Új privát üzeneted érkezett!

Felírt nekem a doki Maltofer Fol-t, erre 2 bp-i gyógyszertár is azt mondta, hogy ezt már nem gyártják és menjek és írassak fel helyette másikat. Biztos elmegyek megint felíratni mást 8000 Ft-ért.. :?
Szerencsére az egy harmadik patikában végül adtak helyettesítő terméket (Ferrograd Folic). Ti is hallottátok, hogy ez megszűnik?
lara

nóri: A 18 hetesen 3,4 és 3,5 mm volt a tágulat. Azóta kifejezetten ezt nem nézték, de majd a 32 hetes uh-n a sokival megnézetem 14-n. Genetikai uh-ra sajnos most nincs pénzem és nem is igazán bkv-znék fel az istenhegyire. Pedig jó lett volna elmenni még egy 4d-s és genetikai uh-ra. :( Mindegy, marad a 2d-s, majd kunyerálok képet a dokitól.
vicky79
Budapest III. kerület

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.25 16:53-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Lara!

A Maltoferre tegnap azt mondták nekem, hogy szimplán hiánycikk. Egyébként más gyógyszert is adhat a receptre sztem, amiben ugyanaz a hatóanyag.... Vagy nem????

Ma felhívtam az anyakönyvest és tartja magát a véleményéhez, hogy július 1-je óta nem kell 300napnál nem régebbi. Csak szinte senki nem tudja. Még az interneten sem nagyon találni infot róla. De tuti nem kell!
Itt találtam ráutaló megjegyzéseket, de azért beleszól olyan is, aki nem a legfrissebb infoval rendelkezik.

http://209.85.135.132/search?q=cache:02 ... clnk&gl=hu

Viki!

Igazad van, eszembe sem jutott, hogy a dokid is megnézi... Néha tényleg olyan bárgyú vagyok!!!!
:oops: Szóval akkor nézesd meg Szabóval, de nem hinném, hogy ez lenne az ok!!!!

Kattkat!

Utána, előtte, közben nem tudsz eljönni????? Na! :lol:

Én olyan nagyon kivagyok. Luca megint halálra fáraszt. Olyan mocsok egy érzés, amikor szeretettel és türelemmel foglalkozom vele és igyekszem odafigyelni az érzéseire, hiába minden, mert szarik arra, amit mondok. Ha ráordítok, vagy kiporolom a fenekét talán van haszna. De olyan önfejű, kártékony kis háziállat lett belőle, hogy elképesztő. És amikor szépen megbeszélem vele, hogy ne csinálja, mert nekem rossz és szomorú leszek, és már túl fáradt vagyok, akkor bólogat, hogy érti. Meg bújik és simogat. Sőt, bocsánatot kér!
Aztán 3perc múlva ugyanúgy kiönti, letöri, rákeni, ledobja!!!
Vendég

Sziasztok!

Katica, biztos nem lesz semmi baj. Sokx dokinként változik a magzatvíz mennyiségének és a baba méreteinek megítélése. De drukkolok neked!

Edit, pihizzzzzzzz!!!!

Tali: én jövök :D

Voltam dokinál. Nekem javasolta az oltást. Azt mondta nagyon veszélyeztetettek vagyunk mi kismamik + baba is védett lesz 5-6 hónapig. Az oltásból nem megy át semmi a méhlepényen. A vírusból sem, ha elkapod, tehát ők nem lesznek betegek.
Oltást csak a házi dokker adja be díjmentesen...

NA a lányom MEGINT faros :roll: sejtettem, mert éreztem amikor megfordult (így utólag jöttem rá, hogy az lehetett). Remélem még lest helye visszafordulni.

Kép
csipike09

Hello! Megjöttünk a 4D-ről. Már nem most, csak vissza kellett menni, mert nem indult el a DVD amit először adott. Hát nagy élmény volt meg kell, hogy mondjam, Holnap bescannelem a képet és felrakom a kis pofijáról. Bővebben majd holnap.

Csajok! Mindenkinek nyugika és lazaság. Nem lesz semmi baj. Itt nem lehet senkinek semmi baja. Azért a pihenés az persze senkinek nem árt.

Továbi szép estét.

bellerreni
Eger

Az orvosi recepten van egy "nem helyettesíthető" rubrika. Ha az nincs bejelölve, adhatnak másik gyógyszert azonos hatóanyaggal.

