Új privát üzeneted érkezett!

Szerintem a mindennapos fürdést azért javasolták annó, hogy legyen egy rendszer a baba életében, hogy tudja, hogy füri, utána szopi és utána jön a hosszú éjszakai alvás.
lara

Sziasztok!

Hát azt hiszem ez az alvás dolog kezd kórossá válni nálam. Minél többet alszok, annál álmosabb vagyok. Össze kell szedni magam! :D

Anita: nekem jobban tetszik a festék nélküli kép,mert látszik a szép kis pofija. Mondjuk nekem soha nem tetszett ez a festegetősdi, persze a gyerekek odáig vannak érte.

Én is néztem tegnap az Estét, és kíváncsi vagyok, mit fog mondani hétfőn a nődokim, meg utána a háziorvos, mert én oltatni akarok. Nem akarok félni! Tegnap elmentünk a Tecsóba vásárolni, és szó szerint végigrohantam az egészet, a fele dolgot elfelejtettem megvenni, mert attól féltem valami influenzás rám tüsszent köhög, vagy azt fogom meg, amit ő már összefogdosott...ez így nem állapot.

Gratula a 30-asoknak, lassacskán én is utolérlek titeket! :wink:

Kép
zsizell

ezt én is hallottam, hogy nem kell minden nap fürdetni a babákat, mert amelyiknek érzékenyebb a bőre, nagyon kiszárad!

Edit

Kép
ézsóné

Fürdetéssel úgy vagyok, hogy nekem is mondták, hogy nem kell minden nap, de én magamról sem tudnám elképzelni, hogy ne fürödjek minden nap. Én kacsacsaládból származom, anya naponta többször is zuhanyzik, mondjuk kb. minden wc-re menés után, na az is a ló másik oldala, de még ígyis csesztet, hogy én meg csak esténként fürdök (meg persze, ha megyek valahová). Szóval, ha megtudná, hogy a gyerekemet nem fürdetem minden nap, kitörne a harmadik világháború. :lol:

Kép
zsizell

Zsizell, hát ne mondjátok el akkor neki :D Gondolom nem lesz minden nap nálatok, hogy figyeljen :shock:
lara

Csatlakozom Zsizellhez! Tuti én is minden nap fogom fürdetni, persze csak ha az orvos másképp nem írja elő :lol:

Anyós itt járt és hozott Mirinda szeletet :lol: Betolom a képviselőfánk mellé. Ha ettől nem gyógyulok meg akkor semmitől :lol: :lol: :lol:

bellerreni
Eger

Hát, hogy én nem mondom el neki, addig oké. De szegény Zsoltim az őszinteség mintaszobra. Ha kérdeznek tőle valamit, akkor csakis a színtiszta igazat. De szegénykémtől, ha nem kérdeznek, akkor is tuti olyan témában szólja el magát, amiről nem kéne. :lol:

Kép
zsizell

kakti: Hashullámzás nálunk is abba marad, amikor apának szólok. Legutóbb fel akartam venni telefonnal és akkor is abba hagyta. :D De honnan a fenéből tudják, hogy mi van??? :) Maszkon már én is gondolkoztam, de a 3m-es munkahelyi maszkban úgy nézek ki, mint Dart veder.

edit: Farkasos beszólás tényleg nagyon jó. Én is jót röhögtem itt nagy magányomban.

beneildi: Alapvetően még mindig az oltás ellen vagyok, mert szerintem sokára adna védettséget és nem is nagyon mozdulok ki. De azért 14-én bepróbálkozom nála, hátha nem lesz mérges, hogy már megint ezzel zargatják. Nem nagyon szereti ezt a témát, gondolom már unja, hogy mindenki kérdezgeti. Te mikor is mész hozzá legközelebb?

zsizell: Letisztogatni le tudod törlőkendővel is, itt csak az a lényeg, hogy ne ázzon fel minden nap a bőre. Mondjuk a napi rutin miatt szerintem én is fürdetnék minden nap. Mikor megláttam a babakádat, akkor mondtam apának, hogy szerintem a fürdetés az ő reszortja lesz, mert ez olyan kád, hogy a nagy kádra lehet rátenni. De a pereme van a szélén, szóval nem kiemelkedik, hanem bele süllyed és az én derekam ezt nem fogja bírni szerintem. Ő benne volt.

Ekcéma: Erről jut eszembe. A párom több dologra is allergiás és ekcéma formájában jön ki rajta. Én szerencsére semmire nem vagyok allergiás, de tőle örökölhetné a poronty a hajlamot?
vicky79
Budapest III. kerület

örökölheti sajna...

