, hogy a mostani is fog hallgatni rám (bár a szülés előtt, ha már utána úgy sem :lol: :lol: :lol: )
Szóval én nem tom milyen a "na, mikorszülszmár" állapot, de ezek szerint ki is hagyható, különösebb sajnálat nélkül :lol:

nono: úgy látom, egy kis mókáért nem kell szomszédba menned!!!

uxi: és ha azt mondod, hogy elszámolta a dokid, és 3 héttel későbbi az új dátum??? :roll: :roll: :roll: Akkor tutira megszülnél, mire beindulhatna cseszegetés :lol:

bangham: látod, a 3 gyerek mellé mindenkinek jár az "idióta" jelző is - velejárója, mint hab a tortának. Szóval, félre minden kétség, vállad büszkén (te is) ezt is. :D :D :D

Kép Kép Kép
fanetta

fanetta, mikor mész uh-ra? Hátha megmutatja magát és kiderül a neme. :wink: Vagy tudjátok már?
Még nem beszélgettem pocakbabával róla, hogy jöhet. De kipróbálom! Olvastam már olyat is, hogy valaki zseblámpával világított be, hogy lássa a kiutat! :lol: :shock:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pókica, igen, látogatási tilalom van. De én még nem mostanában szülök, hátha addigra elmúlik.
Ha meg nem, nem baj, úgyis kértem, ne jöjjön senki (a férjem persze jöhetne, de így nyilván őt sem engedik, de más ne jöjjön), csak remélem valahogy majd bejut hozzám a kaja. :D :wink:

Eminél még bejött a fél rokonság, marha kellemetlen volt szülés utáni napon ácsorogni a társalgóban, mert ülni nem tudtam, szédelegtem, de nem kapcsoltak, mindenki részletes beszámolót várt, a gyerek meg ordított odabent... :?

Kitaláltam, hogy főzök majd előre, lefagyasztom, s megkérem a férjemet, hogy azt hozza majd be. Pl. tarhonyás húst, vagy valami hasonlót.

KépKépKépKépKép
uxi

pókica: vagy fiú lesz vagy lány, de egy tuti: hogy már 13 hetesen láttam a kukiját 8) 8) 8)

Kép Kép Kép
fanetta

Uxi, szerencsére hozzám nem járt be a rokonság, mivel 160 km-re laknak anyósék. :D Anyám, bátyám csak pár percre jött, más rokonom nincs. Most a látogatási tilalom úgy van, hogy csak az apa bejöhet a folyosón lévő üvegajtóig, én odatolhatom a babát, de az ajtón kívülre már én sem mehetek ki.

fanetta! Fiú? :D Hú, a férjem nagyon szerette volna ha a harmadik is fiú lett volna! Egy kicsit bevallom én is jobban vágytam rá. De így meg nagyon izgi, hogy újra lány, már olyan rég volt mikor a lányunk született! :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

pókica!!! na asszem lőttek a jósnői karrieremnek!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: De ha ma nem jelentkezel, akkor még lehet esélyem :lol: :lol: :lol: .
Szóval a kétségek eloszlatása végett, tessék jelentkezni :roll: :roll: :roll:

Én inkább lányt szerettem volna (hmm....hogy is van ez a "ami van sosem jó" dolog??? :D ), amint azt már írtam, pont a szendvicsdolog hangsúlyos elkerülése végett (persze a férjem fiút). De hát ugye nem rajtunk múlik -szerencsére (fura, hogy ezt mondom, de sokszor utólag kiderül, hogy jobban alakítanak az égiek 8) )

uxi: annyira pocsék a kórházi kaja, hogy ki kell egészítened???

Kép Kép Kép
fanetta

Fanetta, én is inkább lányt vártam volna harmadiknak, most meg már el sem tudom képzelni, hogy ne fiú legyen. Szerintem jobb is így, a kicsik is közel lesznek egymáshoz, mert azonos neműek, a két nagy meg a kis korkülönbség miatt már összenőtt.

Hogy lesz nálatok a szobabeosztás?

Mi a két nagyot akartuk összerakni, de kudarcba fulladt, most az a terv, hogy Emi egyedül, két fiú kb két hónap után egy szobában.
Csak még keresztül kell vinni egy szobacserét, a BEnié a kisebb, (7m2), Emié a nagyobb (10m2), mégse a kcisibe legyen a két fiú.
Az a baj, hogy mindenki ragaszkodik a szobájához, ágyához... áhhh, makacs banda. :?

KépKépKépKépKép
uxi

fanetta! Kukucs!!! :D :D :D Bár inkább így kellett volna: :cry: :cry: :cry: Szóval még mindig egyben. Á, ne keseredj, azért még elmehetsz jósnőnek, a többségnél még így is jobb lehetsz, elég annyit mondanod, hogy ez a gyerek még idén meg fog születni! :D

Uxi, nekünk is megvan a teóriánk, hogy miért is jobb, hogy már így alakult, hogy a legkisebb lány lesz. A fő ok, hogy a lányunk nagyon-nagyon lányt szeretett volna. Nagyon várja, úgy izgul, annyira szeretné már gondozni, fésülgetni. A fiunk is könnyebben fogja viselni, már így is le kellett cserélnünk a babakocsiját, mert kijelentette, hogy abba másik baba nem fekszik bele. Így hogy lány, mindenképp másikat vettünk volna, de ha fiú, akkor nem. Abból jó nem sült volna ki. Most halálosan meg van nyugodva, hogy nem fog az autóival játszani, mivel ő lány lesz és babázni fog. Erre esélye is van, a lányunk sem vett a kezébe soha autót. Szóval most teljes a lelki béke, hogy ő marad az egyetlen kiváltságos fiú.
De meg vagyok róla győződve, hogy mindenkinek úgy lesz jó, ahogy a sors kialakította és akárcsak a kis vagy nagy korkülönbség esetében, a nemek eloszlásában és sorrendjében is megvan minden variációban a maga jó oldala és pozitívuma is. Annak pedig külön örülök, hogy mi emberek nem tudjuk tudatosan alakítani, hogy milyen nemű gyermek szülessen.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

pókica: eddig sem tartottam magam őstehetségnek, jóslások terén. Na de ezután!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
A lényeg, hogy minden rendben veled. Ja de hallotta megy másik jóslatot is, miszerint repülő az égben, gyerek az anyjában nem marad!!!! na, ebben tényleg lehet valami 8) 8) 8)

Uxi: jó ez a pozitív szemléleted!!! Erre nem is gondoltam látod.

Képzeljétek, a kedvenc kedvenc dokim elfocizta az achiles inát!!!! :shock: :shock: :shock: Úgy hogy szerintem úújabb bonyodalmak elé tekintgetünk!!! Remélem azért a szülésig csak helyrejön!!!!

Többiek!!!! Nem ér eltűnni!!!!!!!!!!

Kép Kép Kép
fanetta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?