kattkat: bocsi, az előbb kihagytalak a reagálásból
szóval azt akartam írni, hogy nyugi és drukkolok neked.
Nálunk a 16 hetes genetikai ultrahangon mondták, hogy a kicsi fejében van egy 4 mm-es plexus ciszta, mit mondjak, rögötn paráztam, ráadásul 2 nappal később kellett menni Debrecenbe ahol ugyebár dönteni kellett, hogy amniocentézis vállaljuk vagy sem. Egész hétvégén rágtuk magunkat, hogy mi van ha ez a ciszta nem múlik el a koponyájából és beteg lesz a kicsi, mi van ha megcsináltatjuk az amnio-t (ami erre vonatkozó info-t nem tudott volna adni) és ennek hatására elmegy a baba de közben kiderül, hogy semmi baja...szóval átérzem. Mérlegeltünk és az én matematikus férjem azt mondta, hogy a vetélésnek nagyobb a kockázata mint annak, hogy beteg a kicsi. A 24 héten már nyoma se volt a cisztának, szépen felszívódott. Úgyhogy fő a pozitív gondolkodás oksa?
Nóri: hát igen, én is azon vagyok, hogy ha már rendszeres, inkább nézzen rá valaki.
A második szüléssel elég ijesztő volt, hogy tágultam 2 ujjnyira, megkaptam az EDA-t de hatni már nem volt ideje, mert egyszer csak szétrepedt a méhszáj és a baba belecsúszott a csatornába, jöttek a tolófájások.
Többiek! Nem megijedni, ez azért volt, mert nálam csonkolták a méhszájat. Itt mindenki szépen nyugodtan és ügyesen fog szülni !!!
Edit: Keményedések közben próbálj meg nem a tüdődbe hanem hasi légzést alkalmazni. Tudatosan a levegőt ott szívd be és lassan fújd ki. Nekem már a 2-3 után a babó rögtön jelez, hogy köszi ez jól jött. Gondolom egy befeszült méhbe meg se bír moccanni szegénykém. Látod? Ezekért a parázásokért vettem magzati szívhang figyelőt.
Most olvastam, hogy Szabolcs megyében ingyenes oltópontokat nyitnak csak kismamáknak. Gondolom azért itt is akad olyan orvos aki még mindig tiltakozik a beadás ellen. Azért ez jó hír, hogy legalább így próbálnak segíteni az itteni mamiknak.