Nóri: kitartást a kisördöghöz! ;) Már egy hét eltelt, ugye?

Kicsit irigykedek az újabb tali miatt. :( De kárpótolom magam egy 4D-s UH-al. :) Remélem jó fiú lesz és megmutatja magát.

Reni: várjuk a képeket!
zuzmooo

Zsuzsi!!

Már 2hét eltelt!!! :lol: 1hét múlva itthon van. Addig meg anyuéknál leszünk!
Ma beszéltünk. Közölte, hogy leégett a tengerparton... Majd szólok, ha elkezdem sajnálni!!!! :twisted: :twisted:
Vendég

A "drága kicsi fiam" (eddig "piszkos kölök"-nek hívtam ha ilyet csinált, de anyukám rám szólt :oops: ) megtalálta a májamat és egész nap azt nyomta. Remélem ha végre lefekszek, elmozdul onnan. :?
zuzmooo

Tengerpart :shock: De jó is lenne a fini melegben a sós vízben lubicolni. Ott még talán bálnának sem érezném magam. Na, majd talán jövőre a picurral. Pár nap Horvátország esetleg kivitelezhető egy ilyen pici babával is.

Januárban még szeretnék legalább egy hétvégére átruccani a sógorokhoz, mert ha már nem síelhetek, legalább egy kis havas táj, hütte, meg forró csoki járna. Úgy imádom a kis takaros osztrák falvakat.

Csajok, jó talit holnapra, kicsit irigy vagyok, de azért remek mulatságot kívánok! :D És hogy ne legyek semmivel se lemaradva, majd Sopronban bűnözök jókora mennyiségű szénhidráttal az egészségetekre!

Kép
juci-77

Anyukám anno nekem mindig azt mondta, ha belülről megfájdítottam, hogy:
Gyere csak ki, úgy megpofozlak! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

zuzmoo: anatómiai ismereteim kissé csököttek, ezért nem tudom, nálam mit talált tegnap, mindenesetre néha hangosan felszisszentem az ágyban, olyanokat kaptam. Este ettem fokhagymás tejfölt, szerintem a fokhagymától lett hét ördög belőle.

Kép
juci-77

Mi holnap megyünk nagy túrára:

1.) házidoki: táppeénzes papír + szuri (hini)
2.) barátnőm: egy adag gyerekcucc (benne légzésfigyuval)
3.) munkahelyem: táppénzes papír + tartozásaim a kollégák felé (ezek DVD-ket jelentenek)
4.) dokibácsi: Lili-kukkolás
5.) nagymamim: ellát minket némi kajával (töltött paprika, zöldbabfőzi, rakott kel NYAMIIIIIIIIIIII)
6.) TALI VELETEK! (eddigre már hulla leszek, de majd hétvégén pihenek!)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Juci!

Én nem kockáztatnám a januári hüttézést. Max ha kifejezetten orvosi engedélyt kapsz rá. Én is mehetnék, de 36. hét környékén nem "szokás" 100km-nél messzebb menni. Pedig én a bátrabbak közé tartozom.

Sőt, Luca 3hónaposan repült Görögországba 1hétre. Noncsi baba még nagyobb kiképzést kap, mert jövő júliusban 2hétre megyünk és kocsival... :oops: Mondjuk ismerős helyre! De én nem szórakozom, viszem magammal. Elvégre ő születik a mi családunkba. Ne mi alkalmazkodjunk hozzá. (jó, nem megyek éjjel Tescóba bevásárolni gyerekkel, de pl Luca simán megfordult pizsamában a koktél bárban 3hónaposan, mert nagyjából mind1 volt, ágyban alszik, vagy a babakocsiban! :oops: )
Vendég

Nóri, én is csodálkoztam, hogy az első 2 helyen nem adtak mást helyette, amiben ugyanaz a hatóanyag…Nekem azt is mondták, hogy már nem gyártják, megszűnik…Nem tudom miért szüntetik meg, ha majdnem minden kismamának ezt kell szednie..

Érdekes ez a házassági AkKiv, a 9 éve kelt dokumentum akkor nem lenne érvényes? Én azt gondoltam, hogy az örökre érvényes, mint a születési AkKiv…

Milyen sűrűn csuklik a babátok? Nálam napi 1-2 ilyen van, de mintha úgy emlékeznék, hogy az első baba napi 5-6-szor is művelte volna...
lara

Juci, Nóri, nyáron mi is simán megyünk 2 hétre nyaralni autóval Olasz - vagy Spanyol országba, nem téma! A többedik gyerekkel már bátrabb az ember..
lara

Nóri: Hmm :roll: , akkor majd Dobogókőn eszem a Matyi büfében zsíroskenyeret. :lol: Azt is nagyon csípem, bár a gőzgombóc egy fokkal izgalmasabb.