Edit

Kép
ézsóné

Na most lányok nekilátok a kakajóscsiga készítésnek. Akkora sikere volt múltkor a Nóri féle receptnek, hogy most is azt rendelt Zsolti, mivel sikerült az írásbelije angolból. Szóval megérdemli! :D

Kép
zsizell

Apósomnak és férjemnek pikkelysömöre van. Nem durva, de nagyon csúnya tud lenni ha kijön. Remélem Babóca nem örökli :(

Én is a napi rendszer miatt szeretném a fürdetést és már megbeszéltük Szabival, hogy ez az ő "feladata" lesz :)
zuzmooo

Jaj de jó dolgom van, anyukám hozott nekem ebédet, spenótot meg fasírtot, jól bekajáltam.
Este jönnek a barátnőmék, és mivel többen is most lettünk 30 évesek, kitaláltam, hgy sütök 30 mini-muffint (vannak mini papírkapszlijaim), torta gyanánt.
Mivel nincs ilyen apró muffinformám, csak egy normális tepsibe tervezem belepakolni őket, de kicsit félek, hogy szétmásznak... Majd beszámolok.

boruska

Szilvi, a kakaóscsigával én is kacérkodom - talán hétvégére megcsinálom. Imádok itthon ülni és HTBskedni, most, hogy lehet :)

boruska

Képzeljétek, most hívott a házidokim asszisztense, hogy a doki mégis beadja a szurit, ha akarom. Mert szerzett vagy szerkesztett vagy letöltött vagy mittomén valami nyomtatványt, amin ha aláírom, hogy saját felelősségemre kérem, hogy oltsanak be, akkor beolt. Na, erre varrjak gombot... :)
De legalább felhívtak! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Jó sokat irtatok, mióta nem voltunk. gyorsan átszaldtam amit irtatok, de szerintem nem mindenre fogok reagálni, mert a felét elfelejtettem. Jegyzetelni én is szoktam, de most lánykám itt az ölemben.

Fürdetés:
nekünk is azt javasolta a doki néni hogy 2 naponta elég.
Mi nem is fürdettük Regit minden nap.
Kaptunk egy kádat, de nem tetszett Reginek, igy mi a mosdóban fürdettük mig elfért benne, aztán meg a nagy kádban.

Én megkérdeztem a Sote-n, azt mondták nem kell 300 napnál nem régebbi anyakönyvikivonat.

K

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Az én embőcöm is pikkelysömörös. Én is remélem, hogy a babó nem örökli. Nyáron szebb, de ilyenkor véresre szokta dörzsölni :shock:

Kakti! Rendesek voltak, hogy felhívtak.

Kakaóscsiga. Nyami. Hétvégére meg is rendelem anyucikámtól vanillia sodóval :lol: Én lusta disznó vagyok sütni :lol:

bellerreni
Eger

Már kel is a tésztám. Megveregetem kicsit a vállam. :lol:

Vanília sodóval kakaós csiga? Még nem is hallottam így- az már túl sok lenne nekem a jóból :lol:

Szerencsére nekünk nincsenek bőrproblémáink. Zsolti ígyis állandóan vakarózik, mint egy majom, mert lusta testápolóval kenni magát- így járt. De az én hasamat minden nap bekeni!

Kép
zsizell

én is szeretnék kakajóscsigát :( most ezek a péksütik jobban hiányoznak, mint a habos sütik.
vicky79
Budapest III. kerület

szegény Viki! :cry: Már nincs messze a vége, aztán Te is ehetsz!

boruska

boruska:Hát nagyon remélem hogy nem maradok így.
vicky79
Budapest III. kerület

ahanmááááááááááááááááááán, Reni, nem ééééééééééééééér, nekem a kutya se süt semmit!!!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Edit

Kép
ézsóné

Reni: párod használ valami kencét? Apósomnak a Dr. Michael's termék család vált be, és Szabinál is egész tűrhetően rendben tartja. Elég drága, de nagyon sokáig elég.

Én már megint éhes vagyok! Pláne ha ilyen finomságokat emlegettek! :shock:
Már vettem B vitamin nélküli Magnéziumot, hátha az segít. :(
zuzmooo

zuzmo:
amiota nem szedem a magneb6-ot, jelentősen csökkent az étvágyam....annyira, hogy sztem ujra kezdem szedni :shock: :shock: :shock: :shock:

Télleg, kilok csajok?