Nekem még sosem csuklott a pici. Fura, mert mindenki mondja, de én nem tapasztaltam még ilyesmit.

Nekem nem volt receptem a Maltoferhez, Ferrocomp fortét kaptam helyette recept nélkül.

Kép
juci-77

Juci, Lara!

Nekem most a héten kezdett csuklani. Én igen ritkán. Én is úgy emlékeztem, hogy gyakrabban teszi. de már rájöttem, hogy a mozgással is így voltam. Miután hamarabb észleltem, nem volt még számottevő. Szóval ebből is csak több lesz. Ahogy a fájó, szemmel is látható, brutális mozdulatokból is! :roll:

Gőzgombóc: keresek receptet. Csináld meg az új házi robotoddal! Remélem beválik!!!! :lol:

Házassági akvi: érvényesnek érvényes. De ugye ha nem a férjtől van a baba, hiába válsz el, ha 300napon belül szülsz, a volt férj lesz az apa hivatalosan. (az ugye több, mint a terhesség hossza.) Ezért kértek régebben 300napnál nem régebbit. De ki a tököm akarja a volt férje nevére vetetni a gyereket????
Vendég

Jó reggelt 5kor a "kérek vizet" kiáltásokra ébredtem... "hamizni" is akart,de gyorsan leépítettem... Csakhogy a remek alvókám miatt ő most édesen szunyál,én meg tekergek csak az ágyban! :-( A nagyon rossz az,hogy visszaaludni nem tudok,de este sem bírok éjfél előtt elaludni. Csak így napközben vagyok mosogatórongy...
Vendég

Csajok, csak engem "zavar" a 3 pötty, amit Csilla bevésett tegnap??? Előtte egy napig nem is írt. Ez most csak rövid életjel, vagy mi? :oops: Amúgy is ritkábban van, mint régen. :shock: :shock:
Vendég

Szia Nóri!

Én is itt kukorékolok... Fél 4 óta ébren vergődök. negyed ötkor kijöttem a kanapéra, és gondoltam, tévézek, de sehol semmi érdekes. Ráadásul a szgépünk is szarakodik, így napok óta már 8-10 próbálkozásra sikerül beindítani... :S
Érdekesen fogunk kinézni délután! :) De valószínűleg megint én fogok elsőként asztalt bontani... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jó reggelt!
Ti aztán korán keltetek. Én is felébredtem 4körül és alig tudtam visszaaludni, persze a fél7-es ébresztőóra rosszul esett. :(

Nóri: nekem is feltűnt Csuppancs fura "bejelentkezése", Roncit is rég nem láttam. Remélem jól vannak.

Juci: csuklást még én sem éreztem, legalábbis semmi olyat, amire azt mondhatnám. :roll:
zuzmooo

Igen, Rociról sincs hír...
De Csilla meg azért aggaszt, mert nem volt semmi előzmény, hogy baj lenne, és attól tartok, hogy esetleg nem reagáltunk valami írására. Azért írta a pöttyöket, hogy ha erre sem reagálunk, az már gáz!
Szóval Csilla, ha ez van, akkor ezer bocsánat!!!!

Kakti!

Hát Te sem vagy egy hétalvó. Én most kb szédelgek a fáradságtól. De aludni nem tudnék... :shock: Egyébként meggyőződésem, hogy ez felkészíti a szervezetet az első babás időszakra, amikor a zéró alvás is pihentető tud lenni!!!
Vendég

Roncit én is hiányolom :cry: Csilla Te is gyere :wink:

Nóri, ha vigasztal, enyim gyerek is borzalmas dolgokkal tépi az idegeimet és hajnalban kukorékol. Nem hiába hívja ezt az időszakot számos szakirodalom "terrible two"-korszaknak :lol: de azért, ahogy Te sem, én sem cserélném el senkire :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Az összes BORINKNAK csodálatos, sütiillatú névnapot kívánunk! :lol: :lol:
Vendég

Mi is, no meg a Barbinak is :wink: :wink: :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Na, akkor Barbinak is!!! :oops:

Juci: hüttézés helyett, ha lesz szép, nagy hó, romantikus lovasszán és kandalló itt:
http://www.szentorban.hu/
Vendég

Jó korán indítottátok a topikot.

Nóri! Vígasztaljon a tudat a bagyobb gyerek is pont ezt teszi. nekem momentán a középső ölelget, amikor magyarázok neki. A nagy serdül és simán buta. Tegnap hoztam 1,5 kg mandarint, a nagyrészét felfalta és amikor kértem, hogy hagyjon a többinek állati durcásan közölte, hogy nem. Ma ugyanott folytatta... Én meg 2 nap óta egy zab vagyok rájuk. Klassz :? .

Nálunk a vas a (Neo?) Ferro Fol Gamma. Van egypár készítmény ebből is, mint magnéziumból.

Nekem is sokat csuklik ez a pici. Az első gyerek volt még ilyen "csuklós", és megszületése után is. Tegnap annyira csuklott a pocakbaba, hogy azt kívülről is lehetett látni.

Lehet van valami front, mert 4-kor én is felébredtem és fél 5-ig tuti fent voltam. Aztán 5.50-kor nem nagyon akarózott kimászni. A többieknek se.
pammut

Ó, el is felejtettem, hogy ma van a névnapunk! (Attól tartok a család is, bár a múlt héten még tudták :D .) Köszönöm!

Boruska, Katica-Bori, Pocak-Barbus Isten éltessen sokáig titeket is!

Nekem sajna marad a süti illata :( . Emberem tegnap este csodás tejbedarát főzött. Azt is csak szagolgatni mertem :D . De azért ebéd után bedobok 2 kocka diókrémes ét-Tibit. Az tegnap is elment.
pammut

Borik, Barbik!

Boldog névnapot!

Juci!
A Szent Orbánt én is csak ajánlani tudom (bár mikor mi voltunk, a lovaskocsinak tengelytörése volt, így kaptunk helyette egy óra bowlingot. De az is jó volt!)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti! Most nehezen bírnám elképzelni magunkat egy órát bowlingozva :lol: ! Még a cipő bekötés is fejtörést okoz :D .
pammut

Borik, Barbik, nagyon boldog névnapot!!! 8) 8) 8)
Tali: irigy vagyok miatta....én is, én is.....
Csajok! Asszem tegnap megvolt az első jóslófájásom :shock: :shock: :shock: :shock: vagy csak simán nagyon rosszul voltam estére....

Edit

Kép
ézsóné

Hello Csajszik!

Én is bejelentkezem... Így péntekre... Kezd már nagyon elegem lenni a melóból. Ezek szerintem azt hiszik bent, hogy ilyenkor az ember kettő helyett tud dolgozni ;) Bocsi, de picit panaszkodni fogok:

Szóval a héten nem voltam irodában, mert külső helyeken voltam. Hétfő-kedd Pest, szerda Veszprém, Csütörtök Miskolc és ma a hab a tortán Nyíregyháza. Zsuzsi, majd integetek a kórháznál :)

Szóval kicsit unom a banánt. Persze este mikor hazaérek kéne csinálnom az adminisztrációt is, de erőm az nulla. Majd szombaton... Szóval ÁÁÁÁÁÁ..

Na befejeztem és bocsi, ha lelombozok, de olyan jó volt picit panaszkodni ;)

Tali: Igyexem odaérni, de kettőkor indulok vissza Nyíregyházáról, ha a doki épp nem műt, akihez megyek. Úgyhogy 5 körül érek csak oda Újpestre... Igyexem nagyon :) Múltkor akartam kérdezni, hogy hogyan foglak Titeket megtalálni, aztán rájöttem, hogy csak sok sütievő terhes nőt kell keresnem :D

Bocsi, de most tényleg csak ennyi telik. Még próbálok pihizni a menés előtt. Ja a jövő hetem is ilyen lesz. Király 8)

Kép

Ági
agic83

jó reggelt!

huh megint mennyit írtatok..