Edit

Kép
ézsóné

Lányok, ígérem mindenkinek küldök galambpostával kakajóscsigát, aki szeretne. Képet meg nem rakok fel majd direkt, hogy ne kínozzak senkit! :wink:

Kép
zsizell

Vicky, én 29-én megyek legközelebb :wink:
Diabetológiára meg 15-én.
Amúgy a péksütik kiirtása az étrendemből az én szemembe is nagyobb veszteség, mint mondjuk a habos sütiké :cry: de ez van...

Viszont, ha valakinek van nagyon tuti kuglóf receptje, ami csokis-meggyes-kakós irányba megy el, légyszi dobja már fel nekem.
Jó lenne, ha pontos adagok lennének hozzá- kóstolni ugyanis nem tudom, ill. túl sok kedvem nincs sikertelen próbálkozásokkal nyálat csorgatni sem.

KépKép

KépKép
beneildi

jaj istenem, én ma dél óta mandarint zabálok :shock: :shock: :shock: annyira jól esik, csak ne lenne olyan bazi drága....már 5 lecsúszott :oops: :oops: :oops:

Edit

Kép
ézsóné

Na, döntöttem!
Lesz, ami lesz, beoltatom magunkat! Holnap. Már meg is beszéltem a házidokival. Azt mondta, ha odaérek, csak kopogjak be, hogy ott vagyok! Még várnom sem kell. Végül is plusz egy dolog, ami miatt retteghetek a következő 20 évben... :? De talán a következő hónapokban nyugodtabb leszek.
A maszkot meg hogy megvettük (5 darabot), nem bánom, mert később, ha valami kehességem lesz, legalább tudom majd szopiztatni a csajszit anélkül, hogy az arcába tüsszögnék, vagy köhögnék...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok! Igyekszem visszaolvasni, addig is... Ma reggel beszéltem a dokimmal, mert az utóbbi napokban kevesebbet és nem olyan erősen érzem Emőt. Elküldött uh-ra, ahol azt látták, hogy az átlagosnál kevesebb a magzatvíz. Kedden megyek Hajdú doktornőhöz, utána a dokihoz. Pánikolok... Ja, és nem szabad háton feküdnöm, mert úgy nem jó a flow, csak oldalfekvésben. :( :( :( :cry: :cry: :cry: :shock: :shock: :shock:
ktc

Na, idő előtt visszakaptuk az áramot, mindjárt megyek begyújtani mert megfagyok.

Itt már felköszöntöttek minden terhességi korút, tessék a 28 heteseket is! (1-2 nap múlva a sor végén járók is betöltik :D )

Boruska Nagyon klassz a Betlehemed! Tuti ügyes kezed van!

Terhesnek lenni még akkor is jó, ha tele van parával gonddal-bajjal. Tessék kiélvezni, jól odafigyelni. Az első terhességhez fogható nem lesz több. És ha már úgy gondolod, hogy nem leszel többé, olyan valószerűtlennek fog tűnni. Én a Jóisten nagy-nagy ajándékának érzem, hogy mégegyszer mocorog valaki a pocakomban. Még így is, hogy sokszor szó szerint beleőszülök az aggodalomba.

Kakti Valóban kedves a dokid, hogy hívott oltás végett, de a kutyafáját, ha előbb találta volna ki, már védett lennél :? !

Áram híján ma én is varrogattam ezt-azt, Levi babának nem nagyon tetszett a hanyatt póz, akárhogy aládúcoltam is magam. Oldalt fekve meg nem megy.
Kotorásztam kreatívos dobozomban és találtam 3 rizsbaba hóembert. Megcsinálom gyerkőcöknek Mikulásra, kapnak egy tábla csokit meg mandarint, oszt kész.
Én is bekaptam 2 kocka diókrémes Tibi étcsokit. Nagyon finom, de máris kezd visszabeszélni :( .
pammut

csajok, ha ugy érzem, hogy nagyon nehéz a gyerek a pocakban, nagyon nyomja a hólyagom, meg az alsó részemet, és menés közbe olyan szúrkáló az érzés, az mitől van?
:roll:

Edit

Kép
ézsóné

Katica Nyugi, nem lesz semmi baj. Eddig is szépen fejlődött Emő, Ha kevés a magzatvíz azon biztos tudnak segíteni. Kitartás. Szorítunk Neked!
pammut

Katica, no para... lehet csak máshogy fekszik Emő. Nekem Lilla soha nem csinált durva mutatványokat mégis megvan :wink:

Edit, fáradt vagy, pihenj le, elmúlik a nyilalás és a keményedés is.