Nóri : lehet nekem azért mondta amit mondott az anyakönyves, mert mi Debrecenben házasodtunk, de mivel itt élek és szülni is itt fogok, nyilván nem fognak átmenni. Lehet hogyha helyben házasodtunk volna, akkor elég volna a régi is.
A másik: történetesen épp van egy barátnőm, aki már legalább 2 éve próbál elválni, de az ex férje mindig keresztbe tesz és húzza az időt, pedig a csaj ügyvéd, tehát mindennel tisztában van. Közben lett párja és vállaltak már babát is, de mivel még nincsenek elválva a kicsi az ex-férj nevét kaphatja...
Csuppancs már a múltkor is csinált egy ilyen három pontos bejelentkezést. Reméljük megtudjuk az okát, lehet hogy csak nagyon elfoglalt és csak olvasni tud

Ronci, Geri remélem veletek is minden rendben

magzatvíz, csuklás szerintem a csuklásnak nincs jelentősége. Azért csuklik, mert hirtelen többet kortyol a magzatvízből. Én is azt olvastam, hogy a magzatvíz mennyiségén nem nagyon lehet változtatni értve ez alatt, hogyha többet iszunk attól nem lesz automatikusan több, de tény, hogy a folyadékbevitel a kismamáknál fontos.

Vas: már többször írtam, nekem is Maltofer van. Eddig mindig kaptam

Kakti jól bevállaltad magad mára.. Azért csak szépen, óvatosan és vigyed a maszkodat :)

Edit 32 hetesen már semmi meglepő a jóslófájásban. tessék pihenni, nem stresszelni

zuzmooo: kiváncsi vagyok milyen lesz a 4D nektek

Reni: várjuk a képet

Végül de nem utolsó sorban, Boldog névnapot az ünnepelteknek
stephie

Helloka Csajok!

Boldogságos névnapot Borik és Barbik :lol:

Csilla, Ronci, Geri Jocója várunk titeket.

Na szóval a tegnapi vizsgálat :lol: Méricskélni semmit nem mért, inkább csak moziztunk. Megnéztünk a kis pofikáját, a kis hurkás lábikóját, meg a zsacsit a kis fütyikével :lol: Nagyon édes volt. Néha nézett olyasmit amit mi nem tudtunk, hogy micsoda,de csak annyit mondott, hogy minden rendben. :lol: Ma este kellett volna mennem hozzá, de mondta, hogy még az új helyen nem kapta meg az engedélyt a régi helyen meg már visszamondta úgyhogy csak jövőhét végén tud majd fogadni. Nem is baj, legalább nem egyben kell kiadni sok pénzt. Bár 8000 Ft volt a 4D. Az szerintem nagyon jó ár. :roll:

Nem biztos, hogy sikerül ide felrakni a képet, de akkor megpróbálom a Gmailre. Nem tudom hogy kell átméretezni :cry:

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Ááááá! Nem tudom feltölteni a képet a gmailra sem, mert nem tudok a gépemre letölteni programot és ahhoz az kellene :cry: Hát akkor nagyon úgy néz ki, hogy marad az otthonról feltöltés. Valaki tud segíteni, hogy scannelt képet vagyis pdf-et hogy lehet átméretezni? Mert akkor talán menne.

bellerreni
Eger

Jó reggelt!

Először is köszönöm a köszöntéseket! :)

Én sem aludtam vmi jól, meding fnt voltam egy pár órát éjszaka és agyalgattam, az sose jó :(

Iszonyat torokfájással ébredtem, meg nem nagyon kapok levegőt, nem tudom, hogy olt így be a dokinéni....
És még a talira sem tudok menni, mert most jönnek az éves kéményellenőrzésre a kéményseprők, persze 4-6 között... Azzal vigasztalom magam, hogyha beteg vagyok, úgysem lenne illendő mindenki összefertőzni ott. Meg a másik ok, hogy kb csak feküdni szeretnék mézes teával. Apával sem megyünk vacsorázni (pedig már foglallt asztalt :(), nem bírnám az esti rohangászást.

Tiszta nyavalygós lettem így a végére, és semmi teherbírásom, se testi, se lelki... Reméltem, hogy ez csak egy kicsit később jön majd.

boruska

Ok, amint megtehetem pihenek!

Edit

Kép
ézsóné

ja, és nem első babások, körbeirnátok milyen a jóslófájás? lécci :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Hát hiába próbálom nem tudom átméretezni a képet :cry: Béna vagyok én az ilyesmihez... :? Na mindegy, majd otthon az embőc megcsinálja.

Jah jut eszembe én is felébredtem 4 órakor pisilni és nem tudtam visszaaludni. Össznépi babások virrasztása volt :lol:

bellerreni
Eger

Reni!
El tudnád nekem küldeni e-mailben a képet? Megpróbálom átméretezni!
Még kb 1 órát itthon vagyok!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Edit!

Lényegében a rendszeres keményedés a jósló. Ezért is kell odafigyelni, mert a 39. héten is ugyanez történik. Fájdalommentes összehúzódások, amik megnyitják a méhszájat.

De ha nem túl gyakoriak, akkor ne aggódj miatta!!!!
Fogj egy stoppert és figyelgesd, milyen gyakran jön és hány percenként.

Nekem a 38. héten jött elő. Rendszeres 5perces keményedés. Mivel elég sűrű volt és már órák óta tartott, bementünk a kórházba, de vaklárma volt. 3nappal később a vizsgálaton meg már 1ujjnyira nyitva voltam. Szóval ennyit ért a több órás kínlódás.

A lényeg, hogy feküdj be egy kád vízbe, pihenj és ha nem múlik így sem, szólj a dokinak. Egyébként nem lehet összetéveszteni a szülést a méhizomzat gyakorlásával. Az fájni fog!!!

Bár a bnőm idióta szülésznője hagyta otthon szenvedni a csajt. Hiába hívogatta már 5percenként, hogy valami nagyon nincs rendben, csak javasolta, hogy üljön be egy kád vízbe. Amikor kiszállt, elment a víz. Akkor hitte el a szülésznő, hogy tényleg szül. Akkor ugyan szólt a fogadott dokinak. De már nem ért be a kórházba.
A csaj meg bement, széttette a lábát és közölték vele a vizsgálóban, hogy akkor most nyomjon, mert a feje már kint van...
Vendég

Nóri: akkor mondom mi volt...szóval ugy gondoltam, hogy segááááááz, bírom én.....még este főzés után nekiálltam szobát pakolni a hétvégi festésre :oops: aztán egyszer csak azt éreztem, hogy atomkemény a pocak...mondtam, jóvan, majd elmúlik...szép lassan ülve pakolásztam tovább...de nemmúlt..folyamatosan kemény, egyszer csak elkezdett fájni, inkább feszülni is, és azt éreztem,m intha a gyerek nyomakodna lefelé...és mindjárt kiesik...na akkor bezúztam lefeküdni, és ott pihegtem több,mint egy órát :roll: csak azután kezdett el kicsit puhulni a hasam, meg múlni ez a feszülő érzés...vettem be magnéziumot, meg minden. aztán hab a tortán az volt, hogy nem éreztem mozogni a gyereket...se azalatt hogy kemény volt a pocak, meg utána se, totál besz*rtam...már rázogattam kicsit a pocakom, hogy valami életjelet adjon már, de csak este 11kor moccant meg... na ez az volt, vagy más?

Edit

Kép
ézsóné

Na, úgy látom, a talin nagyon kevesen lesztek. Én sem megyek. Úgy döntöttem, keddig maradok a fenekemen, még ecsetelésre sem megyek az orrommal, nem főzök, nem takarítok, elég nekem, hogy napi négyszer sétálok fél órát (Borival oviba, onnan vissza, Boriért oviba, onnan haza). Az a helyzet, hogy valószínűleg ez már keményedés, amit érzek. Elinduláskor, felkeléskor nagyon feszül a pocakom alja, ha ülök vagy oldalt fekszem, akkor jóval puhább, s ilyenkor Emő is bejelentkezik. Szóval nem merek kockáztatni.

Borik és Barbik, boldogságos nevetek napját kívánok! Az én édes kicsi Borikámnak is! :D