KépKép

KépKép
beneildi

Edit Leginkább attól, hogy 32 hetes vagy. Meg attól, hogy nem pihensz. Mikor mondtam a dokimnak, hogy nagyon lent érzem a babát, meg feszülget, azt mondta, hogy legyek minél többet vízszintben. De talán nem lenne baj, ha valaki nézne Nálad is egy méhszájat. Habár, ha eddig nem volt gond vele, ilyenkor állítólag már nem szokott.
pammut

Ja és igyatok sokat... az jó pihenéshez és magzatvíz problémához is.

KépKép

KépKép
beneildi

ktc: Legutóbb én is megijedtem, mikor azt mondta a dokinő, hogy kicsit kevesebb a víz, de a dokim azt mondta hogy ez sok mindentől lehet. Nálam szerintem attól, hogy a szteroid kihajtott belőlem 2,5 liter vizet egy nap alatt, amit nem pótoltam. Azért kíváncsi leszek a következő uh-ra. Ne félj, csak nem lesz baj Emővel.
vicky79
Budapest III. kerület

Katica
én is a sok folyadékot hallottam. iszol eleget? drukk:)

Edit
nekem is szokott így szurkálni. szerintem bulizik a hólyagon.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Katica!
No para!
Minden rendben lesz Emővel! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Eddig nem volt semmi probléma a méhszájjal, idáig is volt, hogy így éreztem, csak mostanság gyakrabban... estére már k.o vagyok...meg a lábaim...pfff.....úgy érzem amikor lefekszek, hogy szét akarnak a durranni a lábszáraim :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Kész a kakajós csiga. Lehet várni a galambokat :wink:
Direkt úgy időzítettem, hogy itthon legyen már Zsolti, mire kész, mert a múltkor reggel készítettem, ő meg csak délutánra ért haza. Szóval kikérte magának, hogy frissen-melegen akarja. Erre mit csinál? Miközben a sütőben van a süti, lebeszéli telefonon a gumissal, hogy megy téligumit feltetetni- és elhúzott itthonról!!! :evil:

Katica! Nyugalom, biztos megoldódik ez is, mint ahogy eddig minden! Szorítok! Egyébként az én kis Samukám is sokkal kevesebbet mocorog, de nem találtak semmi rendelleneset az UH-n. Azért hétfőn megemlítem majd a dokinak.

Kép
zsizell

Pikkelysömörösök! Nem akarok senkit elszomorítani, de sógorom is az és nővérem nagyobbik kislánya meg ekcémás (kisebbik lánya és a kisfia nem :D ). Szóval a hajlam örökölhető, de nem kötelező.

Edit Tüneteid alapján egyértelműen itt volna az ideje, hogy abbahagyd a munkát és napközben is pihenjél egyet (kettőt, hármat :D ). Ja, és ha ennyire oda vannak a lábaid, akkor jó lenne, ha éjszakára felpolcolnád, lehetőleg a szíved fölé. 1-2 nagypárna, összehajtogatott pléd, ilyesmi megteszi. (Nekem is sokat segített, amikor a 8. hónap végéig dolgoztam 2., 3. gyerekkel.) És ha módod van rá, napközben is tedd fel kicsit a lábad, legalább az ebédidőben!
pammut

Babamozgás Arra azért számítsatok, hogy a babának egyre kevesebb a helye, a mozgása is megváltozik. Erőteljesebb lesz, de inkább nyomakodni fog, ezt azt kidugni. Lassanként mindenki befordul a végső helyzetbe és elkezdi felvenni a magzati pózt. Így már pl. bukfencezni nem fog.
pammut

Katica, biztos nem lesz baj, biztos nagyon figyelnek Rád!
Viszont jó, hogy felmerült ez az ivás, most jut eszembe, hogy egész nap nem ittam semmit - gyorsan pótolom.
Amúgy sülnek a mini-muffinok, nem másztak szét!! :)

boruska

Katica: szorítok, hogy minden rendben legyen. Igyál és pihenj sokat!

Babóca nekem soha nem volt különösebben aktív, inkább csak időnként bejelentkezik egy-egy rúgással. Ha igaz hogy ilyen lesz odakint mint idebent, akkor nagyon nyugis babánk lesz :D
zuzmooo

Állítólag az is csak mendemonda, hogy amilyen odabent, olyan lesz kint is. És a családomban lévő gyerkőcök is megerősítették ezt. Mondjuk az én babám, hol ilyen, hol olyan (mint PomPom), szóval idekint is hol ilyen hol olyan lesz.- ez reális szerintem :lol:

Kép
zsizell

...