Kép
ktc

Hát én is aggódom kicsit...
És előre szólok: ne kajálás közben olvassátok el, mert szókimondó és szemléletes leszek! :)
Vagy vizelettartási problémáim vannak, vagy a magzatvíz szivárog kissé... Még jó, hogy ma megyünk dokihoz. :?
De nagyon hülye érzés, hogy egy pisilés után szárazra törlöm magam, és 10 perc múlva már ennek nyoma sincs. Sőt! Már úgy érzem, attól, hogy folyton "tocsogok vmi lében", totál bepállik a bőröm, és viszket is... Napi 2-3 tisztasági betétet fogyasztok (ma bepróbálkozom egy sima betéttel...)
Majd megemlítem a dokkernak! Kíváncsi leszek, mit fog mondani! Remélem, semmi komoly gond...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kattkat: bocsi, az előbb kihagytalak a reagálásból :oops: szóval azt akartam írni, hogy nyugi és drukkolok neked.
Nálunk a 16 hetes genetikai ultrahangon mondták, hogy a kicsi fejében van egy 4 mm-es plexus ciszta, mit mondjak, rögötn paráztam, ráadásul 2 nappal később kellett menni Debrecenbe ahol ugyebár dönteni kellett, hogy amniocentézis vállaljuk vagy sem. Egész hétvégén rágtuk magunkat, hogy mi van ha ez a ciszta nem múlik el a koponyájából és beteg lesz a kicsi, mi van ha megcsináltatjuk az amnio-t (ami erre vonatkozó info-t nem tudott volna adni) és ennek hatására elmegy a baba de közben kiderül, hogy semmi baja...szóval átérzem. Mérlegeltünk és az én matematikus férjem azt mondta, hogy a vetélésnek nagyobb a kockázata mint annak, hogy beteg a kicsi. A 24 héten már nyoma se volt a cisztának, szépen felszívódott. Úgyhogy fő a pozitív gondolkodás oksa?
Nóri: hát igen, én is azon vagyok, hogy ha már rendszeres, inkább nézzen rá valaki.
A második szüléssel elég ijesztő volt, hogy tágultam 2 ujjnyira, megkaptam az EDA-t de hatni már nem volt ideje, mert egyszer csak szétrepedt a méhszáj és a baba belecsúszott a csatornába, jöttek a tolófájások. :? Többiek! Nem megijedni, ez azért volt, mert nálam csonkolták a méhszájat. Itt mindenki szépen nyugodtan és ügyesen fog szülni !!! :lol:
Edit: Keményedések közben próbálj meg nem a tüdődbe hanem hasi légzést alkalmazni. Tudatosan a levegőt ott szívd be és lassan fújd ki. Nekem már a 2-3 után a babó rögtön jelez, hogy köszi ez jól jött. Gondolom egy befeszült méhbe meg se bír moccanni szegénykém. Látod? Ezekért a parázásokért vettem magzati szívhang figyelőt.

Most olvastam, hogy Szabolcs megyében ingyenes oltópontokat nyitnak csak kismamáknak. Gondolom azért itt is akad olyan orvos aki még mindig tiltakozik a beadás ellen. Azért ez jó hír, hogy legalább így próbálnak segíteni az itteni mamiknak.
stephie

A hasi légzést a legegyszerűbben hanyatt fekve lehet csinálni! Anno az énektanárom is úgy tanította meg, hogy előbb hanyatt fekve érezzem meg, hová megy a levegő, és aztán már állva próbáljam odakoncentrálni belégzéskor a zoxigént...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Na, mi elindulunk!
Nóri! Felírom a számod, ha bármi gond lenne, jelentkezem! :)
Majd dobnál egy SMS-t, ha előbb odaértek esetleg a cukiba? Mert sztem én is hamarabb fogok menni megint... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

BOLDOG NÉVNAPOT BORIK, BARBIK!!

Kép

Edit, mindenkinek más tip a fájása. Sokban hasonlít a menseséhez. Nekem pl a múlt 7végén fájt a derekam (minha hangyák mászkálnának és néha szurkálnának lefelé húzó érzéssel )+ kökemény volt a hasam kb 1 órán át. Szintén feküdtem + magnesolvot ittam :roll:

Nekem kb 1 hete nem megy a normális alvás :shock: Kb 12-1/2 1-ig fenn vagyok, majd 6-kor már kelnem kell :? Gyerekeim meg is jegyezték, hogy írtózaosan karikásak a szemeim... ez van.

Katica, dokid mit mod ezekre a tünetekre?

Csuppancs, Ronci, Geri, remélem nem sokára hallunk felőletek is vmit.

Kép
csipike09

Kakti Remélem, hogy csak a "szeleppel" van baj. Még a topik nyitásakor említette valaki, hogy elmegy pisilni, utána meg kettőt sem lép máris utáncsorog. Nekem is valami hasonló van, mint neked, de elég 2 betét. Alapon. Mert most meg köhögök, ami ugye....
Boruska, úgy fest névnap ide vagy oda ez nem a mi napunk. Én is nagyon magam alatt vagyok, még az ágyból sem volt kedvem kimászni. Még jó, hogy vannak kötelező körök, különben ma a sarkot bámulnám :( . Nekem a keresztcsontom meg a farokcsontom fáj. És hányingerem van. Ennek se tesz jót a köhögés :( .
pammut

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?