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Köszi a nyugtatást. Hát, azt mondják, elég szubjektív a magzatvíz mennyiségének megítélése, s ma más vizsgált, mint eddig. És a kevesebb, nem olyan erőteljes mozgás meg akár lehetne a 30. hét következménye is... Azért nyugodtabb lennék, ha Hajdú doktornő mindent rendben találna. Azt olvastam, a baba veséjét nézik nagyon ilyenkor. Beszéltem UH után az ügyeletes orvossal, mert a dokim épp írásbeli vizsgázott, nem tudta felvenni a telefont, a védőnőm meg azt mondta, jobb lenne, ha rám néznének (már megint kár volt hívnom :( ). Erre az ügyeletes csak nyugodt hangon beszélgetett velem, azt mondta, nem vizsgál, nehogy most megbolygasson, s elindítson valamit. Mivel eddig minden leletem jó, nem voltak fertőzések, zárt volt a méhszáj, a baba mérete most is oké, áramlás rendben (igaz, csak oldalfekvésben), azt mondta, a gyakori Uh-n kívül egyelőre nincs teendő. És hogy életmódváltással nem lehet befolyásolni a magzatvíz mennyiségét (értsd: ivás, pihenés).

Nem tudom, mi legyen a holnapi talival, asszem még felhívom holnap a dokit.
ktc

Edit: tipikus tünet. Pihenned kéne nap, mint nap. Ezért kérdeztem, hogy bírod. Pl a múltkori keményedés után rájöttem nekem is lassítanom kéne. Erusverus nyomán délutánonként ledőlök egy órára „meditálni” természetesen mindig szunya lesz a vége. És ooolyan jól esik. A derekam, hátam mindig lelkesen sikongat tőle. És – talán ettől is – nem dagad a lábam, kezem. De pl ma jógaórán azt mutatták, hogy ha feldagad a lábad, akkor – ésszel, leülsz a fal mellé, totál közel legyen a popsid a falhoz, és a lábadat emeld fel és támaszd a falra. De nem sokáig! 30. hét után már nem javasolják. Azért én kipróbálnám a helyedben esténként.

zarja

Hazafelé meglepetés várt. A mélygarázsban szembesültem vele, hogy elromlott a lift. Mi a hetediken lakunk. Szerintetek??? :twisted:

Alig aludtam éjjel, az oltáson agonizáltam. Reggel még felhívtam a gyermekegészségügyi intézet főigazgatóját, aki gyermekinfektológus. Tök rendi volt, csomó mindent elmondott, aztán mikor mondtam, hezitálok, tanácsolta, vegyek egy nagy levegőt és menjek szuratni. A házidokim szabin, a helyettese meg kizárta magát az oltóanyagos szobából. Végül kétszer mentem vissza, a délutános doki adta be, és lúd legyen kövér alapon kértem a sima szezonálisat is. Ő nem nagyon pártolja (saját bevallása szerint főleg azért nem mert a felelősség az övék), kérdezte, olvastam-e a mellékhatásokat. Mondom, isten ments. Mire ő: ha esetleg izombénulást tapasztalok az ettől van, neki kötelessége elmondani. Köszi...

Talira sajnos nem tudok menni így se, mert azért Sopronba hazamegyünk a párom szüleihez. Reggel indulunk, hogy még legyen időnk a friss levegőn sétálni. Szombaton családi trakta, este haza, vasárnap meg barátokkal lesz program, megyünk babanézőbe.

Katica: a magzatvíz mennyisége néha változó. Vannak olyan kismamák, akinek elfolyik egy része, még idő előtt, utána meg a szervezet képes visszapótolni az eredeti mennyiségre.

Boruska: tök ügyi vagy! Én már látom, a gyerekem farsangi jelmezét tuti kölcsönözni fogjuk :( , az én kézügyességemmel házi gyártású biztos nem lesz. Bezzeg anyukám gyönyörű katicajelmezt varrt nekem az oviban! :D

Kép
juci-77

Magzatvíz: Ezt a magzatvíz szivárgást nekem is mondták, hogy megnézik, de aztán nem került rá sor. Nekem csak az a bajom, hogy oké hogy visszapótolódik a víz, de mi lesz a lukkal, amin át kijött? Ha már rés van a burkon, akkor az már nem forr össze, nem? Lehet hogy Barbusnak is a veséje lehet a ludas? Talán a vesemedence tágulatának is lehet köze a kevés vízhez?
vicky79
Budapest III. kerület

Viki!

Ha kóros a tágulat, akkor igen! Nem ürít elég vizeletet a baba. De azt 100%-hogy látták volna! Akkor 1cm-nél nagyobb lenne a tágulat. De ha nagyon stresszel a dolog, esetleg menjetek vissza a genetikai UH-os emberhez!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?